|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3122 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Dzień dobry
![]() Ciężka noc, już mnie trafia bo mojemu dziecku jest wiecznie niewygodnie. Ciągle obraca się na ten brzuszek a na brzuszku wrzeszczy bo nie zaśnie i tak w kółko.. już nie wiem co robić, głaskanie, lekkie przykładanie głowy do kocyka nie pomaga-rozdrażnia tyle ![]() ![]() później znów się tak żalił bo nie wiedział czy spać czy się bawić że z TŻ płakaliśmy ze śmiechu w poduszki a najlepsze było "o jejuuu jejuuuu" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jakbyś małemu założyła skarpetki grzechotki? może wtedy by je bardziej zauważył. Mój uwielbia prać nogami o szafe bo bardzo się tłucze |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedne te nasze dzeiciatka sa, gdy choruja ![]() puzzle kupilam, to mam nadzieje, ze powierzchnia bedzie bardziej sprzyjajaca do rozwoju ![]() dlaczego lekarze/polozne nie informuja o tym, co sprzyja rozwojowi naszym dzeiciom ehhh... moze stworzymy tu takie swoje kompendium wiedzy, czyli rady juz po, co zrobilabym lepiej :P a nozki to on zauwaza, uzywa ich ochoczo, ale jak lezy na pleckach ![]() ![]() aaa nwet sie nie pochwalilam, Marcelek juz od tygodnia rowniez wklada stopki do buzi ![]() a co sie wczoraj ochichralismy (az ochryplam :P ) - Marcel ostatnio bada swoj jezyk, wystawia go i purczy nim - wiec ja tez tak robie, wystawiam jezyk i pierdze nim, alez on sie smieje, na jego miesjcu posikalabym sie w majty ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-17 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | ||
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() ![]() A wczoraj wieczorem też obudził się o 22 i zabawa na całego w łóżeczku. To mówię do tż - co wybierasz - pilnujesz go teraz czy wstajesz rano. Wiedziałam, że lubi rano pospać to będzie wolał posiedzieć teraz z małym. No i tak właśnie zrobiliśmy- ja poszłam spać a on siedział. Myślałam, że ubiłam interes życia, bo mały zazwyczaj wstaje ok 7 rano. O święta naiwności ![]() JolanT ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() u mojej szwagierki miała być dziewczynka i już się jarałam, że będą dziewczyńskie zakupy, a potem poszła na 3d i się okazało, że jednak chłopak będzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Zadomowienie
|
Witam się...
Ale mam zły nastrój dzisiaj ![]()
#3126 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3127 |
Zadomowienie
|
nie wiem...
tż wrócił na 2 dni pewnie dlatego mnie wszystko wk..... ![]()
#3128 |
Zakorzenienie
|
skad ja to znam
![]() ![]() ![]()
#3129 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś kończymy pół roczku! ![]() Jola - super, że już jesteście w domu, regenerujcie się ![]() Demeter - super, że Tż się opamiętał ![]() Bzinka - teściową masz super! ale ja bym szafy nie pozwoliła tknąć ![]() Panika - padłam z tym wijącym się węgorzem ![]() Ja też miałam w zeszłym tygodniu ambitny plan kupić puzzle, żeby mały miał wygodnie, ale cieszę się, że nie kupiłam. Koce rozścielone na dywanie to jest mało, wszystko jest ciekawsze, niż leżenie na kocu, wszędzie włazi, a dodatkowo zaczyna klękać przy czym się da. Pisząc tego posta 4 razy go zawracałam z progu. Musimy się z chłopem zastanowić i zabezpieczyć jakoś mieszkanie. No i dziś demontujemy łóżko, będziemy spać na samym materacu, dzięki czemu zyskamy wieczory tylko dla siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas puzzle leżą, ale nie widzę dużych postępów , w taki dzien jak dzisiaj to tez mnie denerwuje i smuci, musze wrzucic na luzzz, chyba pojade cos sobie kupić na pocieszenie ...
![]() |
#3131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3132 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas wszystko co poza przygotowaną dla niego przestrzenią jest ciekawsze. i tylko ściągam go z odbojników i "ogrodzeń" (oparcio-siedzisk z kanapy) ![]() hehe jak libido wróci ![]() dla mnie jeszcze gorsze z 5-10-15 (za szerokie), no i moje ukochane Endo okazało się lipą ![]() ![]() H&M fajny, ale nie tak dobry jak szmateksowy Carter's (wielbię). Cytat:
![]() Cytat:
no i gratki dla nóżko-pchaczo-usta ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() może u szwagierki jeszcze się odmieni ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- I love you! ![]() ![]() Jak się Hanulce świnka z LM podoba?
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#3134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() OtTakaJa brawo ![]() ![]() Mam pytanie w h&m rozmiarowka nie jest zanizona / zawyzona?? bo patrze na ubrana dla chlopca 68 - 92.. tylko takie wchodza w gre.. takie samo pytanie mam o c&a bo nie robilam tam zakupow .. a mamy kilka sztuk ubranek i jakby niektore male byly np. body.. nie pamietam rozmiaru..ale chyba 68 byl mniejszy jakis..
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK ![]() 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-10-17 o 11:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Zadomowienie
|
Podoba się, ciągnie ją za uszy i ogon i memła w buzi.
Ja już mam plan, Hanię pakuje i podrzucam mamie, właśnie sie zbieramy i jadę sama do Bonarki, może coś upoluję w końcu dla siebie. P.S Zły humor trwa mimo zjedzenia 3 kostek gorzkiej czeko ![]()
![]() |
#3136 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Moderna ja bym dawała swoje mleko co jakiś czas z butelki-żeby się przyzwyczaił (moja rada)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziś mówiłam w nocy TŻ "trzeba teraz zapłacić za te 6 miesięcy przespanych nocy..." a mi chodzi o to że może jak Marcelek będzie miał grzechotki na nóżkach to na brzuszku będzie nimi machał? ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeszcze któraś pisala że ma krzesełko bez szelek-ja też, ale musze jakieś uszyć albo coś bo te na allegro są tylko od ramion do brzuszka a mi bardziej zależy żeby trzymały tyłek do brzuszka niż same ramiona.. a i widzę że na smyku są promocje też na foteliki: http://www.smyk.com/maxi-cosi-priori...t-niemowlaka-p
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2013-10-17 o 11:10 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Zadomowienie
|
hej mamusie!
![]() dziękujemy za miłe słowa i życzenia powrotu do zdrówka ![]() Ewunia spała ze mną dziś do 9 (z jedną pobudką o 7) także chyba się trochę zregenerowałyśmy ![]() sny miałam dziwne- że byłam w ciąży, że koń mi wskoczył na balkon, że teściową całowałam serdecznie, powitalnie aż na ziemię ją przewróciłam- co za głupoty ehh i też mam dziś jakiś dzień do dupala ;/ jutro wybieramy się na ślub kuzynki (cywilny) i kompletnie nie mam się w co ubrać ;/ obiad nie zrobiony, w domu nieporządek i jeszcze czuję się do niczego.. niech ten tydzień się już skończy ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- gorzka czekolada? to też bym miała zły humor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Moja jest śliska, Wojtkowi jest trudno odepchnąć się stopami. Plus taki, że ulane mleko jest łatwo zetrzeć, tak się nie wchłania
![]() Tych puzzli nie dotykałam, wiem z opowieści, że dywan najlepszy. Wojtek leży trochę na macie, ostatnio więcej na dywanie. Pilnuję, żeby nie jadł kłaków. Ale ze względu na nie nie kupiliśmy wełnianego dywanu, bo wełniane przez jakiś czas bardzo się kłaczą. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że już w domu ![]() Właśnie tak mam zamiar robić za jakiś czas (jak wprowadzę owoce, póki co W. tylko jabłko czasem liże). Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może Marcel sika ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sto lat dla półroczniaka! Mojemu też się włączyło wczoraj jojczydło i problemy z zasypianiem. W dzień zazwyczaj po 10 min. usypiania padał, teraz potrzebuje minimum pół godziny, wczoraj po południu 1,5 godz! Pierwszy raz go tak długo usypiałam. Śpiący jest niemożliwie, wszystko na nie, kwęka i kwęka... Pogoda, skok albo zęby. Druga jedynka wychodzi, wychodzi i wyjść nie może.
![]() |
#3139 |
Raczkowanie
|
Oliwka no co za ludzie
![]() Tasia kciuki, żeby uszko się wyleczyło Maria śliczne te sukienki ![]() Nestelle, Byou, Demeter dziękuje Corka ![]() ![]() Nyaa ![]() Straszne ile Adaś i jego rodzice muszą wycierpieć. Mam nadzieję, że już lepiej. Oliwka śliczne rzeczy ![]() Eluśka jak będziesz miała skończoną łazienkę to wrzuć foto. Demeter zdrówka dla kotka. I pokaż kombinezon ![]() ![]() Ja na mojego nie mogę narzekać. Jak trzeba to pomaga. ![]() Byou co do mycia okien to mój tak umył pierwszy i ostatni raz bo grzecznie mu wytłumaczyłam, że okno to nie tylko szyba ale ramy też. Chyba zrozumiał bo teraz myje całe okno ![]() Oliwka to ty zazwyczaj wstajesz rano z tż. Ja tam śpie tak długo jak Mati ![]() Bzinka co do sanek to my mamy drewniane z oparciem. Eluśka łazienkazapowiada się ciekawie. A sami wymyślaliście? Klementynka brawa za zęby. ![]() Luna brawa za siedzenie ![]() ![]() Jola super, że już domku.
![]() |
#3140 |
Wtajemniczenie
|
Zawyżona.
![]() O matko, co robi Twój TŻ? I co to konzolki?
#3141 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajny ten zestaw. My w sobotę idziemy na impreze (dziadek Tż kończy 85 lat i robi urodziny w lokalu) to może kupie. Ale ciekawe czy u mnie w Hm jest. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wszystkiego dobrego ![]() Racja ![]() Nadrobiłam ![]() Wczoraj dawałam Matiemu słoiczek: jabłuszko, dzika róża i winogrono i zjadł dwie łyżeczki i zaczął płakać, ruszać rączkami a nawet krztusić więc odpuściłam. Stwierdziłam, że sama zjem jak on nie chce i jak zaczęłam jeść to był już koło mojej nogi to dałam mu jeszcze raz i co zjadł cały słoiczek ![]() A co do twardego podłoża. My cały czas na kocu i jakoś Mateuszowi to nie przeszkadzało. ![]()
![]() |
#3142 |
Wtajemniczenie
|
Ja tak samo. W. budzi się, jak TŻ wychodzi o 6.30, biorę go do siebie i śpimy dalej.
#3143 | |
Zakorzenienie
|
Dzieki.
Cytat:
![]() Sama wymyslilam co i jak. Lazienke bedziemy mieli mala i bez okna buu no ale coz.. tak musi juz byc.
![]() |
#3144 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do sloiczka ![]() ![]()
![]() |
#3145 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chyba najmniej byłam w to zamieszana a nie najbardziej przynjamniej nic mi nie wiadomo o tym moim zamieszaniu, zostałam wrobiona żeby poszło na mnie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- macie zakaz pisania bo inaczej nigdy nie nadrobie ![]()
![]() |
#3146 |
Raczkowanie
|
no racja, bo jak coś jem to aż się trzęsie, żeby dostać
![]()
#3147 |
Zadomowienie
|
Hej
JolanT super, buziaczki dla Ciebie i Ewuci. Bzinka ![]()
![]() |
#3148 | |||
Zakorzenienie
|
lekko zawyzona, body idealne do dlugosci dziecka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() byc moze ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- no przeciez malo piszemy ![]()
![]() |
#3149 |
Zadomowienie
|
#3150 |
Zakorzenienie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.