|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
Oj Agi to będzie się działo w grudniu, świąt nie przegapcie
![]() Magdzia grunt to czuć się dobrze z własnym ciałem. Jak masz dużą dupkę i biodra to poród pójdzie Ci jak z płatka Z tą wyprawką to też słyszałam takie przesądy ale osobiście uważam, że nie da się czekać na dziecko i nic dla niego nie kupować. Wiele dziewczyn kupuje rzeczy dla dziecka i traktuje je jako amulet. Ja bym chyba na twoim miejscu skompletowała wyprawkę, a mamie dla świętego spokoju nić nie mówiła. Lineczka są takie fotele-poduchy, które podobno są dobre do karmienia bo dopasowują się do ciała. |
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
Madzia, ja bym nie patrzyla na przesady i tez kompletowala wyprawke
![]() Linka, mi sie marzy fotel bujany ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2043 |
|
Wtajemniczenie
|
Linka
"Oj Agi to będzie się działo w grudniu, świąt nie przegapcie " niech Cie o to głowa nie boli bo to moje ulubione święta ![]() Brilliant no łóżko jeszcze nie testowane także wiesz dobrze że długa gwarancja jest tak w razie "W"---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- madzia ja też nie wierze w przesądy myśle że możesz sobie kompletować powolutku wyprawke
|
|
#2044 |
|
Rozeznanie
|
Agi wiesz jak Ci mąż zacznie "dawać prezenty" od początku grudnia to możesz nie zauważyć różnicy
|
|
|
|
|
#2045 |
|
Wtajemniczenie
|
natalya: działaliśmya,ale tylko przez 1 dzień.Niżej napiszę dlaczego :/
linka: to tak samo @ dostałyśmy :P sto lat !!!!! magdzia:ale chudziutka jesteś bo ja też mam tyle wzrostu i 62kg ważę![]() lineczka: ładny pokoik dzisiaj rano wstałam i coś czuję , że mi mokro i pomyślałam, że tyle śluzu płodnego a tu się okazało , że dostałam mocnego krwawienia jak na @ a mam 15 dc. nigdy tak nie miałam .zawsze tylko plamienia były. od razu zapisałam się do gina i stwierdził , że to musiała być torbiel. mam clo na następny miesiąc brać i skierowanie na laparoskopię...pęcherzyk mam ładny, ale nic nie będziemy robić , bo mnie boli wszystko :/ mam dzisiaj doła.i jeszcze , żeby tego mało było w drodze do lekarza sprzęgło w samochodzie mi się zapadło bo mi linka pękła i stanęłam na środku drogi ![]()
|
|
#2046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agula też sie z tego uśmiałam jak to przeczytałam ja mam nadzieje ze wy czas dla Kornelci wygospodarujecie ;P 'Magda o to dobrze wiedzieć bo ja myślałam że już mi sie coś tam zepsuło Wiesz ja osobiście w to nie wierzę i wiem że jak będę w ciąży to w domu u mnie będzie dym !! Mój tż oznajmił mi że my nic nie kupimy przed urodzeniem dziecka ja moge sobie wszystko wybrać co chce ale nic nie kupię i jak urodze to ON sie wszystkim zajmie! Wyśmiałam go bo ja się na to nie pisze Myśle że Twoja mama to jak każda mama jest nadopiekuńcza i chce dobrze, nie daj się zwariować To Twoja ciążą i ty decyduj co chcesz zrobić
|
|
|
|
|
|
#2048 |
|
Wtajemniczenie
|
agi: no niestety tak ...
natalya: najpeirw muszę się umówić na laparoskopię. a czeka się z 2 miechy ponad pewnie . ja też muszę swojego dziada sprzedać.przydałby się nowy ehh. to też niezłą miałaś przygodę z samochodem .a inni kierowcy są bardzo nietolerancyjni , na mnie też dzisiaj trąbili , a jak poprosiłam jakiegoś faceta , żeby mi go zepchał na pobocze to mi odpowiedział., że on siły nie ma
|
|
#2049 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie to są jednak chamami.... przekonałam się i tym jak mnie napadli w Polsce pełno gapiów zero pomocyCytat:
Kupiłam test i mnie kusi go zrobić jutro:P |
||
|
|
|
|
#2051 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się po w miarę przespanej nocy
od 1 do 5 obudziłam się tylko raz na siusiu i o dziwo spałam dalej ![]() tymczasem powoli szykuje się bo jade do sis do szpitala ![]() ula nie wykurzamy bo ... nie wiem jakoś chce poczekać już bo za bardzo nie mam ochoty na przytulanki zresztą co chwile pozycje musiałabym zmieniać znając mnie a nie chce stresować tż-ta ![]() Natalka i co z tym testem ![]()
|
|
#2052 |
|
Zadomowienie
|
Hej ja tak na szybko
dziewczyneczka, ale chamstwo, współczuje magdzia, ja bym kompletowała wyprawkę, moja znajoma też się wstrzymywała i urodziła w 7 miesiącu i została z niczym i jej mąż latał jak dziki po sklepach które jeszcze były otwarte ![]() Natalka, trzymam kciuki za testowanie
|
|
#2053 |
|
Zadomowienie
|
Witam się przy kawusi.
Natalka jak tam??????? Naskrobalam coś w klubiku
|
|
|
|
|
#2054 |
|
Wtajemniczenie
|
jednak nie jade do szpitala bo drugiej sis dzieciaki się pochorowały a samej tż nie chce mi pozwolić
![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- kurka gdzie ta Natalka
|
|
#2055 |
|
Podróżniczka
|
Cześć dziewczyny
Napisałam taaakiego długiego posta i mi zeżarło oczywiście ![]() Dzisiaj znowu piękny dzień. Zaraz zbieram się z psem na poranny spacer ![]() Dziewczyneczka - a nie wspomniał Ci, że mogło być to plamienie okołoowulacyjne. Mnie w 5-6 cyklach zdarzyło się tak krwawić koło owulki. Byłam wtedy na monitoringu i pęcherzyk był ładny, ginka zawsze potwierdziła, że to plamienie okołoowulacyjne. Kazała wtedy brać się ostro do pracy. To krwawienie następuje zwykle parę dni przed owu a ostatniego dnia tego krwawienia kobieta jest najbardziej płodna. W cyklu w którym zaszłam w ciążę również miałam to krwawienie, trwało parę dni nawet i ginka kazała działać cały czas i się udało. Może więc jednak to ni torbiel ? No chyba że było widać flaczka po torbieli na USG chociaż ponoć jak torbiel pęka krew nie wydostaje sie na zewnątrz tylko do jamy otrzewnej i kobieta oprócz bólu nie zauważa nic na zewnątrz. Ja bym zaciskała zęby i działała na waszym miejscu ![]() Aga - dobrze, że nie jedziesz do tego szpitala, szkoda, żebyś złapała jakieś przeziębienie teraz Natalka, a który masz dc ? Nie trzymaj nas w niepewności ![]() No i jeszcze Wam powiem tak dla testujących i staraczek, szczególnie tych na progesteronie. Zawsze testujcie na więcej niz jednym teście. Mój przykład pokazał, że mimo że test który zawsze uważałam za lepszy, apteczny i czulszy nigdy nie pokazał mi II kreski, a taki prosty z all pokazał, więc nie ma co do końca wierzyć testom. A jeśli chodzi o właśnie branie progesteronu to negatywny test i odstawienie zwykle może spowodować wczesne poronienie nawet przy ciąży więc na te testy lepiej uważać. Dzięki dziewczyny za porady odnośnie wyprawki. Na pewno na razie nie będę nic kupować. Ale jak za dwa tyg pójdę na to USG i tą przezierność i wszystko wyjdzie ok wtedy jadę do kuzynki i powybieram sobie od niej niektóre rzeczy. Nie ma co świrować
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2013-10-09 o 09:43 |
|
|
|
|
#2056 |
|
Zadomowienie
|
natalka i jak teścior?
![]() agi no seks w 9 miesiącu to trochę jak gimnastyka artystyczna... ale wagi ciężkiej ![]() madzia zapomniałam napisać - też słyszałam o tym przesądzie, ale ja bym się nie przejmowała
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, dziewczyny a co to jest ten seks?
bo się wystraszył i to tak że do tej pory mam polewkę z niego bo każde krople czegoś na podłodze to dla niego sa wody płodowe Nataaaalkaaaaa, gdzie jesteś!? Może tak się cieszy z pozytywnego testu że o nas zapomniała
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-09 o 09:56 |
|
|
|
|
#2058 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
madzia to w sumie bardziej ośrodek ortopedyczno-rehabilitacyjny także myśle że nic by mi nie groziło
|
|
|
#2059 |
|
Podróżniczka
|
Aga - aaaa no tak no to w zasadzie w porządku
Natalkaaaaaa ??
|
|
|
|
|
#2060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
myśle że nawet bardziej niż ja
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2062 |
|
Wtajemniczenie
|
no mój pewnie bedzie pełen luzik ale już mu zapowiedziałam że na bank będzie miał komórke wyłączoną bo ta dzwoni non stop
|
|
#2063 |
|
Zakorzenienie
|
mój za to ma często problem z zasięgiem, albo pójdzie gdzieś coś robić do użytkownika i telefonu ze sobą ie bierze a ja wydzwaniam 10 razy
![]() chociaż wolałabym zacząć rodzić w nocy albo wtedy kiedy TŻ będzie w domu bo jak go nie będzie to nie będe miała jak się dostać do spzitala w pociąg przecież nie wsiądę i nie przejdę od domu do pociągu kilometra i od pociągu do spzitala 2 km
|
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
hejoooo Ja mam dzisiaj wolne to sobie śpie nieco dłużej a co! korzystam nie
) Laski nie robiłam testu dzisiaj 27dc! posrałam się z strachu i nie zrobiłam testa:P Ja sie boje max...
|
|
|
|
|
#2065 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ale tempo narzuciłyście natalka - nie miała testować jutro?? ![]() agi - oj tam zaraz zapasy magdzia - z tą wyprawką to myślę, że wszystko zależy od Twojego podejścia lineczka - |
|
|
|
|
#2066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja mam jakoś 35 km a odnośnie zasięgu to mój cały dzień w rozjazdach i też czasami poza zasięgiem jest wtedy zaraz zaczynam schizować czy wsio ok bo wiadomo jak na drogach naszych jest ![]() swoją drogą wyobraziłam sobe Ciebie w pociągu z walizą i skurczami
|
|
|
#2067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2068 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzieki za kciuki ![]() Mam nadzieje że Zosieńka dalej sama zasypia w łóżeczku?? |
|||||
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2070 |
|
Podróżniczka
|
Natalka - dobrze, że się wstrzymałaś, gratuluje wytrwałości
- jutro wynik będzie pewniejszy Zaoszczędziłaś sobie stresa |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

- 09.06.2006
bo ja też mam tyle wzrostu i 62kg ważę

za nastawienie