Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-09, 06:55   #3121
paulka0212
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Wstałam (nie wyspana ) nadrobiłam i zbieram się do pracy, mam nadzieję że jeszcze tylko do końca tygodnia, oby

Proszę o wyrozumiałość jeżeli się dziś i jutro nie odezwę
W piątek wszystko nadrobię

Miłego !

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 06:56   #3122
carolyna86
Zakorzenienie

dziewczyny, ratujcie! Dopadło mnie przeziębienie
co można brać bezpiecznie w ciąży

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:02   #3123
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anabuska Pokaż wiadomość
Witam ponownie,
Dziewczyny powiedzcie, czy farbowałyście włosy w ciąży? Mam w sobotę wesele przyjaciółki i okropne odrosty. Lekarz powiedział, że jak nie muszę to żebym nie farbowała. Sama nie wiem. Ale chyba sobie podaruję, bo potem bym nie przeżałowała jakby coś się przez to miało stać. Jak jest z tymi wszystkimi badaniami genetycznymi, czy lekarz je zleca? Ja jestem dopiero w 7 tyg, termin na 23.05 i na razie kazał mi tylko zrobić podstawowe (krew, mocz itp.) Czy mam się dopominać? Kurcze przeraża mnie moja niewiedza, boje się , że coś przegapię. Zazdroszczę Wam, które już spodziewają się drugiego maleństwa i wszystko wiedza co i jak Buziaczki
Ja farbuję jutro! środkiem tonującym bez amoniaku. Uważam że nie zaszkodzi. Moja fryzjerka mówiła że najgorsze sa rozjaśniacze
Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem jak u mnie będzie, mam przeczucie że będzie to jedna fasolka a konkretniej mówiąc chłopak

U męża w rodzinie same chłopy
U mojego męża też . Ja już jednego mam więc chciałabym dziewczynkę. Ale znając życie będzie facet!
Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytałam Was na bieżąco na komórce cały dzień, ale nie miałam dzisiaj dosłownie kiedy usiąść i coś napisać, bo ciągle się coś działo - ani chwili wytchnienia także teraz już opadam z sił i przepraszam za brak cytowania drugi dzień z rzędu mam nadzieję, ze mi wybaczycie tą chwilową niedyspozycję

Byłam dzisiaj rano na badaniu i w sumie żałuję, że jednak poszłam tak wcześnie. Na USG widać pęcherzyk i ciałko żółte pojedyncze i doktor powiedział, że raczej nie ma szans, że się podzieli jeszcze ufff... no i tak z OM wyszło, że to 5tc6d, a z USG, że dopiero 4tc5d.... więc różnica jest spora, a ja wiem dokładnie kiedy miałam owulację, także pęcherzyk jest chyba za mały no i nic więcej nie zobaczyłam, powiedział, że na serduszko za wcześnie i że na razie jeszcze nie ma co się chwalić, bo wiadomo, że może być różnie, natura płata figle, ale póki co wszystko jest ok, ciąża potwierdzona i jest dobrej myśli następną wizytę mam 25.10 czyli za 2,5 tygodnia i wtedy już musi być serduszko, bo jak nie będzie to wiadomo.. no i ja teraz zamiast się cieszyć, myśleć pozytywnie itp przeżywam ciągle, że tego serduszka nie będzie.. tak dużo się działo ostatnio byłam mocno chora, miałam wysoką gorączkę, wcześniej stosowałam krem na twarz, którego absolutnie nie można w ciąży, chociaż jeszcze przed owulacją go odstawiłam, zdarzało mi się zapomnieć o foliku (chociaż od kiedy wiem o ciąży biorę dzień w dzień) itd... mój mąż stwierdził, ze musimy powiedzieć najbliższej rodzinie, bo już nie ma co ściemniać no więc poza rodzicami wiedzą już dziadkowie i rodzeństwo.
Nie wiem dziewczyny, ja wiem, że to głupie i nie potrafię tego wytłumaczyć, ale teraz mi ciężko czytać o Waszych objawach, bo u mnie ciągle nic i się obawiam, że jednak nie będzie mi dane zostać z Wami na dłużej. W ogóle strasznie duża ta rozpiętość jednak, tutaj niektóre osoby już w II trymestrze, a inne jeszcze się nie nawet nie pojawiły (z końca czerwca).
Także nie wiem chyba będę Was podczytywać do tego 25ego, żeby być na bieżąco a odezwę się dopiero potem jak już będzie więcej wiadomo, bo nie chcę Wam psuć nastrojów moim stękaniem
Nie wiem z czego wynika moje samopoczucie, nie wiem co sobie wyobrażałam po tej wizycie generalnie, ogólnie może to jesienna chandra mnie dopadła i to ona jest odpowiedzialna za to wszystko a może brak słodyczy od wczoraj

Jeszcze raz przepraszam, że nie odpisuję każdej z Was personalnie, ale po dzisiejszym długim i ciężkim dniu nie mam chyba siły - wybaczcie
Nie zamartwiaj sie na zapas. Teraz był czas na pęcherzyk, a następnym razem będzie już serduszko. Mi też wg usg wyszła o tydzień młodsza ciąza, ale lekarz jakoś się tym nie zmartwił. Dla nas tydzień to się wydaje tak dużo, a potem w np 35 tygodniu to co to jest tydzień niezgodności. Idealnie co do dnia wg om i usg to chyba żadko wychodzi.
Będzie ok. Tylko poprostu jeszcze nie czas na serduszko.
A pierwszy objaw ciążowy już masz- ZMIENNE NASTRUJE, CHANRY. Także jest wszystko w normie
Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Ja właśnie odebrałam wyniki badań iiiiii wyszło na to, że przechodziłam już toksoplazmozę bo IgG mi wyszło dodatnie a IgM ujemne także kamień z serca aleee jutro dopiero będę miała grupę krwi niby wiem, że mam rh-, TŻ ma ponoć rh+ i teraz powiedzcie mi czy w pierwszej ciąży robią coś w związku konfliktem serologicznym ?
W pierwszej ciąży to nic groźnego. Przy drugioej już może być problem

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:04   #3124
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

U mnie standardowo senność (padłam przed 20) i mdłości niedające żyć. Jestem głodna, ale na nic nie mam ochoty.

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Wiecie może to głupie co napiszę, ale mam wrażenie że co jakiś czas mnie ktoś w brzuszku muska Ja wiem, że to jest za wcześnie na ruchy, ale to odczucie jest tak podobne do ruchów jakie czułam w ciąży z Misią, że normalnie zgłupiałam. Raczej to nie jest praca jelit, bo one mi pracują bardzo intensywnie i doskonale rozpoznaję to odczucie . Sama nie wiem
jeżeli jesteś bardzo szczupła i nie masz grama tłuszczu na brzuchu to jest to możliwe.

Cytat:
Byłam, opóźnienie było ponad pół godzinne, weszłam tylko na chwilkę, powiedziałam o tych bólach i pani doktor powiedziała że na początku boli i dopóki nie są to bóle nie do wytrzymania i nie ma plamień wszystko jest ok.
Trzeba odpoczywać itp
No a więcej się dowiem w poniedziałek.
No ok, ale jak masz odpoczywać stojąc w pracy 12h?
Nie dała zwolnienia z tego powodu?
Na Twoim miejscu poszłabym do prywatnego lekarza tylko po zwolnienie. Lub choćby do internisty. On też ciążowe L4 wypisać może.
Żebyś potem nie żałowała. Nie łudź się, w pracy i tak raczej nie docenią Twojego poświęcenia.

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Chyba zapiszę się 17-18.09 na pierwszą wizytę to będzie początek 7 tygodnia dłużej chyba nie wytrzymam
Byłam na IP w 6tyg. 3dniu. Serce było, ale nie dało się sprawdzić czy bije prawidłowo.
Na wizytę idę w 8 tygodniu, to wszystko będzie już widać.

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
herbata z sokiem malinowym
mikstury z mleka i cebuli
czosnek
i wygrzewanie się
w I trymestrze żadnych leków nie polecam
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:10   #3125
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Cytrynę, herbatkę z sokiem malinowym
mleko z cebulą, czosnkiem i leniuchowanie
Stary 2013-10-09, 07:18   #3126
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość

Dzięki Hihihi

Kasia i zgadzam się z hope, głowa do góry.

Dziewczyny ta oliwka fur mama jest dużo lepsza od tej drugiej dla dzieci z babydream:-D
Ale sure dziś objadłam z mężem, zrobiłam udka zapiekane w tym sosie majonezowo-kechupowym, dodałam trochę musztardy i płatki kukurydziane. I mam pytanie do dziewczyny która to poleciała, czy te pałatki trochę zgniatasz i czy te płatki super przylegaja do mięsa, bo mi tak w większości podczas jedzenia spadały.
A przepis super, kurczak wigilię nie był suchy, dzięki
To ja podawałam przepis. Cieszę się że smakowało. Płatki trochę rozgniatam. No i one wcale szczelnie do mięsa nie przylegają, trochę mogą spadać.
Cytat:
Ja też byłam chora i byłam u lekarza. Można brać wit C czyli Rutinoscorbin i Apap na gorączkę i ból głowy. Reszta to wygrzanie. Oczywiście dołóż do tego domowe sposoby... sok z malin i takie tam

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2013-10-09, 07:20   #3127
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Kasiu na pewno wszystko będzie dobrze i dzidzia się dobrze rozwija, a tak jak dziewczyny piszą zdarzają się różnice między OM a USG. Trzymam mocno za Ciebie kciuki i odzywaj się do nas kochana

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 07:28   #3128
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Kasia nie ma znaczenia jakiej wielkości jest teraz dziecko. Mogłaś mieć później owulację. Najważniejsze żeby systematycznie rosło, żeby nie było miesięcy bez przyrostów.
Stary 2013-10-09, 07:28   #3129
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
To ja podawałam przepis. Cieszę się że smakowało. Płatki trochę rozgniatam. No i one wcale szczelnie do mięsa nie przylegają, trochę mogą spadać.

Ja też byłam chora i byłam u lekarza. Można brać wit C czyli Rutinoscorbin i Apap na gorączkę i ból głowy. Reszta to wygrzanie. Oczywiście dołóż do tego domowe sposoby... sok z malin i takie tam
Dzięki, to dobrze nam wyszło jeszcze kiedyś zrobimy bo super smakowało
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:41   #3130
Nikii89
Zakorzenienie

Ja nawet jak nie jestem w ciąży to zanim pójdę do lekarza to leczę się najpierw domowymi sposobami. Syrop z cebuli, sok z malin , i biorę rutinoscorbin. To tak jest że jak my jesteśmy chorzy to jakoś to będzie i leczymy się na własną rękę , a jak dziecko ma katarek lub kaszel to od razu lekarz

Dzień dobry
Nocka zapowiadała się kiepska, bo Oskar postanowił o 22 się obudzić i płakać. Głaskać się nie pozwolił bo odpychał, nie pozwolił się dotknąć - odpychał , na ręce nie chciał - odpychał. Więc tak siedział w łóżeczku i płakał , a my z TŻ załamywaliśmy ręce. W końcu zaczęłam śpiewać kołysankę i jakoś poszło
No ale jak zwykle wstałam z bólem kręgosłupa po lewej stronie i z bólem brzucha ;/ Na szczęście trwał krótko.

A powiem Wam szczerze ,że jak ostatnio usłyszałam od lekarza że to może wcale nie krwiak tylko może drugi pęcherzyk, to wczoraj bałam się że jednak okaże się to prawdą. A jak lekarz powiedział , że krwiaka nie ma i jest tylko jedno serduszko to trochę mi się smutno zrobiło I zrozum tu kobietę
Swoją drogą byłoby duże prawdopodobieństwo , bo u TŻ w rodzinie to co drugie pokolenie pojawiają się bliźniaki i akurat wychodzi na pokolenie TŻ , jego braci i kuzynów

Dzisiaj u Nas znowu słoneczko , tak więc jeszcze troszkę i wybieramy się na spacer Zamierzam dzisiaj jak najwiecej korzystać z dobrej pogody
Stary 2013-10-09, 07:42   #3131
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny czytałam Was na bieżąco na komórce cały dzień, ale nie miałam dzisiaj dosłownie kiedy usiąść i coś napisać, bo ciągle się coś działo - ani chwili wytchnienia także teraz już opadam z sił i przepraszam za brak cytowania drugi dzień z rzędu mam nadzieję, ze mi wybaczycie tą chwilową niedyspozycję

Byłam dzisiaj rano na badaniu i w sumie żałuję, że jednak poszłam tak wcześnie. Na USG widać pęcherzyk i ciałko żółte pojedyncze i doktor powiedział, że raczej nie ma szans, że się podzieli jeszcze ufff... no i tak z OM wyszło, że to 5tc6d, a z USG, że dopiero 4tc5d.... więc różnica jest spora, a ja wiem dokładnie kiedy miałam owulację, także pęcherzyk jest chyba za mały no i nic więcej nie zobaczyłam, powiedział, że na serduszko za wcześnie i że na razie jeszcze nie ma co się chwalić, bo wiadomo, że może być różnie, natura płata figle, ale póki co wszystko jest ok, ciąża potwierdzona i jest dobrej myśli następną wizytę mam 25.10 czyli za 2,5 tygodnia i wtedy już musi być serduszko, bo jak nie będzie to wiadomo.. no i ja teraz zamiast się cieszyć, myśleć pozytywnie itp przeżywam ciągle, że tego serduszka nie będzie.. tak dużo się działo ostatnio byłam mocno chora, miałam wysoką gorączkę, wcześniej stosowałam krem na twarz, którego absolutnie nie można w ciąży, chociaż jeszcze przed owulacją go odstawiłam, zdarzało mi się zapomnieć o foliku (chociaż od kiedy wiem o ciąży biorę dzień w dzień) itd... mój mąż stwierdził, ze musimy powiedzieć najbliższej rodzinie, bo już nie ma co ściemniać no więc poza rodzicami wiedzą już dziadkowie i rodzeństwo.
Nie wiem dziewczyny, ja wiem, że to głupie i nie potrafię tego wytłumaczyć, ale teraz mi ciężko czytać o Waszych objawach, bo u mnie ciągle nic i się obawiam, że jednak nie będzie mi dane zostać z Wami na dłużej. W ogóle strasznie duża ta rozpiętość jednak, tutaj niektóre osoby już w II trymestrze, a inne jeszcze się nie nawet nie pojawiły (z końca czerwca).
Także nie wiem chyba będę Was podczytywać do tego 25ego, żeby być na bieżąco a odezwę się dopiero potem jak już będzie więcej wiadomo, bo nie chcę Wam psuć nastrojów moim stękaniem
Nie wiem z czego wynika moje samopoczucie, nie wiem co sobie wyobrażałam po tej wizycie generalnie, ogólnie może to jesienna chandra mnie dopadła i to ona jest odpowiedzialna za to wszystko a może brak słodyczy od wczoraj

Jeszcze raz przepraszam, że nie odpisuję każdej z Was personalnie, ale po dzisiejszym długim i ciężkim dniu nie mam chyba siły - wybaczcie

Kasian też uważam tak jak dziewczyny,że nie ma co tak dokladnie na to wszystko patrzeć bo oszaleć można.Każda ciąża jest inna i tak samo każde dzidzi się rozwija inaczej. Przecież później też się rodzą dzieci z różną wagą od 3kg do nawet 6!!
U mnie to było też jakoś dziwnie bo jak dowiedziałam się o ciąży to w ten sam dzień poleciałam do gina i według OM był to 7t3d a według USG wyszło 5t2d więc widzisz miałam 2 tyg różnicy. USG wyznaczyło poród na 21 kwietnia. Było wtedy tylko ciało żółte,nie było nawet zarodka. Zmieniłam między czasie lekarza bo chciałam mieć gina tam gdzie będę później rodzić,choć tamten też wiem,że jest bardzo dobrym lekarzem i chodziłam do niego pare lat. No i na następnej wizycie za 3 tyg był już dzidziuś z zawiązkami kończyn i biło mu serduszko!! Termin został wyznaczony na 14 kwietnia więc popatrz jaka różnica. Badania prenatalne potwierdziły dokladnie ten sam termin.Sama tego nie rozumiem jak to możliwe,no ale nie wnikam. Morał z tego taki,że wszystko będzie dobrze i Dzidziuś się w swoim tempie rozwinie i wszystko się dorówna
Czekaj cierpliwie na kolejną wizytę i bądź dobrej myśli bo My tutaj wszystkie 3mamy kciuki i wysyłamy dobre fluidki

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość

hheheh a co nie smakowało? miałaś ty zachciankę...
Hehe mi smakowało i to bardzo,ale zołądkowi nie bo przelewało się w nim ostroNa szczęscie obyło się bez rozmowy z posejdonem;p

Dziś muszę wyjść z mojego cieplutkiego lenistwa i jechać na miasto pozałatwiać parę spraw. Do banku, umówić wizytę u fryzjera na piątek, kupić jakąś ozdobę do włosów..może o jakiś sklep zachaczę aleee tak mi się nie chceee
Jezu dzisiaj mialam jakiś poryty sen,że ojcem dziecka nie jest mój TŻ tylko taki synek jeszcze z gimnazjum mi się przyśnił,nie mam pojęcia skąd on się tam wziął i on był ojcem. Masakra..zachowywał się jak dziecko i palant w dodatku. Tragedia..płakałam w tym śnie,że lada dzień mam go poślubić i jestem z nim związana dzieckiem do konca zycia. Jak to dobrze,że to tylko sen.. ale tak sobie pomyślałam o tych kobietach co wpadają z jakimiś dupkami albo przypadkowymi ludzmi..to musi być naprawde straszne..
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:44   #3132
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość

herbata z sokiem malinowym
mikstury z mleka i cebuli
czosnek
i wygrzewanie się
w I trymestrze żadnych leków nie polecam
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Cytrynę, herbatkę z sokiem malinowym
mleko z cebulą, czosnkiem i leniuchowanie
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Ja nawet jak nie jestem w ciąży to zanim pójdę do lekarza to leczę się najpierw domowymi sposobami. Syrop z cebuli, sok z malin , i biorę rutinoscorbin. To tak jest że jak my jesteśmy chorzy to jakoś to będzie i leczymy się na własną rękę , a jak dziecko ma katarek lub kaszel to od razu lekarz
dzięki dziewczyny, będę próbować
najgorsze jest to że już jestem w pracy (praca biurowa), a oni jeszcze nie wiedzą o ciąży i chciałabym to jeszcze z miesiąc ukrywać...

Edytowane przez carolyna86
Czas edycji: 2013-10-09 o 07:46
Stary 2013-10-09, 07:52   #3133
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
najgorsze jest to że już jestem w pracy (praca biurowa), a oni jeszcze nie wiedzą o ciąży i chciałabym to jeszcze z miesiąc ukrywać...

W pracy nic nie musisz mówić, leczysz się domowymi sposobami i tyle, przecież nie musisz im mówić co już brałaś na przeziębienie a co nie
Stary 2013-10-09, 07:56   #3134
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z dzieckiem też lekarza omijam. Mamy ustalony schemat działania przy przeziębienu / chorobie / katarze / kaszlu. Dopiero jak to nie pomaga ide do przychodni po antybiotyk.
Stary 2013-10-09, 07:57   #3135
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
W pracy nic nie musisz mówić, leczysz się domowymi sposobami i tyle, przecież nie musisz im mówić co już brałaś na przeziębienie a co nie
tak, wiem, tylko mam nadzieję że mnie bardziej nie rozłoży i nie będę musiała iść na L4

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 08:03   #3136
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
a te rozpieranie to chyba małe mieszkanie sobie powiększa nie martw się.
Masz rację, tak sobie pomyślałam że wstanę z wiekszym brzuchem i rzeczywiście... Zaraz załączę fotę, mój brzuś bez śniadania, 11tydzień 4 dni... Nie widzę go w 9 m-cu... Macie w wersji ubranej i odkrytej bo ubrany nie robi takiego wrażenia Potem skasuje

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Już po rekonesansie kurtkowym. Ja kupiłam nieciazową kurtkę w Carry. Rozmiar L. Ale na teraz jest dobra, bo ma w talii pasek, który nadaje kobiece kształty . Jak urośnie brzuch to będzie na niego dużo miejsca. Dodatkowo jest dłuższą i cieplejsza niż ta z h&m
O właśnie ja miałam z carry nieciążową z Olafem i świetnie się sprawdziła Tylko miałam S i z przeszyciem guzików max 108 cm, więc teraz nie da rady raczej, będzie trzeba zainwestowac w kolejną... Zwłaszcza, że w zeszłym roku jeszcze w kwietniu zima była jak kojarze...

kasian my się tu wszystkie do Ciebie przyzwyczaiłyśmy, dzidziuś nie ma wyjścia

Padłam wczoraj spać o 21, korzystając że nie ma tż-ta 3 razy musiałam wstać a o 4 przytuptał synuś w towarzystwie dwóch misiaków i mis sie do łózka wpakowali
Zauważyłam, że Olaf już załapuje moje ciążowe zachowania, jak mu robię mleko to włączam mikrofale na 20 sekund i lecę do łazienki. Dziś nie musiałam a młody do mnie siii siii i pokazuje w kierunku wc Kapują te dzieciaki za szybko

Męcze się i męcze z załącznikami, zapomniałam że mam za duże zdjecia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP8650.jpg (61,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP8653.jpg (84,0 KB, 51 załadowań)

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:07   #3137
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
tak, wiem, tylko mam nadzieję że mnie bardziej nie rozłoży i nie będę musiała iść na L4
Ale na L4 lekarz internista też nie musi pisać literki "B" jeśli sobie tego nie życzysz. Mój zawsze pytał czy pisać czy nie, bo wie że nie wszyscy chcą tak wcześnie pracodawcę o ciąży informować.
Stary 2013-10-09, 08:11   #3138
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Masz rację, tak sobie pomyślałam że wstanę z wiekszym brzuchem i rzeczywiście... Zaraz załączę fotę, mój brzuś bez śniadania, 11tydzień 4 dni... Nie widzę go w 9 m-cu... Macie w wersji ubranej i odkrytej bo ubrany nie robi takiego wrażenia Potem skasuje
Jaki piękny brzuszek!!Zazdroszcze:rol leyes: Mój o wiele mniejszy a dziś 13t2dzdjęcie dopiero w sobote zrobie do kolekcji..
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:23   #3139
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
To idź do lekarza, lekarzowi powiedz jak jest i niech da ci zwolnienie (ale nie ciążowe). A w pracy powiesz że rozwija ci się angina i masz antybiotyk i masz leżeć. Ja tak zrobiłam jak jeszcze nie wiedzieli o ciąży.

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:

Śliczny brzusiu Ja mam praktycznie taki sam, a u mnie dopiero 10 tydzień (9t3d).

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 08:27   #3140
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Ja to wiem, , ale teraz wytłumacz to mojemu TŻtowi haha, ja mu mówiłam jak to wygląda, no ale on chyba się boi
Jetescie wariatki uwielbiam was za to ja mojemu tez tlumaczylam ze to tam w srodku i to nie zbyt przyjemne i troche krepujace, wiec powiedzial ze on by tez byl skrepowany .... ale nastepnym razem idziemy razem hhiiii

Laski robilicie te usg genetyczne i te penetrlne bo ja mam isc najlepeij 12 tygodniu wiec ok listopada , no i prywatnie bo na nfz to nie ma , ile one kosztuja ??? I tez sa docipkowo?????

Kurde mamuska pytala czy awator to ja ..... tak to ja zawsze mam jakies fantazje na glowie choc teraz troche spokojniej :p musze zmienic to zdjecie ale zawsze cos .....

A co do kawalerki to male ale wlasne i jak to Wvampirka powiedziala mniej sprzatania a lozeczko sie zmiesci hhiiii

Kochane jakie dzisaj pomysly na obiadek ..... dajcie no jakies bo mi brak

Tak sie ciesze ze tu jestescie bo serio z wami latwiej mozna o wszystkim pisac
Nawet o zachciankach na sexik hhiiiii
Jak by te cycyki tak nie bolaly to byko by latwiej a tak ...... bola bola ale na boczku hiiii nie jest tak zle ..... tez ktos pisal pomalutku na boczku

Jestescie nie samowite !!!!!!!!!!

Edytowane przez Gosiiaczek
Czas edycji: 2013-10-09 o 08:55
Gosiiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:28   #3141
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
kasian trzymaj sie dziewczyno, przezywalam dokladnie to samo po pierwszym usg, u mnie jeszcze wieksze opoznienie bylo, ale wszystko sie pomalutku poukladalo, dzidek jest, tyle ze mniejszy u chyba tak juz zostanie, narazie nie masz co sie zamartwiac, bo to nic nie pomoze, daj sobie czas na ochloniecie i czekaj cierpliwie, trzymam mocno kciuki
Dzięki muffinko, masz rację i dziękuję za kciuki

Cytat:
Napisane przez pomarancza24

Kasia i zgadzam się z hope, głowa do góry.

Cytat:
Wstałam (nie wyspana ) nadrobiłam i zbieram się do pracy, mam nadzieję że jeszcze tylko do końca tygodnia, oby

Proszę o wyrozumiałość jeżeli się dziś i jutro nie odezwę
W piątek wszystko nadrobię

Miłego !
Miłego dnia

Cytat:
Ja kupiłam ten syrop dla ciężarnych i matek karmiących prenalen czy prenulen nigdy nie pamiętam. Nie wiem czy to to pomogło czy ogólnie po prostu przeszło, no ale coś zadziałało niby

Cytat:
Nie zamartwiaj sie na zapas. Teraz był czas na pęcherzyk, a następnym razem będzie już serduszko. Mi też wg usg wyszła o tydzień młodsza ciąza, ale lekarz jakoś się tym nie zmartwił. Dla nas tydzień to się wydaje tak dużo, a potem w np 35 tygodniu to co to jest tydzień niezgodności. Idealnie co do dnia wg om i usg to chyba żadko wychodzi.
Będzie ok. Tylko poprostu jeszcze nie czas na serduszko.
A pierwszy objaw ciążowy już masz- ZMIENNE NASTRUJE, CHANRY. Także jest wszystko w normie
No też racja, teraz tydzień to dużo a potem raz jest tydzień większe a raz tydzień mniejsze - u mnie tak było i nikt nie robi sensacji nie?

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

Kasiu na pewno wszystko będzie dobrze i dzidzia się dobrze rozwija, a tak jak dziewczyny piszą zdarzają się różnice między OM a USG. Trzymam mocno za Ciebie kciuki i odzywaj się do nas kochana
Dziękuję

Cytat:
Kasia nie ma znaczenia jakiej wielkości jest teraz dziecko. Mogłaś mieć później owulację. Najważniejsze żeby systematycznie rosło, żeby nie było miesięcy bez przyrostów.
Też prawda, no nic pozostaje mi czekać do 25ego i nie myśleć o tym

Cytat:
U mnie to samo ja choruje 3 tygodnie i nie idę do lekarza a Hania ledwo kichnie i od razu idziemy no ale u nas to wynika z tego, że ona miała już dwa razy zapalenie płuc i ja wolę chuchać na zimne

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Kasian też uważam tak jak dziewczyny,że nie ma co tak dokladnie na to wszystko patrzeć bo oszaleć można.Każda ciąża jest inna i tak samo każde dzidzi się rozwija inaczej. Przecież później też się rodzą dzieci z różną wagą od 3kg do nawet 6!!
U mnie to było też jakoś dziwnie bo jak dowiedziałam się o ciąży to w ten sam dzień poleciałam do gina i według OM był to 7t3d a według USG wyszło 5t2d więc widzisz miałam 2 tyg różnicy. USG wyznaczyło poród na 21 kwietnia. Było wtedy tylko ciało żółte,nie było nawet zarodka. Zmieniłam między czasie lekarza bo chciałam mieć gina tam gdzie będę później rodzić,choć tamten też wiem,że jest bardzo dobrym lekarzem i chodziłam do niego pare lat. No i na następnej wizycie za 3 tyg był już dzidziuś z zawiązkami kończyn i biło mu serduszko!! Termin został wyznaczony na 14 kwietnia więc popatrz jaka różnica. Badania prenatalne potwierdziły dokladnie ten sam termin.Sama tego nie rozumiem jak to możliwe,no ale nie wnikam. Morał z tego taki,że wszystko będzie dobrze i Dzidziuś się w swoim tempie rozwinie i wszystko się dorówna
Czekaj cierpliwie na kolejną wizytę i bądź dobrej myśli bo My tutaj wszystkie 3mamy kciuki i wysyłamy dobre fluidki
Dziękuję Lolitko, to dla mnie ważne, że piszecie jak u Was było, widocznie to normalne i nie ma się co stresować

Cytat:

Cuuuuudny brzusio

Dziewczyny w ogóle dziękuję Wam wszystkim i każdej z osobna za miłe słowa fajnie tu z Wami być, czuję duże wsparcie i faktyczne zainteresowanie, to jest baaardzo miłe, nawet nie wiecie jak to człowieka podnosi na duchu jeszcze raz dzięki
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:30   #3142
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
Napisane przez anabuska Pokaż wiadomość
USG jak najbardziej już mi zrobił na pierwszej wizycie i już było widać malutkie serduszko i prawie się popłakałam. Chodziło mi o takie bardziej specjalistyczne badania, ale przypuszczam, że wszystko w swoim czasie. Kolejną wizytę mam 30.10 i będzie to już 10 tc więc wszystkiego się dopytam całuski

no no to spokojnie na pewno wtedy Ci powie co i jak z tym usg w 12 tc.

Cytat:
Ciekawa jestem jak u mnie będzie, mam przeczucie że będzie to jedna fasolka a konkretniej mówiąc chłopak

U męża w rodzinie same chłopy
U mojego tez same chlopy. A ja od samego poczatku mialam dziewxzynke w glowie, ale sie nie nastawiam. Wrecz sie probuje nastawic bardziej na chlopaka, zeby w razie czego nie czuc zawodu.

Cytat:

Kasia bedzie dobrze co prawda wiem co to za zmarrwienie, zreszta jak kazda z nas tutaj, ale dzidzia sie rozwija i to najwazniejsze bierz przyklad z naszej hope ta to.dopiero silna baba jest

Cytat:
oooj dzieewczyny czytałam też, że po odstawieniu pigułek anty też są spore szanse na bliźniacze ciąże acz nie wiem czy to prawda ale trafiłam w sieci na niejedną taką informację

ja niestety mam zabronione ale może to ze względu na zagr.ciązę. Natomiast ogólnie jak już to chyba najlepiej odżałować i iść do fryjera, gdzie jest dobrze wentylowane pomieszczenie i gdzie zrobią to bezpiecznymi farbami.

Co do tego amoniaku... czytałam również, że z kolei te substancje amonikaopodobne które w farbach bez amoniaku się stosuje mogą być nieraz gorsze niż sam amoniak, ale to też niepotwierdzone info przeze mnie. Ale interesuję się tym kurcze bo też bardzo chciałabym cos zrobić z włosami już ;/

no właśnie z tymi prenatalnymi mam troche pomieszane, bo niedawno zmieniłam gina. U poprzedniego prenatalne miałam mieć 14 października. Natomiast ta ginka wyliczyła mi płód mniejszy niż tamten gin o tydzień, więc wizytę mam u niej 16 października, ale nie będzie robiła penatalnego bo powiedziała że będzie jeszcze za mały - ale liczę że podczas wizyty jednak może ten mały bober będzie już akurat bo do tamtego pierwszego gina już nie wracam. także wszystko okaże się 16 co to na tej wizycie będzie.
Co do farby: polecasz tą oilę garniera? jestem ciekawa bo reklama dość kusząca.

hehehe no matki przeczucia mają często trafne więc kto wie czy zachwilę nie okaże się że chłopiec... Twój partner pewnie oszalałby z zachwytu skoro jest takim pasjonatem motoryzacji to pewnie nie moze doczekać się małego do szkolenia
A ja jeszcze nie zdecydowałam się czy chcę wiedzieć. Kiedyś byłam pewna, że nie chcę poznawać płci przed porodem, natomiast teraz doszły wątpliwości związane z ekonomiczną stroną i przygotowaniami, bo są aspekty kiedy warto jednak wczesniej wiedzieć. No zobaczymy
no farba na pewno nie smierdziala i rzeczywiscie olejki w niej sa, bo jak nakladalam to czulam jak mi sie tluste wlosy robia tylko mialam pasemka wczesniej i tych refleksow mi nie zlapala, wiec stwierdzam ze jest delikatna

co do plci to ja chce wiedziec, ale.nie wiem czy chce o tym mowic otoczeniu, zeby mi tam jakis spekulacji nie robili.

Obiecalam sobie, ze jak na badaniu bedzie wszystko ok, to lece kupic pierwsze drobiazgi dla malenstwa

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Kabel sie odzywa

jakbyscie kiedys narzekaly ze duzo nadrabiania oto TOP 3 nabijaczek postow :P:

Nikii89164
Seleniti129
VwVampirka128
No to bacika na te panie trzeba ukrecic

Cytat:
ja polecam prenalen: syrop dla ciezarnych. Mnie cos bralo, a z nim szybko poszlo, bo nawet nie zdarzylo sie rozkrecic.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I997

NA ZAWSZE W SERCU...

Edytowane przez santom
Czas edycji: 2013-10-09 o 08:33
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:33   #3143
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Nie wiem czemu mi się wszystko nie zacytowało co zaznaczyłam więc jeszcze dokładam

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Kasian, Hope ma w 100% racje. Moja ciaza tez jest o ponad tydzien mlodsza niz wskazuje OM. A ja na 1000% wiem kiedy mialam owulacje. Tak wiec glowa do gory i daj malenstwu szanse na podgodnienie tych kilku dni.
Dziękuję również kochana

Cytat:
Kasian zgadzam się z tym co pisały dziewczyny. Wg mnie nie ma co panikować To że wg USG o OM jest różnica to nic nie znaczy . Zobaczysz że z czasem też tak może być że może się wahać to na +/- , bo to w zależności jaka dzidzia jest duża. A jeśli chodzi o objawy to ja w pierwszej ciąży z objawów miałam tylko częstomocz A teraz tylko zawroty głowy i czasem mdłości , chociaż podejrzewam że to bardziej wina Duphastonu bo zawsze jakoś po wzięciu tej tabletki się pojawiają.
No widzisz to tak jak pisały dziewczyny, jedne narzekają, że mają mdlości a inne się martwią, że coś jest nie tak, bo nie mają

Masz rację, nie ma co panikować

Cytat:
kasia jak dla mnie to po prostu Twoje bebe jest mniejsze niż OM i to nie jest żadna nieprawidłowość ani powód do zmartwień. Także czekaj cierpliwie aż podrośnie, bo podrośnie! dajże mu mieć swoje tempo a nie to co byśmy chciały ja też bym chciała mieć USG takie jak OM conajmniej i mieć za chwile prenatalne a za chwile ruchy ale cierpliwość kochana to nie znaczy zmartwienie więc bądź cierpliwa, poszłaś za wcześnie ale jak małe jest tylko 6 dni mniejsze to naprawdę rośnie! wyśpij się i proszę mnie tu jutro wstać i pokazać się ze świeżym optymistycznym umysłem boś się zasmuciła zupełnie niepotrzebnie. buziaki

Tak jest! Dzisiaj nowy dzień i nowa energia

Idę kłaść Hankę bo już jej pora i zaraz zaśnie na podłodze
Stary 2013-10-09, 08:33   #3144
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:

Jak dowiedziałam się z testu ciążowego, że jestem w ciąży to: beta wskazywała 7 tc, wg OM był to 8 tc, a na usg wyszło, że zarodek ma 5 tc lekarz powiedział, że zarodek za mały, macica za duża, że zyczy powodzenia, że mam sobie nadziei nie robić.
Teraz zaczynam (liczę wg wielkości zarodka czyli usg, bo musiałabym dodać 3 tyg. wg OM) 11 tc- serce bije, młode rośnie

Mam pytanie dot. badania prenetalnego. To jest do(w)cipne czy przez brzuch?

Edytowane przez Light Limara
Czas edycji: 2013-10-09 o 08:36
Light Limara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:36   #3145
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
Kasia bedzie dobrze co prawda wiem co to za zmarrwienie, zreszta jak kazda z nas tutaj, ale dzidzia sie rozwija i to najwazniejsze bierz przyklad z naszej hope ta to.dopiero silna baba jest
No biorę i podziwiam, hope jesteś niesamowita

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Jak dowiedziałam się z testu ciążowego, że jestem w ciąży to: beta wskazywała 7 tc, wg OM był to 8 tc, a na usg wyszło, że zarodek ma 5 tc lekarz powiedział, że zarodek za mały, macica za duża, że zyczy powodzenia, że mam sobie nadziei nie robić.
Teraz zaczynam (liczę wg wielkości zarodka czyli usg, bo musiałabym dodać 3 tyg. wg OM) 11 tc- serce bije, młode rośnie
Dziękuję Ci za to co napisałaś to daje nadzieję że i u nas wszystko będzie dobrze, tym bardziej, że lekarz powiedział nam, że jest dobrej myśli
Stary 2013-10-09, 08:42   #3146
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Mam pytanie dot. badania prenetalnego. To jest do(w)cipne czy przez brzuch?
przez brzuch
Stary 2013-10-09, 08:44   #3147
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:

O właśnie ja miałam z carry nieciążową z Olafem i świetnie się sprawdziła Tylko miałam S i z przeszyciem guzików max 108 cm, więc teraz nie da rady raczej, będzie trzeba zainwestowac w kolejną... Zwłaszcza, że w zeszłym roku jeszcze w kwietniu zima była jak kojarze...

Padłam wczoraj spać o 21, korzystając że nie ma tż-ta 3 razy musiałam wstać a o 4 przytuptał synuś w towarzystwie dwóch misiaków i mis sie do łózka wpakowali
Zauważyłam, że Olaf już załapuje moje ciążowe zachowania, jak mu robię mleko to włączam mikrofale na 20 sekund i lecę do łazienki. Dziś nie musiałam a młody do mnie siii siii i pokazuje w kierunku wc Kapują te dzieciaki za szybko

ale brzus sliczny!!!

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Jetescie wariatki uwielbiam was za to ja mojemu tez tlumaczylam ze to tam w srodku i to nie zbyt przyjemne i troche krepujace, wiec powiedzial ze on by tez byl skrepowany .... ale nastepnym razem idziemy razem hhiiii

Laski robilicie te usg genetyczne i te penetrlne bo ja mam isc najlepeij 12 tygodniu wiec ok listopada , no i prywatnie bo na nfz to nie ma , ile one kosztuja ??? I tez sa docipkowo?????

gosia z tego co wiem sa to badania darmowe bo to jest jedno z tych 3 przyslugujacych w pl na nfz. i prenatalne nie penetralne zawsze sie usmieje jak tak piszesz zakretko

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:44   #3148
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Ale na L4 lekarz internista też nie musi pisać literki "B" jeśli sobie tego nie życzysz. Mój zawsze pytał czy pisać czy nie, bo wie że nie wszyscy chcą tak wcześnie pracodawcę o ciąży informować.
Cytat:
To idź do lekarza, lekarzowi powiedz jak jest i niech da ci zwolnienie (ale nie ciążowe). A w pracy powiesz że rozwija ci się angina i masz antybiotyk i masz leżeć. Ja tak zrobiłam jak jeszcze nie wiedzieli o ciąży.
oo tego, to nie wiedziałam , ale wiedziałam gdzie pytać dzięki

na razie z lekarzem rodzinnym się wstrzymam zobaczę jak się będę jutro czuła, a dziś wieczorkiem idę do gina z wynikami, z tego co najbardziej się cieszę to że mocz jest w porządku

Stary 2013-10-09, 09:05   #3149
Gosiiaczek
Raczkowanie

Tak piszecie o dziewczynkach i chlopczykach i blizniakach
Ja tez mialam szanse na blizniaki bo u mnie w rodzinie i narzyczonego jest ich duzo i wypada na mnie albo na brata ale chyba na brata.... hhiiii bo u mnie jedno serduszko .....
A tak wam powiem z innej beczki bo ja jestem jedyna dziewczynka u mnje w rodzinie bontak same chlopy mam 6 kuzynow i ja jako pierwsza jestem w ciazy ja sobie jestem na L4 od 6 tygodnia i jestem przeszczesliwa bo dla mojej fasolki zrobie wszytsko ....... bo sama jestem wczesniakiem i sama urodzilam sie w 6 miesiacu tak rowno w 6 miesiacu i wazylam 650gram serio bylam malusia i serio nie dawali mi nawet 1 % na przezycie bo mialam miec zle pluca zrosniete .... a wiecie jak sie wydzieram jaki mam pawer w glosie ......wiec cuda sie zdarzaja♡♡♡♡♡♡♡
Stary 2013-10-09, 09:16   #3150
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Gosiaczek mój mąż też jest takim mega wcześniakiem.
Dodatkowo teściowa przyznała się kiedyś, że próbowała wszystkich możliwych sposobów, żeby tą ciążę stracić (między innymi piła różne mikstury od znachorek) i się nie udało. Miał chłop wolę życia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości