|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
![]() U nas akurat tż grzecznie zajmuje się małym jak wróci z pracy, więc chociaż jeden powód do kłótni mniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z Nikosiowym siusiakiem wszystko dobrze jest i było. Siusiakowe problemy to nie u nas były. A ogólnie to jak to się mówi stara bida ![]() ![]() Cytat:
![]() Demeter ![]() Co do krzesełek - my dostaliśmy od teścia ( ![]() A w ogóle to powiem Wam, że za cholerę nie mogę się oduczyć mojego sposobu na cytowanie, czyli kopiuj-wklej. Nadal tak robię ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | ||
Zakorzenienie
|
aaa a ja myslalam, ze to pusty temat, a ty tak sprytnie ukrylas linka
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nawet z podnoszeniem widze sa kolopty - ja podnosilam tak jak ty ![]() w ogole to u nas opieka jest naprawde super przed porodem, po porodzie - ale takich rzeczy zaden lekarz czy pielegniarka, czy polozna nie pokazuja - a widze, ze to ejdnak bardzo potrzebne.. tak wiem, ze Marcel ma czas, nawet nie o to mi chodzilo - tylko o te nieszczesne nozki, one doslownie w pozycji na brzuszku leza bezwladnie, a patrzac na zdjecia tych maluszkow to przynajmniej powienien paluszkami szorowac podloze ![]() mamy mate, taka zwykla z materialu, czyli sliska powierzchnia ![]() Cytat:
![]() zamowilam juz nawet puzzle bez szkodliwego formamidu i gdzies je upchne w salonie ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-10-16 o 16:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | ||
Wtajemniczenie
|
Skok rozwojowy, lęk separacyjny - jak się obudzi i mamy nie ma to ryk, itp... Cięzko mu sie zasypia
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzięki za pocieszenie. Co do cytowania to ja też tak robiłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3064 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszyscy mi to mowia, jaki on duzy ile ma... jak mowie ze 6 mcy to sie dziwia.. ![]() ![]() Cytat:
Ale sadze, ze na kazde dziecko przyjdzie czas, rozwija sie kazde swoim tempem. Przesyłam zdjecia lazienki obiecane. Tylko szoku doznalam... bo milo byc lustro i wc juz zrobione a zajechalam i wyglada to tak jak na zalaczonym obrazku... Jeżeli macie linki do spiworkow specjalnych do spacerowki to poprosze ![]()
![]() |
#3065 | |||
Zakorzenienie
|
fajowe zdjęcia
![]() ale bałabym się sama coś działać. delikatna materia. wklejałam kiedyś link do pdf Zawitkowskiego (Poradnik opieki i pielęgnacji małego dziecka). Jak tylko zaczelismy reh. powiedziano nam że to teraz nasz biblia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Marcelek ma jeszcze sporo czasu a okna rozwojowe są bardzo szerokie (jest miejsce i dla Karolka, i dla mojego Michałka ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tego co oglądałam to wszystkie mają otwory na pasy, ale i tak trzeba zwracać na to uwagę w aukcji. Mi się podobają http://allegro.pl/spiwor-spiworek-do...604776003.html ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
Dokładnie, u mnie to samo... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wróciłam nadrobić i coś takiego na początek. Ojej mocne ![]() ![]()
![]() |
#3068 | |||||
Wtajemniczenie
|
Z pola
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() TŻ pracuje teraz po 10h, praca fizyczna i nie wymagam od Niego, żeby po pracy przejął całkowitą opiekę nad K. - wystarczy, że się pobawią, jak będę jeść obiad czy wyjdę do sklepu. I jest ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My też już mysleliśmy i chyba takie będą: http://allegro.pl/sanki-drewniane-na...616200086.html ![]() Cytat:
![]() Nie wiedziałam, że Buzek ma swój Zdrój ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jutro jadę z Krzysiem do mojej pracy ![]() ![]() Dziś w końcu wzięłam się za robienie zdjęć ciuchów na Allegro i co? Bateria w aparacie mi padła ![]()
![]() |
#3069 |
Zadomowienie
|
uff dokładnie, człowiek docenia to co ma
#3070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziekuje kochana ze pytasz - dzis o 8 miał ten zabieg trawał 4i pół godziny, usuneli caly guz - wiec Rokowania się dobre - do piatku bd na pewno w szpitalu ![]() cdn - ale chyba jutro ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3073 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dobrze, ze znalazlam ten link i ze procesy mozna hamowac - bo pewnie tkwilbysmy dalej w niewiedzy ![]() a mnie martwia tylko te nozki, bo ja wyluzowana jestem, czekamy cierpliwie na kolejne fazy rozwoju ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co bylo tacie? bo chyba znowu cos mnie ominelo ![]()
![]() |
#3074 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teściowej nie oddam ![]() ![]() Byłam dzisiaj w pepco ale najbliższym mi na prokocimiu i tam na oczy nie widzieli czapek z sowami, kupiłam z kotkiem, ale okazała się za duża na Hanię na razie. Mi tez się wydawało, że Hania za mało czasu spędza na twardej powierzchni, teraz często jest na puzlach, mam nadzieję,że będą jakieś postępy, bo ostatnim czasem brak, nadal się nie przewraca z pleców na brzuh czy odwrotnie, tylko się przemieszcza na plecach i z pleców na boczek się przewraca. Kilka razy udalo jej się przewrócic w łóżku na brzuch, ale nie wiem jak, bo mnie nie było przy tym, a jakieś 3 miesiące temu z brzucha na plecy na macie, ale więcej tego nie powtórzyła niestety.
![]() |
#3075 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O sankach tez zaczełam juz myślec, ale nie wiem czy tradycja czy full-wypas Mnie wqrzyłaś...ja o 10.30 już o obiedzie myslę. Tak w ogole to się witam ![]() Miszelinkowi idą kolejne zuby. na dole ma 3 na górze idą jedynki i jęczydło jest nieziemskie ![]() Poza tym tż ostatnio siedział z małym ja wracam, a Młody siedzi na kolanach u tż-ta i wymazany czekoladą....Ja w szoku, co on jadł, okazało się, ze wafelek tak ładnie szeleścił i się podobał Kacprowi, ze tż mu dał do mamlania, a on tak mamlał, że przegryzł i sie wybrudził czekolada...Wystraszyłam się na początku, ze cos tej czekolady zjadł, na szczescie w buzi pusto ![]() ![]() I grauluje wszystkich osiągnięć i miesiecznic ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3076 |
MBZ♥
|
Pani u nas też są ucieczki
![]() ![]() Moderna ten link jest w klubie od jakiegoś czasu ![]() ![]() Bzinko, a to korzystaj ![]() Klementynko to ![]() ![]() i za ząbki ![]() Kasia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za 2 tygodnie mamy bilans to dopytam ![]() ![]()
![]() |
#3078 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() jestem monotematyczna wiem-my dalej chorzy ![]() ale dziś zakupiłam inhalator, także działamy od zewnatrz ![]() rano nie mogłam słowa powiedzieć do puki mi TŻ nie zrobił herbaty z miodem ![]() od wczoraj mały ciągle jojcy (jak zwykle jakiś skok) i nie śpi w łożeczku. A ja świra dostaje! Ciągle w tym domu i do tego to jojcydło... aa sory dziś wyszłam bo pilnie musiałam odebrać swoje swiadectwa ze studiów.. okazało się że najpierw musze odwiedzić akademik, biblioteke, lektorat, i dyrekcję-pozbierać pieczątki i wtedy mi wydzadzą! Debile! Do akademika mam iść że nie mam zadłużeń jak nigdy tam zapisana nie byłam, ba! nigdy tam moja noga nie stanęla.. także nici ze świadectwa na gwałt ![]() co to jeszcze miałam.. a! mały mi dziś usiadł dwa razy z pozycji brzuszka, sam samiusi ![]() ![]() Cytat:
![]() czyli tak jak mój, swojsko dziołcha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój też tak uważa, a jak podziwia gdy małego oklepuje (wtedy noszę na jednej ręce żeby był na brzuszku i drugą klepie-na kolanach nie ma szans) i mówi do mnie "ja nie wiem jak Ty masz siłe go tak trzymać" -no nie mam! ale musze, heloł.. (tż po chwili tego noszenia wymięka) Cytat:
![]()
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2013-10-16 o 20:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Zadomowienie
|
hej!
jesteśmy już w domku! tak się cieszę! z Ewunią już wszystko w porządku; jeszcze tylko rączka po wenflonie troszkę zaogniona ale dostaliśmy maść. najgorsze, że chyba przyniosłam ze sobą jakieś choróbsko ;/ że już o bólu głowy nie wspominam.. ale wzięłam wszystko co pod ręką na przeziębienie i na razie przeszło.. może przemęczenie.. przez 7 dni w szpitalu wstawałam w nocy do Ewy więcej razy niż przez całe 5msc razem wzięte.. nadrobiłam po łebkach.. z tego co pamiętam- Panika, Moderna- nie dostałam żadnej maści (mówiłam, że smaruję bepanthenem lub wazeliną ale powiedziała, że nie trzeba; najlepiej bez smarowania) co do spacerów po szpitalu- ja chodziłam z Ewunią po oddziale ![]() mieli pewno zawieszek na suficie, kręcidełek na ścianach i zabawek więc robiłam mini wycieczki ![]() szczególnie upodobała sobie biedronki na szybie w pokoju ![]() na zewnątrz był piękny park i plac zabaw dla maluchów więc w pogodne dni na pewno można spacerować.. tylko, że Ewunia cały czas pod kroplówką a później pod antybiotykiem więc większość i tak spędzałyśmy w pokoju.. Bzinka- my tez mieliśmy przygodę z butami byliśmy w lesie, spacer, zdjęcia- wracamy a tam na środku drogi piękny różowy bucik- czyj? ano Ewy ![]() aa i uwaga uwaga!!! mleczko przygotowywały panie pielęgniarki w specjalnym pomieszczeniu- kuchni.. flaszka podgrzewana jak? a no w mikroweli ![]() także luzzz dziewczęta ![]() czytałam o Adasiu ![]() trzymam kciuki żeby było dobrze! też czytałam w szpitalu o sepsie bo człowieka różne myśli nachodzą kiedy dziecko trafia do szpitala ![]() a jeszcze a propos gorączki- pojechaliśmy do lekarza to miała 38st i nam kazały czekać ok pół godziny ;/ a mała przelewała się przez ręce, trzęsła i nabierała temperatury.. wkurzyłam się i kazałam jej podejść- zmierzyła i już było 40! ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3080 | ||
Wtajemniczenie
|
dlatego od razu napisałam, że dobrego chlebka nigdy dość
![]() O! Jakaś anegdotka?? ![]() Cytat:
My też na parterze, ciągnie trochę od podłogi, ale póki co gruby dywan daje radę. Cytat:
![]() Maria, Ty już w Warszawie?
![]() |
#3081 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Apropo u nas w przedszkolu jelitowka...z KAdry 4 dziewczyny chore wśród dzieci też zdziesiątkowane grupy...Od razu po pracy poleciałam dla kacpra po dicoflor...-aby nic nie zlapał... A Za Adasia też trzymam kciuki!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(A jeszcze tak napiszę w własnego doświadczenia- dopóki Oli nie zachorowała na cukrzyce, większośc lekarzy nam doradzała przy jelitówce dietę, kleiki, marchew. Trafiliśmy już z cukrzycą i jelitówwka do lekarza, który wrócił do Pl ze Stanów- i on mi poiwedział tak- żadne diety, dziecko ma zjeść, ugotować tłusty rosół, dać gotowane mięso, ziemniaki- i jak dotąd meczyła się zawsze te trzy dni, wtedy przeszło szybciej dużo)
![]() |
#3083 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sumie, jeśli o mnie chodzi, to jutro i piątek raczej nie (jutro do roboty jadę, w piątek mam gościa ![]() ![]()
![]() |
#3084 | ||||||
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mata jest śliska??? Ja się właśnie zastanawiam nad dywanem, zbiera on wszystkie brudy i kłaki, więc też niedobrze. Kupimy może matę piankową, taką sportową albo się szarpnę na puzzle. Macie namiar na puzzle większe niż 90x90cm bez małych elementów? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A, i ja też przedstawiałam jakieś kwity z akademika, jak załatwiałam sprawy z dyplomem, mimo że nigdy w akademiku nie mieszkałam. Cytat:
![]() Cytat:
Tak, ja w Wawie od niedzieli ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
MBZ♥
|
Jolu dobrze, że Was już wypuścili, dużo zdrowia dla Ewy
![]() Despa o widzisz ![]() ![]() ![]() Klementyna oby Was nie dopadło to cholerstwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 |
Kniaginia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do mleka i mikrofali to u nas też tak robią, koleżanka mi opowiadała ![]() Masakra, ponad godzinę zeszło nim maluch mi usnął, zwykle 10-15 min przy cycu i śpi a od 2 dni coś się wierci nie może usnąć czyżby i u nas skok ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może to kwestia ilości/rozmiarów książek/kartonów jakie mają pod ręką, może wam się trafi normalny rozmiar paczki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobranoc ![]()
![]() |
#3090 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też dobranoc mówię, do jutra lasencje! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.