Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie 2013, - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 06:28   #1891
agnieszkaK
Zadomowienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Cześć

A ja dziś - tak na odmianę - zaliczyłam skok
Witajcie!!
no to super Elfka
ja też zaliczyłam skok, więc zrobiłam jak chciałam
KU CHWALE POLSKIEJ GOSPODARKI i tak jak wszystkie myślałyśmy zobaczyłam:dupa: I kreska, tego się spodziewałam,ale musiałam, może teraz do wtorku jakoś spokojniej to przeczekam.

No to tyle ide do łóżka z powrotem na trochę, bo zimno, niedobrze mi, jajniki mnie bolą i mam zaparciai piękną I kreche
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 06:31   #1892
zubi89
Zakorzenienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Cytat:
Cześć

A ja dziś - tak na odmianę - zaliczyłam skok
oby tak dalej

Kolejny test pozytywny i tym razem kreseczka o wiele wyraźniejsza także fluidki dla was:

Test pokaże wam później

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 06:32   #1893
agnieszkaK
Zadomowienie

widziałam,że zubi zrobiła kolejny test też pozytywny, więc się jeszcze bardziej cieszymy. Jeszcze raz gratulacje!!
dobra idę
Stary 2013-10-04, 06:44   #1894
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
Witajcie!!
no to super Elfka
KU CHWALE POLSKIEJ GOSPODARKI i tak jak wszystkie myślałyśmy zobaczyłam:dupa: I kreska, tego się spodziewałam,ale musiałam, może teraz do wtorku jakoś spokojniej to przeczekam.

No to tyle ide do łóżka z powrotem na trochę, bo zimno, niedobrze mi, jajniki mnie bolą i mam zaparciai piękną I kreche
Za wcześnie na testowanie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
oby tak dalej

Kolejny test pozytywny i tym razem kreseczka o wiele wyraźniejsza także fluidki dla was:

Test pokaże wam później
cudnie
Stary 2013-10-04, 07:09   #1895
marszalka
Zadomowienie

Cytat:

Test pokaże wam później
gratulacje po raz drugi, no popatrz jak to nam sie w tym samym cyklu udało, a siedzimy juz tu troche
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:16   #1896
Luzia
Zakorzenienie

Kiciu, no niestety 1-2 cykle bez owulacyjne w czasie roku mogą się zdarzyć.. Wtedy normalnie jest śluz, ból.. ale owu niet.

Zubi, jeszcze raz gratki za wyraźniejszą kreche

Agnieszko, 10dpo to jeszcze za wcześnie

3 dni mnie mega bolały cycki, a teraz od 2 dni nic a ostatnio marudziłam, że pierdziele jak mają znowu boleć pół miesiąca

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:32   #1897
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
cieszę się,że u Ciebie wszystko dobrze, że apetyt dopisuje a amator włoskiej kuchni nie jest zły.
No apetyt właśnie nie dopisuje temu tak się cieszę, że udało mi się naźreć

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Tak, też widziałam Chyba najlepsza z książek o niemowlętach - "Język niemowląt." Też polecam

Oferta z Biedronki

Napisana przez położną. Dla początkujących rodziców świetna! A dla tych którzy mają już dziecko również. Mogą się bardzo zdziwić Dzieci "podzieliła" charakterami. Dla każdego są inne rodzaje postępowania. Pozwala rodzicom poznać ich dzieci, zrozumieć czego pragną. Potem pokazuje, jak dziecko nauczyć spać w łóżeczku, jak uspokoić bez podawania smoczka na siłę i jeszcze baaardzo dużo różnych świetnych rad, które nawet by nam nie przyszły do głowy
O, to może jednak cofnę się po tę książkę

Cytat:
Napisane przez ila87 Pokaż wiadomość
Przekręciłam się tylko na bok, ale i tak nie będę jej brała pod uwagę. Chyba z podekscytowania się tak budziłam, bo normalnie śpię od momentu zaśnięcia aż do budzika - bez ani jednego przebudzenia.
Teoretycznie powinnam mieć tylko jedną zmianę na 8:00, ale chyba zapobiegawczo nastawię sobie budzik na 6:00, zmierzę i pójdę spać dalej
Taka tempka z samego początku cyklu ma niewielkie znaczenie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Dobry Wieczór..

Wraca córa marnotrawna ;-)

Mam dwie nowinki, jedną dobrą drugą trochę gorszą.. A więc po pierwsze - PRZEPROWADZILIŚMY się!
.. a druga to, że dzisiaj byłam na wizycie u gina, i mam w poniedziałek iść do szpitala.. :/
A po co do szpitala?

Cytat:
Witajcie!!
no to super Elfka

O, szkoda Ale mogło być za szybko Teraz musisz być cierpliwa Trzymam kciuki

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:59   #1898
krusia83
Raczkowanie

siedzę w pracy, nic mi się nie chce Kawusia wypita i zaczynam odliczać godziny do weekendu

Cytat:
Witajcie!!
no to super Elfka

Też myślę, że mogło być za wcześnie także jeszcze wszystko może się wydarzyć
Stary 2013-10-04, 08:09   #1899
fantastka
Zakorzenienie

Opowiem wam mój dzisiejszy sen

Urodziłam rudego kędziarzawego syna A jaki był wielki Nie wyglądał jak noworodek tylko 6-miesięczny niemowlak Ale o dziwo poród przebiegł bezboleśnie

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-10-04, 08:17   #1900
zubi89
Zakorzenienie

Pierwszy z środy 10-11 dpo
Drugi dzisiejszy 12-13 dpo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg -s0.zmniejszacz.pl-SAM_2451_zmniejszacz-pl_742602.jpg (39,8 KB, 45 załadowań)

Stary 2013-10-04, 08:18   #1901
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie!!
no to super Elfka

witaj w klubie, tak samo z rana zrobiłam test i nawet cień cienia się nie pojawił... przeryczałam dwie godziny w łóżku i mam zepsuty humor na cały weekend
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

Edytowane przez zazdrosnica0
Czas edycji: 2013-10-04 o 08:21
zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 08:18   #1902
wik_and_ola
Zadomowienie

Stary 2013-10-04, 08:28   #1903
vioris
Zakorzenienie

Dzień dobry, dopiero się obudziłam

Cytat:
Napisane przez ila87 Pokaż wiadomość
jest subaru, jest impreza !
O właśnie! musimy być spokrewnione jakoś no!

Cytat:
oby tak dalej

Test pokaże wam później
Kochana moja!
Wiedziałam, że będzie mocniejsza krecha

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość

Urodziłam rudego kędziarzawego syna A jaki był wielki Nie wyglądał jak noworodek tylko 6-miesięczny niemowlak Ale o dziwo poród przebiegł bezboleśnie
Porody w snach są zawsze bezbolesne

A mi się śniło dziś, że test ciążowy wyglądał jak tampon i się go wkladało do środka,czekało, wyciągało i jak się było w ciąży to zmieniał kolor na fioletowy a potem migal wszystkimi kolorami tęczy
Nooo i ja ten test robiłam i mi wyszedł fioletowy i potem zmieniał kolory więc wyszłam z łazienki i mamie powiedziałam i się bardzo cieszyła

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez vioris
Czas edycji: 2013-10-04 o 08:29
vioris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:32   #1904
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!!
no to super Elfka

To było do przewidzenia, @ dopiero we wtorek jak już a dwie ostatnie tempki spadły więc oczywistym było, że dziś skoczy no ale jak jesteś uparta to masz
Stary 2013-10-04, 08:32   #1905
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Ślicznie to wygląda a jaki fajny ten test w ogóle, co to za jaki?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-04, 08:34   #1906
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Olgietka jak dla mnie coś może być z Waszego serduszkowania

Zgubilam dzisiaj kartę ciąży na szczęście w enel medzie i się znalazła
ooooo no to dobrze że się znalazła
Cytat:
Napisane przez skubana Pokaż wiadomość
z tego co wiem to lekarz ginekolog nie zaklada karty ciazy przy pierwszej wizycie, tylko przy kolejnej i wtedy wpisuje poprzednia wizyte tez. Wazne jest by byc u lekarza przed 10 tc a nie miec zalozona karte takze bez paniki.
dokładnie tak do tego lekarz ma taki swój zeszyt gdzie zapisuje kiedy odbyła się pierwsza wizyta kobiet ciężarnych podobno i to zus sprawdza. Bo lekarz mi mówił.
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Poniedziałek godz. 8.15 mam konsultację u profesora w Szpitalu Bródnowskim a ten lekarz ma same dobre komentarze ---> http://www.znanylekarz.pl/wlodzimier...oznik/warszawa

Cytat:
Małż dzwonił i zaprosił mnie na wieczór do kina pierwszy raz w małżeństwie nie wiem co mu się stało, 2-gą rocznicę ślubu mamy dopiero we wtorek

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------
i to na komedię romantyczną
ooooooooo no to źle? dobrze ja tez bym poszła na coś fajnego do kina
Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
no kochana, ja wczoraj zadzwoniłam do tż z żalami że bałagan więc wzięłam sie za robote a teraz źle się czuję i jak normalnie to wołami do sprzątania bym go nie zaciągneła tak teraz powiedział, że on będzie sprzątał
haaaa mój sprząta kuchnie bo ja się nie dotykam wiecie te zapachy :P
Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
oj, tak... małymi porcjami, bo jak za dużo się zje to a jak za długie przerwy w jedzeniu to też tak źle i tak niedobrze... i bądź tu człowieku mądry...
ja już się zaopatrzyłam w migdały, herbatniki i sucharki... i sobie przegryzam w pracy, żeby nie dopuścić do uczucia głodu... a nie chcę się non stop zapychac normalnym jedzeniem, żeby szybko nie przytyc...
oooooooooooo to dlatego wczoraj było mi niedobrze a ja wczoraj umierałam. Jak zjadłam o 8 rano tak o 16 mnie złapały mdłości. bo nic nie jadłam tak długo muszę się pilnować teraz.
Cytat:
Dokładnie A moim zdaniem nawet lepiej się obudzić dużo wcześniej, np o 4 czy 5 bo potem jeszcze zostaje dużo snu i można się spokojnie wyspać, bo się prawie tej pobudki nie zauważa. A jak się mierzy godzinę przed wstaniem to się nie zdąży dobrze zasnąć i już znowu trzeba wstawać

Ja się pokłóciłam z tż-em Już niby jest ok, ale mieliśmy ostrą wymianę zdań. Właściwie to się zaczęlo od córki. Mam z nią problemy jeśli chodzi o szkołę a konkretnie odrabianie lekcji. Ona ciągle mówi :nie umiem, nie potrafię, nie uda mi się albo nie chce mi się. Nic nie daje to, że od zawsze ją chwalimy nawet za najdrobniejsze rzeczy itd Żeby zrobiła zadanie domowe, trzeba nad nią stac dosłownie i pilnować KAŻDEGO ruchu. Jak ma napisać 3 linijki literki O to KAŻDĄ literkę muszę przypilnować.
Zadanie potrafi robić 2-3 godziny Do tego nam dochodzi codzienne ćwiczenie na instrumencie i z dnia nie zostaje nic. Ja nawet jakbym chciała do pracy teraz iść, to nie ma szans bo chyba bym padła na zawał a tż potrafi mi wymawiać, że do pracy nie idę. Raz mówi tak a raz inaczej
No i tż widział, że kolejny dzień się denerwuję, męczę ale sobie w spokoju ogląda mecz. W końcu nie wytrzymałam i przyszłam do pokoju i się rozpłakałam to nawet nie zareagował. A jak mu coś powiedziałam, że nawet mnie nie przytuli i mnie nei wspiera to się wściekł Ja sobie sama nie daję rady z córką a on z nią nie robi nic. Jak on potrzebuje wsparcia to jestem zawsze dla niego a jak ja to nawet mu do głowy nie przyjdzie, żeby chociaż mnie przytulić i zaproponować że on zrobi z nią to zadanie.
W koncu po kłótni się uspokoił i poszedł z nią to zadanie robić i słyszę, że wszystko ok. Ale naprawdę wiem, że pewnie kolejne dni znowu ja się będę męczyć. Teraz zwłaszcza mam PMS i jestem bardziej płaczliwa i nerwowa. Ehh wygadałam się
hmmmm no ciężka sprawa szkoda bo się tak mordujesz może niedługo mała wpadnie juz w rytm i będzie to wszytko łatwiej szło.
Cytat:
oby tak dalej

Test pokaże wam później
jeszcze raz moje gratulacje
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:37   #1907
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Ślicznie to wygląda a jaki fajny ten test w ogóle, co to za jaki?

Prawda nazywa się kardioline kosztował 3,50 zł na allegro kupiłam takie 2 chyba w sierpniu...bo nasza Juliette25 miała taki

http://allegro.pl/test-ciazowy-kardi...577530898.html

Dziękuje za gratulacje

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2013-10-04 o 08:51
Stary 2013-10-04, 08:48   #1908
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Prawda nazywa się kardioline kosztował 3,50 zł na allegro kupiłam takie 2 chyba w sierpniu...bo nasza Juliette25 miała taki
Fajny test fajny w aptece go nie widać niestety jeszcze raz gratuluję! Super!

Coraz więcej Was dziewczyny, zaczynam się zastanawiać coraz poważniej czy ze mną wszystko w porządku jestem tu dłużej od was niby nie ma przeciwwskazań i nic

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2013-10-04 o 08:49
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 09:06   #1909
Carmenaa_88
Zakorzenienie

nie zacytowało mi wszystkiego

co do in vitro: nie nie uważam, że zmienią zdanie oglądając ten program, ale może inaczej spojrzą na takie osoby- nie jak na diabłów, szatanów i zło wcielone.
Tak jak mówicie, gdyby byli w tej samej sytuacji, inaczej by mówili.
To jest temat rzeka, raz kłóciłam się z jednym przeciwnikiem na jakimś forum no i nie szło go przegadać taki zaparty, że no prawie wyrzuciłam laptopa przez okno

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Makarena to cmoknij mnie w pompkę! Ja tu szukam, piszę, a to ją nie obchodzi normalnie ruki odpadają
oj tam nie denerwuj się nie jestem tu sama, reszcie to posłużyło

Cytat:
Mąż wie tego nie da się ukryć pierw chciałam poczekać do piątku aby zrobić kolejny test ale jednak powiedziałam ;p

Ja: chyba jestem w ciąży...
Mąż: aha (zamknął oczy )

Po chwili ale że co ? pokazałam test i się ucieszył przytulił mnie ja w ryk ;p i już nie mogliśmy spać...
najważniejsze, że jakaś późniejsza reakcja była, a nie że tak staliście po tym "aha" no to uf masz już za sobą

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
fajnie oj jak ja bym chciała też już mówić mężowi, siostrze, mamie ale spoko, spoko - przyjdzie i na mnie kolej
przyjdzie

Cytat:
Dzisiaj pytałam moją szwagierkę, rodziła tydzień temu i mi powiedziała, że to lekarz prowadzący wydaje zaświadczenie, na którym są wypisane wszystkie wizyty i to właśnie jest potrzebne do becikowego. No bo swoją drogą jak by to miało wyglądać z kartą ciąży? Nie chciałabym, żeby jacyś urzędnicy przeglądali mi, co ja tam mam...
pamiętam, że mi też to było dziwne, że jakiś urzedacha będzie mi patrzeć ile ważyłam, jak tyłam i czy miałam jakieś infekcje, bądź co tam. No ale tak kazano to dałam.
Sprawdzić najlepiej w swoim urzędzie miasta

Cytat:
Tak, też widziałam Chyba najlepsza z książek o niemowlętach - "Język niemowląt." Też polecam

Oferta z Biedronki

Napisana przez położną. Dla początkujących rodziców świetna! A dla tych którzy mają już dziecko również. Mogą się bardzo zdziwić Dzieci "podzieliła" charakterami. Dla każdego są inne rodzaje postępowania. Pozwala rodzicom poznać ich dzieci, zrozumieć czego pragną. Potem pokazuje, jak dziecko nauczyć spać w łóżeczku, jak uspokoić bez podawania smoczka na siłę i jeszcze baaardzo dużo różnych świetnych rad, które nawet by nam nie przyszły do głowy
srata tata. na moje dziecko nie byłoby żadnej rady w tej książce jak był niemowlakiem on się po prostu darł, bo to lubił, a na kolki używałam wszystkiego! także też pewnie nic więcej bym się nie dowiedziała

i przykro mi z powodu zachowania tż-ta. tak jak mówią dziewczyny, że jeśli teraz nie przyłoży ręki do pomocy przy córce, to poźniej tym bardziej będzie się tym nie przejmował.
Jestem tego samego zdania co Leany, mi się wydaję, że twoja córcia ma za dużo obowiązków jak na pierwszoklasistkę, mogłaś jej dać się wdrążyć w szkołę na spokojnie ten pierwszy rok. Pytałaś jej w ogóle czy dalej chce chodzić do tej szkoły muzycznej? czy ma na to siły i chęci? Kuzynka też pamiętam mordowała swojego syna w 1 i 2 klasie pływaniem, językiem angielskim i piłką nożną. Chłopak nie ogarniał tego wszystkiego, buntował się. Angielski mu w ogóle nie szedł, no ale ona uparta, bo to dla jego dobra. Wytrzymała niecałe 2 lata. Zrobiła roczną przerwę i odjęła mu pływanie. Chłopak zaczął się świetnie po angielsku uczyć. I do lekcji tak go gonić nie musi jak wcześniej, jak wówczas gdy wiecznie padnięty był
Wiesz to twoja córcia twoja decyzja, ale mordujecie się oby dwie

Cytat:
Dobry Wieczór..

Mam dwie nowinki, jedną dobrą drugą trochę gorszą.. A więc po pierwsze - PRZEPROWADZILIŚMY się!
.. a druga to, że dzisiaj byłam na wizycie u gina, i mam w poniedziałek iść do szpitala.. :/
co się stało?

Cytat:
Witajcie!!
no to super Elfka

za wcześnie niecierpliwcu

Cytat:

a jest ktoś u Ciebie rudy lub rudawy ?

Cytat:
no i super

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

aha wczorajsze wyniki wyszły moim zdaniem okej. Jedynie Różyczka wyszła Img (+) Iml (-) ale na necie pisze że to oznaczać może, że przechodziłam, a przechodziłam. Ale pewnie lekarz będzie mi kazał powtórzyć.
Tokso w normie.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 09:08   #1910
Karoloo
<3 <3 <3

Dzien dobry

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalk now Free

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 09:11   #1911
manieczka1
Zakorzenienie

Hej kobitki! Witam się przy piąteczku już niedługo weekend (dla większości z nas, a dla tych, dla których nie - niech praca będzie lekka i szybko zleci)
vioris wiesz, na pewno córci ciężko jest się w to wszystko wdrożyć, bo zaczęła szkołę, naukę, obowiązki, no i do tego wszystkiego doszła SM. Moim zdaniem potrzebuje trochę czasu, aby wpaść w rytm. Musicie okazać jej duzo uwagi i cierpliwości. Piszę "musicie", bo moim zdaniem tż też powinien poświęcić jej swój czas. Dobrze, że powiedziałaś mu wczoraj co myślisz. Mam nadzieję, że zrozumiał to i Ci w tym wszystkim pomoże

Cytat:
Dobry Wieczór..

ojej... a co się porobiło????
Cytat:

kochana - tak jak Ci napisałam na ovuf - wykresik nadal jest piękny, więc nie trac nadziei, a na test po prostu może było za szybko nadal trzymam za Ciebie
Cytat:
no i pięknie i krecha jest wyraźniejsza super
Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
witaj w klubie, tak samo z rana zrobiłam test i nawet cień cienia się nie pojawił... przeryczałam dwie godziny w łóżku i mam zepsuty humor na cały weekend
a który to dpo? może też za szybko...
Cytat:
A mi się śniło dziś, że test ciążowy wyglądał jak tampon i się go wkladało do środka,czekało, wyciągało i jak się było w ciąży to zmieniał kolor na fioletowy a potem migal wszystkimi kolorami tęczy
Nooo i ja ten test robiłam i mi wyszedł fioletowy i potem zmieniał kolory więc wyszłam z łazienki i mamie powiedziałam i się bardzo cieszyła
padłam!
Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
Fajny test fajny w aptece go nie widać niestety jeszcze raz gratuluję! Super!

Coraz więcej Was dziewczyny, zaczynam się zastanawiać coraz poważniej czy ze mną wszystko w porządku jestem tu dłużej od was niby nie ma przeciwwskazań i nic
nie wiem co mam Ci powiedzieć...grunt to nie tracić nadziei!!! wiem, że łatwo mi mówić, bo za mną tylko 1 poważny cs... ale postaraj się uwierzyć, że się uda! ja wierzę, że niedługo zafasolkujesz niestety tak jest, jedne zachodzą w mig, a drugie mimo braku przeciwwskazań mają problemy...
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 09:19   #1912
zazdrosnica0
Zadomowienie

manieczka1 dokładnie nie wiem kiedy miałam ovu, ale jutro powinnam być @

Tak liczyłam na te 2 kreski....dziewczyny, jest szansa że jeśli pink test nic nie pokazał to beta coś pokaże ?
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 09:21   #1913
fantastka
Zakorzenienie

God nie wiem, co ci poradzić Parę razy byliście bardzo blisko owulacji, chyba nawet raz czy dwa był trafiony ten dzień? Kurcze, może dobrze byłoby spróbować wiesiołka? Może stworzyłby jakieś lepsze warunki do zapłodnienia? Moim zdaniem śluz to bardzo ważna sprawa, a u ciebie też nie jest z nim najlepiej, prawda?

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
a jest ktoś u Ciebie rudy lub rudawy ?
Nie, ale moja mama się zawsze śmieje, że z moich prawie czarnych włosów i blondu męża pewnie wyjdzie rude

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:

Tak liczyłam na te 2 kreski....dziewczyny, jest szansa że jeśli pink test nic nie pokazał to beta coś pokaże ?
Nie marnuj pieniędzy na betę przed terminem @ jeśli test nic nie pokazał Troszkę cierpliwości! Skąd wiesz, że jutro powinna być @? Cykle są regularne? Poczekaj jeszcze 2 dni, jeśli nie będzie okresu powtórz sikany test I nie płacz, tak się po prostu zdarza Szczególnie, że nie wiesz, kiedy była owulacja, skąd możesz więc wiedzieć czy kochaliście się w dobrym momencie?

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-10-04, 09:22   #1914
wik_and_ola
Zadomowienie

Mam sporo roboty, ale conieco przeczytałam

Cytat:
Mąż wie tego nie da się ukryć pierw chciałam poczekać do piątku aby zrobić kolejny test ale jednak powiedziałam ;p

Ja: chyba jestem w ciąży...
Mąż: aha (zamknął oczy )

Po chwili ale że co ? pokazałam test i się ucieszył przytulił mnie ja w ryk ;p i już nie mogliśmy spać...
Ale fajnie

Cytat:
No studenckie czasy powróciły... studiuję ekonomię w tym semestrze mamy mało zajęć ale wszystkie typowo na liczenie...
To coś moje klimaty ...

Cytat:
Dokładnie A moim zdaniem nawet lepiej się obudzić dużo wcześniej, np o 4 czy 5 bo potem jeszcze zostaje dużo snu i można się spokojnie wyspać, bo się prawie tej pobudki nie zauważa. A jak się mierzy godzinę przed wstaniem to się nie zdąży dobrze zasnąć i już znowu trzeba wstawać

Ja się pokłóciłam z tż-em Już niby jest ok, ale mieliśmy ostrą wymianę zdań. Właściwie to się zaczęlo od córki. Mam z nią problemy jeśli chodzi o szkołę a konkretnie odrabianie lekcji. Ona ciągle mówi :nie umiem, nie potrafię, nie uda mi się albo nie chce mi się. Nic nie daje to, że od zawsze ją chwalimy nawet za najdrobniejsze rzeczy itd Żeby zrobiła zadanie domowe, trzeba nad nią stac dosłownie i pilnować KAŻDEGO ruchu. Jak ma napisać 3 linijki literki O to KAŻDĄ literkę muszę przypilnować.
Zadanie potrafi robić 2-3 godziny Do tego nam dochodzi codzienne ćwiczenie na instrumencie i z dnia nie zostaje nic. Ja nawet jakbym chciała do pracy teraz iść, to nie ma szans bo chyba bym padła na zawał a tż potrafi mi wymawiać, że do pracy nie idę. Raz mówi tak a raz inaczej
No i tż widział, że kolejny dzień się denerwuję, męczę ale sobie w spokoju ogląda mecz. W końcu nie wytrzymałam i przyszłam do pokoju i się rozpłakałam to nawet nie zareagował. A jak mu coś powiedziałam, że nawet mnie nie przytuli i mnie nei wspiera to się wściekł Ja sobie sama nie daję rady z córką a on z nią nie robi nic. Jak on potrzebuje wsparcia to jestem zawsze dla niego a jak ja to nawet mu do głowy nie przyjdzie, żeby chociaż mnie przytulić i zaproponować że on zrobi z nią to zadanie.
W koncu po kłótni się uspokoił i poszedł z nią to zadanie robić i słyszę, że wszystko ok. Ale naprawdę wiem, że pewnie kolejne dni znowu ja się będę męczyć. Teraz zwłaszcza mam PMS i jestem bardziej płaczliwa i nerwowa. Ehh wygadałam się
Przykro mi, nic nie piszę, bo wszystko co chiałam napisać to już dziewczyny Tobie poradziły Tż w obroty brać, niech więcej się udziela, a małą jakoś bardziej motywować, może jakoś urozmaicać to odrabianie lekcji, żeby nie było takie sztampowe, nudne

Cytat:
Witajcie!!
no to super Elfka

No bo to pewnie za wcześnie było. Ja w zeszłym cs zrobiłam dwa dni przed @ i strasznie zdołowała mnie ta jedna kreska, więc teraz czekam do dnia po terminie @, żeby rozczarowania wielkiego nie było

Cytat:
oby tak dalej

Test pokaże wam później
Super! Piękny widok Łapię fluidki
Stary 2013-10-04, 09:24   #1915
meire
Zakorzenienie

Hejka

ja po ciężkiej nocy dziś.. Zuzka coś się źle czuła, wymiotowała raz w nocy i coś ją brzuszek bolał, więc praktycznie cała noc czuwałam.. nie umiem zasnąc normalnie, jak wiem, że cos jej się dzieje... leżałam z nią i budziłam się przy każdym jej nawet delikatnym ruchu... i taka niedospana jestem teraz...
mam tylko nadzieje, że jelitówki mi z przedszkola nie przywlekła... zostawiłam ją dziś w domu i babcia mówiła, że cos ja luźniejsze kupki męczą... ehhh.. jeszcze tego mi teraz brakuje... zaraz od niej złapię z moją odpornością...

vioris, ciężko masz, ale nie możesz zostać z tym sama... musisz pogadać z mężem.. po to jest, żeby Ci pomagał...
moja Mała też chodzi do szkoły muzycznej, ale póki co dla przedszkolaków sa zajęcia tylko raz w tygodniu.. taki przygotowawczy etap do regularnej muzycznej podstawówki..

gosius91, co tam się zadziało niedobrego??..

agnieszkaK, mogło byc za szybko.. nie trać jeszcze nadzieji..
a pytałaś wczoraj o moje odczucia ciążowe.. hmmm.. no, właśnie nie mam żadnych póki co... co już sie tu żaliłam, że aż mnie to martwi..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 09:28   #1916
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:

agnieszkaK, mogło byc za szybko.. nie trać jeszcze nadzieji..
a pytałaś wczoraj o moje odczucia ciążowe.. hmmm.. no, właśnie nie mam żadnych póki co... co już sie tu żaliłam, że aż mnie to martwi..
Na pewno coś ciążowego masz

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 09:30   #1917
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:

nie robiłabym bety skoro test nic nie pokazał... poczekaj cierpliwie jeszcze kilka dni i ew. powtórz test. tak jak fantastka pisze - nie wiesz nawet kiedy była owulka, więc nie masz pewności czy serducha były w odpowiednim czasie... ja bym cierpliwie czekała...a jeśli nic z tego nie wyjdzie to od przyszłego cyklu polecam mierzyć temperaturę - będzie wiedziała chociaż kiedy owulka była
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-10-04, 09:41   #1918
meire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Na pewno coś ciążowego masz
hmm.. chyba jedynie mózg, bo jestem strasznie roztargniona.. robiąc szefowi kawę mleko przyniosłam do biura, a kawę schowałam do lodówki... no i brak okresu.. także tegoooo...

a tak poza tym to, przestał mnie całkowicie boleć brzuch, wcześniej pobolewał, jak na @, nie bolą mnie cycki, ani nie rosną wredne.. , jeszcze nie jest mi niedobrze.. hmm.. no, może jedynie częściej chodzę siku, ale też jakiejś tragedii nie ma... więc czasem się zstanawiam, czy ja aby na pewno jestem w tej ciąży.. ale nie narzekam.. tak by mogło zostać... nie pragnę żadnych ciężkich typowych objawów..

zazdrosnica0, nie rób bety.. szkoda kasy na moje... powtórz test za kilka dni...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 09:44   #1919
agnieszkaK
Zadomowienie

Cytat:
oj tam ze mną nie jest źle, więc współczuję Tobie. Ja to po pierwsze byłam prawie pewna,że nic nie wyjdzie (poza nadzieją), po drugie cały czas się zapieram, że nie wmawiam sobie objawów..
dlatego mam nadzieję,że ten dziwny ból jajników mi przejdzie, bo śmiem twierdzić,że jest inny niż ostatnie cykle, i trwa prawie całymi dniami no i te zatwardzenio, zaparcia. Może zniknie, skoro nie jestem w ciąży
Cytat:
To było do przewidzenia, @ dopiero we wtorek jak już a dwie ostatnie tempki spadły więc oczywistym było, że dziś skoczy no ale jak jesteś uparta to masz
jestem baardzo uparta , a co do tego że dziś skoczy nie było logiczne, moim zdaniem, poza tym 36,80 w tym cyklu nigdy nie miałam. Ale temp oczywiście to nie wszystko.Test zrobiłam, bo dawno nie robiłam,a we wtorek przyjdzie @ i nie będzie mi dane. I co tak mają w szufladce leżeć 4 mc? ooo nie? a kto będzie wspierał Polską gospodarkę.
Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
nie robiłabym bety skoro test nic nie pokazał... poczekaj cierpliwie jeszcze kilka dni i ew. powtórz test. tak jak fantastka pisze - nie wiesz nawet kiedy była owulka, więc nie masz pewności czy serducha były w odpowiednim czasie... ja bym cierpliwie czekała...a jeśli nic z tego nie wyjdzie to od przyszłego cyklu polecam mierzyć temperaturę - będzie wiedziała chociaż kiedy owulka była
ja też nie robiłabym bety, no chyba,że ta wiedza jest Tobie niezbędna już, bo nie wiem rentgen brzucha robisz. A tak? poza tym dziś piątek i nie wszystkie laboratoria dziś dają wynik, więc i tak musiałabyś do poniedziałku czekać.
Stary 2013-10-04, 09:46   #1920
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
hmm.. chyba jedynie mózg, bo jestem strasznie roztargniona.. robiąc szefowi kawę mleko przyniosłam do biura, a kawę schowałam do lodówki... no i brak okresu.. także tegoooo...

a tak poza tym to, przestał mnie całkowicie boleć brzuch, wcześniej pobolewał, jak na @, nie bolą mnie cycki, ani nie rosną wredne.. , jeszcze nie jest mi niedobrze.. hmm.. no, może jedynie częściej chodzę siku, ale też jakiejś tragedii nie ma... więc czasem się zstanawiam, czy ja aby na pewno jestem w tej ciąży.. ale nie narzekam.. tak by mogło zostać... nie pragnę żadnych ciężkich typowych objawów..

zazdrosnica0, nie rób bety.. szkoda kasy na moje... powtórz test za kilka dni...
z tą kawą to dobre
a co do objawów to pozytywny teścior i brak okresu powinien Ci wystarczyć obyś nie miała męczących mdłości czy zgagi póki co - ciesz się
23.06.2011
01.06.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości