Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 20:44   #4321
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
TAK
To łap
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg alpen gold.jpg (44,5 KB, 6 załadowań)
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:46   #4322
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Z okienkiem taką ?
o jaaacie...ja też chcę taką

Dzisiaj cały dzień wolny od pracy, spędziłam z Milcią. Ależ ona ma energii A najbardziej się interesuje jak coś gotuję.

W ogóle dzisiaj zaczęłam myśleć o tym, że chciałabym poznać już płeć mojej fasolki. No wiem, wiem, że to za wcześnie..ale tak jakoś chciałabym już do niej mówić po imieniu

Dzisiaj któraś z Was pisała o barszczu białym. Przeczytałam..i musiałam mieć na obiad
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:48   #4323
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
To łap

OMG

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 20:49   #4324
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość

kasianku- o 17:30 , ale o ktorej wejde... pewnie bede siedziecw poczekalni na komorce
tez mam tak z zakupami, ale teraz z tym zamknieciu to chetnie bym sie wyrwala na szoping
co do badan- pewnie, kontroluj jesli tylko mozesz. ja nie przechodzilam wiec tez bede kontrolowac

.
No to trzymam od 17.30 aż do wieści

Nie dziwię Ci się, że już byś chętnie poszalała, bo ile można się lenić, ale jak trzeba to trzeba. Seriale sobie pooglądaj, ja w ciąży z Hanią całe Lost wciągnęłam, a to ma 8 sezonów

Jutro popołudniu wpadnie do mnie moja najlepsza koleżanka w sumie się pożegnać, bo 25ego wylatuje do Irlandii. Skończyła taką dobrą uczelnię, no razem skończyłyśmy, jej facet też - inżynier, więc poszukiwany teoretycznie na rynku pracy, a jednak zdecydowali się jechać i tam szukać swojego miejsca na świecie. Mam nadzieję, że będzie szczęśliwa.

Dooobra idę spać do jutra gaduły
Stary 2013-10-15, 20:50   #4325
bluesky89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
My chyba się spotkałyśmy na wątku młodych PMek, co? Taki znajomy nick, nie mogłam skojarzyć gdzie Cię już widziałam
Ach, no tak, dzisiaj mecz... To pewnie nie mam telewizora wieczorem zostaje mi wizaż
Dokładnie tak
No mój mężul ogląda i się tu ekscytuje

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Nadrobię was za chwilę...
Byłam u gina. Wszystko ok. Dzidź ma 32 mm!! Ma rączki i nóżki. Machał nimi. Termin porodu wg usg wyszedł taki sam jak wg OM i tym samym wiek dzidzi też 10t1d. Super szczęsliwa jestem.
super wieści!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-15, 20:51   #4326
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
o jaaacie...ja też chcę taką
Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
OMG
No ja jednak nie mam wyobraźni... jak mogłam wrzucić takie zdjęcie na tym wątku o 22 godzinie
Stary 2013-10-15, 20:57   #4327
paulka0212
Wtajemniczenie

Dziewczynki co mam robić, poradźcie.... Poprzytulałam się z mężem i dostałam plamienia.....

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-15, 21:06   #4328
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka wieczorowo
Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki majowo-czerwcowe

Dopisuje się do Waszej licznej grupy Mam nadzieję, że ogarnę się w ilości postów Termin mam na 12 czerwca, jutro równe 6 tyg To moja druga ciąża, moja córcia ma 3,5 roku..
Co do objawów - to czasem mdłości (ale niezbyt duże), ból piersi i czuję podbrzusze (wieczorową porą trochę bardziej - ale to pewnie zmęczenie).
Na pierwszej wizycie u gin byłam 10.10, na usg idę w piątek (nie ma musu, ale gin powiedziała, żebym sobie poszła i "sweet focie" fasolce zrobiła ;-) ) a kolejną wizytę mam za 2 tyg.
Ogólnie czuję się dobrze, ale nie mogę doczekać się końca I trym. Gdy na teście zobaczyłam dwie kreseczki to z jednej strony się bardzo ucieszyłam, a z drugiej zaczęły mi napływać do głowy straszne myśli, bo gdy człowiek nie wie że jest w ciąży to czasem głupoty robi... mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
witamy
Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Masakra...

W Pl jest tak, że każdy ma osobne piętro. Moi rodzice mieszkają na parterze, my będziemy mieć piętro a brat z żoną mieszka na poddaszu Ale wszystko mamy oddzielne, także tak jakby samodzielne mieszkanie Obydwoje z mężem jesteśmy z Podkarpacia

Staram się jak mogę

No ja wcześniej niż na niedziele nie dam rady umówić się do lekarza.
Na razie wszystko ustało, wczoraj pojawiło się 2 razy, dziś rano jeszcze troszkę i tyle. Mam nadzieje, że to nic poważnego, bo ja nawet nie będę miała tu dostępu do duphastonu ani luteiny.. Mam nadzieje, że okaże się, że to tylko ze zmęczenia i jak będę się oszczędzać, to nic z tego poważnego nie wyjdzie...

Nawet nie wiesz jak mnie to cieszy

Witaj

Ale jestem słaba dziś Umyłam naczynia i musiałam się położyć, bo myślałam, że nie wystoję.
Na obiad robię bigos z kapusty, ale chyba TŻ będzie go musiał dokończyć.
to fajna sytuacja, niby z rodziną, blisko w razie "w" ale osobno
Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość

WITAJ
========================= ===
P.S
CZY wykupywałyście jakieś ubezpieczenia dodatkowe / np, z tytułu urodzenia dziecka /?? ja żałuje że nic nie wzięłam ,,,, tylko oczywiście trzeba min, miesiąc przed ciąża, bo jest ono akceptowane / przyznawane/ po 9 miesiącach... a teraz do już lipa
ja mam grupowe w pracy, ale tak jak piszesz musiałam być 9 miesięcy ubezpieczona żeby dostać później kaskę za urodzenie dziecka
Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
no i krotka relacja z wizyty ginekolog zadnych nieprawidlowosci nie widzial, lozsko sie trzyma, dzidzia sie rusza ssala paluszek(po mamie) potem nam pomachala
w nagrode poszlismy sobie z Tz polazic po sklepach dzieciecych ogladalismy wozki, lozeczka no i w hm kupilam maluszkowi pierwsze ciuszki taki slodki secikhttp://www.hm.com/no/product/14035?article=14035-A

a w zalaczniku nasza kroszka
super wiesci, śliczna fasolka

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 21:09   #4329
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
Witam Mamuśki majowo-czerwcowe

Dopisuje się do Waszej licznej grupy Mam nadzieję, że ogarnę się w ilości postów Termin mam na 12 czerwca, jutro równe 6 tyg To moja druga ciąża, moja córcia ma 3,5 roku..
Co do objawów - to czasem mdłości (ale niezbyt duże), ból piersi i czuję podbrzusze (wieczorową porą trochę bardziej - ale to pewnie zmęczenie).
Na pierwszej wizycie u gin byłam 10.10, na usg idę w piątek (nie ma musu, ale gin powiedziała, żebym sobie poszła i "sweet focie" fasolce zrobiła ;-) ) a kolejną wizytę mam za 2 tyg.
Ogólnie czuję się dobrze, ale nie mogę doczekać się końca I trym. Gdy na teście zobaczyłam dwie kreseczki to z jednej strony się bardzo ucieszyłam, a z drugiej zaczęły mi napływać do głowy straszne myśli, bo gdy człowiek nie wie że jest w ciąży to czasem głupoty robi... mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
witaj

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam od gina
Z dzieciem wszystko ok, nie wiem czy machał rączkami, ale widziałam oczy nosek i usta Mam fotkę. Gin powiedział, że jeśli chcę wierzyć, że tam to widzę, to niech tak będzie, ale ja i tak wiem swoje

Ja też się bałam za pierwszym razem. Mierzę się pod biustem ciasno na wydechu, a w biuście luźno w pochyleniu i rozmiar biorę z tabeli. Akurat do mojej Freyki pasują tabele rozmiarów brytyjskich i przy dobrym zmierzeniu powinno się zgadzać. Ostatnio jak dobierałam tak siostrze to trafiłam i tym razem też się udało.

Wydaje mi się, że odpowiadałam już, tyko może bez cytowania...
Ja kupuję tylko staniki firmy Freya. Próbowałam też kilka innych drogich firm, ale wszystkie były nie dla mnie. A z Freyki mam sporo różnych modeli i wszystkie są super. Ale Freya ma dość specyficzny krój i nie wszystkim on pasuje, np. moja bratowa (z tych wielkobiuściastych) mierzyła ją i powiedziała, że dla niej była najgorsza.
Ps, tym razem wzięłam ten: http://allegro.pl/fantasie-by-freya-...605225195.html
Ale na żywo wygląda duuużo lepiej niż na modelce

Pomysł super, tylko nie obarczajmy wyszukaniem tego wszystkiego Niki. Jak będziecie miały coś fajnego, co warto zamieścić na pierwszych postach, to wklejajcie to tutaj w wątku, a potem to wszystko podlinkuje się Niki
Ja jak coś znajdę, to też tak zrobię

Witam

Czytałam gdzieś o tym... na razie nie mam czasu tego odszukać, ale jutro po południu jak TŻ pójdzie do pracy, to spróbuję to odnaleźć...

Zapraszamy do nas

Nie wiem jak jest wg nowych zasad, ale wg tych starych tak właśnie się liczyło

Takie ubezpieczenie można kupić tylko w ramach ubezpieczenia grupowego z pracy. Ja się zastanawiałam nad tym, ale mój pracodawca nie postarał się i wyliczyłam, że przy najlepszych wiatrach suma składek jakie musiałabym zapłacić jest niewiele niższa niż wypłacane świadczenie (1200,00 zł) więc zrezygnowałam, bo gdybym dłużej się starała o dzidzię, to bym jeszcze przepłaciła

Wielka piłka masująca z wypustkami

Witam
Śliczne zdjęcie
Co do staników właśnie planuje zakup takiego dobrego stanika i nie wiem czy mam go kupić teraz czy wstrzymać sie do końca ciąży co mi polecą obecne mamusie?

Drugie pytanie co do dodatkowych ubezpieczeń bo ja mam opłacane grupowe z pracy ale mąż ma swoja działalność i też się zastanawiamy czy by go gdzieś nie ubezpieczyć aby po porodze chociaż trochę kasy wyciagnąć, macie może coś godnego polecenia?

Cytat:
Pędzicie dziewczyny jak zwykle, nadrabiałam chyba godzinę
My dzisiaj byliśmy na zakupach, kupiliśmy Hani kurtkę w 5-10-15, spodnie w Lidlu, czapkę i rękawice w H&M, szalik w Pepco i buty na zimę w Deichmannie ja kupiłam pidżamy w pepco i rękawiczki w H&M, bo mi już ręce marzną a stare rękawice zgubiłam przy przeprowadzce

Nie cytuję, bo i tak mi nie zacytuje połowy, a nie chce mi się odpisywać strona po stronie, więc tyle co zapamiętałam:

Lolitko pięknie wyglądaliście fajnie, że wrzuciłaś fotę

Paulka i kasiub teściowe boskie, ale moja ma podobne podejście, więc możemy sobie podać rękę porażka, ale można się do tego przyzwyczaić nie?

Magdi mamy podobne typy imion ja dla dziewczynki jestem prawie pewna Antoniny, a dla chłopca myślałam też o Antosiu właśnie

Ilkas no niestety prawie codziennie mamy pobudkę o 5, Hania miała okres, że spała dłużej od 20 nawet do 6.30, ale ostatnio jej się pozmieniało. Bierzemy ją wtedy do nas, trochę się do mnie poprzytula, czasem zaśnie, czasem nie, dostaje butlę z mlekiem, bawimy się jakimiś małymi zabawkami w łóżku i tak zleci do 6.30-7 potem idziemy obrobić inwentarz żywy ja myję włosy i schodzimy na śniadanie

Zamyślona, szefowa masakra, kolejna rzecz, która może człowieka dobić, skąd się biorą tacy ludzie? Życzę Ci baaardzo dużo siły kochana! Niczym się nie przejmuj

Hope ja nie miałam, ale na początku mi wychodziły bakterie w moczu i brałam urosept i coś tam dopochwowo przez tydzień w sumie tak na wszelki wypadek.
A no i obejdzie się bez bacików
Ale przede wszystkim chciałam mówić, żebyś uważała na siebie kochana! Mam nadzieję, że to plamienie już po raz ostatni a teraz będzie już z górki co to za dziadostwo no!

Santom śliczny okruszek i już jaki duży!

Vampirka również cudne maleństwo!

W ogóle gratuluję udanych wizyt dzisiaj same dobre wieści

I witam nowe mamusie na wątku, ale nas duuuuużo!!! będzie wyż chyba

Aaaaa i dołączam do grona posiadaczek zapasu tamponów najgorzej, że w połogu nie można ich używać
Ja tez nim się dowiedziałam o ciąży to zakupiłam zapas tamponów, bo niby były w promocji a mi nie przyszło do głowy, ze mogę być w ciąży

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Hej

zaglądam tak nieśmiało, bo póki co, to zrobiłam dwa testy i wyszły mi blade kreski. Jutro idę do gina na potwierdzenie.
OM miałam 6 września, a okresu nadal brak.

Mamy już córkę, Milenę, ma 2 latka i 8 miesięcy.

Trochę podczytywałam. Strasznie dużo piszecie mam nadzieję, że uda mi się wbić.

Gratuluje wam wszystkim

Odezwę się po wizycie, jak potwierdzę, że to TO
witaj

Cytat:
No ja jednak nie mam wyobraźni... jak mogłam wrzucić takie zdjęcie na tym wątku o 22 godzinie
No przegięłaś z tą czekoladą, zaraz idę czegoś słodkiego szukać

Aha i kolejna sprawa, widziałam, ze rozmawiałyście o książkach. Ma któraś z Was " W oczekiwaniu na dziecko" w pdf? albo jakąs inną godną polecenia książkę?
Stary 2013-10-15, 21:26   #4330
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

paulka - glodnemu chleb na mysli )a nuż ssanie czegos innego tez pomoże wypróbuj
tak jak pisalam - o 17:30. Właśnie liczę n te magiczne kciuki bo co mi wiecej pozostalo ? jestem spokojna poki co ale jutro pewnie przed wizytą będę miala mase mysli...
.... i tak ci wlasnie ledwo powiedziec a juz sie poprzytulalas scharakteryzuj plamienie : obfitość, kolor?

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-15 o 21:28
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 21:26   #4331
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Drugie pytanie co do dodatkowych ubezpieczeń bo ja mam opłacane grupowe z pracy ale mąż ma swoja działalność i też się zastanawiamy czy by go gdzieś nie ubezpieczyć aby po porodze chociaż trochę kasy wyciagnąć, macie może coś godnego polecenia?
mój też na DG jest, również podłaczam się do pytania koleżanki
-----------------------------------------------------------------------------------------
Cytat:
Aha i kolejna sprawa, widziałam, ze rozmawiałyście o książkach. Ma któraś z Was " W oczekiwaniu na dziecko" w pdf? albo jakąs inną godną polecenia książkę?
dzisiaj odebrałm, czytałam i zasnęłam nad książką.
w pdf nie znalazłam na necie, zresztą wolałam wersję papierową- w razie wyjazdó by była. ,,, kupilam na allegro / nowa za 31 zł+7,50przesyłka/
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 21:26   #4332
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
a to puxhniecie to moze od siedzenia? czy od butow na pewno?
_______
znowu miałam plamienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Nadrobię was za chwilę...
Byłam u gina. Wszystko ok. Dzidź ma 32 mm!! Ma rączki i nóżki. Machał nimi. Termin porodu wg usg wyszedł taki sam jak wg OM i tym samym wiek dzidzi też 10t1d. Super szczęsliwa jestem.
super wieści
Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie. Gin stwierdził, że nic nie budzi jego niepokoju Dzidziuś ma 5,74 cm także jest spory . Przytyłam 1 kg

Niestety nie mam zdjęcia, bo ginowi nie wyszło ładne, ale dostanę następnym razem.

i za wizytę
i kolejne super wieści
Cytat:
Hej

zaglądam tak nieśmiało, bo póki co, to zrobiłam dwa testy i wyszły mi blade kreski. Jutro idę do gina na potwierdzenie.

Mamy już córkę, Milenę, ma 2 latka i 8 miesięcy.

Trochę podczytywałam. Strasznie dużo piszecie mam nadzieję, że uda mi się wbić.

Gratuluje wam wszystkim

Odezwę się po wizycie, jak potwierdzę, że to TO
hej hej zapraszamy

dobra nadrobiłam i spadam spać chyba nigdy se tak nie pogadam na bieząco

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2013-10-15, 21:33   #4333
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
paulka - glodnemu chleb na mysli )a nuż ssanie czegos innego tez pomoże wypróbuj
hehe " A głodny głodnemu wypomni "

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Dziewczynki co mam robić, poradźcie.... Poprzytulałam się z mężem i dostałam plamienia.....
duże masz plamienie??? >/ u nas przytulanki były wieczorem i na drugi dzień rano, ale wszystko ok..../ lekarz wcześniej na wizycie/ pod koniec września powiedział by się wstrzymać- miałąm przepisaną Nystatynę dopochwowo/
Stary 2013-10-15, 21:40   #4334
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

martusia dziekuje

Asia- to tez prawda
paulka niedostepna, chyba poszla... Mam nadzieje ze to tylko drobne plamienie i nic powaznego. tak czy siak dopadło nas i kurcze trzeba sie ogarnąć i odpoczywać.

życzę Wam spokojnej nocy i samych dobrych snów. Buzka
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 22:29   #4335
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
tak jak pisalam - o 17:30. Właśnie liczę n te magiczne kciuki bo co mi wiecej pozostalo ? jestem spokojna poki co ale jutro pewnie przed wizytą będę miala mase mysli...
.... i tak ci wlasnie ledwo powiedziec a juz sie poprzytulalas scharakteryzuj plamienie : obfitość, kolor?

Cytat:
hehe " A głodny głodnemu wypomni "

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

duże masz plamienie??? >/ u nas przytulanki były wieczorem i na drugi dzień rano, ale wszystko ok..../ lekarz wcześniej na wizycie/ pod koniec września powiedział by się wstrzymać- miałąm przepisaną Nystatynę dopochwowo/

Byłam na IP bo się strasznie przestraszyłam.
Jest wszystko w porządku, pan doktor powiedział że mamy zakaz baraszkowania..... Dzidziusie od przedwczoraj urosły. Ciąża najprawdopodobniej jest jednojajowa, i jak to doktorek ujął "jedna dzidzia może czychać na drugą". Kazał mi przyjść w niedzielę około 12 na IP na USG i wtedy wszystko oceni, czy jedno jajowa czy dwu.

Tak się cieszę że wszystko ok.... No i zalecenie, leżenie i odpoczywanie....

Dobrej nocki

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-10-15 o 22:30
Stary 2013-10-16, 06:15   #4336
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry środowo
Cytat:
Jest wszystko w porządku, pan doktor powiedział że mamy zakaz baraszkowania..... Dzidziusie od przedwczoraj urosły. Ciąża najprawdopodobniej jest jednojajowa, i jak to doktorek ujął "jedna dzidzia może czychać na drugą". Kazał mi przyjść w niedzielę około 12 na IP na USG i wtedy wszystko oceni, czy jedno jajowa czy dwu.

Dobrej nocki
dobrze, że pojechałaś i doktor Cię uspokoił
odpoczywaj ile możesz kochana

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2013-10-16, 06:21   #4337
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
mój też na DG jest, również podłaczam się do pytania koleżanki
-----------------------------------------------------------------------------------------

w pdf nie znalazłam na necie, zresztą wolałam wersję papierową- w razie wyjazdó by była. ,,, kupilam na allegro / nowa za 31 zł+7,50przesyłka/
dzięki muszę przekopać allegro

Cytat:

Dobrej nocki
Dobrze, że wszystko w porządku i że Ty jesteś już spokojna
Stary 2013-10-16, 06:34   #4338
agaaga89
Zakorzenienie

Dzień Dobry Mamusie pospane? Ja narazie przepijam mdłości miętą i jest dobrze

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie. Gin stwierdził, że nic nie budzi jego niepokoju Dzidziuś ma 5,74 cm także jest spory . Przytyłam 1 kg

Ojej, to już duże maleństwo! Dobrze, że wszystko gra

Cytat:
Dziewczyny pędzicie jak szalone
Dziecko mi zasnęło i wydaje mi się że lepiej oddycha. Kupiliśmy w aptece olejek Olbos , pokropiłam trochę (3 krople na tetrową pieluchę) i dałam na kaloryfer i robi się inhalacja i widac że chyba pomaga

Dziewczyny które jeszcze tego nie zrobiły a chcą być na pierwszej stronie. Dużo też doszło , więc ponawiam apel. Wysyłajcie dane nick, jak chcecie to imię, wiek i TP
Dużo dobrego słyszałam właśnie o tym olejku, ponoć przynosi cuda na poduszce malucha z zatkanym nosem, chyba w końcu też się skuszę, w końcu idzie zima i pewnie katar będzie częstszym gościem... Ile kosztował?
Ja pisałam pw do kashhy z danymi, ale narazie nie widzę się na liście do Ciebie pisać?

Cytat:
Mężuś kupił mi pepsi
Nie pamiętam kiedy takie dobroci piłam
O jaaa... Te mdłości jednak mają swoje dobre strony to na zdrowie!

Cytat:
agaaga- no niestety. leżę już od początku września. mając już powoli tego dosyć czasem gdzieś wyszłam, rzadko, zaledwie kilka razy a ostatnio juz bylo ok od prawie dwóch tyg, ulżyło mi, pomyślałam,że już niebawem drugi trymestr i się uspokaja n dobre... a tu taka lipa. Na szczęście poki co jednorazowe ale zobaczymy co bedzie dalej, na szczęście jutro wizyta...
To oby na wizycie były same dobre wieści, współczuję, że musiałaś przeleżeć tyle czasu, no, ale czego się nie robi dla dobra dzidzi... Będzie tylko dobrze!

Cytat:
Hej

Witamy !

Cytat:
Dobrze, że skończyło się tylko na stresie, ale co się nadenerwowaliście to wasze To teraz będzie spokojnie, co? Pozostanie Ci ssanie...skórki chleba

Edytowane przez agaaga89
Czas edycji: 2013-10-16 o 06:36
agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 06:38   #4339
asiulka_22
Zakorzenienie

Dzień doberek
Cytat:
Jest wszystko w porządku
no to super, ja też bym pojechała na Twoim miejscu.

Cytat:
dzięki muszę przekopać allegro
ale nie wiedziałam że taka gruba jest ook 650 stron
a kolejną z tej serii / Dieta przyszłej mamy zamówiłam sobie u nas w Bibliotece/
---------
p.s nie pojechałam jednak dzis na badania, wczoraj najadłam się dużo białych Michałków i bałam się ze dzisiaj mi cukier wyjdzie wysoki na badaniu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 06:40   #4340
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
p.s nie pojechałam jednak dzis na badania, wczoraj najadłam się dużo białych Michałków i bałam się ze dzisiaj mi cukier wyjdzie wysoki na badaniu.
Białe Michałki ...

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 06:40   #4341
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
[RIGHT][LEFT]
To teraz będzie spokojnie, co? Pozostanie Ci ssanie...skórki chleba
dobreeeeeeeee
========================= ==========
teraz siedze na necie w poszukiwaniu ubezpieczenia - które by nie brało pod uwagę 9 miesięcy..... ciekawe czy coś znajde ehhh

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-10-16 o 06:41
Stary 2013-10-16, 06:51   #4342
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
dobreeeeeeeee
========================= ==========
teraz siedze na necie w poszukiwaniu ubezpieczenia - które by nie brało pod uwagę 9 miesięcy..... ciekawe czy coś znajde ehhh

Jak coś znajdziesz to daj znać
Stary 2013-10-16, 06:54   #4343
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Jak coś znajdziesz to daj znać
oki
==============
nie wiem czy widziałyście to .... hehe
http://www.youtube.com/watch?v=VlOxlSOr3_M
Stary 2013-10-16, 07:08   #4344
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
No cos za cos właśnie

Dobrej nocy do jutra
No to moze któraś z nas bedzie miała Tosienke albo obie właśnie moja kuzynka ma Franka w wieku Hani wiec u nas odpada a tez mi sie podoba. Antoni nie podoba mi sie az tak bardzo jak żeński odpowiednik ale u nas ciężko z imieniem dla chłopca. Chciałam Witolda ale brat mi mówi ze mam im zostawic bo chociaż nie planuje to moze sie jeszcze przytrafić no cóż...
.
Mojej mamie bardzo podoba się Antonina ale ja jakośnie jestem przekonana. Bardzo chciałabym mieć Zuzanne, ale widzę, że to imię jest bardzo popularne... Dlatego będę się zastanawiać nad Aleksandrą lub Anną. A z chłopcem to troche gorzej. Jakoś mniej imion dla chłopców mi się podoba heh. Mój typ to Kacper

Cytat:
Jutro popołudniu wpadnie do mnie moja najlepsza koleżanka w sumie się pożegnać, bo 25ego wylatuje do Irlandii. Skończyła taką dobrą uczelnię, no razem skończyłyśmy, jej facet też - inżynier, więc poszukiwany teoretycznie na rynku pracy, a jednak zdecydowali się jechać i tam szukać swojego miejsca na świecie. Mam nadzieję, że będzie szczęśliwa.
Przerażające jest to, że tyle ludzi wyjeżdza za granicę. Tak naprawdę, gdyby nie moja ciąża, to całkiem możliwe, że też byśmy się przenieśli...
Cytat:
wi
Ja tez nim się dowiedziałam o ciąży to zakupiłam zapas tamponów, bo niby były w promocji a mi nie przyszło do głowy, ze mogę być w ciąży
Też mam zapas tamponów
Cytat:
A ja nie mogę żadnego filmu obejrzeć za każdym razem usypiam...
Cytat:

Dobrej nocki
Super, że wszystko jest ok
Cytat:
Jak coś znajdziesz, dasz znać gdzie? Mi by się przydało, bo nie mam :/

Miłego dzionka mamuśki
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 07:24   #4345
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
To łap
dzięki :P

Cytat:

Dobrej nocki
dobrze że wszystko OK , teraz stosuj się do zaleceń

Cytat:

Dużo dobrego słyszałam właśnie o tym olejku, ponoć przynosi cuda na poduszce malucha z zatkanym nosem, chyba w końcu też się skuszę, w końcu idzie zima i pewnie katar będzie częstszym gościem... Ile kosztował?
Ja pisałam pw do kashhy z danymi, ale narazie nie widzę się na liście do Ciebie pisać?

Mój TŻ płacił coś ok 15zł i powiem , że rewelacyjny Młody w nocy nie miał problemów z oddychaniem , spał bardzo ładnie. Nawet teraz katarek jest lżejszy
Kashha mieszka w Chicago i ma inną strefę czasową , i bywa u Nas niestety rzadko
Tak więc postanowilismy że drugą część będę ja zakładała. Teraz zbieram dane , nie wpisuje ich na tej pierwszej strony bo nie mogę. Tak więc jak będzie druga część to wszystkie się znajdziecie na pierwszej stronie

Coś mnie w gardle drapie ;/

A dzisiaj zaczynam 10tc spróbuję dodać mój brzuszek . Tylko nie wiem jakiej jakości będzie zdjęcie bo będę musiała robić telefonem , bo TŻ przez przypadek wyrzucił mi kabel z aparatu do kompa
Stary 2013-10-16, 07:36   #4346
Nikii89
Zakorzenienie

To mój brzuszek w 10tc . Wydaje mi się już taaaaaki duży
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0103.jpg (67,8 KB, 64 załadowań)
Stary 2013-10-16, 07:38   #4347
carolyna86
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
oglądałyście mecz? - ja nie, ale fajny komentarz widziałam: "Polska reprezentacja jest jak jądra, biorą udział ale nie wchodzą"

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 07:39   #4348
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
To mój brzuszek w 10tc . Wydaje mi się już taaaaaki duży
faktycznie duży już jak na 10 tc ale cudownie to już wygląda
Stary 2013-10-16, 07:39   #4349
asiulka_22
Zakorzenienie

Nikii89 >> śliczny brzusio i jaki duży. kurcze jak nam teraz juz widać / ty 10 tc, ja 9/ to co będzie w 6 miesiącu np.???? hehe
Stary 2013-10-16, 07:47   #4350
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie duży już jak na 10 tc ale cudownie to już wygląda
Cytat:
Nikii89 >> śliczny brzusio i jaki duży. kurcze jak nam teraz juz widać / ty 10 tc, ja 9/ to co będzie w 6 miesiącu np.???? hehe
Taka już chyba moja natura, bo w pierwszej ciąży właśnie też szybko mi było widać brzuszek, potem jakoś tempo się zwolniło. A w 9m wyglądałam jak na bliźniaki znajoma nawet powiedziała że na moim brzuchu szło by restauracje otworzyć

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
oglądałyście mecz? - ja nie, ale fajny komentarz widziałam: "Polska reprezentacja jest jak jądra, biorą udział ale nie wchodzą"

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości