Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 22:59   #331
ejani
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
I największy hit z mojego syna (stwierdzone w 23tc) zrobiła się córka
wow! no to zaraz nam stopnieje przewaga mężczyzn, jak tak będą się zmieniać (ja tam myślę, że jak dokładnie wszystko obejrzeliśmy, włącznie z małymi klejnocikami, to już nie odpadnie) )

upadly_aniol00 też mam spore łóżko i mimo że na poprzednim spałam od brzegu, teraz śpię od ściany (a dokładniej od kaloryfera, co zadecydowało ) ale w nocy wychodzę przez nogi. no i to raczej ja śpie na środku (a dokładnie koło męża, a że ten ucieka na brzeg, to już nie moja wina )

gratuluję dobrych wyników badań i trzymam kciuki za następne (i właśnie mi przypomniałyście, że nie umówiłam się ostatnio, ale na szczęście znalazłam ostatnią wolną wizytę 11, więc spoko, ale nie wiem, kiedy bym się zorientowała... jakby z pracy zadzwonili o zwolnienie? )

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Lepiej dziewczynka w niebieskim, niż chłopak w różach.

Mój mąż też tak ma. Na każdą małą dziewczynkę w wózku mówi: 'potencjalna synowa.'
co do pierwszego, to dokładnie, a co do drugiego... właśnie się zorientowałam, że miałam już potencjalnych dwóch zięciów, gdybym miała córkę, a na synowe, to może jeszcze poczekamy, żeby nie były starsze i się nie mądrzyły

ciamber Twoja mama rządzi) a co do różowego zna zdjęciach... zawsze jeszcze można robić czarno-białe albo w sepii w takich przypadkach i dziecku wmawiać, że to sztuka)

sharey dostałam taką samą koszulę ostatnio, tylko w jakimś ogromnym rozmiarze (że ponoć uniwersalny)

od razu się zgłoszę, że też zamierzam jeść wszystko, ale zdrowo (też słyszałam, że w innych krajach się tej naszej diety nie przestrzega). oczywiście, jak powiedziałam mamie, to ona, że tak, wszystko, ale bez... i tu zaczęła się litania wcale nie zakazanych rzeczy

Muminek ja też chcę przepis na sernik!

_Shiloh_ za trymestr

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Moje ukochane dziecko dziś sobie naprawdę piękne miejsce znalazło tak mi wciska dupcie w lewy bok (jakby w okolice jajnika) że już wytrzymać nie mogę tak boli jakby nie dzisiejsze badania i wyjaśnienie lekarza to chyba bym na IP jechała bo mam tak od wczoraj powtarzam jej mamusia Cię prosi PRZESUŃ SIĘ ale ni cholery litości nie ma
mój syn mi ostatnio rano tak się wbija, już któryś dzień z kolei i nawet tatuś go prosi, i przesuwa się tylko jak na chwilę usiądę- i nieważne że muszę wstać np.do łazienki albo co- ale po odczekaniu jest lepiej

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dziewczyny Blanka czy Liliana? Czas podjąć ostateczną decyzję
mój głos na Lilkę

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
A wiesz że i mój teść ma jakieś obiekcje do Dorotki? Czemu? Bo jak pracował 20 lat temu gdzieś tam to właśnie z jakąś Dorotą i mu się źle kojarzy Jakby tak człowiek chciał się dostosować pod gusta całej najbliższej rodziny to by dziecko zostało bezimienne
dokladnie!

Lolita, pilotka,sharey fajne ciuszki

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Blanka
My ustaliliśmy, ze los zdecyduje jak się urodzi w niekorzystny dzień będzie Marcel, parzysty Oliwier
Już mi wszystko jedno Marcel wszyscy wokoło krytykują bo nie ma skrótu, ze źle z nazwiskiem brzmi...
Witam nowe mamusie i zapraszam podgladajace , bo sporo osób nas czyta.
nie wiem, czy bym na przekorę tego Marcela nie wybrała zdrabniać można na Marcuś, Marcelek, Celi a skracać nie trzeba bo to i tak krótkie imię

zapomniałam jeszcze się poskarżyć, że oprócz przeziębienia znowu dół i ryk, bo wykonawca, który miał wejść na początku października kazał dzwonić "po 15.10" czyli kolejne opóźnienie:/ a kto załatwia sprawy w banku i musi się tłumaczyć z braku postępów? no pewnie że ja...
tak że zazdroszczę Wam tonięcia w pyłach, gipsach i panelach, to jeszcze dłuuuugo przede mną (szczególnie że zanim wejdziemy do środka mamy jeszcze parę prac na zewnątrz niestety)

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Myślicie, że takie coś jest potrzebne http://allegro.pl/kateter-rektalny-w...600120421.html :P? Właśnie robię zakupy na all i lecę po kolei co gościu ma i trafiłam na to
myślę, że jak już będzie potrzebne coś takiego, to lekarz powie, bo chyba nawet kropelek nie można bez konsultacji, a co dopiero tak drastyczne środki
Stary 2013-10-04, 23:01   #332
Akkma
Zadomowienie

Który zestaw brać?
http://allegro.pl/antykolkowy-zestaw...600921513.html czy http://allegro.pl/zestaw-startowy-to...595172559.html czy może kupować osobno? Nie ogarniam!
Stary 2013-10-04, 23:04   #333
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
A planujesz karmić piersią? Jak tak, to kupilbym najwyzej 1 butelkę na wszelki wypadek.
Stary 2013-10-04, 23:04   #334
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
upadly_aniol00 też mam spore łóżko i mimo że na poprzednim spałam od brzegu, teraz śpię od ściany (a dokładniej od kaloryfera, co zadecydowało ) ale w nocy wychodzę przez nogi. no i to raczej ja śpie na środku (a dokładnie koło męża, a że ten ucieka na brzeg, to już nie moja wina )
Mam dokładnie tak samo!! W nocy zawsze jest tak, że mąż ucieka do brzegu a ja go gonię
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 23:07   #335
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
A co do muzyki klasycznej to moja dzisiejsza rozmowa z tż:
Tż: Kochanie, ponoć powinno się włączać dziecku w brzuchu muzykę klasyczną
Ja: No tak, a my ciągle tylko durne programy na tvn-ie oglądamy
Tż: Ok, Myszopka będzie gwiazdą tvn
(Myszopka to nasza mała jak na razie bezimienna istotka :P)
Niestety gust muzyczny mojej córki chyba nie będzie zbyt oryginalny :P

Gdzieś czytałam,że wcale ta muzyka klasyczna nie jest tak ważna,ale żeby w ogóle puszczać muzykę,po prostu taką jak się lubi

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Niedługo będzie dwa lata.
A to nie wiem dlaczego wydawało mi się,że ty już jakoś bardzo długo w UK jesteś... a to nawet krócej niż ja. U mnie właśnie miną 3 lata.
I jak? Jesteś zadowolona z decyzji o emigracji? Zamierzasz zostać na stałe? Bo ja powrotu nie planuję...

Cytat:
Dziewczyny Blanka czy Liliana? Czas podjąć ostateczną decyzję
Wybrałabym Lilkę

Cytat:
Myślicie, że takie coś jest potrzebne http://allegro.pl/kateter-rektalny-w...600120421.html :P? Właśnie robię zakupy na all i lecę po kolei co gościu ma i trafiłam na to
Ja wiem tyle co od jednej koleżanki,że ponoć działało,ale czy lekarz jej kazał to stosować czy sama,tego już nie wiem.
Jednak nie ma co myślę na zapas tego kupować,bo dziecko może wcale kolek nie miewać,czego oczywiście nam wszystkim życzę. Ja już z kolkami przeżyłam swoje przy Wiki (za to po kolkach miałam aniołka,a Eryk kolek nie miał,za to łobuz jest )
Stary 2013-10-04, 23:10   #336
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A planujesz karmić piersią? Jak tak, to kupilbym najwyzej 1 butelkę na wszelki wypadek.
Planuję odciągać pokarm i karmić butelką.

Kompletnie nie orientuję się w wielkościach butelek i rozmiarach dziurek w smoczkach

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2013-10-04 o 23:12
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 23:14   #337
ejani
Zadomowienie

Cytat:
w sumie niby zestawy startowe, a w tym pierwszym są smoczki powyżej 3 i 6 miesiąca (więc jeszcze potrzebujesz dla noworodka) a tych przepływów z drugiego nie ogarniam, ale wygląda podobnie.

a naprawdę potrzebujesz tyle butelek od razu?

---edit-- już doczytałam

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43131918]Mam dokładnie tak samo!! W nocy zawsze jest tak, że mąż ucieka do brzegu a ja go gonię [/QUOTE]

no, nie po to się za mąż wychodziło, żeby teraz spać samotnie teraz jest trochę łatwiej, bo to brzuch go goni

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2013-10-04 o 23:15
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 23:15   #338
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Planuję odciągać pokarm i karmić butelką.

Kompletnie nie orientuję się w wielkościach butelek i rozmiarach dziurek w smoczkach
A, to potrzebujesz sporo wiecej. Kupowalabym osobno, tutaj po kiego czorta Ci na przykład smoczki +6 miesięcy? Do tego nigdy nie wiadomo jaka butelka Wam podpasuje.
Stary 2013-10-04, 23:23   #339
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
O rany, nazwa brzmi jak jakiś poważny sprzęt medyczny.
Stary 2013-10-04, 23:24   #340
Akkma
Zadomowienie

Tylko, że ten zestaw startowy chyba nie jest antykolkowy?
Czy ja w ogóle potrzebuję zestaw antykolkowy?
Podoba mi się ten startowy, bo ma różne dziurki. Sama chyba nie umiałabym dobrać butelek.

Jaciez pierdziele, kubek dla dorosłego łatwiej wybrać
Stary 2013-10-04, 23:28   #341
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Podoba mi się ten startowy, bo ma różne dziurki. Sama chyba nie umiałabym dobrać butelek.

Jaciez pierdziele, kubek dla dorosłego łatwiej wybrać
Dziurka dla noworodka ma byc jak najmniejsza, zeby się ne ksztusil. Na większe przyjdzie czas pozniej.
Na antykolkowych sie nie znam w ogole, wiem tylko, ze trudniej się je myje.
Stary 2013-10-04, 23:35   #342
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Wszystkie dostępne butelki są antykolkowe,bo mają dziurkę odpowietrzającą. Tyle,że te z rurką ponoć jeszcze lepsze są pod tym względem (ale jak dla mnie jak dziecko ma mieć kolkę to i tak będzie miało) Tyle,że jak będziesz chciała dokupić smoczki to zwracaj uwagę do jakich butelek są przeznaczone,czy tych z rurką czy bez.
Stary 2013-10-04, 23:38   #343
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Kupilabym osobno dwie małe butelki 150ml i dwie 260ml, w tych butlach są przeważnie smoczki jedyneczki o wolnym przepływie. Do tego jakieś pojemniki do przechowywania pokarmu jeśli chcesz odciagac.
Potem dokupisz smoczki jak młode zaakceptuje ten rodzaj smoka

Cytat:
Jedna butla to mało. Lepiej mieć choć na zmianę. Nie wiesz jak to będzie po porodzie, nie wiadomo jak z laktacja, czy nie zwariujesz z bólu sutkow, albo czy młode będzie chciało chwytać i ciągnąć. Potem jak coś się okaże nie po Twojej myśli to z pocietym brzuchem albo kroczem nie będziesz latala po sklepach. Wiadomo może zrobić to tz, ale pytanie czy nie będziesz go bardziej w domu potrzebować i czy nie warto kupić wcześniej i taniej na all? Jak nie skorzystasz to sprzedasz albo komuś podarujesz mniej stresu po porodzie. Potem jest już inaczej, nie ma się tyle czasu na siedzenie na necie, baa jak się uda usiąść po porodzie :-P
Stary 2013-10-04, 23:49   #344
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A to nie wiem dlaczego wydawało mi się,że ty już jakoś bardzo długo w UK jesteś... a to nawet krócej niż ja. U mnie właśnie miną 3 lata.
I jak? Jesteś zadowolona z decyzji o emigracji? Zamierzasz zostać na stałe? Bo ja powrotu nie planuję...
Na razie jeszcze długo nie planujemy powrotu. Może nigdy. Nie żałujemy. Tu się żyje jakoś inaczej, spokojniej. W Polsce nie byłoby nas stać z jednej pensji utrzymać mieszkanie, przeżyć i jeszcze coś odłożyć. A o dziecku moglibyśmy zapomnieć. Tutaj jakoś się da i to bez wysiłku. Tylko znowu mam wyrzuty sumienia, że dziecka pozbawiam rodziny, dziadków, kuzynów. W każdej sytuacji są dobre i złe strony, ale tu widzimy więcej tych dobrych.
Stary 2013-10-04, 23:55   #345
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Kupilabym osobno dwie małe butelki 150ml i dwie 260ml, w tych butlach są przeważnie smoczki jedyneczki o wolnym przepływie. Do tego jakieś pojemniki do przechowywania pokarmu jeśli chcesz odciagac.
Potem dokupisz smoczki jak młode zaakceptuje ten rodzaj smoka

Jedna butla to mało. Lepiej mieć choć na zmianę. Nie wiesz jak to będzie po porodzie, nie wiadomo jak z laktacja, czy nie zwariujesz z bólu sutkow, albo czy młode będzie chciało chwytać i ciągnąć. Potem jak coś się okaże nie po Twojej myśli to z pocietym brzuchem albo kroczem nie będziesz latala po sklepach. Wiadomo może zrobić to tz, ale pytanie czy nie będziesz go bardziej w domu potrzebować i czy nie warto kupić wcześniej i taniej na all? Jak nie skorzystasz to sprzedasz albo komuś podarujesz mniej stresu po porodzie. Potem jest już inaczej, nie ma się tyle czasu na siedzenie na necie, baa jak się uda usiąść po porodzie :-P
Ja nie kupuje ani jednej. Zależy mi na karmieniu piersią, a wiem, ze to bedzie dla mnie trudne, wiec potrzebuje tak wielu motywacji ile się da. Mieszkam w centrum miasta, przez pierwsze 2 tygodnie caly czas będę miec kogoś przy sobie, wiec bieganie samej do sklepu mi nie grozi. A zdobycie butelki w razie czego zajmie maksymalnie pol godziny, a i to w nocy. Mleka modyfikowanego i tak nie zamierzam miec w domu.
Stary 2013-10-04, 23:57   #346
Akkma
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za rady
Uff.. ogarnę te butelki!
Stary 2013-10-05, 00:10   #347
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie kupuje ani jednej. Zależy mi na karmieniu piersią, a wiem, ze to bedzie dla mnie trudne, wiec potrzebuje tak wielu motywacji ile się da. Mieszkam w centrum miasta, przez pierwsze 2 tygodnie caly czas będę miec kogoś przy sobie, wiec bieganie samej do sklepu mi nie grozi. A zdobycie butelki w razie czego zajmie maksymalnie pol godziny, a i to w nocy. Mleka modyfikowanego i tak nie zamierzam miec w domu.
ja tam pewnie z jedną kupię, bo chcę czasem odciągnąć i gdzieś wyjść, ale też nie zamierzam szaleć, a już szczególnie z kompletami. w odległości kilku minut mam z pięć aptek, w nocy trochę gorzej, ale z 15 minut ode mnie całodobowe tesco, więc myślę że w razie czego sobie mąż poradzi z zakupem, w końcu za pierdołę nie wychodziłam a parę minut bez niego też jestem w stanie wytrzymać, zresztą od czego rodzina i przyjaciele?
Stary 2013-10-05, 00:12   #348
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Grunt to dobra motywacja. Niestety karmienie piersią to nie tylko silna wola czy przekonanie, to też natura. Jednej kobiecie przychodzi to łatwiej z natury, druga musi poczekać 2-3 dni po porodzie. Ale jak się chce to się udaje, wiem coś o tym. Przy pierwszym dziecku też to wygląda inaczej niż przy kolejnym.
A najgorsze jest jak chcesz nakarmić swoje dziecko, a laktacja jeszcze się nie rozkręcila, jesteś po porodzie, lezysz w szpitalu i Twoje dziecko jest głodne. Hormony do tego dają w kość, ze masz ochotę się poryczec :-D

U mnie Jaś nauczył się pić z piersi, ale było mu ciężko, bo miałam płaskie skutki.
Teraz będę walczyć o karmienie, przy Jasku psychicznie mnie to wykanczalo, a pokarmu odciągałam na litry.
Bardzo chce i wiem ze musi się udać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-05, 00:16   #349
milka-pilka
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość

Ja bardzo dużo kupowałam u tego sprzedawcy, wydaję mi się że ma bardzo niskie ceny http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=17454731 i tego http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4222926
Ja też dziękuję link do sprzedawcy na pewno mi się przyda

Cytat:
To moze Frania?
Z tych dwóch bardziej podoba mi się Zosia, chociaż jest bardzo popularna.
Mi się Frania bardzo podoba Zosia też

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
witam ponownie
uffffff nadrobiłam
ale się dzisiaj nachodziłam kilkakrotnie musiałam robić przerwy aż ostatecznie znajomi zgarnęli mnie z galerii tak cisnęło ale dostałam od znajomego ślicznego pajaca z Disneya
byłam w różnych komisach i lumpkach z zamiarem kupienia jakiś większych rzeczy dla mnie na raz, ale nic z tego, z każdego wychodziłam z ubrankami dla małej Sobie kupiłam tylko wełniane skarpetki i golf w outlecie. Resztę sklepów nie dałam rady przejść.
Wklejam co kupiłam:
Rzeczy bardzo fajne ALE I TAK NAJFAJNIEJSZY JEST BIAŁY KOT (to kotka, bo ma taką elegancką obróżkę?)

Cytat:
A robilas w tym samym laboratorium? Jesli nie różni się bardzo, to obstawiam różnice/błąd w pomiarach.
Dokładnie Może być różnica w laboratoriach/pomiarach. Ja za pierwszym razem robiłam w innym miejscu, teraz robię zawsze w tym samym (a robię co miesiąc) i te dwa laboratoria miały inne normy.

Obkupiłam się dzisiaj znowu w lumpku. Body mam już pod dostatkiem. Nowe ubranka kupię te, których mi brakuje. Odkryłam fajny lumpek na Pradze. Ja mieszkam po innej stronie Wisły, więc miałam dzisiaj taką lumpkową wycieczkę . Opłacała się, bo koło mnie ceny wyższe.

Byłam też obadać rzeczy w sklepie "Świat Dziecka". Strasznie tam drogo To znaczy ubranka - są prawie w takiej samej cenie co w Mothercare, a nie ukrywam, że w Mothercare są te ubranka dużo ładniejsze...
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 00:16   #350
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
ja tam pewnie z jedną kupię, bo chcę czasem odciągnąć i gdzieś wyjść, ale też nie zamierzam szaleć, a już szczególnie z kompletami. w odległości kilku minut mam z pięć aptek, w nocy trochę gorzej, ale z 15 minut ode mnie całodobowe tesco, więc myślę że w razie czego sobie mąż poradzi z zakupem, w końcu za pierdołę nie wychodziłam a parę minut bez niego też jestem w stanie wytrzymać, zresztą od czego rodzina i przyjaciele?
No jasne ze tak, nie żyjemy w prl-u żeby w sklepach butelki nie moc dostać.
Ja z tych, co wszystko muszą mieć przygotowane na każda ewentualność

Stary 2013-10-05, 00:22   #351
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Obkupiłam się dzisiaj znowu w lumpku. Body mam już pod dostatkiem. Nowe ubranka kupię te, których mi brakuje. Odkryłam fajny lumpek na Pradze. Ja mieszkam po innej stronie Wisły, więc miałam dzisiaj taką lumpkową wycieczkę . Opłacała się, bo koło mnie ceny wyższe.
o, a gdzie na Pradze? i na której? podasz namiary? bo ja właśnie ta strona
Stary 2013-10-05, 05:48   #352
kukurydzianaa
Rozeznanie

K***A MAĆ!
Właśnie obudził mnie SKURCZ! Nie taki jak sobie zazwyczaj twardnieje macica, ale k****a najprawdziwszy SKURCZ!
Jeżeli któraś z Was zastanawiała się po postach Gosi nad skurczem, czy to było to, czy nie - to ja odpowiadam: nie. Przy skurczu NIE MAMY ŻADNYCH WĄTPLIWOŚCI, że był skurczem
(to tak jak z orgazmem - jest albo go nie ma i jak się pojawi, mamy pewność, że go miałyśmy)

Wystrzeliłam z łóżka jak z procy, łyknęłam 2 nospy i co chwila sprawdzam, czy mi nic pomiędzy nogami nie cieknie. To byłaby tragedia teraz Oczywiście nie mogę spać, bo muszę czuwać czy ten delikatny i bezbolesny (ale wyraźny) skurcz się powtórzy.

Kurcze.... dopiero odstawiłam luteinę.... może dlatego?!
Albo spięłam się spotkaniem z tą "niechcianą" znajomą...?

---------- Dopisano o 05:48 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ----------

Dobra, przez ponad godzinę nic się nie wydarzyło - kładę się spać. Zaaplikowałam luteinę, dzieć się ruszał.
Do tej pory twardniała mi macica, i ten stan utrzymywał się przez jakiś czas - będę nazywać to przykurczami.

I tak dla wyjaśnienia. Nie obudził mnie skurcz. Ja się obudziłam, bo zrobiło mi się niewygodnie w okolicach brzucha i tak... twardo. Skurcz dostałam prawie od razu po obudzeniu, więc mam pewność, że nic mi się nie przyśniło (niestety).

Edytowane przez kukurydzianaa
Czas edycji: 2013-10-05 o 05:22
kukurydzianaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 07:12   #353
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Hehe też robiłam u niego zakupy może upomnij się o rabat mnie to jakoś nie zainteresowało...ale przescieradla ma tanie.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 07:23   #354
katarzyniak
Rozeznanie

Kukrydziana, witaj w klubie i to dosłownie! :/
Mialam wczoraj tutaj Wam napisac o tym, ale nie bylam w stanie kurcze wczoraj z rana leze sobie a tu nagle czuje jak mój brzuch rosnie i mysle sobie: oho,pewnie dziecko sie wypycha. Ale nie! Patrze, a ten brzuch jest twardy jak kamien po calosci, od pepka w dół... I to nie bylo jakies sobie twardnienie ale naprawde blyskawicznie poczułam jak ten brzuch zmienia sie w kamien.... Wystraszylam sie i wzielam 2 magnezy. Potem za 2 godz znow to samo... W panice zaczelam szukac no spy ale oczywiscie jej nie mialam! . I jestem pewna ze to byl skurcz. Dlatego w srode pedze do dwoch lekarzy i mowi o tym, chce albo bardzo mocny magnez albo fenoterol- w zasadzie chcialabym brac fenoterol juz do samego konca. Magnezu biore od dawna po 4-nawet czasem 6 tabletek dziennie i co z tego???

W dodatku wczoraj sie poryczalam, bo strasznie boje sie poniedzialku...w poniedzialek mam odebrac wyniki toxo, 8 dni temu zrobilam cos glupiego co moglo spowodowac ze sie zarazilam i teraz siedze jak na szpilkach modle sie zeby wynik byl ujemny...pociesza mnie tylko to ze w razie czego bedzie szybka reakcja i moze nie byc zle....[COLOR="Silver"]
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2013-10-05 o 07:27
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 07:35   #355
miiitusia
Raczkowanie

Cytat:
Nie kupuj tylu butelek i smoczkow jednego producenta. Dziecku może nie pasować takiego rodzaju kształt smoczka. A po co takie koszty sobie robi od razu

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Kukrydziana, witaj w klubie i to dosłownie! :/
Mialam wczoraj tutaj Wam napisac o tym, ale nie bylam w stanie kurcze wczoraj z rana leze sobie a tu nagle czuje jak mój brzuch rosnie i mysle sobie: oho,pewnie dziecko sie wypycha. Ale nie! Patrze, a ten brzuch jest twardy jak kamien po calosci, od pepka w dół... I to nie bylo jakies sobie twardnienie ale naprawde blyskawicznie poczułam jak ten brzuch zmienia sie w kamien.... Wystraszylam sie i wzielam 2 magnezy. Potem za 2 godz znow to samo... W panice zaczelam szukac no spy ale oczywiscie jej nie mialam! . I jestem pewna ze to byl skurcz. Dlatego w srode pedze do dwoch lekarzy i mowi o tym, chce albo bardzo mocny magnez albo fenoterol- w zasadzie chcialabym brac fenoterol juz do samego konca. Magnezu biore od dawna po 4-nawet czasem 6 tabletek dziennie i co z tego???

W dodatku wczoraj sie poryczalam, bo strasznie boje sie poniedzialku...w poniedzialek mam odebrac wyniki toxo, 8 dni temu zrobilam cos glupiego co moglo spowodowac ze sie zarazilam i teraz siedze jak na szpilkach modle sie zeby wynik byl ujemny...pociesza mnie tylko to ze w razie czego bedzie szybka reakcja i moze nie byc zle....[COLOR="Silver"]
Może to jakieś przepowiadajace skurcze? Pamiętam że takie były tyle że nie wiem od kiedy się mogą pojawić. Organizm sie przygotowuje.
A co do toxo tp też mam taki stres. W poprzedniej ciąży nie miałam kota więc luz. Teraz wynik mi wyszedł dobry ale znowu mam powtórzyć a że kot w domu to się boję czy się nie zarażę.

miiitusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 08:21   #356
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
Ja robię serniki ze strony kwestiasmaku.com i nie ma opcji, żeby się jakiś nie udał. Także polecam, wszystko fajnie wytłumaczone. W ogóle wszystkie ciasta z tej strony są fenomenalne. Ostatnio robiłam czekoladowy z orzechami laskowymi.... - mniam
dzieki juz dadalam do zakładek

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupujcie wannę taka zwyczajna i do tego termometr czy moze taka z wbudowanym termometrem??.
ja w ogóle nie chce wanienki ale że to TZ bedzie kąpał to wanienke kupimy ale za termometr bedzie robic łokiec

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
ja do czasu wyprowadzki z domu rok temu nie umiałam nic. Szefem kuchni była moja mama. I po przeprowadzce powoli, powoli, i umiem już na prawdę dużo, każdy mnie tu chwali a koledzy wyjadają TŻ zawsze obiady(pierogów i zup nigdy nie przepuszczą). Wiec chyba smakuje. Pieczenia bałam się bardzo, ale to też mi wychodzi puki co :
ja gotowac mozna powiedziec ze umiem ale nie lubie - dla mnie to konicznosc codzienna.

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Przywieźli mi nową kuchenkę i będę jutro piekarnik wypróbowywać
tylko nie zapomnij wygrzac piekarnika skoro nowy.

dzien dobry
Stary 2013-10-05, 08:50   #357
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam
W nocy zaczoł mi dziwnie skakać brzuch, tak co pare sekund, po chwili przestało, przyłożyłam dłoń i czułam takie lekkie pukanie, czy to mogłabyć czkawka małej ?? Dziś jestem przerażona i mam same złe myśli z rana tylko czekałam aż mała się ruszy...przed chwilą ruszyła się tak delikatnie...chyba zaczynam świrować

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-05, 08:55   #358
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Witam
W nocy zaczoł mi dziwnie skakać brzuch, tak co pare sekund, po chwili przestało, przyłożyłam dłoń i czułam takie lekkie pukanie, czy to mogłabyć czkawka małej ?? Dziś jestem przerażona i mam same złe myśli z rana tylko czekałam aż mała się ruszy...przed chwilą ruszyła się tak delikatnie...chyba zaczynam świrować
Spokojnie. Dobrze wiesz ze nerwy sa najgorsze. Moj synuś wczoraj miał spokojny dzien. A dzisiaj od rana aerobik znowu.
Ja takie pukanie czuje jak złe sie położę. Jakby mały dawał znać ze mu sie niepodoba. Rozmawiałam na ostatniej wizycie z lekarka i mówiła zeby sie nie denerwować zmiana natężenia ruchów.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 08:58   #359
AgatkaL
Wtajemniczenie

Hej
ma już wyniki badań...TSH spadło do 1,2
Hematokryt i hemoglobina lekko poniżej normy, reszta OK.

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:00   #360
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej
ma już wyniki badań...TSH spadło do 1,2
Hematokryt i hemoglobina lekko poniżej normy, reszta OK.
Super

Jade do Tesco zobaczyć co maja fajnego na ciuszkowym.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości