Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-24, 09:48   #4561
gojka24
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Debrah ja kisiel robie tak: biorę 100 ml soku takiego dla dzieci.. większą część gotuję a do tej mniejszej dodaję łyżeczkę płaską mąki ziemniaczanej i mieszam... jak się większa część soku zagotuje to dolewam tą część z mąką i mieszam do zagotowania.. Małej bardzo smakuje a i ja dochodzę do wniosku, że taki z torebki sklepowy jest ohydny i dla nas też tak będę robiła....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:49   #4562
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Skad je bedziesz brac?
Wakame super sie na wywar nadaja, juz taki Yae podaje, ale nori i konbu nie za bardzo
Dlaczego nie nadaja sie?
Przejrzalam internet wzdluz i wszerz i mamy tak robia

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Skąd będziesz brała? Bo ja też chcę jak już Michał zacznie cokolwiek jeść ;(
Stad: http://www.ekosfera24.pl/category/wodorosty

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Nawet nie mów Pola ostatnio robi takie smrodzące, jak dorosłego. A jeszcze lepiej, że przez ostatnie 3-4 dni przy KAŻDYM przewinięciu jest kupa. A pampersa zmieniam ok. 7-8 razy dziennie

I teraz właśnie zrobiła
U nas to samo!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 09:56   #4563
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Czuję i widzę, że u nas przyczyna pobudek jest dokładnie taka sama. Już powoli widzę te jedynki ale się nie przebiły jeszcze, więc teraz chyba będzie najgorzej.
Znowu boli mnie przy uu - więc to muszą być zęby. Generalnie od 20 do 23.30 obudziła się 3 razy, potem usypiałam ją do 2giej w nocy. Zasnęła, obudziła się po 1,5h, potem jeszcze raz i jeszcze...
Buszujemy od ok. 8 rano.

Zawsze gdy postanowię, że wieczorem wcześniej się położę ( tiaaa ) to gdy właśnie zamierzam się położyć Mała wstaje i nie śpi ze 2 godziny w efekcie czego idę spać po 2giej...

Głupie pytanie... jak się robi kisiel? napiszecie mi od podstaw przepis?

Pogrubione: to samo mamy...
Umie już przejść parę kroków przy kanapie

Tż wczoraj rozbrojony został, siedzi koło Małej na podłodze bo z pracy przyszedł i się witają, a ona zarzuca na niego rączki i przytula się głowką, policzkiem do klatki piersiowej i tak lezy chwilę duma i radość Tż ogromna!
Takie to urocze było

Kawa już za mną, śniadania jeszcze niet, ale mi się chce spaćććć :ziew:

Oby szybko wyrosly zabki.
Potrzebne bedzie:
100 ml wody, 100 ml soku i lyzka skrobi (np. maka ziemniaczana)
2/3 wody i soku zagotowac a skrobie wymieszac z pozostala 1/3 plynow. Kiedy sie zagotuje, dolac reszte i mieszajac zagotowac na malym ogniu.
To musialo byc slodkie. Yae wczoraj tez wyrwala na spotkanie tz, tak sie ladnie cieszyla na jego widok
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:02   #4564
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
acha gratulacje za zeby i skonczone miesiace

prosze- niecałe 40 zeta kosztowała sasasaaaaa
kazdy przycisk wydaje dzwiek lub swiatelko
ale fajne!
Cytat:

Pogrubione: to samo mamy...

Tż wczoraj rozbrojony został, siedzi koło Małej na podłodze bo z pracy przyszedł i się witają, a ona zarzuca na niego rączki i przytula się głowką, policzkiem do klatki piersiowej i tak lezy chwilę duma i radość Tż ogromna!
Takie to urocze było

uwielbiam jak Mąż z pracy wraca, Hania jak usłyszy, że się drzwi otwierają to leci z pełnym usmiechem do przedpokoju

za kroczki

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Debrah ja kisiel robie tak: biorę 100 ml soku takiego dla dzieci.. większą część gotuję a do tej mniejszej dodaję łyżeczkę płaską mąki ziemniaczanej i mieszam... jak się większa część soku zagotuje to dolewam tą część z mąką i mieszam do zagotowania.. Małej bardzo smakuje a i ja dochodzę do wniosku, że taki z torebki sklepowy jest ohydny i dla nas też tak będę robiła....
o to dzisiaj wypróbuję na podwieczorek

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:06   #4565
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dlaczego nie nadaja sie?
Przejrzalam internet wzdluz i wszerz i mamy tak robia

Stad: http://www.ekosfera24.pl/category/wodorosty

U nas to samo!
Wroc, zakrecilam sie zupelnie. Konbu sie nadaja jak najbardziej, ale wakame i nori nie bardzo. Wakame sa super, ale na salatke, albo jako dodatek do zup, np suszone zalac wrzatkiem lub podsmazone i do bulionu. Nori jako dodatek do roznych potraw, dekoracyjno-smakowy, ale chcbys sie uparla wywaru z nich nie zrobisz. Moze tak robia, ale jest to sztuka dla sztuki.
Stary 2013-10-24, 10:16   #4566
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
miałam się jeszcze zapytać. Orientuje się może któraś czy jest szansa aby szynszyl zamieszkał w jednej klatce z koszatniczką??? Ktoś chce mojemu tż oddać szynszyla... A, że my nie umiemy przejść obok niechcianego zwierzaka to tak przygarniamy... Psa, koszatniczkę a teraz ten szynszyl prawdopodobnie... No i tak sobie myslę, że weselej byłoby wiewiórowi z szynszylem niż każdemu w osobnej klatce.... Co myślicie.. Ale to chyba i tak trzeba samemu sprawdzić, bo pewnie zależy to od temperamentu zwierzaka.. No i nie wiadomo czy wiewiór zaakceptuje towarzysza.. Dziadeczek z niego... Mam go już 6 lat, jak go wzięłam miał rok, czyli ma już 7 a ponoć żyją 5 chyba dobrze mu u nas....
szynszyl jest większy od koszatniczki i obawiam się,że to kiepski pomysł tym bardziej,że kosztaniczki są dość lękliwe i łatwo popadają w stres
ja jak miałam koszatniczki dwie to mimo iż ten sam gatunek to były w osobnych klatkach bo razem nie dało rady, atak od razu
natomiast osobno ale blisko siebie, pięknie gadały do siebie

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

zapomniałam się pochwalić, kupilam sobie kamień do pieczenia pizzy
tak długo o nim marzyłam, ponoć pizza z niego jest pyszna

wlaśnie kurier przywiozł, wieczorem inauguracja
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:23   #4567
ezzo
Zadomowienie

Dzień dobry

u mnie urwanie głowy od kilku dni w pracy, normalnie nie wiem za co się złapać :/

Cała gratuluję zachowania zimnej krwii, ja bym bardzo chciała zrobić kurs udzielania pierwszej pomocy bo sama nie wiem jak bym się zachowala w takiej sytuacji, jak bąbel miał 2 miesiące to mi się tak raz zakrztusił, że go też przez kolano przekładałam- nie pomogło i w końcu mu wdmuchnęłam powietrze do buzi to załapał. ale trzęsłam się potem jeszcze przez kilka godzin.

Szaja 2 dni temu pokazywałaś swoje zdjęcie za niemowlaka, jak zobaczyłam na miniaturce to byłam przekonana, że to Dorka, jak dwie krople!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43386062][B]
Ezzo, jak to cię wywieźli z domu [/QUOTE]

Cytat:
ezzo, wywiezli...?
A no wywieźli poszłam do liceum do miasta oddalonego 30 km od domu i ja się upierałam, że będę dojeżdżać pociągiem bo tak robił chłopak do którego wzdychałam i sobie wyobrażałam jak to romantycznie będzie chodzić na ten pociąg oddalony 2 km od domu codziennie razem za rączkę i wracać też razem ha ha, ale cóż rodzice mieli inny pomysł (teraz mogę im tylko podziękować) zawieźli mnie do miasta do internatu i powiedzieli, że tam zostaje, ja wtedy w płacz, że tylko nie to, a oni mieli już alternatywę przygotowaną i takim sposobem zamieszkałam "na pokoju" u pewnej starszej pani

Cytat:
ezzo po takim czasie podziwiam, ze az rok wytrzymalas w domu rodzinnym. Ja tylko z mama miesiaca nie dalam rady.
haha, u mnie nikt nie pwiedział tego głośno, ale wszyscy odetchnęli jak się wyprowadziłam j

Przepraszam, ale jestem o wczorajszy dzień do tyłu, postaram się nadrobić dzisiaj

aaa powiem Wam jeszcze, że wczoraj z tz bylismy na pierwszej lekcji kursu tańca, fajnie było
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 10:27   #4568
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Dzień dobry

u mnie urwanie głowy od kilku dni w pracy, normalnie nie wiem za co się złapać :/

Cała gratuluję zachowania zimnej krwii, ja bym bardzo chciała zrobić kurs udzielania pierwszej pomocy bo sama nie wiem jak bym się zachowala w takiej sytuacji, jak bąbel miał 2 miesiące to mi się tak raz zakrztusił, że go też przez kolano przekładałam- nie pomogło i w końcu mu wdmuchnęłam powietrze do buzi to załapał. ale trzęsłam się potem jeszcze przez kilka godzin.

Szaja 2 dni temu pokazywałaś swoje zdjęcie za niemowlaka, jak zobaczyłam na miniaturce to byłam przekonana, że to Dorka, jak dwie krople!

A no wywieźli poszłam do liceum do miasta oddalonego 30 km od domu i ja się upierałam, że będę dojeżdżać pociągiem bo tak robił chłopak do którego wzdychałam i sobie wyobrażałam jak to romantycznie będzie chodzić na ten pociąg oddalony 2 km od domu codziennie razem za rączkę i wracać też razem ha ha, ale cóż rodzice mieli inny pomysł (teraz mogę im tylko podziękować) zawieźli mnie do miasta do internatu i powiedzieli, że tam zostaje, ja wtedy w płacz, że tylko nie to, a oni mieli już alternatywę przygotowaną i takim sposobem zamieszkałam "na pokoju" u pewnej starszej pani

haha, u mnie nikt nie pwiedział tego głośno, ale wszyscy odetchnęli jak się wyprowadziłam j

Przepraszam, ale jestem o wczorajszy dzień do tyłu, postaram się nadrobić dzisiaj

aaa powiem Wam jeszcze, że wczoraj z tz bylismy na pierwszej lekcji kursu tańca, fajnie było
Ale super! Jakich tancow uczyc sie bedziecie?
Stary 2013-10-24, 10:36   #4569
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
szynszyl jest większy od koszatniczki i obawiam się,że to kiepski pomysł tym bardziej,że kosztaniczki są dość lękliwe i łatwo popadają w stres
ja jak miałam koszatniczki dwie to mimo iż ten sam gatunek to były w osobnych klatkach bo razem nie dało rady, atak od razu
natomiast osobno ale blisko siebie, pięknie gadały do siebie

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

też właśnie o tym pomyślałam, zwłaszcza, że on już dziadeczek albo babeczka I pewnie za dużym stresem byłyby dla niego takie odwiedziny, po 7 latach życia w samotności...

W końcu zasnęła Tak się wyrywała, prężyła, że udało mi się zobaczyć górną szczękę iiiii....... widać 3 białe kreski... dwie jedynki i lewa dwójka... No to już wszystko jasne dlaczego taka marudna jest... Pod palcem czułam tylko lewą jedynkę.. choć teraz wydaje mi się, że dwójkę czułam, bo jakby najbardziej widoczna....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:42   #4570
LadyWhisper
Zakorzenienie

ezzo, jak u was nocki???
Małż chce "odstawić" bąbla w nocy w weekend

robiła któraś jajecznicę dzieciaczkowi? Doprawiacie jakimiś ziółkami?

No a z tą kwaterą na wakacje - wiecie, ja mam całą rodzinę nad morzem..... Co roku jeździmy na wakacje nad morze. Jak A. się przeniesie na stałe, to zostaniemy z mamą tutaj całkiem same...... Dlatego mi smutno wiem, że mam teraz swoją rodzinę, Michała Pietraszka, ale wiecie, siostra to siostra.... A jak A. wyjedzie to co mamę tu trzyma? Zresztą nieraz wspominała, że jej się marzy mieszkać w tamtych rejonach. Nie chcę sama zostać tutaj niby za 5 lat mamy sprzedawać mieszkania i kupować dom, ale czuję, że będzie ostre zastanawianie się nad przeprowadzką na pomorze.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:43   #4571
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

Daj znać jak wyszła my pieczemy na kafelku - nie narzekam

Cytat:
W końcu zasnęła Tak się wyrywała, prężyła, że udało mi się zobaczyć górną szczękę iiiii....... widać 3 białe kreski... dwie jedynki i lewa dwójka... No to już wszystko jasne dlaczego taka marudna jest... Pod palcem czułam tylko lewą jedynkę.. choć teraz wydaje mi się, że dwójkę czułam, bo jakby najbardziej widoczna....
To ładnie - 3 ząbki jednocześnie

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:49   #4572
Ifwka
Zakorzenienie

Nadrabiam z przerwami i co nadrobie to mi kolejna strona wyskakuje.
U nas noc nawet spoko, dwie pobudki na jedzenie, ale nie dawałam pełnej porcji jak się obudziła po 12, tylko połowe i potem przed 5 drugą połowę i udało się i zasnęła jeszcze. Tak do po 6 dociąga. Ale co było z usypianiem….tak się przed kąpaniem rozchuchała że hej, w kąpaniu dziecko super, potem się śmiała, przekręcała się na boczki ( wow nareszcie), zjadła tylko połowe mleka ( ), ale potem dojadłą i wreszcie przed 21 usnęła. Tyle miałam zaplanowane a to smrodek mały zmienił mi plany L I do 22 smażyłam naleśniki bo chciałam żeby mama sobie dychnęłą.
Kurde zjadło mi połowe cytatów L
Szajka dobrze że taka dociekliwa jesteś i ze lekarka nie zbagatelizowała tego.
Bokeh już wcześniej miałam pisać: zdjęcia boskie na blogu
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Pietrek dziś skończył 9 miesięcy i z tej okazji budził się już 4 razy
Gratki dla Piotrusia
Cytat:
Dziecie mi przepełzło dwa razy długość łóżka, w tę i z powrotem!!! Czyli jakby nie patrzec 4 razy
Sluchawki mu sie spodobaly i gonil je
To nic, ze zrobil to po godzinie 23 budząc się czwarty raz od 21

Jaram sie na maksa, choc pewnie do rana mu sie odwidzi
Super Nati…ja czekam na to pełzanie czy jakikolwiek ruch
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Aaaaaaaa, a ze jak Dorcia nie podnosi glowki na pleckach? W sensie, ze jak na plasko lezy??? Bo moj tez jak na plasko lezy to nie podnosi, ale w wozku to tak sie ciagnie ze z lezenia na plecach do siedzenia lajtowo sie podniesie, razem z oparciem wozka na lozku tez tak zrobi, ale na macie - od razu przekreca sie na brzuszek

Zjadlabym kebaba

Fewciu, kobieto!!! Moj ponad miesiac starszy od Blanusi a sylab do tej pory zadnych. Mial czas, ze sie rozgadal, ale to byl tydzien? Teraz piszczy, smieje sie, baaaaaaaaardzo sporadycznie zrobi papa, raz na tysiac razy pokaze lampe (deli)
Lady moje właśnie też z płaskiego nie dźwiga głowy, ale w wózku super jej idzie i się do siadu podciąga.
Kebaba właśnie zjadłam, zamawialiśmy wszyscy w Labie na II śniadanie.
Moja Oliś8 miesiecy skończyła i dopiero coś zaczyna się na boczki obracać, stoi ładnie, umie robić kuku J
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
czego szukasz?
ja buszuje ale platoniczne, ni mam piniendzorow na szoping
JA też, kasy brak, czekam na pierwszego.
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
Nie było mnie wczoraj i nie będzie mnie też dzisiaj....
Nie mam humoru i jestem przybita tym wszystkim

Cytat:

Nasza nocka przespana od 22 do 5, a potem na raty do 7.30 dociągnęłyśmy. Ale co to się działo wczoraj wieczorem Tak młodą przy usypianiu na zabawy wzięło, że myślałam, że się zsikam ze śmiechu. Ale po godzince usnęła.

Jesteśmy dzisiaj same w domu do wieczora i planowałam tyyyle zrobić, że aż nie wiem, od czego zacząć, i mi się odechciało
u mnie właśnie to samo wczoraj było
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Jakby jeść nie chciała to bym też tak pomyślała, ale ona je, więc chyba głodna jest
Moja je ile jej dam, taki żarłoczek mi się trafił.
Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

widziałyście może kiece Pieńkowskiej w ddtvn?
Ja nie bo w robocie jestem, ale wyobrażam sobie. Daj jakies szczegóły
Cytat:

Widziałąm taką na tablicy i się zastanawiam nad zakupem
Cytat:
Zawsze gdy postanowię, że wieczorem wcześniej się położę ( tiaaa ) to gdy właśnie zamierzam się położyć Mała wstaje i nie śpi ze 2 godziny w efekcie czego idę spać po 2giej...

Takie to urocze było

Ja mam właśie tak samo, z tym że ja z własnej winy kłade się późno, bo mój bąbel śpi już przeważnie od 20 J

Jakie to słodkie musiało być
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 10:57   #4573
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
ezzo, jak u was nocki???

.
ale co znaczy odstawić, od UU czy co?
masz jakiś powód czy tylko jednorazowo?

jajowkę robię ale nie doprawiam, na parze, z odrobiną masełka

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Daj znać jak wyszła my pieczemy na kafelku - nie narzekam
no co Ty, na kafelku??? i naprawdę jest lepsiejsza???
Stary 2013-10-24, 11:02   #4574
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
ale co znaczy odstawić, od UU czy co?
masz jakiś powód czy tylko jednorazowo?

jajowkę robię ale nie doprawiam, na parze, z odrobiną masełka

no co Ty, na kafelku??? i naprawdę jest lepsiejsza???
Dla mnie jest pyszna Praktycznie jak z pizzerii

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:11   #4575
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Co za okropna noc, wracamy do czasow noworodkowych
8 pobudek! W tym niespanie od 23 do 1.
I wstalismy chwile temu, bo pani z doradztwa mieszkaniowego zachcialo sie potwierdzac spotkanie :/
hmmm u mnie 8 pobudek to był, że tak powiem stadard

Cytat:
Ale super! Jakich tancow uczyc sie bedziecie?
tańce standardowe, wczoraj na pierwszy rzut poszedł walc angielski i czacza.
Przy walcu wymiataliśmy aż nawet pan powiedział, ta para to już z jakąś praktyką, za to z czaczą poszło nam marniej ale najbardziej cieszy mnie to, że tż nei chciał stamtąd uciekać, mamy karnet na miesiąc, więc przed nami jeszcze 3 lekcje i liczę na to, że mu się nie odwidzi

Cytat:
ezzo, jak u was nocki???

No a z tą kwaterą na wakacje - wiecie, ja mam całą rodzinę nad morzem..... Co roku jeździmy na wakacje nad morze. Jak A. się przeniesie na stałe, to zostaniemy z mamą tutaj całkiem same...... Dlatego mi smutno wiem, że mam teraz swoją rodzinę, Michała Pietraszka, ale wiecie, siostra to siostra.... A jak A. wyjedzie to co mamę tu trzyma? Zresztą nieraz wspominała, że jej się marzy mieszkać w tamtych rejonach. Nie chcę sama zostać tutaj niby za 5 lat mamy sprzedawać mieszkania i kupować dom, ale czuję, że będzie ostre zastanawianie się nad przeprowadzką na pomorze.....
u nas nocki zdecydowanie lepiej niż przy UU, ale wczoraj było ciężko, bo jak 20 do 24.30 spał spokojnie tak potem do rana dociągnęliśmy z pobudkami co godzinę, ale u nas to na prawdę poprawa w stosunku do tego co było. W ogóle to moje dziecko takie doroślejsze się robi, bo nawet jak płacze tak w nocy to patrzę na niego i pytam, Tomciu czemu tak płaczesz i on wtedy patrzy na mnie, jak by co nie co rozumiał i na chwile przestaje
Tak sobie myślę, że dzisiejsza noc mogła być gorsza z 2 powodów, wczoraj mały nie był w domu a z nami w pracy i do spania nocnego usypiała go niania.
Zobaczymy jak będzie dzisiaj.

Nie chwaliłam się jeszcze, ale bąbel od kilku dni wstaje sam, ma tez urodziwego guza na czole, ale u nas tych guzów chyba będzie więcej bo on wstaje i się puszcza, mam nadzieje, że szybko załapie, że jeszcze sam nie jest w stanie ustać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 11:22   #4576
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Black, pytałaś jaki to ruch. nie wiem czy uda mi się to opisać, ale powinnam mieć gdzieś taką ulotkę obrazkową, to jak znajdę to mogę wrzucić fotke tutaj czy do k. Chodzi o to, że kładziesz dziecko brzuszkiem na kolano, głową do dołu i dłonią odpowiednią ustawioną robisz taki ruch po pleckach jakbyś coś "popychała". Poszukam tych zdjęć.

Ale tutaj znalazłam filmik Zawitkowskiego http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...tusi,8909.html
mam nadzieję, że żadnej z nas się nie przyda, ale dobrze wiedzieć co robić i zachować spokój, bo w panice możemy zaszkodzić...

marsi, chętnie mamy zapytam o te pachnidła, ale jak narazie to od tygodnia nie mam z nimi kontaktu nie wiem co sie dzieje.

i zbiorczo za ząbki, kroczki, i ucałowania dla Wszystkich solenizantów

ide zaraz dać małej obiadek, którego pewnie nie zje i uciekamy na spacer. Wczoraj cały dzien na dworze spędziłyśmy.

miłego dnia

no i dzięki za troskę o Julaska, ale wystraszyłam się naprawdę straszliwie.

nadrobię Was wieczorem, ale jestem w miarę na bieżąco

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-10-24 o 11:26
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 11:37   #4577
ezzo
Zadomowienie

Ewik sorry za durne pytanie, ale z tym kafelkiem to jak to się dokładnie robi?

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Ja mam chwile czasu, to tu cisza dzisiaj

w ogóle mam wrażenie, że jakoś spokojniej się tu na wątku ostatnio zrobiło, nancy gdzieś zaginęła, albo przeoczyłam, jakiś jej wyjazd.
Ciekawe jak się mają nasze dzielne dziewczyny Sylwietta i Blogerka?
Stary 2013-10-24, 11:45   #4578
marsi11
Zakorzenienie

ezzo też mam wrażenie,że zrobiło się cicho i spokojnie
ostatnio małam tylko 1,5 strony do nadrobienia

też dziś myślałam o blogerce ale ona pisała coś,że nie ma swojego kompa
no i chyba slver zwolniła niańki a reszta co? w robocie
Stary 2013-10-24, 11:45   #4579
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Mała mi mąż ostatnio powiedział ze wyłączy mi allegro

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja akurat w jego interesie więc niech by tylko spróbował

Mam takiego w.ku.rwa jak stąd do wieczności. Najpierw mój stary obudził Oskara bo darł pyska z pokoju do kuchni. Potem ten się obudził nie dospany więc wiadomo jaki miał humorek

Bawił się na dywanie nagle patrzę moje nogi są w kałuży-a ten wylał sok z kartonu. Obiecuje że zabije za to mojego bezmózgiego męża
Miałam przymusowe mycie podłogi kiedy w kolejce tysiąc innych obowiązków. Teraz gotuje małemu obiad który właściwie już powinien być gotowy

Sama jestem głodna jak wilk to na szybkiego zrobiłam sobie zupke wietnamska-ku.wa CO TO JEST ?

A allegro to jedna wielka porażka-znalazłam ku.wa wielkiego ch. (bynajmniej nie złotego ).

Spitalam bo mam nerwa
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 11:52   #4580
Lenova
Wtajemniczenie

Dziewczyny próbuje nadrobić , ale mi to wcale nie wychodzi. Albo Blanka się budzi, albo ktoś przyjdzie, a to telefon, a to znowu Blanka i tak w kółko.
Straszne urwanie głowy mam ostatnio, bo właściciel naszego mieszkania ciągle wzywa jakichś fachowców, a to do lodówki, a to do pieca, a to do wody i ciągle ktoś mi gitare zawraca ;/
Wybaczcie.

Wczoraj wieczorem miałam na tugezę wbić ale mąz mnie pozytywnie zaskoczył i wrócił z pracy z bukietem róż i winkiem , także miałam przyjemną tugezę w domku

Szukałam dzisiaj przepisów na jedzne dla Blanki bo my tylko na kaszy mleku zupkach i deserkach , a że ona bezglutenowiec i bezbiałkowiec to trochę mi trudno. Ale jakby któraś chciała to tu fajne przepisy są :http://www.babyboom.pl/forum/zywieni...dziecka-53928/ , http://zmiksowani.pl/przepisy-na/bez...owe-bezmleczne.

Niewyspanym mamom życzę lepszych nocek (nawijka,Marsi, ezzo) Śmignęło mi że Fewciowa Blanka już lepiej śpi

Gratuluje nowych umiejetności i ząbków !

Szaja - dla Dorci abyś szybko znalazła dobrego neuro i żeby rehabilitacja przyniosła owocne skutki!

no i dalej to chyba pamikon trzeba brać, skleroza
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 12:06   #4581
blogerka
Wtajemniczenie

marsi, dziewczyny, mi Borys zalatwil klawiature w laptopie, i zeby ja naprawic (zrobia to od reki) musze jechac do Wroclawia. Poza tym moze wieczorem napisze w K co tam u nas

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
słoiczki z mięskiem i mój Krzyś jak Blogerki Borys jeszcze do niedawna trawi tylko królika, reszta sądzę że za mdła i mało słodkawa?! Blogerko co twój Borys jeszcze jadł z takich rarytasków?
nie wiem czy jeszcze Ci moja odpowiedz sie przyda ale wczesniej nie zauwazylam Twojego pytania.

Otoz my z karmieniem mielismy ogromne probvlemy, bo Borys nie jadl nic, az mu nagle jedna zupka GERBER Z KROLIKIEM przypadla do gustu. No wiec idac za ciosem sprawdzilam co tam jest w skladzie i jesli bylo duzo marchewki to bralam inne slokiki w ktorych rowniez bylo duzo marchewki, jesli pozniej zauwazylam ze lubiu rybke a ona w skladzie ma duzo pomidorow to bralam inne z pomidorami. Poza tym karmilam go tak, ze ajpierw dawalam nowy sloik, zeby sprawdzic czy mu podchodzi czy nie, jesli nie chcial jesc po 3 lyzkach to dopychalam go tym sprawdzonym krolikiem . czy pozniej rybka z pomidorami.
Doszlisny do takiego momentu ze jemu juz nie robi zadnej roznicy jaki sloik zjada, zje kazdy, nawet z mega grudamim ryzem, makaronem, nawet barziej mu smakuja. Jeszcze troszke wybrtzudza z moimi gotowanymi, ale ucze sie co mu smakuje a co nie. Wazy malo, lekko ponad 8 kg, ale to jest taka wiercipieta, nawet u lekarza nie dal sie zwazyc, zmierzyc, ubrac, riozebrac tylko by "biegal"
niemniej z karmieniem mamy ogromny postep, a naprawde tak sie meczylam, bylam nie raz bliska placzu / wscieklosci. Ptrawie biegalam z nim po domu cala upaprana, dom upaparany a ten skubaniec zapieral sie ze nie zje i nie jadl.
Stary 2013-10-24, 12:19   #4582
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Daj znać jak wyszło
Cytat:
My przed śłubem chodziliśmy, fajna sprawa, teraz przynajmniej jak ktoś obcy mnie prosi to sie pewniej czuję bo podstawowe kroki znam
Cytat:

A no to inna sprawa, to faktycznie niezaciekawie.

Co do tej pierwszej pomocy dla dziecka to mówili że właśnie pierwsze po pleckach stukamy, dmuchamy w buzię a jak nie pomoże to odwracamy do góry nogami ( przytulamy bąbla do siebie i robimy skłon), mi to się raz przydało jak Mała mlekiem zwymiotowała i się zakrztusiła, dopiero odrwócenie jej do góry nogami pomogło.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 12:20   #4583
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Tak... Dawniej to 3-4 strony nawet na dzień w weekend były, a w tygodniu norma to jakieś 7-8, a nieraz i ponad 10
Ale nie ma co narzekać, i tak mamy jeden z aktywniejszych wątków

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem miałam na tugezę wbić ale mąz mnie pozytywnie zaskoczył i wrócił z pracy z bukietem róż i winkiem , także miałam przyjemną tugezę w domku

----------------------

Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale wychodzi na to, że spałyśmy z młodą ponad godzinę
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 12:23   #4584
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Fajna zabawka, ja myślę już nad 3 prezentami dla Oli na grudzień. Swoją drogą wiedziała jak się ustawić

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
hmmm u mnie 8 pobudek to był, że tak powiem stadard

tańce standardowe, wczoraj na pierwszy rzut poszedł walc angielski i czacza.
Przy walcu wymiataliśmy aż nawet pan powiedział, ta para to już z jakąś praktyką, za to z czaczą poszło nam marniej ale najbardziej cieszy mnie to, że tż nei chciał stamtąd uciekać, mamy karnet na miesiąc, więc przed nami jeszcze 3 lekcje i liczę na to, że mu się nie odwidzi

u nas nocki zdecydowanie lepiej niż przy UU, ale wczoraj było ciężko, bo jak 20 do 24.30 spał spokojnie tak potem do rana dociągnęliśmy z pobudkami co godzinę, ale u nas to na prawdę poprawa w stosunku do tego co było. W ogóle to moje dziecko takie doroślejsze się robi, bo nawet jak płacze tak w nocy to patrzę na niego i pytam, Tomciu czemu tak płaczesz i on wtedy patrzy na mnie, jak by co nie co rozumiał i na chwile przestaje
Tak sobie myślę, że dzisiejsza noc mogła być gorsza z 2 powodów, wczoraj mały nie był w domu a z nami w pracy i do spania nocnego usypiała go niania.
Zobaczymy jak będzie dzisiaj.

Nie chwaliłam się jeszcze, ale bąbel od kilku dni wstaje sam, ma tez urodziwego guza na czole, ale u nas tych guzów chyba będzie więcej bo on wstaje i się puszcza, mam nadzieje, że szybko załapie, że jeszcze sam nie jest w stanie ustać.

Moja przedwczoraj spotkała się z nogą od stołu. I sina krecha jest na czole a płaczu ile było.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 12:33   #4585
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odstawic w sensie pokazac mu, ze moze jesc cos poza UU 8go idziemy na ta Come i sie boje, ze mama sobie z mlodym nie poradzi jak sie przebudzi po uspaniu na noc.

Marsi, bylas na tym Rogucu w koncu???

Mlody dzisiaj jeczydlo straszliwe okropnie, jesc nie chce, UU tez nie, zabki? Ale nic nie widze, zeby szlo. Moze zly humor ma :P w kazdym razie siedzimy w lazience i patrzymy na pralke, tylko to go uspokoilo:P ja zaraz zasne a mlody ma zaciesz :P

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 12:33   #4586
e_vel
Wtajemniczenie

uuuu... widzę, że towarzystwo coś dziś nierozmowne może i dobrze bo i tak nie mam jak nadrabiać :P

Widziałam tylko wpis Silver mam nadzieję, ze będzie ok

I witam nową mamusię - gdzieś mi się kojarzysz jeszcze z poczekani - tzn. Twój nick

Chyba muszę spróbować zrobić taki kisiel - chociaż Maja bardzo nie lubi owocowych papek Uskutecznia gryzienie
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 12:41   #4587
hje
Zakorzenienie

Pada
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 12:42   #4588
Debrah
Zakorzenienie

Ale mi się Mała spłakała. Przez zęby chyba nie mogła zasnąć, dopiero teraz padła wycieńczona, bida moja. Mam nadzieję, że się nie obudzi za 5 minut bo wycieńczona jest strasznie
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 12:43   #4589
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny!

Meneq współczuję bardzo nocy Nasza też ciężką ale do przeżycia. Tak czekam na te sylaby,martwię się że może coś jest nie tak.

Szaja z ta kafeterią to pijesz do nas?

Nawijko brawa dla Kubusia!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no co ty jakoś tak mi się utarło, że kafe to takie głupoty same podaje

Cytat:
Hej!

Szajus, i kurde popatrz, idzie taka mloda mama ktora sie nie zna do lekarza, lekarz mowi ze wsio oki i dziecko na tym cierpi nosz pierona jasnego, zezloscilam sie strasznie!!!!!!!!
U nas bylo na odwrot, mlody zdrowy a tamta stara krowa vojta mu przepisala, no i co, uwierzylam, gdyby nie nasz rehabilitant i jeszcze jeden neurolog to Pietraszka meczylibysmy niepotrzebnie taka rehabilitacja straszna

Aaaaaaaa, a ze jak Dorcia nie podnosi glowki na pleckach? W sensie, ze jak na plasko lezy??? Bo moj tez jak na plasko lezy to nie podnosi, ale w wozku to tak sie ciagnie ze z lezenia na plecach do siedzenia lajtowo sie podniesie, razem z oparciem wozka na lozku tez tak zrobi, ale na macie - od razu przekreca sie na brzuszek
ano niestety :/

nie, nie podnosi wcale ale w wózku też nie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Pamiętam, ja nie wiem skąd takie kfiatki wśród lekarzy. Ma specjalizację, x lat praktyki i się nie zna. Tę młodą co Dorotkę badała jeszcze mogę zrozumieć, uczciwie przyznała że jeszcze się uczy i słuchała matki. No ale stara baba która vojtę zdrowemu niemowlęciu przepisuje to jest masakra.

Co do podnoszenia główki jak leży płasko na plecach u nas też nie występuje i chyba nigdy nie było. Jedynie w wózku, ale tam ma trochę wyżej, nie jest płasko. Na podłodze też momentalnie fik na brzuszek.
no ale fik na brzuszek u nas też nie
potrafi, ale... tak jakby nie lubiła tego, jakby to był dyskomfor dla niej ogromny

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Hej.
Mało mnie, bo mam zamieszanie z licencjatem. Nadrobię OBIECUJĘ i napiszę co i jak.
Z rewelacji u mnie to zaniedbałam spalanie tłuszczu przez to wszystko ale ostatnio robiłam szoktrening z Chodakowską.
Młody rzucił mi pod nogi jakąś zabawkę.
Słuchajcie.
To dopiero szok zobaczyć pokój z innej perspektywy....

Uważajcie na złotego ch. bo dostałam ostrzeżenie na innym wątku
poczułaś się jak dziecko

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
czego szukasz?
ja buszuje ale platoniczne, ni mam piniendzorow na szoping

Cytat:

do nas nikt nie zaglada bo za duzo czytania,wielkie oko brata nie dociera
no

Cytat:

bardzo fajny!

ja oglądałam w smyku na żywo taki, też fajny i się namyślam:

http://www.smyk.com/smiki-domek-muzy...y-dla-dzieci-p i warto, w empiku za darmo odbiór, a w sklepie to kosztuje 70zł!

Cytat:
dziękuję Ci jesteś kochana
a co do wywaru nasz polski rosól też powinno się gotować na maleńkim ogniu długo, dopiero po 4 h ma ponoć właściwości antybiotyczne
Cytat:
Ale kuwa niespodzianka
Przed chwilą do domu przyjechał mój brat, zjechał już "na wszystkich świętych"
ups :/ wdech-wydech!

Cytat:

też dziś myślałam o blogerce ale ona pisała coś,że nie ma swojego kompa
no i chyba slver zwolniła niańki a reszta co? w robocie

bo ja wieczorem usypiam najczęściej razem z Dorką

No właśnie, co tam u dziewczyn?

Silver, na jutro będę miała namiary lekarskie, bo zapomniałam że ja dzisiaj krótko tylko, na 2 lekcje, i nie bardzo miałam jak gadać z Agą

------------------
Cud prawdziwy, do ośrodka w katowicach do neurologa na 2 grudnia wizyta! a w Sosnowcu na 14 kwietnia 2014

i na sobotę już reh umówiłam.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 12:44   #4590
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Pada
A u nas Ola jak zawsze zamówiła sobie pogodę na spacer i poszła z nianią. A od rana padało teraz się uspokoiło i pewnie popołudniu będzie padać.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości