|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
Cytat:
dobrze robisz, będziesz spokojniejsza ja chcę żeby już był czwartek 16.20
|
|
#1712 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Hosenko wraz ze wzrostem ciąży tetno dziecka maleje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1713 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej, znów nadrabiam ale nie wiem ile zdąże
![]() no więc u nas ok, Kamilek zrobił się mamusiny i nic tylko do mnie i na mnie. Wdrapuje mi się ciągle na nogi, albo na kolana i sobie skacze jak konik nie wiem skąd ja mam takie dziecko, przecież ja miałam noworodka ![]() No i najważniejsze jest zdrowy, tzn wszystkie kaszle przeszły. Prawdopodobnie dlatego że mam ten pomiar wilgoci i dużo nawilżam ja i TŻ też w koncu wyzdrowieliśmy. Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43887626]Adaś waży już ponad 5 kg i za 2 tygodnie prawdopodobnie wrócą do domku Cynamonki!!!!!![/QUOTE] Cytat:
mam nadzieje że zaraz doczytam kogo tam masz ![]() aż mi się łezka kręci... nie wierzę że to już, zaraz... |
|||
|
|
|
#1714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Sliczny koala Cytat:
![]() Moze w nocy z raz pukneło.. Albo mi sie zdawalo.. Moje dzieci chyba ostro spią albo strajkują.. Bo w weekend pare lekkich kopniaczkow a teraz nic No ale zjadlam slodkie pomelo i ide lezakowac, moze cos sie ruszy Cytat:
|
||
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43905797]Hosenko wraz ze wzrostem ciąży tetno dziecka maleje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] To wiem, ale chyba nie tak z dnia na dzień?
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie już jutro nasze wizyty... Jupi.......
Mnie od rana gardło drapie. Takie przesuszone. Chyba musze kupić nawilżacz powietrza, chociaż taki kamionkowy. Ja się panicznie boje infekcji. Unikam skupisk ludzi A w piątek robimy urodziny tż na 15 osób. A w sobotę roczek siostrzenicy męża. Nie wiem czy pójdę bo nie dawno mononukleoze mieli.. Hosenka kciukasy za Was. Dobrze że idziesz dzisiaj na wizytę ![]() Margot przykro mi... ![]() Berbie widać już coś brzuszek u Ciebie? Bo ja mam zaznaczony i wciągnąć go nie mogę już. Ale narazie nic nie przytyłam. |
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz ja przed ciążą przytyłam kilka kg więc brzuch od jakiegoś czasu mam okrąglutki, ale to ciąża spożywcza. od ostatniej wizyty schudłam 2 kg, ale się nie przejmuję bo miałam lekką nadwagę.
|
#1718 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także jakby co to kładź się na boku zwinięta, kolana do brzuszka. No i trzeba się uspokoić to pomaga ale jest prawie niemożliwe ![]() Trzymam kciuki, daj znać po wizycie. Dobrze że jedziesz bo stres wpływa na twardnienia a tak może sie uspokoisz Cytat:
![]() a my pod koniec ciąży mieliśmy mega ciężko bo TŻ stracił pracę, ja bez pracy, zmienialiśmy mieszkanie. masakra. Dla dziecka mieliśmy pieniążki tylko dlatego że odkładaliśmy do skarbonki [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43893740]Eliza ja bujaczek dostałam od kolegów z pracy TŻa, ale to jest cudowny wynalazek... Na początku Młody w nim się bujał i spał, teraz sadzam go, przypinam, on sobie macha do jaszczurki, a ja się mogę umyć czy ogarnąć bajzel. Czasami go w tym karmię, jak mi za bardzo fika. Oboje bardzo lubimy bujaczek, więc nic się nie przejmuj, to jest bardzo dobry zakup, za dobrą cenę, nówka to jakieś 250-350 zł.[/QUOTE] bujaczek niezbędnik, Kamil ze mną się myje, gotuje, bawi, czytam mu, je kaszkę i mleczka, usypia-wszystko w bujaczku ![]() ale bujaczek też musi być odpowiedni bo w tych takich bardziej płaskich Kamil by już dawno nie usiedział Cytat:
![]() Michaś... jesteś piękny. Twoja wierna fanka. Cytat:
A ja odliczam dni do Mikołaja... wtedy mamy wizytę u neurologa. Boję się jak cholera... |
||||
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-11-27 o 10:26 |
|
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że idziesz do lekarza, ciekawe co poradzi skoro fenoterol wycofany
|
|
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza Rozumiem, że macie podwójne wydatki, ale wiesz nie wszystko musicie mieć od razu. My kupowaliśmy wszystko nowe, więc sporo kasy poszło i na leżaczek już brakło, a gdy chciałam już kupić neurolog zakazała korzystania. A Twojego TŻta nie rozumiem...
Barbie Może i dobrze, że chcesz wrócić na chwilę do pracy Póki będziesz się dobrze czuć wydaje mi się ok, bo pamiętam jak ja byłam w domu i ciągle jakieś schizy wymyślałamAle obiacaj, że nie będziesz się przemęczać, bo inaczej ![]() Luna Skoro mówisz, że Kamilek aktywny to wydaje mi się, że wszystko w porządku, a co już potrafi ![]() Esko I jak przygotowania do Roczku Zosi ![]() Iza Kiedy planujesz rozpakowanie Wszystko gotowe To już tak blisko |
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszytko gotowe-pokoik przygotowany,torby spakowane
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
2 grudnia mamy dzień darmowej dostawy w sklepach internetowych
Więc może się komuś przyda
|
|
|
|
#1727 |
|
Zakorzenienie
|
Fiol Kamil aktywny bardzo, siedzi, raczkuje, wstaje, przechodzi np z łóżka do stołu trzymając się jedną ręką także ok. Ale ciągle ma wysunięty języczek i nie gaworzy. Tego się boję...
|
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ma obniżone napięcie i dlatego tak robi? Masz w okolicy neurologopede
|
|
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie wiem.. ale potrafi normalnie mieć też zamkniętą buzię.Tez mi to "śmierdzi" obniżonym napięciem żuchwy czy jakoś tak. A o neurologopedzie nie słyszałam, ale nie szukam bo najpierw idę do neurologa i zobaczymy co powie |
|
|
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko w porządku Prosimy o nowe zdjęcia Kamilka
|
|
|
|
|
#1731 |
|
Zakorzenienie
|
czekam z Wami
wczoraj wymieniałam kitrane od września i było 310 zł ![]() ejjjjjj! cieszyć się z postępów. mój tak samiutko. coś tam sobie zawodzi ale na pewno nie gaworzy. językiem wygibasy robi, ale nie łączę to z "obnizonym napięciem" (skąd wzięłaś to? :P) a raczej z zamieszaniem ząbkowym w buzi ![]() Właśnie mnie T. stuka po zegarku mój mały czyta ze zrozumieniem (
|
|
#1732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cudowny
Cytat:
Cytat:
![]() Luna, Fiol ja też się martwię o Olka. Byliśmy w piątek u pani rehabilitantki zobaczyć, jak Olka postępy. Ona stwierdziła, żeby dać mu czas, że nie musimy go rehabilitować. Ale jest opóźniony ruchowo o jakieś 2 miesiące, ponoć przez to, że był dużo noszony, a mało na ziemi... Ma 10,5 miesiąca, pełza, siedzi, troszkę sobie gada po swojemu, ale nie naśladuje, nie próbuje wstawać, podciągać się, ząbków brak. A ja głupia zaczęłam czytać w necie i oczywiście się przeraziłam
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
Maga Stasio też był opóźniony, a teraz to wulkan energii
Nie usiedzi nawet na sekundę, nawet kąpie się na stojąco Skoro rehabilitantka mówi, że jest ok, to pewnie tak jest Pani Skąd Koala ma taką czadową czapę
|
|
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
też jestem taka głupia...
i przedwczoraj zapisałam sobie w kalendarzu: "Kiedy dziecko powinno już chodzić i mówić? Wtedy, kiedy chodzi i mówi. Kiedy powinny się wyrzynać ząbki? Akurat wtedy, kiedy się wyrzynają. I ciemiączko wtedy powinno zarosnąć, kiedy właśnie zarasta. I niemowlę tyle godzin spać powinno, ile mu potrzeba, aby było wyspane." (J. Korczak) ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- ciocia mu kupiła. dziewczyny na mamuśkomym wydetektywowały www.broel.com.pl (piękne dziewczęce... szkoda że na mnie za małe )ech te kąpiele na stojąco... mnie stresują ogromnie...
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam się troche stresować..Z jednej strony nie moge się doczekać a z drugiej strach.Dziewczyny czy cukry pod koniec ciąży się wam normowały?Ja od tygodnia nie mam żadnych przekroczeń i nie musze zwiększać insuliny.
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1737 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Czy do tych skarbonek odkładacie tylko 5 zł???Chyba też kupie skarbonke i zaczne tak odkładać . Maga-nie czytaj głupot w internecie,Oli jest zdrowy i to najważniejsze,nawet się nie obejrzysz jak Oli zacznie biegać i gadać ,także wszystko w swoim czasie,buziaki dla Olusia
|
|
#1738 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Śliczny ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43905266] W każdym razie pieluchy OK, więc kontynuujemy dziś jabłko. Dziękuję za kciuki w tej sprawie ![]() [/QUOTE] Perse no to alleluja i do przodu Hosenko ![]() ![]() ![]() Elizka co do kopniaczków, to tak jak Hosenka wczoraj Ci pisała, ja też lepiej czuję ruchy mojej Malutkiej jak się położę na plecach z wyprostowanymi nogami. Umiem odróżnić kiedy moja Córeczka mnie kopie a kiedy robi fikołki Luna, Maga na pewno i Kamilek i Oluś rozwijają się ok i są zdrowi, tylko każde dziecko ma po prostu swój własny rytm. Trzymam kciuki za wizyty u specjalistów!!! Iza czujesz jakieś emocje przed sobotą, czy raczej podchodzić do tego na spokojnie? Jojla czekamy na fotkę fryzurki No właśnie przed świętami koniecznie muszę się wybrać do fryzjera, bo moje włosy sięgają już prawie lędźwi (ostatnio taką długość miałam w gimnazjum) więc najwyższa pora się ich pozbyć
|
|
|
|
|
#1739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wzięło mnie na wspomnienia, pamiętam jak rodziłam,jak położna położyła mi niunke na brzuchu,pocałowałam ją ,ona złapała mnie za palec,do męża powiedziałam-w końcu ją mamy
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
I tego się próbuję trzymać. Tym bardziej, że rehabilitantka jest naprawdę dobra. Pracuję w szkole specjalnej z dziećmi, ma duże doświadczenie. Bo z neurologa byłam niezbyt zadowolona
Czapka świetna ![]() Izuś spokojnie ![]() Czarnula my odkładamy tylko 5zł, ale faktycznie każdą 5zł, nie wydajemy. Ja próbuję się nie denerwować, ale wiecie jak to jest. I do tego jeszcze dochodzą czerwone suche plamy na rączkach, nóżkach i teraz jeszcze buźce. I nikt nic konkretnego nie potrafi powiedzieć. Pediatrzy, że skaza, ale to raz jest, raz nie ma, a ja jem cały czas tak samo. Olek w ogóle nie je nabiału. Znalazłam teraz dermatologa w sąsiednim mieście, ponoć dobry, może on coś powie konkretnego
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

. a w czwartek będziemy świetowac dobre wieści od lekarza. Co do pracy to przez 2 dni zobaczysz jak się będziesz czuła i lekarz się wypowie. z tego co wiem masz fajny układ z przełożonymi wiec mysle ze nie będą robic problemów jakby wróciła a potem jakby było potrzeba poszłą na l4. czy Ty masz duzy kontak z ludzmi? bo teraz czas infekcji
nie wiem skąd ja mam takie dziecko, przecież ja miałam noworodka