|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
0 | 0% |
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
1 | 1,75% |
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
0 | 0% |
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
16 | 28,07% |
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
1 | 1,75% |
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
29 | 50,88% |
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
1 | 1,75% |
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
8 | 14,04% |
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
1 | 1,75% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]()
![]() |
#3842 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
tą dziurę w foteliku można wypełnić wkładając pod pokrowiec poskładany kocyk/pieluszkę/ręcznik
Ryba ja czopki przeciwgorączkowe kupowałam dopiero jak szliśmy na szczepienie w 6 tyg życia |
![]() ![]() |
![]() |
#3843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3844 |
Wtajemniczenie
|
niunia- a co bardziej obstawialas?Chcialas dziewczynke bardziej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- chciałam synka ![]() mąż był pewny, że jest chłopak ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli ta dziur trzeba zakryć??
![]() |
#3847 |
Wtajemniczenie
|
A nie macie w fotelikach wkladki dla noworodkow?
![]() Co do prania wozkow- mozecie wyprac w pralce a potem popsikac srodkiem konserwujacym- takim jakim pryska sie namioty czy kurtki. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3848 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja juz wrocilam . Tak jak myslalam - szalu nie ma . Mocz i cisnienie ok choc mialam 142/88 - ale teraz to juz podobno normalne ![]() ![]() Zajrzala mi do srodka, wg niej szyjki nie ma , wiec nie ma co masoawac - wiec masazu nie bylo . W piatek na 8.45 mam wizyte z nia w szpitalu . Bedziemy robic krew , podobno jakis lekarz zajrzy mi do srodke ( kazala mi wziasc te duze podpaski ) usg , ktg i wogole maja mnie tam ocenic co i jak . Wedlug tego co tam stwierdza Dostane date i godzine indukcji . POdobno nie pozniej niz na srode. Powiedzialam jej o moich obawach co do wagi Majki . Wymacala mnie i powiedziala ze dziecko bedzie okolo 3,5 kg ![]() Na koniec powiedziala ze mam isc do domu - zrobic sobie mega ostre jedzenie , polezec , pozniej isc na spacer 40 min a pozniej seks . I tak trzy dni pod rzad .. POwiedziala ze w takich przypadkach jak moj , gdzie to nie szyjka jest problemem a brak skurczy porod wyglada tak ze albo jest psik! I dziecko na swiecie albo konczy sie CC bo skurczy nie ma . Powiedziala tez ze mam pic ta herbate z lisci , 3 razy dziennie i to mocna taka zeby byla ciemna. Ona nie przyspiesza porodu ale nasila skurcze , nie ma tego dlugiego meczacego wstepu tylko wszystko idzie szybciej bo skurcze sa od razu intensywniejsze .. Ide sobie zrobic krewetki a ryzem i chilli .. Paulina ![]() ![]()
![]() |
#3849 |
Zakorzenienie
|
![]() tą dziurę możesz a nie musisz zakrywać. jak masz tą wkładkę dla noworodków to w ogóle nie muszisz nic robic kurde, nie umiem znaleźć zdjęcia, koleżanka z poprzedniej ciąży wrzucała porównanie właśnie jak to wygląda z podłożoną pieluszką |
![]() ![]() |
![]() |
#3850 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To herbatka nasila skurcze, no cóż ja właśnie nie wiem ile jej mogę pić, bo na opakowaniu pisało że dwie dziennie, no i właśnie często odwiedzam po niej kibelek To teraz nic tylko przygotować TŻ na codzienne gwałcenie ![]()
![]() |
#3851 |
Wtajemniczenie
|
trele- ja mialam i akupunkture i pilam herbatke. A skurcze byly od razu silne i regularne.Lecz teraz sobie mysle, czy to bylo aby dobre, bo sie meczylam. U mnie tez tak bylo-szyjka zgladzona, potem 3 dni seksu i ostrego jedzenia i maly byl na swiecie.Chociaz u mnie to chyba dwa dni wystarczyly, juz nie pamietam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3852 |
Zakorzenienie
|
aaa w ogóle zapomniałam napisać, że mała cały czas pośladkowo ułożona
no i widziałam nosek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3853 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mężul i starszak na razie się twardo trzymają. Mama jak to mama nie mogłaby w domu wysiedzieć wiedząc ze mi coś jest. Mam nadzieję że ją to ominie. Młodszy już doszedł do siebie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Zakorzenienie
|
o kurde, trzeba się powoli zbierać na basen a ja pękam jeszcze po knedlach ze śliwkami i kawie :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3855 |
Rozeznanie
|
Melduję, że żyję
![]() Coś mi czasu zabrakło ostatnimi dniami i jestem sporo do tyłu, a jeszcze do tego aplikacja w telefonie mi nie działa ![]() Dziś cały dzień chwytają mnie dziwne skurczybyki, takie niezbyt konkretne ani bolesne, więc chyba nie ma się czym martwić ![]() Strasznie dokuczają mi w nocy żebra.. jakbym je sobie ugniatała ![]() ![]() Z TŻ dalej jestem pokłócona, mam go serdecznie dosyć ![]() Wyżaliłam się, a teraz trochę ponadrabiam ![]()
![]() ![]() Edytowane przez zwariowane-serduszko Czas edycji: 2013-09-30 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3856 |
Wtajemniczenie
|
mój tż się boi, mówie mu że go zgwałce, żeby Zuza już zechciała wyskoczyć a on że nie, bo Zuzia ma jeszcze czas. No kurde przecież już donoszona jest, wagę miała ładną, a on się boi. Aha i mówi mi że córka mu później będzie wypominała że tatuś ją po głowie szturchał
Chyba z jednej strony by chciał a z drugiej dociera do niego że już niedługo nie będzie brzusia
#3857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3858 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polozna fajna , nie moge narzekac bo juz z roznymi mialam stycznosc. Smieszna jest ale taka ze widze ze nie traktuje mnie szablonowo , tak jak w ksiazce jest napisane. Jak jej zadam pytanie to zawsze mi wytlumaczy co ona mysli , dlatego tak , dlaczego nie .. Jest przekonujaca . Dzis mowila do mojego golego brzucha cos w stylu ; wychodz baby , mama na Ciebie czeka , bardzo CIe kocha i juz nie ma sily dzwigac tego brzucha ![]() Fajnie jakby mi si edo porodu trafila ![]() Tz juz zadzwonilam i powiedzialam . Poki co sie nie stawia :P Cytat:
![]() NIe rozumiem co ma ostre jedzenie do porodu ale wlasnie naszykowalam sobie miske ryzu z krewetkami i zasypalam curry , chilli i pasta z harrisy i zaraz mi oczy wyplyna . Cytat:
![]() Cytat:
Jak bede kiedys w kolejnej ciazy , to bede to miala pod kontrola od samego poczatku do samego konca . ![]()
![]() |
#3859 |
Zakorzenienie
|
Hej nie mam dobrych wieści
![]() Mała przybrała tylko 80g przez 2 tygodnie i ma nieco ponad 1600g. Chyba jutro podejmą decyzję co dalej. Jestem załamana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3860 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3861 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętaj, że jak lepiej jest teraz mała podtuczyć na zewnątrz to niech robią cc. Oni wiedzą co i jak! Nic sie nie martw i nie stresuj! ![]()
![]() |
#3862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3863 |
Zadomowienie
|
No to faktycznie nie dużo przybrała. Ale najważniejsze, że tam o Was dbają. Jak trzeba to faktycznie lepiej, żeby zrobili cc i podtuczyli ją już po drugiej stronie brzucha. Bo rozumiem, że w takiej sytuacji jakieś kroplówki czy coś nie zdadzą egzaminu?
#3864 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-09-30 o 17:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Zakorzenienie
|
Była u mnie położna i mówiła, że moja lekarka ma dziś dyżur to później do mnie przyjdzie pogadać co i jak.
Trela jak chcesz być trzecia to radzę się pospieszyć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3866 |
Zakorzenienie
|
Paula - bedzie dobrze. Wiesz ze dla nich priorytetem jest zdrowie malutkiej a to najwazniejsze.
Ciekawe co lekarka powie, moze sprobuja ja dokarmic w inny sposob? Ale mam zgage po tym ostrym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3867 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() trela dobrze ze masaz cie ominal ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 ![]() ![]() Leon 31.03.2015 g 12:10 ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3868 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no niby wiele się nie dowiedziałaś, ale może w końcu się coś ruszy ![]() Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3869 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Niech wstanie i otworzy bo nie wytrzymam ![]() Na kolację za to zrobię mu zapiekankę makaronową - chodziła za nim już od dłuższego czasu, więc niech ma ![]() Cytat:
![]() ![]() Wciąż ma! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A na wyjazd mam składany przewijak, który był dołączony do torby ![]() ![]() Cytat:
![]() Widzę, że kolejny uparciuch ułożony pośladkowo ![]() sorento - niestety z wózkiem nie pomogę, nie słyszałam nic o nich ![]() metkaa - śliczne te ciuszki! A jak się czujesz? Skurcze trochę się uspokoiły? Trele - niby żadnych konkretów, ale przynajmniej wiesz co się dzieje ![]() paulina - ![]() ![]() Dziękuję wszystkim za opinię nt. pudru ![]() ![]() Wyprasowałam tetry i flanele ![]() ![]() ![]() ![]() Za to te kolorowe i flanele całkiem dobrze się prasowało ![]() W pralce aktualnie kolorowe ciuszki. Będzie znów jutro co robić ![]() Kumpela dziś do mnie zadzwoniła, że rano była w lumpku i widziała śliczny fuksjowy kombinezon Mothercare na 3-6 m-cy. I czy bym chciała, to zadzwoni żeby odłożyli. No jasne że chcę - zwłaszcza za 15zł ![]() Mąż po pracy odebrał. Śliczny jest ![]() ![]() Właśnie się pierze. Pokażę jak wyschnie ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2013-09-30 o 17:56 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zadam głupie pytanie, ale wole miec pewność
![]() Jutro idę na tą moją wizytę. Powiedzcie mi co oprócz tego badania na paciora ma mi dac? chciałam jeszcze na tą grupę krwi- też mogę z NFZ? i wyczytałam jeszcze że WR mam mieć, robiłam na początku ciąży, teraz powtarzac? jakie jeszcze badania MOGĄ mi sie przydać, albo powinien mi lekarz dac? bede go cisła bo i tak nic nie tracę. Dziękuję za odp ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.