|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
Cytat:
ghia - super ze maly coraz lepiej sie czuje tak ten czas zasuwa, maly pewnie coraz bardziej bystry sie robi i sie nie obejrzysz a bedzie dziewczeta w przedszkolu wyrywal :p
|
|
|
|
|
|
#2762 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
Cześć Dziewczyny!
Mam na imię Marta 29lat i jestem nowa na forum. Od miesiąca szczęśliwa mężatka i od przyszłego tygodnia zaczynamy się starać o dzidziusia ![]() Miło mi będzie jeśli będę mogła się do Waszych rozmów przyłączyć...
|
|
|
|
|
#2763 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Laski sorry że nie nadrabiam ![]() Dzisiaj się budzimy z tżtem, biorę Kari żeby ją ubrać i patrzę cały rękaw od pajacyka brudny na brązowo, patrzę na tetrę i też brudna, na czerwono. Ja już panika okazało się że nasza zdolna córka w nocy drapnęła się w środku uszka i tak krew poleciała ![]() ok uciekam, trzymam kciuki za pozostałe porody, Brilliant, lineczka
|
|
|
#2764 | ||
|
Zadomowienie
|
Hejo, hej, ale tutaj cisza! Ciekawe jak Agi
Nie mogę się doczekać zdjęć i relacji ![]() Dzisiaj Zośka ma 3 trójki: 3 miesiąc, 3 tydzień i 3 dzień ![]() natalka Ona tak ma, że wcześnie wstaje a teraz przy tej zmianie czasu się nie przestawiła jeszcze. A ząbków wypatruję cały czas, ale nic tam nie widzę, nie czuję jeszcze. Cytat:
![]() Cytat:
Używasz pieluszek tetrowych?? Podziwiam
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzymam za Was kciuki - za te rodzące
i za te co testują, kto następny w kolejce?Mam nadzieję, że Aga i Kornelka czują się dobrze i szybko wyjdą do domciu. Chciałam się pochwalić, że Lili dzisiaj powiedziała AGUGU ![]() Ula brawo za 3m3t3d Jak sobie radzicie?Yevele moja też się czasem tak zadrapie, że wygląda jak dziecko wojny, ale strasznie ciężko jest obciąć te pazurki, bo zawsze w kącikach zostają jakieś a boję się tam podejść nożyczkami żeby skóry nie wyciąć za dużo :/ ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- lineczko co do tych skurczy na ktg to mi się pisały czasami większe niż 100%, ale co z tego jak to były te bezbolesne i wraz musieli wywoływać, ja bym sie ktg nie sugerowała
|
|
|
|
|
#2766 |
|
Zadomowienie
|
Witam się przy kawusi.
Misiowa witaj Dzwoniłam do kliniki i mam monitoring 2.11 czyli nie mają długiego weekendu. |
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli trzymać kciuki w najbliższy weekend?
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Chyba zabiję Tża i będę mieć spokój
![]() Otóż wczoraj wieczorem ( nie wiem jak ta łajza to zrobiła) zrzucił garnek z olejem i zachlapał całą kuchnię, podłogę, meble, naczynia, po prostu WSZYSTKO! Kuchnia wyglądała jak pobojowisko. Zamiast zacząć od razu sprzątać to poszedł do salonu na komputer :confus ed: I do mnie tekst, że to moja wina, bo celowo położyłam garnek tak, żeby on go zrzucił :confuse d: I że mam to posprzątać !! JA NIE ON Tak mnie wkurzył, że prawie się rozpłakałam, ale zawzięłam się, bo niby z jakiej racji ja mam sprzątać :confus ed: Wszystko za niego robię, ale bez przesady! Przestałam się do niego odzywać, zamknęłam się w sypialni i już go nie wpuściłam, spał w salonie Dzisiaj wstałam po 6 ubrałam się i cichaczem wyszłam z domu i poszłam do laboratorium, zawsze mnie zawozi, ale teraz się do niego nie odzywam, niech spada! Wróciłam i oczywiście nawet nie zaczął sprzątać, więc ja też tego nie zrobię, ciekawe kto pierwszy wymięknie.. obiadu też nie zrobię, bop niby jak w tym syfie![]() Zamorduję go chyba
|
|
#2769 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Zosi (leżała główką)Cytat:
![]() Cytat:
gdyby kobiety nie istniały to rasa ludzka by wyginęła ![]() Natalka, jak będziesz mieć czas to może pododawaj Ninque i Agi do listy mamusiek bo później się to zgubi gdzieś
Edytowane przez yevele Czas edycji: 2013-10-28 o 09:26 |
|||
|
|
|
|
#2770 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() lila - no nie dziwię się... też bym nie posprzątała yevele - to dobrze, że to tylko zadrapanie ula - gratulacje z okazji "Trójnicy" Ja dziś telefon przy dupsku i czekam na wieści co dalej...
|
|
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski u mnie coraz gorzej w sensie gardło coraz bardziej boli katar suchy kaszel.... dobrze że mam teraz do piatku wolne to wysiedze to.
Yevele- Widze że jestes busy mamuska. Wyobrażam sobie ten widok jak zobaczyłaś krew u malej... \Co do listy to z checią je tam przeniose tylko nikt mi PW nie wysyła z danymi a tyle razy pisałam żeby nie pisać w postach bo to poprostu umyka gdzieś... ![]() Ghia- Ciesze się że już Antoś czuje sie dużo lepiej ,mam nadzieje że dasz rade jak Tż pojedzie w delegację ) co do "raz a porządnie" to u nas to raczej sie nie sprawdzi bo w zeszłym cyklu było codziennie i też dupa....Lili- tak trzymaj nie rob tego za niego bo sie chłop rozbestwił!! Co On sobie w ogole wyobraża? wrrr chlopy to myslą ze wszystko samo sie zrobi.... Kinga- Ale super Lilianka już gaworzy extra ) nie długo niedziesz przeżywac pierwsze kroczki upadki oby ich bylo jak najmniej )Dominika- to zacisniete mocnooooBrilliant- i wiele wspierałek dla Was
|
|
|
|
|
#2772 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Boję się, że ten katar jej się w coś przerodził, ale nie ma żadnych objawów póki co ![]() Cytat:
Jakoś sobie nie wyobrażam pieluszek tetrowych, strasznie dużo przy tym roboty ![]() Cytat:
też bym była wkurzona, a jeszcze z hormonami ciążowymi to już w ogóle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2773 |
|
Zadomowienie
|
Ula a może małą boli uszko od kataru? Jasiek raz tak miał, lekarka powiedziała że jak się ma katar to bardzo często coś tam się przytyka w uchu przy bębenku, to jest takie delikatne kłucie na które dorosły często nie zwróci uwagi a dziecko to baaaaardzo boli.
|
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2775 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za pomoc Cytat:
Zośce się polepszyło, dałam jej espumisan, ponosiłam, na brzuszku położyłam i w końcu zdecydowała się coś zjeść Więc to chyba brzuszek. Oby nie choroba... Lekarzy i szpitali to my mamy z Zośką dość
|
|
|
#2776 |
|
Wtajemniczenie
|
natalka - owiń szyję szalikiem, niech się grzeje, a jak nie lubisz mleka to herbatka (nie za gorąca) z cytryną i miodkiem
![]() ula - no to fajnie, że wiesz co z małą i już jej lepiej
|
|
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo, zostaje w szpitalu i jutro z rana podaja mi oksytocyne i kaza mi rodzic
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Natalka to kuruj się. Pełzać już zaczęła, także aby patrzeć
![]() Ola ja bym obstawiała zęby..... Moja zaczęła ząbkować w 3 miesiącu i tak to trwa do dzisiaj, ale ostatnio jest coraz gorzej - wredne zęby O widzę, że jednak gaziki niunię męczyły ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- O a czemu taka decyzja? |
|
|
|
|
#2779 |
|
Zadomowienie
|
lineczka a co się stało że jednak nie czekacie do kolejnego terminu??
|
|
|
|
|
#2780 |
|
Wtajemniczenie
|
A nie mogą już dzisiaj Ci podać? Jak leżałam w PO to się dziewczyn po terminie pytali kiedy chcą rodzić i one decydowały czy w danym dniu czy później...
|
|
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejnego terminu ten lekarz co mnie badal nie bral pod uwage, na usg wyszlo ze mam na granicy wod ale podobno nie jest zle no i lekarz stwierdzil ze skoro jestem po terminie to podaja i kaza rodzic
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa no to jak jest na granicy wód to się nie dziwię, że taka decyzja. No to cóż, nic się nie bój, oby szybko poszło!
|
|
|
|
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
kinga natalka chyba coś jest z tymi ząbkami
Bo pcha tyle rzeczy to buzi, moje paluchy dziamgoli z zapałem no i się ślini od jakiegoś czasu. Ale ja tam nic nie wyczuwam Trochę mnie Kinga przeraziłaś, że to aż tyle może trwać, myślałam, że tydzień-dwa i po sprawie ![]() lineczka To już jutro, ale fajnie Przynajmniej wiesz kiedy to i mąż będzie gotowy i rodzina przygotowana będziemy tu wszystkie trzymały kciuki
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja sie chyba nie boje tylko mi jakos tak dziwnie jest Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
|
#2786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2788 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka - dasz rade i zobaczysz ze nie bedziesz pamietala tego lezenia
![]() Moj gin dzwonil i jutro ide po skierowanie. plan jest taki ze bedzie to cc w 39tc. nawet nie pisze ze mam nadzieje ze tak bedzie bo jeszcze (jak zwykle) moze sie pozmieniac... szkoda ze tak sie wszystko przeciaglo bo odebrali mi szanse na porod sn. jutro spytam gina dlaczego teraz ni emoge rodzic ? |
|
|
|
|
#2789 |
|
Zadomowienie
|
Lineczka w takim razie trzymam kciuki za szybciutki leciutki poród. Brilliant ja też miałam cc w 39 tygodniu i gin mi wtedy mówił że planowe cc zawsze się robi w 39. I naprawdę to wcale nie jest takie straszne, 30 minut i masz już swoją dzidzię bez bólu i krzyku a jeżeli chodzi dłuższe dochodzenie do siebie "po" to zaledwie tydzień do ściągnięcia szwów a tak na dobrą sprawę przy porodzie sn można paskudnie pęknąć i w następstwie szwy też potem cholernie bolą i jest dłuższa rekonwalescencja. Pociesz się tym że późniejsze krwawienie jest duuużo słabsze i krócej trwa
|
|
|
|
|
#2790 |
|
Wtajemniczenie
|
dominika - tylko ja sie boje ze jakies zrosty albo cos sie porobi... no i dluzej trzeba czekac do nastepnej ciazy...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.

tak ten czas zasuwa, maly pewnie coraz bardziej bystry sie robi i sie nie obejrzysz a bedzie dziewczeta w przedszkolu wyrywal :p

okazało się że nasza zdolna córka w nocy drapnęła się w środku uszka i tak krew poleciała 

:confus ed: I do mnie tekst, że to moja wina, bo celowo położyłam garnek tak, żeby on go zrzucił

O widzę, że jednak gaziki niunię męczyły