Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-18, 13:24   #3571
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Silver fajnie fryzurka się prezentuje, ale o pyszczek proszę
Czemu tak bardzo chcecie zobaczyć mój pyszczek?? Nie ma nic ciekawego do oglądania
Stary 2013-10-18, 13:26   #3572
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no mi też wypadają

dziewczyny trzymajcie kciuki o 13 mam z Leosiem konsultacje w spraiwe krzywej stopki tak się denerwuje

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 13:26   #3573
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
o kurczę, to mnie teraz wystraszyłaś, bo u mnie bardzo podobnie jak u Was...
trzymam kciuki za rehabilitację, Kubuś szybciutko nadrobi wszystko i będzie jeszcze śmigał
nie wyrzucaj sobie też tego, że wcześniej nie zauważyliście, przecież każde dziecko rozwija się inaczej, chodzicie do pediatry, który przecież wcześniej powinien coś zauważyć...
Tulę Was mocno
Ale Twoj Kubus pelza takze nie masz sie czym martwic, rozwija sie prawidlowo

Cytat:
Ale to nie Wasza wina, że niczego nie zauwazyliście - nie jesteście lekarzami, nie mieliscie wcześniej kontaktów z małym dzieckiem, które wymagałoby rehabilitacji. I tak dzięki Tobie teraz będzie się rehabilitować, bo jak sama napisałaś - wzięłaś skierowanie mimo, że pediatra nic niepokojącego nie widziała. I też dziwi mnie to, że obniżone napięcie stwierdził psycholog, a nie rehabilitant. Będzie dobrze, rehabilitacja pomoże, Kubuś będzie zdrów jak ryba i szybko się wszystkiego nauczy

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Nie znam się za bardzo, ale chyba, przynajmniej najpierw, taka rehabilitacja trwa 2 tyg. A potem, w zależności od jej rezultatów albo się kończy, albo jeszcze przedłuża.

Kochana, ja jestem na 100% pewna, że szybko się z tym uporacie Skoro to "tylko" napięcie z lewej strony, a rehabilitacja coś da, no i w domu też coś z Kubą poćwiczycie, to na pewno się wszystko uda Bo jeśli Kubuś zrobi jakikolwiek postęp, nie wiem,zacznie się obracać przez drugie ramię, albo pełzać - cokolwiek, to on sam potem będzie ćwiczył przez ruch i będzie przez to wzmacniał mięśnie.
No i to na pewno nie jest Wasza wina Skoro nawet ktoś taki, jak pediatra tego nie zauważył , to tym bardziej Wy.
Jeszcze wczoraj sama sobie wyrzucałam, że nie widziałam dużo złych nawyków u Poli, ale rzeczywiście - skąd mogłam wiedzieć, skoro wcześniej nigdy nie miałam styczności, przynajmniej takiej non-stop, z małym dzieckiem? A kobita uspokoiła, że wszystko jest dobrze, lekko do poprawy i tylko ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć
Będzie dobrze!
Obys miala racje

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Kochana, absolutnie nic sobie nie wyrzucaj, jestescie rodzicami nie lekarzami! bedzie dobrze, rehabilitacja szybciutko przyniesie dobry efekt, trzymam kciuki mocno!!!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
kochana, ale przecież Ty nie jesteś lekarzem, więc coś, co dla lekarza jest oznaką, że może być coś nie w porządku, Ty możesz odbierać zupełnie inaczej; a poza tym chodziłaś z Kubusiem do pediatry, na szczepienia i tam też nikt nic nie zauważył; nie wyrzucaj sobie jakiegoś zaniedbania czy coś teraz trzeba się spiąć, ćwiczyć i wszystko się unormuje

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Nawijko moim zdaniem Ty powinnaś być z siebie dumna, ze pomimo tego, ze lekarz nic nie widzial, domagałas sie tego, zeby jednak sprawdzic to co cie niepokoi, jestem przekonana, ze wszysto wyćwiczucie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Nawijko my też mieliśmy napięcie obniżone. Pamiętam po pierwszej wizycie lekarka powiedziała żeby tylko zachęcać lewą stronę do pracy. Nie mogliśmy zrehabilitować Blanki bo miała szelki. Wobec tego jak tylko mogłam pobudzałam lewą stronę. Jak już się obracala na brzuszek,to pokazywałam jak zrobić to przez lewe ramię. I po miesiącu miałyśmy kolejna wizytę i po napięciu ani śladu!
Także Kochana wszystko na pewno będzie dobrze! Nie martw się. Troszkę ćwiczeń i wszystko wróci do normy
Pamietam ale wlasnie u Was szybko przeszlo...
W jaki sposob pobudzalas te lewa strone?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
nawijko, trzymam kciuki za rehabilitację. Zobaczysz że będzie dobrze.
A swoją drogą...mnie się wydaje że Ci lekarze przesadzają....
I jestem pewna że jakbym poszła z Darią to też by powiedzieli że coś jej jest bo jest dużo bardziej do tyłu od Waszych dzieci. Tak to już jest że lekarze ZAWSZE się do czegoś przyczepią....
Chcialabym, zeby bylo jak mowisz

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
nawijko, nie obwiniaj się absolutnie. Niestety nie jesteśmy lekarzami, ani nie posiadamy specjalistycznej wiedzy, żeby zapobiegać temu co "złe" u naszych maluchów. Poćwiczycie i będzie dobrze.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43324224]Nawijko, pamiętaj, że ty jesteś rodzicem ale nie lekarzem - i NIE musisz widzieć, że coś jest nie tak, bo zwyczajnie nie musisz potrafić stwierdzić, że brak czegos lub robienie czegos w dany sposób jest zle. TO lekarz powinien zobaczyć, zauważyć. Napięcie mięśniowe obniżone sie zdarza tak samo, jak wysokie napiecie i to jest do wyprostowania jak najbardziej [/QUOTE]
szaja, ale to nie jest az tak tragiczne "schorzenie" prawda?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 13:27   #3574
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Zapalenie układu moczowego u niemowląt - pierwsze objawy
Choroba zwykle zaczyna się podobnie: dziecko gorączkuje, traci apetyt, jest marudne lub popłakuje. Może być rozdrażnione lub przeciwnie, senne. Niektóre maluszki mają obniżoną temperaturę (poniżej 36,6ºC), wymioty, luźniejsze kupki albo biegunkę. Maluszkowi mogą dokuczać wzdęcia.

jestem zesrana, temperature ma równe 36 stopni nie chce jeść, więc to by pasowało. No i ze wtedy miala 38 to moze coś się zaczynało właśnie.

Jest piątek. co robić (((

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 13:30   #3575
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Buziaczki dla wszystkich dzieciaczków kończących dziś kolejne miesiące - prócz Leosia, Yae i Antosia w tym gronie jest także Lilcia, Lenka i moja Dominisia
jeszcze raz - najlepszego bobaski!!! zdrowka!

Stary 2013-10-18, 13:52   #3576
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

a mi się zielony podoba

Mi też choć zieleń to nie mój kolor
jeszcze się nie zdecydowałam:brz ydal:

Nawijko nie powinnaś mieć sobie nic do zarzucenia. A wręcz przeciwnie powinnaś być dumna bo sama chciałaś to skierowanie, pomimo że pediatra nic nie widział.
Będzie dobrze

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Choroba zwykle zaczyna się podobnie: dziecko gorączkuje, traci apetyt, jest marudne lub popłakuje. Może być rozdrażnione lub przeciwnie, senne. Niektóre maluszki mają obniżoną temperaturę (poniżej 36,6ºC), wymioty, luźniejsze kupki albo biegunkę. Maluszkowi mogą dokuczać wzdęcia.

jestem zesrana, temperature ma równe 36 stopni nie chce jeść, więc to by pasowało. No i ze wtedy miala 38 to moze coś się zaczynało właśnie.

A nie masz możłiwości podjechania jeszcze dziś do jakiegoś lekarza???

Albo jutro zrób badania moczu prywatnie w jakimś labie.

No nie wiem co by tu robić.......
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 13:53   #3577
ania13.03
Zadomowienie

Hej kochane

Pisze do was po okropnie dlugiej przerwie ale dopiero teraz dorwalam sie do normalnego lapka. Komp rodzicow dziala jak czolg i nawet sie do niego nie zblizam.

Melduje, ze zyjemy i poza nieprzespanymi nocami (przebil nam sie wlasnie piaty zabek) mamy sie bardzo dobrze

Powoli bede starala sie byc na biezaco A tymczasem zdrowka dla wszystkich chorych dzieciaczkow i kciuki za konsultacje
Dziekujemy tez pieknie za pamiec o naszej miesiecznicy i my rowniez przylaczamy sie do zyczen!

Tesknie za Wami bardzo <3

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 14:02   #3578
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

ale taka temp u maluchow to chyba norma jest
moj ma zazwyczaj 36,1, jakby mial 36,6 to byl juz go na IP wiozla

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Nawijko kochana!!!! nie zamartwiaj sie!!! pamietasz jak panikowalam z Kuba? latalam po lekarzach bo Kuba nie siedzial sam... i co, rehabilitacje, cuda niewidy a on poprostu nie byl gotowy! przyszedl 8 miesiac i wszystko poszlo jak z kopyta - zaczal siadac, siedziec, wstawac, wyszly zeby znaczy sie jeden
Przyjdzie i na niego czas! a jesli chodzi o to obnizone napiecie to pocwiczycie i bedzie ok! lekarzem nie jestes i to normalne ze niczego nie zauwazylas

Cytat:

nawijko, trzymam kciuki za rehabilitację. Zobaczysz że będzie dobrze.
A swoją drogą...mnie się wydaje że Ci lekarze przesadzają....
zgadzam sie z tym przesadzaniem. wydaje mi sie ze albo w jedna albo w druge strone - albo przesada albo olewactwo :/

Stary 2013-10-18, 14:19   #3579
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

jutro zrób prywatnie w jakimś labie, na pewno przyjmą moczyk
Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej kochane

Pisze do was po okropnie dlugiej przerwie ale dopiero teraz dorwalam sie do normalnego lapka. Komp rodzicow dziala jak czolg i nawet sie do niego nie zblizam.

Melduje, ze zyjemy i poza nieprzespanymi nocami (przebil nam sie wlasnie piaty zabek) mamy sie bardzo dobrze

Powoli bede starala sie byc na biezaco A tymczasem zdrowka dla wszystkich chorych dzieciaczkow i kciuki za konsultacje
Dziekujemy tez pieknie za pamiec o naszej miesiecznicy i my rowniez przylaczamy sie do zyczen!

my też

nawijko mój przemieszcza się w jakiś dziwny sposób i tylko do tyłu, ale jak dla mnie to nie jest pełzanie chociaż ja się nie znam
poza tym przkręca się tylko z lewego boku i tylko na brzuszek. Dzisiaj mi się przekręcił dwa razy z prawego, raz jak przytrzymał się mojej loszulki i drugi raz sam z siebie a tak to nie chce do tego nie jest np tak sztywny jak Amelka Debrah...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 14:27   #3580
nafiyqa
Zakorzenienie

Co do wypadania wlosow - u mnie nadal leca.
Pewnie przez kp...

Deli, a Amelce dajesz soczewice?
Ja wczoraj kupilam z mysla o Kubusiu, ale nigdy jej nie przyrzadzalam...

Stary 2013-10-18, 14:39   #3581
elllmi
Zakorzenienie

my już po lekarzu, dziękujemy za kciuki
Filipowi idą 4 górne zęby na raz więc to głównie stąd te atrakcje, a poza tym mówił, że prawdopodobnie złapał jakiegoś wirusa dodatkowo, bo pytał czy mu po jelitach tak bulgotało no i to by się zgadzało; na szczęście dzisiaj jest zdecydowanie lepiej, choć apetyt jeszcze nie wrócił do końca; uff, ulżyło mi
dostał od lekarza na początku naklejkę "dzielny pacjent", zaczął ją jeść, a potem wcale nie był dzielny

Deli, a jaki kolor tej koszuli?

Cytat:
Elmi czemu tak myślisz? Przecież już mam ciemne włosy
Cytat:
Tez tak mam
Mimo że fewcia ma już teraz ciemniejsze włosy to i tak jest z twarzy podobna do tej aktorki Po prostu Fewciu, ŚLICZNA JESTEŚ!
no, silver napisałą czemu tak myślę

Cytat:
wiekszość tych objawów pasuje też do ostatniego zachowania u Filipa, a u niego o zęby chodziło głównie, więc może sobie wkręcasz; ale najlepiej jedź do lekarza, jak tylko możesz, uspokoisz się

Cytat:
Hej kochane

wracaj, wracaj

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Pewnie przez kp...
ja nie kp, a mi też lecą dalej

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 14:41   #3582
Kija80
Zadomowienie

Nadrabiam...
Hje super że badania ok.
Bijkora szczęka mi opadła jak przeczytałam te pytania, też bym nie zdała chociaż teoretycznie powinnam się na tym znać
Deli ale nadziemny będziecie mieć przyłącz do słupa czy od słupa do domu? Bo do domów chyba się nie robi nadziemnie tylko podziemnie... A jeśli tylko do słupa to się nie martw, to ma swoje plusy - o wiele łatwiej wykryć ewentualną awarię. Bo jak coś strzeli pod ziemią to jest kaplica, nie wiadomo gdzie kopać
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 14:45   #3583
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie przez kp...

Deli, a Amelce dajesz soczewice?
Ja wczoraj kupilam z mysla o Kubusiu, ale nigdy jej nie przyrzadzalam...
Nie nie dałam ;> ja też pierwszy raz z soczewicą mam kontakt:P ale dobra zupcia wyszla nomnomnom tztowi bdzie smakowac;p

Ellmi- o taka, tylko nie wiem czy da się uratować z tych plamek - będę probować tym mydłem drbcośtam;p, tak to fajna.

Kija- nie mam pojecia, zapytam tzta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jj.jpg (51,7 KB, 33 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-10-18 o 14:53
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 15:11   #3584
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
nawijko mój przemieszcza się w jakiś dziwny sposób i tylko do tyłu, ale jak dla mnie to nie jest pełzanie chociaż ja się nie znam
poza tym przkręca się tylko z lewego boku i tylko na brzuszek. Dzisiaj mi się przekręcił dwa razy z prawego, raz jak przytrzymał się mojej loszulki i drugi raz sam z siebie a tak to nie chce do tego nie jest np tak sztywny jak Amelka Debrah...
Ale sporo dzieci tutaj zaczynalo od pelzania w tyl... Takze glowa do gory!

U nas tez przekrecanie tylko z lewego boku, na brzuch przekreca sie 100razy dziennie, na plecy hmm o wiele rzadziej, ale potrafi.

Wlasnie u nas brak tej sztywnosci jest problemem :/
No nic, dowiem sie wiecej w poniedzialek.

Cytat:
my już po lekarzu, dziękujemy za kciuki
Filipowi idą 4 górne zęby na raz więc to głównie stąd te atrakcje, a poza tym mówił, że prawdopodobnie złapał jakiegoś wirusa dodatkowo, bo pytał czy mu po jelitach tak bulgotało no i to by się zgadzało; na szczęście dzisiaj jest zdecydowanie lepiej, choć apetyt jeszcze nie wrócił do końca; uff, ulżyło mi
dostał od lekarza na początku naklejkę "dzielny pacjent", zaczął ją jeść, a potem wcale nie był dzielny

ja nie kp, a mi też lecą dalej
4? Biedny Fifek!

Moze Filip lubi sie przyssać jak spisz

Stary 2013-10-18, 15:17   #3585
pstryczek84
Zakorzenienie

dziewczyny, wasze dzieci sa najmlodsze na watku, spokojnie, maja jeszcze czas...
nancy - moj tez pelzal do tylu, potem zalapal ze mozna do przodu pelzac i jak zaczal to nie mogl przestac

co ja jeszcze chcialam
aaaaaaaa, witaj ania!
zdjecia jak zwykle

mlody zasnal, wstanie, zje, przebierzemy sie i sru do lekarza...
poprosimy o kciuki!

Stary 2013-10-18, 15:20   #3586
LadyWhisper
Zakorzenienie

Mi tez leca wlosy, po porodzie mialam ich tyle, ze oooolosie a teraz? 5 na krzyz

dziewczyny czy ktoras ma do sprzedazy moze lozeczko turystyczne??? bo potrzebujemy na swieta wziac do dziadkow i do mojej mamy jak u niej czasem spimy. Wiem, ze na all sa za 100zl z przesylka z tymze ciekawe, czy to sie nie rozwali po jednej drzemce.....

Ja jestem hardcorem, 10st na dworze a ja herbatka w kubku termicznym ksiazka a babel spi malz wroci to ide biegac

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Aaaaa byla moja przyjaciolka, jakis czas sie nie widzialysmy i tez powiedziala, ze jestem chudzina teraz wiec chyba cos w tym jest

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 15:36   #3587
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Marsi kciuki za stopke Leosia i za trzecie bobo!
Mi tez sie trojeczka marzy..... Ale powiedzialam malzowi ze tylko wtedy sie zdecydujemy, jak bedziemy miec dom

Padłę jak muchę (w koncu )

słodziaczek mamutki

Cytat:
heloł

podczytuję Was dzielnie z tel ale nie umiem na nim pisać tzn nerwy mnie biorą jak nawet głupiego smsa muszę wysłać dzisiaj dorwałam kompa, czuję się jak po odwyku
to teraz piszę, co pamiętam

nawijko mój nie pije w ogóle, nawet w lato było tylko uu, butli i niekapka nie czai wcale, ostatnio dałam mu z kubka to parę łyków popił ale bez szału

mika ja jestem chętna na spotkanie tylko nie wiem jak będzie z przyszłym tygodniem bo jutro rano jedziemy do mojej mamy i nie wiem jeszcze kiedy wrócimy, może w czwartek a może dopiero w niedzielę
za mama

ezzo dzięki za linka

ellmi myślę, że idą Fifkowi zębce ale zawsze przed weekendem warto sprawdzić

hope Dadi chciał Cię popędzić trochę z tymi ćwiczeniami

fewciu ja na brzuszek nic nie daję a podawałam póki co tylko królika ale my trochę tyły mamy w rozszerzaniu

Black propozycję współpracy z Rimmelem
dla Oliwki

bijkora jakie pytania

cała marsi jesteście de best

hje dla tż, ja myślałam, ze u Was sielsko anielsko

silver pięknie Ci w nowych włoskach

Authentic fajnie, że się odezwałaś

jaka dziki? o ja pierdzielę :/

dołączam się do życzeń miesięcznicowych dla Yae, Leosia i Antosia

i hje na torcie marsi zaskoczę Cię, u nas jest pierwszy ząbek
miesiące miliona pobudek w nocy opłacały się, mamy go

Buziaki i dla Yae, Dominisi, Lenki, Lilci, Leosia i Antosia

Cytat:
Hej kochane

my tez
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 15:53   #3588
hje
Zakorzenienie

Ja pierdykam, łazienkę powinnam jeszcze ogarnąć, a tak sięmi☠☠☠☠aniechce
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 15:56   #3589
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Nawijko jakby to powiedzieć-unieruchamiałam prawa stronę,delikatnie,tak aby próbowała pracować lewa. Dawałam zabawki z lewej strony,jak się przekręcała na brzuszek przez prawe ramię to odwracałam na plecy i pokazywałam że można przez lewe. Generalnie robiłam ćwiczenia z książki która kiedyś Szaja dawała.

Nancy Blanka w ogóle nie pełzała a teraz raczkuje,jeszcze nie do końca wie że tak można zwiedzić całe mieszkanie (na moje szczęście) Ale tam gdzie chce dojść to dojdzie Także nie martw się,pełzanie to dobry znak

Cała zrób jutro badanie moczu w jakimś prywatnym laboratorium. I popros żeby jeszcze na jutro były wyniki. Buziaki dla Julaska!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Ania mam nadzieję że pobyt udany! Tęsknimy tu za Tobą!

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ja pierdykam, łazienkę powinnam jeszcze ogarnąć, a tak sięmi☠☠☠☠aniechce
To sobie daruj Są inni domownicy!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 16:09   #3590
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

hmm, ale moja Hania ma taka temp zawsze... no i w sumie pod et o0bjawy to pasuje wiele, może tka jak mówi nancy zrób jutro mocz?

U nas MEGA marud.... drzemka popołudniowa trwala 15 minut, za chiny nie chce mleka i za chiny nie chce spać......eh
Stary 2013-10-18, 16:26   #3591
hje
Zakorzenienie

Cytat:
To sobie daruj Są inni domownicy!
Ha! Właśnie przez cały ten tydzień jesteśmy z Polą same zawsze do ok. 18. Dziś też
Stary 2013-10-18, 16:35   #3592
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
dziewczyny, wasze dzieci sa najmlodsze na watku, spokojnie, maja jeszcze czas...
nancy - moj tez pelzal do tylu, potem zalapal ze mozna do przodu pelzac i jak zaczal to nie mogl przestac
Tak, to prawda, moj jeden z mlodszych.
Ale problemem w pelzaniu czy siadaniu jest jego wiotkosc, dlatego bez rehabilitacji sie nie obejdzie.

Cytat:
Nawijko jakby to powiedzieć-unieruchamiałam prawa stronę,delikatnie,tak aby próbowała pracować lewa. Dawałam zabawki z lewej strony,jak się przekręcała na brzuszek przez prawe ramię to odwracałam na plecy i pokazywałam że można przez lewe. Generalnie robiłam ćwiczenia z książki która kiedyś Szaja dawała.
Tak wlasnie robie...

Tylko ja juz nie wiem jak to jest z ta asymetria
Kubus przekreca sie na brzuszek tylko przez lewe ramie, ale wokol wlasnej osi kreci sie w prawo :/

Wybaczcie, ze dzis tak nudze..........

Stary 2013-10-18, 16:38   #3593
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
zgadzam sie z tym przesadzaniem. wydaje mi sie ze albo w jedna albo w druge strone - albo przesada albo olewactwo :/
Ja też tak sądzę. Oliwka też nie pełza za bardzo, próbuje coś tam robić w kierunku raczkowania, ale jeszcze jej daleko... Także Nawijko, nie przejmuj się, na pewno wszystko będzie dobrze.

Cytat:
dziewczyny czy ktoras ma do sprzedazy moze lozeczko turystyczne??? bo potrzebujemy na swieta wziac do dziadkow i do mojej mamy jak u niej czasem spimy. Wiem, ze na all sa za 100zl z przesylka z tymze ciekawe, czy to sie nie rozwali po jednej drzemce.....
Ja Ci powiem tyle, że ja mam właśnie takie tanie łóżeczko, dałam za nie 125zł z przesyłką i jest za☠☠☠iste. Używamy go od czerwca, często służy małej za kojec w ciągu dnia, woziliśmy je ze sobą do Krasnego i tam też w nim spała, jest miękkie, szybko i łatwo się składa, nie jest to żadne badziewie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 16:49   #3594
sarah67
Zadomowienie

Ja przeziebiona od 2 dni i nic nie mija chyba nawet gorzej jest
co moge brac jak kp?
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 16:51   #3595
misiaeel
Wtajemniczenie

Dziewczyny teść miał miec dzisiaj zabieg na przepuklinę. zabieg okazał się poważniejszą operacja bo jakies komplikacje były i do tego go jeszcze wybudzić nie mogli:/
na szczęście wszystko się dobrze skończyło. nie wspomnę juz o tym, że czekał z 'zabiegiem' 10 lat bo się bał

Cytat:
Hej Znowu podczytuję od rana, ale nie miałam się kiedy odezwać i przez to nie pozaznaczałam żadnych cytatów.

Była dziś dyrekcja z wawy u nas - kierowniczka podobno wspominała o mnie, żeby od nowego roku dali mi chociaż kilka godzin, oby się udało

Buziaczki dla wszystkich dzieciaczków kończących dziś kolejne miesiące - prócz Leosia, Yae i Antosia w tym gronie jest także Lilcia, Lenka i moja Dominisia

Silver fajnie fryzurka się prezentuje, ale o pyszczek proszę

Marsi za wizytę
trzymam kciuki żeby się z praca udało

Cytat:
i hje na torcie marsi zaskoczę Cię, u nas jest pierwszy ząbek
miesiące miliona pobudek w nocy opłacały się, mamy go

Cytat:
Bylismy w poradni rehabilitacyjnej.
Kochana nie zamartwiaj się, zobaczysz pójdziecie na pierwszą rehab, pokażą Wam wszystko, jak nosić, jak się bawić, jak układać, żeby pobudzić Małego.
u nas już na drugiej wizycie babka zauważyła dużą poprawe.
i to na pewno nie jest Twoja wina, lekarzami nie jesteśmy

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

U nas MEGA marud.... drzemka popołudniowa trwala 15 minut, za chiny nie chce mleka i za chiny nie chce spać......eh
u nas też:/ Hania spała dzisiaj 10 minut

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 16:57   #3596
bijkora
Rozeznanie

Zdałam ! 74\74 pkt
A teraz musze nadrabiać bo mam z 10 stron gaduły

Włosomaniaczka

Stary 2013-10-18, 17:02   #3597
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Zdałam ! 74\74 pkt
A teraz musze nadrabiać bo mam z 10 stron gaduły

gratulacje!!

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 17:15   #3598
ezzo
Zadomowienie

Brawo Bijkora

ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 17:24   #3599
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko ja juz nie wiem jak to jest z ta asymetria
Kubus przekreca sie na brzuszek tylko przez lewe ramie, ale wokol wlasnej osi kreci sie w prawo :/
Czyli prawą stronę ma silniejszą Bo jeśli przekręca się przez lewe ramię, to znaczy, że prawą stroną ma siłę "podnieść" prawy bok i go "przerzucić" nad lewym. No a kręci się w prawo, bo z tej strony rączkę ma silniejszą, czyli nią się ciągnie w ta prawą

Nie wiem, czy jasno wytłumaczyłam

Łazienka ogarnięta

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Zdałam ! 74\74 pkt

Ejjjj, czyli jednak można to zdać?
Ja bym w końcu się zabrała za prawko, ale się cykam, że tylko kasę i czas stracę, bo teraz takie trudne jest

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-18 o 17:22
Stary 2013-10-18, 17:44   #3600
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bijkora, gratulacje!!!

BLACK kochana mozesz dac linka do sprzedawcy??? albo nazwe lozeczka???

Pobiegalam, ale tylko 6km, ciezko cos dzisiaj
CZARNA motywatorze, łerarju???

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości