Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 12:33   #3391
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

a ja mam pytanie tylko proszę nie śmiać się ze mnie. Czy jak kupię taki fotelik do samochodu to mogę go sobie też przymocować jakoś do wózka żeby coś a'la spacerówkę zrobić jak będzie jeszcze mały? Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi No bo jak np. są wózki 3 in 1 i tam jest pokazane na zdjeciach, że można mocować te foteliki do wózków. To musi być fotelik tej firmy co wózek,czy inny też może być?

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-09-27 o 12:36
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:35   #3392
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Coś czuję że wybór 2 fotelika to dopiero będzie hardcore
Co tej jazdy tyłem to słyszałam, że jest to bezpieczniejsze, ale co w sytuacji gdy małe ma chorobę lokomocyjną? Ja odkąd 2 lata skończyłam to wystarczyło, że spojrzałam do tyłu i rzyganie gotowe...do tej pory nie mogę jeździć tyłem. Mnie ratowała tylko jazda przodem i to na środku żebym mogła obserwować co się dzieje z przodu.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Odebrałam wyniki tokso i wszystko ok na szczęście nie zaraziłam się podczas 2 trymestru
u mnie choroba lokomocyjna zaczęła się później jako powikłanie po śwince, więc nie można zakładać, że dziecko też będzie ją miało

za toxo

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do badań to mam pytanko za chwile zaczynam 26 tydzien jutro mam zrobic próbę obciążenia glukozy 75g czy to nie za dużo? Słyszałam ze od któregoś tygodnia obciążenie powinno byc 50g glukozy.
też miałam od razu 75, teraz chyba taka moda
Stary 2013-09-27, 12:36   #3393
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie tylko proszę nie śmiać się ze mnie. Czy jak kupię taki fotelik do samochodu to mogę go sobie też przymocować jakoś do wózka żeby coś a'la spacerówkę zrobić jak będzie jeszcze mały? Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi No bo jak np. są wózki 3 in 1 i tam jest pokazane na zdjeciach, że można mocować te foteliki do wózków. To musi być fotelik tej formy co wózek,czy inny też może być?
Moze byc innej firmy. Często sa dostępne adaptery. Musisz poprostu sprawdzić czy stelarz wózka ma opcje montowania nosidełka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:37   #3394
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Co do fotelika to ja nie mam pojęcia gdzie w ogóle tutaj go kupić. Bo w mothercare są wg. mnie b.drogie i chyba też się zdecyduję na używany jakiś.

Sniło mi się, że zamiast synka to urodziłam córeczkę. Może to jakiś proroczy sen, że się na USG pomylili?
a w internecie?

co do snów, to podobno śnimy o tej płci, o której marzymy, więc to może jeszcze Twoja podświadomość nie pogodziła się z chłopakiem

----

ale zmarzłam przed chwilą- wyszłam na dwór bo mój tato na moment przyjechał- w dwóch bluzach, bo takie ładne słońce, a jednak tak zimno jest, że od razu z powrotem pod kołdrę, rozgrzeję się i trzeba coś z tym dniem zrobić chyba

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2013-09-27 o 12:40
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:40   #3395
Cicici
Rozeznanie

Witam sie po glukozie Brawa dla niemieckiej sluzby zdrowia, glukoza a raczej slodki sok winogronowy, weszla mi bez problemu, 50 g, bylam po sniadaniu Zadowolona jak nie wiem co (soczek smakowala) siadlam w poczekalni a po 15 minutach zaczelam tracic przytomnosc, bylo mi goraco, slabo, chcialo mi sie spac, obraz mi sie rozmywal, wiec poszlam do poloznej. Polozyla mnie na lezance i tak przezylam reszte czasu, po godzinie mialam 75 norma do 135, chyba moj organizm nie lubi jak jest za duzo cukru
Druga sprawa to zwolnienie. Zalamalam sie bo teraz jeszcze dostalam na 2 tyg (wczesniej mialam tylko jedno tez na 2 ) i lekarz dal do zrozumienia ze wiecej nie dostane bo kasa chorych juz sie przyczepi, bo ciaza nie jest zagrozona, to ze ja nie moge funkcjonowac, boli mnie brzuch przy chodzeniu, nie moge sie podniesc z lozka jak kregoslup mnie boli to nikogo nie interesuje w kasie chorych i zebym nie byla na niego zla po prostu on ich zna i wie ze beda stwarzac problemy. Teraz nie wiem co mam robic. Zwolnienie mam do 11.10 a od 11.11 zaczyna mi sie macierzynski czy jak to sie nazywa. Zabraknie mi miesiaca, pare dni mam jeszcze z urlopu a potem co mam zrobic? wziac bezplatny? Nie wiem sama..
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:42   #3396
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze byc innej firmy. Często sa dostępne adaptery. Musisz poprostu sprawdzić czy stelarz wózka ma opcje montowania nosidełka.
A jak taka opcja montowania nosidełka wygląda? Coś tam do stelarza jest przymocowane?

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
a w internecie?

co do snów, to podobno śnimy o tej płci, o której marzymy, więc to może jeszcze Twoja podświadomość nie pogodziła się z chłopakiem
Na ebay'u oglądam i całkiem fajny można kupić nawet za 20 funtów 25, 30 - także coś się wybierze na pewno.

Ale ja od początku chciałam synka, więc nie wiem skąd takie sny
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:45   #3397
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Witam sie po glukozie Brawa dla niemieckiej sluzby zdrowia, glukoza a raczej slodki sok winogronowy, weszla mi bez problemu, 50 g, bylam po sniadaniu Zadowolona jak nie wiem co (soczek smakowala) siadlam w poczekalni a po 15 minutach zaczelam tracic przytomnosc, bylo mi goraco, slabo, chcialo mi sie spac, obraz mi sie rozmywal, wiec poszlam do poloznej. Polozyla mnie na lezance i tak przezylam reszte czasu, po godzinie mialam 75 norma do 135, chyba moj organizm nie lubi jak jest za duzo cukru
Druga sprawa to zwolnienie. Zalamalam sie bo teraz jeszcze dostalam na 2 tyg (wczesniej mialam tylko jedno tez na 2 ) i lekarz dal do zrozumienia ze wiecej nie dostane bo kasa chorych juz sie przyczepi, bo ciaza nie jest zagrozona, to ze ja nie moge funkcjonowac, boli mnie brzuch przy chodzeniu, nie moge sie podniesc z lozka jak kregoslup mnie boli to nikogo nie interesuje w kasie chorych i zebym nie byla na niego zla po prostu on ich zna i wie ze beda stwarzac problemy. Teraz nie wiem co mam robic. Zwolnienie mam do 11.10 a od 11.11 zaczyna mi sie macierzynski czy jak to sie nazywa. Zabraknie mi miesiaca, pare dni mam jeszcze z urlopu a potem co mam zrobic? wziac bezplatny? Nie wiem sama..
Mówisz o zwolnieniu lekarskim w DE? Nie mam pojęcia jak to tam wyglada. U mnie w PL pani doktor powiedziała ze jak ktoś podwazy jej zwolnienie to wypisze następne. Zwłaszcza ze w Zusie jeśli wezwą mnie na komisje to pewnie bedzie mnie oglądał okulista albo w najlepszym wypadku internista.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 12:45   #3398
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Sniło mi się, że zamiast synka to urodziłam córeczkę. Może to jakiś proroczy sen, że się na USG pomylili?

Będzie nam wtedy chodzić w połowie niebieskich ciuszków przez pierwsze 3 miesiące.
od początku ciąży śnił mi się chłopczyk a dzień przed USG że urodziłam maleńką dziewczynkę i ma być dziewczynka. To tak odnośnie snów.
Ale chyba macie potwierdzonego chłopczyka?

Mojej koleżance lekarz do samego końca mówił, że dziewczynka (tylko zawsze była źle obrócona) no i urodził się chłopczyk. Na pierwszej wizycie w ciąży byłam u tego lekarza i po prostu uciekłam...

Ja kompletnie nie mam pojęcia co z fotelikiem, kaftanikami, jakie czapki i skarpetki... nic. I zastanawia mnie to dlaczego ja się nie przejmuje (rzeczami) bo samą ciążą i porodem to tak i to bardzo.
Kiedyś jednak będzie musiał nadejść ten dzień i trzeba będzie wszystko ogarnąć.
Póki co mam jeden zestaw (śpioszek, body, kaftanik, czapka, niedrapki) dwa przesłodkie sweterki i 3 bodziaki. Sweterki używane jeden z lumpka drugi allegrowy (ale mężowi ciiiiiii.... ) zresztą ten temat był tu poruszany ze 2-3 dni temu

A obiadek dziś u mnie taki piątkowy - zupa kalafiorowa.
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:45   #3399
ejani
Zadomowienie

Cytat:
może poczekaj do końca tego zwolnienia i potem go błagaj, albo idź do innego lekarza wtedy?
albo pójdź do pracy jeden dzień dla przyzwoitości i następnego idź znów do niego, że próbowałaś, ale nie dajesz rady...

a czemu tak wcześnie macierzyński? ile tam go w ogóle masz?
Stary 2013-09-27, 12:47   #3400
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
A jak taka opcja montowania nosidełka wygląda? Coś tam do stelarza jest przymocowane?

Na ebay'u oglądam i całkiem fajny można kupić nawet za 20 funtów 25, 30 - także coś się wybierze na pewno.

Ale ja od początku chciałam synka, więc nie wiem skąd takie sny
Wszystko zależy od stelarza niektóre maja to w standardzie i poprostu nosidlo wpinasz w odpowiednie zatrzaski. Inne maja dodatkowy adapter który wyglada trochę jak baza iso fix i wpinasz ten adapter a do niego nosidełko.

Stary 2013-09-27, 12:48   #3401
Cicici
Rozeznanie

Olusia nie chcialabym Cie meczyc ale jestem ciekawa czy ja dobrze to rozumiem : "Schutz vor Gefahren – verbotene Tätigkeiten: Für Schwangere sind bestimmte Arbeiten verboten. Dazu zählen laut Mutterschutzgesetz alle Aufgaben, bei denen Mutter und Kind gesundheitsgefährdenden Stoffen sowie Strahlen, Staub, Gasen oder Dämpfen, Hitze, Kälte, Nässe, Erschütterungen oder Lärm ausgesetzt sind. Akkordarbeit oder Fließbandarbeit mit vorgeschriebenem Arbeitstempo ist Schwangeren laut Mutterschutzgesetz ebenfalls nicht gestattet. Mehrarbeit oder Nachtarbeit zwischen 20 Uhr und 6 Uhr ist außer in der Gastronomie und bei Musik- und Theateraufführungen ebenfalls nicht erlaubt. Ausnahmen gelten laut Mutterschutzgesetz unter anderem im Hotel- und Gaststättengewerbe, in der Krankenpflege und in Familienhaushalten. Das Gewerbeaufsichtsamt kann weitere Ausnahmen zulassen."

Czyli jezeli pracuje jako haushaltshilfe powinnam byc pod ochrona?
Stary 2013-09-27, 12:48   #3402
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Ja tam mojemu zawsze mówie że sie musi pilnować bo jest w grupie ryzyka, ze wzgledu na obciazenia genetyczne
dobre- chyba sobie ta sentencję wyhaftuję na makatce i powiesze na ścianie
Stary 2013-09-27, 12:49   #3403
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam pytanie tylko proszę nie śmiać się ze mnie. Czy jak kupię taki fotelik do samochodu to mogę go sobie też przymocować jakoś do wózka żeby coś a'la spacerówkę zrobić jak będzie jeszcze mały? Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi No bo jak np. są wózki 3 in 1 i tam jest pokazane na zdjeciach, że można mocować te foteliki do wózków. To musi być fotelik tej firmy co wózek,czy inny też może być?
hmmm chyba gdzieś czytałam, ze są takie adaptery ale głowy nie dam- może mi się przyśniło chociaż do wielu wózków piszą, że pasuje do nich fotelik takiej czy takiej firmy
Stary 2013-09-27, 12:49   #3404
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
może poczekaj do końca tego zwolnienia i potem go błagaj, albo idź do innego lekarza wtedy?
albo pójdź do pracy jeden dzień dla przyzwoitości i następnego idź znów do niego, że próbowałaś, ale nie dajesz rady...

a czemu tak wcześnie macierzyński? ile tam go w ogóle masz?
Tu jest chyba 6 tyg przed i 6 albo 8 po porodzie.. Nie mamy roku tak jak w pl.. Teraz wlasnie przeczytalam o ochronie przed niebezpieczenstwem i wychodzi na to ze powinnam byc pod ochrona.. Kurcze musze sie kogos poradzic, bo ja naprawde nie dam rady.
Stary 2013-09-27, 12:52   #3405
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Troche sie przechylaja,także dziecko śpi w pozycji polsiedzacej,ale główka nie leci (bynajmniej w naszym,mamy Römer).
Ja też do Eryka ten drugi mam Romer (King Plus) i jak obniży się pozycję do spania to głowa wcale mu nie ucieka.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
pytanie do dziewczynek, które mają dzieciaczki: jakie czapeczki kupuje się dla noworodka? Czy to jakiś rozmiar jest czy nie ma (bo na czapeczkach dla starszych sa rozmiary)?
Jak się kupi za małą to można zdeformować dyńkę małego, nie? Za duża chyba tez nie dobra..
Kupować takie cienkie bawełniane i np 2-3 grubsze czy po jednej?
Tu np masz tabelę rozmiarów:

http://www.kochamczapki.pl/rozmiar-c...ek-dziecka.php

No ale wiadomo,że każde dziecko może mieć inną główkę.
U nas pierwsze były na 36 cm (a z innej firmy miała napis newborn)
Mam bawełniane takie wiosenno-jesienne i grubsze co dokupiłam (bo Eryk urodził się w kwietniu)
W domu nie będę zakładać czapki.

Cytat:
Co do fotelika to ja nie mam pojęcia gdzie w ogóle tutaj go kupić. Bo w mothercare są wg. mnie b.drogie i chyba też się zdecyduję na używany jakiś.
Czasem są dobre promocje,musiałabyś przeglądać oferty.
Moim zdaniem kupowanie używanego fotelika jest dość ryzykowne (chyba,że od rodziny,znajomych,kogoś kogo dobrze znasz),bo jeśli taki fotelik brał udział w wypadku,ma uszkodzenia mechaniczne to nie spełni swojej funkcji,czyli nie zapewni bezpieczeństwa.

Cytat:

A ja tylko dodam,że wożenie w foteliku nie jest zalecane,nie jest zdrowe dla maluszka. Najlepiej by dziecko przebywało w foteliku tylko kiedy musi czyli podczas jazdy samochodem.
Ale oczywiście decyzje każdy musi podjąć sam.
Stary 2013-09-27, 12:52   #3406
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Mówisz o zwolnieniu lekarskim w DE? Nie mam pojęcia jak to tam wyglada. U mnie w PL pani doktor powiedziała ze jak ktoś podwazy jej zwolnienie to wypisze następne. Zwłaszcza ze w Zusie jeśli wezwą mnie na komisje to pewnie bedzie mnie oglądał okulista albo w najlepszym wypadku internista.

Tylko ze ja naprawde sie staralam i mialam nadzieje przepracowac do konaca, ale juz nie jestem wstanie wejsc do domu na 3 pietro po schodach!!! Moga mnie kontrolowac bo i tak w domu siedze, nie boje sie, niech przyjda i zobacza moj burdel
Stary 2013-09-27, 12:53   #3407
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Tu jest chyba 6 tyg przed i 6 albo 8 po porodzie.. Nie mamy roku tak jak w pl.. Teraz wlasnie przeczytalam o ochronie przed niebezpieczenstwem i wychodzi na to ze powinnam byc pod ochrona.. Kurcze musze sie kogos poradzic, bo ja naprawde nie dam rady.
Myślałam ze tylko w PL robią takie problemy. Skoro mama złe sie czuje to zagrożenie ciazy jest jak najbardziej realne. Moze rzeczywiście skonsultuj to z innym lekarzem.

Stary 2013-09-27, 12:53   #3408
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

super, że glukoza wyszła OK
co do zwolnienia- nie rozumiem tego jak to się przyczepi kasa??? to, że ciąża nie jest zagrożona to nie znaczy, że Ty się dobrze czujesz i dobrze ciąże znosisz. Co to za głupie podejście Może kolejne zwolnienie weź od internisty a nie od gina skoro gin boi się wystawić jest taka opcja?
Stary 2013-09-27, 12:53   #3409
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej!
Weźcie mnie kopnijcie żebym poszła na strych przerzucić te małe ciuszki,ile tego wszystkiego mam mnie przeraża myśl o noworodku w zimie...

dziewczyny śpią a ją romansuje z wizażem przez telefon i nadrabiam zaległości. Idę doczytać.
Stary 2013-09-27, 12:53   #3410
katarzyniak
Rozeznanie

Popadłam w szał zakupów Weszłam na stronę smyka, a tam fajne okazje i chyba się opłacało:

http://www.smyk.com/cool-club-body-c...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-spodni...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-body-c...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/cool-club-spodni...a-dla-dzieci-p
http://www.smyk.com/pielucha-tetrowa...t-niemowlaka-p
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:54   #3411
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny co do badań to mam pytanko za chwile zaczynam 26 tydzien jutro mam zrobic próbę obciążenia glukozy 75g czy to nie za dużo? Słyszałam ze od któregoś tygodnia obciążenie powinno byc 50g glukozy.

Ja robiłam pod koniec 26 tygodnia wlasnie 75 gramów. Bez przesady, to nie jest jakieś potworne obciążenie dla organizmu, to jest tak jak trochę ponad tabliczka czekolady.
Można robic 50 gramów, ale wtedy jesli wyjdzie złe to trzeba robic jeszcze raz, tym razem 75 gramów. Wiec większość lekarzy zleca od razu 75 gramów.

Edytowane przez perfuzja
Czas edycji: 2013-09-27 o 12:56
perfuzja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:56   #3412
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja robiłam pod koniec tygodnia wlasnie 75 gramów. Bez przesady, to nie jest jakieś potworne obciążenie dla organizmu, to jest tak jak trochę ponad tabliczka czekolady.
Można robic 50 gramów, ale wtedy jesli wyjdzie złe to trzeba robic jeszcze raz, tym razem 75 gramów. Wiec większość lekarzy zleca od razu 75 gramów.
Ja przy 50 g odlecialam
Stary 2013-09-27, 12:56   #3413
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Tylko ze ja naprawde sie staralam i mialam nadzieje przepracowac do konaca, ale juz nie jestem wstanie wejsc do domu na 3 pietro po schodach!!! Moga mnie kontrolowac bo i tak w domu siedze, nie boje sie, niech przyjda i zobacza moj burdel
Doskonale Cię rozumiem. Ja tez chciałam pracować do samego końca ale jak w pracy dostawałem ciśnienia po 180/120 i wymiotów to niebyłe opcji. Teraz nawet w domu zdarzają sie takie cyrki jak sie rozpedze i nieodpoczywam.

Stary 2013-09-27, 12:56   #3414
gosia261282
Gang Iren

[QUOTE=Cicici;43019483]Tu jest chyba 6 tyg przed i 6 albo 8 po porodzie.. /QUOTE]

Tylko 12-14 tyg macierzyńskiego jest u was?
To niewiele...
I potem już zaraz do pracy się wraca?
W USA tak jest,koleżanka tam mieszka. Myślałam,że tyko tam. To jest masakra jakaś,bo co jak nie ma się wyjścia,oderwać od cycka 2-miesięcznego bąbelka i do roboty?
Stary 2013-09-27, 12:57   #3415
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
super, że glukoza wyszła OK
co do zwolnienia- nie rozumiem tego jak to się przyczepi kasa??? to, że ciąża nie jest zagrożona to nie znaczy, że Ty się dobrze czujesz i dobrze ciąże znosisz. Co to za głupie podejście Może kolejne zwolnienie weź od internisty a nie od gina skoro gin boi się wystawić jest taka opcja?
Musze z kims pogadac bo powiem szczerze nie mam zielonego pojecia, 2 miesiace zwolnienia na cala ciaze to nie jest duzo. Do 6 miesiaca pracowalam normalnie..
Stary 2013-09-27, 12:58   #3416
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja robiłam pod koniec 26 tygodnia wlasnie 75 gramów. Bez przesady, to nie jest jakieś potworne obciążenie dla organizmu, to jest tak jak trochę ponad tabliczka czekolady.
Wiem wiem. Ale jakoś średnio sobie z tym radzę. Albo zaczynam wymiotować albo mi słabo.

Stary 2013-09-27, 12:58   #3417
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Tu np masz tabelę rozmiarów:

http://www.kochamczapki.pl/rozmiar-c...ek-dziecka.php

No ale wiadomo,że każde dziecko może mieć inną główkę.
.

o dzięki- zapisuję sobie linka
w domu też nie chce zakładać czapeczki ale jedną po urodzeniu chyba muszę mieć- jak ze szpitala będe wychodzić. Resztę kupię na bieżąco najwyżej
Stary 2013-09-27, 12:59   #3418
Cicici
Rozeznanie

[QUOTE=gosia261282;4301964 2]
Cytat:
Tu jest chyba 6 tyg przed i 6 albo 8 po porodzie.. /QUOTE]

Tylko 12-14 tyg macierzyńskiego jest u was?
To niewiele...
I potem już zaraz do pracy się wraca?
W USA tak jest,koleżanka tam mieszka. Myślałam,że tyko tam. To jest masakra jakaś,bo co jak nie ma się wyjścia,oderwać od cycka 2-miesięcznego bąbelka i do roboty?
Pozniej przez rok dostaje sie kase, procent od zarobkow, a jak sie nie pracowalo to 300 e co miesiac. No a pozniej mozna na 2 lata na wychowawczy isc tylko dostaje sie malutko wtedy.. Ogolnie zle nie jest, wydaje mi sie ze calkiem madrze to rozwiazali..
Stary 2013-09-27, 12:59   #3419
iwantyou99
Zadomowienie

No i stało sie!! Idę na zakupy! Wasza winna!! Jakbyście niewiedzialy ;D

Stary 2013-09-27, 13:00   #3420
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Hej!
Weźcie mnie kopnijcie żebym poszła na strych przerzucić te małe ciuszki,ile tego wszystkiego mam mnie przeraża myśl o noworodku w zimie...

dziewczyny śpią a ją romansuje z wizażem przez telefon i nadrabiam zaległości. Idę doczytać.
Mam to samo. Mój synek też jest kwietniowy i uwazam że wiosna to wspaniały czas na narodziny malucha. Za to mój zimorodek mnie przeraża. Te pierwsze spacery poprzedzone werandowaniem i wbijanie takiego maluszka w te wszystkie warstwy ciuchów, o pierwszych szczepieniach nie wspominając ... Ehhh
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości