|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Paulina :-* |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
oj zjadłabym sobie ciasta ze śliwkami, ostatnio ciocia Tż zrobiła pyyyyszne
#3903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Z moimi 8 tygodniami jeszcze lajcik tak zwany ![]() Jak mi tż nie kupi tych chipsów to się popłaczę ![]()
![]() |
#3906 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny...
jakoś nie mam dziś weny. Wybaczcie... czytałam Was w ciągu dnia ale jakoś tak nie chce mi się pisać. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3908 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
za chwilke bedziemy się sypać.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
Mao, jak masz tyle sliwek to zrob sobie nutelle sliwkowa, jest pycha
![]() Nela ma dzisiaj chyba 10 raz czkawke ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja nutelli śliwkowej nie zrobie, wiem że jest przepyszna podobno ale ja nie lubię w sumie śliwek w żadnej innej postaci jak tylko owocki surowe, ostatnio się dopiero skusiłam na ciasto ze śliwkami ale i tak jadłam tylko kawałki gdzie śliwek było najmniej a najwięcej kruszonki, nie mówię o powidłach bo tego to w ogóle nie tknę
![]() |
#3911 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam i jestem dzisiejszym dniem wykończona.
Cały dzień coś robiłam, do domu wróciłam po 17 więc na 18 zrobiłam obiad dopiero ![]() Zaraz będę sobie czytać co tam u Was mamusie. Czytałam o Paulinie...Paulinko kochana jeżeli lekarze podjęli taką decyzję, to na pewno wiedzą co robią. Majeczka jako silna kobietka szybciutko nadrobi kilogramy i wypiszą Was do domku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Nutella śliwkowa??Czyli dżem? |
![]() ![]() |
![]() |
#3912 | |||||
Zakorzenienie
|
Anulka Ł. jest po infekcji. Nie przytulał, na razie tylko głaszcze.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zapytaj kochana, czy na dojrzałość płucek podają jakieś zastrzyki. Bądź dzielna. Będzie wszystko ok ![]() My dziś wielkie g. załatwiliśmy. Wszystko w urzędach na opak, musimy jechać w środę. Ale za to przystawiłam malucha do piersi i zassał ![]()
![]() |
#3913 |
Wtajemniczenie
|
Ja na dzisiaj dziewczynki uciekam, jakoś mnie po tym weselu sobotnim podwozie zaczyna pobolewać, chyba się tam rozchodzę
![]() wstawanie z pozycji na boku najgorsze, a jak chodze to jakbym miała gówno w gaciach
#3914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Raczkowanie
|
Czytam Was od rana na bieżąco, ale nie mam jakoś weny cytowania wszystkich...
![]() ![]() Paulina - trzymamy mocno kciuki! Będzie dobrze! ![]() Dzisiaj chyba taki dzień jakiś lewy, bo mnie złożyło w pół dosłownie. Od rana kręgosłup tak mnie boli, że w ogóle nie mogę się ogarnąć. Leżę, śpię i rozwiązuję krzyżówki. I tak cały dzień dzisiaj... Też brzuch mnie boli od dwóch dni tak jak na okres, ale to są takie szybkie epizody, więc się nie stresuję jakoś szczególnie. Denerwuje mnie tylko, że na zmianę jest mi cały czas albo za gorąco albo za zimno... I jutro TŻ wyjeżdża na cały tydzień! ![]() ![]() Wrzucam naszą Miśkę przytuloną do brzusia ![]() ![]() A i w ogóle według ostatniego USG wczoraj zaczęliśmy 32. tydzień czyli 8. miesiąc ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2013-09-30 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Zakorzenienie
|
Kochane, spieszę donieść, że jednak dziewczynka
![]() ![]() proszę o dopisanie na 1 stronie ![]() najważniejsze, ze pięknie rosnie - gin posprawdzal wszystko ![]() ![]() mamy piękne nagranie ![]() ![]() usta ma duże ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super że mał już ciągnie powoli!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja dziś zrobiłam zakupy dla siebie. Kupiłam wszystkie rzeczy potrzebne do szpitala, oprócz kosmetyków, ale to jeszcze zdążę. Dla małego ocieplanego pajaca na wyjście. Kupiłam mężowi na dzień chłopaka komin i zrobiłam zapiekankę makaronową. Mąż dziś założył sobie konto na fb i teraz siedzi i szuka znajomych. Masakra ![]() Mały mi się tak rozpycha, że mnie wszystko w środku boli i ciężko mi oddychać. Musiałam zdjąć spodnie bo mnie przyduszały. Jutro jadę zrobić sobie badania, ale mi się nie chce ![]() Gratuluję udanych wizyt, odkrytych płci ![]() Trele już niedługo... w końcu wyskoczy ![]()
![]() |
#3920 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluję obu dziewuszek
![]() Dzidzia jak miło czytać o Witusiowych postępach, idzie jak burza ![]() Paulina będzie dobrze ![]() Trele fajna babka Ci się trafiła i wykurzcie już ta Majeczkę, bo nawet mąż mnie się już pyta, jak z pracy wraca, co tam w londynie słychać ![]() Gdzie Nemosek? Przegapiłam coś? |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
Hejka wieczornie,nie miałam dzisiaj netu
![]() Spieszę pierwsze co z informacją od Beatki: Jestem w szpitalu,obniżają ciśnienie,na ktg wychodzą skurcze,szyjka zgładzona,rozwarcie na opuszek palca ale spokojnie rodzić nie zamierzam. Przy moim szczęściu urodzę i tak po terminie ![]() Pozdrowienia dla dziewczyn. Nic się nie dzieje,poza tym że się nudzę i nie karmią tutaj jak u Pauliny ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Z zaległości z wczoraj nadrabianych dzisiaj rano,które jeszcze przed wywaleniem z netu zdążyłam przeczytać i potem spisałam w wordzie a nie zdążyłam już wysłać Nie mogę sobie dzisiaj z Wami popisać,wywala mnie z internetu kurde normalnie mam już dość.Piszę sobie a tutaj przerywa mi sygnał i wszystko idzie się… Dzwoniłam, już 2 razy do punktu obsługi i restartowali mi sygnał i nic. A rano jeszcze się połączyłam ://// Niedoinformowani idioci!!!!! I jeszcze babka mówi mi i jedna i druga że nie ma awarii.A siostra zadzwoniła i jej gość powiedział że awaria jednak jest.Normalnie nóż się w kieszeni otwiera :/ A dostałam bonus w ramach rekompensaty ,po 5 zł obniżki na dwóch kolejnych fakturach.Niech sobie za przeproszenieniem w dupę wsadzą. Sory musiałam wylać żółć. Tyle się opisałam..... No nic z tego co pamiętam: Kabriela To uważaj na siebie podwójnie.Coś Ty taka pechowa z tymi wypadkami. Mam taka znajomą,od dzieciństwa przez podstawówkę i liceum zawsze leczyła jakieś kontuzje. A to noga lub ręka złamana,palec wybity,oko zakłute,złamany nos.Non stop coś.Aż nie do uwierzenia.Teraz już jej się unormowało. Ja to chyba „wykontuzjowałam” się w dzieciństwie.ciągle zryte kolana lub łokcie,nabite guzy i siniaki. Chłopaczara byłam,chodziłam po drzewach,zapasy uprawiałam z kolegami ,huśtanie na wierzbach,żużel,strzelani ny,robienie baz itp.Typowo męskie upodobania ![]() Kasiula Dobrze że już w domku jesteście ,brawo za wagę malucha De,Dzidzia Myślałam że to pocenie to raczej hormony,a to woda .Hm mam już dość prawie codziennie muszę się przebierać. Rybko Czekamy teraz na rozkręcenie Twojej akcji po odstawieniu. Domi Zarażaj optymizmem,przyda się ,Nigdy nie za dużo. Damian pił Ci z cyca? Dzidzia Super wieści,brawo za awans!!!!!To bardzo dobry znak.Mam nadzieję że Aliska tak tymczasowo zazdrosna i nieznośna i jak przełknie pewne fakty to i zaakceptuje nową sytuację. Teraz musi postawić na swoim, coś udowodnić. Lineczka Bałam się zapytać o kotkę,bo wyobrażałam sobie najgorsze :/ Issia No co Ty mówisz z tym terminem ? To teraz jeszcze poczytam resztę z wczoraj i z dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Zakorzenienie
|
Ogarnęłam się jakoś i już mi lepiej
![]() Nawet girki ogoliłam ![]() ![]() Miałam ktg po 20 i wszystko ok. Spytałam położnej co muszę mieć dla małej i okazało się, że nic. Na neonatologii wszystko mają i chyba dopiero na wyjście potrzebne są ciuszki. Dla siebie na poród też nic...koszulę swoje dają do cc, podkłady i podpaski też. W sumie małż zabardzo nie ma co przywozić ![]() Dzidziu - super wieści o Witusiu ![]() Ja zastrzyki na płucka małej dostałam od razu jak tu wylądowałam. Tak sobie pomyślałam, że pewnie dadzą mi ją do domku w okolicy mojego tp...tylko te ostatnie tygodnie zamiast w brzusiu będzie sobie rosła na zewnątrz. Jeszcze raz wielkie buziaki dziewczyny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Beatko - ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Zakorzenienie
|
Kociak Fajne podarunki
![]() Dzidzia I Wy się kiedyś doczekacie własnych 4 kątów.Jestem pewna ![]() ![]() Newtrend Jak synek? Adosienka ![]() ![]() Basiula Zdrówka ,pewnie już Ci lepiej ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | ||||
Zakorzenienie
|
[QUOTE=De28;43061546]A nie macie w fotelikach wkladki dla noworodkow?
![]() Co do prania wozkow- mozecie wyprac w pralce a potem popsikac srodkiem konserwujacym- takim jakim pryska sie namioty czy kurtki.[/QUOTE] Ale czy to nie szkodliwe dla maleństwa? Mój TŻ sobie wymyślił że kupi do popsikania wózka jakiś środek zwalczający zapachy- ludzie od których kupowaliśmy mieli koty i zdaniem TŻ wózek pachnie kotem - ja tam nic nie czuję, ale nie mam już argumentów żeby go przekonać że może lepiej nie psikać nie wiadomo czym bo to pewnie nie obojętnie dla dziecka ![]() Cytat:
![]() Ale co do tego przymuszania do uprawiania seksu, to mnie to trochę obrzydza, taki seks na siłę, w sumie coraz bardziej się cieszę że mam mieć to cc i uniknę podobnych rytuałów ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak w ogóle to jestem strasznie wkurzona na lekarzy i szpitale w Belgii. Tu jest tak że u lekarza normalnie się płaci, dostaje fakturę i tą fakturę zanosi się do ubezpieczalni, gdzie następuje zwrot kosztów- to zwykle większość opłaty, niestety tu za darmo nic nie ma. System jak w średniowieczu, normalnie nie wiem jak ci ludzie tu funkcjonują ![]() ![]() ![]() ![]() Idę tam w piątek znowu i mam ochotę roznieść ten szpital ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3927 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale te tygodnie Wam lecą szybko Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3928 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to teraz zdrówka dla Ciebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Herbatkę zamierzam ziołową w aptece,bo kupiłam z rozpędu z kopru włoskiego z Hipp ale tam sama glukoza.Nie podam tego dziecku ![]() ![]() Pisałyście o fotelikach.Bardzo ważne jest żeby pałąk stał w czasie jazdy, a nie leżał na foteliku.I trzeba koniecznie porządnie naciągnąć pasy żeby nie było luzu.Nawet jak się nam wydaje że są ok to trzeba tak jakby napierać na fotelik i jeszcze dociągnąć ![]() Fajnie to ostatnio gość pokazywał na warsztatach. A najwygodniej to wiadomo z bazą klik i po sprawie ![]() Lecę dalej.... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I zrobiłam się głodna.... Dziewczynki dzisiaj miałam wizytę i mamy potwierdzonego chłopaka ![]() Poproszę o dopisanie KUBUSIA, który w 31t2d waży 1675 g Rośnie zdrowo, pięknie ułożony - przynajmniej do badania ![]() ![]() Ze mną niestety trochę gorzej... krew i mocz wyszły ok ale szyjka zaczęła się kurczyć - z 35 na 27... nie jest źle ale na wszelki wypadek dostałam luteinę i nakaz ograniczenia ruchowego (a dzisiaj rozpoczęłam szkolenie... dobrze że tam siedzi a nie biega) co oznacza że spacery z psiną przejmie małż. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Zadomowienie
|
weronisiek,
![]() dzidzia, cieszą takie informacje o Witku - cały czas do przodu. Oby tak dalej i żebyś jak najszybciej mogła go już do domu zabrać. Ile teraz waży? paulinaizabela, kciuki cały czas trzymamy. Czyli to już zaraz Majeczka będzie z Tobą! Z tego co piszesz, wygląda na to, że masz tam super opiekę ![]() lusesita, fajnie, że dziewczynka ![]() ![]() Beataka, trzymamy kciuki, żebyście jak najdłużej w dwupaku byli ![]() Myślę, że bez zmian. Jak coś się działo to pisała do mnie ![]() Ja mam dzisiaj takie dziwne bóle - tak na wysokości mostka. Wcześniej takich nie miałam. A to pewnie młoda nogami mi coś uciska ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.