|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III
Cytat:
|
|
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie. Jeśli można dołączę się do Waszego wątku
Uwielbiam Święta Bożego Narodzenia i do niczego nie przygotowuję się tak jak do nich. Poprzedni rok 2012 robiłam na bieżąco choinkę z szyszek. Kocham robić stroiki i innego rodzaju ozdoby. Szkoda tylko, ze święta nie trwają dłuzej.
|
#4503 |
|
Raczkowanie
|
Święte słowa! A tu zaledwie trzy dni... i koniec...
A ja zawsze świętuje od 24 do 1 stycznia ))
|
|
|
|
#4504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najprostsze są choinki układane z kwiatuszków - takich, co to w pasmanterii można kupić na metry. Rozcinasz je na pojedyncze, układasz piramidkę, a na dole dajesz czerwoną kokardkę. Zielone kwiatuszki i czerwona kokardka wyglądają ładnie na kremowym tle. Proste, a efektowne
Edytowane przez allmode Czas edycji: 2013-10-16 o 14:56 |
|
|
|
|
#4505 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawa sprawa-masz gdzieś zdjęcia jak to wygląda?
|
|
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie choinka stała zawsze dopóki ksiądz z kolędą nie przyszedł. Od zeszłego roku teściowa wpoiła mi, abym jej nie rozbierała do Matki Boskiej Gromnicznej, bo co mi szkodzi. Chociaż już to nie jest to samo.
|
#4507 |
|
Raczkowanie
|
U nas choinkę również rozbiera się po kolędzie. Czyli jakoś po nowym roku.
A dawniej była do 2 lutego, ale jakoś to nie przeszło... Sylwester przy choince- uwielbiam <3 Ja lecę, będę potem
Edytowane przez noelka93 Czas edycji: 2013-10-16 o 15:01 |
|
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie już nie czuje się tej atmosfery. Bo u innych może nie być to praktycznie z powodu choinki naturalnej. Ja mam sztuczna i szczerze nie zdecydowałabym się nigdy na prawdziwą z lasu.
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- A kiedy ubierasz swoja choinkę ?
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem wspólnie z tatą ubieramy choinkę, wszystko to przy dźwiękach naszej ukochanej płyty świątecznej Celline Dion, którą dostałam wieeeeki temu na święta. Aż sama sobie kupiłam drugi egzemplarz, bez niej nie wyobrażam sobie Świąt A w naszym wspólnym z A. domu musimy w tym roku stworzyć swoją własną tradycję
|
|
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Pięknie sugarfreeee. Ja niestety ubieram sama swoją, ale przynajmniej lubię to robić. Teściowa ubiera swoja na dole a ja na górze.
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w tym roku zamierzam zrobić takie ozdobne drzewko. W zeszłym nie zdążyłam ze względu na robienie choinki i innych ozdóbek i stroików.
|
#4512 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() u mnie od kilku dni słonecznie, tylko zimno Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4513 |
|
Wtajemniczenie
|
Z grubsza wygląda to tak, jak na zdjęciu.
Przepraszam za niedoróbkę, bo robiłam teraz, na szybko - jest strasznie krzywo i kokardka byle jaka (wstążka czerwona mi się skończyła i z resztki zawiązałam coś takiego). Dałam tutaj kwiatki wycinane puncherem, bo materiałowych nie mam chwilowo. Mogą być gwiazdeczki, śnieżynki, cokolwiek pasującego. Można ozdobić cyrkoniami delikatnie, można dać kwiatuszki na kosteczkach 3D - wtedy jest ładny efekt. No i w zależności od tła zmieniasz kolorystykę tylko
|
|
|
|
#4514 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do Sylwestra siedzimy u teściów , czyścimy lodówę z żarcia, podziwiamy dekorację na domach na osiedlu i katujemy świąteczne filmy. Ot takie przedłużenie BN Madziulaczek fajnie ta kula z bombek wygląda, tylko jaki jest na to patent że to się trzyma
|
|
#4515 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u mnie szaro-buro, postanowiłam dopieścić się słodkościami i tak o to produkuje się karpatka.
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana, zrobiłam mega cieżką , duzą choinkę z szyszek na kalendarzach strażackich to i na to mam patent
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post77694431 Edytowane przez madziulaczek1991 Czas edycji: 2013-10-16 o 16:57 |
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na Wielkanoc powiesiłabym pisanki ![]()
|
|
|
#4518 | ||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Robiłam ze 2 lata temu w pałacu na kiermaszu adwentowym Brokat, brokat, wszędzie brokat ![]() Mówisz? Jak cos nie wypali to składam do Ciebie reklamację ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
A kabel może się przecierać. Nie, takie , małe dziurki
|
|
#4519 | |||||||
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
Przód i tył zdobi się bardzo prosto Za to zdobienie boków to już masakra - strasznie czasochłonne i trzeba się okropnie nakombinować, dlatego ozdobiłam boki jedynie 2 śnieżynek i zrezygnowałam - zostaną białe, będą pasować do białego lukru na pierniczkach. Wiem, że jest brokat w tzw. solniczkach, ale moim zdaniem zastosowanie go tutaj to czyste marnotrawstwo - 3/4 osypie się obok. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja nie mam jeszcze ani prezentów, ani pomysłów... Cytat:
![]() Cytat:
A fotki śnieżynek wklejałam jakoś wczoraj wieczorem - szykuję sobie ozdoby na choinkę Cytat:
Co do psa, to zobaczę co da się zrobić O tak, zapach żywej choinki to coś cudownego... Witamy! Nie... Wiele razy obserwowałam jak Stefcio lezie sobie po ścianie centralnie przed oczami mojego psa, ale Nelson miał go w nosie ![]() Kelis95, proszę o wysłanie zaproszenia do klubu dla allmode. Edytowane przez martyna_tina Czas edycji: 2013-10-16 o 17:56 |
|||||||
|
|
|
#4520 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie, że jednak są tacy, co doceniają tą aurę. Dla mnie choinka to świetna zabawa! Bardzo często słyszę, że ludzie to tak robią, bo tak trzeba. Tak samo ze świętami- jak się siada z często skłóconą rodziną, bo tak trzeba i udawać, że się nie pamięta, co dziś rano ktoś Ci powiedział, albo że to Cię nie zabolało i już nieważne. Ja się jawnie zbuntowałam i nadałam wszystkiemu swój osobisty sens. Dlatego Choinkę ubieram duużo wcześniej, w innej atmosferze, święta również spędzam tak jak lubię, a zamiast harówy w kuchni ze wszelkimi generacjami rodziny- o ile jadę do rodziny- wcześniej piekę kilka rzeczy u siebie również a atmosferze fantastycznej zabawy. Czasem nie i warto trzymać się schematów i życie nabiera innych odcieni ![]() Ja rozpoczynam "sezon stricte świąteczny" JUŻ w okolicach 15 grudnia, wtedy też ubieram choinkę . Nie jestem jakoś specjalnie religijna, same święta też spędzam na pewno inaczej, niż większość ludzi, ale uwielbiam tą atmosferę, gdy ludzie się wyciszają, są jakby szczęśliwsi, cieplejsi. Dlatego tak samo z siebie wychodzi, że robię taki luźny wieczór, niezobowiązujący, w totalnym luzie i atmosferze zabawy. Znajomi to uwielbiają, bo to odskocznia od tego, co potem mają w domu . Ale też daje im w ten sposób do zrozumienia, jak ważni są w moim życiu. Zazwyczaj to jest również taka jakby nasza "mała wigilia"- dla ludzi istotnych, spoza rodziny. Wtedy tak samo- siedzimy razem, rozmawiamy o rzeczach całkiem osobistych albo się wygłupiamy, tańczymy, słuchamy Elvisa, Beatlesów, Oasis i całą masę tego marketingowego świątecznego stuffu .A potem, 1-2 dnia świąt albo już w wigilię dostaję wiadomości, że wolą moją wersję, bo rodziny mają już dosyć, a wszystko takie nadmuchane jest Cytat:
|
|
#4521 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Z dożynek
Piękne były, muszę w następnym roku sama porobić 30 listopada, 1, 7, 8 grudnia będą adwentowe
|
#4522 | |
|
Bang Bang Bang
|
Cytat:
Z nimi też spędzam wigilię - mąż, rodzice, siostra z mężem, babcia i dziadek. Dawniej był z nami jeszcze pradziadek (niestety zmarł kilkanaście lat temu ) oraz ciotka, wujek i kuzynostwo, ale teraz ich dzieci mają już swoje rodziny, więc spędzają święta razem. Moje najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa to właśnie te związane ze świętami Poza przedświątecznymi porządkami nic nie było u nas wymuszone, "bo tak trzeba"... A ubieranie choinki to również dla mnie swoisty rytuał Edytowane przez martyna_tina Czas edycji: 2013-10-16 o 18:36 |
|
|
|
|
#4523 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zamierzałam schudnąć troche do świąt, ale chyba mi się to nie uda.
|
|||
|
|
|
#4524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A podzielisz się tym patentem mam smaka na tą ozdobę
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
To proste. W jakąś doniczkę wkładasz kijek obwiązany np. wstążką i zalewasz betonem lub nawet klejem do płytek. Odstawiasz sobie na tydzień do wyschnięcia i działamy dalej. Kupujesz kule styropianową nabijasz na kijek od góry i przyklejasz ozdoby wedle uznania
Można na kleju na gorąco, ale jak kupię zwykły klej uniwersalny , bo jest bardziej wydajny. To jest mój sposób. Nie mam pojecia jak robione są na prawdę te drzewka z bombek, ale na pewno w bardzo podobny sposób.
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale próbowałam się ratować, bo naprawdę mam wrażenie, że zupełnie wyłysieję.My choinkę ubieramy we dwie z mamą i obie mamy taką samą frajdę. Moja mama może nawet większą niż ja. ![]() Oj, ja mam podobne postanowienie, ale dzisiaj poleciałam po całości i karpatka na pewno nie będzie samotna w moim żołądku.
|
|
#4527 |
|
Wtajemniczenie
|
U mne w domu rodzinnym choinkę się ubierało zawsze w wigilię. I niestety była sztuczna. Zawsze ubierałam z tatą. Jedno z piękniejszych wspomnień z dzieciństwa.
Teraz co roku mamy żywą, często w doniczce - a potem sadzimy na działce. Ubieram tak koło tygodnia przed świętami - synek ma ogromną radochę, ja też Rozbieramy różnie - koło tygodnia po Nowym Roku, czasem trochę dłużej. Największym utrapieniem jest kot. Jak był mniejszy, wdrapywał się na choinkę, rzucał na bombki, demolował, ile wlezie. Pierwszy raz, jak zobaczył choinkę, wdrapał się na nią w nocy - i choinka nam wjechała do łóżka razem z kotem. Ponad 2-metrowa jodła Od tamtej pory choinkę wiążemy żyłką do haków w ścianach - ściąga się obrazy i zdjęcia. A kot od dwóch lat zżera igły i wypija wodę spod choinki. Przestał się wspinać i zrzucać bombki. Dziewczyny, na włosy bardzo dobrze działa skrzyp suszony. Naparem płucze się włosy. Ja sobie co roku rwę, susze, robię zapasy, a potem mam na zimę i wiosnę. Edytowane przez allmode Czas edycji: 2013-10-16 o 19:36 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może piesol zazdrosny był o delikwenta ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4529 | |||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawe jak to się trzyma wszystko...Cytat:
Super są Ja zamówiłam właśnie styropianowe kule i gipsowe figurki, jak coś zrobię to pokażę bo na razie ze świątecznych rzeczy, to mam tylko decoupage'owy pojemniczek w trakcie produkcji
|
|||
|
|
|
#4530 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edit: dziś byłam w Tesco w silesii i pracownicy wyciągali na półki ozdoby
Edytowane przez Jelizawieta Czas edycji: 2013-10-16 o 19:59 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

), grzaniec z pomarańczą, jakieś jedzonko i co roku mamy taką meega świąteczną imprezę. A potem się zachwycamy dziełem, dopijamy kolejną butelkę grzańca w rytmach znienawidzonego przez rzesze Last Christmas 
Uwielbiam Święta Bożego Narodzenia i do niczego nie przygotowuję się tak jak do nich. Poprzedni rok 2012 robiłam na bieżąco choinkę z szyszek. Kocham robić stroiki i innego rodzaju ozdoby. Szkoda tylko, ze święta nie trwają dłuzej.
))

. Albo siada przed bombkami i właśnie tak je trąca, czasami boksuje, a jak spadnie to już łoooolaboooga, frajda na całego, a ja potem znajduję je gdzieś w butach, w kuchni itp
Brokat, brokat, wszędzie brokat
A kabel może się przecierać. 
) oraz ciotka, wujek i kuzynostwo, ale teraz ich dzieci mają już swoje rodziny, więc spędzają święta razem. Moje najpiękniejsze wspomnienia z dzieciństwa to właśnie te związane ze świętami
mam smaka na tą ozdobę