|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
Cytat:
![]() Gładko było, ale jeszcze nie tak, jak bym chciała. One z natury robią tak, jak ja nie chcę, więc znając życie namęczę się z nimi zanim uzyskam upragniony efekt. ![]() W ogóle to melduję się z piękną czernią na włosach i lecę do pracy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43186187]
Ja chodziłam do LO do babskiej klasy, 33 laski i facet jako wychowawca ![]() [/QUOTE] W LO miałam podobnie tylko w pierwszym tyg było 6 facetów, po tygodniu zostało ich trzech a po roku jeden ![]() Wtedy to już wgl ![]() ![]() ![]() W związku z parzystą środą dziś mam na 13 do 20 ![]() ![]() ![]() Włosowo wczoraj tylko mycie później żółty glisskur, do którego mam strasznie mieszane uczucia ![]() ![]() Edytowane przez izaa29 Czas edycji: 2013-10-09 o 07:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4323 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja przy okazji pochwalę się, że używam tej Ziaji med matującej i bardzo sobie ją chwalę. Co prawda na matowienie nie ma co liczyć (pudruję lekko twarz skrobią właśnie), ale dobrze się ogólnie sprawia, fajną ma konsystencję, nie zapycha w ogóle no i tani ![]() ![]()
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | ||
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Najbardziej podoba mi się to, że nie jest zupełnie biały, ale ma ciepławy odcień, który jest idealny dla mojej cery - nie mogę się go dopatrzeć na skórze. a błyszczenie mi nie przeszkadza,a u mnie daje naturalny glow ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kupiłam telefon ![]()
![]() |
#4326 | ||
Konto usunięte
|
Hejka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam w aptece i pytałam o Ziajke, ale nie mieli i dostałam próbki Iwostinu, zobaczymy jak spisze się ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Filtry co roku są udoskonalane, by były lżejsze. Teraz to nawet nie ma porównania z filtrami sprzed kilku lat. Całe szczęście. Tegoroczny Vichy wchłaniał się do idealnego matu, nie zostawiał żadnej powłoczki na skórze i dzięki temu można było zaaplikować przepisową ilość. Mat utrzymywał się naprawdę długo na mojej skórze. Ale dranie wstrzymali sprzedaż na sezon jesienno-zimowy ![]() Jeszcze w temacie filtrów... Moja koleżanka stosuje retinoidy i się nie filtruje, bo nie daje wiary w to, co jej mówię o pielęgnacji twarzy. Ale podejrzewam, że gdyby jej cudowna dermatolog i kosmetyczka nakazały i opowiedziały o konsekwencjach to by posłuchała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43191671]
Lumia? ![]() Dokładnie, znalazłam niebieską na allegro i w przyszłym tygodniu odbiorę ![]() Dermatolożka mojej przyjaciółce powiedziała, że nie musi się filtrować, bo przecież retinoidu (z antybiotykiem) używa tylko na noc...
#4329 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Przestaję ufać samej sobie. Miałam nie ciachać, ale jednak dzisiaj ciacham ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Konto usunięte
|
kascysko wysłałam do Ciebie pw
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Rozeznanie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43178965]a jaki masz filtr?
![]() ![]() Nawilżający kremowy mus z Lirene ma rewelacyjną konsystencję, taką że lżejszej już nie ma. Niestety spf to tylko 15 i to tylko przeciw UVB. I to jeszcze nie ma fotostabilnych filtrów. Lekki jest też filtr z Kolastyny dla dzieci spf 50+ (z zielonymi napisami). Zawiera filtry przeciw UVA/UVB. Sama nie wiem jak jest z jego fotostabilnością, bo niby zawiera ponoć fotostabilne filtry mineralne, ale jak się zapytałam koleżanki, to powiedziała,że to słaby filtr. No ale w przypadku mojej tłustej cery nie mam innego wyboru. Możliwa była Ziaja Sopot Sun spf 25, ale będzie lekka tylko dla suchych cer. Dobre opinie ma filtr z Kolastyny spf 30 z pomarańczowymi napisami. Ten z zielonymi był bardzo tłusty. ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Zakorzenienie
|
Została mi połowa hydrolatu (a niby skierowany dla naczynkowców). Sprawdze czy to on.
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43191671]Byłam w aptece i pytałam o Ziajke, ale nie mieli i dostałam próbki Iwostinu, zobaczymy jak spisze się ![]() Ja kupiłam tę Ziaję, bo Dermedic mi się kończy. 19zł z żelem do mycia twarzy w gratisie.
#4335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ta uczelnia mnie wykończy. Drugi tydzień nie mogę się przestawić na jakikolwiek ludzki tryb funkcjonowania, codziennie na 8 poza piąteczkiem - w piąteczek na siódmą. ![]() ![]() Staram się Was podczytywać z róznym skutkiem i jestem duchem cały czas tutaj. ![]() Włosię mi się nadal kołtuni, ale ostatnio zrobiły mi niespodziankę stulecia i się pokręciły. Już prawie im wybaczyłam te łzy przy rozplątywaniu kolejnych zalążków dredów. ![]()
![]() |
#4336 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem, czy to sarkazm, czy gratulacje?
![]() ![]()
#4338 |
Zadomowienie
|
Najszczersze gratulacje! Jestem tzw. "fanbojem" Lumii, także wiesz.
![]() ![]()
#4339 |
Spaceroholiczka
|
Scarrabeo, składam reklamację na kciuki
![]() Ediza, piękne włosy! |
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ile ciachasz? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do próbek to dostałam Iwostin krem ochronny spf 50+ na KWC ma całkiem dobre opinie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nokia Lumia 520, według mojego prywatnego doradcy "elektronicznego" najlepszy smartfon w kategorii do 850 zł ![]()
![]() |
#4343 | |
Zadomowienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43194025]
A co studiujesz? ![]() Oceanotechnika, specjalności okrętowe. ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 |
Raczkowanie
|
Cześć, rzadko tu się udzielam, i nie we wszystkich wątkach, bo akurat mam teraz ograniczony dostęp do internetu.
Wstawiam aktualne zdjęcia moich włosów. Zdjęcie 1 i 2 - aktualne. 3- włosy sprzed roku. Pomóżcie, bo wydaje mi się od dłuższego czasu, że wyglądają po prostu tak samo, nie wiem jakoś nie potrafię wydobyć z nich więcej. Opiszę może pielęgnację: Mycie- Emulsja BDFM, jako oczyszczający Barwa. Odżywka- Garnier Oleo, Alterra granat i aloes, Kallos gogo. Maski- Kallos latte (ten w małym opakowaniu), gloria, Garnier (nie pamiętam jaka nazwa, ale chyba nutri gładki). Oleje-kokosowy(nie lubimy się), ryżowy, arachidowy, BDFM, Masełko Isana kakaowa. Po myciu zawsze wcieram w końcówki kroplę arganowego i jedwab Chi. Wcierki- Jantar, Seboradin z czarną rzepą. Może macie jakiś pomysł, co jeszcze mogę z nimi zrobić. |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43194025]Ziaja Med, czy jakaś inna?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Tak, ten do cery tłustej.
#4347 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43194025] Ile ciachasz? ![]() 2 cm, żeby tak nie bolało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nie wiem, dopiero odbiorę ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.