|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
Wróciłam..
Ogólnie tam wszystko w porządku, możemy działać. Tylko.. jakoś mnie to nie cieszy, a wręcz dobiło mnie i zszokowało. Nie tego się po sobie spodziewałam, jechałam pozytywnie nastawiona..: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jestem po wykładzie który trwał prawie 4 godziny, ale za to był tak ciekawy, że mogłabym na nim siedzieć i siedzieć. Dziwne uczucie ![]() Nareszcie weekend, będę miała trochę czasu żeby dopieścić włosy. Zaraz się zaolejuję olejem arganowym z GP ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy tę samą granicę wytrzymałości (gdyby nie piaski GR moją granicą byłaby okrągła dycha, ale niestety, z ich winy trzeba było nagiąć trochę ![]() ![]() Edit: a nie wiesz może czy rabat -25% z newslettera na ichnie kosmetyki nie działa czasem? ![]()
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-10-11 o 15:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Podoba mi się Twój tok myślenia! Kombinowałam już i nie mam pojęcia czy kosmetyki także obejmuje, acz na razie się czymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | ||
Zadomowienie
|
Hmm, hmm. Ciężka sprawa, ale może się dogadamy.
![]() Cytat:
![]() Dziewice. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4476 |
Spaceroholiczka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, potrzebuje pomocy
od jakiegoś czasu poszukuje szamponu do włosów, delikatnego, do codziennego stosowania, bez sls wiem, wiem, jest na ten tem wątek. zazawyczaj podawane są szampony które niestety są dla mnie niedostepne. najczęsciej polecane szamp. to : szampon BD niebieski nie przypadł mi a hipp jest u mnie niedostepny moze wy powiecie czeo używacie |
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Spaceroholiczka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Wtajemniczenie
|
no tak,dzięki - czytałam
![]() alterra z tego co mi wiadomo zawiera sls ;( ale chyba nic sie nie stanie, jak zapytam czego wy osobiscie uzywacie ?;/ ja do tej pory stosowałam szampon Pinoo ale chyba znudził sie moim włosom, wiec zmieniłam na timotei, ziaja itp i sie zaczeło, więc wracam do czegoś delikatnego. myslałam że może odkryje coś nowego |
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
P
WYMIANA Nie znoszę osób przemądrzałych, których ich ZAWSZE musi być na wierzchu. I do tego w ich mniemaniu ZAWSZE mają rację. Dieta cud- seks i głód. Edytowane przez Dolczi Czas edycji: 2013-10-11 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Wtajemniczenie
|
ojej ;( przy leżeniu w łóżku i totalnej depresji mi olejowanie wychodziło najlepiej.
nie martw sie o sprawy osobiste, to są Twoje decyzje. Może nie jestes jeszcze gotowa, może jesczze kiedys zmienisz zdaniee. Daj sobie czas. Podobno nie taki diabeł straszny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4482 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny boli mnie gardło i moge jeść tylko papki;/ (zabieg;/)
a dzis oglądałam jakiś stary odcinek m jak miłość i tam kinga jadła pizze - tak mi sie strasznie zachciało, normalnie aż zapachniało pizza ;( Edytowane przez _Angelina_ Czas edycji: 2013-10-11 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Zakorzenienie
|
Mam do Was nietypowe pytanie, a mianowicie czy myślicie, że stosowanie tamponów na noc jest bezpieczne? Może używacie właśnie w ten sposób, o którym piszę?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
Fitomed mydlinica ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Ja osobiście w ogóle nie stosuje, na noc słyszałam, że raczej się tego odradza, ale na pewno są kobiety które stosują i żyją.
![]() |
#4487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Wtajemniczenie
|
o proszę, już go znalazłam na DOZie, nie ma sls sa sa sa
![]() Fitomed Mydlnica lekarska, szampon ziołowy, włosy suche, 250 ml ciekawe czy te zioła nie wysuszą na dłuższą mete znalazłam również do włosów farbowanych ciemnych z henna trzeba spróbować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4490 |
Konto usunięte
|
Ja stosuję tampony na noc właśnie ze względu na większą higienę. Ginekolog tłumaczyła mi, że krew, która nie ma styczności z powietrzem i bakteriami z zewnątrz (jak to jest w przypadku podpasek) nie ma możliwości doprowadzić do zakażenia itp. Używam tamponów głównie na noc, by czuć się bardziej komfortowo, właściwie od 7 lat. Poza tym nie plamię piżamy, pościeli. Dla mnie jest to dużo wygodniejsza opcja i ginekolog nigdy mi jej nie odradzała. Pytałam się jej o to, ponieważ byłam ciekawa, czy nie ma to negatywnego wpływu na mój organizm. Nie mam jednak w nocy obfitego krwawienia.
Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 Czas edycji: 2013-10-11 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Konto usunięte
|
Nie kombinuj
![]() ![]() Dziękuję ![]() Jakież zacne locze ![]() Mam dziś jakiś zły humor... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;43228396]Ja stosuję tampony na noc właśnie ze względu na większą higienę. Ginekolog tłumaczyła mi, że krew, która nie ma styczności z powietrzem i bakteriami z zewnątrz (jak to jest w przypadku podpasek) nie ma możliwości doprowadzić do zakażenia itp. Używam tamponów głównie na noc, by czuć się bardziej komfortowo, właściwie od 7 lat. Poza tym nie plamię piżamy, pościeli. Dla mnie jest to dużo wygodniejsza opcja i ginekolog nigdy mi jej nie odradzała. Pytałam się jej o to, ponieważ byłam ciekawa, czy nie ma to negatywnego wpływu na mój organizm. Nie mam jednak w nocy obfitego krwawienia.[/QUOTE]
O! Również nie mam obfitego krwawienia. I dla mnie jest to również o wiele wygodniejsze, w takim razie nie rezygnuję z tej opcji. |
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Myślę, że problemy mogą pojawić się, gdy kobieta cały czas, bez przerwy używa tamponów, zwłaszcza w pierwszych dniach, gdy krwawienie jest najobfitsze. Ja w ciągu pierwszych dwóch dni na dzień używam podpasek, ale zawsze na noc zakładam tampon. Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 Czas edycji: 2013-10-11 o 19:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;43228792]Znam różne twierdzenia na ten temat, ale badam się regularnie i nie mam najmniejszych problemów spowodowanych tym, że używam tamponu na noc. Dla mnie jest to po prostu bardziej higieniczne.[/QUOTE]
Ogólnie tampony używam bardzo rzadko. Na noc chce zakładać tylko pierwszego dnia okresu tak więc myślę, że raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Za 2tyg mam wizytę więc zapytam jak to z tym jest ![]() Wczoraj w nocy właśnie pierwszy raz spróbowałam na noc i było to dla mnie bardzo komfortowe, nie musiałam się martwić, że zabrudzę coś itp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;43228932]Właśnie o to chodzi, że dla mnie jest to rozwiązanie najbardziej wygodne i higieniczne. I tak jak pisałam-wedle mojej ginekolog problemy mogą pojawić się, gdy używa się tamponów non stop, nie pozwala się tej krwi i endometrium przejść przez drogi rodne, a już w ogóle, gdy zbyt rzadko zmienia się tampon. Natomiast raz za czas nie powinno to zaszkodzić, jednak możesz się obserwować.[/QUOTE]
Na pewno będę obserwować reakcje mojego organizmu. Dziękuję za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Konto usunięte
|
Po prostu co lekarz, to inne opinie i inne doświadczenia. Dla mnie tyle godzin z podpaską byłoby niehigieniczne, bo przecież ta krew wydostaje się na zewnątrz, ma styczność z bakteriami, ciepłem, wilgotnością, podpaska kilka godzin przylega do ciała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Scar, buziaczek od Dżejkobka ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-10-11 o 19:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;43229111]Po prostu co lekarz, to inne opinie i inne doświadczenia. Dla mnie tyle godzin z podpaską byłoby niehigieniczne, bo przecież ta krew wydostaje się na zewnątrz, ma styczność z bakteriami, ciepłem, wilgotnością, podpaska kilka godzin przylega do ciała. [/QUOTE]
A powiedz mi jeszcze czy wstajesz w nocy zmieniać tampon? bo chyba cała noc to jest za długo? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.