|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Witam Was wizażystki
![]() Jestem tu nowa. Postanowiłam wziąć się za swoje włosy, bo ostatnio stały się straszne. Dzisiaj po umyciu nałozyłam na skórę głowy http://www.siwewlosy.com.pl/pca.html i teraz mam matowe włosy... nałożyłam jeszcze przed tym odzywkę d/s od znajomej, z Hebe z olejkiem kokosowym, nie pamiętam nazwy, butelka w łatki chyba. I teraz nie wiem czy matowe wlosy są po ej odżywce czy po tych ampułkach... Jadę dzisiaj do drogerii kupić odżywkę Fructis Oleo Repair i chyba kupię szampon Garnier Ultra Doux (na sąsiednim wątku mi polecono). Zależy mi na błyszczących włosach. Czy polecicie coś jeszcze? Na końcówki nakładam jedwab sleek line, a obecny szampon to również Sleek line do włosów farbowanych. Pozdrawiam! |
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam szamponu Baby Dream,ale dopiero dwa razy myłam nim włosy. Po nałożeniu szamponu mam takie tępe włosy,że aż mi się ich dotykać nie chce brr... Też tak macie.? A odżywkę mam jakąś fryzjerską,ale muszę się przyznać,że nie przestudiowałam jej składu
|
|
|
|
#993 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#994 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
SLS to detergent, który myje i się pieni, więc po co miałby być w odżywkach? SLS znajdziesz w szamponach albo w żelach do kąpieli. Może masz tępe włosy od odżywki, bo ma za dużo silikonów w składzie i Ci oblepia, aż włos robi się szytwny i tępy?
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez Martii=* Czas edycji: 2013-10-19 o 14:34 |
||
|
|
|
#995 |
|
Raczkowanie
|
chyba dziś albo jutro wypróbuję tą maskę z mąką ziemniaczaną
|
#996 | |
|
Zakorzenienie
|
Przed Baby Dream L'oreala dokładnie tego - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ie-wlosow.html
Cytat:
Muszę to koniecznie zrobić.
|
|
|
|
|
#997 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#998 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, co dziś ciekawego macie w planach odnośnie włosów?
ja właśnie umyłam i nałożyłam odżywkę z farby casting gloss z loreala No nic lece. Jutro was nadrobie, bo lecicie a dziś nie mam czasu ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
|
|
#999 |
|
Zadomowienie
|
Część dziewczyny
z włosami dzisiaj nic nie robiłam, nawet drożdzy nie wypiłam Na szczęscie jutro mam jeszcze wolne, więc przed pójściem do pracy jeszcze o nie zadbam ![]() Muszę tylko poczekać aż paczka z kosmetykami dotrze
|
#1000 |
|
Raczkowanie
|
Stwierdziłam, że szampon Isany przyspiesza nieco przetłuszczanie. Wczoraj nic nie zrobiłam z włosami. Żadnej odżywki, tylko szampon. Dzisiaj i jutro im to wynagrodzę.
resztki niebieskiej Isany+ AiK & oliwa z oliwek oraz migdał i papaja Alterry ok. 2-3 h mycie Facelle Bioetika + AiK 1h |
|
|
|
#1001 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Wróciłam niedawno z pracy. Drożdże wypiję pod wieczór na razie leżę w łóżku i z niego nie wychodzę. Dzisiaj w planach kremowanie włosków bo po ostatnim jestem zachwycona
|
|
|
|
#1002 |
|
Rozeznanie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43340410]Dzień dobry
Wróciłam niedawno z pracy. Drożdże wypiję pod wieczór na razie leżę w łóżku i z niego nie wychodzę. Dzisiaj w planach kremowanie włosków bo po ostatnim jestem zachwycona [/QUOTE]Czym kremujesz? |
|
|
|
#1003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale rzuciłam miksa pod czepek, czapkę i ręcznik... Glutek + mąka ziemniaczana + gliceryna + po trochu maski Kallos Latte, odżywki Joanny Len i Rumianek, odżywki Ziaja intensywne nawilżanie :0 Zobaczymy co będzie, jak ją zmyję za 40 minut
Edytowane przez edytah10 Czas edycji: 2013-10-19 o 18:19 |
|
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1005 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1006 |
|
Raczkowanie
|
fajny jest efekt po tej maseczce ziemniaczanej?
bo nie chce mi się w to dziś bawić, ale możeee ;s
|
#1007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w internetach polecają, ja dopiero robiłam ją dwa razy ale zawsze z takimi miksami, że nie wiem, co było skutkiem czego w środę będę robić Kallosa Latte właśnie z tą mąką
|
|
|
|
|
#1008 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj obejrzałam składy wszystkich odżywek AiK w kauflandzie i były już same nowe wersje
|
|
#1009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1010 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja używam jej od niedawna i nie widzę żeby wygląd włosów się jakoś pogorszył, gorzej było z odżywką z joanny z lnem i rumiankiem (?) już po pierwszym użyciu włosy mimo tego, że były miękkie to strasznie suche, a po stosowaniu codziennie przez 2 tygodnie już w ogóle :/
|
|
#1011 |
|
Rozeznanie
|
Hejo. Dzis amla na dlugosc, mycie kopf bis fuss, odzywka deba, odzywka bs mleko i miod, olejek diy na koncowki.
Odzywka jak dla mnie konsystencja, zapach ok. Wygladza wlosy, rozprostowane mam po niej klaki ale bardzo fajne. Miekkie, gladkie, dociazone. Fajna jest i ta cena! Ta pojemnosc! Super ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Juluś 20.07.11 Kornelia 04.02.2016 Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2013-10-19 o 21:55 |
|
|
|
#1012 |
|
Raczkowanie
|
W końcu udało mi się zrobić dobrego glutka (do trzech razy sztuka
|
#1013 | |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Nałożyłam wczoraj Isanę na włosy, dzisiaj wstaję i patrzę a moje włosy są kręcone. Umyłam włosy pomarańczowym Garnierem i siedzę z ręcznikiem na włosach.---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
Ile mają cm? Moje wymarzone |
|
|
|
|
#1014 |
|
Zadomowienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43345682]Dzień dobry
Nałożyłam wczoraj Isanę na włosy, dzisiaj wstaję i patrzę a moje włosy są kręcone. Umyłam włosy pomarańczowym Garnierem i siedzę z ręcznikiem na włosach.[/QUOTE]Jaką tą isanę nałożyłaś? Krem? Też tak chcę
|
#1015 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam maskę do włosów ze Sleek Line. Wczoraj zakupiłam też odżywkę Garniera Oleo Repair.Wydaje mi się, że ta matowość włosów jest przez te ampułki na porost włosów...więc pewnie będę je nakładać na noc a następnego dnia rano myć włosy.
|
|
|
|
|
#1016 |
|
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim
|
|
|
|
#1017 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Wątek śledzę od początku i postanowiłam dołączyć. Mam nadzieje, że ciepło mnie przyjmiecie. O włosy intensywnie dbam od ok. dwóch miesiący, olej zaczęłam nakładać jakoś w maju ale niesystematycznie. Mam falowane na końcach włosy do ramion w kolorze ciemnego czekoladowego brązu (henna khadi) Wydaje mi się, że są średnioporowate w kierunku wysokiej. Po 2 dniach od mycia już wyglądają nieświeżo, czasami przetrzymuję je 3 dni. Końcówki mam suche jednak nie rozdwojone bo regularnie podcinam. Staram się olejować włosy przed każdym myciem, zwykle na zwilżone sokiem z aloesu włosy nakładam odżywkę i na to olej. Obecnie denkuję sesę, używam również Vatiki. Włosy myję co 2-3 dni szamponem bez sls, po czym odżywka na parę minut, po osuszeniu ręcznikiem odżywka w sprayu ulatwiająca rozczesywanie i silikonowe serum na końce. Czeszę TT. Codziennie uzywam wcierki na porost, czasami robię płukanki (octowa, aloesowa, piwna). To chyba wszystko jeśli chodzi o moją pielęgnację. Myślę, że czytelnie się opisałam Jutro postaram się dodać zdjęcie włosów, zebyscie mogły ocenić w jakim są stanie i czy dobrze im robię |
|
|
|
#1018 | |||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do fryzjerek, szewc bez butów chodzi. ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() Ja mam obecnie serum Joanny z olejkiem arganowym i wbrew negatywnym opiniom, u mnie spisuje się bardzo dobrze. Ja mam odstające włosy po niektórych odżywkach. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
Ja czuję się trochę "uzależniona" od słodyczy, ale może jedzenie ich przez kilka dni to dla mnie za dużo, bo może na raz jem ich więcej od Ciebie? Może Ty spożywasz częściej a mniej? Albo jesteś chudziutka jak patyk i masz super spalanie, bo i takie osoby znam. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Może Twoja fryzjerka zna się, ale ma to w poważaniu? Jak większość zawodowców, którzy czują się pewnie w zawodzie.---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
Miałam tą maskarę i oczywiście popsułam jej opinię.![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;43282200]Ja słyszałam o kremowaniu włosów i nawet zakupiłam w Rossmannie balsam do ciała Isany. Na razie jeszcze nie wypróbowałam ale jak wypróbuję to na pewno o tym napiszę [/QUOTE]Ja uwielbiam te kremy w słoiczkach, ale do ciała. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
Dlatego nie wiem, czy uda mi się uzyskać fale. Więc siemię lniane odpada. Kupiłam sobie piankę pomarańczową Isany i moje loki, raczej loko-dredy, po kilku minutach same się rozkręciły. To jak używacie pianki do włosów? Postąpiłam wg instrukcji i wielkie nic z tego wyszło.---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
.
|
|||||||||||
|
|
|
#1019 |
|
Konto usunięte
|
A ja praktycznie codziennie olejowałam babydreamem fur mama i mi się włosy okropnie przetłuszczają
teraz olejuję 2 razy w tygodniu na całą noc, rano nakładam bingo spa z drożdżami, emulguje mi się, zmywam szamponem dla dzieci z ziai (tzn szampon i żel pod prysznic w 1) ale nadal na drugi dzień są tłuste w dotyku są fajne, końcówki mi się w ogóle nie rozdwajają (ale to opinia mamy), hennuję je na rudo, ale nie jestem zadowolona z koloru (końcóweczki są fajne - rudziutkie jak lisek, ale im dalej włos tym ciemniejjszy) więc kupię korzeń rzewienia i rozjaśnię je naturalnie o te 2 tony (maksymalnie) i dopiero położę hennę, może wtedy wyjdą mi jakieś fajne miedziaki. Na skalp używam wody brzozowej (i podejrzewam, że to przez nią mi się tak kłaki przetłuszczają! ) i staram się je zmusić do porostu, ale ona mają to w tyłku i nie śpieszy im się bardziej, niż 1 cm na miesiąc.
|
|
|
|
#1020 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo.
nie wiecie, czy woski Yankee Candle można kupić stacjonarnie np w sieciówkach typu Carrefour? Albo jakieś ich podróby w miarę podobne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

Muszę to koniecznie zrobić.

w internetach polecają, ja dopiero robiłam ją dwa razy ale zawsze z takimi miksami, że nie wiem, co było skutkiem czego
w środę będę robić Kallosa Latte właśnie z tą mąką

Dlatego nie wiem, czy uda mi się uzyskać fale.
.