|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
Cytat:
a No i herbatka z cytrynką i miodem wypita )Ula ząbkowanie nie trwa tydzien dwa, czasem dzieci ślinią się płaczą z bólu miesiać ,dwa zresztą widzisz po tym co Kinga pisze ,kup sobie żel na ząbkowanie i smaruj małej dziąsła powinno pomóc ![]() Kinga Niektóre dzieci tak szybko zaczynają chodzic ,moj brat miał 9 miesiecy jak chodził a znajomej córka miała 7 miesiecy jak chodziła ale jakis ewenement za to zaś mojej kuzynki córa ma prawie 13 miesiecy i nie chodzi ledwo co utrzymuje równowagę jak się ją trzyma za roczki takze dziecko dziecku nie równe ciesz sie tymi chwilami że młoda jeszcze nie chodzi bo potem jej nie upilnujesz![]() yevele co za zmiana avatarka aż w pierwszym momencie nie poznałam;P ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- No i następna ciąża też będzie cc |
|
|
|
|
|
#2792 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
natalka ja też myślałam, że po każdym cc już nie ma szans na sn ale to nieprawda
brilliant wiem co czujesz, też cc jawiło się w mojej głowie jako koszmar i do dziś jest mi strasznie przykro, że nie udało się sn... ale powiem Ci, że dochodzi się do siebie w miarę szybko, zrosty się nie powinny zrobić jeśli szybko będziesz "na chodzie" a z tą drugą ciążą to jest tak, że niby rok się powinno odczekać a tak naprawdę jak zajdziesz i wcześniej to nic się nie stanie, poza tym, że wtedy cc będzie już na pewno. jak w 39 tc masz mieć poród to to będzie za kilka dni, tak?
|
|
#2793 |
|
Zadomowienie
|
W sumie tak, u mnie na szczęście obyło się bez zrostów, a co do dłuższego czekania to są różne opinie mój gin mówił że jeżeli wszystko jest ok to nawet mniej niż rok, mam znajomą która nie całe 3 m-ce po cesarce zaszła w ciążę i na całe szczęście obyło się bez żadnych komplikacji.
Co do tego 2 cc, to gadałam o tym z ginem i tak jak Ula pisze wszystko zależy od tego czy są przeciwwskazania do sn, jeżeli nie to można samemu rodzić a dodatkowo kobieta ma ten przywilej że może sobie wybrać czy chce sn czy cc (za które nie musi płacić jak w przypadku cc na życzenie) Edytowane przez Dominika2302 Czas edycji: 2013-10-28 o 15:58 |
|
|
|
|
#2794 |
|
Wtajemniczenie
|
Ah wiecie jak to u mnie... z jednej strony strach a z drugiej juz chce byc po. jutro gin ma mi wyliczyc kiedy ale ja obstawiam przyszly tydzien...
|
|
|
|
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Zapytam sie na obchodzie dzisiaj czy jest szansa zeby mnie przetrzymali do drugiego terminu jezeli powiedza ze tak to odmawiam przyjecia oksy i czekam na rozwoj
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Ula o to nie wiedziałam wiec jest szansa że będziecie rodzic SN po raz drugi
)Lineczka za rozwój sytuacji )
|
|
|
|
|
#2797 | ||
|
Zadomowienie
|
Usypiałam Zośkę i z tego wszystkiego sama zasypiałam i miałam mikro sny kilkusekundowe (zupełnie jak podczas porodu
) a córcia co? Rozgadała się skubana Idę robić karkówę zatem, nie jest mi dana dzisiaj drzemka.Cytat:
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Ula, mysle ze wyjasni sie chociaz troche na obchodzie..
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wrócił i POSPRZĄTAŁ
![]() Ale jaki wściekły był, myślał, że się przełamię i to zrobię za niego, nie ma mowy Już jest Ok, teraz się odzywam, chociaż musiał przepraszać ![]() Cytat:
|
|
|
#2800 |
|
Zadomowienie
|
Lila
za silną wolę bardzo dobrze zrobiłaś że się nie ugięłąś, niech sobie facet nie myśli że zawsze będziesz wszystko za niego robiła, narozrabiał ???-to niech sprząta!!! A jak już przeprosił to zrobiłaś mu ten obiadek??
|
|
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Bo jestem tydzien po jednym terminie i pewnie dlatego
A jakies 2 godz temu ktg i skurczy nadal brak Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#2802 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Lila brawo za postawę, ja to zawsze jestem za tym żeby faceta przycisnąć Lineczka a nie wolisz już mieć porodu za sobą? Takie czekanie to też nic ciekawego a skoro wody są na granicy to może lepiej nie ryzykować. Mam nadzieję że pójdzie po twojej myśli Natalka jak jesteś chora to możesz Tż wykorzystać żeby biegał koło Ciebie ![]() Co do cc to ja byłam przekonana że dwa lata trzeba czekać A ja zakupiłam wczoraj Concieve za 44,90 zł i działamy w tym cyklu z poślizgiem dla armii Niestety owulka wypada mi w piątek a wybieramy się do mojej mamy i musimy opracować jakiś bezgłośny system staraniowy
|
|
|
|
|
#2803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natalka, moja mama mnie rodziła sn po mojej sis która była cc , kuruj się kochana a avatar to taka akcja z wątku mamuś VII-VIII uh moja młodzież padła i tak byłam w szoku że tyle wytrzymała ![]() ula,, podziwiam że tak szybciutko będziecie się starać o drugie dzieciątko
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
yevele czy coś nowego wiadomo o cynamonku i Adasiu?
Natalka co Ty gadasz, jakieś ewenementy normalnie. Chociaż daleko szukać, syn siostry mojego męża zaczął chodzić jak miał 10 miesięcy ![]() Lineczka Pisałam Wam o sytuacji jak ja leżałam w szpitalu dziewczyna miała tych wód koło 9 i w ciągu kilku godzin zmniejszyły się do 3!! Dziecku tętno zaczęło zanikać i podjęli szybką decyzję o cc, więc już lepiej jak urodzisz sn nawet jeśli na wspomagaczach
|
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kinga kiedy Twoja córa zaczęła się śmiać głośno? Bo ja już tak tego wyczekuje
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Ola kurcze nie pamiętam, ale chyba koło 3 miesiąca podczas kąpieli, a może wcześniej. Wiem że jakoś bardzo szybko. A teraz to się recholi jak szalona. Wstawię jutro filmik bo mi się udało ją nagrać nawet.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, podjelismy z TZ decyzje... Skoro lekarz chce wywolywac to sie poddaje i mu zaufam
|
|
|
|
#2808 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka - ja myślę, że dobrą podjęliście decyzję
![]() linka - bezgłośno powiadasz? Najpierw sprawdź czy łóżko nie skrzypi a potem to już od Was zależy jak głośno będzie kinga - a któż to taki cynamonek? z tymi wodami faktycznie nie ma żartów. Ja jak leżałam w maju to była dziewczyna co w 25tc nie miała już wód... |
|
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiecie jakos sie uspokoilam chyba dlatego ze z TZ pogadalam i to nie byla tylko moja decyzja a wspolna A jak zgodze sie na jutro to szybciej do domu wyjde mam nadzieje Mi z tymi wodami to lekarz powiedzial ze sa na granicy ale nie jest to malowodzie i ze spokojnie moglabym chodzic AFI [cokolwiek to znaczy] to jest 6 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-28 o 21:52 |
|
|
|
|
|
#2810 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
będzie jak za młodych lat![]() Lineczka trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród
|
|
|
|
|
|
#2811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam przekonana że jak ktos raz rodził przez cc to juz nastepny porod też taki musi byc widac nie znam sie![]() ![]() Bardzo fajny avatarek Cytat:
a jutro pozmywa bo juz dzis mu sie nie chce:P hehe udanych staranek ) Cytat:
) Mnie rozkłada chorubsko ciagle kicham kaszle i chyba mam stan podgorączkowy ... mam nadzieje że to nic groźnego a tylko przeziębienie... lineczka ja myśle że dobrą decyzje podjeliście , lekarzom trzeba ufac i tyle )powodzenia!!GdzieMagda?? A zapomniałam wam pisać Agusia jak wszystko bedzie dobrze jutro wychodzi do domku, powoli docieraja sie z Kornelką , młoda jej masakruje cycolki .... Już nie moge sie doczeka relacji porodu i jaka jest malutka )
|
|||
|
|
|
|
#2812 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzińdybry, coś mi Zośka dzisiaj słabo spała... Czyli o 3 postanowiła, że chce na zmianę wszystkie moje cycki, więc raz lewy raz prawy, raz lewy raz prawy a na końcu smoczek i jakoś zasnęła
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Już niebawem będziesz z maleństwem!Cytat:
|
|
|
#2813 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Natalka życzę zdrówka Linka powodzenia z Concieve, kurde ja nigdy o czymś takim nie słyszałam Agi czekamy na relacje
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka! Czekam na kogos kto mnie zabierze na porodowke i nikt nie przychodzi :P
Odszedl mi w nocy wielki na pol dloni brunatny czop I od niedzieli schudlam 1kg a od czwartku 3,5 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2816 |
|
Zadomowienie
|
Dzien doberek.
Lineczka trzymam kciuki żeby wszystko poszło sprawnie, może faktycznie nie będziesz potrzebowała żadnych wspomagaczy i samo się zacznie?? Ewcia ja szczerze mówiąc też wolała bym zacząć 4 bo to będzie mój 10dc ale oni mają w przepisach że monit trzeba zacząć w 8-9 dc. Trochę mi się to nie uśmiecha bo owu mam zawsze 14-15dc a do nich 200 km to czort go wie ile razy będę musiała tam jechać.... Na dodatek mieliśmy dzisiaj z małżem zrobić resztę wyników a on wstał z mega chrypką i zasmarkany, no i znowu piach w oczy.... |
|
|
|
|
#2817 |
|
Wtajemniczenie
|
Helo
![]() lineczka - kurczę, a może akurat się uda samoistnie Ah te szpitale potrafią wymęczyć, a dieta widać dobra w Twoim szpitalu ![]() kurczę nie wiem co dalej każdej napisać. Jakoś weny nie mam... Dzisiaj byłam u gina i dostałam skierowanie i dzwoniłam na polną i rozmawiałam z profesorem i on do mnie - niech pani przyjedzie 12. A ja do niego, że dlaczego tak późno (toż to już termin prawie a miał być 39tc ). No to mi powiedział, że niech pani przyjedzie 6 i 7 będzie CC. Już przynajmniej wiem na czym stoję Jeszcze tydzień i błagam niech się nic nie zmieni |
|
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem taka chora ze nic nie robie dzisiaj... dobrze ze mam kilka dni wolnego i w piatek dopiero ide do pracy to mam nadzieje się podkuruje. cały nos mnie boli od smarkania... lineczka rodzisz? |
|
|
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Natalka, nie rodze
dostalam 5 jednostek oksy dodarkowo pepeweryne cokolwiek to jest i dalej zadnych skurczy nie mam :P spacerowalam po porodowce nic to nie dalo, przelezalam na porodowce z 6 godzin w miedzyczasie spalam i tyle :PI wyslali mnie na ginekologie ![]() Ale nie wiem czy Wam pisalam to mi na pol dloni czop odszedl Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#2820 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A ja robie babeczki tylko mi się coś porozlewały echhh kiepska ze mnie kucharka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

)
za to zaś mojej kuzynki córa ma prawie 13 miesiecy i nie chodzi ledwo co utrzymuje równowagę jak się ją trzyma za roczki takze dziecko dziecku nie równe

za rozwój sytuacji

za silną wolę bardzo dobrze zrobiłaś że się nie ugięłąś, niech sobie facet nie myśli że zawsze będziesz wszystko za niego robiła, narozrabiał ???-to niech sprząta!!! A

). No to mi powiedział, że niech pani przyjedzie 6 i 7 będzie CC. Już przynajmniej wiem na czym stoję