|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Debrah ja kisiel robie tak: biorę 100 ml soku takiego dla dzieci.. większą część gotuję a do tej mniejszej dodaję łyżeczkę płaską mąki ziemniaczanej i mieszam... jak się większa część soku zagotuje to dolewam tą część z mąką i mieszam do zagotowania.. Małej bardzo smakuje a i ja dochodzę do wniosku, że taki z torebki sklepowy jest ohydny i dla nas też tak będę robiła....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przejrzalam internet wzdluz i wszerz i mamy tak robia ![]() Cytat:
![]() U nas to samo! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby szybko wyrosly zabki. Potrzebne bedzie: 100 ml wody, 100 ml soku i lyzka skrobi (np. maka ziemniaczana) 2/3 wody i soku zagotowac a skrobie wymieszac z pozostala 1/3 plynow. Kiedy sie zagotuje, dolac reszte i mieszajac zagotowac na malym ogniu. To musialo byc slodkie. Yae wczoraj tez wyrwala na spotkanie tz, tak sie ladnie cieszyla na jego widok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak miałam koszatniczki dwie to mimo iż ten sam gatunek to były w osobnych klatkach bo razem nie dało rady, atak od razu natomiast osobno ale blisko siebie, pięknie gadały do siebie ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- zapomniałam się pochwalić, kupilam sobie kamień do pieczenia pizzy ![]() tak długo o nim marzyłam, ponoć pizza z niego jest pyszna wlaśnie kurier przywiozł, wieczorem inauguracja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() u mnie urwanie głowy od kilku dni w pracy, normalnie nie wiem za co się złapać :/ Cała gratuluję zachowania zimnej krwii, ja bym bardzo chciała zrobić kurs udzielania pierwszej pomocy bo sama nie wiem jak bym się zachowala w takiej sytuacji, jak bąbel miał 2 miesiące to mi się tak raz zakrztusił, że go też przez kolano przekładałam- nie pomogło i w końcu mu wdmuchnęłam powietrze do buzi to załapał. ale trzęsłam się potem jeszcze przez kilka godzin. Szaja 2 dni temu pokazywałaś swoje zdjęcie za niemowlaka, jak zobaczyłam na miniaturce to byłam przekonana, że to Dorka, jak dwie krople! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43386062][B] Ezzo, jak to cię wywieźli z domu ![]() A no wywieźli ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Przepraszam, ale jestem o wczorajszy dzień do tyłu, postaram się nadrobić dzisiaj ![]() aaa powiem Wam jeszcze, że wczoraj z tz bylismy na pierwszej lekcji kursu tańca, fajnie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W końcu zasnęła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
ezzo, jak u was nocki???
Małż chce "odstawić" bąbla w nocy w weekend ![]() robiła któraś jajecznicę dzieciaczkowi? Doprawiacie jakimiś ziółkami? No a z tą kwaterą na wakacje - wiecie, ja mam całą rodzinę nad morzem..... Co roku jeździmy na wakacje nad morze. Jak A. się przeniesie na stałe, to zostaniemy z mamą tutaj całkiem same...... Dlatego mi smutno ![]() ![]()
#4571 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Nadrabiam z przerwami i co nadrobie to mi kolejna strona wyskakuje.
U nas noc nawet spoko, dwie pobudki na jedzenie, ale nie dawałam pełnej porcji jak się obudziła po 12, tylko połowe i potem przed 5 drugą połowę i udało się i zasnęła jeszcze. Tak do po 6 dociąga. Ale co było z usypianiem….tak się przed kąpaniem rozchuchała że hej, w kąpaniu dziecko super, potem się śmiała, przekręcała się na boczki ( wow nareszcie), zjadła tylko połowe mleka ( ), ale potem dojadłą i wreszcie przed 21 usnęła. Tyle miałam zaplanowane a to smrodek mały zmienił mi plany L I do 22 smażyłam naleśniki bo chciałam żeby mama sobie dychnęłą. Kurde zjadło mi połowe cytatów L Szajka dobrze że taka dociekliwa jesteś i ze lekarka nie zbagatelizowała tego. Bokeh już wcześniej miałam pisać: zdjęcia boskie na blogu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kebaba właśnie zjadłam, zamawialiśmy wszyscy w Labie na II śniadanie. Moja Oliś8 miesiecy skończyła i dopiero coś zaczyna się na boczki obracać, stoi ładnie, umie robić kuku J Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie bo w robocie jestem, ale wyobrażam sobie. Daj jakies szczegóły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jakie to słodkie musiało być ![]()
![]() |
#4573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz jakiś powód czy tylko jednorazowo? jajowkę robię ale nie doprawiam, na parze, z odrobiną masełka no co Ty, na kafelku??? i naprawdę jest lepsiejsza??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
tańce standardowe, wczoraj na pierwszy rzut poszedł walc angielski i czacza. Przy walcu wymiataliśmy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak sobie myślę, że dzisiejsza noc mogła być gorsza z 2 powodów, wczoraj mały nie był w domu a z nami w pracy i do spania nocnego usypiała go niania. Zobaczymy jak będzie dzisiaj. Nie chwaliłam się jeszcze, ale bąbel od kilku dni wstaje sam, ma tez urodziwego guza na czole, ale u nas tych guzów chyba będzie więcej bo on wstaje i się puszcza, mam nadzieje, że szybko załapie, że jeszcze sam nie jest w stanie ustać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Wtajemniczenie
|
![]() Black, pytałaś jaki to ruch. nie wiem czy uda mi się to opisać, ale powinnam mieć gdzieś taką ulotkę obrazkową, to jak znajdę to mogę wrzucić fotke tutaj czy do k. Chodzi o to, że kładziesz dziecko brzuszkiem na kolano, głową do dołu i dłonią odpowiednią ustawioną robisz taki ruch po pleckach jakbyś coś "popychała". Poszukam tych zdjęć. Ale tutaj znalazłam filmik Zawitkowskiego http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...tusi,8909.html mam nadzieję, że żadnej z nas się nie przyda, ale dobrze wiedzieć co robić i zachować spokój, bo w panice możemy zaszkodzić... marsi, chętnie mamy zapytam o te pachnidła, ale jak narazie to od tygodnia nie mam z nimi kontaktu ![]() i zbiorczo ![]() ![]() ![]() ide zaraz dać małej obiadek, którego pewnie nie zje i uciekamy na spacer. Wczoraj cały dzien na dworze spędziłyśmy. miłego dnia ![]() ![]() no i dzięki za troskę o Julaska, ale wystraszyłam się naprawdę straszliwie. ![]() nadrobię Was wieczorem, ale jestem w miarę na bieżąco ![]()
![]() Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-10-24 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zadomowienie
|
Ewik sorry za durne pytanie, ale z tym kafelkiem to jak to się dokładnie robi?
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Ja mam chwile czasu, to tu cisza dzisiaj ![]() w ogóle mam wrażenie, że jakoś spokojniej się tu na wątku ostatnio zrobiło, nancy gdzieś zaginęła, albo przeoczyłam, jakiś jej wyjazd. Ciekawe jak się mają nasze dzielne dziewczyny Sylwietta i Blogerka? |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
ezzo też mam wrażenie,że zrobiło się cicho i spokojnie
ostatnio małam tylko 1,5 strony do nadrobienia też dziś myślałam o blogerce ale ona pisała coś,że nie ma swojego kompa no i chyba slver zwolniła niańki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam takiego w.ku.rwa jak stąd do wieczności. Najpierw mój stary obudził Oskara bo darł pyska z pokoju do kuchni. Potem ten się obudził nie dospany więc wiadomo jaki miał humorek ![]() Bawił się na dywanie nagle patrzę moje nogi są w kałuży-a ten wylał sok z kartonu. Obiecuje że zabije za to mojego bezmózgiego męża ![]() ![]() ![]() Miałam przymusowe mycie podłogi kiedy w kolejce tysiąc innych obowiązków. Teraz gotuje małemu obiad który właściwie już powinien być gotowy ![]() Sama jestem głodna jak wilk to na szybkiego zrobiłam sobie zupke wietnamska-ku.wa CO TO JEST ? ![]() A allegro to jedna wielka porażka-znalazłam ku.wa wielkiego ch. (bynajmniej nie złotego ![]() Spitalam bo mam nerwa ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny próbuje nadrobić , ale mi to wcale nie wychodzi. Albo Blanka się budzi, albo ktoś przyjdzie, a to telefon, a to znowu Blanka i tak w kółko.
Straszne urwanie głowy mam ostatnio, bo właściciel naszego mieszkania ciągle wzywa jakichś fachowców, a to do lodówki, a to do pieca, a to do wody i ciągle ktoś mi gitare zawraca ;/ Wybaczcie. ![]() Wczoraj wieczorem miałam na tugezę wbić ale mąz mnie pozytywnie zaskoczył i wrócił z pracy z bukietem róż i winkiem , także miałam przyjemną tugezę w domku ![]() Szukałam dzisiaj przepisów na jedzne dla Blanki bo my tylko na kaszy mleku zupkach i deserkach , a że ona bezglutenowiec i bezbiałkowiec to trochę mi trudno. Ale jakby któraś chciała to tu fajne przepisy są :http://www.babyboom.pl/forum/zywieni...dziecka-53928/ , http://zmiksowani.pl/przepisy-na/bez...owe-bezmleczne. Niewyspanym mamom życzę lepszych nocek (nawijka,Marsi, ezzo) Śmignęło mi że Fewciowa Blanka już lepiej śpi ![]() Gratuluje nowych umiejetności i ząbków ! ![]() Szaja - dla Dorci ![]() no i dalej to chyba pamikon trzeba brać, skleroza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |
Wtajemniczenie
|
marsi, dziewczyny, mi Borys zalatwil klawiature w laptopie, i zeby ja naprawic (zrobia to od reki) musze jechac do Wroclawia. Poza tym moze wieczorem napisze w K co tam u nas
![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
![]() Otoz my z karmieniem mielismy ogromne probvlemy, bo Borys nie jadl nic, az mu nagle jedna zupka GERBER Z KROLIKIEM przypadla do gustu. No wiec idac za ciosem sprawdzilam co tam jest w skladzie i jesli bylo duzo marchewki to bralam inne slokiki w ktorych rowniez bylo duzo marchewki, jesli pozniej zauwazylam ze lubiu rybke a ona w skladzie ma duzo pomidorow to bralam inne z pomidorami. Poza tym karmilam go tak, ze ajpierw dawalam nowy sloik, zeby sprawdzic czy mu podchodzi czy nie, jesli nie chcial jesc po 3 lyzkach to dopychalam go tym sprawdzonym krolikiem . czy pozniej rybka z pomidorami. Doszlisny do takiego momentu ze jemu juz nie robi zadnej roznicy jaki sloik zjada, zje kazdy, nawet z mega grudamim ryzem, makaronem, nawet barziej mu smakuja. Jeszcze troszke wybrtzudza z moimi gotowanymi, ale ucze sie co mu smakuje a co nie. Wazy malo, lekko ponad 8 kg, ale to jest taka wiercipieta, nawet u lekarza nie dal sie zwazyc, zmierzyc, ubrac, riozebrac tylko by "biegal" niemniej z karmieniem mamy ogromny postep, a naprawde tak sie meczylam, bylam nie raz bliska placzu / wscieklosci. Ptrawie biegalam z nim po domu cala upaprana, dom upaparany a ten skubaniec zapieral sie ze nie zje i nie jadl.
![]() |
#4582 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do tej pierwszej pomocy dla dziecka to mówili że właśnie pierwsze po pleckach stukamy, dmuchamy w buzię a jak nie pomoże to odwracamy do góry nogami ( przytulamy bąbla do siebie i robimy skłon), mi to się raz przydało jak Mała mlekiem zwymiotowała i się zakrztusiła, dopiero odrwócenie jej do góry nogami pomogło.
![]() |
#4583 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie ma co narzekać, i tak mamy jeden z aktywniejszych wątków ![]() Cytat:
![]() ---------------------- Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale wychodzi na to, że spałyśmy z młodą ponad godzinę ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Moja przedwczoraj spotkała się z nogą od stołu. I sina krecha jest na czole a płaczu ile było. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
Odstawic w sensie pokazac mu, ze moze jesc cos poza UU
![]() Marsi, bylas na tym Rogucu w koncu??? Mlody dzisiaj jeczydlo straszliwe okropnie, jesc nie chce, UU tez nie, zabki? Ale nic nie widze, zeby szlo. Moze zly humor ma :P w kazdym razie siedzimy w lazience i patrzymy na pralke, tylko to go uspokoilo:P ja zaraz zasne a mlody ma zaciesz :P Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
#4586 |
Wtajemniczenie
|
uuuu... widzę, że towarzystwo coś dziś nierozmowne
![]() Widziałam tylko wpis Silver ![]() ![]() I witam nową mamusię - gdzieś mi się kojarzysz jeszcze z poczekani - tzn. Twój nick ![]() Chyba muszę spróbować zrobić taki kisiel - chociaż Maja bardzo nie lubi owocowych papek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Zakorzenienie
|
Pada
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 |
Zakorzenienie
|
Ale mi się Mała spłakała. Przez zęby chyba nie mogła zasnąć, dopiero teraz padła wycieńczona, bida moja. Mam nadzieję, że się nie obudzi za 5 minut bo wycieńczona jest strasznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | ||||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie, nie podnosi wcale ![]() Cytat:
![]() potrafi, ale... tak jakby nie lubiła tego, jakby to był dyskomfor dla niej ogromny Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja oglądałam w smyku na żywo taki, też fajny i się namyślam: http://www.smyk.com/smiki-domek-muzy...y-dla-dzieci-p i warto, w empiku za darmo odbiór, a w sklepie to kosztuje 70zł! Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo ja wieczorem usypiam najczęściej razem z Dorką ![]() No właśnie, co tam u dziewczyn? Silver, na jutro będę miała namiary lekarskie, bo zapomniałam że ja dzisiaj krótko tylko, na 2 lekcje, i nie bardzo miałam jak gadać z Agą ![]() ------------------ Cud prawdziwy, do ośrodka w katowicach do neurologa na 2 grudnia wizyta! a w Sosnowcu na 14 kwietnia 2014 ![]() i na sobotę już reh umówiłam. |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Zakorzenienie
|
A u nas Ola jak zawsze zamówiła sobie pogodę na spacer i poszła z nianią. A od rana padało teraz się uspokoiło i pewnie popołudniu będzie padać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.