Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-17, 21:20   #1801
asienka213
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
e tam
sklepy sa otwarte do pozna, nawet w niedziele, wiec to bylaby tylko wymowka
u mnie pozamykane

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
No właśnie, a ja nic nie zamawiałam do tej pory
Chociaż dzisiaj tż powiedział mi, że mam zamówić body ze SpongeBobem (uwielbiamy tą bajkę ) i zamówiłam
http://allegro.pl/sponge-bob-sliczne...705668346.html

Perfidnie, obrzydliwie różowe ale ze Spongem moim

Ja kiedyś zawsze myłam okna tetrówkami, ale wszystkie się popruły po mnie i moim rodzeństwie, więc musiałam sobie dziecko zrobić, żeby mieć czym okna myć

nie mam pojecia co to za numery na tej gruszce
body swietne nawet perfidnie rozowe

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ojj życze Wam byscie nei musialy uzyc smoczkow, ja nie kupilam w ciazy ani jednego..w szpitalu moj syn darl sie dzien i noc a ja razem z nim, nawet nie musialam mowic mezowi sam polecial po smoczki od razu dwa..no niestety syn ma rok i uwielbia ale coz bedzie odzwyczajanie itd
naprawde nei da sie wszystkiego przewidziec a życie samo pokaze, ja w ciazy tez bylam mądra i mowilam ze nigdy mm, ze tylko piersią, że nie bede lulac..ale to wszystko naprawde odchodzi w zapomnienie jak sie dziecko drze a ty nei wiesz co sie dzieje serce ci peka jestem wykonczona i chwytasz sie wszystkeigo.
potwierdzam ja zawsze powtarzam, ze czlowiek mysli a Pan Bog kresli Mozemy sobie wymyslac siodme cuda swiata a dzidzius jak przyjdzie na swiat polowe tych naszych mysli i planow zweryfikuje - jak nie wszystkie

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 21:49   #1802
cambria04
Rozeznanie

Melduję się i ja przed snem
mmhym Super sówka! U mnie filc już zakupiony od miesiąca, ale weny na razie brak...

nivka Gratuluje chłopczyka Potwierdzam, że synusie są fajne. Wyglada na to, że będę mamusią dwóch i nawet już trudno mi sobie wyobrazić inny scenariusz szkoda mi tylko tych słodkich ubranek i kucyków

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
przybij piątkę bo moi rodzice to samo. Dwie dziewczyny w domu to teraz normalnie szał że będzie chłopak. babcia która ma 102 lata powiedziała że żadnej dziewczynki nawet widzieć nie chce, bo miała 6 chłopaków, na co ja do niej że przecież miała też jedną dziewczynkę a ona do mnie że "a wychowało się jak chłopaka"
Heh niezłe te wasze babci

Serissa Nie jest łatwo jak trzeba prosić o każdy grosz, może tż martwi się czy da radę was i siebie utrzymać na takim poziomie jak by chciał? Hormony pewnie jak podkreślasz też robią swoje. Może poczkaj jeszcze z ostateczną decyzją

My byliśmy dziś Silesii i mam swój kocyk (dzięki za opinie, w koncu wybrałam jeszcze inny ) i polarkowy rożek, jest super
Mam za to tylko parę ubranek z tesco, a wy tu takie obkupione ze pranie już planujecie

Ktoś tu planuje zakup wózka na paskach, widziałam Bartatine Jedo Alu na paskach i jest wybujana w kosmos:P Chyba kupię, chociaż używaną, bo naprawdę super się buja - jak mi sie trafi drugi egzemplarz do lulania to będzie idealny wózek a tym razem też nie wykluczam takiego scenariusza
Na spanie w łóżeczku nawet nie liczę
A smoczka udało mi się poprzednio unikąć, taki też mam teraz plan ale jakiś kupię na pewno
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 21:54   #1803
thidien
Rozeznanie

dziewczynki kochane dwa dnis iedzę i wynoszę do piwnicy papiery (niektóre to jeszcze z czasów studniów - nawciskali mi kiedyś "na mur beton w pracy ci się przyda" i się zrobiłam chomik :/)

wynoszę i wynoszę, a nic nie ubywa...

jakoś wcisnełam do szafy, gdzie była część papierów pościel dla dziecia, ale połowa tego pokoju leży steraz na dywanie w... drugim większym pokoju - nie mam już pomysłu gdzie to poupychać :/

naćwiczyłam się za to, że hej

mam dość, najchętniej bym to spaliła wszystko :P

od jutra walczę dalej, a teraz... dobranoc
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 22:10   #1804
asienka213
Wtajemniczenie

thidien a nie mozesz czesci wyrzucic

ja tez uciekam
dobranoc

Stary 2013-11-17, 23:06   #1805
ag9
Zadomowienie

Martwiłam się jeszcze 2 godziny temu że młody mało aktywny, a tymczasem jak dostałam kilka kopów w pęcherz to szybko otrzeźwiałam.
Ożesz nie sądziłam że to takie nieprzyjemne

Idę chyba spać chociaż mi się nie chce. Jestem na etapie oglądania butelek i wanienek. Nawet w głupich wanienkach jest taki wybór że nie wiadomo na co się zdecydować (zwykła, z leżaczkiem, anatomiczna)... A co do butelek to chyba nie będę kupować całego dużego zestawu bo jak się okaże że akurat młodego nie podpasuje to będę musiała kupić inne...

Ale też czytałam sporo pozytywnych opinii o Dr Browns. Smoczki w butelkach TT podobno mają bardzo wolny przepływ i maluch musi się straasznie namęczyć.

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Zobaczcie jeszcze niesamowity filmik z kąpieli noworodka

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=OPSAgs-exfQ
Stary 2013-11-17, 23:27   #1806
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Co za chamstwo. Jak położna cię nacięła skoro krzyczałaś, że nie chcesz?

ja wiecej rzeczy nie chciałam co ty ona wiedziała co robi dobrze ze mnie nacieła tak bym pewno wiecej pękła a tak szwy zgoiły mi sie bardzo szybko w czwartek urodziłam a we wtorek siedziałam w poczekalni CZD w katowicach i byłam 100% sprawna

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
magduś2......................ja po 30tygodniu a raczej po 35 chyba jakoś to nie czułam kopniaków co całe dziecko przemieszczające się z jednej strony brzucha na drugą
Miałam tak zniekształcony brzuch czasami że aż dziwnie to wyglądało
Córcia wypychała mi najczęściej główkę bo była położoną pośladkowo głową do góry do samego porodu a nieraz poczułam jak wypycha rączkę czy nóżkę
u mnie wypychała dupke areszta jak u ciebie i czułam ja prawie do konca

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Da sie, da sie
u mnie smok musiał byc mloda miała zbyt wielki odruch ssania ale ładnie majac rok ze smoczka zrezygnowała z dnia na dzien

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-17, 23:31   #1807
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
ja karmiłam mm od początku narodzin, zdecydowanie lepsze w uzytkowaniu były te mniejsze butelki,ja akurat uzywałam z aventu ,małe poręczne.............na taką ilość mleczka jakiej potrzebowała córcia w pierwszych miesiącach idealne Miałam bodajże 4 sztuki
teraz również zakupie w razie W choc jestem nastawiona na karmienie piersią
ja uzywałam tej i polecam z czystym sercem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pol_pm_Butelka-Medical-150ml--13855_5.jpg (14,3 KB, 13 załadowań)

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-18, 06:28   #1808
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ja uzywałam tej i polecam z czystym sercem
Biorę ją mocno pod uwagę, bo bardzo dobre opinie są na jej temat
https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...hp?produkt=758
Stary 2013-11-18, 07:02   #1809
teQiba
Moderator

Dzień dobry
Widzę że jeszcze cichutko Ja właśnie po raz pierwszy robię zakupy w Tesco przez internet - ciekawa jestem czy będę zadowolona
Stary 2013-11-18, 07:05   #1810
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny,czy któraś z was kupowała moze w necie legginsy ?
Najbardziej odpowiadałyby mi sie z poliestrem i elastanem.Chodzi mi o to aby były ładnie dopasowane, mam takie właśnie z butiku ale niestety ściskają w pasie.
W poprzedniej ciąży kupiłam na all ale chyba bawełniane,obchodziły we wszystkie meszki nieładnie wyglądają...............

myślałam nad takimi........
http://allegro.pl/anatomiczne-antyba...703287667.html[COLOR="Silver"]
Ja kupiłam sobie 1 parę ale własnie bawełnianych (95%) i tak jak piszesz strasznie się obierają, łapią dosłownie wszystkie paproszki i brzydko to wygląda. Teraz dopiero poddałaś mi pomysł, że inny skład może być rozwiązaniem problemu. Zamówiłaś je?
Stary 2013-11-18, 07:31   #1811
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Witam się z rana

Cytat:
Czy ktoś może mnie uświadomić jaką gruszkę powinnam kupić do gilów?
Cytat:
Patrzę a tam jakies numerki
nr 2, nr 7 , nr 9, nr 11 o co kamann?
Właśnie mnie uświadomiłaś, że nie można jeść śniadania i siedzieć na wizażu jednocześnie

A pierwsze słyszę, żeby gruszki miały numery

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Wrrr znowu mnie ssie w żołądku Wkurza mnie to, że potrafię się w nocy zbudzić głodna i nie ma mowy o zaśnieciu dopóki czegoś nie zjem. Do tej pory budziły mnie tylko nocne wypray do toalety a teraz i to
Też tak miałam, że chodziłam ciągle głodna na szczęście przeszło

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
ja wiecej rzeczy nie chciałam co ty ona wiedziała co robi dobrze ze mnie nacieła tak bym pewno wiecej pękła a tak szwy zgoiły mi sie bardzo szybko w czwartek urodziłam a we wtorek siedziałam w poczekalni CZD w katowicach i byłam 100% sprawna
Skoro tak mówisz

Ja się zmywam do dentysty
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 07:44   #1812
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Sponge bob faktycznie do wyrzygania różowy
Ja do dziś używam jeszcze tetry po Marcelku do mycia okien i ogólnie jako szmat
Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
body swietne nawet perfidnie rozowe
Do bodów kupimy czarny sweterek i czarne spodenki, więc się stonuje taki mam plan Ale już NIC różowego nie kupuję Pewnie i tak różowe rzeczy dostanę

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
dziewczynki kochane dwa dnis iedzę i wynoszę do piwnicy papiery (niektóre to jeszcze z czasów studniów - nawciskali mi kiedyś "na mur beton w pracy ci się przyda" i się zrobiłam chomik :/)

wynoszę i wynoszę, a nic nie ubywa...

jakoś wcisnełam do szafy, gdzie była część papierów pościel dla dziecia, ale połowa tego pokoju leży steraz na dywanie w... drugim większym pokoju - nie mam już pomysłu gdzie to poupychać :/

naćwiczyłam się za to, że hej

mam dość, najchętniej bym to spaliła wszystko :P

od jutra walczę dalej, a teraz... dobranoc
Czy aby na pewno je potrzebujesz?
Ja się nauczyłam i wywalam wszystko przy sprzątaniu. bez litości i sentymentów.

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Widzę że jeszcze cichutko Ja właśnie po raz pierwszy robię zakupy w Tesco przez internet - ciekawa jestem czy będę zadowolona
Fajna sprawa. Szkoda tylko, że do mnie nie dowożą

Cytat:
Właśnie mnie uświadomiłaś, że nie można jeść śniadania i siedzieć na wizażu jednocześnie

A pierwsze słyszę, żeby gruszki miały numery
Chyba chodzi o grubość końcówki, tak jakoś wywnioskowałam z neta.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 07:52   #1813
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Jak czytam ile trzeba zostawić w aptece to zaczynam doceniać że mam teściową faraceutkę która zobowiązała się nas zaopatrzyć we wszystkie tego typu rzeczy zaraz po porodzie. Na prawdę ceny są oszałamiające globalnie.

Co do pieluszek tetrowych kupiłam te biedronkowe ostatnio 10 sztuk i myślałam że to wystarczy ale skoro piszecie że przydadzą się jeszcze flanelowe to trzeba kupić W Smyku mają chyba 50 rodzajów flaneli dla chłopcw, dziewczynek z każdą bajką możliwą ostatnio tak zgłupiałam z mamą że nic nie kupiłam. Cena chyba 8zł ale wygląd jak kocyk prawie

Roane: widzę w podpisie że będzie mały Mikołaj. Strasznie kocham to imię od dzieciństwa od kiedy pierwszy raz w wieku 5 lat dostałam Mikołajkowe przygody i choć mają już 25 lat i są strasznie potargane i podkreślane w środku to wszystkie częsci są u mnie niczym najważniejsza lektura na półce. Nasz synuś dostanie na drugie imię Mikołajek ze wzgleu na Sempego i Goscinnego. Fantastyczna lektura dla dzieci ! I piękne imię. Dodatkowo moj dziadziuś którego nigdy nie poznałam miał tak na imię.

Serissa: strasznie smutko słucha się takich wyznań. Trzymaj się ciepło. Myślę że skoro wcześniej wam się układało to być może on nie był gotowyna dziecko mimo że wydawało mu się że jest. Jeśli między wami nie ma poniżania a tylko humory może warto to jakoś przetrzymać. Wiesz jakt o jest w życiu, kazdemu nieraz odwala To jeszcze nie powód żeby wszystko kończyć. Może on musi zobaczyć tego małego robaczka żeby odkryć w sobie ojcostwo.
Jeszcze w temacie kupowania sobie rzeczy. Ja rozumiem że chłop ma inne potrzeby ale dziś nie masz potrzeby kupowania sobie nowych sukienek, kiedyś może się to zmienić. Prawda jest taka, że mężczyzna musi zrozumieć że kobieta od czasu do czasu może sobie pozwolić na kosmetyczkę, na paznokcie czy fryzjera i na kupieni płaszcza z dobrego sklepu. Coś kosztem czegoś innego. teraz czekamy na dziecko więc nie kupujemy sobie wielu rzeczy a inwestujemy w malucha, ale kiedyś te zapasy pieniążków wykorzystane byłyby na nas. Musisz docelowo wyrobić sobie taką autonomię i pokazywać TŻ że ty też masz swoje potrzeby i człowiek nie może tylko w życiu oszczędzać, bo nie zawsze tak może w przyszłości być i potem nagle okazuje się że ludzie stają się kimś zupełeni innym...

ag9:
-gdyby nie to że wybraliśmy to pinio Moon to na pewno wziełabym Hensvik. Jest super za tę cenę! Na dodatek można dokupić inne mebelki z tej serii. Pościele też będziesz brała z Ikei?
-co do leniwego malucha to też to mam od wczoraj, nie wiem co Piotrek zrobił ale rozumiem dzień lenia ale on po prostu nie chce ruszyć się wogóle. Wieczorem tak mnie nastraszył że nastawiłam w telefonie z youtuba piosenki dla brzuszka i mu przyłożyłam jak leżeliśmy pod kołdrą. Jak się dziecko podniosło od razu przeniosło na drugi koniec brzucha, aż było widać jak sie przenosi i z TŻ mieliśmy niezły ubaw. Potem mu się podobało chyba bo Mozarta już pokochał nie miał wyboru to jedyne co mu serwuję i się troszkę powiercił i potem usnął.

Ela87:
u twojego sprzedawcy z all moje kocyki 10zł taniej Nie wierzę!
Fajne body

margo80 do wczoraj w Agacie były te mega obniżki podobno no ale już po wszystkim

cambria04:
robiłaś zakupy w Smyku czy gdzie? I jaki rożek...bo ja ostatnio byłam w Smyku Megastore w Gliwicach ale się zawiodłam jeden tylko rodzaj rożka z usztywnieniem na cała ścianę innych i to dośc paskudny A na stronie www smyka nagle nie ma rożków które jeszcze tydzień tmu były, teraz wszystko niedostępne online

I trzeba się zabrać za siebie pomału a nie tylko za dziecko. Czas na kompletowanie wyprawki dla matki: ktoś już kupował piżamki na allegro? Macie już swoje torby pomału przygotowane? Wiem że jeszcze kupa czasu ale teraz to już wszystko nas może spotkać w każdej chwili więc może lepiej choć piżamki mieć gotowe i szlafroczek itd. ???

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2013-11-18 o 07:54
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 08:07   #1814
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Dzień Dobry!

O 12 mam usg połówkowe, proszę trzymać kciuki oczywiście już swiruje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 08:10   #1815
mona1
Zadomowienie

Cytat:
I trzeba się zabrać za siebie pomału a nie tylko za dziecko. Czas na kompletowanie wyprawki dla matki: ktoś już kupował piżamki na allegro? Macie już swoje torby pomału przygotowane? Wiem że jeszcze kupa czasu ale teraz to już wszystko nas może spotkać w każdej chwili więc może lepiej choć piżamki mieć gotowe i szlafroczek itd. ???
co prawda koszulę nocna kupiłam (nie na Allegro) i leży w szufladzie, ale nic poza tym nie mam
Stary 2013-11-18, 08:11   #1816
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
[LEFT]
Ja się zmywam do dentysty
kciuki za wizytę !

Cytat:
margo80 do wczoraj w Agacie były te mega obniżki podobno no ale już po wszystkim
nie słyszałam o nich nawet, ale żadna strata. jutro wyskakujemy z kasy na szafę, meble dla Ewci muszą poczekać.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 08:12   #1817
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
No ja będę robiła zakupy w tej aptece internetowej, to już sobie zamówię co trzeba dla mnie. No i na razie jedną koszulę kupię u tego sprzedawcy na all.

Tylko tak się zastanawiam, wiem, że tutaj już to pisałyście, ale zapomniałam. Ile paczek tych podkładów kupić? Szukałam na necie i raczej 3 paczki proponowali.

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 08:13   #1818
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Dzień Dobry!

kciuki zaciśnięte za Ciebie i wszystkie mamusie które mają dziś wizyty - dużo was
Stary 2013-11-18, 08:13   #1819
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
kciuki są!

wpadłam do Lidla rano po piżamy i zobaczyłam w koszach przecienione dwupaki bluzeczek dla maluszków. wzięłam dla synka. mogę więc powiedzieć, że zrobiłam pierwszy zakup dla niego.

Ewcia
Przemek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-18, 08:16   #1820
asienka213
Wtajemniczenie

morgennnn

Cytat:
Jak czytam ile trzeba zostawić w aptece to zaczynam doceniać że mam teściową faraceutkę która zobowiązała się nas zaopatrzyć we wszystkie tego typu rzeczy zaraz po porodzie. Na prawdę ceny są oszałamiające globalnie.

ja sie najpierw musze zabrac za moja wyprawke na impreze 30-stkowa A to juz za 2 tygodnie Siedze na necie i szukam sukienek i juz mi to wychodzi Nie mam pojecia czego chce, jaki fason, kolor i rozmiar

Cytat:
Dzień Dobry!

Stary 2013-11-18, 08:19   #1821
teQiba
Moderator

Również trzymam mocno kciuki za wszystkie wizyty

Zakupy zrobione - godzine spędziłam przed kompem, także oszczędność czasu marna, ale chociaż nogi od łażenia nie bolą
Stary 2013-11-18, 08:21   #1822
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
thidien a nie mozesz czesci wyrzucic
właśnie po to to robię, ale każdy papiór trzeba przejrzeć - czy rzczywiście do wyrzucenia
II kreski 1.12.2015
Stary 2013-11-18, 08:22   #1823
asienka213
Wtajemniczenie

rzeczywiscie, duzo dzis wizyt Trzymam za kazda

Cytat:

Tylko tak się zastanawiam, wiem, że tutaj już to pisałyście, ale zapomniałam. Ile paczek tych podkładów kupić? Szukałam na necie i raczej 3 paczki proponowali.
ja mialam dwie a jedna mi wystarczyla

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

wpadłam do Lidla rano po piżamy i zobaczyłam w koszach przecienione dwupaki bluzeczek dla maluszków. wzięłam dla synka. mogę więc powiedzieć, że zrobiłam pierwszy zakup dla niego.
pierwsze koty za ploty

Stary 2013-11-18, 08:27   #1824
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Czy aby na pewno je potrzebujesz?
Ja się nauczyłam i wywalam wszystko przy sprzątaniu. bez litości i sentymentów.
lądują w piwnicy do palenia
ale niestety - jak się ma w pokoju pół biblioteki, sklepu papierniczego i plastycznego oraz klasy szkolnej to już nie jest tak łatwo
(część rzeczy musiałam zabrać, bo w szkole nie mam własnego kąta i bym już nigdy po powrocie nie znalazła tego, co moje)

dziś dzień bitwy nr 3
najważniejsze, że mąż pochwalił i pomógł ze zmianą pościeli, bo już plecy mi siadały jak wrócił wczoraj z pracy po 23

trzymam kciuki za same dobre wieści na wizytach!
II kreski 1.12.2015
Stary 2013-11-18, 08:30   #1825
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość

Ktoś tu planuje zakup wózka na paskach, widziałam Bartatine Jedo Alu na paskach i jest wybujana w kosmos:P Chyba kupię, chociaż używaną, bo naprawdę super się buja - jak mi sie trafi drugi egzemplarz do lulania to będzie idealny wózek a tym razem też nie wykluczam takiego scenariusza
Na spanie w łóżeczku nawet nie liczę
A smoczka udało mi się poprzednio unikąć, taki też mam teraz plan ale jakiś kupię na pewno
Jaja planuję Niestety na żywo nie widziałam Bylam na razie w 2 sklepach i nie było nic konkretnego na paskach. Tylko te tanie niskie co robi się z nich spacerówkę No nic muszę jeszcze pochodzić i poszukać

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:

Sciskamy
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 08:35   #1826
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
lądują w piwnicy do palenia
ale niestety - jak się ma w pokoju pół biblioteki, sklepu papierniczego i plastycznego oraz klasy szkolnej to już nie jest tak łatwo
(część rzeczy musiałam zabrać, bo w szkole nie mam własnego kąta i bym już nigdy po powrocie nie znalazła tego, co moje)

dziś dzień bitwy nr 3
najważniejsze, że mąż pochwalił i pomógł ze zmianą pościeli, bo już plecy mi siadały jak wrócił wczoraj z pracy po 23

trzymam kciuki za same dobre wieści na wizytach!
znam ten ból. część takich czystek już za mną, część przede mną. sporo xerówek niepotrzebnych dostała Ewcia do rysowania, sporo zapakowałam w kartony i oddałam znajomym do spalenia, a sporo jeszcze zostało. o gadżetach craftowych nie wspominam - musze je gdzieś upychać, bo na pewno się nie pozbędę.

Ewcia
Przemek
Stary 2013-11-18, 08:47   #1827
Niutka25
Raczkowanie

Witam was dziewczęta po długiiim i baaardzo męczącym weekendzie:/
Moja starsza córcia jest chora, kaszle jak rasowy gruźlik, dziś pół nocy spałam z nią na fotelu, ech:/ przy tym dalej działamy na górze, teraz robimy naszą sypialnię, mamy ściany i podłogę, bez listew-wydaje mi się, ze wyszła bardzo fajnie-przynajmniej tak jak sobie założyliśmy
Postaram się teraz wypowiedzieć na wasze posty, ale bez cytowania, bo nie dam rady chyba poza tym nie umiem używać tego znaczka "wielocytowanie" czy jakoś tak

No więc ktoś pisał o wózku na paskach, ja mam właśnie jedo bartatinę alu na paskach-uważam, że jest świetna, moja starsza córcia też była lulana w wózku (do 6 miesiąca)-potem sama zaczęła zasypiać i ładnie śpi do dziś. lulanie bardzo jej się to podobało jedno tylko trzeba powiedzieć-wózek na skórzanych paskach przy bujaniu wydaje dzwięki skóry-nam to nie przeszkadzało, ale można to zaliczyć do mankamentów tego rozwiązania.
Serissa- widzę, że dziewczęta nie zostawiły Ciębez pomocy! Też uważam, że warto szczerze porozmawiać z Twoim TŻ. Pomysł aby to on robił zakupy jest bardzo odpowiedni-mój też przez jakiś czas robił-kiedy raz wrócił ze statku i się zdziwił, że tyle wydałam w biedronce (że niby jak w biedronce można jednorazowo wydać 170 zł) otóż można, też przez jakiś czas wysyłałam go na cotygodniowe zakupki-uwierz mi, że podziałało będę trzymać kciukaski za was!
O czym tam było jeszcze... aaa, wiem! temat pieluch tetrowych i mycie okienrozweseliłyś cie mnie do łez, no do czego to przyszło, że musimy dzieci robić, żeby mieć czym okna myć, hehehehe
dziś idę z Madzią do lekarza, mam nadzieję, że lekarka nie stwierdzi jakiegoś strasznego choróbstwa:/ będę was dziś podczytywać w pracy!

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

I jeszcze jedno, imię dla naszej Niuni zostało zaakceptowane, zostaje Natalia. Nawet nasza Madzia mówi już "Nati" do brzuszka

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

aaaaaa, jeszcze temat smoczków, no więc jestem zdania, że fajnie kiedy dzieci nie śsią smoczka, wiele późniejszych problemów wtedy mamy z głowy. Choć od razu zaznaczę, że nie jestem przeciwniczką smoczków. Naszej córci dawaliśmy smoczek, ale Magda była karmiona piersią i smoczka nie chciała więc nic na siłę, nigdy nie ciągała smoczka i mamy jeden problem z głowy. Choć Natalce tez dam prawo wyboru-jeśli będzie chciała ssać to będzie to moje zdanie na ten temat
Niutka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 08:48   #1828
mara86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
Witam was dziewczęta po długiiim i baaardzo męczącym weekendzie:/
Moja starsza córcia jest chora, kaszle jak rasowy gruźlik, dziś pół nocy spałam z nią na fotelu, ech:/ przy tym dalej działamy na górze, teraz robimy naszą sypialnię, mamy ściany i podłogę, bez listew-wydaje mi się, ze wyszła bardzo fajnie-przynajmniej tak jak sobie założyliśmy
Postaram się teraz wypowiedzieć na wasze posty, ale bez cytowania, bo nie dam rady chyba poza tym nie umiem używać tego znaczka "wielocytowanie" czy jakoś tak

No więc ktoś pisał o wózku na paskach, ja mam właśnie jedo bartatinę alu na paskach-uważam, że jest świetna, moja starsza córcia też była lulana w wózku (do 6 miesiąca)-potem sama zaczęła zasypiać i ładnie śpi do dziś. lulanie bardzo jej się to podobało jedno tylko trzeba powiedzieć-wózek na skórzanych paskach przy bujaniu wydaje dzwięki skóry-nam to nie przeszkadzało, ale można to zaliczyć do mankamentów tego rozwiązania.
Serissa- widzę, że dziewczęta nie zostawiły Ciębez pomocy! Też uważam, że warto szczerze porozmawiać z Twoim TŻ. Pomysł aby to on robił zakupy jest bardzo odpowiedni-mój też przez jakiś czas robił-kiedy raz wrócił ze statku i się zdziwił, że tyle wydałam w biedronce (że niby jak w biedronce można jednorazowo wydać 170 zł) otóż można, też przez jakiś czas wysyłałam go na cotygodniowe zakupki-uwierz mi, że podziałało będę trzymać kciukaski za was!
O czym tam było jeszcze... aaa, wiem! temat pieluch tetrowych i mycie okienrozweseliłyś cie mnie do łez, no do czego to przyszło, że musimy dzieci robić, żeby mieć czym okna myć, hehehehe
dziś idę z Madzią do lekarza, mam nadzieję, że lekarka nie stwierdzi jakiegoś strasznego choróbstwa:/ będę was dziś podczytywać w pracy!

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

I jeszcze jedno, imię dla naszej Niuni zostało zaakceptowane, zostaje Natalia. Nawet nasza Madzia mówi już "Nati" do brzuszka
Witamy . Współczuje, obyś się nie zaraziła tylko od córci.

Miłego dnia dla wszystkich!!

Sent from my C6903 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-11-18, 08:50   #1829
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość

a ja ciągle myślę o tej Natalii

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-18, 08:51   #1830
Niutka25
Raczkowanie

I trzymam kciukasy mamuśki za wasze dzisiejsze wizyty!!!!!! Liczę na same dobre wieści!
Niutka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości