|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
0 | 0% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! |
|
1 | 1,75% |
| Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy |
|
0 | 0% |
| Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! |
|
16 | 28,07% |
| Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! |
|
1 | 1,75% |
| Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? |
|
29 | 50,88% |
| Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. |
|
1 | 1,75% |
| Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna |
|
8 | 14,04% |
| Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
![]() Cytat:
A my tu mocno trzymamy kciuki za Ciebie i Malutką
|
||
|
|
|
#3872 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Hej dzisiaj znów tylko się zamelduję, nie gniewajcie się. W sobotę odebrałam brata z lotniska i staram się poświęcić mu jak najwięcej mojego czasu, bo tak rzadko się widzimy
![]() Mało tego w tym samym czasie przyleciała przyjaciółka i jakoś muszę rozdzielić swój cenny czas Niebawem znów będę na bieżąco. Po przeczytaniu jednej strony widzę, że Trele nadal trzyma się twardo ![]() Paula za Was trzymam kciuki. Będzie dobrze A teraz uciekam zająć się trochę mężem, bo też ostatnio czuje się pokrzywdzony, tym bardziej, że jutro robię babski wieczór i postanowiłam go wygonić z domu |
|
|
|
#3873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
OLENKA - wiem , ale nie licze ze mnie to dotyczy.
Wiecie co z Beatka?? Ja ide sie polozyc, jestem taka zmeczona ze koniec .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3875 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem załamana....waga pokazała 101 kg
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa, kolorowe się wyprało!
![]() Idę wieszać
|
#3877 |
|
Konto usunięte
|
Uff i już jestem w domu, po wizycie. Dziś było o niebo lepiej bo chyba ostatnio ktoś panią dr opierdzielił i dziś wyczytywała nazwiska według godzin zapisów.
Wszystko jest ok- mimo, że źle się czuję. Na nerki i pęcherz dostałam furaginę i urosept. Na jakąś tam moją kolejną w tej ciąży kobiecą infekcję też jakieś globulki. Spojenie boli bo niuniek głowę wcisnął mi między kości i je rozpycha- więc mam nie chodzić, nic się na to innego nie poradzi. I wreszcie mam konkrety dotyczące cc - jesli dotrwam do terminu 23.11 (to sobota) to zrobią mi cc w poniedziałek po terminie. Jeśli cokolwiek będzie wskazywało, że urodzę wcześniej to pani dr skieruje mnie na oddział wcześniej i zrobią mi cc bez problemu. Będziemy to monitorować pod koniec października. Na razie rozwarcie nie ma i szyjka już się nie skróciła. Z ciekawostek: Michaś w 33 tygodniu waży... 2406g! I wszelkie pomiary, obwody, rozwój wskazują bardziej na 34, 35 tydzień ciąży. Kolejna wizyta 14.10 o godz. 17:00 Mam sobie odpoczywać, żyć powoli i czekać do końca października. Dziś jestem z wizyty zadowolona, zapytałam o wszystko, dostałam odpowiedź na wszystko + leki które mam nadzieję wreszcie mi pomogą pozbyć się choćby części niemiłych dolegliwości. |
|
|
|
#3878 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43063577]Uff i już jestem w domu, po wizycie. Dziś było o niebo lepiej bo chyba ostatnio ktoś panią dr opierdzielił i dziś wyczytywała nazwiska według godzin zapisów.
Wszystko jest ok- mimo, że źle się czuję. Na nerki i pęcherz dostałam furaginę i urosept. Na jakąś tam moją kolejną w tej ciąży kobiecą infekcję też jakieś globulki. Spojenie boli bo niuniek głowę wcisnął mi między kości i je rozpycha- więc mam nie chodzić, nic się na to innego nie poradzi. I wreszcie mam konkrety dotyczące cc - jesli dotrwam do terminu 23.11 (to sobota) to zrobią mi cc w poniedziałek po terminie. Jeśli cokolwiek będzie wskazywało, że urodzę wcześniej to pani dr skieruje mnie na oddział wcześniej i zrobią mi cc bez problemu. Będziemy to monitorować pod koniec października. Na razie rozwarcie nie ma i szyjka już się nie skróciła. Z ciekawostek: Michaś w 33 tygodniu waży... 2406g! I wszelkie pomiary, obwody, rozwój wskazują bardziej na 34, 35 tydzień ciąży. Kolejna wizyta 14.10 o godz. 17:00 Mam sobie odpoczywać, żyć powoli i czekać do końca października. Dziś jestem z wizyty zadowolona, zapytałam o wszystko, dostałam odpowiedź na wszystko + leki które mam nadzieję wreszcie mi pomogą pozbyć się choćby części niemiłych dolegliwości. [/QUOTE] dla dużego chłopczyka No i super że pani doktor dzisiaj zupełnie inna, nie olała sprawy i zajęła się Tobą tak jak trzeba
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3881 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
imię śliczne No i trzymam kciuki, żeby się obróciła.Cytat:
Chcemy zobaczyć Majeczkę!Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43063577]Uff i już jestem w domu, po wizycie. Dziś było o niebo lepiej bo chyba ostatnio ktoś panią dr opierdzielił i dziś wyczytywała nazwiska według godzin zapisów. Wszystko jest ok- mimo, że źle się czuję. Na nerki i pęcherz dostałam furaginę i urosept. Na jakąś tam moją kolejną w tej ciąży kobiecą infekcję też jakieś globulki. Spojenie boli bo niuniek głowę wcisnął mi między kości i je rozpycha- więc mam nie chodzić, nic się na to innego nie poradzi. I wreszcie mam konkrety dotyczące cc - jesli dotrwam do terminu 23.11 (to sobota) to zrobią mi cc w poniedziałek po terminie. Jeśli cokolwiek będzie wskazywało, że urodzę wcześniej to pani dr skieruje mnie na oddział wcześniej i zrobią mi cc bez problemu. Będziemy to monitorować pod koniec października. Na razie rozwarcie nie ma i szyjka już się nie skróciła. Z ciekawostek: Michaś w 33 tygodniu waży... 2406g! I wszelkie pomiary, obwody, rozwój wskazują bardziej na 34, 35 tydzień ciąży. Kolejna wizyta 14.10 o godz. 17:00 Mam sobie odpoczywać, żyć powoli i czekać do końca października. Dziś jestem z wizyty zadowolona, zapytałam o wszystko, dostałam odpowiedź na wszystko + leki które mam nadzieję wreszcie mi pomogą pozbyć się choćby części niemiłych dolegliwości. [/QUOTE] WOW ale waga! Niezły klocuszek Super, ze sie lekarka ogarnęła i odpowiedziała na wszystkie Twoje pytania, przebadała wzdłuż i wszerz i dała recepty. Tak powinna wyglądać każda wizyta!Trele pisała o tym ostrym żarciu i mi się tak mega meeeega zachciało Laysów Strong Ostre Chilli! Zaraz zwariuje! Zadzwoniłam do tż, żeby przywiózł ale on będzie koło 22 dopiero...zaraz wsiąde do auta i pojade do sklepu chyba....help!
|
|
#3882 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lekarz mówi, że ma jeszcze czas, mam sobie teraz tym nie zawracać głowy. jak przyjdzie bliższy czas porodu i mała się nie obróci, to będzie szczegółowo badane jej ułożenie, wymiary, moje parametry i wspólnie będziemy decydować do dalej. Cytat:
![]() ![]() mała już 3 wizytę siedzi głową w górze :P Cytat:
wagą się nie przejmuj... a bardzo możliwe że przez tarczycę tyjesz?? a nie dostałaś leków w ciąży? [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43063577]Uff i już jestem w domu, po wizycie. Dziś było o niebo lepiej bo chyba ostatnio ktoś panią dr opierdzielił i dziś wyczytywała nazwiska według godzin zapisów. Wszystko jest ok- mimo, że źle się czuję. Na nerki i pęcherz dostałam furaginę i urosept. Na jakąś tam moją kolejną w tej ciąży kobiecą infekcję też jakieś globulki. Spojenie boli bo niuniek głowę wcisnął mi między kości i je rozpycha- więc mam nie chodzić, nic się na to innego nie poradzi. I wreszcie mam konkrety dotyczące cc - jesli dotrwam do terminu 23.11 (to sobota) to zrobią mi cc w poniedziałek po terminie. Jeśli cokolwiek będzie wskazywało, że urodzę wcześniej to pani dr skieruje mnie na oddział wcześniej i zrobią mi cc bez problemu. Będziemy to monitorować pod koniec października. Na razie rozwarcie nie ma i szyjka już się nie skróciła. Z ciekawostek: Michaś w 33 tygodniu waży... 2406g! I wszelkie pomiary, obwody, rozwój wskazują bardziej na 34, 35 tydzień ciąży. Kolejna wizyta 14.10 o godz. 17:00 Mam sobie odpoczywać, żyć powoli i czekać do końca października. Dziś jestem z wizyty zadowolona, zapytałam o wszystko, dostałam odpowiedź na wszystko + leki które mam nadzieję wreszcie mi pomogą pozbyć się choćby części niemiłych dolegliwości. [/QUOTE]
|
|||
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
No i już wszystko wiem.
Lekarka była i mówiła, że małej będzie lepiej jak ją wyciągną i będą tuczyć poza brzuchem. Mam się nie obwiniać, bo nic nie mogę zrobić, nawet jakbym jeszcze więcej odpoczywała czy się jeszcze lepiej odżywiała to i tak nic nie da... Jutro przyjdzie do mnie lekarz z neonatologii porozmawiać co mnie czeka, pokazać zdjęcia takich maluszków, czego mogę się spodziewać itp. A moja współlokatorka mówiła, że może weźmie mnie na oddział (ten lekarz) i pokaże maluszki i wogóle jak tam wygląda. Jutro też mają dać mi jakieś leki dla mnie i małej na mózg i nie wiem czy na coś jeszcze a cc w środę lub czwartek. Małż pakuje właśnnie torbę. Muszę tylko podpytać tego lekarza co będę potrzebowała dla małej, bo raczej ciuszki i kosmetyki to na początku się nie przydadzą. Powoli się z tym oswajam, tylko wkurza mnie jak wszyscy pytają jak się czuję, pocieszają itp. wtedy od razu się rozklejam ![]() Dzięki bardzo za kciuki i wsparcie ![]() za wszystkie udane wizyty dziewczyny |
|
|
|
#3884 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze dziewczyny powiem Wam że z jednej strony chciałabym już mieć Zuzkę przy sobie, całować te małe stópeczki, ale z drugiej strony chyba zaczynam się bać
![]() nie wiem co to będzie jak się wszystko zacznie
|
#3885 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny,troszke ponadrabialam,ale juz nei bede cytowac..
trzymam kciuki goroco za Majeczki-Paulinowa i Trelowa,za jedna zeby sie za nadto nie spieszyla z przyjsciem na swiat,a za druga,zeby moze troszke mamusie juz odciazyla no i brawa za wizyty (za Martynke,za Michasia )ja dzis wykonczona,narazie bez zgagi (odpukac),myslami juz na jutrzejszej wizycie.zobaczymy co ustale odnosnie cc z lekarzem (bo jakos nie sadze,zeby Tymus sie obrocil,ciagle czuje go tak samo) |
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
niunia gratuluje corci,
paulina trzymam kciuki, Cytat:
weronisiek odpoczywaj,
|
|
#3887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana jeżeli dla Majeczki tak będzie lepiej to niech robią to CC, ważne żeby z nią było wszystko w porządeczku, a po drugiej stronie brzuszka napewno łatwiej im będzie ją podtuczyć. No i ciesz się że już niedługo będziesz tuliła swoje maleństwo wyczekiwane i ukochane, napewno wynagrodzi Ci wszystko
|
|
#3888 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() U nas ułożenie główkowe i już się raczej nie zmieni chociaż czasami czuję niunia jakby w poprzek |
|
|
|
|
#3889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3890 |
|
Zadomowienie
|
Niunia gratuluję dziewczynki!!!
Trele to już niebawem! Paulinko nie smuć się, będzie dobrze, zaopiekują się w 200% Wami!!!!Trzymam kciuki i ściskam. |
|
|
|
#3891 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też idealnej nie mam ale teraz najważniejsza jest mała a potem wezmę się za siebie i schudnę Ty tak samo! ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43063577]Uff i już jestem w domu, po wizycie. Dziś było o niebo lepiej bo chyba ostatnio ktoś panią dr opierdzielił i dziś wyczytywała nazwiska według godzin zapisów. Wszystko jest ok- mimo, że źle się czuję. Na nerki i pęcherz dostałam furaginę i urosept. Na jakąś tam moją kolejną w tej ciąży kobiecą infekcję też jakieś globulki. Spojenie boli bo niuniek głowę wcisnął mi między kości i je rozpycha- więc mam nie chodzić, nic się na to innego nie poradzi. I wreszcie mam konkrety dotyczące cc - jesli dotrwam do terminu 23.11 (to sobota) to zrobią mi cc w poniedziałek po terminie. Jeśli cokolwiek będzie wskazywało, że urodzę wcześniej to pani dr skieruje mnie na oddział wcześniej i zrobią mi cc bez problemu. Będziemy to monitorować pod koniec października. Na razie rozwarcie nie ma i szyjka już się nie skróciła. Z ciekawostek: Michaś w 33 tygodniu waży... 2406g! I wszelkie pomiary, obwody, rozwój wskazują bardziej na 34, 35 tydzień ciąży. Kolejna wizyta 14.10 o godz. 17:00 Mam sobie odpoczywać, żyć powoli i czekać do końca października. Dziś jestem z wizyty zadowolona, zapytałam o wszystko, dostałam odpowiedź na wszystko + leki które mam nadzieję wreszcie mi pomogą pozbyć się choćby części niemiłych dolegliwości. [/QUOTE] co za klocuszek ![]() no i brawa dla lekarki ze się ogarnęła ![]() Cytat:
![]() ciekawe co tam z Angie ![]() TŻ się wziął za malowanie ścian folią w płynie pod prysznic a mi się nie chce za nic wziąć a jutro czeka mnie roboty trochę, bo teść mi zapowiedział że będę mu pomagać przy układaniu płytek
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#3892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dla każdej z osobna buziak
Jedna dobra wiadomość od rana, że te papudraki poszły do domu i mamy spokój na sali
|
|
|
|
#3894 |
|
Rozeznanie
|
Paulinka Ja Piotruś i TŻ trzymamy kciuki
![]() ja tez juzpo wizycie, Młody waży 2300g (34/35tydz) no i szyjka skrócona i dr mówi że bez szalenstw to on mi daje 2-3 tyg....no i Maly ma odstające uszy hehe na USG wyszedł jak elf ale Buzi znów nie pokazał...przyssał sie do kregosłupa i miał jak zwykle gdzieś mnie i dr....
|
|
|
|
#3895 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejuśku ale mam ostatnio ochotę na śliwki, mogłabym jeść kilogramami
|
#3896 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43064975]ja też ja nektarynki też nałogowo pochłaniam, w sobotę kupiłam sobie 2 kg i już się skończyły
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3898 |
|
Zadomowienie
|
Paulina - ważne, że lekarze kompetentni i wiedzą co robią
|
|
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinko- nie martw się, widocznie tak jest lepiej
popatrz na to z innej strony- Maja będzie niedługo z Tobą i będziesz mogłą się nią już cieszyć ![]() Weronisiek- za wizytę.Widzę że lekarka sie opamiętała no i za wagę!Antibia- za wizytę i wagęagnieszka- nie przejmuj sie wagą Moja tez wysoko ponad normę, ale wiem ze zrzucę po porodzie a tarczyca to moze być przyczyna tycia tak samo jak i "chudnięcia" znajoma ma właśnie tą drugą- nie moze przytyć i dostaje leki .
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:12.

i moje nogi jak balony tez normalne
mnostwo kciuków . 

A my tu mocno trzymamy kciuki za Ciebie i Malutką 

dla dużego chłopczyka
No i trzymam kciuki, żeby się obróciła.