Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 13:01   #3421
magnusia
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
ha ha ha- też kupiłam te rzeczy moim zdaniem ceny są OK
Dziś tez dokupiłam kilka
Stary 2013-09-27, 13:01   #3422
iwantyou99
Zadomowienie

[QUOTE=Cicici;43019707]
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Pozniej przez rok dostaje sie kase, procent od zarobkow, a jak sie nie pracowalo to 300 e co miesiac. No a pozniej mozna na 2 lata na wychowawczy isc tylko dostaje sie malutko wtedy.. Ogolnie zle nie jest, wydaje mi sie ze calkiem madrze to rozwiazali..
W Holandii jest chyba jakoś tak ze ma sie 7 miesięcy pełno platnego urlopu i mozna je wykorzystać po porodzie albo w razie problemów jeszcze w czasie ciazy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:01   #3423
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Doskonale Cię rozumiem. Ja tez chciałam pracować do samego końca ale jak w pracy dostawałem ciśnienia po 180/120 i wymiotów to niebyłe opcji. Teraz nawet w domu zdarzają sie takie cyrki jak sie rozpedze i nieodpoczywam.

Ja normalnie wstawalam o 7-8 szlam do pracy, po poludniu przerwa i do restauracji do pozna w nocy, nastepny dzien znow od rana, a teraz jak sie podniose o 12-13 to sie ciesze, w poniedzialek wstalam z lozka i umylam sie o 17..
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:03   #3424
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
No i stało sie!! Idę na zakupy! Wasza winna!! Jakbyście niewiedzialy ;D

ha ha ha- powodzenia i pochwal się co upolowałaś
Stary 2013-09-27, 13:04   #3425
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Ja normalnie wstawalam o 7-8 szlam do pracy, po poludniu przerwa i do restauracji do pozna w nocy, nastepny dzien znow od rana, a teraz jak sie podniose o 12-13 to sie ciesze, w poniedzialek wstalam z lozka i umylam sie o 17..
No i to sie właśnie sprowadza do tego ze nawet jeśli msluszek ma sie swietnie to ciaza jest obciążeniem dla organizmu kobiety. Tworzymy od podstaw całego nowego człowieka. To spory wysiłek. Moze rzeczywiście skoro ginekolog uważa ze z dzieckiem ok to idź do internidty i powiedz ze z Tobą nie ok.

Stary 2013-09-27, 13:05   #3426
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Mam to samo. Mój synek też jest kwietniowy i uwazam że wiosna to wspaniały czas na narodziny malucha. Za to mój zimorodek mnie przeraża. Te pierwsze spacery poprzedzone werandowaniem i wbijanie takiego maluszka w te wszystkie warstwy ciuchów, o pierwszych szczepieniach nie wspominając ... Ehhh
też mnie paraliżuje to ubieranie, weradnowanie i zimno - brrrr
z drugiej strony na w lato będzie już na tyle duże że można dawać owoce i warzywa świeże a nie takie mrożone czy "stare"
Stary 2013-09-27, 13:07   #3427
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
też mnie paraliżuje to ubieranie, weradnowanie i zimno - brrrr
z drugiej strony na w lato będzie już na tyle duże że można dawać owoce i warzywa świeże a nie takie mrożone czy "stare"
Latem bedą wakacje i plazowanie! Taki mam plan. O tak!!

Stary 2013-09-27, 13:09   #3428
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
od początku ciąży śnił mi się chłopczyk a dzień przed USG że urodziłam maleńką dziewczynkę i ma być dziewczynka. To tak odnośnie snów.
Ale chyba macie potwierdzonego chłopczyka?

Mojej koleżance lekarz do samego końca mówił, że dziewczynka (tylko zawsze była źle obrócona) no i urodził się chłopczyk. Na pierwszej wizycie w ciąży byłam u tego lekarza i po prostu uciekłam...

Ja kompletnie nie mam pojęcia co z fotelikiem, kaftanikami, jakie czapki i skarpetki... nic. I zastanawia mnie to dlaczego ja się nie przejmuje (rzeczami) bo samą ciążą i porodem to tak i to bardzo.
Kiedyś jednak będzie musiał nadejść ten dzień i trzeba będzie wszystko ogarnąć.
Póki co mam jeden zestaw (śpioszek, body, kaftanik, czapka, niedrapki) dwa przesłodkie sweterki i 3 bodziaki. Sweterki używane jeden z lumpka drugi allegrowy (ale mężowi ciiiiiii.... ) zresztą ten temat był tu poruszany ze 2-3 dni temu

A obiadek dziś u mnie taki piątkowy - zupa kalafiorowa.
No mamy potwierdzonego chłopca i od lekarza w PL i tutaj z UK z USG. Więc nie wiem czemu takie sny mam. Mnie to bez różnicy co by było, chociaż byłam od poczatku na synka nastawiona. Chodzi mi tylko o szok, że jak mi bobasa położą na piersi po porodzie, a tu zonk

U mnie krem brokułowy i schabowe

Cytat:

Czasem są dobre promocje,musiałabyś przeglądać oferty.
Moim zdaniem kupowanie używanego fotelika jest dość ryzykowne (chyba,że od rodziny,znajomych,kogoś kogo dobrze znasz),bo jeśli taki fotelik brał udział w wypadku,ma uszkodzenia mechaniczne to nie spełni swojej funkcji,czyli nie zapewni bezpieczeństwa.

A ja tylko dodam,że wożenie w foteliku nie jest zalecane,nie jest zdrowe dla maluszka. Najlepiej by dziecko przebywało w foteliku tylko kiedy musi czyli podczas jazdy samochodem.
Ale oczywiście decyzje każdy musi podjąć sam.
Na ebay'u patrzyłam i są nowe w miarę niedrogie. Co do wożenia w foteliku to pytam, bo dużo moich koleżanek tak woziło/wozi swoje dzieci i zastanawiam się czy to jest wygodniejsze dla nich? Bo mamy dość dobry wózek i nie widze potrzeby mocowania w nim fotelika. Pytam, bo dla mnie to wszystko jest skomplikowane, a jak patrze jak dziewczyny tu opisują to się nakręcam tylko, że ja taka nieobeznana

piękne
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:11   #3429
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja robiłam pod koniec 26 tygodnia wlasnie 75 gramów. Bez przesady, to nie jest jakieś potworne obciążenie dla organizmu, to jest tak jak trochę ponad tabliczka czekolady.
Można robic 50 gramów, ale wtedy jesli wyjdzie złe to trzeba robic jeszcze raz, tym razem 75 gramów. Wiec większość lekarzy zleca od razu 75 gramów.

Ja dziś zaspałam na krzywą a jak wstałam to od razu śniadanie, więc pójdę w poniedziałek. A taką tabliczkę to bym bez problemu wsunęła

A co do "słownej" matki TŻa to jasne on będzie gadał już mu powiedziałam, widać, że mu głupio i powiedział, że można zapomniała . Ogólnie mój TŻ często się za swoich rodziców wstydzi oni są nazwijmy to "specyficzni". Np. jego ojciec jest strasznym cholerykiem i strassszzznie dużo przeklina. Kiedyś przy obiedzie się mnie pyta czy smakuje mi rosół a ja mówię -tak bardzo. A on "jak ja zrobię rosół to nie ma ch**** żeby ktoś zrobił lepszy" :roll eyes:.
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:11   #3430
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
super

pytanie do dziewczynek, które mają dzieciaczki: jakie czapeczki kupuje się dla noworodka? Czy to jakiś rozmiar jest czy nie ma (bo na czapeczkach dla starszych sa rozmiary)?
Jak się kupi za małą to można zdeformować dyńkę małego, nie? Za duża chyba tez nie dobra..
Kupować takie cienkie bawełniane i np 2-3 grubsze czy po jednej?[COLOR=
Dzieciaczki bedą zimowe,wiec proponowałbym jakaś ciepła 0-3 miesiące.w domu nie zakłada sie dziecku czapki,tylko wczesniakom.

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie tylko proszę nie śmiać się ze mnie. Czy jak kupię taki fotelik do samochodu to mogę go sobie też przymocować jakoś do wózka żeby coś a'la spacerówkę zrobić jak będzie jeszcze mały? Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi No bo jak np. są wózki 3 in 1 i tam jest pokazane na zdjeciach, że można mocować te foteliki do wózków. To musi być fotelik tej firmy co wózek,czy inny też może być?
Juz w sumie wyjaśnione .te firmy,typu maxi cosi,römer itp maja adaptery do bardzo wielu wózków,ale sprawdź w internecie,czy do Twojego sa (bo jak dobrze pamietam macie juz wózek?)

Cytat:
Olusia nie chcialabym Cie meczyc ale jestem ciekawa czy ja dobrze to rozumiem : "Schutz vor Gefahren – verbotene Tätigkeiten: Für Schwangere sind bestimmte Arbeiten verboten. Dazu zählen laut Mutterschutzgesetz alle Aufgaben, bei denen Mutter und Kind gesundheitsgefährdenden Stoffen sowie Strahlen, Staub, Gasen oder Dämpfen, Hitze, Kälte, Nässe, Erschütterungen oder Lärm ausgesetzt sind. Akkordarbeit oder Fließbandarbeit mit vorgeschriebenem Arbeitstempo ist Schwangeren laut Mutterschutzgesetz ebenfalls nicht gestattet. Mehrarbeit oder Nachtarbeit zwischen 20 Uhr und 6 Uhr ist außer in der Gastronomie und bei Musik- und Theateraufführungen ebenfalls nicht erlaubt. Ausnahmen gelten laut Mutterschutzgesetz unter anderem im Hotel- und Gaststättengewerbe, in der Krankenpflege und in Familienhaushalten. Das Gewerbeaufsichtsamt kann weitere Ausnahmen zulassen."

Czyli jezeli pracuje jako haushaltshilfe powinnam byc pod ochrona?
Wg tego,co stoi wyżej raczej nie jesteś pod ochrona.ale musiałabym poszukać jeszcze info w necie.ja pracuje w seminarhaus i nie mam ochrony

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2013-09-27 o 13:13
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:13   #3431
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Ja dziś zaspałam na krzywą a jak wstałam to od razu śniadanie, więc pójdę w poniedziałek. A taką tabliczkę to bym bez problemu wsunęła

A co do "słownej" matki TŻa to jasne on będzie gadał już mu powiedziałam, widać, że mu głupio i powiedział, że można zapomniała . Ogólnie mój TŻ często się za swoich rodziców wstydzi oni są nazwijmy to "specyficzni". Np. jego ojciec jest strasznym cholerykiem i strassszzznie dużo przeklina. Kiedyś przy obiedzie się mnie pyta czy smakuje mi rosół a ja mówię -tak bardzo. A on "jak ja zrobię rosół to nie ma ch**** żeby ktoś zrobił lepszy" :roll eyes:.
Rosół jest święty! Moi teściowie 5 rok dochodzą do siebie po informacji ze nie jadam rosołu bo nie lubię

Stary 2013-09-27, 13:14   #3432
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:

No powiem ci że plazowanie, grilowanie i opalanie z mniejszym bobasem który sobie tylko leży, je i śpi też jest fajniejsze niż z takim juz np 8 miesiecznym który nie umie jeszcze chodzic za to leżec nie chce i świat chce oglądać
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:15   #3433
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam plan, zeby koło marca spakować się i zabrać Młodego do Włoch na 10 dni czy 2 tygodnie (mamy tam "zaprzyjaźnione" puste mieszkanie, z którego mozemy korzystać do woli za darmo). Ciekawe czy wyjdzie
Stary 2013-09-27, 13:17   #3434
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
No powiem ci że plazowanie, grilowanie i opalanie z mniejszym bobasem który sobie tylko leży, je i śpi też jest fajniejsze niż z takim juz np 8 miesiecznym który nie umie jeszcze chodzic za to leżec nie chce i świat chce oglądać
Mam nadzieje ze jakoś ogarne moje maleństwo. W tym roku ze względu na ciąże nigdzie niepolecielismy. A w przyszłym chcemy lecieć we wrześniu wiec maluch bedzie miał 9 miesięcy.

Stary 2013-09-27, 13:20   #3435
lidkaa82
Zadomowienie

my sie śmiejemy z mężem że jesteśmy masochistami. Bo jak w końcu odpieluchowalismy synka, je już normalne obiady, potrafi kawał drogi przejsć na nózkach i w końcu można z nim podrózować bo jego bagaż bez pieluch, mleka w proszku, butelek, słoiczków itp się skorczył i potrafi np usiedziec w pociagu wiecej niż 15 minut (my nie mamy samochodu) to my sobie machneliśmy drugie I tak o to zafundowalismy sobie kolejne 3 lata bez większych planów urlopowych, bo bez auta to nie jest takie proste i wieksza to męka dla nas niz przyjemność a w końcu nie o to chodzi.
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:21   #3436
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cicici tak czytam i sama nie wiem.moze zadzwoń na jakaś infolinię dla kobiet w ciąży i sie dowiedz,bo zinterpretować te paragrafy jest cieżko .

https://www.das.de/de/rechtsportal/a...gerschaft.aspx
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:24   #3437
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Wg tego,co stoi wyżej raczej nie jesteś pod ochrona.ale musiałabym poszukać jeszcze info w necie.ja pracuje w seminarhaus i nie mam ochrony
A co tam robisz? Normalnie to ja mam do czynienia ze starszymi ludzmi czesto chorymi, zakupy trzeba dzwigac, porzadki : domestosy itd. Normalnie juz kiedys o tym czytalam. Opiekunki osob starszych sa na bank pod ochrona, bo tez jedna dziewczyna od razu dostala zwolnienie od pocztku ciazy..
Stary 2013-09-27, 13:25   #3438
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Mój maż ma bzika na punkcie fotelikow i z tymi gwiazdkami to bym uważała. Np. Foteliki maksi cosi maja najwyższa ilośc gwiazdek a przy dachowanie absolutnie nie spełniają swojej roli. Pozatym foteliki poddają rożnym testom i jedne sa przebadane pod takim względem inne pod innym. Także moim zdaniem gwiazdki to nie wszystko.

kazdy fotelik ma atest, a przypuszczam, ze pol roku a moze nawet 3 miesiace w nim bede wozic dziecko,poza tym jak źle zapnie sie dziecko to nawet testy i gwiazdki nie pomoga
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:26   #3439
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Czy, ktoraś z Was mi pomoże? Bo nie mogę za cholerę znaleźć takiej informacji jakie foteliki do mojego wózka pasują

mamy taki wózek, ten model się nazywa pliko pramette http://www.silvercrossbaby.com/pram-systems/3D/ebony/ do niego pasują foteliki Ventura Plus, ale one kosztują ponad 125funtów jeszcze mnie nie pogięło żeby za taką cenę kupowac fotelik.

lidka: wiem co znaczy męka bez samochodu, my zostawiliśmy samochód w PL ale musimy koniecznie tu kupić

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-09-27 o 13:33

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 13:29   #3440
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Np. jego ojciec jest strasznym cholerykiem i strassszzznie dużo przeklina. Kiedyś przy obiedzie się mnie pyta czy smakuje mi rosół a ja mówię -tak bardzo. A on "jak ja zrobię rosół to nie ma ch**** żeby ktoś zrobił lepszy" :roll eyes:.
Mój teść też dużo przeklina. Nie żeby to było jakieś celowe ubliżanie, on po prostu się tak nauczył i nawet nie myśli o tym co mówi.
Jak pierwszy raz byłam u nich w domu jako dziewczyna tż to byłam totalnie zaskoczona. Bo u mnie w domu nikt nie przeklinał. A tam normalnie w toku rozmowy... 3 zdania w tym 5 przekleństw.
I jak teraz o tym myślę, to on się jakoś nie powstrzymuje przy dzieciach (od siostry tż) czyli i przy moim nie będzie. A ja mu przecież nie powiem: "ej Ty dziadek buzia na kłódkę"
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:32   #3441
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Rosół jest święty! Moi teściowie 5 rok dochodzą do siebie po informacji ze nie jadam rosołu bo nie lubię

oo no to żeś im zafundowała wstrząs informacyjny, w depresję popadli

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja mam plan, zeby koło marca spakować się i zabrać Młodego do Włoch na 10 dni czy 2 tygodnie (mamy tam "zaprzyjaźnione" puste mieszkanie, z którego mozemy korzystać do woli za darmo). Ciekawe czy wyjdzie

ja mam plan lecieć na tydzień na Kos w sierpniu i młodego zostawić z dziadkami - zobaczymy co z tego wyjdzie

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Czy, ktoraś z Was mi pomoże? Bo nie mogę za cholerę znaleźć takiej informacji jakie foteliki do mojego wózka pasują

jaki Ty masz ten wózek doładnie?
Stary 2013-09-27, 13:32   #3442
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Zazwyczaj są adaptery do wózków na konkretne foteliki. Jaki to wózek?
Stary 2013-09-27, 13:34   #3443
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie po glukozie Brawa dla niemieckiej sluzby zdrowia, glukoza a raczej slodki sok winogronowy, weszla mi bez problemu, 50 g, bylam po sniadaniu Zadowolona jak nie wiem co (soczek smakowala) siadlam w poczekalni a po 15 minutach zaczelam tracic przytomnosc, bylo mi goraco, slabo, chcialo mi sie spac, obraz mi sie rozmywal, wiec poszlam do poloznej. Polozyla mnie na lezance i tak przezylam reszte czasu, po godzinie mialam 75 norma do 135, chyba moj organizm nie lubi jak jest za duzo cukru
Druga sprawa to zwolnienie. Zalamalam sie bo teraz jeszcze dostalam na 2 tyg (wczesniej mialam tylko jedno tez na 2 ) i lekarz dal do zrozumienia ze wiecej nie dostane bo kasa chorych juz sie przyczepi, bo ciaza nie jest zagrozona, to ze ja nie moge funkcjonowac, boli mnie brzuch przy chodzeniu, nie moge sie podniesc z lozka jak kregoslup mnie boli to nikogo nie interesuje w kasie chorych i zebym nie byla na niego zla po prostu on ich zna i wie ze beda stwarzac problemy. Teraz nie wiem co mam robic. Zwolnienie mam do 11.10 a od 11.11 zaczyna mi sie macierzynski czy jak to sie nazywa. Zabraknie mi miesiaca, pare dni mam jeszcze z urlopu a potem co mam zrobic? wziac bezplatny? Nie wiem sama..
Dziwne to, ze na glukozę można u Was iść po śniadaniu. Przecież wynik wtedy miarodajny nie jest.

Cytat:
Też w poniedziałek idę. Mam nakaz nie jeść nic od 19 w niedzielę. Nie wiem jak to wytrzymam

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
kazdy fotelik ma atest, a przypuszczam, ze pol roku a moze nawet 3 miesiace w nim bede wozic dziecko,poza tym jak źle zapnie sie dziecko to nawet testy i gwiazdki nie pomoga
EEE chyba dłużej - skoro fotelik masz mieć do 11 czy 13 kg to półroczne dziecię chyba jednak mniej waży.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 13:35   #3444
gosia261282
Gang Iren

[QUOTE=Cicici;43019707]
Cytat:
Pozniej przez rok dostaje sie kase, procent od zarobkow, a jak sie nie pracowalo to 300 e co miesiac. No a pozniej mozna na 2 lata na wychowawczy isc tylko dostaje sie malutko wtedy.. Ogolnie zle nie jest, wydaje mi sie ze calkiem madrze to rozwiazali..
A,tak to OK.

Cytat:
Na ebay'u patrzyłam i są nowe w miarę niedrogie. Co do wożenia w foteliku to pytam, bo dużo moich koleżanek tak woziło/wozi swoje dzieci i zastanawiam się czy to jest wygodniejsze dla nich? Bo mamy dość dobry wózek i nie widze potrzeby mocowania w nim fotelika. Pytam, bo dla mnie to wszystko jest skomplikowane, a jak patrze jak dziewczyny tu opisują to się nakręcam tylko, że ja taka nieobeznana

Może i jest wygodne dla rodziców. Ale nie jest zdrowe dla dziecięcych kręgosłupów.
Stary 2013-09-27, 13:39   #3445
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Dziwne to, ze na glukozę można u Was iść po śniadaniu. Przecież wynik wtedy miarodajny nie jest.

Też w poniedziałek idę. Mam nakaz nie jeść nic od 19 w niedzielę. Nie wiem jak to wytrzymam

EEE chyba dłużej - skoro fotelik masz mieć do 11 czy 13 kg to półroczne dziecię chyba jednak mniej waży.
50 gramów mozna po śniadaniu, 75 nie. Ale zabij, nie wiem dlaczego tak.

Tez się tego bałam - zjadłam duuzą michę makaronu tuz przed 19h, duzo pilam i dało radę spokojnie

Poza wagą istotny jest tez wzrost - jak dziecku zaczyna wystawiać głowa to trzeba zmienić fotelik (nogi mogą wystawiać!). Ale generalnie im dłużej w tym foteliku tym bezpieczniej.
Stary 2013-09-27, 13:39   #3446
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Słuchajcie właśnie wróciłam ze spaceru z psem i dostałam takiej zadyszki jakbym maraton przebiegła. Mialyscie coś takiego??

Mi brzuch twardnieje po sprzątaniu albo jakimś innym wymagającym zajęciu.

A co do karmienia piersią to tez uważam ze nic na sile. Jak sie uda - super , jak nie - to trudno. Masa dzieci nie jest karmiona mlekiem mamy i nic złego sie nie dzieje. A jak mam popaść w jakaś depresje bo moje dziecko jest niedokarmione to dziękuje bardzo. Sama byłam karmiona modyfikowanym bo mama po porodzie dostała mukowiscydozy i jakoś było wszystko ok , a to przecież lata temu!

Ja tez uważam ze od kaftanikow wygodniejsze są body choć doświadczenia nie mam żadnego

Ja mam zadyszke jak rozmawiam z kimś, muszę śmiesznie wyglądać brzuch mi twardnieje głównie jak dużo chodzę lub postoję. Zakupy już nie dla mnie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
no właśnie też o tym czytałam fajnie, że mówisz, że to się sprawdza (bo drugi taki stały moment to 23-23:30) mógłby tak funkcjonować

dokonania dzisiejszego dnia to zbity ulubiony kubek i przypalone śniadanie- a tu jeszcze południa nie ma
Mój się budzi różnie, bardzo różnie... ale wieczorem około 22-23

Cytat:
Dziewczyny co do badań to mam pytanko za chwile zaczynam 26 tydzien jutro mam zrobic próbę obciążenia glukozy 75g czy to nie za dużo? Słyszałam ze od któregoś tygodnia obciążenie powinno byc 50g glukozy.

Ja też miałam 75 w 26 tc

Cytat:
a ja mam pytanie tylko proszę nie śmiać się ze mnie. Czy jak kupię taki fotelik do samochodu to mogę go sobie też przymocować jakoś do wózka żeby coś a'la spacerówkę zrobić jak będzie jeszcze mały? Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi No bo jak np. są wózki 3 in 1 i tam jest pokazane na zdjeciach, że można mocować te foteliki do wózków. To musi być fotelik tej firmy co wózek,czy inny też może być?
Tak, możesz ale musisz szukać adapterów Google prawdę Ci powie chyba. Co do fotelika można z nim jeździć, ale ja bym nie jeździła na dłuższe spacery, w gondoli na pewno dziecku wygodniej.

Cytat:
No i stało sie!! Idę na zakupy! Wasza winna!! Jakbyście niewiedzialy ;D

To ty wczoraj pisałaś, że zaoszczędzisz przy nas MISZCZYNI oszczędziana

Swoją drogą wszystko wykupiłyście! sam braki magazynowe!

Cytat:
Musisz dobrze szukać a jaki masz wózek?

Co co fotelika jestem zdecydowana na taki z regulacją oparcia, dziecko może leżeć, uznałam, że to duży plus. Mam rację?
Stary 2013-09-27, 13:39   #3447
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Kurde ale co to sa te adaptery do fotelików, to się kupuje czy co?
Wyżej wkleiłam wózek.
Stary 2013-09-27, 13:44   #3448
nattalli
Rozeznanie

Cytat:

.
z tego co ja słyszałam to tylko w Polsce wymyślają z robieniem jakichkolwiek badań na czczo... Tutaj w Norwegi jak się przyjdzie na badanie i powie się że się śniadania nie zjadło to jest opieprz każą coś szybko zjeść i wrócić na badanie. bo jak to tak można nie jeść i to jeszcze w ciąży będąc. Mi się to podoba a uwierz mi wynik na pewno jest miarodojny mają swoje standardy których się trzymają i jakoś nikt od ich metod leczenia nie umarł

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:46   #3449
Cicici
Rozeznanie

Cytat:

No przy 50 g nawet w pl mozna byc po sniadaniu, zdrowej osobie cukier sie normuje. 75 g robia dopiero jak 50 wydzie zle.. W polsce czasami to praktykuja.
Stary 2013-09-27, 13:46   #3450
iwantyou99
Zadomowienie

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...urtki/106349/1
co sądzicie o takim kombinezonie??

malaMigotkAaa , ależ oszczędzam! robię zakupy on-line , nie tracę paliwka na dojazdy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości