Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-18, 11:00   #3541
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Hej Znowu podczytuję od rana, ale nie miałam się kiedy odezwać i przez to nie pozaznaczałam żadnych cytatów.

Była dziś dyrekcja z wawy u nas - kierowniczka podobno wspominała o mnie, żeby od nowego roku dali mi chociaż kilka godzin, oby się udało

Buziaczki dla wszystkich dzieciaczków kończących dziś kolejne miesiące - prócz Leosia, Yae i Antosia w tym gronie jest także Lilcia, Lenka i moja Dominisia

Silver fajnie fryzurka się prezentuje, ale o pyszczek proszę

Marsi za wizytę

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:02   #3542
ezzo
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43322522]Dziewczyny, ale tak konkretnie o fotelikach to jeszcze - tam MOŻNA wykorzystać do zapinania pasy auta.[/QUOTE]

Szaja, w tym kiddy to pasami zapina sie właśnie tą osłonę tułowia.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:03   #3543
nancykenator
Zakorzenienie

heloł

podczytuję Was dzielnie z tel ale nie umiem na nim pisać tzn nerwy mnie biorą jak nawet głupiego smsa muszę wysłać dzisiaj dorwałam kompa, czuję się jak po odwyku
to teraz piszę, co pamiętam

nawijko mój nie pije w ogóle, nawet w lato było tylko uu, butli i niekapka nie czai wcale, ostatnio dałam mu z kubka to parę łyków popił ale bez szału

mika ja jestem chętna na spotkanie tylko nie wiem jak będzie z przyszłym tygodniem bo jutro rano jedziemy do mojej mamy i nie wiem jeszcze kiedy wrócimy, może w czwartek a może dopiero w niedzielę
za mama

ezzo dzięki za linka

ellmi myślę, że idą Fifkowi zębce ale zawsze przed weekendem warto sprawdzić

hope Dadi chciał Cię popędzić trochę z tymi ćwiczeniami

fewciu ja na brzuszek nic nie daję a podawałam póki co tylko królika ale my trochę tyły mamy w rozszerzaniu

Black propozycję współpracy z Rimmelem
dla Oliwki

bijkora jakie pytania

cała marsi jesteście de best

hje dla tż, ja myślałam, ze u Was sielsko anielsko

silver pięknie Ci w nowych włoskach

Authentic fajnie, że się odezwałaś

jaka dziki? o ja pierdzielę :/

dołączam się do życzeń miesięcznicowych dla Yae, Leosia i Antosia

i hje na torcie marsi zaskoczę Cię, u nas jest pierwszy ząbek
miesiące miliona pobudek w nocy opłacały się, mamy go
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:05   #3544
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Hej Znowu podczytuję od rana, ale nie miałam się kiedy odezwać i przez to nie pozaznaczałam żadnych cytatów.

Była dziś dyrekcja z wawy u nas - kierowniczka podobno wspominała o mnie, żeby od nowego roku dali mi chociaż kilka godzin, oby się udało

Buziaczki dla wszystkich dzieciaczków kończących dziś kolejne miesiące - prócz Leosia, Yae i Antosia w tym gronie jest także Lilcia, Lenka i moja Dominisia

Silver fajnie fryzurka się prezentuje, ale o pyszczek proszę

Marsi za wizytę
O rety, to dzisiaj niezła tugeza
Buziaki zatem dla Dominisi Lenki i Lilci
Stary 2013-10-18, 11:09   #3545
nafiyqa
Zakorzenienie

Wlasnie wrocilismy od lekarza.
Za dobrze nie jest zaraz Wam napisze...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:13   #3546
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
co się dzieje?

Dominika

Alicja
Stary 2013-10-18, 11:13   #3547
ezzo
Zadomowienie

Cytat:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 11:16   #3548
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
o kurczę
Stary 2013-10-18, 11:18   #3549
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
no mi też wypadają

dziewczyny trzymajcie kciuki o 13 mam z Leosiem konsultacje w spraiwe krzywej stopki tak się denerwuje
i buziaki dla 10miesięczniaka ! ząbków mu życzę

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Authentik miło że się odezwałaś,piękne zdjęcia!
Ciekawe która z nas jako kolejna wyląduje na odchowalni? Marsi

Silver super Ci w tej fryzurze!

Nawijko kciuki za wizytę.

Elmi również kciuki!

Hje dla TZ !

Bokeh bardzo ładny sweter,a buty też te oglądałam i sama nie wiem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kupiłam te kozaki, więc jak coś poczekaj to jak przyjdą powiem Ci czy są ok

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Wysiadam! Poczatek dnia a ja mam dosc, nie dosc ze nocka z d.upy to jeszcze mlodego uspalam spal szalone dwie minuty wstal i od tego czasu wyje i wyje! Pewnie zeby podejrzewam ze jak wyszly 2 na raz prawie to reszta tez sie odezwala, ale nic nie dziala, ani calgel ani ibum no juz nie wiem jak mu pomoc

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
jejku, współczuję Ci strasznie, bo ja bym chyba nie wytrzymała w sensie zamkneła bym sie chyba w kiblu i ryczała z bezsilności

Cytat:

no i buziaczki rocznicowe dla Leosia, Yae, Antosia, Lilci (kiedy wraca Ania???), Lenki i Dominisi

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-10-18 o 11:19
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:35   #3550
nafiyqa
Zakorzenienie

Bylismy w poradni rehabilitacyjnej.
Najpierw pani doktor zrobila wywiad i obejrzala Kube z kazdej strony. Synek moj na poczatku jest raczej wycofany w kontaktach z obcymi takze przygladal sie jej w skupieniu.
Mialam go zachecic, zeby przewrocil sie na brzuch. W domu zajmuje mu to ulamek sekundy, a tam? Ojj, chyba z 10min sie meczylismy z TZ.
Pani doktor stwierdzila lekka asymetrie ulozeniowa (m.in. dlatego, ze krecac sie wokol wlasnej osi robi to tylko w jedna strone, obraca sie na brzuch wylacznie przez lewe ramie), twierdzac, ze niewielka rehabilitacja wystarczy. OK.

Jako ze na wizycie bylismy w osrodku wczesnej interwencji to "w pakiecie" jest tez wizyta u logopedy i psychologa.
U psychologa akurat zwolnilo sie miejsce, wiec nas przyjeto.
TZ siedzial z Kubusiem na kolanach, a pani psycholog zaczela pokazywac mu zabawki, zaczepiac, itp.
Zaniepokoilo ja, ze Kuba siedzac oparty o klatke piersiowa TZ strasznie "lecial" na lewo, nie umial utrzymac rownowagi.
Stwierdzila, ze to niedobrze w tym wieku i jej zdaniem ma obnizone napiecie miesniowe
Za obnizonym napieciem przemawia:
- wiotkość,
- wyginanie ciala,
- niedzwiganie glowy,
- krecenie nadgarstkami (ruch jakby wkrecal zarowke albo prowadzil motor). Podobno w ten sposob rekompensuje sobie to, ze nie potrafi sie inaczej poruszac.

Do siadania jeszcze daleeeeka droga.
Jej zdaniem moze miec wplyw na to fakt, ze ja zaczelam raczkowac majac dopiero 11 miesiecy, a stac w wieku 14mscy. Poza tym jest dlugi, ale chudziutki.

Wizyta skonczyla sie przed czasem, bo Kubus marudzil juz ze zmeczenia (nie spal od 6:30, a bylismy tam ok 11).

Oczywiscie wyrzucam sobie, ze dopiero teraz zostalo to stwierdzone. Pediatra nic nie zauwazyla, ale my???
Jak moglismy z TZ nie zauwazyc tego wczesniej????? Gdyby wczesniej zostalo to wykryte, to juz moglibysmy go rehabilitowac, a tak?????
Nie wiem na co czekalam.
Wszyscy wokol mnie uspokajali, ze Kubus ma jeszcze czas na siedzenie/pelzania, itp, a ja uwierzylam
I gdybym nie poprosila pediatry o skierowanie to nadal g*wno bym wiedziala.

Psycholog stwierdzila, ze tragedii nie ma.
Owszem, pozno zostalo to stwierdzone, ale cwiczeniami da sie to naprawic.
Z rozwojem intelektualnym wszystko gra - nawiazuje kontakt, usmiecha sie, "gada".

W ogole jestem nieco zdziwiona, ze psycholog zajmuje sie stwierdzeniem napiecia, a lekarz rehabilitacji nic nie zauwazyl...

W poniedzialek pierwsza rehabilitacja.....
Sama jade, bo TZ w pracy.

Tylko czy to rzeczywiscie nic az tak powaznego?????
Orientujecie sie ile taka rehabilitacja moze potrwac az zacznie przynosic efekty????

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-10-18 o 11:38
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:41   #3551
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw pani doktor zrobila wywiad i obejrzala Kube z kazdej strony. Synek moj na poczatku jest raczej wycofany w kontaktach z obcymi takze przygladal sie jej w skupieniu.
Mialam go zachecic, zeby przewrocil sie na brzuch. W domu zajmuje mu to ulamek sekundy, a tam? Ojj, chyba z 10min sie meczylismy z TZ.
Pani doktor stwierdzila lekka asymetrie ulozeniowa (m.in. dlatego, ze krecac sie wokol wlasnej osi robi to tylko w jedna strone, obraca sie na brzuch wylacznie przez lewe ramie), twierdzac, ze niewielka rehabilitacja wystarczy. OK.

Jako ze na wizycie bylismy w osrodku wczesnej interwencji to "w pakiecie" jest tez wizyta u logopedy i psychologa.
TZ siedzial z Kubusiem na kolanach, a pani psycholog zaczela pokazywac mu zabawki, zaczepiac, itp.
Zaniepokoilo ja, ze Kuba siedzac oparty o klatke piersiowa TZ strasznie "lecial" na lewo, nie umial utrzymac rownowagi.
Stwierdzila, ze to niedobrze w tym wieku i jej zdaniem ma obnizone napiecie miesniowe
- wiotkość,
- wyginanie ciala,
- niedzwiganie glowy,
- krecenie nadgarstkami (ruch jakby wkrecal zarowke albo prowadzil motor). Podobno w ten sposob rekompensuje sobie to, ze nie potrafi sie inaczej poruszac.

Jej zdaniem moze miec wplyw na to fakt, ze ja zaczelam raczkowac majac dopiero 11 miesiecy, a stac w wieku 14mscy. Poza tym jest dlugi, ale chudziutki.

Wizyta skonczyla sie przed czasem, bo Kubus marudzil juz ze zmeczenia (nie spal od 6:30, a bylismy tam ok 11).

Oczywiscie wyrzucam sobie, ze dopiero teraz zostalo to stwierdzone. Pediatra nic nie zauwazyla, ale my???
Jak moglismy z TZ nie zauwazyc tego wczesniej????? Gdyby wczesniej zostalo to wykryte, to juz moglibysmy go rehabilitowac, a tak?????

Z rozwojem intelektualnym wszystko gra - nawiazuje kontakt, usmiecha sie, "gada".

W ogole jestem nieco zdziwiona, ze psycholog zajmuje sie stwierdzeniem napiecia, a lekarz rehabilitacji nic nie zauwazyl...

o kurczę, to mnie teraz wystraszyłaś, bo u mnie bardzo podobnie jak u Was...
trzymam kciuki za rehabilitację, Kubuś szybciutko nadrobi wszystko i będzie jeszcze śmigał
nie wyrzucaj sobie też tego, że wcześniej nie zauważyliście, przecież każde dziecko rozwija się inaczej, chodzicie do pediatry, który przecież wcześniej powinien coś zauważyć...
Tulę Was mocno

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 11:50   #3552
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

- wiotkość,
- wyginanie ciala,
- niedzwiganie glowy,

Nie wiem na co czekalam.
Wszyscy wokol mnie uspokajali, ze Kubus ma jeszcze czas na siedzenie/pelzania, itp, a ja uwierzylam

Orientujecie sie ile taka rehabilitacja moze potrwac az zacznie przynosic efekty????
Ale to nie Wasza wina, że niczego nie zauwazyliście - nie jesteście lekarzami, nie mieliscie wcześniej kontaktów z małym dzieckiem, które wymagałoby rehabilitacji. I tak dzięki Tobie teraz będzie się rehabilitować, bo jak sama napisałaś - wzięłaś skierowanie mimo, że pediatra nic niepokojącego nie widziała. I też dziwi mnie to, że obniżone napięcie stwierdził psycholog, a nie rehabilitant. Będzie dobrze, rehabilitacja pomoże, Kubuś będzie zdrów jak ryba i szybko się wszystkiego nauczy

Dominika

Alicja
Stary 2013-10-18, 11:50   #3553
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Kupiłam jej wczoraj pluszowy młotek z grzechotką w środku, jest szał.

Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam w żaden sposób tym komentarzem. Po prostu, jak opisujesz jego zachowanie, to kurczę, gra ważniejsza, niż własne dziecko? Tak nie można.
U nas za taki młotek chyba robi portfel tż

Ej, no co Ty Wręcz przeciwnie, napisałaś samą prawdę...

Cytat:
Oj, to , żeby coś wpadło!

A jak się córa sprawuje w swoje święto?

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
hje dla tż, ja myślałam, ze u Was sielsko anielsko

[/B]i hje na torcie marsi zaskoczę Cię, u nas jest pierwszy ząbek
Kurde, to chyba nie Ty jedyna...

No i brawo!
Tylko co z tym hje na torcie?

Cytat:

Nie znam się za bardzo, ale chyba, przynajmniej najpierw, taka rehabilitacja trwa 2 tyg. A potem, w zależności od jej rezultatów albo się kończy, albo jeszcze przedłuża.

Kochana, ja jestem na 100% pewna, że szybko się z tym uporacie Skoro to "tylko" napięcie z lewej strony, a rehabilitacja coś da, no i w domu też coś z Kubą poćwiczycie, to na pewno się wszystko uda Bo jeśli Kubuś zrobi jakikolwiek postęp, nie wiem,zacznie się obracać przez drugie ramię, albo pełzać - cokolwiek, to on sam potem będzie ćwiczył przez ruch i będzie przez to wzmacniał mięśnie.
No i to na pewno nie jest Wasza wina Skoro nawet ktoś taki, jak pediatra tego nie zauważył , to tym bardziej Wy.
Jeszcze wczoraj sama sobie wyrzucałam, że nie widziałam dużo złych nawyków u Poli, ale rzeczywiście - skąd mogłam wiedzieć, skoro wcześniej nigdy nie miałam styczności, przynajmniej takiej non-stop, z małym dzieckiem? A kobita uspokoiła, że wszystko jest dobrze, lekko do poprawy i tylko ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć
Będzie dobrze!

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-18 o 11:53
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:53   #3554
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
i buziaki dla 10miesięczniaka ! ząbków mu życzę

kupiłam te kozaki, więc jak coś poczekaj to jak przyjdą powiem Ci czy są ok

jejku, współczuję Ci strasznie, bo ja bym chyba nie wytrzymała w sensie zamkneła bym sie chyba w kiblu i ryczała z bezsilności

no i buziaczki rocznicowe dla Leosia, Yae, Antosia, Lilci (kiedy wraca Ania???), Lenki i Dominisi
No, duzo mi dzisiaj nie brakowalo, zeby Pietraszka z kotem zostawic a samej zamknac sie w lazience i wyc
Strasznie mi z tym zle, bo pierwszy raz od narodzin babla taka sytuacja

Cytat:

- wiotkość,
- wyginanie ciala,
- niedzwiganie glowy,

Nie wiem na co czekalam.

Kochana, absolutnie nic sobie nie wyrzucaj, jestescie rodzicami nie lekarzami! bedzie dobrze, rehabilitacja szybciutko przyniesie dobry efekt, trzymam kciuki mocno!!!

Jak mlody padl padlam razem z nim, spalismy dwie godz obudzil sie zestawilam na podloge i ladnie sie bawi teraz sie tylko zastanawiam, czy dac mu obiadek czy kaszke na sniadanie kaszki rano nie chcial plul plul tez chlebkiem, chyba od razu obiadek dam

Marsi tak stricte z tymi nockami to nie bylam, cos kiedy wspomnialam to powiedziala, ze na pewno zeby, teraz faktycznie, bo jeden za drugim ida, ale wtedy?
I jeszcze jak polozna przychodzila to mowila ze pewnie brzuszek dawalam infacol (nie pomagal) to mowila ze pewnie maly sie musi przestawic potem juz sie przyzwyczailam do tych nocek wiec

KROWA jaka wyrodna matka prosze Cie
Glupotki gadasz zobaczymy jak sie sytuacja u nas rozwinie ale np od dwoch dni babel bardzo malo piersi w dzien je, woli wode kaszki obiadki chlebek, jedynie w nocy dostaje piers i nadrabia
Wiec jestem coraz blizej odstawienia, mimo wszystko
Chociaz to jak babelkowi odlatuja oczka przy ciumkaniu ajjjj kocham to

Ezzo, o kurcze, a dostawal wody zamiast piersi? Jak to ogarneliscie?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:53   #3555
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Oj, to , żeby coś wpadło!

A jak się córa sprawuje w swoje święto?
Oby, bo już nie chcę wracać na bezrobocie, chciałabym tu się zaczepić na dłużej Dzięki

Nie wiem jak się Domcia sprawuje, bo nie dzwoniłam dziś do TŻ, ale nocka do najspokojniejszych nie należała, chyba kolejne zęby idą

Dominika

Alicja
Stary 2013-10-18, 11:54   #3556
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi a u was jak z UU w nocy? Budzil sie Leo? Ciumkal?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 11:56   #3557
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Oby, bo już nie chcę wracać na bezrobocie, chciałabym tu się zaczepić na dłużej Dzięki

Nie wiem jak się Domcia sprawuje, bo nie dzwoniłam dziś do TŻ, ale nocka do najspokojniejszych nie należała, chyba kolejne zęby idą

Czyli od rana szykowała sobie tugezę
Stary 2013-10-18, 11:57   #3558
elllmi
Zakorzenienie

hej
jaka pizgawica dzisiaj u nas, łeb urywa a ja z młodym do lekarza muszę iść
dzisiaj tak jakby troszkę lepiej, bo do tej pory nie robił kupki (boję się, żeby u lekarza przypadkiem kumulacji nie było); nie wiem, czy to dlatego, że wczoraj podałam mu trochę smecty tak szybko to działa? a tylk otroszeczkę udało mi się mu wcisnąć, bo pieroństwo niedobre

Bokeh, podobają mi się te buty zobaczymy jak na żywo; i sweterek hanulki też super
a co do tego, że się nie pokazuję za dużo, to dlatego, że ja mało wyjściowa jestem i żeby jakieś zdjęcie było ok, to muszę ich tysiąc pińcet zrobić

Fewciu, teraz w TV ciągle leci reklama filmu "Mój biegun" i za każdym razem, jak widzę mamę tego Jaśka, to myslę o Tobie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Bokeh kobaltowe jak najbardziej będzie pasował bo ja zima, ale ta czerwona fuksja mnie korci pcool:
a mi się zielony podoba

Cytat:
Bokeh, mam teraz 2rodzaje spodni, juz za duze i jeszcze za male :P

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Sprzedałam na allegro zeszłoroczne kombinezony, poszły prawie 2 razy dożej niż kupiłam! I chusta się sprzedała. Muszę jeszcze fotelik wystawić i leżaczek. Kupiłam w Lidlu te spodnie narciarskie dla Misia.
nieźle Ci z tą sprzedażą idzie
a to w Lidlu były same spodnie w takich rozmiarach jak dla naszych bąbli? myslałam, że tylko te kombinezony jednoczęściowe

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

tż mi też tak powiedział a potem było bunga bunga
haaa

Cytat:
dziewczyny trzymajcie kciuki o 13 mam z Leosiem konsultacje w spraiwe krzywej stopki tak się denerwuje

Cytat:
niezłe grono mamy podłączam się buziaki dzieciaczki

Cytat:
kochana, ale przecież Ty nie jesteś lekarzem, więc coś, co dla lekarza jest oznaką, że może być coś nie w porządku, Ty możesz odbierać zupełnie inaczej; a poza tym chodziłaś z Kubusiem do pediatry, na szczepienia i tam też nikt nic nie zauważył; nie wyrzucaj sobie jakiegoś zaniedbania czy coś teraz trzeba się spiąć, ćwiczyć i wszystko się unormuje

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 12:12   #3559
ezzo
Zadomowienie

Nawijko moim zdaniem Ty powinnaś być z siebie dumna, ze pomimo tego, ze lekarz nic nie widzial, domagałas sie tego, zeby jednak sprawdzic to co cie niepokoi, jestem przekonana, ze wszysto wyćwiczucie

Lady, ja nasze nocki konsultowalam juz z 3 pediatrami, gastrologiem, alergologiem, a nawet bioenergoterapeuta wczoraj bylam u kolejnego ekarza, bo maly ma katar juz 2 tydzien i on- swoja droga juz niespelna 80 letni dziadek w zaleceniach na kartce zapisał mi- stopniowe odstawianie dziecka od piersi, wedlug niego maly tak sie nauczyl, a ze jest coraz madrzejszy to nocki zamiast lepsze to beda gorsze, tylko w momencie podjecia decyzji powiedzial, ze trzeba byc konsekwentnym, zeby nie kolowac dziecka, ja mialam kilkakrotnie w ciagu dzisiejszej nocy chwile załamania, ale dotrwalismy, cucusia dostal rano na siedzaco, a w nocy dostal butle z mm, probowalismy tez dac dzisiaj wode ale byla histeria, mm nie chcial, wiec ponudki ewidentnie z przyzwyczajnenia a nie z pragnienia czy głodu. Acha przez 6 tyg bede podawac melise w syropku i dostalismy tez taki syropek, nie pamietam nazwy, ale mam go podawac dopiero za tydzien, nazwy nie pamietam, on jest na brzuszkowe problemy o podlozu alergicznym, doktor stwierdzil, ze nie przychodza mu do glowy zadne inny przyczyny dla naszych koszmarnych nocy.
Idziemy dzisiaj na jasna gora, moze wymodlimy troche lepsze nocki
Stary 2013-10-18, 12:13   #3560
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Nawijko my też mieliśmy napięcie obniżone. Pamiętam po pierwszej wizycie lekarka powiedziała żeby tylko zachęcać lewą stronę do pracy. Nie mogliśmy zrehabilitować Blanki bo miała szelki. Wobec tego jak tylko mogłam pobudzałam lewą stronę. Jak już się obracala na brzuszek,to pokazywałam jak zrobić to przez lewe ramię. I po miesiącu miałyśmy kolejna wizytę i po napięciu ani śladu!
Także Kochana wszystko na pewno będzie dobrze! Nie martw się. Troszkę ćwiczeń i wszystko wróci do normy

Nancy gratuluje ząbka!

Bokeh to czekam na relację odnośnie butów

Elmi czemu tak myślisz? Przecież już mam ciemne włosy

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 12:19   #3561
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krowa1989 Pokaż wiadomość
O fak! Poczułam się jak wyrodna matka, która zabrała dziecku dzieciństwo .
Co Ty wygadujesz????!
Cytat:
no mi też wypadają

Współczuję że tak długo wypadają włosy

Trzymam kciuki

Cytat:

Padłę jak muchę (w koncu )

Daria nie zasypia na brzuszku. Od urodzenia tylko raz tak zasnęła jak miała 3 miesiące.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

A pociera Pola nosek , ale zewnętrzną stroną dłoni ??
Daria też tak robi
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Daj spokój, jaka wyrodna matka? Ja też chciałam karmić, walczyłam jak lew, starałam się, znosiłam ból i wszystko inne, bo nie chciały mi się goić rany, które mi się porobiły od karmienia... Miałam zastoje, zatory, gorączkę z tego powodu... Masakra... W końcu, jak udało się pożegnać z bólem, to przyszedł kryzys... Ale walczyłam, odciągałam, starałam się, jak mogłam... Jak udało się zażegnać kryzys, to przyszedł liszajec, dostałam antybiotyk sterydowy i amen w pacierzu. Karmienie się skończyło, bo nie mogłam małej przystawiać, a odciąganie było za mało skuteczne w tym momencie.
DOBRZE NAPISANE!! Ja też walczyłam , walczyłam , walczyłam jak lwica o kp i co?? i nie wyszło ... Życie.

Cytat:
Oooo ile świętujących dziś.
W takim razie dla Dominisi. Lenki i Lilci też życzonka

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
[/B]i hje na torcie marsi zaskoczę Cię, u nas jest pierwszy ząbek
za ząbka!!

nawijko, trzymam kciuki za rehabilitację. Zobaczysz że będzie dobrze.
A swoją drogą...mnie się wydaje że Ci lekarze przesadzają....
I jestem pewna że jakbym poszła z Darią to też by powiedzieli że coś jej jest bo jest dużo bardziej do tyłu od Waszych dzieci. Tak to już jest że lekarze ZAWSZE się do czegoś przyczepią....

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
Fewciu, teraz w TV ciągle leci reklama filmu "Mój biegun" i za każdym razem, jak widzę mamę tego Jaśka, to myslę o Tobie
Tez tak mam
Mimo że fewcia ma już teraz ciemniejsze włosy to i tak jest z twarzy podobna do tej aktorki Po prostu Fewciu, ŚLICZNA JESTEŚ!
Stary 2013-10-18, 12:24   #3562
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
Cytat:
Mowisz i masz

Moj 8-miesieczny mezczyzna
ale slodziak!
i jaka kosiula extra!

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
nie chcę Ci straszyć, ale lepiej pójdź do lekarza.. u nas podobnie było ostatnio... i nie wiele brakowało do zapalenia płuc... A pamiętajcie, że u takich maluchów zapalenie płuc rozwija się w ekspresowym tempie... godzine temu mogło być w płucach czysto a teraz może już coś być.. Dla pewności skoczcie do pediatry...

pisalam ze ide dzis

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Hje - super ze wizyta udana!
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Oje.bałam testy Miłam 67pkt, jak zwykle jednego mi zabrakło.
Wyłozyłam się na 4 pytaniach.
1)Wymiary tej naklejki która jest na szybie po prawej stronie z numerem rejestracyjnym.
2) Ile metrów musi mieć asfalt żeby był uznany za drogę. a.15m b.20m c.30m
3)Ile musi wynosić twardość nawierzchni bitumicznej wg skali G..coś tam
4)Ile musi wynosić minimalnie długosć drążka zmiany biegów.

Kuwa takie pytania mi się trafiły...
A wszystkie pytania ze znakami,skrzyżowaniami, pierwszą pomoca miałam dobrze.

Jutro o 12 zdaję drugi raz
ja pie.rdole! na ch.uj komu takie pytania!!!!!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 12:27   #3563
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

TUGEZA na całego
dla solenizantów

silver, fajny fryz coś czuję, że teraz będzie fala odwiedzin fryzjerów i wrzucanie fotek po cięciach

marsi, pewnie jesteś teraz u lekarza z Leo. Napisz jak bedziesz po.

nawijko, nie obwiniaj się absolutnie. Niestety nie jesteśmy lekarzami, ani nie posiadamy specjalistycznej wiedzy, żeby zapobiegać temu co "złe" u naszych maluchów. Poćwiczycie i będzie dobrze.

nie wiem co jeszcze chciałam... nie pamiętam.

U nas nocka średnia. Mała się budziła z płaczem- albo sobie wymyśliłam, albo mam wrażenie, że coś ją boli jak sika... Ale jakby miała zapalenie cewki czy cuś, to chyba by się temp. podwyższona utrzymywała.
I z jedzeniem coraz gorsza masakra nie wiem na co to zwalić, na taki etap, na zęby, czy może faktycznie coś jej dolega.
Nic nie pasuje, buzia zaciśnieta, że igły nie wetknie...

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 12:32   #3564
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nawijko, pamiętaj, że ty jesteś rodzicem ale nie lekarzem - i NIE musisz widzieć, że coś jest nie tak, bo zwyczajnie nie musisz potrafić stwierdzić, że brak czegos lub robienie czegos w dany sposób jest zle. TO lekarz powinien zobaczyć, zauważyć. Napięcie mięśniowe obniżone sie zdarza tak samo, jak wysokie napiecie i to jest do wyprostowania jak najbardziej
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 12:32   #3565
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Sto lat się do Was nie odzywałam, a dzieje się u nas wiele. Przede wszystkim zacznę od tego, że Agatka będzie miała braciszka Prawdopodobnie Maksymiliana Były podejrzenia hipotrofii, ale na szczęście w szpitalu okazało się, że lekarz jest przewrażliwiony. Jest ok. 28 tc, termin na 11 stycznia (w sam raz po roczku Agatki)

Poza tym baba sprzedała razem z nami wynajmowane mieszkanie przez dwa miesiące mieszkaliśmy u teściowej, ale od jutra znów na swoje (wynajmowane) A teściową mam taką: nie bierze Agatki na ręce, nic przy niej nie robi, ani razu nie wzięła jej na spacer, nie kupi jej nawet owocu, a na wieść, że znów zostanie babcią powiedziała "o Boże, tylko nie to! Nie Ola, ja naprawdę się nie cieszę". Dała nam najmniejszy z trzech pokoi (choć obiecała średni) i wtrąca się do wszystkiego.
Także nie pozostaje mi nic innego jak się szybko wynieść. Przeprowadzka mnie przeraża, bo nic nie mogę dźwigać, a głupio zrzucać wszystko na barki moich rodziców.

Tyle u mnie Nadrobić, to Was nie nadrobię, ale poczytam z chęcią jak rosną Wasze dzieciaczki Pozdrawiam!

a dla tesciowej

Stary 2013-10-18, 12:45   #3566
hje
Zakorzenienie

Nic nie piszą, to idę
Stary 2013-10-18, 12:49   #3567
pstryczek84
Zakorzenienie

Silver - super wloski!

Stary 2013-10-18, 12:52   #3568
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Silver dziękuje Ale chyba troszkę przesądzasz

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 13:17   #3569
Delicjanka
Zakorzenienie

Hejka.

Bylam dziś odebrać pozwolenie! ale i tak musi sie uprawomocnić więc do 4 listopada trza czekać.
Nie mam jeszcze samochodu, a więc zmokłam (nie dorobiłam się jeszcze parasolki) zmarzłam i czekam teraz na jakies zapalenie płuc czy coś. Czuje się jak gąbka. Wszystko mnie boli itd.

Mamy chłopców, z myślą o Waszych maluchach dorwałam dziś fajną koszule w kratkę z HM dla chłopczyka pisze ze rozm 2 latka, najpierw muszę uprać bo ma takie plamki jakby z fluidu, jak zejdą to Wam zrobię zdjęcie i która będzie chciała to wyśle

gotuje tztowi zupe z soczewicą, nie mam na nic siłyyyyyyyyyyyyyyyy.

Nawijko, nie jesteś lekarzem więc się lasencjo nie obwiniaj !! wszystko będzie dobrze!!

jeszcze co do KP, ja też walczyłam! dopiero w 5 dniu miałam nawał pokarmu a pierwsze dni były załamaniem dla mnie, ale jakoś się pojawił ten pokarm, ale ciągle się obwiniam .. ze te kolki to wina mojego pokarmu... nie wiem, jak kolejne dziecko będzie miało też takie problemy brzuszkowe czy będę miała tyle siły żeby karmić.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-10-18 o 13:18
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-18, 13:23   #3570
pstryczek84
Zakorzenienie

Wszystkiego najlepszego za skończone miesiące dla Yae, Antosia i Leosia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości