|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
tak czytam,ze z tym "super spaniem " w nocy nie jestem sama... są rodzice ktorzy maja ponad roczne dzieci i piszą ,ze zadnej nocy jeszcze porządnie nie przespali...
bardzo pocieszające ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dzięki za info ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Clo - mam ekspres cisnieniowy i tam jak się zrobi kawę to można rozwalić tą torebkę - taka kawa by była ok - ona jest taka jakby mielona zaparzona czy kupić fusiastą mieloną i zaparzac?? Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko na szybko bo obiecalam Daro ze go oficjalnie pochwale. Wiec moj synek jest naprawde kochany. Dzis gdy karmilam go o 6:40 rano zachcialo mu sie kupy no i wyciskal ja spinajacsie. Ja sie zestresowalam ze mi zabkami odgryzie sutka a on tak kochany ze w ogole buzi nie zacisnal. Od razu go pochwalilam
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3425 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co Ci doradzić, na pewno wypoczynek by się przydał...może możecie go u kogoś zostawić choć na 2 godzinki i gdzieś wyjść się odprężyć..bo rozumiem że na dłużej strach by było.. Zostaw sprzątanie! Odsapnij chwilę bo zwariujesz bez chwili wytchnienia! ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3426 |
Zakorzenienie
|
sprawdzałaś to na siatkach centylowych? ja i tak bym olała, bo zakładam że dzieci rosną w swoim tempie
#3427 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
marchewka tak, taka kawa jak najbardziej ok!
a, i chcialam ci doradzic pomysl z karteczka pod drzwiami, mi ta jedna sasiadka do skrzynki wrzucila z numerami i mailem i w koncu sie nam udalo lepiej zgrac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3429 |
Zakorzenienie
|
Zamówienie złożone
![]() ![]() I podsyłam jeszcze kilka propozycji ![]() * http://aros.pl/ksiazka/twoja-niebieska-bajeczka-2 * http://aros.pl/ksiazka/usypianki-malucha-2-2 * http://aros.pl/ksiazka/bajki-na-spokojny-sen-maly-mis-2 * http://aros.pl/ksiazka/male-zwierzatka-w-zoo-2 * http://aros.pl/ksiazka/kubus-i-przyjaciele-przysmaki * http://aros.pl/ksiazka/kapielowe---zabusia-skaczusia * http://aros.pl/ksiazka/ciekawe-dlacz...kany-wybuchaja * http://aros.pl/ksiazka/basnie-dla-dzieci-i-doroslych-2 --- Zmykam robić obiad, a jak mąż wstanie to jedziemy po zasłony, rolety itd ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pięknie ![]() ![]() Kupiłam Daro pilota i tel.komórkowy z dźwiękami bo oprócz kapci są to kolejne rzeczy do których leci. Póki co pilot robi furore ![]() Ach i miałam nie marudzić w tym temacie, ale czy wiecie, że od 2ch dni stoimy w miejscu? Głosy proszę oddawać bo nam Diabli straci prowadzenie ![]() https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253
![]() |
#3431 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn ze ma duzą masę ale nie ze za dużą albo ze za gruby... nie przejmuj się, lekarze rozne rzeczy gadają... Cytat:
dziękuję ![]() biedna jesteś.. wiem ze zartowalas ale ... u mnie w rodziie cos bylo o przelewaniu wosku nad dzieckiem ze niby jak jest nerwowe to ma pomoc ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() kurde wymiatasz, zdaj relacje czy się spodobaly bo mi się strasznie podobają i też bym chciała taki laczki ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ash - czy TY zdawałaś relacje ze spacerówki?? jak nie to ja poprosze, jak tak to też poprosze ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3432 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() co do klijentki co poraz kolejny wpadke zaliczyłą to smutne, tymardziej że tak jak piszesz wiedzieli co robili i że ich niestać na kolejne dzieciaki..... Cytat:
my tak mieliśmy przez 3,5 tyg, mała zasneła i po 1 h się budziła odrazu z płaczem, znów usypianie potem znów po 2 h płacz....karmienie 2-3 razy w nocy .....skok minał i spokój znów, tylko coś zasypiać nieche oststnio sama tylko by znią leżec lub nosić na rekach, ale potem śpi do rano |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak chcesz to Ci zrobię i wyślę albo pod koniec tego tygodnia albo w przyszłym. I tak mam w planach robienie i robienie a świetnie się przy tym bawię, więc z przyjemnością wykonam jeszcze jedną parę ( choć akurat kapcie zajmują mi maks 3 godzinki więc niedługo)
![]() |
#3434 |
Zadomowienie
|
Jenny to Wiktorem już chyba ma porządną bibioteczkę zgromadzoną
![]() ![]() Marchewka ja mam ten sam problem z Tż z okularami bo nam Natka łapie i chce ściągnąć, albo zamachnie się ręką i w okulary trafia, dlatego po domu niechodze w szkiełkch bo bym je szybko straciła, tż tak samo ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Karolina i inne mamuśki co mają puzzle z tej stronki http://puzzle-piankowe.pl/ to czy te puzzle nieśmierdzą taką chemią jak takie zwykłe chińskie za kilka złotych co wszędzie można kupić?? Jakie lepiej wziąść , te 16mm czy mniejsze i żeby fajna mata do zabawy powstała to ile ich trzeba kupić? |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jestem wściekła że muszę do niego chodzić Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zakorzenienie
|
Widzę temat wózków "następnych" na tapecie. Jedo podobno 12,5 kg, więc jeden z tych co podałyście nawet cięższy
![]() ![]() Vil a do gondoli też mąż koła demontował? Mi do kombi wchodzi bez problemu (z resztą widziałaś ![]() Peeling kawowy - robiłam kiedyś daaawno daawno temu i ... ![]()
#3438 | |||
Wtajemniczenie
|
słodki króliczek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jesli chodzi o wielkość to mam dwa zestawy tej wielkości: http://puzzle-piankowe.pl/produkty?p...&category_id=9 i uważam że na dziecko które już się trochę przemieszcza to za mało. teraz bym kupiła taką: http://puzzle-piankowe.pl/produkty?p...&category_id=9 zresztą od początku nad nią myślałam i żałuje że nie kupiłam, przez męża i jego "Wzorki" ;p Cytat:
![]() ![]() my po szczepieniach, uśmiałam się. Trzy ukłucia, jedno - wrzask, pielęgniarka odeszła, zabawka do łapy i się cieszy. drugie - to samo. przy trzecim kontrolnie zaczął się drzeć już jak pielęgniarka podeszła ![]() ![]() waga 8600 i 74 cm. tylko 300 przybrał w 1,5 miesiąca ale podobno wszystko ok. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3439 | ||
Zakorzenienie
|
Tak piszemy co raz ze dzieci nie mogą spać..
ja ostatnio sama mam problemy ze spaniem.. W. mnie budzi między 5-6, półprzytomna próbuje go jakoś zając do 7. Potem jak zombi czekam na pierwszą drzemkę, najczęściej ide z nim spać, ale po drzemce czuje się jeszcze bardziej spiaca.. potem jakoś funkcjonuje do 15, potem już mi się odechciewa spac. o 20 zaczynam nabierać nowego życia i energii (jak tylko polożego potwora spać) i do 1 w nocy nie mogę zasnąc tylko sprzątam, czytam, cwicze.. A potem po 4 godzinach snu znowu podbudka i znowu zombi... ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
Cytat:
a my dalej w ciemnej dupie ze szczepieniami... |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3441 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Piękne te Twoje robótki ręczne ![]() Mój Barti waży prawie 9kg a nie ma jeszcze pół roku i żaden pediatra się nie czepiał. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3442 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja znajoma ma czworke dzieci i 29 lat ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Wtajemniczenie
|
Diabli, ale on już śpi osobno i przez nas spać nie może
![]() jedno z nas śpi w pokoju Przemka, drugie w sypialni ... P. ma noce że się często budzi i płakusia za smokiem więc w ten sposób jedno z nas choć się wysypia, zazwyczaj mąż ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3444 |
Zakorzenienie
|
Na endo jest promocja jak diabli
![]()
#3446 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- hehe, jeśli Wojtus i reszta brygady namierza je po zapachu to może być ciężko ![]() Cytat:
pamiętacie jak w szpitalu pisałam, ze babka rodzila pol godziny przede mna i uslyszalam tylko osma ciaza, siódmy porod, trzecia cesarka. wtedy pomyslalam "matko ale patologia". od tamtej pory nigdy już nie ocenie ludzi na podstawie takiego kryterium...rodzina cudowna, dzieci zadbane, rodzice wręcz idealni (ojciec logistyk na piatke z plusem!) cudni sa. kontakt mamy do dzisiaj i naprawdę zazdroszczę im tej gromadki... 17,15,11,6,4,2 i Alusia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3447 | |
Zakorzenienie
|
mcdonalda
![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
![]() a wydawałoby się że takie rzeczy tylko w filmach - czyli wielodzietne rodziny tak dobrze sobie radzące.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
deb słodki maluch dobrze że wklejacie tego linka diabli bo bez was to bym pewnie ani raz nie zagłosowała ![]() Atena no niestety Karola nie będzie miała kolegów/koleżanek bo te wszystkie ciężarne to z mojej rodzinnej miejscowości |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
![]() Artystka!!! tak powiazac fakty...tatuś to nie to samo co mamusia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- hehe super fotka! to szlafmyca do spania? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
http://mylittlesofie.blogspot.com/20...mr-spider.html ![]() doszla nam przed chwila i jestem zachwycona ![]() gasienice wzielam XXL - jeśli ktoras tez się zastanawia recenzja pewnie jutro - czekamy na kuriera. a balsam dla duszy tez bardzo polecam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- my tez ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Co do wózka ja podobnym byłam u Ciebie ja nim tylko 10dni jeździłam bo pożyczony ale fajnie się nim śmigało a siostra też była z niego zadowolona. Sama bym taki kupiła bo bardzo tani. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.