![]() |
#2281 |
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Dzien dobry
![]() Ja nerwicy dostane - sasiad od 7 rano wiercenie zaczyna ![]() ![]() Przejade sie chyba po lumpkach dzisiaj bo osiwieje w tym domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratuluję ukończonej szafy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ojej ja bym chyba oszalała ![]() Cytat:
![]() Co do kolezanki przeszukałam internet i okazuje się że to się w ciąży zdarza, że nawet w jednej ciązy można przejśc dwukrotnie ospę. Kobiety o tym piszą. Mnie do tej pory też wydawało się że drugim razem to już półpasiec. Cytat:
Cytat:
na plecach absolutnie się nie powinno gdyż przechodzi żyła główna tętnicza czy coś co się skomplikowanie nazywa a sprawia że dziecko dostaje krew, pokazrm i takie tam. Jak ją przygnieciemy z powodu swojego obciążenia w brzuchu możemy odciąć dziecku wszytsko i po porstu może stać się tragedia. Dlatego właśnie w krajach bardziej rozwiniętych podobno zaleca się rodzenie nie w pozycji leżącej bo uciska się tę żyłę niepotrzebnie. W mojej książce ciążowej piszą o tym że to na prawdę może spowodować tragedię więc mąż powinien mieć jeśli się tylko da w nocy odruch przewracania was na boczek. Mój się szybko nauczył jak przewala się z boku na bok i zerknie że śpię na plecach (choć po trzech miesiącach się oduczyłam) to mnie na boczek turla. na prawym boku spanie nie jest niebezpieczne ale nie jest to pozycja optymalna dla naszych narządów wewnętrznych. nie bez powodu pozycja boczna ustalona jest na lewym boku nie na prawym! Gdy leżymy na prawym ugniatamy wiele narządów i pracują o wiele, wiele wolniej. Tym samym dzieciątko może też mieć spowolnione dopływy różnych składników. Nie jest to dla niego zagrożeniem, ale utrudnieniem. Drogą eliminacji pozostaje lewy bok na którym gdy śpimy nie gnieciemy żadnych narządów wewnętrznych i wszystko krąży w nas na medal ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Miłego dnia mamusie!
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#2284 | |||||||
Zakorzenienie
|
Witamy się z moim maluszkiem
![]() Mój mały szaleniec już drugi raz dzisiaj kopie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wrzuć nam fotę tego kombinezonu ![]() Cytat:
![]() A z tym magnezem, to może jesz coś co ogranicza przyswajanie czy coś? U mnie normy były tylko do 140. Minimalnej nie podali ![]() A takiemu noworodkowi jest potrzebna taka mata ![]() A ja przechodziłam tylko ospę. Nie miałam ani świnki, ani różyczki, ani nic innego co tam się jeszcze przechodzi ![]() I pewnie będę strasznie cierpieć jak moje dziecko będzie to przechodzić ![]() No cóż... tatuś będzie miał pełne ręce roboty ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiem jakie to irytujące. U nas w tamtym roku, robili elewację (czy coś jeszcze?) w bloku na przeciwko i cały tydzień od 7 wiercili ![]() A widziałyście ile nam się zrobiło dziewczynek na wątku? Idę robić gołąbki ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zakorzenienie
|
Mona tak,tak,dzięki, trzymajcie kciuki
![]() teQiba no to udanych łowow ![]() witam z pracy, życzę miłego dnia i do wieczora ![]()
#2286 |
Zakorzenienie
|
witajcie.
Side - dzięki za dokładne opisanie skutków niewłaściwego spania. staram się zasypiać na lewym boku, ale zdarza mi się spac, a raczej budzić na plecach. musze się pilnować. wracając z przedszkola i zakupów po odwiezieniu córki, spotkała mnie niemiła niespodzianka. zablokowany wjazd w uliczkę prowadzącą do mojego domu. panowie od kanalizacji po raz kolejny rozkopują ją, tym razem w celu wyrównania nawierzchni, która moim zdaniem była całkiem ok. jeden sąsiad z końca tej dróżki zgłosił, że mu tam coś zahacza, jak wyjeżdża swoją mini ciężarówką i zdzierają wszystko, na całej długości mojej działki. auto musiałam zostawić przy głównej drodze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() jesli chodzi o mate to noworodkowi nie jest potrzebna, ale pozniej sie przydaje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2288 | |
Moderator
|
Wydaje mi sie ze fajnie malucha moze zajac - kladziesz obywatela na takiej macie na srodku pokoju i mozesz sobie cos robic, podczas gdy obywatel powinien byc zajety zabawa
![]() Cytat:
![]() Chce chociaz byc blisko rekordow mojego lumpkowego guru - koziemleko ![]() ![]() Milej pracy pracusiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Rozeznanie
|
baja-ja glukometr dostałam od swojej gin-ona specjalizuje sie w cukrzycach ciążowych. Ziemniakow gotowanych nie jem, chyba ze sie w zupie trafi, smazonego tez nie (dieta na watrobe, bo tez mnie w ciąży boleć zaczęła), gotowanej marchewki, buraków, nic co zawiera białą mąkę. Nie moge już patrzec na gotowane mięso, ryż brążowy i kasze
![]() I jem małe porcje. 2 kromki chleba razowego z szynką i mam poziom cukru 127, a po 3 kromkach z serem żółtym 144 ![]() tam na stronie słodkie mamy jest podane ile można czego na jeden posiłek. Myślę, ze z dietą z dnia na dzień będzie łatwiej ![]()
#2290 | |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
![]() Cytat:
![]() Masakra dziewczyny pisząc tego posta tak mnie zemdliło ,że pierwszy raz w ciąży się ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 | ||
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
![]() U nas remontują klatkę i od 7 rano pod drzwiami panowie wręcz krzyczą do siebie, trzaskają i niewiadomo co jeszcze. ![]() Wczoraj znowu coś mnie w podbrzuszu bolało, możliwe że mały już gdzieś uciska? Np na pęcherz? Bo jak byłam w toalecie to tak dziwnie mnie ciągneło momentami w dół i jak wstawałam z kanapy to jakby coś mi ciężkiego spadało na pęcherz. ![]() Cytat:
Cytat:
Piszecie tak o ciuszkach... Ja od przyszłej chrzestnej małego coś podostawałam, tyle że ona miała dziewczynkę i dała takie neutralne i szczerze mówiąc w żadną z tych rzeczy nie ubiorę swojego Adasia. Ona też to dostała po kimś, nie wiadomo ile dzieci się w tym chowało i wszystko jest poniszczone bardziej, niż moja szmata od podłogi. ![]() Mamy już mnóstwo nowych rzeczy pokupowane, śpioszki idzie dorwać za 15 zł. W realu jak była promocja na body, 3 szt i wtedy jedna wychodzi 6 zł z groszami, kupiliśmy 6 szt. Kaftaniki idzie w sklepie dziecięcym za 10-12 zł kupić, więc tak powolutku kompletujemy. W pepco też są super ceny. Spodnie dresowe dorwałam za 5 zł ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie też na nowo momentami mdli, chyba u progru trzeciego trymestru znowu się zaczyna. Musze też przyznać że od kiedy jestem w ciązy mięso stało się dla mnie koniecznością i jak tylko mogę unikam bo mnie normalnie odrzuca. To jest nieprawdopodobne, bo jestem wybitnym mięsożercą ![]() A teraz w temacie kikuta. Wiele z was pisze o tym że zamierza wogóle nic przy nim nie robić. Nie wiem czy czytacie taką gazetkę jeśli nie to polecam "Dziecko" kosztuje tylko 1,5zł !!! a jest w niej tyle czytania ciekawego łazcznie z instruktażami Zawitkowskiego dot. noszenia dzieci że na prawdę jestem pod wrażeniem. W ostatnim numerze właśnie piszą o pępkach jak to nie można go zostawiać samemu sobie bo to jest relikt przeszłości (tylko wietrzenie go). Mnie artykuł bardzo przekonał. Od razu mówię że to moja pierwsza ciąża dlateg jestem podatna na rzeczy które czytam a nie przetestowałam, ale polecam poczytać "Dziecko" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2293 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teqiba powodzenia w lumpkowych łowach. ja teraz poluje na jakiś fajny kombinezon zimowy dla Zuzanki. miłego dzionka wszystkim! ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() |
#2294 |
Raczkowanie
|
Witam,
dzięki dziewczyny za odp. odnośnie spania na lewym boku. Uciekm na spacer, póki słoneczko świeci. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Ja czytałam podczas karmienia ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- A u nas śnieg z deszczem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jezeli cos nie jest poparte badaniami na duzej populacji, to ja w to nie wierze ![]() natomiast nicnierobienie z pepkiem bylo kiedys badane w UK i to mnie przekonuje bardziej, poza tym widze co sie z pepkami dzieje na biezaco, czyli nic sie nie dzieje ![]() ale to jedna z tych decyzji, ktora kazda mama musi podjac sama ![]()
![]() |
#2297 | |||||
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
Ja chyba kupię tylko płyn do kąpieli i oliwkę jeśli chodzi o mycie i smarowanie i albo z Hipp albo z Babydream. Ponoć składy super, a nie chcę chyba zaczynać z emolientami bez potrzeby. ![]() A kąpiel myślę przeprowadzać na początku we 2 z mężem - w sensie on trzyma ja asekuruję lub nadzoruję jeśli będzie mu dobrze szło ![]() Cytat:
![]() Ale nie, poważnie, to też nie zdawałam sobie sprawy, że to takie istotne aż, dzięki wielkie. Tobie miłego dnia, bo mówiłaś, że nieciekawy tydzień się zaczyna ![]() Cytat:
U mnie dzisiaj, podobnie jak u TeQiby, od samiutkiego rana odkurzają moją ulicę, a ja mam wąska ulicę otoczoną kamienicami, to się tak niesie... Cytat:
Mnie też trochę mdli czasem po witaminkach ciążowych, ale nie aż tak. Ostatni raz wymiotowałam chyba gdzieś w 17 czy 18 t, z powodu banana. Więc może i Tobie ta kawa po prostu dzisiaj nie podeszła lub nie połączyła się tak, jak powinna. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Ja dopiero dzisiaj oglądałam ten filmik, co któraś wczoraj wkleiła ![]() ![]() Rozwaliło mnie kompletnie, jak ta jurorka się popłakała ![]() ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-11-20 o 09:34 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Moderator
|
Zmykam - milego dzionka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | ||||
Zadomowienie
|
Witam się poranne. U mnie przestało padać, dlatego zaraz wybywam na spacer. Emilka kopie po śniadaniu- owsianka jej służy
![]() Cytat:
Cytat:
Z "prawej strony" biegnie słynna juz żyła główna dolna, która zbiera zuzytą krew z dolnej połowny mamusinego ciałka i z łożyska. Jak ją ucisniemy, to zwieksza się cisnienie żylne w ww. miejscach i oprócz tego, że łożysko przepełnione jest krwią (łopatologicznie- zwieksza sie cisnienie i dopływ nowej świeżej krwi jest zaburzony) to rozszerzają sie NAM żyły, co powoduje : żylaki, pajączki i hemoroidy... A na plecach macica uciska przede wszystkim kręgosłup i aortę, co nie jest optymalnym rozwiązaniem. JA staram sie z poducha spac na lewym boku od jakichś 3 miesięcy- na początku było ciężko, ale da sie ciało ustawić tak, jakby się prawie spało na brzuchu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat: Napisane przez kate1623 ![]() Masakra dziewczyny pisząc tego posta tak mnie zemdliło ,że pierwszy raz w ciąży się ![]() ![]() ![]() Mnie tez pierwszy raz zemdliło i rzygałam po kawie, ale to było na samym początku... Myslę, że kawa winna, szczególnie jak była wyjątkowo.
Emilka 25.02.2014 Leon 19.04.2016 Edytowane przez Trisdom Czas edycji: 2013-11-20 o 09:42 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2300 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mona gratuluję wyników ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2301 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle znajomi dostali dwie, albo nawet trzy takie maty na chrzciny więc ja też nie zamierzam jej na razie kupować ![]() 2. ![]() Oświadczam, że ja już nic nie kupuję, bo mam już sporo ciuszków, a resztę zamierzam dostać ![]() Ale chyba w piątek pójdę kupić jakiś duży ciepły sweterek i może pidżamę do karmienia w końcu dorwę. W końcu coś dla siebie ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nie potrafię obojętnie przejść obok cukierka ![]() Cytat:
![]() Teraz nas już chyba nie powinno mdlić ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No co ty? ![]() Cytat:
![]() Widziałyście świąteczne emotki? ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, witam "z rana".
![]() Oj to mnie trovhe przerazilyscie tym spaniem ![]() Życzę wam miłego dnia a ja mykam na basenik ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2303 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/czytnik-ebook-cybo...696173455.html Mam go od początku października, czytam CODZIENNIE używając podświetlenia i jeszcze połowy baterii nie zuzyłam ![]() Też nie chciałam iść na glukozę, ale jak już byłam po, to byłam szczęśliwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ziemniaków niby nie wolno. Te gotowane w mundurkach mają IG 65 czyli dość wysoko, ale ja czasami zjem. Tylko nie puree ale całe powinno się jeść ![]() Glukometr dostałam w poradni, ale innej firmy z jakiegoś programu dbamy o mamy, plus książeczki, tabelki do wpisywania wyników, kosmetyczka. Szukaj szukaj tego glukometru, bo szkoda nie mieć swojego. W moim np glukometrze mogę znaleźć sobie średnią wartość z tygodnia, miesiąca etc. Tu jest wizazowy wątek słodkich mam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=689345 Cytat:
![]()
![]() |
#2304 | ||
Zadomowienie
|
Dzien dobry mamusie
![]() ![]() teQiba udanych łowów, też "przelecę się" po lumpkach Cytat:
Co do spania na plecach, nie wiedziałam że to aż tak niebezpieczne dla płodu, na szczęście nigdy w ten sposób nie spałam, na brzuchu też rzadko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ojj to nie zazdroszczę, u mnie przepiękna pogoda Miłego dnia mamusie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Raczkowanie
|
dziewczyny ale mam nerwa. zakupiłam na allegro dwa sweterki, jednego dnia u jednego sprzedawcy. Przyszedł jeden sweterek a drugi nie. Sprzedawca twierdzi że nie ma go już na stanie a dodam że dany sweter zakupiłam u niego 7 listopada , 12 wpłynęły mu na konto pieniądze z PayU i tego też dnia zakończyła się aukcja. Po co zatem wystawiał swetry do sprzedaży ja nie maił na stanie ???? a sprzedał 36
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() przepraszam że nie do tematu ale normalnie zaraz eksploduję |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() też się zbieram na spacerek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zacieszam się do nowej szafy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nooo ![]() Ela87 możesz mi opowiedzieć troszkę więcej o ebookach? Bo jakoś mnie nie przekonywały do tej pory, a coraz więcej się o nich mówi. Jak to tałatajstwo działa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.