|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Wstałam (nie wyspana
![]() ![]() Proszę o wyrozumiałość jeżeli się dziś i jutro nie odezwę ![]() W piątek wszystko nadrobię ![]() Miłego !
#3122 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ratujcie! Dopadło mnie przeziębienie
![]() co można brać bezpiecznie w ciąży ![]() ![]()
#3123 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Będzie ok. Tylko poprostu jeszcze nie czas na serduszko. A pierwszy objaw ciążowy już masz- ZMIENNE NASTRUJE, CHANRY. Także jest wszystko w normie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | ||||
Zakorzenienie
|
U mnie standardowo senność (padłam przed 20) i mdłości niedające żyć. Jestem głodna, ale na nic nie mam ochoty.
Cytat:
Cytat:
Nie dała zwolnienia z tego powodu? Na Twoim miejscu poszłabym do prywatnego lekarza tylko po zwolnienie. Lub choćby do internisty. On też ciążowe L4 wypisać może. Żebyś potem nie żałowała. Nie łudź się, w pracy i tak raczej nie docenią Twojego poświęcenia. Cytat:
Na wizytę idę w 8 tygodniu, to wszystko będzie już widać. Cytat:
mikstury z mleka i cebuli czosnek i wygrzewanie się w I trymestrze żadnych leków nie polecam |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mleko z cebulą, czosnkiem i leniuchowanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też byłam chora i byłam u lekarza. Można brać wit C czyli Rutinoscorbin i Apap na gorączkę i ból głowy. Reszta to wygrzanie. Oczywiście dołóż do tego domowe sposoby... sok z malin i takie tam
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Wtajemniczenie
|
![]() Kasiu na pewno wszystko będzie dobrze i dzidzia się dobrze rozwija, a tak jak dziewczyny piszą zdarzają się różnice między OM a USG. Trzymam mocno za Ciebie kciuki i odzywaj się do nas kochana ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3128 |
Zakorzenienie
|
Kasia nie ma znaczenia jakiej wielkości jest teraz dziecko. Mogłaś mieć później owulację. Najważniejsze żeby systematycznie rosło, żeby nie było miesięcy bez przyrostów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Zakorzenienie
|
Ja nawet jak nie jestem w ciąży to zanim pójdę do lekarza to leczę się najpierw domowymi sposobami. Syrop z cebuli, sok z malin , i biorę rutinoscorbin. To tak jest że jak my jesteśmy chorzy to jakoś to będzie i leczymy się na własną rękę , a jak dziecko ma katarek lub kaszel to od razu lekarz
![]() Dzień dobry ![]() Nocka zapowiadała się kiepska, bo Oskar postanowił o 22 się obudzić i płakać. Głaskać się nie pozwolił bo odpychał, nie pozwolił się dotknąć - odpychał , na ręce nie chciał - odpychał. Więc tak siedział w łóżeczku i płakał , a my z TŻ załamywaliśmy ręce. W końcu zaczęłam śpiewać kołysankę i jakoś poszło ![]() No ale jak zwykle wstałam z bólem kręgosłupa po lewej stronie i z bólem brzucha ;/ Na szczęście trwał krótko. A powiem Wam szczerze ,że jak ostatnio usłyszałam od lekarza że to może wcale nie krwiak tylko może drugi pęcherzyk, to wczoraj bałam się że jednak okaże się to prawdą. A jak lekarz powiedział , że krwiaka nie ma i jest tylko jedno serduszko to trochę mi się smutno zrobiło ![]() ![]() Swoją drogą byłoby duże prawdopodobieństwo , bo u TŻ w rodzinie to co drugie pokolenie pojawiają się bliźniaki i akurat wychodzi na pokolenie TŻ , jego braci i kuzynów ![]() Dzisiaj u Nas znowu słoneczko , tak więc jeszcze troszkę i wybieramy się na spacer ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kasian też uważam tak jak dziewczyny,że nie ma co tak dokladnie na to wszystko patrzeć bo oszaleć można.Każda ciąża jest inna i tak samo każde dzidzi się rozwija inaczej. Przecież później też się rodzą dzieci z różną wagą od 3kg do nawet 6!! U mnie to było też jakoś dziwnie bo jak dowiedziałam się o ciąży to w ten sam dzień poleciałam do gina i według OM był to 7t3d a według USG wyszło 5t2d więc widzisz miałam 2 tyg różnicy. USG wyznaczyło poród na 21 kwietnia. Było wtedy tylko ciało żółte,nie było nawet zarodka. Zmieniłam między czasie lekarza bo chciałam mieć gina tam gdzie będę później rodzić,choć tamten też wiem,że jest bardzo dobrym lekarzem i chodziłam do niego pare lat. No i na następnej wizycie za 3 tyg był już dzidziuś z zawiązkami kończyn i biło mu serduszko!! Termin został wyznaczony na 14 kwietnia więc popatrz jaka różnica. Badania prenatalne potwierdziły dokladnie ten sam termin.Sama tego nie rozumiem jak to możliwe,no ale nie wnikam. Morał z tego taki,że wszystko będzie dobrze i Dzidziuś się w swoim tempie rozwinie i wszystko się dorówna ![]() Czekaj cierpliwie na kolejną wizytę i bądź dobrej myśli bo My tutaj wszystkie 3mamy kciuki i wysyłamy dobre fluidki ![]() ![]() Hehe mi smakowało i to bardzo,ale zołądkowi nie bo przelewało się w nim ostro ![]() Dziś muszę wyjść z mojego cieplutkiego lenistwa i jechać na miasto pozałatwiać parę spraw. Do banku, umówić wizytę u fryzjera na piątek, kupić jakąś ozdobę do włosów..może o jakiś sklep zachaczę ![]() ![]() Jezu dzisiaj mialam jakiś poryty sen,że ojcem dziecka nie jest mój TŻ tylko taki synek jeszcze z gimnazjum mi się przyśnił,nie mam pojęcia skąd on się tam wziął i on był ojcem. Masakra..zachowywał się jak dziecko i palant w dodatku. Tragedia..płakałam w tym śnie,że lada dzień mam go poślubić i jestem z nim związana dzieckiem do konca zycia. Jak to dobrze,że to tylko sen.. ale tak sobie pomyślałam o tych kobietach co wpadają z jakimiś dupkami albo przypadkowymi ludzmi..to musi być naprawde straszne.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3132 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() najgorsze jest to że już jestem w pracy (praca biurowa), a oni jeszcze nie wiedzą o ciąży i chciałabym to jeszcze z miesiąc ukrywać...
Edytowane przez carolyna86 Czas edycji: 2013-10-09 o 07:46 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pracy nic nie musisz mówić, leczysz się domowymi sposobami i tyle, przecież nie musisz im mówić co już brałaś na przeziębienie a co nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3136 | |
Zakorzenienie
|
Masz rację, tak sobie pomyślałam że wstanę z wiekszym brzuchem i rzeczywiście... Zaraz załączę fotę, mój brzuś bez śniadania, 11tydzień 4 dni... Nie widzę go w 9 m-cu... Macie w wersji ubranej i odkrytej bo ubrany nie robi takiego wrażenia
![]() ![]() Cytat:
![]() kasian my się tu wszystkie do Ciebie przyzwyczaiłyśmy, dzidziuś nie ma wyjścia ![]() Padłam wczoraj spać o 21, korzystając że nie ma tż-ta ![]() ![]() Zauważyłam, że Olaf już załapuje moje ciążowe zachowania, jak mu robię mleko to włączam mikrofale na 20 sekund i lecę do łazienki. Dziś nie musiałam a młody do mnie siii siii i pokazuje w kierunku wc ![]() ![]() Męcze się i męcze z załącznikami, zapomniałam że mam za duże zdjecia ![]()
![]() |
#3137 |
Zakorzenienie
|
Ale na L4 lekarz internista też nie musi pisać literki "B" jeśli sobie tego nie życzysz. Mój zawsze pytał czy pisać czy nie, bo wie że nie wszyscy chcą tak wcześnie pracodawcę o ciąży informować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3139 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Laski robilicie te usg genetyczne i te penetrlne bo ja mam isc najlepeij 12 tygodniu wiec ok listopada , no i prywatnie bo na nfz to nie ma , ile one kosztuja ??? I tez sa docipkowo????? Kurde mamuska pytala czy awator to ja ..... tak to ja zawsze mam jakies fantazje na glowie choc teraz troche spokojniej :p musze zmienic to zdjecie ale zawsze cos ..... A co do kawalerki to male ale wlasne i jak to Wvampirka powiedziala mniej sprzatania a lozeczko sie zmiesci hhiiii Kochane jakie dzisaj pomysly na obiadek ..... dajcie no jakies bo mi brak ![]() Tak sie ciesze ze tu jestescie bo serio z wami latwiej mozna o wszystkim pisac Nawet o zachciankach na sexik hhiiiii Jak by te cycyki tak nie bolaly to byko by latwiej a tak ...... bola bola ale na boczku hiiii nie jest tak zle ..... tez ktos pisal pomalutku na boczku ![]() Jestescie nie samowite !!!!!!!!!!
Będe mamusią ![]() Edytowane przez Gosiiaczek Czas edycji: 2013-10-09 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cuuuuudny brzusio ![]() Dziewczyny w ogóle dziękuję Wam wszystkim i każdej z osobna za miłe słowa ![]() ![]() ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3142 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do plci to ja chce wiedziec, ale.nie wiem czy chce o tym mowic otoczeniu, zeby mi tam jakis spekulacji nie robili. Obiecalam sobie, ze jak na badaniu bedzie wszystko ok, to lece kupic pierwsze drobiazgi dla malenstwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sent from my SAMSUNG-SGH-I997 Edytowane przez santom Czas edycji: 2013-10-09 o 08:33 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |||
Zakorzenienie
|
Nie wiem czemu mi się wszystko nie zacytowało co zaznaczyłam
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Masz rację, nie ma co panikować ![]() Cytat:
Tak jest! Dzisiaj nowy dzień i nowa energia ![]() Idę kłaść Hankę bo już jej pora i zaraz zaśnie na podłodze ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz zaczynam (liczę wg wielkości zarodka czyli usg, bo musiałabym dodać 3 tyg. wg OM) 11 tc- serce bije, młode rośnie ![]() Mam pytanie dot. badania prenetalnego. To jest do(w)cipne czy przez brzuch? ![]()
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-10-09 o 08:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3147 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gosia z tego co wiem sa to badania darmowe bo to jest jedno z tych 3 przyslugujacych w pl na nfz. i prenatalne nie penetralne ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() na razie z lekarzem rodzinnym się wstrzymam zobaczę jak się będę jutro czuła, a dziś wieczorkiem idę do gina z wynikami, z tego co najbardziej się cieszę to że mocz jest w porządku ![]()
![]() |
#3149 |
Raczkowanie
|
Tak piszecie o dziewczynkach i chlopczykach
![]() Ja tez mialam szanse na blizniaki bo u mnie w rodzinie i narzyczonego jest ich duzo i wypada na mnie albo na brata ale chyba na brata.... hhiiii bo u mnie jedno serduszko ..... A tak wam powiem z innej beczki bo ja jestem jedyna dziewczynka u mnje w rodzinie bontak same chlopy mam 6 kuzynow i ja jako pierwsza jestem w ciazy ![]()
#3150 |
Zakorzenienie
|
Gosiaczek mój mąż też jest takim mega wcześniakiem.
Dodatkowo teściowa przyznała się kiedyś, że próbowała wszystkich możliwych sposobów, żeby tą ciążę stracić (między innymi piła różne mikstury od znachorek) i się nie udało. Miał chłop wolę życia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.