|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
i nie przetłumaczysz, że robi źle://
|
|
#3332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zdecydowanie kieruje sie testami i wybieram fotelik,który przeszedł najwiecej testów pozytywnie |
|
|
|
|
#3333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3335 |
|
Zadomowienie
|
Szczerze mówiąc to na prawdę im życzyłam, żeby ich policja zatrzymała..może mandat by im do rozumu przemówił, bo moje gadanie było zbywane tekstem, że przecież przewożą małego w foteliku i to starczy.
|
#3336 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?zadzwonilabym do lekarza.?jak janienawidzilam tych skurczy,tylko mi szły one na biodra .Mi póki co brzuch twardnieje przy wysiłku (jakieś sprzatanko,zakupy,w pracy).tych przepowiadajacych jeszczce nie mam |
|
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
AAA przepraszam - na początku ciąży obejrzałam 6 odcinków leksykonu ciąży. Ale znudziło mi się i już od tamtej pory nawet do tego nie zajrzałam
Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2013-09-27 o 11:29 |
|
|
|
|
#3338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(tzn nie od razu po 12h,ale po 3 tygodniach).w drugiej ciąży juz tak nie było,mała chodziła spać o rożnych porach (usypiana pierwsze 6 tygodni tylko na ręku |
|
|
|
|
#3339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
wlazłam na stronę smyka i wypatrzyłam cos nowego no i kolejna zakupy dla synka:
http://www.smyk.com/cool-club-komple...a-dla-dzieci-p (to było po 14,99 zł) http://www.smyk.com/cool-club-body-c...a-dla-dzieci-p http://www.smyk.com/cool-club-body-c...a-dla-dzieci-p chyba muszę sobie założyć blokadę na tą stronę ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
odpoczywaj i nie przemęczaj się aby się nie powtarzało
|
|
|
#3341 |
|
Zadomowienie
|
hej,
a co myślicie o tym foteliku? http://www.ceneo.pl/17588012 miała któraś z Was z nim do czynienia? mam możliwość odkupić używany od znajomego... zaraz poczytam opinie, testy itp, ale może któraś zna?
|
|
#3342 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do ciuszków - tak jak pisały dziewczyny - nastawiam się na zestawy body + pajacyk, ewentualnie body na długi rękaw + półśpiochy/spodenki. Cytat:
nie wiem co będzie dalej, bo póki co brzuch mam jeszcze mały.Cytat:
![]() Wczoraj miałam fatalny dzień. Na dworze zimno, ciemno, deszczowo. Cały czas chciało mi się spać. Do tego jeden z kotów zaczął mieć problemy z okiem, więc musieliśmy jechać do weterynarza. Na szczęście to tylko zapalenie spojówek i już jest lepiej, bo wyglądało fatalnie. Gosia, mam nadzieję że kotek się znajdzie. Moje koty na szczęście są niewychodzące. Nie wychodzą nawet za drzwi wejściowe, bo się boją. |
|||||
|
|
|
#3343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3344 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.my chcemy w przyszłym tygodniu jechać do większego miasta,to kupie pare body i spioszkow.bede po polowkowym,wiec bede wiedziała,w jakich kolorach kupować,jak sie ładnie dziec ustawi .Na początku nastawiałam sie na dziewczynkę,tzn takie przeczucie miałam,ale jak lekarka powiedziała,ze moze chłopak,to troche sie zdziwiłam.i powiem wam,ze teraz sie nie nastawiam,jest mi wszystko jedno,co będzie .moze troche szkoda mi ciuszków po córceWlasnie siedzę z małym pudełkiem lodów czekoladowych Grycana .odkrylam je dzisiaj w sklepie,gdzie maja pare polskichroduktow
|
|
|
|
|
#3345 |
|
Zadomowienie
|
Jak któras narzeka na pogode to pomyślcie ze w moim maleńkim mieszkanku gdzie nie ma sie gdzie schować panowie wymieniają okna i od 9 rano siedzę w takim wypiździewie że szok. Opatuliłam się w męża bluze, ratuje sie gorącą kawą i herbatą ale i tak marzne okrutnie. No ale najważniejsze że moi chłopcy będą mogli swobodnie zimą hasać po podłodze i nie będę sie musiała martwic ze zamarzną bo przy drzwiach balkonowych to od spodu palec było mozna włożyć. No a przede wszystkim szacun da moich rodziców, bo oni mają emeryturki po 800 zł a uskładali nam na to okno, a okno jest ogromne.
|
|
|
|
#3346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie to opieram się tylko na tym co Wy napiszecie tutaj. Jest nas na tyle sporo, że problemy pokazywane są od rożnych stron i to mi wystarczy
|
|
|
#3348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://fotelik.info/pl/testy/grupa:0...aco/index.html Sporo znajomych ma właśnie foteliki z tej firmy, ale nie wiem czy konkretnie ten model (na pewno profi plus, tylko z różnych roczników, więc nie wiem czy to na pewno ten sam).
|
|
#3349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tymi testami to moim zdaniem jest tak ze poprostu trzeba wszystko przeczytać co badali w jakim teście i tak dalej. No i ważnym elementem jest moim zdaniem iso fix. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3350 |
|
Wtajemniczenie
|
Ejani nwiesz z którego roku jest ten fotelik?bo coś recaro musiało w nim poprawiać i piszą,ze jest dość wąski,jak dziecko duże,to szybko będzie mu w nim ciasno.
|
|
|
|
#3351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To co mnie interesuje na ten moment to rozwój malucha w brzuchu. Fajnie wiedzieć jak się dziecko rozwija we mnie. Zastanawiam się też jak to moje dziecko jest obecnie ułożone i jakimi częściami ciała się rozpycha
|
|
#3352 |
|
Rozeznanie
|
lidka cudownych masz rodziców !
U mnie teściowa obiecała mebelki dla małej mówiłam jej ze w sierpniu bede zamawiać i ona stwiedziła "ze pokaże palcem co chcę a ona zapłaci" i tak pokazałam jej a ona stwierdziła ze fajne, przyszła komoda na początku września a ona coś kasy mi nie oddaje i się nie wychyla... powiedziala TŻowi ze obiecala i zeby zapytał czy zpaomniala czy co - jak ja nie lubię niesłownych ludzi ! |
|
|
|
#3353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za to rodzice zawsze odkładają po cichaczu a potem robią nam niespodzianke Sami za wiele nie mają ale pomagaja nam jak mogą. szkoda ze mieszkają 150 km od nas, a że schorowani to rzadko moga nas odwiedzać
|
|
|
|
|
#3355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od samego początku podniecali sie ze kupują wnukowi wozek wiec wybraliśmy jeden i wielka afera bo jest popielato fioletowy a oni by woleli niebieski . Wiec podziękowałam za współpracę i tyle w dyskusje sie nie wdaje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3356 | ||
|
Gang Iren
|
Ja wstawałam tylko na początku raz w nocy,a teraz od długiego czasu już nie. Podejrzewam jednak,że na końcówce będę latać do kibelka.
Cytat:
A masz wtedy twardy brzuch? Cytat:
Fajne są ciuszki ze smyka. Wzorami,kolorystyką dużo przypomina mi Nexta.
|
|
#3357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3358 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja nie lubię takich sytuacji. u mnie teść powiedział, że kupi wózek a my mamy tylko wybrać- OK na razie się nie wtrąca ale jak pokazałam łózeczko to wyszukał jakieś inne cztery razy droższe za 1300 zł bo mu się w tym moim jakiś mechanizm nie podobał. Powiedziałam, że nei ma mowy i nie będę za łóżeczko tyle płacić bo wolę te pieniądze wydać na coś innego i dyskusja się skończyła ![]() lidka- masz super relacje z rodzicami
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

.

16.06.2012
nie wiem co będzie dalej, bo póki co brzuch mam jeszcze mały.
.odkrylam je dzisiaj w sklepie,gdzie maja pare polskichroduktow
i jakimi częściami ciała się rozpycha

bo mu się w tym moim jakiś mechanizm nie podobał. Powiedziałam, że nei ma mowy i nie będę za łóżeczko tyle płacić bo wolę te pieniądze wydać na coś innego i dyskusja się skończyła