|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#782 |
|
Zadomowienie
|
Kinia Daj znać jak po kremowaniu
Nigdy nie probowałam tej formy Jestem bardzo ciekawa ![]() Siedzę właśnie z białą perłą na zębach Zaraz zaleje drożdze i może nałoże jakiś olej na włosy No i wcierkę też by się przydało... ![]() Dzisiaj byłam z mamą u fryzjerki, rozmawiałyśmy trochę o pielęgnacji włosów. Stwierdziła, że teraz zrobił się szał na długie włosy,przez co dziewczyny wymyślają cudawianki, a tak naprawdę,każdy osiągnie efekt pięknych włosów po odstawieniu prostownicy czy rozjaśniacza i jeżeli po każdym myciu będzie nakładał odżywkę ![]() Eheeee, więc dlaczego sama włosy miała brzydkie i zniszczone... zresztą jak większość fryzjerek
|
#783 |
|
Raczkowanie
|
Przypadkowo zostawiłam na nieco dłużej niebieską Isanę. Efekt: tafla przy spłukiwaniu
Za kilkanaście minut idę spłukać drugie O. Mówicie o jedwabiach - mój pierwszy to GP, więc nie mam porównania, ale na pewno nie widzę negatywnych skutków. A że widziałam CHI w sklepie fryzjerskim w moim mieście, następny będzie on. Chcę już wypróbować silikony na moich włosach, ale trzeba skończyć odżywki |
|
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
hej
ja siedzę z maską i olejem już godzinę, myślę że potrzymam tak z 3
|
#785 |
|
Raczkowanie
|
Zażywam ten Merz Special, ale jakiś powalających skutków nie ma, paznokcie są twardsze a włosy ciut mniej wypadają, jestem w połowie opakowania. A wy dziewczyny zażywałyście go kiedyś? Jakie efekty?
Powiedzcie mi jak mam zmierzyć włoski? Od nasady aż od czoła? Czy tylko dolne pasmo przy karku? tylko nie śmiejcie się ze mnie naprawdę nie wiem jak to zrobić
|
#786 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Biała perła Dziś zakupiłam w końcu miodek dziś, albo jutro zrobię maseczkę. A jutro jadę do siostry nakładać jej hennę, spodobał jej się mój efekt i też się zdecydowała. Dziewczyny tak chwalicie ten jedwab CHI, chyba go kupie jak skończy mi się ten z GP. W tym poście użyłam 'chyba' prawie w każdym zdaniu hah ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
Edytowane przez mulankasia Czas edycji: 2013-10-15 o 19:23 |
||
|
|
|
#787 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
Nie ma za co Cytat:
Kiedy jej nie robiłam Daj znac jak efekty
|
|
#788 |
|
Konto usunięte
|
Większa część fryzjerek ma nie dość, że zupełnie nie modne fryzury to jeszcze zniszczone farbowaniem włosy. Zastanawiam się dlaczego tak jest. Czyżby nic ich nie uczyli w tych szkołach? Jak widzę takie wyfiokowane paniusie to aż boję się wchodzić do zakładu.
|
|
|
|
#789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe zaszalałaś ![]() myślę, że z zapachem nie jest tak tragicznie da sie przyzwyczaić jak ma działać to się nawet mogę tak poświęcić ![]() Cytat:
Cytat:
i to ma być według fryzjera dobre dla włosów? Edytowane przez kropelkaa Czas edycji: 2013-10-15 o 20:09 |
|||
|
|
|
#790 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie. Dużo osób wchodząc do zakłądu fryzjerskiego zwraca uwagę na włosy fryzjerki, a tu niestety, ale widok czasami jest odrażający. Jakies pstrokate kolory albo wygolone boki..brrr. Strach myśleć co ona by mogła nam na głowie zrobić.
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież Honey ma teraz włosy ściete na zapałkę???
ja polecam na końce serum z mariona |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niedługo to nic nie będzie dobrego ![]() Taaak Honey ma cudowne włoski No ja zawsze się nad tym zastanawiam. Jak to uczą w szkole fryzjerskiej albo na kursach o myciu i czesaniu włosów. Ile razy miałam chęć zwrócić uwagę, ale to moja fryzjerka, któa wie co to 2 cm, więc nie ryzykuję, bo zamiast 2 to zrobi mi potem 10 ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Miałyśmy na myśli jedną z Wizażanek
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wytlumacznie mi jak to jest z humektantami i emolientami
|
|
|
|
#794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj użyłam pierwszy raz... licze na efekty Chociaż, zdaję sobię sprawę, że może u mnie nie zadziałać, bo moje zęby nie są zółte, tylko szare... i to chyba od papierosów, bo kiedyś były bialutkie
|
|
#795 |
|
Zadomowienie
|
Moja fryzjerka wie co znaczy 2cm i dobrze ścina ale kompletnie nie zna się na pielęgnacji włosów... Suszy gorącym nawiewem, trze włosy brr
|
#796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wspominam o ''masażu'' głowy...
|
|
#797 |
|
Rozeznanie
|
Co do fryzjerek, to ja na szczęście chodzę do bardzo zaufanej, wiem, że chce jak najlepiej dla moich włosów
A ja będę testować wizażowe hity
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem najlepszy podkład na zimę
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
Mój kallos color powinien u mnie być do dwóch dni, jestem ciekawa jak się u mnie spisze
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorowa pora. Dziecie spi mieszkanko posprzatane olej amla na glowie juz od godz 16 i bedzie cala noc. Zastanawiam sie nad merz specjal. Ale troche mi sie zdrowie pogorszylo biore aktualnie po 5 tabletek roznych dziennie i nie wiem czy dodatkowe to nie bedzie juz za duzo?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
A musze przyznac z jak wlosy wypadaly garsciani tto po scieciu tfu tfu nie wypadaja wcale
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#804 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Głównie boję się, że wzięłam trochę za ciemny odcień, bo lubię być blada ![]() Ja nie znam się na podkładach, teraz używałam Maybelline Affinitone, bez szału (chociaż ten mój odcień ma fajny), ale za 15 zł w promocji ujdzie
|
|
#805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#806 |
|
Rozeznanie
|
180 Sand Beige do cery suchej/normalnej
Chciałam jaśniejszy, ale znajoma ekspedientka doradziła mi ten i mam nadzieje, że jutro przy świetle dziennym się nie rozczaruję ![]() Napisze jutro wieczorem jak przetrwał dzień
|
#807 |
|
Raczkowanie
|
Amalia szczerze mówiąc to nie wiem, bo mam go już od jakiegoś czasu, ostatnio nie sprawdzałam czy nadal jest w biedronce
kochaneczka kremowanie chyba się udało włosy są super miękkie w dotyku, w ogóle nie tłuste, czego się bałam. Może to też trochę zasługa nafty. Ostatnie płukanie zrobiłam woda + kilka kropli nafty kosmetycznej.Co do fryzjerek, według mnie powinny świecić na odległość przykładem! Nie potrafię zaufać fryzjerce jeśli sama ma beznadziejną fryzurę, odrzuca mnie od wejścia ![]() Używałam białej perły przed ślubem, całkiem niezłe efekty były. Ja od jakiegoś już czasu używam podkładu Inglota, i jak dla mnie najlepszy. Jeszcze nie miałam lepszego. Świetnie kryje, trzyma cały dzień, świetnie się dopasowuje, bardzo wydajny. ![]() iinnka niestety nie pomogę, totalne się nie znam na tych cudach, ale chętnie poczytam jak któraś bardziej doświadczona włosomaniaczka się odezwie
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Substancje nawilżające w kosmetykach dzielą się na dwie najważniejsze grupy: emolienty i humektanty. Emolienty to substancje tłuszczowe, które zabezpieczają przed utratą wody, tworząc na powierzchni włosów warstwę ochronną. Emolienty będą ułatwiać rozczesywanie, nabłyszczać i wzmacniać wytrzymałość mechaniczną włosów. Ze względu na pochodzenie emolienty dzielimy na roślinne, odzwierzęce oraz pochodne ropy naftowej. Humektanty to substancje higroskopijne posiadające zdolność wiązania wody i jej zatrzymywania. Humektanty powinny być stosowane wraz z emolientami, w przeciwnym razie mogą powodować wysuszanie. Ważne jest zatem, aby składniki z obu grup znalazły się w jednej odżywce. Możemy również ulepszać nasze odżywki dodając do nich odpowiednie półprodukty. Przykładowe emolienty: - oleje roślinne np. olej z avocado, oliwa z oliwek, olej ze słodkich migdałów, olej słonecznikowy, olej rycynowy, olej z pestek winogron, olej z kiełków pszenicy - woski roślinne: olej jojoba, olej kokosowy - oleje odzwierzęce: skwalen (Squalene) - woski odzwierzęce: wosk pszczeli (Cera Alba, Cera Flava), lanolina (Lanolin) - alkohole tłuszczowe (np. Cetyl Alcohol) i kwasy tłuszczowe (np. Stearic Acid) - parafina i wazelina (Paraffinum Liquidum, Petrolatum) - silikony Przykładowe humektanty: - żel aloesowy i sok z aloesu (Aloe Vera) - miód i mleczko pszczele (Mel, Royal Jelly) - żel lniany (Linum usitatissiumum) - gliceryna (Glycerin - do kupienia w aptece; dodajemy 2-3 krople do odżywki) - kwas hialuronowy (Hyaluronic Acid, Sodium Hyaluronate) - mocznik w stężeniach do 10% (Urea) - kwas mlekowy w niewielkich stężeniach (Lactic Acid) - mleczan sodu (Sodium Lactate) - D-panthenol |
|
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
Mam go i już go nie lubię... przy trądziku, do maskowania nadawał się idealnie, teraz, gdy już nie mam tyle wyprysków i przebarwień, chcę od podkładu troszkę więcej.... niż tylko maski
|
#810 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

kurcze totalnie nie znam sie na składzie. Niby jest woda, gliceryna, parafina....ale alkohol też...a może spróbuje i dam znać

Nigdy nie probowałam tej formy
ja siedzę z maską i olejem już godzinę, myślę że potrzymam tak z 3
naprawdę nie wiem jak to zrobić
dziś, albo jutro zrobię maseczkę. A jutro jadę do siostry nakładać jej hennę, spodobał jej się mój efekt i też się zdecydowała. 

niedługo to nic nie będzie dobrego