|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() A ja myślałam, że moj jest duży, ale w porównaniu do Twojego... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Wtajemniczenie
|
no rzeczywiście duży
![]() ![]()
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
Nikii89
![]() ![]()
#4355 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Nie bede cytowac, bo sie pogubilam, ale odpisze na to co pamietam.
Jezeli chodzi o stosunki: nam polozna powiedziala, ze jak najbardziej mozemy uprawiac seks i zebysmy sie nie przestraszyli, jezeli po wsytapi nieduze krwawienie. Jest to normalne, dochodzi do lekkiego uszkodzenia nablonka, a o to w ciazy nietrudno. Co do ksiazek, ja mam chyba z 5 w wersji papierowej. 3 z nich sa wydane przez klinike Mayo, pierwsza jest o ciazy, druga o porodzie, trzecia o opiece nad noworodkiem (maz mi sprezentowal taka serie na urodziny). Na razie przegladam ta o ciazy, czytam sobie co sie dzieje w kazdym tygodniu itp. Mysle, ze ksiazki sa ok. Patrzylam tez na ta o opiece nad noworodkiem i jest tam duzo bardzo praktycznych porad: jak kapac, przewijac, czym sie niepokoic czym nie, sa rysunki... mysle, ze fajna ![]() Poza tym mam z book depository poradnik Tracy Hogg, ktory czytam od przedwczoraj i mimo, ze napisany moze w zbyt amerykanckim stylu, to podoba mi sie jej podejscie do "wychowania" noworodka. Mam tez poradnik Giny Ford, bardzo chwalony w necie, ale jeszcze do niego nie zajrzalam.
#4356 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję że zdejmą celibat Nam w 2 trymestrze ![]() Strasznie spodobał mi się ten lekarz na IP, konkretny i mówił bez owijania w bawełnę, no i miło z jego strony że mnie zaprosił w niedziele na USG. Miłego dzionka ![]() ![]()
![]() |
#4357 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dobra nadrobiłam
![]() Witam nowe mamuśki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hihi a jak właściwie mówicie na Oskarka zdrobniale? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam masakre z podawaniem antybiotyku i wszelkich syropów jeszcze kilka dni temu Olaf sam prosił o tą strzykawkę do leków i wodę a teraz żadnego syropu tak nie, łyżeczko nie masakra jest, na siłę trzeba ![]() ![]() ![]() ![]() Mam bąbla 2 tygodnie w domu a potem pewno i tak nas ze żłobka wyrzucą ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4358 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super, ja też muszę swój pokazać bo też wydaje się że mam duży jak 9 tc Dziewczyny ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4359 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, muszę wam się wyżalić
![]() ![]() Zadzwoniłam do niej wczoraj z prośbą, żeby się dowiedziała od swojej księgowej jak to dokładnie jest z tym przeliczaniem wysokości macierzyńskiego jak się weźmie L4 w trakcie ciąży. I wiecie co usłyszałam?! Że chyba zwariowałam, że ja na żadne L4 nie pójdę, tylko mam pracować do końca ciąży, bo jak nie to.... ZOSTANĘ KURĄ DOMOWĄ!!!! A ja mam przecież robić karierę!! Potem dodała, że chyba nie myślę, że pójdę na roczny urlop macierzyński, bo przecież jak ja potem do pracy wrócę po takim czasie?! Nie wiem co powiedzieć... W sumie zawsze chciałam pracować do końca, ale życie zweryfikowało, że na tą chwilę czuję się tak okropnie, że sobie tego po prostu nie wyobrażam... Zobaczymy jak będzie potem. A co do macierzyńskiego to też nie wiem. Z jednej strony rok czasu wydaje się długo i rzeczywiście można wypaść z rynku, ale z drugiej strony od kiedy to praca jest ważniejsza niż Twoje własne dziecko?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak się źle czujesz to też się nie ma nad czym zastanawiać, bo nasze samopoczucie jest najważniejsze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Zakorzenienie
|
Pallas Ril, staraj sie tym nie przejmowac. Pewnie mama mam jakies wlasnie niespelnione ambicje i przelewa to na Ciebie.... Ja np. czuje sie dobrze i na razie na zwolnienie sie nie wybieram, chodze do pracy, ale tez sie zastanawiam nad bezplatnym urlopem jak mi sie skonczy macierzynski (tu sa tylko 4 miesiace) tak zeby dociagnac do roku np. Szkoda mi takiego malego brzdaca oddac do zlobka
![]() ![]()
#4362 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() O, mamo! ![]() ![]() ![]() A ja się martwię, bo wieczorami strasznie wywala mi wątrobę ![]() ![]() ![]() Ja dziś już w pracy.
![]() |
#4363 |
Zakorzenienie
|
nie przejmuj się.... jak się żle czujesz idz na l4 , dziecko jest najwazniejsze... wydaje mi się ze mama nie chciała Cie tymi słowami zranić, tylko moze chciała cię oszczedzić przed tym byś nie rezygnowała z pracy..... / może sama tak zrobiła lata temu i teraz żałuje.... nie wiem/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
ja mam chyba kolkę
![]() ![]() ![]()
#4366 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Fajny brzusio ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I się nie denerwuj ![]() No i ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehehe, mam nadzieje ![]() ![]() No kurcze spory ten mój brzucholek , aż sama jestem w szoku ![]() No to trochę głupie te zasady, w końcu małe dzieci często chorują :/ Cytat:
Źle się czujesz idź na L4, powiem Ci że ja nie musze wracać do pracy (bo na razie jej nie mam , tak postanowiliśmy) , ale nie wyobrażam sobie zostawić 6m dziecka i wybrałabym roczny macierzyński. Oczywiście co innego jeśli ktoś nie może sobie na to pozwolić. Sama widzisz że przez to że mama robiła karierę nie masz z nią az tak dobrego kontaktu , jak z dziadkami którzy się Tobą opiekowali. Teraz zadaj sobie pytanie czy też chcesz tak dla własnego dziecka?? ![]() Ma któraś z Was tak że w dzień Was brzuch nie boli , a w nocy tak? Ja mam tak że jak śpię i np budzę się w nocy do Oskara lub do WC to czuję mocny ból brzucha i to większość czasu. Ale potem w dzień mnie juz nic nie boli. W pierwszej ciąży nie przypominam sobie abym coś takiego miała??!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4369 | |||
Rozeznanie
|
jestem, jestem.
Wczoraj juz nie miałam sily i było mi bardzo niedobrze po powrocie z USG wiec nie zaglądałam. Z maluchem wszyko ok. ma ok 6 cm i wszystko na swoim miejscu. Leżał sobie wygodnie jedna rączka sobie machał a druga miał pod główką i relaksik ![]() Lekarz skupił sie na dokładnym badaniu serca, przepływów, płynie na karku, kącie twarzowym i podniebieniu. I wszysko jest w porządku bedzie zdrowy chłopczyk! Cieszymy sie bardzo. Zwłaszcza ze jak czekliśmy to tnm lekarz został wywołany na konsultację do gabinetu obok, siedzieli tam chyba z 30 minut a potem lekraka która robiła badanie i mój lekarz wyszli z tymi rodzicami i mówili, że trzymaja kciuki i żeby nie płakać. A Ci rodzice w kiepskim stanie, ta mama to tak strasznie płakała.... żal że są takie sytuacje. Aha i połówkowe mamy za free bo załapaliśmy sie na szkolenie dla lekarzy prowadzone przez tych specjalistów u ktróych byliśmy teraz na USG. Termin 6 grudnia. No 250zł zostaje w kieszeni ![]() Cytat:
![]() wszystko trzeba powtórzyć niestety. Mi np od ostatnich badan wyszło że miłam rożyczkę ![]() Cytat:
Tylko grupa krwi sie nie zmienia ale najlepiej wyrobić tzw krew karte i zawsze bedzie aktualna. Polega na pobraniu i oznaczeniu grupy krwi dwa razy w odstępie klinastu dni. Wydają taka plastikowa karte, gin mi ja kazał zawsze nosić przy sobie i oby nigdy sie nie przydała. Cytat:
![]() Pallas Ril - w chwili obecnej Ty i Twój dzidziuś są najważnejsze. Kariera nie zająć. Zawsze mozna wrócić na czesc etatu po czasie jaki bedziesz chciała. Częśc etatu daje ci ochrone przed zwolnieneim pzez rok, a do tego nie tracisz kontaktu z zawodem i jestes też wiecej z dzieckiem. Mama na pewni nie chciała sprawic Ci przykrości ale nie zawsze to co dla niej było dobre bedzie dobre dla Ciebie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4371 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Właśnie wróciłam z labolatorium... myślałam, że będę miała robione badania tylko na tarczycę i grupę krwi, a tu mi babki powiedziały, że jeszcze morfologię będę miała powtórzoną... a byłam po śniadanku ![]() Nie wiem, do morfologii też chyba trzeba na czczo... czy niekoniecznie ![]() Cytat:
![]() ![]() wow, ja też jestem w 10tc i mam jednak mniejszy brzusio (a myślałam, że już jest duży). Śliczny ![]() Cytat:
![]() ![]() A jak to jest z tą wypłatą macierzyńskiego, to w końcu któraś z nas dojdzie do tego (może ja kiedyś będę miała wenę i się w to zagłębię).
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie ogóle nie boli, tylko czasem jak za szybko wstane, albo zrobie jakiś gwałtowny ruch... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Rozeznanie
|
Ja też mam nocne bóle brzucha
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A tym rodzicom ogromnie współczuję ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 | ||||
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widziałam, ze pisałyście o tym olejku Olbas. Ja go uwielbiam. Mały odkąd skończył 2 tyg zaczęłam go używać i tak do dziś, gdy tylko ma katar, daję 2-3 kropelki na jego piżamkę i śpi o niebo lepiej, nie męczy się. Wczoraj wieczorem leżałam i tak sobie myślałam, fajnie już mi chyba te mdłości przeklęte przeszły ale się pomyliłam. Właśnie zajadam się bake rolsami bo już nie wiem czym to zajeść...
![]() |
#4375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4376 |
Zadomowienie
|
ciekawe, czytałaś coś na ten temat jak uśmierzyć ból?
#4377 | |
BAN stały
|
Paulka0212 uff, cieszę się, że wszystko ok. I szczerze mówiąc jestem w szoku, że lekarz zaprosił Cię na kolejne badanie w niedziele! Super
![]() Cytat:
![]() Nikii wow, jaki już śliczny brzuszek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mogę nawet leżeć do końca ciąży, aby było wszystko dobrze!
![]() |
#4379 |
Zakorzenienie
|
niby pomaga herbatka z kopru włoskiego
#4380 |
Rozeznanie
|
Zobaczcie, jak fajnie prowadzona jest pierwsza strona tego wątku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=720122 Można by coś 'podpatrzeć' do następnej cz. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.