Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-09, 06:29   #4321
EdizA
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Ediza, włosy wow! Zupełnie nie widać pozostałości degażowania. Na fotach z kamerki siłą rzeczy nie widać, ale pamiętam te robione aparatem i dla mnie to już była gładka tafla

Gładko było, ale jeszcze nie tak, jak bym chciała. One z natury robią tak, jak ja nie chcę, więc znając życie namęczę się z nimi zanim uzyskam upragniony efekt.

W ogóle to melduję się z piękną czernią na włosach i lecę do pracy.
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:03   #4322
izaa29
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43186187]
Ja chodziłam do LO do babskiej klasy, 33 laski i facet jako wychowawca
[/QUOTE]

W LO miałam podobnie tylko w pierwszym tyg było 6 facetów, po tygodniu zostało ich trzech a po roku jeden

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Stado bab i każda z PMS....
Wtedy to już wgl ale i tak najgorsza jest nadgorliwość co nie których, np dr zada coś w pon do opracowania, a one już w pon szukają książki i robią notatki ale kiedy człowiek pyta gdzie dostać tą książkę to nikt nic nie wie

W związku z parzystą środą dziś mam na 13 do 20 niby lepsze to niż tak jak za tydzień od 8 do 20 nie wiem kto te plany wymyśla, ale ogólnie nie narzekam poza tą środą, a weekend oficjalnie zaczynam w czwartek o 14.45
Włosowo wczoraj tylko mycie później żółty glisskur, do którego mam strasznie mieszane uczucia dziwny jest, kiedy nakładam go na włosy to muszę użyć na prawdę sporo odżywki żeby poczuć iż pokryłam w całości włosy. Przy spłukiwaniu nie są takie fajne jak np w przypadku oleo, ale nie są też tragiczne. Ten romans chyba będzie krótki zwłaszcza z tą jej wydajnością

Edytowane przez izaa29
Czas edycji: 2013-10-09 o 07:07
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 07:54   #4323
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
Musicie mi wybaczyć jakość- padło wszystko inne, łącznie z kalkulatorem, co mogłoby mi zrobić zdjęcia, więc posługuję się kamerką.
Z tego co widać to ładne i czerń głęboka

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Właśnie sobie przypomniałam, jak to parę lat temu, w okresie mojego szaleńczego zafascynowania ochroną przed promieniami słonecznymi, używałam filtrów z wysokim SPF. A tłuste to cholerstwo było i gęba się po tym świeciła jak, że posłużę się kolokwializmem : psu jaja . A że : "Wizaż wciąż uczy nas jak żyć" zrobiłam tak jak mi kazał : skrobia ziemniaczana na twarz celem przymatowienia. Zrobiłam i pojechałam z chłopem po zakupy. Dzień letni, upalny, cieplutko też i w samochodzie. Dojechaliśmy. Wychodzę z samochodu i widzę, że mój Lalunia dziwnie na mnie patrzy i głupkowato rechocze. Patrzę w lusterko i co widzę ? Na twarzy zacierki ! I to takie tęgie, jakie moja Babcia do fasolówki robiła. Takiego biegu, jaki po supermarkecie uskuteczniłam w celu odszukania toalety z umywalką, nie powstydziłby się mistrz świata w sprincie. Prawie buty pogubiłam. Od tego zdarzenia nie tknęłam skrobi i w krótkim czasie przestałam świrować z filtrami.
Próbuję sobie to wyobrazić... Ale jeżeli filtr był beznadziejny (w sensie taki tłuścioch) to wszystko możliwe.
Ja przy okazji pochwalę się, że używam tej Ziaji med matującej i bardzo sobie ją chwalę. Co prawda na matowienie nie ma co liczyć (pudruję lekko twarz skrobią właśnie), ale dobrze się ogólnie sprawia, fajną ma konsystencję, nie zapycha w ogóle no i tani Jeszcze nie wiem jak się sprawia na minerałach, ale zamówiłam w nd i będę testować pierwsze minerały w swoim życiu To takie info dla tych dziewczyn, które były ciekawe tej Ziaji.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 08:32   #4324
201704240919
Konto usunięte

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Próbuję sobie to wyobrazić... Ale jeżeli filtr był beznadziejny (w sensie taki tłuścioch) to wszystko możliwe.
Ja przy okazji pochwalę się, że używam tej Ziaji med matującej i bardzo sobie ją chwalę. Co prawda na matowienie nie ma co liczyć (pudruję lekko twarz skrobią właśnie), ale dobrze się ogólnie sprawia, fajną ma konsystencję, nie zapycha w ogóle no i tani Jeszcze nie wiem jak się sprawia na minerałach, ale zamówiłam w nd i będę testować pierwsze minerały w swoim życiu To takie info dla tych dziewczyn, które były ciekawe tej Ziaji.
Sprawdza się przy minerałach
Najbardziej podoba mi się to, że nie jest zupełnie biały, ale ma ciepławy odcień, który jest idealny dla mojej cery - nie mogę się go dopatrzeć na skórze. a błyszczenie mi nie przeszkadza,a u mnie daje naturalny glow

Cytat:
Musicie mi wybaczyć jakość- padło wszystko inne, łącznie z kalkulatorem, co mogłoby mi zrobić zdjęcia, więc posługuję się kamerką.
Bardzo ładne
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 10:37   #4325
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Zrobiłam tonik z hydrolatu z neroli i kwasu laktobionowego (10%). Dodałam sody by podnieść ph do 4. Twarz mam czerwoną jak burak i mnie pali. Wcześniej jak z wodą mieszałam to tego nie było. Co znów zrobiłam nie tak?
Zapewne hydrolat zrobił kuku, albo jego interakcja z kwasem.
Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Kascysko, myślisz, ze zakonserwowany FEOGiem sok z czarnej rzepy może być używany przez miesiąc?
Tak, ale jego właściwości szybko maleją w czasie.
Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, nie wiem czy mnie ktoś jeszcze pamięta,ale moje włosy ani troche nie są ładniejsze.
Moja pięlęgnacja opiera się na:
szampony: najczęściej BD, +czasem inny oczyszczający
odżywka: ostatnio Alterra mango i granat, tak to gliss kur nutritive oil, skończona Isana z B.
maska: Biovax, wersja do włosów ciemnych,2 razy w tyg
olej: lniany na 2-3 godz na wilgotne włosy ok 1-2x w tyg
jedwab: wcześniej Chi, teraz GP
(wcierki też były, jantar, kozieradka)

Włosów nie prostuję, nie suszę, obchodze się z nimi delikatnie.
Jak czeszę? Raz na mokro grzebieniem , raz na sucho też grzebieniem. Różnicy nie widzę, bo wyglądają zawsze tak samo.
Jak wyglądają po umyciu?
Przede wszystkim są poplątane, na czubku głowy normalnie kokon z "loków" mi się robi, trochę przeczesuję to palcami by ujarzmić. Wysychają są ni to fale ni proste. Przeczeszę są proste. Dopóki nie przeczeszę są takie raczej falowane.
W dodatku włosy mam miłe,miękkie, ale przy końcach jakieś suche i spuszone. Obcinałam w piątek końcówki u fryzjera, na równo.
Dlaczego się odzywam i do czego dążę Chciałabym żebyście mi jakąś 'dobrą' silikonową odżywkę poleciły,dosłownie tonę silikonów żeby te włosy w końcu się wygładziły chociaż wizualnie. Bo już nie mam do nich siły
chyba już nic nie muszę dodawać.
z góry dzięki

EDIT: aha dodam jeszcze że były farbowane 5razy , w odstepach co ok. 3,5 miesiąca. Teraz mam odrost ok 10 cm i są to włosy nawet gładkie i w miarę błyszczące. Farba ruda (teraz wypłukana, prawie blond)
Czesanie. Puszysz sobie końcówki.

Kupiłam telefon
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 11:10   #4326
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Hejka

Cytat:

Dzięki za opinię o Ziaji

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość

Tak, ale jego właściwości szybko maleją w czasie.

Czesanie. Puszysz sobie końcówki.

Kupiłam telefon
Lumia?

Byłam w aptece i pytałam o Ziajke, ale nie mieli i dostałam próbki Iwostinu, zobaczymy jak spisze się

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 11:29   #4327
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Właśnie sobie przypomniałam, jak to parę lat temu, w okresie mojego szaleńczego zafascynowania ochroną przed promieniami słonecznymi, używałam filtrów z wysokim SPF. A tłuste to cholerstwo było i gęba się po tym świeciła jak, że posłużę się kolokwializmem : psu jaja . A że : "Wizaż wciąż uczy nas jak żyć" zrobiłam tak jak mi kazał : skrobia ziemniaczana na twarz celem przymatowienia. Zrobiłam i pojechałam z chłopem po zakupy. Dzień letni, upalny, cieplutko też i w samochodzie. Dojechaliśmy. Wychodzę z samochodu i widzę, że mój Lalunia dziwnie na mnie patrzy i głupkowato rechocze. Patrzę w lusterko i co widzę ? Na twarzy zacierki ! I to takie tęgie, jakie moja Babcia do fasolówki robiła. Takiego biegu, jaki po supermarkecie uskuteczniłam w celu odszukania toalety z umywalką, nie powstydziłby się mistrz świata w sprincie. Prawie buty pogubiłam. Od tego zdarzenia nie tknęłam skrobi i w krótkim czasie przestałam świrować z filtrami.
Po takiej historii też bym się zraziła.
Filtry co roku są udoskonalane, by były lżejsze. Teraz to nawet nie ma porównania z filtrami sprzed kilku lat. Całe szczęście. Tegoroczny Vichy wchłaniał się do idealnego matu, nie zostawiał żadnej powłoczki na skórze i dzięki temu można było zaaplikować przepisową ilość. Mat utrzymywał się naprawdę długo na mojej skórze.
Ale dranie wstrzymali sprzedaż na sezon jesienno-zimowy

Jeszcze w temacie filtrów...
Moja koleżanka stosuje retinoidy i się nie filtruje, bo nie daje wiary w to, co jej mówię o pielęgnacji twarzy. Ale podejrzewam, że gdyby jej cudowna dermatolog i kosmetyczka nakazały i opowiedziały o konsekwencjach to by posłuchała

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 11:49   #4328
kascysko
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43191671]
Lumia? [/QUOTE]
Dokładnie, znalazłam niebieską na allegro i w przyszłym tygodniu odbiorę
Cytat:
Moja koleżanka stosuje retinoidy i się nie filtruje, bo nie daje wiary w to, co jej mówię o pielęgnacji twarzy. Ale podejrzewam, że gdyby jej cudowna dermatolog i kosmetyczka nakazały i opowiedziały o konsekwencjach to by posłuchała
Dermatolożka mojej przyjaciółce powiedziała, że nie musi się filtrować, bo przecież retinoidu (z antybiotykiem) używa tylko na noc...
Stary 2013-10-09, 11:55   #4329
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Dermatolożka mojej przyjaciółce powiedziała, że nie musi się filtrować, bo przecież retinoidu (z antybiotykiem) używa tylko na noc...

Przestaję ufać samej sobie. Miałam nie ciachać, ale jednak dzisiaj ciacham
Stary 2013-10-09, 11:59   #4330
201703240903
Konto usunięte

kascysko wysłałam do Ciebie pw
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:06   #4331
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Mam kupiony jakiś miesiąc temu. Pachnie tak, jak powinien, smakuje tak samo.
Cytat:
Napisane przez Heroldin
Kupowałam może któraś z Was ostatnio w Biedronce olej z pestek winogron ? Kupiłam i śmierdzi. Tzn. nie śmierdzi, tylko ma jakiś taki dziwaczny zapach i posmak.
Do tej pory biedronkowy olej z pestek winogron był bezzapachowy i bezsmakowy (wieeeele razy kupowałam i do użytku w kuchni i do włosów). I nie wiem czy to tylko moja butelka i kupować inną czy jakieś cholerstwo do butelek nalewają . Termin do lutego 2015
Mój olej z pestek winogron kupiony w Biedronce był bez zapachu i konkretnego smaku, czym nie różnił się od tego rzepakowego.

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Po takiej historii też bym się zraziła.
Filtry co roku są udoskonalane, by były lżejsze. Teraz to nawet nie ma porównania z filtrami sprzed kilku lat. Całe szczęście. Tegoroczny Vichy wchłaniał się do idealnego matu, nie zostawiał żadnej powłoczki na skórze i dzięki temu można było zaaplikować przepisową ilość. Mat utrzymywał się naprawdę długo na mojej skórze.
Ale dranie wstrzymali sprzedaż na sezon jesienno-zimowy

A ja się zastanawiam, skąd dziewczyny zdobywają te retinoidy? Chodzi mi o sytuację, kiedy dana osoba nie ma trądziku, ale chce je używać na zmarszczki.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 12:35   #4332
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne
Dziękuję

Cytat:

Zdecydowanie głęboka
Stary 2013-10-09, 12:38   #4333
Amalia1989
Rozeznanie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43178965]a jaki masz filtr? Właśnie szukam jakiegoś filtru, ale poszukam informacji w internecie i kupię, bo wstyd się przyznać, ale nie używam [/QUOTE]
Nawilżający kremowy mus z Lirene ma rewelacyjną konsystencję, taką że lżejszej już nie ma. Niestety spf to tylko 15 i to tylko przeciw UVB. I to jeszcze nie ma fotostabilnych filtrów.

Lekki jest też filtr z Kolastyny dla dzieci spf 50+ (z zielonymi napisami). Zawiera filtry przeciw UVA/UVB. Sama nie wiem jak jest z jego fotostabilnością, bo niby zawiera ponoć fotostabilne filtry mineralne, ale jak się zapytałam koleżanki, to powiedziała,że to słaby filtr. No ale w przypadku mojej tłustej cery nie mam innego wyboru.

Możliwa była Ziaja Sopot Sun spf 25, ale będzie lekka tylko dla suchych cer.

Dobre opinie ma filtr z Kolastyny spf 30 z pomarańczowymi napisami. Ten z zielonymi był bardzo tłusty.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Ja bym kupiła nowy, ale tylko dlatego, że zraziłam się do Biedronki. Wiele razy kupowałam ser żółty z terminem ważności do ok. czerwca 2014, kroję - w środku zielony, stare czekolady, ciastka...
Jestem zdziwiona, bo pojedyncze przypadki mnie nie dziwią, ale żeby aż tyle wyrobów mieli zepsutych? Ja na szczęście na razie się z tym nie spotkałam.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:39   #4334
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Została mi połowa hydrolatu (a niby skierowany dla naczynkowców). Sprawdze czy to on.

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43191671]Byłam w aptece i pytałam o Ziajke, ale nie mieli i dostałam próbki Iwostinu, zobaczymy jak spisze się [/QUOTE]
Ja kupiłam tę Ziaję, bo Dermedic mi się kończy. 19zł z żelem do mycia twarzy w gratisie.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 12:55   #4335
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
Dokładnie, znalazłam niebieską na allegro i w przyszłym tygodniu odbiorę .
Gratuluję genialnego wyboru.

Ta uczelnia mnie wykończy. Drugi tydzień nie mogę się przestawić na jakikolwiek ludzki tryb funkcjonowania, codziennie na 8 poza piąteczkiem - w piąteczek na siódmą. Jakoś ciągle śpię i siedzę na uczelni. No, chyba, że teraz. Teraz mam okienko.
Staram się Was podczytywać z róznym skutkiem i jestem duchem cały czas tutaj.
Włosię mi się nadal kołtuni, ale ostatnio zrobiły mi niespodziankę stulecia i się pokręciły. Już prawie im wybaczyłam te łzy przy rozplątywaniu kolejnych zalążków dredów.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:01   #4336
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Ja kupiłam tę Ziaję, bo Dermedic mi się kończy. 19zł z żelem do mycia twarzy w gratisie.
Ja też

Iwostin jest dla mnie za tłusty, taki biały smar
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:03   #4337
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halbtrocken Pokaż wiadomość
Sama nie wiem, czy to sarkazm, czy gratulacje?
Stary 2013-10-09, 13:05   #4338
halbtrocken
Zadomowienie

Cytat:
Sama nie wiem, czy to sarkazm, czy gratulacje?
Najszczersze gratulacje! Jestem tzw. "fanbojem" Lumii, także wiesz.

Stary 2013-10-09, 13:26   #4339
Kaveri
Spaceroholiczka

Scarrabeo, składam reklamację na kciuki

Ediza, piękne włosy!
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:28   #4340
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Ediza, piękne włosy!
Dziękuję ;*

Pomalowałam paznokcie jakimś noname'owym, żelowym granatem. Jak on kryje.
Pokazałabym, ale aż wstyd w takiej jakości..
Stary 2013-10-09, 13:32   #4341
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie, znalazłam niebieską na allegro i w przyszłym tygodniu odbiorę

A jaki model? Niedługo powinnm czegoś poszukać, bo mój Neo V lubi zastrajkować

Cytat:

Przestaję ufać samej sobie. Miałam nie ciachać, ale jednak dzisiaj ciacham

Ile ciachasz?

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
Nawilżający kremowy mus z Lirene ma rewelacyjną konsystencję, taką że lżejszej już nie ma. Niestety spf to tylko 15 i to tylko przeciw UVB. I to jeszcze nie ma fotostabilnych filtrów.

Lekki jest też filtr z Kolastyny dla dzieci spf 50+ (z zielonymi napisami). Zawiera filtry przeciw UVA/UVB. Sama nie wiem jak jest z jego fotostabilnością, bo niby zawiera ponoć fotostabilne filtry mineralne, ale jak się zapytałam koleżanki, to powiedziała,że to słaby filtr. No ale w przypadku mojej tłustej cery nie mam innego wyboru.

Możliwa była Ziaja Sopot Sun spf 25, ale będzie lekka tylko dla suchych cer.

Dobre opinie ma filtr z Kolastyny spf 30 z pomarańczowymi napisami. Ten z zielonymi był bardzo tłusty.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Jestem zdziwiona, bo pojedyncze przypadki mnie nie dziwią, ale żeby aż tyle wyrobów mieli zepsutych? Ja na szczęście na razie się z tym nie spotkałam.
Jejjj dziękuję!

Cytat:
Została mi połowa hydrolatu (a niby skierowany dla naczynkowców). Sprawdze czy to on.

Ziaja Med, czy jakaś inna?

Cytat:

Ta uczelnia mnie wykończy. Drugi tydzień nie mogę się przestawić na jakikolwiek ludzki tryb funkcjonowania, codziennie na 8 poza piąteczkiem - w piąteczek na siódmą. Jakoś ciągle śpię i siedzę na uczelni. No, chyba, że teraz. Teraz mam okienko.
Staram się Was podczytywać z róznym skutkiem i jestem duchem cały czas tutaj.
Włosię mi się nadal kołtuni, ale ostatnio zrobiły mi niespodziankę stulecia i się pokręciły. Już prawie im wybaczyłam te łzy przy rozplątywaniu kolejnych zalążków dredów.
A co studiujesz?

Co do próbek to dostałam Iwostin krem ochronny spf 50+ na KWC ma całkiem dobre opinie

f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:38   #4342
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Najszczersze gratulacje! Jestem tzw. "fanbojem" Lumii, także wiesz.
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43194025]A jaki model? Niedługo powinnm czegoś poszukać, bo mój Neo V lubi zastrajkować [/QUOTE]
Nokia Lumia 520, według mojego prywatnego doradcy "elektronicznego" najlepszy smartfon w kategorii do 850 zł
Stary 2013-10-09, 13:43   #4343
halbtrocken
Zadomowienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43194025]

A co studiujesz? [/QUOTE]
Oceanotechnika, specjalności okrętowe.

Cytat:
Nokia Lumia 520, według mojego prywatnego doradcy "elektronicznego" najlepszy smartfon w kategorii do 850 zł
Popieram.

Stary 2013-10-09, 13:44   #4344
swieczka23
Raczkowanie

Cześć, rzadko tu się udzielam, i nie we wszystkich wątkach, bo akurat mam teraz ograniczony dostęp do internetu.

Wstawiam aktualne zdjęcia moich włosów.

Zdjęcie 1 i 2 - aktualne.
3- włosy sprzed roku.

Pomóżcie, bo wydaje mi się od dłuższego czasu, że wyglądają po prostu tak samo, nie wiem jakoś nie potrafię wydobyć z nich więcej.
Opiszę może pielęgnację:
Mycie- Emulsja BDFM, jako oczyszczający Barwa.
Odżywka- Garnier Oleo, Alterra granat i aloes, Kallos gogo.
Maski- Kallos latte (ten w małym opakowaniu), gloria, Garnier (nie pamiętam jaka nazwa, ale chyba nutri gładki).
Oleje-kokosowy(nie lubimy się), ryżowy, arachidowy, BDFM, Masełko Isana kakaowa.
Po myciu zawsze wcieram w końcówki kroplę arganowego i jedwab Chi.
Wcierki- Jantar, Seboradin z czarną rzepą.

Może macie jakiś pomysł, co jeszcze mogę z nimi zrobić.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7-09.10.2013.jpg (60,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8-09.10.2013.jpg (67,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5-21.12.2012.jpg (80,8 KB, 14 załadowań)
swieczka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 13:56   #4345
Konto usunięte

Cytat:

Cytat:
Oceanotechnika, specjalności okrętowe.

Popieram.
o matko podziwiam
Stary 2013-10-09, 14:10   #4346
Dolczi
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43194025]Ziaja Med, czy jakaś inna?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Tak, ten do cery tłustej.

Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację.

Dieta cud- seks i głód.

Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 14:18   #4347
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość

A ja się zastanawiam, skąd dziewczyny zdobywają te retinoidy? Chodzi mi o sytuację, kiedy dana osoba nie ma trądziku, ale chce je używać na zmarszczki.
Też u dermatologa.

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43194025]
Ile ciachasz? [/QUOTE]
2 cm, żeby tak nie bolało
Stary 2013-10-09, 14:24   #4348
Konto usunięte

Cytat:
Tak, ten do cery tłustej.
To poszukam w innych aptekach

Cytat:
Też u dermatologa.

2 cm, żeby tak nie bolało
Wyjdzie im to na dobre

Stary 2013-10-09, 14:34   #4349
201703240903
Konto usunięte

Cytat:
Jak się sprawuje?
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 15:25   #4350
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swieczka23 Pokaż wiadomość
Cześć, rzadko tu się udzielam, i nie we wszystkich wątkach, bo akurat mam teraz ograniczony dostęp do internetu.

Wstawiam aktualne zdjęcia moich włosów.

Zdjęcie 1 i 2 - aktualne.
3- włosy sprzed roku.

Pomóżcie, bo wydaje mi się od dłuższego czasu, że wyglądają po prostu tak samo, nie wiem jakoś nie potrafię wydobyć z nich więcej.
Opiszę może pielęgnację:
Mycie- Emulsja BDFM, jako oczyszczający Barwa.
Odżywka- Garnier Oleo, Alterra granat i aloes, Kallos gogo.
Maski- Kallos latte (ten w małym opakowaniu), gloria, Garnier (nie pamiętam jaka nazwa, ale chyba nutri gładki).
Oleje-kokosowy(nie lubimy się), ryżowy, arachidowy, BDFM, Masełko Isana kakaowa.
Po myciu zawsze wcieram w końcówki kroplę arganowego i jedwab Chi.
Wcierki- Jantar, Seboradin z czarną rzepą.

Może macie jakiś pomysł, co jeszcze mogę z nimi zrobić.
Zresetuj je - tak zwany detoks. Szampon oczyszczający + produkt do spłukiwania na chwilę.
Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość
Jak się sprawuje?
Jeszcze nie wiem, dopiero odbiorę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości