|
|
#331 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
) )upadly_aniol00 też mam spore łóżko i mimo że na poprzednim spałam od brzegu, teraz śpię od ściany (a dokładniej od kaloryfera, co zadecydowało ) ale w nocy wychodzę przez nogi. no i to raczej ja śpie na środku (a dokładnie koło męża, a że ten ucieka na brzeg, to już nie moja wina )gratuluję dobrych wyników badań i trzymam kciuki za następne (i właśnie mi przypomniałyście, że nie umówiłam się ostatnio, ale na szczęście znalazłam ostatnią wolną wizytę 11, więc spoko, ale nie wiem, kiedy bym się zorientowała... jakby z pracy zadzwonili o zwolnienie? )Cytat:
![]() ciamber Twoja mama rządzi ) a co do różowego zna zdjęciach... zawsze jeszcze można robić czarno-białe albo w sepii w takich przypadkach i dziecku wmawiać, że to sztuka )sharey dostałam taką samą koszulę ostatnio, tylko w jakimś ogromnym rozmiarze (że ponoć uniwersalny) ![]() od razu się zgłoszę, że też zamierzam jeść wszystko, ale zdrowo (też słyszałam, że w innych krajach się tej naszej diety nie przestrzega). oczywiście, jak powiedziałam mamie, to ona, że tak, wszystko, ale bez... i tu zaczęła się litania wcale nie zakazanych rzeczy ![]() Muminek ja też chcę przepis na sernik! _Shiloh_ za trymestrCytat:
mój głos na Lilkę ![]() Cytat:
Lolita, pilotka,sharey fajne ciuszki ![]() Cytat:
zdrabniać można na Marcuś, Marcelek, Celi a skracać nie trzeba bo to i tak krótkie imię![]() zapomniałam jeszcze się poskarżyć, że oprócz przeziębienia znowu dół i ryk, bo wykonawca, który miał wejść na początku października kazał dzwonić "po 15.10" czyli kolejne opóźnienie:/ a kto załatwia sprawy w banku i musi się tłumaczyć z braku postępów? no pewnie że ja... tak że zazdroszczę Wam tonięcia w pyłach, gipsach i panelach, to jeszcze dłuuuugo przede mną (szczególnie że zanim wejdziemy do środka mamy jeszcze parę prac na zewnątrz niestety) ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
|
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
Który zestaw brać?
![]() http://allegro.pl/antykolkowy-zestaw...600921513.html czy http://allegro.pl/zestaw-startowy-to...595172559.html czy może kupować osobno? Nie ogarniam!
|
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#334 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#335 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Gdzieś czytałam,że wcale ta muzyka klasyczna nie jest tak ważna,ale żeby w ogóle puszczać muzykę,po prostu taką jak się lubi ![]() A to nie wiem dlaczego wydawało mi się,że ty już jakoś bardzo długo w UK jesteś... a to nawet krócej niż ja. U mnie właśnie miną 3 lata. I jak? Jesteś zadowolona z decyzji o emigracji? Zamierzasz zostać na stałe? Bo ja powrotu nie planuję... Wybrałabym Lilkę ![]() Cytat:
Jednak nie ma co myślę na zapas tego kupować,bo dziecko może wcale kolek nie miewać,czego oczywiście nam wszystkim życzę. Ja już z kolkami przeżyłam swoje przy Wiki (za to po kolkach miałam aniołka,a Eryk kolek nie miał,za to łobuz jest )
|
|
#336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kompletnie nie orientuję się w wielkościach butelek i rozmiarach dziurek w smoczkach
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-10-04 o 23:12 |
|
|
|
|
#337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a naprawdę potrzebujesz tyle butelek od razu? ---edit-- już doczytałam ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43131918]Mam dokładnie tak samo!! W nocy zawsze jest tak, że mąż ucieka do brzegu a ja go gonię [/QUOTE]no, nie po to się za mąż wychodziło, żeby teraz spać samotnie teraz jest trochę łatwiej, bo to brzuch go goni
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-10-04 o 23:15 |
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
A, to potrzebujesz sporo wiecej. Kupowalabym osobno, tutaj po kiego czorta Ci na przykład smoczki +6 miesięcy? Do tego nigdy nie wiadomo jaka butelka Wam podpasuje.
|
#339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#340 |
|
Zadomowienie
|
Tylko, że ten zestaw startowy chyba nie jest antykolkowy?
Czy ja w ogóle potrzebuję zestaw antykolkowy? Podoba mi się ten startowy, bo ma różne dziurki. Sama chyba nie umiałabym dobrać butelek. Jaciez pierdziele, kubek dla dorosłego łatwiej wybrać
|
|
#341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na antykolkowych sie nie znam w ogole, wiem tylko, ze trudniej się je myje.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#342 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Wszystkie dostępne butelki są antykolkowe,bo mają dziurkę odpowietrzającą. Tyle,że te z rurką ponoć jeszcze lepsze są pod tym względem (ale jak dla mnie jak dziecko ma mieć kolkę to i tak będzie miało) Tyle,że jak będziesz chciała dokupić smoczki to zwracaj uwagę do jakich butelek są przeznaczone,czy tych z rurką czy bez.
|
|
#343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem dokupisz smoczki jak młode zaakceptuje ten rodzaj smoka ![]() Cytat:
mniej stresu po porodzie. Potem jest już inaczej, nie ma się tyle czasu na siedzenie na necie, baa jak się uda usiąść po porodzie :-P
|
||
|
|
|
#344 |
|
Rozeznanie
|
Na razie jeszcze długo nie planujemy powrotu. Może nigdy. Nie żałujemy. Tu się żyje jakoś inaczej, spokojniej. W Polsce nie byłoby nas stać z jednej pensji utrzymać mieszkanie, przeżyć i jeszcze coś odłożyć. A o dziecku moglibyśmy zapomnieć. Tutaj jakoś się da i to bez wysiłku. Tylko znowu mam wyrzuty sumienia, że dziecka pozbawiam rodziny, dziadków, kuzynów. W każdej sytuacji są dobre i złe strony, ale tu widzimy więcej tych dobrych.
|
|
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#346 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za rady
Uff.. ogarnę te butelki!
|
|
#347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a parę minut bez niego też jestem w stanie wytrzymać, zresztą od czego rodzina i przyjaciele?
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najgorsze jest jak chcesz nakarmić swoje dziecko, a laktacja jeszcze się nie rozkręcila, jesteś po porodzie, lezysz w szpitalu i Twoje dziecko jest głodne. Hormony do tego dają w kość, ze masz ochotę się poryczec :-D U mnie Jaś nauczył się pić z piersi, ale było mu ciężko, bo miałam płaskie skutki. Teraz będę walczyć o karmienie, przy Jasku psychicznie mnie to wykanczalo, a pokarmu odciągałam na litry. Bardzo chce i wiem ze musi się udać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#349 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
Cytat:
Cytat:
Cytat:
(to kotka, bo ma taką elegancką obróżkę?)Cytat:
Obkupiłam się dzisiaj znowu w lumpku. Body mam już pod dostatkiem. Nowe ubranka kupię te, których mi brakuje. Odkryłam fajny lumpek na Pradze. Ja mieszkam po innej stronie Wisły, więc miałam dzisiaj taką lumpkową wycieczkę . Opłacała się, bo koło mnie ceny wyższe.Byłam też obadać rzeczy w sklepie "Świat Dziecka". Strasznie tam drogo To znaczy ubranka - są prawie w takiej samej cenie co w Mothercare, a nie ukrywam, że w Mothercare są te ubranka dużo ładniejsze...
|
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z tych, co wszystko muszą mieć przygotowane na każda ewentualność ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#352 |
|
Rozeznanie
|
K***A MAĆ!
Właśnie obudził mnie SKURCZ! Nie taki jak sobie zazwyczaj twardnieje macica, ale k****a najprawdziwszy SKURCZ! Jeżeli któraś z Was zastanawiała się po postach Gosi nad skurczem, czy to było to, czy nie - to ja odpowiadam: nie. Przy skurczu NIE MAMY ŻADNYCH WĄTPLIWOŚCI, że był skurczem (to tak jak z orgazmem - jest albo go nie ma i jak się pojawi, mamy pewność, że go miałyśmy) Wystrzeliłam z łóżka jak z procy, łyknęłam 2 nospy i co chwila sprawdzam, czy mi nic pomiędzy nogami nie cieknie. To byłaby tragedia teraz Kurcze.... dopiero odstawiłam luteinę.... może dlatego?! ![]() Albo spięłam się spotkaniem z tą "niechcianą" znajomą...? ---------- Dopisano o 05:48 ---------- Poprzedni post napisano o 04:51 ---------- Dobra, przez ponad godzinę nic się nie wydarzyło - kładę się spać. Zaaplikowałam luteinę, dzieć się ruszał. Do tej pory twardniała mi macica, i ten stan utrzymywał się przez jakiś czas - będę nazywać to przykurczami. I tak dla wyjaśnienia. Nie obudził mnie skurcz. Ja się obudziłam, bo zrobiło mi się niewygodnie w okolicach brzucha i tak... twardo. Skurcz dostałam prawie od razu po obudzeniu, więc mam pewność, że nic mi się nie przyśniło (niestety).
Edytowane przez kukurydzianaa Czas edycji: 2013-10-05 o 05:22 |
|
|
|
#353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może upomnij się o rabat mnie to jakoś nie zainteresowało...ale przescieradla ma tanie.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 |
|
Rozeznanie
|
Kukrydziana, witaj w klubie i to dosłownie! :/
Mialam wczoraj tutaj Wam napisac o tym, ale nie bylam w stanie kurcze wczoraj z rana leze sobie a tu nagle czuje jak mój brzuch rosnie i mysle sobie: oho,pewnie dziecko sie wypycha. Ale nie! Patrze, a ten brzuch jest twardy jak kamien po calosci, od pepka w dół... I to nie bylo jakies sobie twardnienie ale naprawde blyskawicznie poczułam jak ten brzuch zmienia sie w kamien.... Wystraszylam sie i wzielam 2 magnezy. Potem za 2 godz znow to samo... W panice zaczelam szukac no spy ale oczywiscie jej nie mialam! . I jestem pewna ze to byl skurcz. Dlatego w srode pedze do dwoch lekarzy i mowi o tym, chce albo bardzo mocny magnez albo fenoterol- w zasadzie chcialabym brac fenoterol juz do samego konca. Magnezu biore od dawna po 4-nawet czasem 6 tabletek dziennie i co z tego??? W dodatku wczoraj sie poryczalam, bo strasznie boje sie poniedzialku...w poniedzialek mam odebrac wyniki toxo, 8 dni temu zrobilam cos glupiego co moglo spowodowac ze sie zarazilam i teraz siedze jak na szpilkach modle sie zeby wynik byl ujemny...pociesza mnie tylko to ze w razie czego bedzie szybka reakcja i moze nie byc zle....[COLOR="Silver"]
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-10-05 o 07:27 |
|
|
|
#355 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do toxo tp też mam taki stres. W poprzedniej ciąży nie miałam kota więc luz. Teraz wynik mi wyszedł dobry ale znowu mam powtórzyć a że kot w domu to się boję czy się nie zarażę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tylko nie zapomnij wygrzac piekarnika skoro nowy. dzien dobry
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
W nocy zaczoł mi dziwnie skakać brzuch, tak co pare sekund, po chwili przestało, przyłożyłam dłoń i czułam takie lekkie pukanie, czy to mogłabyć czkawka małej ?? Dziś jestem przerażona i mam same złe myśli z rana tylko czekałam aż mała się ruszy...przed chwilą ruszyła się tak delikatnie...chyba zaczynam świrować
|
|
#358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja takie pukanie czuje jak złe sie położę. Jakby mały dawał znać ze mu sie niepodoba. Rozmawiałam na ostatniej wizycie z lekarka i mówiła zeby sie nie denerwować zmiana natężenia ruchów. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ma już wyniki badań...TSH spadło do 1,2 Hematokryt i hemoglobina lekko poniżej normy, reszta OK.
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.

) )
)
) a co do różowego zna zdjęciach... zawsze jeszcze można robić czarno-białe albo w sepii w takich przypadkach i dziecku wmawiać, że to sztuka
za trymestr
ale ni cholery litości nie ma 

ale dostałam od znajomego ślicznego pajaca z Disneya 
kurcze wczoraj z rana leze sobie a tu nagle czuje jak mój brzuch rosnie i mysle sobie: oho,pewnie dziecko sie wypycha. Ale nie! Patrze, a ten brzuch jest twardy jak kamien po calosci, od pepka w dół... I to nie bylo jakies sobie twardnienie ale naprawde blyskawicznie poczułam jak ten brzuch zmienia sie w kamien.... Wystraszylam sie i wzielam 2 magnezy. Potem za 2 godz znow to samo... W panice zaczelam szukac no spy ale oczywiscie jej nie mialam! . I jestem pewna ze to byl skurcz. Dlatego w srode pedze do dwoch lekarzy i mowi o tym, chce albo bardzo mocny magnez albo fenoterol- w zasadzie chcialabym brac fenoterol juz do samego konca. Magnezu biore od dawna po 4-nawet czasem 6 tabletek dziennie i co z tego???