Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-19, 19:29   #2221
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
OMG to czym one ciągle płaczą?
maluszki płaczą bez łez
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
swoją drogą że ta kapucha zaczyna działać na moją wyobraźnię Mąż, ja, dziecko nareszcie uśnie a ja mówię mu: kochanie mam dla ciebie niespodziankę. On: jakaś sexy koszulka? Ja: sam się przekonaj
ponosi mnie dziś, po prostu nadmiar dziwnych rzeczy które mnie czekają po porodzie sprawia że mam coraz większą depresję. Myślałam że najtuniejszym wyborem jest wybór wózka, a teraz przychodzi mi decydować o tylu niby prostych rzeczach że strach ogarnia

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
strasznie dużo piszecie, nie mam siły nadrabiać. Leżymy z Amelką. Ona ma zapalenie gardła, 38,2 i katar. Ja zapalenie gardła i krtani, 38,8 i kaszlę jak szalona. Mała jak na chorą, to ma zdwojoną energię. Daje popalić za troje dzieci. Już z sił opadam. Czekam, aż Tż wróci z pracy, żeby się nią zajął.
Idę się znów położyć. Trzymajcie się zdrowo i cieplutko
chorowitki. dużo zdrówka
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Szczerze w tej SR dostałam tyle ulotek, gazetek i książeczek że mogłabym bibliotekę otworzyć . Chyba muszę zacząć to już czytać
Kate musisz zacząć czytać, żeby przed porodem zdąrzyć

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Dzisiaj sąsiadka przyniosła mi dużą reklamówkę niby ciuszków dla dziecka, które dała jej moja mama
Nie jestem jakaś wybredna, nie mam nic do używanych ciuchów, ale ranyyy co za wiocha 95 procent to męskie, więc akurat mi się nie przydadzą, ale ja bym tego dziecku nawet do piaskownicy nie ubrała.
Te ciuchy to chyba jeszcze są po mnie i moim rodzeństwie Te sweterki Pokazałam tżtowi kombinezon, to tylko popatrzał
Buciki które moja siostra dostała używane, w których chodziło dwoje moich siostrzeńców, syn sąsiadki i jeszcze moje bobo ma w tym chodzić?
W ogóle jeśli chodzi o buty, to ja raczej będę inwestowała w nowe...

Niby mam dostać ciuszki od kuzynki, ale tam jest jeszcze większa wieś, więc chyba jednak wszystko będę musiała kupić nowe...
Ela, moja wspaniała teściowa po narodzinach Zuzanki przyniosła mi całą torbę ubranek (z zaznaczeniem, że są do zwrotu). kaftaniki żółte, poplamione, śpiochy, sweterki jeszcze mojego mężą najlepsze jednak był tetrowe pieluchy sprzed 30 lat

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 19:31   #2222
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
To ja też chcę! Wpisz mnie na 26.11 na 16:40
Ok Ale to juz w nastepnej "sesji"

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Ojej a to jest możliwe złapać ospę jak już się ją przechodziło? ??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wlasnie do tej pory bylam pewna ze nie - osobiscie bylam chora na ospe jak mialam 12 lat i ponownie zaatakowal mnie wirus ospy w wieku 20 lat, ale to juz nie byla typowa ospa, tylko zrobil mi sie polpasiec na nodze. Lekarka mowila ze wlasnie tak wlasnie konczy sie ponowne zarazenie, bo wysypki bym dostala gdybym nigdy nie chorowala.. Wiec jestem szczczerze zdziwiona.

Cytat:
Dzięki to ja dodam że w Carrefour od jutra body za 6,99
Mnie sie nie podobaja ciuszki w Carrefourze...

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Dziś bylo o gotowaniu - ja też zrobiłam wielki gar lazanek i zjem je sama, bo małż nie przepada. Robiłam pierwszy raz, nie doprawilam wystarczająco, ale smakują mi.
No prosze jaka zbieznosc
Stary 2013-11-19, 19:32   #2223
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Ela, moja wspaniała teściowa po narodzinach Zuzanki przyniosła mi całą torbę ubranek (z zaznaczeniem, że są do zwrotu). kaftaniki żółte, poplamione, śpiochy, sweterki jeszcze mojego mężą najlepsze jednak był tetrowe pieluchy sprzed 30 lat

Starszych ludzi to jeszcze mogę zrozumieć, no bo kiedyś było ciężko, ale nie sąsiadka dwa lata starsza, moja siostra też wszystko trzyma i pociska innym, a śpiochy po g.wnie brudne
Na szczęście udało mi się mamę uświadomić, że jak co to sobie kupię, stać mnie na body za 6zł z neta, albo na lepsze śpiochy z lumpka za 3 zł

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 19:39   #2224
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

teQiba za pierwszą stronę

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 19:41   #2225
teQiba
Moderator

Cytat:
Dzisiaj sąsiadka przyniosła mi dużą reklamówkę niby ciuszków dla dziecka, które dała jej moja mama
Nie jestem jakaś wybredna, nie mam nic do używanych ciuchów, ale ranyyy co za wiocha 95 procent to męskie, więc akurat mi się nie przydadzą, ale ja bym tego dziecku nawet do piaskownicy nie ubrała.
Te ciuchy to chyba jeszcze są po mnie i moim rodzeństwie Te sweterki Pokazałam tżtowi kombinezon, to tylko popatrzał
Buciki które moja siostra dostała używane, w których chodziło dwoje moich siostrzeńców, syn sąsiadki i jeszcze moje bobo ma w tym chodzić?

Niby mam dostać ciuszki od kuzynki, ale tam jest jeszcze większa wieś, więc chyba jednak wszystko będę musiała kupić nowe...
Ludzie to jednak wstydu nie maja
Ja tez dlugo chodze w ciuchach, wiec mozna powiedziec ze jestem oszczedna - ale to juz jest przesada.
Stary 2013-11-19, 19:41   #2226
thidien
Rozeznanie

co do majtek poporodowych - otworzyłam z ciekwosci czy wejdę jedną paczkę, kupiłam XL i moge spać spokojnie, jak się rozlezę, to wejdę i tak, a jak się nie rozlezę do XL, to też są ok, bo się fajnie rozciągają i ktoś mniejszy też w nie wejdzie

dziewczynki... robię pierwsze maluszkowe pranie
niestety nie wszystko mi się zmieściło do pralki :P:P:P

jak wyschnie, to wcisnę do worków próżniowych i upchnę w łóżku

bosz.. nie wiedziałam, że aż tyle tego mam :P
musze chyba zrobić jakąś inwentaryzację

żaliłam sie na porządki niedawno - ciągle wynoszę papiery do palenia, ale najfajnieszy jest mąż ja wiedziałam, że on z tych 'poukładanych', ale żeby aż tak... układa mi dokumenty w segregatorach, wciska w nie zwolnione koszulki, każdy 'cóś' ma swoje miejsce układa chronologicznie nawet, a wszystko to przed wybyciem do pracy, bidulek, ale ja go męczę
ale co tam, chciał żony, to niech wie, że ma :P:P

na wieczornie i przedświątecznie już: http://www.youtube.com/watch?v=9PVhI...&feature=share
II kreski 1.12.2015

Edytowane przez thidien
Czas edycji: 2013-11-19 o 19:44
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 19:42   #2227
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:

Ja rozumiem, że komuś się coś może nie przydać i chce obdarować innych ale bez przesady
TŻ brata żona dała bardzo duuużo ciuszków, owszem było parę poplamionych, parę z dziurką ale ona dała na zawsze i co mi się nie podobało to spaliłam.
A siostra TŻ dała same kaftaniki i śpioszki, średnio mi się podobają, najwięcej na rozmiar 80 i 86, gdzie ja o takim jeszcze nie myślę, z zaznaczeniem że wolałaby żeby jej oddać bo nigdy nic nie wiadomo. Ja wiem - darowanemu koniowi nie zagląda sie w zęby no alee..... i jeszcze mnie pouczała jak je prać jakby się plamy nie doprały-tiaaa... wydam 50 zł na proszki i płyny żeby doprać ubranka a potem jej oddać

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-19, 19:44   #2228
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
teQiba za pierwszą stronę
Dziekuje - bardzo sie staram
Stary 2013-11-19, 19:46   #2229
maggie123
Zakorzenienie

zerknęłam na pierwszą stronę i trochę sie zmartwiłam, bo mój bobas jest praktycznie najmniejszy. 24tc a ma 499gram. niby 10 centyl. Zuzanka też od samego początku w najmniejszym i cały czas się go trzyma.

A jutro szczepienie odra, świnka, różyczka - boję się.. tyle się już o komplikacjach naczytałam... najchętniej bym je odpuściła, ale jednak wychodzę z założenia, że szczepić trzeba...

Zapraszam
Stary 2013-11-19, 19:50   #2230
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam już tyle książek w czytniku i ciągle zapisuję jak któraś z Was coś poleci dam radę. Dziecko będzie spało i jadło, nie będzie płakało to ja będę czytać
Optymistka

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Już by sobie darowali... nie świeciłaś brzuchem?
W kurtce nie widać. Ale masz rację, powinnam się wypiąć i jeszcze im zagrozić, że jak zrobią mi coś na przekór to ich myszy zjedzą .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 19:51   #2231
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Mnie sie nie podobaja ciuszki w Carrefourze...

:
Większośc jest średnia ale czasem można coś trafić fajnego

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 19:53   #2232
teQiba
Moderator

A - i nienawidze jak ktos "daje" cos i oczekuje ze to oddamy. Doceniam gest, ale osobiscie wole juz wcale czegos nie dostac niz czuc na sobie presje.
Moja kolezanka tak miala ze darczynca zapytal wprost czy moze zabrac juz karuzelke bo chcial dac innemu dziecku
Ja gdybym miala cos oddac - to do pelnej dyspozycji.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623
Większośc jest średnia ale czasem można coś trafić fajnego
Ja chyba nie mam cierpliwosci do tych koszykow
Stary 2013-11-19, 19:57   #2233
ag9
Zadomowienie

Złożyliśmy łóżeczko, chyba nas porąbało Tzn TZ mego
Stary 2013-11-19, 19:59   #2234
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość

W kurtce nie widać. Ale masz rację, powinnam się wypiąć i jeszcze im zagrozić, że jak zrobią mi coś na przekór to ich myszy zjedzą .
Ja bym nie miała oporów

Cytat:
A - i nienawidze jak ktos "daje" cos i oczekuje ze to oddamy. Doceniam gest, ale osobiscie wole juz wcale czegos nie dostac niz czuc na sobie presje.
Moja kolezanka tak miala ze darczynca zapytal wprost czy moze zabrac juz karuzelke bo chcial dac innemu dziecku
I dlatego mam zamiar siostrze TŻ wszystko stopniowo oddawać, nawet bez prania i mówić że np. tego już mam dużo, a to już kupiłam szkoda mi miejsca na to

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:01   #2235
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
Widze ze ostro sie wzielyscie za wyprawke - ja jeszcze nie mam NIC
teQuiba, ja też jeszcze nie mam nic, ale stwierdziłam, że po prostu nie wiem, jak będę wyglądała na przełomie lutego/marca (TP mam na 05.03), więc nie chcę teraz kupować np. majtek czy piżam czy biustonoszy do karmienia itp. (generalnie rzeczy dla siebie na wyprawkę). Poczekam przynajmniej do stycznia, to może bardziej będę w stanie to przewidzieć
Z kolei za rzeczy dla maluszka też się jeszcze nie zabieram, bo mnie to zwyczajnie przeraża... Tyle tego trzeba mieć. A ja okropnie nie lubię szukać i wybierać. Ja to bym chciała pójść do sklepu i po prostu kupić wózek. Ale nie. Nie da rady tak. Bo wózków jest tysiąc pięćset sto dziewięćset no i nie wiadomo jaki kupić grrr. I tak ze wszystkim jest... Ech. No to pomarudziłam

A tak w ogóle to miłego wieczorku życzę
runaway_star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:02   #2236
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
Ale chamski tekst tego jurora Miałam zacytować, ale zapomniałam już

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Mam cukrzyce ciążową
Elu te statystyki przekłamane, kolejna z nas ma te przypadłość. Dziś na badaniach w szpitalu były 4 pacjentki w ciązy, 3 miały krzywą cukrową robioną, no i na pewno 2 z nich mają cukrzyce
Dostałam recepte na paski Accu Check, podobno w aptece kupię do nich glukometr za 1 zł, ale nie wiem czy tak łatwo będzie, bo byłam w aptece koło domu i oczywiście nic o tym nie widzą. Idę do babci pożyczyć glukometr żeby mieć czym jutro zbadać cukier, a jak będę w mieście to poszukam tego z recepty.
Mam mierzyć cukier rano na czczo i 2 h po obiedzie codziennie oraz prowadzić notes z zapisami co zjadłam.
Jak dobrze, że tylko 14 tyg do porodu, mam nadzieje, ze trzymając się diety będzie dobrze.
Elu gdybyś mogła podrzucić jakieś ciekawe linki na ten temat to będę wdzięczna. Musze poszukać co mogę jeść a czego unikać
Biedna
Będzie dobrze, musisz tylko przetrwać 14 tygodni

Cytat:
będzie dobrze . Ja idę w piątek. Ciekawe co będzie
Dziś dowiedziałam się że moja koleżanka która jest w drugiej ciązy z terminem sylwestrowym dostała ospę!!!! Na dodatek już kiedyś ją przeszła, a teraz ponownie dostała od dziecka
Straszne
Że też akurat takie choroby się muszą kobiety w ciąży przyplątywać

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Ojej a to jest możliwe złapać ospę jak już się ją przechodziło? ??

Ja miałam dwa razy ospę

Cytat:
A ja dziś mam pecha. Najpierw rano wjechałam w jakiś wertep na tyle paskudnie, że aż mi radio przestało działaś. A że do pracy mam prawie godzinę w jedną stronę tak jechałam w sumie prawie 2 godziny w zupełnej ciszy. Mało tego, w drodze powrotnej dostałam mandat za prędkość. Fakt że był to teren zabudowany ale to taka przelotowa miejscowość, w dodatku ciągnie się na jakiś góra kilometr i po prostu nie opłaca się zwalniać. Pierwszy raz tam stali . Trafiłam też na jakichś nadgorliwych bo przetrzepali mi bagażnik, sprawdzali trójkąt, gaśnicę i mnie na alkomacie (czy ja sprawiam wrażenie pijanej?) . I tak mam 100 w plecy . A tak w ogóle to niedawno wróciłam z pracy, jestem od 5 na nogach (jak zawsze we wtorki i czwartki), w pracy od 8 do 19 i jestem dość zmęczona.
To masz dzisiaj przeboje. Co za chamy, tak bez uprzedzenia się ustawili w nowym miejscu
Zainwestuj w CB-radio

Cytat:

Pewnie myślała, że chociaż po domu ci się przyda

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ale szybko
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:02   #2237
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Dziekuje - bardzo sie staram
Widać naprawdę to doceniamy!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-11-19, 20:03   #2238
justine_87
Raczkowanie

Cytat:
ja na szczęście tylko 2 razy dziennie mam się kłuc. Ja też zaraz sobie te tabele wydrukuje. Dla mnie komponowanie tych posiłków wg g to czarna magia, chyba po prostu będę jadła to co ma niski IG

Gondolę wewnątrz przy samym dole ma 80 cm co mnie bardzo ucieszyło, bo własnie jak największa chce. Prowadzi się naprawdę lekko-oczywiście po sklepie. Materiał wydał mi się ok, niestety nie sprawdzałam dokładnie. Obok stało Lupo Comfort ale wersja spacerowa toteż trudniej mi porównać gondole.A niestety nie wpadłam na to aby sprawdzić dokładnie materiał tu i tu, ale wydaje mi się,że w lupo comfort materiał jest bardziej błyszczący. W zasadzie oglądaliśmy szybko, z myślą, że dokładniej zrobimy to w naszym mieście, bo wiem, że te wózki tam znajdziemy. Zastanawiam się czy idzie złożyć stelaż wózka z kołami bo chciałabym aby zajmował jak najmniej miejsca. Generalnie wózeczkek godny uwagi
Ale współczuję Wam tego kłucia...
I dziękuję za opinie

Cytat:
A ja dziś mam pecha. Najpierw rano wjechałam w jakiś wertep na tyle paskudnie, że aż mi radio przestało działaś. A że do pracy mam prawie godzinę w jedną stronę tak jechałam w sumie prawie 2 godziny w zupełnej ciszy. Mało tego, w drodze powrotnej dostałam mandat za prędkość. Fakt że był to teren zabudowany ale to taka przelotowa miejscowość, w dodatku ciągnie się na jakiś góra kilometr i po prostu nie opłaca się zwalniać. Pierwszy raz tam stali . Trafiłam też na jakichś nadgorliwych bo przetrzepali mi bagażnik, sprawdzali trójkąt, gaśnicę i mnie na alkomacie (czy ja sprawiam wrażenie pijanej?) . I tak mam 100 w plecy . A tak w ogóle to niedawno wróciłam z pracy, jestem od 5 na nogach (jak zawsze we wtorki i czwartki), w pracy od 8 do 19 i jestem dość zmęczona.
Lecę odpocząć,
pa
Dobrze, że tylko stówa Ale naprawdę domyślam się, jaki to musiał być dla Ciebie stres....

Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
my też się zastanawiamy nad lupo, ale comfort, podobno ta podstawowa wersja lupo przy spacerówce jest trochę wadliwa, budka na całkiem rozłożonym siedzisku się płytko rozkłada.. tak czytałam w necie.. i jeszcze pani w sklepie mówiła, że to nie jest polski producent i te wózki statkiem płyną, więc w razie reklamacji trochę się czeka... jednak jak za ta cenę nic lepszego nie wpadło nam w oko.
Dzięki za opinie!
Jeszcze co do Lupo Comfort - szkoda, że mają taki mały wybór kolorów

Cytat:

Eee... nie lubię Ja wstydziłabym się przekazać dalej przetpotopowe i zniszczone ciuszki...

Cytat:

Vintage jak się patrzy

Cytat:
Dokładnie

O matko, nie mogę z tcyh 30-letnich pieluch

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:07   #2239
teQiba
Moderator

Cytat:
He, he - i fajnie

Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość
teQuiba, ja też jeszcze nie mam nic, ale stwierdziłam, że po prostu nie wiem, jak będę wyglądała na przełomie lutego/marca (TP mam na 05.03), więc nie chcę teraz kupować np. majtek czy piżam czy biustonoszy do karmienia itp. (generalnie rzeczy dla siebie na wyprawkę). Poczekam przynajmniej do stycznia, to może bardziej będę w stanie to przewidzieć
Z kolei za rzeczy dla maluszka też się jeszcze nie zabieram, bo mnie to zwyczajnie przeraża... Tyle tego trzeba mieć. A ja okropnie nie lubię szukać i wybierać. Ja to bym chciała pójść do sklepu i po prostu kupić wózek. Ale nie. Nie da rady tak. Bo wózków jest tysiąc pięćset sto dziewięćset no i nie wiadomo jaki kupić grrr. I tak ze wszystkim jest... Ech. No to pomarudziłam

Mnie tez najbardziej ten ogromny wybor przytlacza
Stary 2013-11-19, 20:07   #2240
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Ja to właśnie nie chce żeby ktoś mi coś przynosil bez konkretnego określenia, ze nie muszę oddawać bo bym te ciuchy bała się zakładać. Zresztą jak potem oddać? Wiadomo, ze będą sprane itp

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-11-19, 20:10   #2241
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość

Doskonale Cie rozumiem ale proponuje pojechać do sklepu z dużym wyborem wózków i pomacac każdy obejrzeć na żywo, a zobaczysz któryśCi wpadnie w oko tak pprzynajmniej ja miałam.
Teraz mam problem z pościelą :-/

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:13   #2242
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Może Igorina, jak u Pratchetta
Rozważę

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
U mnie juz 66,5kg, Startowałam z 60 A przed powtarzałam sobie że MUSZE do 55 schudnać i dopiero planować, zeby wage wyjsciowa mieć dobrą No nic to.. Poźniej bedziemy działać
Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Ja startowałam z 68, zleciało do 66 i tak mam w karcie ciaży i dziś na wadze 72 . Ostatnie 3 tygodnie to 2 kg do przodu- może to dlatego, że końcówka 2 trymestru...

A docelowo chciałabym 62-63, a marzeniowo z piatka z przodu. Będziemy sie potem razem odchudzać
Ja startowałam z 65, teraz jest 69, idzie mniej więcej po kilogramie na miesiąc. Mam nadzieję, że tak się utrzyma, no, niech dobije do 12, oby nie więcej

Cytat:
Bebe - wpisywać Ci dziewczynkę na pierwszą stronę?
Jasna jasne dawaj córę
i wpisz proszę wizyta i usg połówkowe 9 grudnia 16.30

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj pyszności - był już makaron z dynią, pomarańczą i szynką parmeńską (pychota i błyskawicznie się robi), a na kolację będzie bakłażan w sosie pomidorowym z mozarellą
Cytat:
A u mnie na obiad dorsz w sosie śmietanowo-koperkowym +ziemniaczki
Ale pyszności... u mnie były pulpeciki drobiowe w sosie z kasza gryczaną. mam wyczytała w gazecie, że powinnam teraz jeśc dużo ciemnje gruboziarnistej kaszy i nie mam wyjścia
zjadłabym rybę

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
strasznie dużo piszecie, nie mam siły nadrabiać. Leżymy z Amelką. Ona ma zapalenie gardła, 38,2 i katar. Ja zapalenie gardła i krtani, 38,8 i kaszlę jak szalona. Mała jak na chorą, to ma zdwojoną energię. Daje popalić za troje dzieci. Już z sił opadam. Czekam, aż Tż wróci z pracy, żeby się nią zajął.
Idę się znów położyć. Trzymajcie się zdrowo i cieplutko
Zdrowiejcie bidulki

Cytat:
Mam cukrzyce ciążową

Co to jest za jakiś wątek dziwaczny, dwie z toksoplazmozą, trzecia z podejrzeniem, trzy z cukrzyca ciążową, a blizniaków zero

Cytat:
Teściowa w dechę

Cytat:
zerknęłam na pierwszą stronę i trochę sie zmartwiłam, bo mój bobas jest praktycznie najmniejszy. 24tc a ma 499gram. niby 10 centyl. Zuzanka też od samego początku w najmniejszym i cały czas się go trzyma.
Nie martw się Gdy my byłyśmy małe, nikt centylami nie operował, ale może Ty też byłaś z tych drobnych? Przecież nie ma większego znaczenia, na którym jest się centylu, tylko czy idzie się zgodnie z nim przez cały czas. Przynajmniej tak mi pediatra tłumaczyła.

Kupiłam dzisiaj w Biedrze matę edukacyjną. Rozpakowałam, obejrzałam. Jak za 99 zł całkiem niezła, 4 melodyjki, lusterko, grzechotka, gryzak, porównując z cenami na allegro.
Miałam ochotę na taka niebiesko - różową, ale mąż mnie zakrzyczał, że jego syn nie będzie na różowym kwiatku leżał. Co miałam powiedzieć, wzięłam kolorową z lwem

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-11-19 o 20:16
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:19   #2243
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ludzie to jednak wstydu nie maja
Ja tez dlugo chodze w ciuchach, wiec mozna powiedziec ze jestem oszczedna - ale to juz jest przesada.
Dokładnie. Ja też długo noszę ciuchy i używane też są spoko, ale bez przesady

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
dziewczynki... robię pierwsze maluszkowe pranie
niestety nie wszystko mi się zmieściło do pralki :P:P:P

jak wyschnie, to wcisnę do worków próżniowych i upchnę w łóżku

bosz.. nie wiedziałam, że aż tyle tego mam :P
musze chyba zrobić jakąś inwentaryzację

żaliłam sie na porządki niedawno - ciągle wynoszę papiery do palenia, ale najfajnieszy jest mąż ja wiedziałam, że on z tych 'poukładanych', ale żeby aż tak... układa mi dokumenty w segregatorach, wciska w nie zwolnione koszulki, każdy 'cóś' ma swoje miejsce układa chronologicznie nawet, a wszystko to przed wybyciem do pracy, bidulek, ale ja go męczę
ale co tam, chciał żony, to niech wie, że ma :P:P
O rany aż tyle tego? Ja też będę musiała tyle mieć?

Cytat:
Optymistka
Taa. Taka przenośnia. Poczekają 3 lata jak mała pójdzie do przedszkola, to może znajdę chwilę na poczytanie

Cytat:
Ja sie teraz zastanawiam, czy w ogóle przyjąć te ciuszki od kuzynki, bo one są niby do zwrotu, ale skąd ja mam później wiedzieć czyje są jej, a czyje kupiłam/dostałam? Dla mnie bez sensu Poza tym pewnie trzeba to wyprać, wyprasować i oddać w nienaruszonym stanie, a ja mam plan uprać i oddać do caritasu najwyżej spakuję do worka próżniowego i nie będę używała.
Tż po tym co dostałam dziś powiedział, że mam kupować wszystko sama i już bo on nie chce by jego dziecko chodziło w sweterkach po moim tacie
Ale powiedziałam tżtowi, że jak będzie mnie denerwował, to go będę straszyła tym kombinezonem

Cytat:
będzie gdzie trzymać pierdoły

Stary 2013-11-19, 20:20   #2244
mona1
Zadomowienie

Witam dziewczynki wieczorową porą. Odebrałam wyniki - glukoza bardzo dobra przyznam że ulżyło mi bardzo
mocz w porządku, morfologia chyba też nieźle. Tylko jedno mnie dziwi - magnezu mam troszkę poniżej normy, pomimo że wcinam MagneB6 3x dziennie zobaczymy co doktorek na to powie, może zwiększy mi dawkę....

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Mam już wyniki glukozy i po godzinie (50g) wyszła mi 81 mg/dl
Nie za mało?
super że nie masz cukrzycy a jakie masz normy?

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
niemowlęta nie mają łez, przemywa się im oczka właśnie solą fizjol.
jesteście dziewczyny istną skarbnicą wiedzy dobrze że jest to forum, nie wiem co ja bym bez Was zrobiła

Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
cukier po obiedzie (małym) 98

chyba za duże zjadłam to sniadanie, ze wyszło 170.
z dnia na dzień będzie Ci coraz łatwiej ogarniać temat

Cytat:
Mam cukrzyce ciążową
Elu te statystyki przekłamane, kolejna z nas ma te przypadłość. Dziś na badaniach w szpitalu były 4 pacjentki w ciązy, 3 miały krzywą cukrową robioną, no i na pewno 2 z nich mają cukrzyce
Dostałam recepte na paski Accu Check, podobno w aptece kupię do nich glukometr za 1 zł, ale nie wiem czy tak łatwo będzie, bo byłam w aptece koło domu i oczywiście nic o tym nie widzą. Idę do babci pożyczyć glukometr żeby mieć czym jutro zbadać cukier, a jak będę w mieście to poszukam tego z recepty.
Mam mierzyć cukier rano na czczo i 2 h po obiedzie codziennie oraz prowadzić notes z zapisami co zjadłam.
Jak dobrze, że tylko 14 tyg do porodu, mam nadzieje, ze trzymając się diety będzie dobrze.
Elu gdybyś mogła podrzucić jakieś ciekawe linki na ten temat to będę wdzięczna. Musze poszukać co mogę jeść a czego unikać
przykro mi bardzo

Cytat:
będzie dobrze . Ja idę w piątek. Ciekawe co będzie
Dziś dowiedziałam się że moja koleżanka która jest w drugiej ciązy z terminem sylwestrowym dostała ospę!!!! Na dodatek już kiedyś ją przeszła, a teraz ponownie dostała od dziecka

Nie no szacunek Ja czuję od tygodnia gdy jestem na wolnym że z każdym dniem zamieniam się w ociężałą ciężarówkę
o rany biedna ta Twoja koleżanka, ale z tego co wiem ospę ma się tylko raz w życiu, może wcześniej nie chorowała, lub teraz ma półpaśca
no nie wiem jak to jest, jedno jest pewne nie za ciekawie ma

Cytat:
Współczuję: Miejmy nadzieję, że dietka i będzie ok
JA jutro na glukozę.
będę trzymać kciuki za pomyślny wynik

Cytat:
raczej bym się nie rozpędzała z większymi. te siateczkowe to są luźne bardzo, nie maja żadnych gumek i ściągaczy więc lepiej nie brać l, jak nosiłyście s-kę, bo z tyłków pospadają
dzięki za wskazówkę, w takim razie wezmę M

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-11-19 o 20:45
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:22   #2245
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Miałam ochotę na taka niebiesko - różową, ale mąż mnie zakrzyczał, że jego syn nie będzie na różowym kwiatku leżał. Co miałam powiedzieć, wzięłam kolorową z lwem
Ja bym puściła parę z gęby

Stary 2013-11-19, 20:24   #2246
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Na domiar złego pogorszyły mi się wyniki tsh, zwiększam więc dawkę kolejny raz. Na szczęście morfologia już lepsza, tabletki z żelazem widać pomagają.
No i najważniejsze Jaś zmierzony z każdej strony, wszystko prawidłowo. Od poprzedniego tyg przybrał 300 g i ważny już 830g ( 25t5d)
Miałam też ktg i również wszystko ok.
Chociaż tyle dobrze, że z synkiem wszystko w porządku ja sobie poradzę i wytrzymam diete i klucie w paluchy

Baja, przykro mi z powodu cukrzycy - ale mam nadzieję, żer ta dieta nie będzie straszliwie uciążliwa
Wagę wpisałam - piękna waga Twój syn jest największym dzieckiem na wątku, jak na razie Toć to już prawie kilogram - niesamowite!

Cytat:
Melduję, że od czwartku chyba w biedronce promocja na pieluchy i chusteczki.
78 szt. pieluch w rozmiarze mini - 29,99
156 szt. pieluch w rozmiarze mini - 49,99
4-pak chusteczek (288 szt) - 12,99

w ogóle sporo fajnych promocji
http://okazjum.pl/gazetka/gazetka-pr...11-2013,2655/4
Dzięki za info - teraz się będę zastanawiać czy kupić i jeśli tak to ile
I link też dobry... ech - kolejne wydatki mnie czekają

Cytat:

A ja dziś mam pecha.
No rzeczywiście, pechowy dzień. Ale mandatu chociaż strasznie wielkiego nie dostałaś - znaczy nie jechałaś dużo za dużo... pewnie mogli Ci odpuścić. Ale żeby alkomatem Cię mierzyć, to już przesada

Cytat:
Ja mam już tyle książek w czytniku
A możesz napisać, jaki masz czytnik? Bo ja mam sobie wybrać i dostać na święta i się rozglądam

Cytat:
Nie jestem jakaś wybredna, nie mam nic do używanych ciuchów, ale ranyyy co za wiocha
Oj rozumiem doskonale... Mi ostatnio ciocia (starsza o 4 lata) dała cały wór, tyle że na zawsze, i wyrzuciłam 3/4... Poplamione, porozciągane, zmechacone... Jesuu, domyślam się, że nawet tego nie przeglądnęła, ale po co w ogóle odkładać takie, przepraszam za słowo, szmaty a nie wywalać od razu. Tym bardziej, że też nie prosiłam jej o nic, nawet tematu nie było, więc po prostu mogła nie dawać

Cytat:

A jutro szczepienie odra, świnka, różyczka - boję się.. tyle się już o komplikacjach naczytałam... najchętniej bym je odpuściła, ale jednak wychodzę z założenia, że szczepić trzeba...
Nie ma się co martwić, pewnie po prostu masz małe dzieci geny i tyle

I trzymam kciuki za córę i Ciebie, żeby szczepienie przeszło bez żadnych rewelacji

Ja dzisiaj kupiłam od znajomej mojej mamy używany stojak na wanienkę fajny - składa sie niemal na płasko, a może też w razie czego służyć za dodatkową suszarkę na pranie bo mogłabym kłaść na ławie, ale to strasznie nisko, pewnie by nam plecy postrzelały...

I byłam dzisiaj dodatkowo u mojej ginekolog, z teściową, bo jakieś dziwy u niej były (ma iść na zabieg do szpitala...), ale lekarka mnie poznała, pogadałyśmy i jednak mam zrobić tą glukozę na wtorek w sumie wolę mieć to za sobą szybciej

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:25   #2247
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

Nie martw się Gdy my byłyśmy małe, nikt centylami nie operował, ale może Ty też byłaś z tych drobnych? Przecież nie ma większego znaczenia, na którym jest się centylu, tylko czy idzie się zgodnie z nim przez cały czas. Przynajmniej tak mi pediatra tłumaczyła.

Kupiłam dzisiaj w Biedrze matę edukacyjną. Rozpakowałam, obejrzałam. Jak za 99 zł całkiem niezła, 4 melodyjki, lusterko, grzechotka, gryzak, porównując z cenami na allegro.
wiem, wiem i w sumie lepiej, że do olbrzymów nie należy, bo ja sama jestem drobna (160 i normalnie 47kg) więc Zuzanka z wagą poniżej 3 kg ledwo przez miednicę się przecisnęła
widziałam te maty w biedronce - fajne bardzo. ja co prawda zakochana jestem w tiny love (i macie mała księżniczka -dla Zu kupiłam używaną; i karuzelce).

Zapraszam
Stary 2013-11-19, 20:29   #2248
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki wieczorową porą. Odebrałam wyniki - glukoza bardzo dobra przyznam że ulżyło mi bardzo
mocz w porządku, morfologia chyba też nieźle. Tylko jedno mnie dziwi - magnezu mam troszkę poniżej normy, pomimo że wcinam MagneB6 3x dziennie zobaczymy co doktorek na to powie, może zwiększy mi dawkę....
Brawo za wyniki
a powiedz mi, jaką Ty robisz morfologię, że masz wynik magnezu? Czy to jakieś dodatkowe badanie?

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-19, 20:29   #2249
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
cieszę się, że wyniki w normie. magnez kiepsko się wchłania a teraz na wszystko mamy zwiększone zapotrzebowanie, więc nie ma się co dziwić, że ciut poniżej normy. może gin zwiększy dawkę?

Zapraszam
Stary 2013-11-19, 20:31   #2250
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
Ja też się boję swojej wagi już ważę 62,5 kg , a zaczynałam od 53 wiem, że to nie dużo w porównaniu do niektórych z Was, ale Ja nigdy nie ważyłam więcej niż 55 kg. To wszystko mnie przytłacza i mój kręgosłup też to średnio znosi
kate 1623, ja mam prawie identycznie jak Ty. Zaczynałam z 52,5-53 (i nigdy nie ważyłam więcej), a teraz to już 61-62. Jeśli utrzyma się taka tendencja jak teraz, to do końca ciąży dobiję do 70. Mam tylko nadzieję, że 70 już nie przekroczę, bo nawet teraz jak napisałam tę liczbę, to mnie ona przeraziła
runaway_star jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości