|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
Cytat:
ja też do końca nie rozumiem...genetyka to nie mój temat, ale z tego co on tłumaczył - zapamiętałam coś typu: 47 xxx lub 69 xyy
|
|
#1682 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43893342] My po jabłku. Młody zaakceptował łaskawie :P Otwierał buzię, ale jak już dostał papkę, to nie wiedział, co z nią zrobić :P W każdym razie poszło dużo lepiej niż z kaszką. Teraz modlitwa do pieluchy....[/QUOTE] no to trzymam kciuki za brak niespodzianek w pieluszceCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() najważniejsze, że bez mandatu się obyło ![]() Cytat:
![]() no nie, teraz to ja też tak to zrozumiałam Cytat:
ja zaszalałam i ścięłam włosy i to sporo
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo możliwe, że tak jak piszesz okaże się, że się szybko męczę albo źle się czuję to nie będę się zastanawiać, wracam do domu. ale chcę spróbować bo bardzo lubię swoją pracę, sprawia mi ona ogromną przyjemność. myślę, że to, że siedzę w domu i tylko biję się z złymi myślami nie działa dobrze na dziecia, on wolałby szczęśliwą mamę, która się spełnia w pracy. poza tym tak jak już wcześniej pisałam decydujący głos ma lekarz. powie siedzieć w domu to nie będę dyskutować.
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza
A połoz się na plecach-na mojego Kacperka bardziej dziala ta pozycja niz bok. Co do pieniędzy to my mamy osobne konta, chcemy 1 ale Tz jeszcze spłaca kredyt studencki sprzed lat i musi mieć konto w tym banku. Tak się samo przyjęło że ze swojej wypłaty opłaca wszystkie rachunki, czynsz a z mojej idzie na spłatę mieszkania moim rodzicom. Zakupy, benzyna itp to różnie, zwlaszcza, że od czerwca to w zasadzie Tz używa moja kartę. Jak mi na koncie braknie, to Tz przelewa na moje albo wypłaca i na odwrót. Jak Tz podlapie dodatkowe zajęcie (w wakacje sędziował mecze tenisa i prowadził biegi dla młodzieży, teraz sedziuje zawody w rzutki ;-) ) to dzieli się że mna i mam na swoje zachcianki albo /i odkłada część na oszczednosciowe. W zasadzie to pieniądze traktujemy jako wspólne, nie dzielimy się pieniędzmi na spozywke, wizyty czy badania.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-11-26 o 20:18 |
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
kochana ja zdaję sobie sprawę, że to nie musi być genetyka i lekarz to też powiedział...chcę się tego trzymać, bo nic innego nie wiem...pytałam go o jakieś inne badania, ale tak naprawdę jakie inne leki bierze się w zagrożonej bardzo wczesnej ciąży?? żelazny zestaw - acard+clexane+duphaston+e ncorton tak? nic innego się nie bierze na takim etapie...nawet jeśli zrobię trombofilię to i tak leczy się to tym zestawem tak? a Ty które brałaś z tych leków w trakcie starań??
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-11-26 o 20:07 |
|
|
|
#1686 |
|
Konto usunięte
|
my też mamy osobne konta - mieszkanie opłacamy na pół i jedzenie kupujemy raz ja raz TZ innych wspólnych wydatków nie mamy i wspólnej kasy też nie, nawet badaniami dzieliliśmy się po połowie...
|
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Rena, Clexane i dupka od punkcji, encorton miesiac przed transferem, acard jeszcze wczesniej. Z encortonem to chodzi o to ze jak cos sie zlego dzieje immunologicznie w macicy to on najbardziej zadziala jeszcze zanim dojdzie do zapłodnienia i implementacji zarodka. Podobnie clexane. Mi te leki na trombe wystarczyły. Ale jest problem z dawka clexane.ogolnie przyjęta to 40, a ja mam teraz 60. W poprzedniej ciazy mialalm 40 i niestety nie dala rady. Nie wiem jaka dawke da Ci lekarz..
Berbie masz racje i sie z Toba zgadzam.jak czujesz sie dobrze i praca pomoze Ci psychicznie przez to przejsc to wroc ale moze na pol etatu? Naprawde 8 godz to za duzo. Przekonasz sie sama.. Hosenka, dzieki.sprobuje polozyc sie na plecach i poczekam az zaczna pukac do mamusi Jojla ja nie podcielam mocno ale mam spieprzona grzywke a tego nienawidzę wrr Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2013-11-26 o 20:18 |
|
|
|
#1688 |
|
Konto usunięte
|
Rena moja koleżanka dostała jeszcze kroplówkę z immunolglobulin
|
|
|
|
#1689 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
nie było mnie tu całe wieki, więc pewnie większość mnie nie pamięta ![]() Berbie, chciałam Ci serdecznie pogratulować, ogromnie się cieszę, że jesteś w ciąży i wszystko się dobrze układa!! a co do pracy w ciąży, to ja jestem tym pozytywnym przypadkiem- pracowałam do końca 32tc (praca biurowa), syn urodził się o czasie cały i zdrowy
|
#1690 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
To przy problemach immuno czesto się daje jak encorton zawodzi
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki kochane!
postanowiłam napisać kilka słów bo mało mnie tu ostatnio. Może i nikt nie zauważył, ale od 1.5 roku czytam Was codziennie i do urodzenia małego, miałam więcej czasu, aby się udzielać Ostatnie smutne wydarzenia spowodowały, że nie umiałam się wbić w rozmowę... No bo co mam pisać? U mnie wszystko ok. Nawet bardzo ok. Mamy jakieś tam problemy (mały źle sypia i jakiś strachliwy się zrobił), ale jest uśmiechniętym dzieckiem i rozwija się super. Trzymam za Was wszystkie kciuki i wierze, że się każdej poukłada ![]() Ja tam uważam, że gadanie o wadach genetycznych to bzdura ![]() Sama jestem na to przykładem....mimo, że badania miałam zrobione wcześniej... Miałam za małą wiedze, aby zapobiec tragedii ![]() Dzięki Bogu słuchałam intuicji i moje szczęście śpi obok w łóżeczku i się ślini (nawet przez sen) |
|
|
|
#1694 |
|
Rozeznanie
|
Berbie, miałam nadzieję, że pamiętasz
ja tu co jakiś czas zaglądam z nadzieją, że przeczytam, że w ciąży jesteś!! i bardzo mnie to ucieszyło do pracy nie namawiam, bo to sprawa indywidualna, ja też po # schizowałam, bałam się itp ale skoro lekarz powiedział, że jest ok to nie widziałam powodu, żeby być w domu, zwłaszcza, że z Szefem mogłam się dogadać i jeśli była taka potrzeba, badania itp to mogłam przyjść później/wyjść wcześniej itp. Poza tym powrót do pracy przy prawidłowo przebiegającej ciąży nie oznacza przecież, że się nie dba o dziecko. Ja też schizowałam, wsłuchiwałam się we wszelkie oznaki itp. Jeśli tylko coś by się działo to zostałabym w domu. Berbie wysyłam Ci PW
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie też tak słyszałam...więc spróbujemy z encortonem...
|
|
#1696 |
|
Konto usunięte
|
Ja do pracy nie wróciłam, bo miałam tam za zimno i niezbyt fajna atmosferę.
A co do kont, my mamy wspólne, bo ja przy TZcie to zarabiam na waciki,a teraz na macierzynskim to wcale... Więc nie miałoby to absolutnie sensu, bo i tak musiałby mi wiecznie przelewać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pokażesz? Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-11-26 o 21:27 |
|||
|
|
|
#1698 | ||
|
Zakorzenienie
|
wdech-wydech. może pójdzie po rozum do głowy...
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43893342]W każdym razie poszło dużo lepiej niż z kaszką. [/QUOTE]u nas kaszka to był dramat. ale pokochał po 3 razie. teraz by mnie sprzedał za porcyjkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() i lepiej się czujesz? na mnie działają pozytywnie takie zmiany ![]() (polecasz jakiegoś fryzjera?) ![]() ja zauważyłam... zawsze czekam na Twoje posty. a na foty Marcela to w ogóle z niecierpliwością i nieukrywanym utęsknieniem My polikwidowaliśmy wszystkie konta przy kredytobraniu i założyliśmy wspólne - konkubenckie. hehe ja na tym zdecydowanie lepiej wyszłam ale chłop nigdy złego słowa/głupiego komentarza nie powiedział. Mój Koala
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43846434]Fiol pewnie, ze zda! Z marchewka jeszcze sie wstrzymam, podam to jabluszko najpierw,choć niby nie powinno sie od owoców zaczynać... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] NIBY, ja zaczęłam od jabłek ze względu na problemy z brzuszkiem a później inne deserki a na końcu zupki, efekt-Kamil uwielbia zupki a nienawidzi deserków, żadnych. Krzywi się, płacze i ulewa po nich. Hope bardzo mi przykro tak jak dziewczyny piszą, w ciągu 6 tyg trzeba zrobić badania na krzepliwość (im szybciej tym lepiej), ja zrobiłam dokładnie po 6 tygodniach, wyszły ledwo w normie i nie było wiadomo czy gdybym zrobiła tydzień wcześniej to byłoby poniżej normy ![]() Rozumiem Cię że chcesz to zrobić jak najszybciej... |
|
|
|
#1700 |
|
Rozeznanie
|
Pani-koala jest przeuroczy
|
|
#1701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro jak odświeżę look to postaram się cyknąć zdjęcie ![]() Cytat:
to był zupełny spontan wracając do domu wstąpiłam do osiedlowego salonu i po prostu poprosiłam o ścięcie Niestety nie mam żadnego fajnego i sprawdzonego fryzjera. W tym miejscu byłam jak dotąd trzy razy (raz podcięcie, fryzura na imprezę i dziś) ale ja mało wymagająca jestem i trochę ryzykowałam dzisiaj - na szczęście nie żałuję I niestety czytam z telefonu i nie widzę Koali ;( jutro na pewno nadrobię ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1702 | ||
|
Zakorzenienie
|
HEJ! czytam Was cay dzień a odpisuje najczęściej dopiero wieczorem jak mała już spi i ze za dużo cytuje to mi potem je wywala.
WADERKO! tak tak swietujecie urodziny razem z Zosią! ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43893342] My po jabłku. Młody zaakceptował łaskawie :P Otwierał buzię, ale jak już dostał papkę, to nie wiedział, co z nią zrobić :P W każdym razie poszło dużo lepiej niż z kaszką. Teraz modlitwa do pieluchy....[/QUOTE] PERSE! i jak tam w pieluszce? ok? Dziękuje za przekazanie super wieści od Cynamonków!!!!!!!!! Cytat:
ELIZKA! wspólczuje nieporozumień z Tz . może on atki drażliwy bo nie pracuej. a faceci to często maja takie myslenie ze nie pójde do byle jakiej pracy. ja tam uważam ze jak jest możliwość to pracować gdzie się da i szukac dalej. Mam nadzieje ze Maluchy już Cie skopały BERBIE! ale dałąs popis dzis z samochodem. . a w czwartek będziemy świetowac dobre wieści od lekarza. Co do pracy to przez 2 dni zobaczysz jak się będziesz czuła i lekarz się wypowie. z tego co wiem masz fajny układ z przełożonymi wiec mysle ze nie będą robic problemów jakby wróciła a potem jakby było potrzeba poszłą na l4. czy Ty masz duzy kontak z ludzmi? bo teraz czas infekcjiMEASIA! dobrze ze usterki zarzegnaae. ale u was co chwile cos ![]() Cytat:
Dobrze ze dostałaś powera do walki!!!! i jej jakiś plan działnia!! ZEBERKO! wiem, ze ciężko jest jak sobie człowiek nic nie kupuje. ja często idąc by kupic cos sobie wracam z rzeczami dla Zosi . moeszkanko będziesz miała piękne wiec trzeba chwilke się pomęczyć ale potem sobie odbijecie!![]() PANI! ale śliczny Toresik i się fajnie zmienia! |
||
|
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
Eliza
I jak dzieciaczki? Niedawno zdalam sobie sprawę, czy może przypomnialam sobie, że na tym etapie ciazy inaczej czułam Kamilka niż teraz Kacperka. Kamilek mniej kopał, a częściej mogłam zobaczyc i "dotknąć" kolanko czy łokieć-takie górki robiły mi się już ok 28 tyg. Kacperek wystawia jedynie pupe, za to ogólnie jest bardzo ruchliwy. Miałam iść do gina w następny czwartek, ale pójdę w ten przez te wczorajsze i dzisiejsze twardnienia. Martwię się o szyjke i o pozycję Kacperka-jest bardzo nisko.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-11-26 o 22:39 |
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43893740]Eliza ja bujaczek dostałam od kolegów z pracy TŻa, ale to jest cudowny wynalazek... Na początku Młody w nim się bujał i spał, teraz sadzam go, przypinam, on sobie macha do jaszczurki, a ja się mogę umyć czy ogarnąć bajzel. Czasami go w tym karmię, jak mi za bardzo fika. Oboje bardzo lubimy bujaczek, więc nic się nie przejmuj, to jest bardzo dobry zakup, za dobrą cenę, nówka to jakieś 250-350 zł.[/QUOTE]
hm.. to moje dziecię jakieś inne bo nienawidził bujaczka. posadzenie go w nim żeby cokolwiek zrobić kończyło się histerią po max 5-10 minutach. tak na prawdę zaczęłam go używać jak skończył 4 m-ce bo karmiłam go w bujaku. tylko karmiłam. nic więcej. teraz mamy krzesełko do karmienia i jak trzeba to tam siedzi chwilę, bujaczek oddany. gdybym kupowała a nie pożyczała żałowałabym każdej wydanej złotówki. |
|
|
|
#1705 |
|
Raczkowanie
|
Byłam wczoraj u innej lekarki, i ona niestety nie znalazła pecherzyka w macicy, wysłała mnie do szpitala z podejrzeniem ciązy pozamacicznej. Wadera, Ty chyba mialas taką sytuację - czego mam się spodziewac? Jak sie diagnozuje taka ciaze? Bo mi lekarka tylko powiedziała, ze tego na USG nie widac, a z nerwów nie spytałam co dalej - czy tylko laparoskopia cos powie? Ile czasu trzymali Cie w szpitalu? Jestem przerażona....
|
|
|
|
#1706 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1707 |
|
Konto usunięte
|
Nadrabiałam strasznie po łebkach, muszę potem jeszcze raz przeczytać ostatnie dwie strony... Artek jest dość absorbujący ostatnio + mieliśmy tragiczną nockę (do czego ja nie jestem przyzwyczajona, bo Mały jest ogólnie bardzo grzeczny).
W każdym razie pieluchy OK, więc kontynuujemy dziś jabłko. Dziękuję za kciuki w tej sprawie
|
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
Idę jednak dzisiaj do gina - dzwoniłam z rana.
W nocy znowu twardniał mi brzuch, a między twardnieniami przeważnie był bardziej twardy niż miękki. Pewnie przeczekałabym do jutra, ale sprawdzałam rano serduszko Kacperka i zmieniało się w granicach 130-140 (do tej pory nie miał tak niskiego). Gin niby powiedział, że jest w porządku, ale żebym przyjechała do szpitala to mnie zbada i sprawdzimy dzidziusia. Jade ok 11, bo teraz gin ma kilka operacji.
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kochana u mnie sytuacja była trochę inna bo to był już 8 tydzień i wysoka beta, a mimo to żadnego bólu. No i ciąża była zlokalizowana na usg. Inne przypadki jakie tam widziałam to raczej takie "nagłe", kiedy coś bolało... Anitko gratuluję córuni ![]() Hosenko będzie dobrze
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2013-11-27 o 09:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

ja też do końca nie rozumiem...genetyka to nie mój temat, ale z tego co on tłumaczył - zapamiętałam coś typu: 47 xxx lub 69 xyy 
i znowu qwa o pieniadze 
no to trzymam kciuki za brak niespodzianek w pieluszce
tylko stale pokarmy....