Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-03, 12:04   #3421
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

tak czytam,ze z tym "super spaniem " w nocy nie jestem sama... są rodzice ktorzy maja ponad roczne dzieci i piszą ,ze zadnej nocy jeszcze porządnie nie przespali...
bardzo pocieszające
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 12:05   #3422
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Fajne te książki...jeju ja już mam tyle w ulubionych i teraz jeszcze pajączka kupiłam kiedy ja na to zarobię
Ja właśnie redukuje zamówienie... Za dużo jest tych książek Tylko co wybrać na już hmmm

Cytat:

Dzięki za info

Cytat:
A to są te czeskie
ja już mam 'zwykłe' i takie mi nie przypasują więc pozostaje tańsze kupować.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 12:06   #3423
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Marchewka ale jak Ci poradzą to podziel się z nami tą tajemnąwiedzą

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Ja mam - kolor Happy land czyli z kapturem
chyba się skuszę na tą kawę..

Clo - mam ekspres cisnieniowy i tam jak się zrobi kawę to można rozwalić tą torebkę - taka kawa by była ok - ona jest taka jakby mielona zaparzona czy kupić fusiastą mieloną i zaparzac??

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
dokładnie

Bartek się walnął w głowę ze trzy razy, raz zauważył i mu podłożyłam ręcznik ale jak będzie większy to wg mnie żaden problem, że twardy tył pokrowiec pewnie po to aby ładniejszy był

ja tam z antylopki jestem zadowolona i wszystkie znajome, które ją maja też stabilna jest ale i tak liczę, że Bart będzie jadł a nie fikał do zabawy, jako leżaczek, krzesełko służyć nam nie miało, rozkładanego nie potrzebowaliśmy ciekawe ile w ogóle dzieci w tych krzesełkach będą chciały jeść
Mojego brata syn ma 3 lata i w nim je i czasami jak przychodzi drugi brat z 3,5 letnią córką to też ja tam wstawia..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 12:14   #3424
Magiusa
Zakorzenienie

Ja tylko na szybko bo obiecalam Daro ze go oficjalnie pochwale. Wiec moj synek jest naprawde kochany. Dzis gdy karmilam go o 6:40 rano zachcialo mu sie kupy no i wyciskal ja spinajacsie. Ja sie zestresowalam ze mi zabkami odgryzie sutka a on tak kochany ze w ogole buzi nie zacisnal. Od razu go pochwalilam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 12:20   #3425
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
dziękuję za słowa pocieszenia

najgorsze jest to ,że mi (i tżtowi też) powoli nerwy puszczają... szczególnie w nocy...
ale muszę się jakoś powstrzymywać ...

dzisiaj zrobiłam mu kaszkę na noc, w nadziei ,ze to coś pomoże, oczywiście nic nie pomogło
może jak przestanę karmić piersią,to coś się zmieni

--aaa i śliczna jest Twoja Mała taki mały króliczek

--
teraz śpi (zasypiał płacząc..).. a ja zamiast umyć podłogi to siedzę w necie
nic mi się nie chce...;/;/ ehh muszę się w końcu ruszyć...
Jesteście bardzo silni i dzielni, jeśli tak mogę powiedzieć. Mój mąż na jedną dłuższą pobudkę Heli już przeprowadza dyskusje i się wkurza dlaczego nie śpi
Nie wiem co Ci doradzić, na pewno wypoczynek by się przydał...może możecie go u kogoś zostawić choć na 2 godzinki i gdzieś wyjść się odprężyć..bo rozumiem że na dłużej strach by było..

Zostaw sprzątanie! Odsapnij chwilę bo zwariujesz bez chwili wytchnienia!

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
tak czytam,ze z tym "super spaniem " w nocy nie jestem sama... są rodzice ktorzy maja ponad roczne dzieci i piszą ,ze zadnej nocy jeszcze porządnie nie przespali...
bardzo pocieszające
też czytałam że czasami tak bywa...nie chciałam Cię tak 'pocieszać' dlatego nic nie pisałam

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja tylko na szybko bo obiecalam Daro ze go oficjalnie pochwale. Wiec moj synek jest naprawde kochany. Dzis gdy karmilam go o 6:40 rano zachcialo mu sie kupy no i wyciskal ja spinajacsie. Ja sie zestresowalam ze mi zabkami odgryzie sutka a on tak kochany ze w ogole buzi nie zacisnal. Od razu go pochwalilam

jakiego masz kochanego synka
Stary 2013-12-03, 12:40   #3426
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
pediatra to facet ale taki wredny jak stara baba, 10 min mi robił wykład na ten temat już się podłamałam bo przecież nie będę takiego dziecka odchudzać.
To mnie pocieszyłaś że Daruś więcej waży ja już sama nie wiem o co mu chodzi, jakiegoś świra ma na punkcie wagi
sprawdzałaś to na siatkach centylowych? ja i tak bym olała, bo zakładam że dzieci rosną w swoim tempie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 13:06   #3427
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
oj to faktycznie szkoda... a gdzie się wyprowadzasz??
nie ja się wyprowadzam, tylko małżeństwo z bliźniakami Natalka by miała koleżanke a tak to pozostanie tylko kolega
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 13:08   #3428
cloche
Zakorzenienie

marchewka tak, taka kawa jak najbardziej ok!
a, i chcialam ci doradzic pomysl z karteczka pod drzwiami, mi ta jedna sasiadka do skrzynki wrzucila z numerami i mailem i w koncu sie nam udalo lepiej zgrac

cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 13:19   #3429
JennyAniolek
Zakorzenienie

Zamówienie złożone

I podsyłam jeszcze kilka propozycji
* http://aros.pl/ksiazka/twoja-niebieska-bajeczka-2
* http://aros.pl/ksiazka/usypianki-malucha-2-2
* http://aros.pl/ksiazka/bajki-na-spokojny-sen-maly-mis-2
* http://aros.pl/ksiazka/male-zwierzatka-w-zoo-2
* http://aros.pl/ksiazka/kubus-i-przyjaciele-przysmaki
* http://aros.pl/ksiazka/kapielowe---zabusia-skaczusia
* http://aros.pl/ksiazka/ciekawe-dlacz...kany-wybuchaja
* http://aros.pl/ksiazka/basnie-dla-dzieci-i-doroslych-2

---
Zmykam robić obiad, a jak mąż wstanie to jedziemy po zasłony, rolety itd do usłyszenia

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 13:33   #3430
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
pediatra to facet ale taki wredny jak stara baba, 10 min mi robił wykład na ten temat już się podłamałam bo przecież nie będę takiego dziecka odchudzać.
To mnie pocieszyłaś że Daruś więcej waży ja już sama nie wiem o co mu chodzi, jakiegoś świra ma na punkcie wagi
No powiem Ci, że mi nigdy pediatra nie powiedziała, że Daro jest za duży czy za gruby, więc jakbym poszła do Twojego i zobaczyłby Daro to by chyba ręce załamał, a mi mówiła, że ok

Cytat:
Na szybko tylko wklejam
Pięknie Ta śliczna mordka to tylko uśmiech na twarzy wywołuje

Kupiłam Daro pilota i tel.komórkowy z dźwiękami bo oprócz kapci są to kolejne rzeczy do których leci. Póki co pilot robi furore

Ach i miałam nie marudzić w tym temacie, ale czy wiecie, że od 2ch dni stoimy w miejscu?
Głosy proszę oddawać bo nam Diabli straci prowadzenie
https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-12-03, 13:55   #3431
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Wpadłam tu tylko na chwilę kupę czasu mnie nie było i co się dowiaduję Karolina będziesz miała dzidziusia? jejku cudnie gratulacje!

Może jeszcze jakieś Kinder niespodzianki się wykluły a ja o tym nie wiem?

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Byłam wczoraj z Małą na szczepieniu, waży 7300 i dostałam opiernicz, że jest za gruba, że ją pasę i potem nic dziwnego że społeczeństwo jest coraz grubsze!!! Nie wiem czy to znowu tak dużo na 5 i pół miesięczne dziecko???
Owszem Eliza jest dosyć duża ale znowu bez przesady jakiś wałków tłuszczu to nie ma
paranoja jakas, moj ma 8,5 kg jest co prawda 3 tygodnie starszy, widziało go jakies 15 roznych pediatrow i nikt nie mowil ze jest gruby, za ciezki... a jedna lekarka cos mowila ze ma nadmiar 1 kg w stosunku do wieku i ze warto rozwazyc wprowadzenie wczesniej diety bo ma duza mase... to jak mial 4 miesiace bylo...

tzn ze ma duzą masę ale nie ze za dużą albo ze za gruby...
nie przejmuj się, lekarze rozne rzeczy gadają...

Cytat:
hej

Dziewczyny padam...jestem wykończona..
mój syn chce nas wykończyć...

w nocy budzi się co 2-3 godziny z przeraźliwym rykiem...nic nie pomaga... mam dosyć...
jestem niewyspana i w ogóle do dupy
nie mam na nic czasu... non stop zajmowanie się Małym ,nie mówiąc już o tym, że dom trzeba jakoś ogarnąć, zrobić jedzenie itp zresztą same wiecie

nie wiem może my potrzebujemy jakiegoś szamana dla niego
nie mamy już pomysłu co z nim zrobić

dziękuję [/QUOTE]

biedna jesteś..
wiem ze zartowalas ale ... u mnie w rodziie cos bylo o przelewaniu wosku nad dzieckiem ze niby jak jest nerwowe to ma pomoc i też się do jakiejś szamanki wiozlo jak to nie pomagalo.. hehe mnie tam to smieszy ale moze by pomoglo?

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Jako się rzekło- kapcie są. Co prawda w innych kolorach i nieco krzywy ten jeden, ale liczę, że się Daro nie zorientuje i będzie do nich pędził zamiast do naszych.
Załącznik 5498290

Załącznik 5498291

kurde wymiatasz, zdaj relacje czy się spodobaly bo mi się strasznie podobają i też bym chciała taki laczki

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Lonely a czemu nie chcesz Antylopy skoro tylko do.jedzenia ma.sluzyc i uwazasz ja za stabilna? Pytam z ciekawosci

Sofia nabyla dzis nowa umiejetnosc/wiedze. Otoz odkryla cyca... Tzn wie juz, ze znajduje sie.pod moja bluzka jak.ma na niego ochote to zaczyna mnie rozbierac wczoraj w polaczeniu faktow pomoglo jej studiowanie klatki piersiowej taty. Odkryla, ze jego cycki do niczego sie nie nadaja i teraz mam nie lada wyzwanie wychowawcze jak ja zgrabnie nauczyc, ze mamy za bluzke sie nie ciaga skoro ona jeszcze nie rozumie, ze moze cos zle robic... Jakies pomysly?
podbijam!! ja mam problem z okularami, że lapie je i próbuje zrzucić, wczoraj zrzucił TZtowi i cudem nie roztrzaskały się na drobny mak...

Cytat:
Napisane przez Mama Juma Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie majóweczek i czerwcóweczki
Czy wasze maluchy już przesypiają noce? U mnie wyglada to tak, że Martyneczka idzie spać ok. 19:00 wtedy wypija Bebilon 140 ml i śpi do ok 24:00 wtedy znowu 140ml, potem jak jest noc udana to prześpi do 7:00 lub 8:00, a jak standardowa, to o 4tej budzi sie na herbatkę i potem o 6tej na mleczko. Jak to wyglada u was?

Acha dodam jeszcze, że w ciągu dnia je: deserek , zupkę i kaszkę

-----------------------------------------------------------------------
www.mamajuma.blogspot.com
witaj!

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Pewnie Cię nie pocieszę ale moja Karolcia śpiewała przez 1-2 godz (przeważnie dwie) w każdą noc przez 8 tyg (co do dnia!). Od czwartku nie śpiewa i mam nadzieję że to już nie wróci.

A u nas pobudka jest o 6-6:20
drzemka 10- 11:20
drzemka 15-15:30
i idzie spać tak między 19:30 a 20.
Jeśli śpi w dzień powyżej 2 godz to odbija sobie to w nocy.
Karola w piątek skończy 7 m-cy ale śpi tak od 2 m-cy.

Axella dla Zu za postępy

marchewka ja na cellulit robię peeling z kawy. Na prawdę działa. Zalewam z 3 łyżeczki kawy fusiary (tak mało wody żeby tylko przykryć). Dodaję oliwkę, żel pod prysznic. I myję się tym cała
o spróbuje!

Ash - czy TY zdawałaś relacje ze spacerówki?? jak nie to ja poprosze, jak tak to też poprosze

Wojtek
Stary 2013-12-03, 13:59   #3432
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
fajna spacerówka

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

No to moja dzisiaj jak narazie 4 dzień bez kupy zaczęła. Wczoraj w nocy już w sumie nie płakała wiec chyba nie bolało. Dostała sok z jabłka ale nic wiec dzisiaj jak pójdziemy na spacer to kupię jej ten deserek suszone śliwki może coś pomoże. A jak nie to już nie mam pomysłu.
.
może odstaw na kilka dni marchewke bo działą zatwardzająco

Cytat:
Pisałam wam kiedyś że moi znajomi zaczęli się rozmrażać no normalnie wysyp jakiś. Już chyba 11 ciężarnych z terminem marzec-maj
W tym dwie siostry jedna ma 40 lat i dwóch dorosłych synów i teraz będzie mieć bliźniaki druga będzie mieć córkę. I kolejne siostry:d jedna na marzec, druga na maj
I jeszcze dwie znajome będą mieć bliźniaki. Ale do jednej to mi ręce opadły. Bo ma już 3 dzieci. Mieszkają w wynajmowanym mieszkaniu, mąż zarabia najniższą krajową, ona nigdy nie pracowała. Wpadli sobie. A jak się zapytałam czy się zabezpieczali to odp "no czasami" jeszcze się okazało że te dzieci są chore i niewiadomo co będzie. Eh przykre bo ona nie ma kasy nawet na ubranka, nie mówiąc o wózku itd. Kurde ma 28 lat i będzie mieć 5 dzieci.
haha to Karolcia bedzie mieć wile kolegów i koleżanek
co do klijentki co poraz kolejny wpadke zaliczyłą to smutne, tymardziej że tak jak piszesz wiedzieli co robili i że ich niestać na kolejne dzieciaki.....

Cytat:
[/COLOR]Byłam wczoraj z Małą na szczepieniu, waży 7300 i dostałam opiernicz, że jest za gruba, że ją pasę i potem nic dziwnego że społeczeństwo jest coraz grubsze!!! Nie wiem czy to znowu tak dużo na 5 i pół miesięczne dziecko???
Owszem Eliza jest dosyć duża ale znowu bez przesady jakiś wałków tłuszczu to nie ma
co lekarz to inna opinia.....ja zawsze słuchałąm ze moja zamało przybywa na wadze, a wcale mało nieważy, jakoś 7500 spokojnie waży

Cytat:

w nocy budzi się co 2-3 godziny z przeraźliwym rykiem...nic nie pomaga... mam dosyć...
niego
my tak mieliśmy przez 3,5 tyg, mała zasneła i po 1 h się budziła odrazu z płaczem, znów usypianie potem znów po 2 h płacz....karmienie 2-3 razy w nocy .....skok minał i spokój znów, tylko coś zasypiać nieche oststnio sama tylko by znią leżec lub nosić na rekach, ale potem śpi do rano
Stary 2013-12-03, 14:00   #3433
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

kurde wymiatasz, zdaj relacje czy się spodobaly bo mi się strasznie podobają i też bym chciała taki laczki
Wiesz mogę Ci w sumie zrobić, ale musisz mi dać tydzień i ostrzegam, że one nie są wielkich rozmiarów, w sumie jak dziś sprawdziłam to nieco większe niż stopy Darka i mogę je mu założyć
Ale jak chcesz to Ci zrobię i wyślę albo pod koniec tego tygodnia albo w przyszłym.
I tak mam w planach robienie i robienie a świetnie się przy tym bawię, więc z przyjemnością wykonam jeszcze jedną parę ( choć akurat kapcie zajmują mi maks 3 godzinki więc niedługo)

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2013-12-03, 14:11   #3434
Atena564
Zadomowienie

Jenny to Wiktorem już chyba ma porządną bibioteczkę zgromadzoną moja póki co kilka ksiązek po mnie i siostrze z wierszykami, bajkami , baśniami

Marchewka ja mam ten sam problem z Tż z okularami bo nam Natka łapie i chce ściągnąć, albo zamachnie się ręką i w okulary trafia, dlatego po domu niechodze w szkiełkch bo bym je szybko straciła, tż tak samo

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Karolina i inne mamuśki co mają puzzle z tej stronki http://puzzle-piankowe.pl/ to czy te puzzle nieśmierdzą taką chemią jak takie zwykłe chińskie za kilka złotych co wszędzie można kupić??
Jakie lepiej wziąść , te 16mm czy mniejsze i żeby fajna mata do zabawy powstała to ile ich trzeba kupić?
Stary 2013-12-03, 14:45   #3435
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję za słowa pocieszenia

najgorsze jest to ,że mi (i tżtowi też) powoli nerwy puszczają... szczególnie w nocy...
ale muszę się jakoś powstrzymywać ...

dzisiaj zrobiłam mu kaszkę na noc, w nadziei ,ze to coś pomoże, oczywiście nic nie pomogło
może jak przestanę karmić piersią,to coś się zmieni

--aaa i śliczna jest Twoja Mała taki mały króliczek

--
teraz śpi (zasypiał płacząc..).. a ja zamiast umyć podłogi to siedzę w necie
nic mi się nie chce...;/;/ ehh muszę się w końcu ruszyć...
olej podlogi, odpocznij dziewczno!

Cytat:

dobry synus

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
nie ja się wyprowadzam, tylko małżeństwo z bliźniakami Natalka by miała koleżanke a tak to pozostanie tylko kolega
a to źle zrozumialam to czytanie ze zrozumieniem..

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
marchewka tak, taka kawa jak najbardziej ok!
a, i chcialam ci doradzic pomysl z karteczka pod drzwiami, mi ta jedna sasiadka do skrzynki wrzucila z numerami i mailem i w koncu sie nam udalo lepiej zgrac

e to chyba tak zrobie, może mnie nie weźmie za wariatke

Cytat:
Wiesz mogę Ci w sumie zrobić, ale musisz mi dać tydzień i ostrzegam, że one nie są wielkich rozmiarów, w sumie jak dziś sprawdziłam to nieco większe niż stopy Darka i mogę je mu założyć
Ale jak chcesz to Ci zrobię i wyślę albo pod koniec tego tygodnia albo w przyszłym.
I tak mam w planach robienie i robienie a świetnie się przy tym bawię, więc z przyjemnością wykonam jeszcze jedną parę ( choć akurat kapcie zajmują mi maks 3 godzinki więc niedługo)
naprawdę, to daj znaka jak zrobisz to Ci wyśle kaskę i adres co byś stratna na laczkach nie byla

Cytat:
Jenny to Wiktorem już chyba ma porządną bibioteczkę zgromadzoną moja póki co kilka ksiązek po mnie i siostrze z wierszykami, bajkami , baśniami

Marchewka ja mam ten sam problem z Tż z okularami bo nam Natka łapie i chce ściągnąć, albo zamachnie się ręką i w okulary trafia, dlatego po domu niechodze w szkiełkch bo bym je szybko straciła, tż tak samo

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Karolina i inne mamuśki co mają puzzle z tej stronki http://puzzle-piankowe.pl/ to czy te puzzle nieśmierdzą taką chemią jak takie zwykłe chińskie za kilka złotych co wszędzie można kupić??
Jakie lepiej wziąść , te 16mm czy mniejsze i żeby fajna mata do zabawy powstała to ile ich trzeba kupić?
ja bym nie chodzila ale mam -6 wiec niewiele widzę bez, a nie zawsze mi się chce soczewki zakladac

Wojtek
Stary 2013-12-03, 14:47   #3436
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

Dziewczyny padam...jestem wykończona..
mój syn chce nas wykończyć...

jestem niewyspana i w ogóle do dupy
nie mam na nic czasu... non stop zajmowanie się Małym ,nie mówiąc już o tym, że dom trzeba jakoś ogarnąć, zrobić jedzenie itp zresztą same wiecie

jejku współczuje Wam, musicie to jakoś przetrzymać ale najgorsze jest chyba to że nie wiadomo jak pomóc takiemu dziecku prawda?

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
sprawdzałaś to na siatkach centylowych? ja i tak bym olała, bo zakładam że dzieci rosną w swoim tempie
sprawdzałam i jest idealnie po środku więc wychodzi na to że ok

Cytat:
No powiem Ci, że mi nigdy pediatra nie powiedziała, że Daro jest za duży czy za gruby, więc jakbym poszła do Twojego i zobaczyłby Daro to by chyba ręce załamał, a mi mówiła, że ok
ten pediatra jest do
jestem wściekła że muszę do niego chodzić
Cytat:
paranoja jakas, moj ma 8,5 kg jest co prawda 3 tygodnie starszy, widziało go jakies 15 roznych pediatrow i nikt nie mowil ze jest gruby, za ciezki... a jedna lekarka cos mowila ze ma nadmiar 1 kg w stosunku do wieku i ze warto rozwazyc wprowadzenie wczesniej diety bo ma duza mase... to jak mial 4 miesiace bylo...

tzn ze ma duzą masę ale nie ze za dużą albo ze za gruby...
nie przejmuj się, lekarze rozne rzeczy gadają...
masakra, powiedział mi że gluten mam wprowadzać w 8 miesiącu, smiechu warte pierwszy raz takie rzeczy słyszę i to ma być lekarz.. ehh
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 14:47   #3437
xal
Zakorzenienie

Widzę temat wózków "następnych" na tapecie. Jedo podobno 12,5 kg, więc jeden z tych co podałyście nawet cięższy Jeszcze nie testowałam spacerówki, bo by mi się pchełka zgubiła w środku Ale rozkłada się na płasko.
Vil a do gondoli też mąż koła demontował? Mi do kombi wchodzi bez problemu (z resztą widziałaś ) ale do mojego małego autka to już kicha ... ale tam chyba mało co bez domontowania wchodzi.

Peeling kawowy - robiłam kiedyś daaawno daawno temu i ... nie dość że nie działa, to jeszcze łazienka i wanna do szorowania.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 14:59   #3438
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Na szybko tylko wklejam
słodki króliczek

Cytat:
dzielny

Cytat:
6 ----------
nie śmierdzą są super, tylko ja bym teraz kupiła bez tych wypadających elementów. tzn one sama jakoś nie wypadają ale my mamy kota więc na noce puzzle składam i mnie wkurza jak to lata wszystko. a mąż chciał we wzorki i posłuchałam
jesli chodzi o wielkość to mam dwa zestawy tej wielkości: http://puzzle-piankowe.pl/produkty?p...&category_id=9
i uważam że na dziecko które już się trochę przemieszcza to za mało.
teraz bym kupiła taką:
http://puzzle-piankowe.pl/produkty?p...&category_id=9
zresztą od początku nad nią myślałam i żałuje że nie kupiłam, przez męża i jego "Wzorki" ;p

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Vil a do gondoli też mąż koła demontował? Mi do kombi wchodzi bez problemu (z resztą widziałaś ) ale do mojego małego autka to już kicha ... ale tam chyba mało co bez domontowania wchodzi.
też. nie wnikaj w sumie to auto jest tak poprzerabiane że nie zdziwię się jeśli tego bagażnika jest o połowę mniej niż powinno być w kombi

my po szczepieniach, uśmiałam się. Trzy ukłucia, jedno - wrzask, pielęgniarka odeszła, zabawka do łapy i się cieszy. drugie - to samo. przy trzecim kontrolnie zaczął się drzeć już jak pielęgniarka podeszła a w sekundę po ukłuciu już go bardziej interesował smoczek w łapie
waga 8600 i 74 cm. tylko 300 przybrał w 1,5 miesiąca ale podobno wszystko ok.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 15:07   #3439
maarchewka
Zakorzenienie

Tak piszemy co raz ze dzieci nie mogą spać..

ja ostatnio sama mam problemy ze spaniem.. W. mnie budzi między 5-6, półprzytomna próbuje go jakoś zając do 7. Potem jak zombi czekam na pierwszą drzemkę, najczęściej ide z nim spać, ale po drzemce czuje się jeszcze bardziej spiaca.. potem jakoś funkcjonuje do 15, potem już mi się odechciewa spac. o 20 zaczynam nabierać nowego życia i energii (jak tylko polożego potwora spać) i do 1 w nocy nie mogę zasnąc tylko sprzątam, czytam, cwicze.. A potem po 4 godzinach snu znowu podbudka i znowu zombi...

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Peeling kawowy - robiłam kiedyś daaawno daawno temu i ... nie dość że nie działa, to jeszcze łazienka i wanna do szorowania.
a ile razy robiłs? bo może za szybko sie spodziewałąs efektów??

Cytat:
słodki króliczek

dzielny

nie śmierdzą są super, tylko ja bym teraz kupiła bez tych wypadających elementów. tzn one sama jakoś nie wypadają ale my mamy kota więc na noce puzzle składam i mnie wkurza jak to lata wszystko. a mąż chciał we wzorki i posłuchałam
jesli chodzi o wielkość to mam dwa zestawy tej wielkości: http://puzzle-piankowe.pl/produkty?p...&category_id=9
i uważam że na dziecko które już się trochę przemieszcza to za mało.
teraz bym kupiła taką:
http://puzzle-piankowe.pl/produkty?p...&category_id=9
zresztą od początku nad nią myślałam i żałuje że nie kupiłam, przez męża i jego "Wzorki" ;p

też. nie wnikaj w sumie to auto jest tak poprzerabiane że nie zdziwię się jeśli tego bagażnika jest o połowę mniej niż powinno być w kombi

my po szczepieniach, uśmiałam się. Trzy ukłucia, jedno - wrzask, pielęgniarka odeszła, zabawka do łapy i się cieszy. drugie - to samo. przy trzecim kontrolnie zaczął się drzeć już jak pielęgniarka podeszła a w sekundę po ukłuciu już go bardziej interesował smoczek w łapie
waga 8600 i 74 cm. tylko 300 przybrał w 1,5 miesiąca ale podobno wszystko ok.

a my dalej w ciemnej dupie ze szczepieniami...

Wojtek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-03, 15:11   #3440
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
mój mąż się dziś załamał. ja mam tendencję do gadania i takiego mruczenia przez sen, niejedną noc mąż miał niewyspaną przez to. a Przemek zaczyna robić to samo dziś nie popłakiwał za smokiem, ale przez sen, średnio co pół h było "aaaaaaaaaaa" coraz głośniej i głośniej, aż smoka dostawał i zasypiał - ja jestem nieprzytomna, mąż też (wrócił z pracy o 2 i ja też nie spałam bo czekałam na niego). mąż stwierdził że jak oboje będziemy nadawać przez sen to on się wyprowadza
biedny. musicie mu zrobić osobna sypialnie...wygluszyc jakas gabka
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 15:14   #3441
megusia87
Zadomowienie

Cytat:

Pięknie Ta śliczna mordka to tylko uśmiech na twarzy wywołuje

Kupiłam Daro pilota i tel.komórkowy z dźwiękami bo oprócz kapci są to kolejne rzeczy do których leci. Póki co pilot robi furore

Ach i miałam nie marudzić w tym temacie, ale czy wiecie, że od 2ch dni stoimy w miejscu?
Głosy proszę oddawać bo nam Diabli straci prowadzenie
https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253
Zagłosowane
Piękne te Twoje robótki ręczne ja to takie beztalencie straszne...
Mój Barti waży prawie 9kg a nie ma jeszcze pół roku i żaden pediatra się nie czepiał.

Stary 2013-12-03, 15:17   #3442
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam wam kiedyś że moi znajomi zaczęli się rozmrażać no normalnie wysyp jakiś. Już chyba 11 ciężarnych z terminem marzec-maj
W tym dwie siostry jedna ma 40 lat i dwóch dorosłych synów i teraz będzie mieć bliźniaki druga będzie mieć córkę. I kolejne siostry:d jedna na marzec, druga na maj
I jeszcze dwie znajome będą mieć bliźniaki. Ale do jednej to mi ręce opadły. Bo ma już 3 dzieci. Mieszkają w wynajmowanym mieszkaniu, mąż zarabia najniższą krajową, ona nigdy nie pracowała. Wpadli sobie. A jak się zapytałam czy się zabezpieczali to odp "no czasami" jeszcze się okazało że te dzieci są chore i niewiadomo co będzie. Eh przykre bo ona nie ma kasy nawet na ubranka, nie mówiąc o wózku itd. Kurde ma 28 lat i będzie mieć 5 dzieci.
faktycznie niezły wysyp będzie miała Karola duuuzo koleżanek. u nas tez coraz więcej maluchow - wśród znajomych, na osiedlu. fajnie, zawsze latwiej będzie się umowic "na kawe w figloparku"
moja znajoma ma czworke dzieci i 29 lat tez najpierw na 1 roku studiow była corka. wyjechali z mezem do Anglii. tam urodzil się synek, a niedawno bliźniaki dwóch chlopcow tyle, ze oni sobie naprawdę swietnie radza...

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Karolina - a Ty już nasz płeć Malenstwa? Bo ja się tu już gubię i nie nadążam .
hehe van Goghuuuu! przecież plec poznaje się duuuzo później. wszystkie wyczekiwalysmy! nie pamiętasz już?

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
No racja, dzięki Ale mam koleżankę co ma takie roczne ponad dziecko i widzę, że taki wyjazd to chyba nie jest taka super atrakcja. Ale z drugiej strony nie chcę spędzić całego lata na placu zabaw.
otoz to i kolejny rok i kolejny. a na emeryturze kasy i zdrowia nie będzie na wojaże
Stary 2013-12-03, 15:18   #3443
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
biedny. musicie mu zrobić osobna sypialnie...wygluszyc jakas gabka
Diabli, ale on już śpi osobno i przez nas spać nie może
jedno z nas śpi w pokoju Przemka, drugie w sypialni ... P. ma noce że się często budzi i płakusia za smokiem więc w ten sposób jedno z nas choć się wysypia, zazwyczaj mąż

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-03, 16:17   #3444
deb
Zakorzenienie

Na endo jest promocja jak diabli
Stary 2013-12-03, 16:18   #3445
maarchewka
Zakorzenienie

Co u Was na obiad?

Wojtek
Stary 2013-12-03, 16:33   #3446
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
oj nie lubię parasolek;/ widziałam wczoraj jak kobieta próbowała tym czymś wjechać na krawężnik. Masakra!
ja widziałam jak dziecko wypadlo babci z takiego wozka i brrrr. (choć gdyby miało pasy to male za przeproszeniem gowniane koleczka nie zrobilyby mi w glowie takiej traumy :P)

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
tylko czy równie smaczne? ..
hehe, jeśli Wojtus i reszta brygady namierza je po zapachu to może być ciężko

Cytat:
a co do wieku i 5 dzieci to bym chciała..zawsze podobały mi się rodziny wielodzietne, tylko nie stać mnie na zapewnienie 5-tce dzieci życia na odpowiednim poziomie..
dokładnie, jeśli ma się możliwość zapewnienia dzieciom odpowiednich warunków i nie jest to na zasadzie "robcie co chcecie, starsi pilnują młodszych" to ja tez uważam to za wspaniala sprawę!
pamiętacie jak w szpitalu pisałam, ze babka rodzila pol godziny przede mna i uslyszalam tylko osma ciaza, siódmy porod, trzecia cesarka. wtedy pomyslalam "matko ale patologia". od tamtej pory nigdy już nie ocenie ludzi na podstawie takiego kryterium...rodzina cudowna, dzieci zadbane, rodzice wręcz idealni (ojciec logistyk na piatke z plusem!) cudni sa. kontakt mamy do dzisiaj i naprawdę zazdroszczę im tej gromadki... 17,15,11,6,4,2 i Alusia
Stary 2013-12-03, 16:58   #3447
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Co u Was na obiad?
mcdonalda

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

hehe, jeśli Wojtus i reszta brygady namierza je po zapachu to może być ciężko

dokładnie, jeśli ma się możliwość zapewnienia dzieciom odpowiednich warunków i nie jest to na zasadzie "robcie co chcecie, starsi pilnują młodszych" to ja tez uważam to za wspaniala sprawę!
pamiętacie jak w szpitalu pisałam, ze babka rodzila pol godziny przede mna i uslyszalam tylko osma ciaza, siódmy porod, trzecia cesarka. wtedy pomyslalam "matko ale patologia". od tamtej pory nigdy już nie ocenie ludzi na podstawie takiego kryterium...rodzina cudowna, dzieci zadbane, rodzice wręcz idealni (ojciec logistyk na piatke z plusem!) cudni sa. kontakt mamy do dzisiaj i naprawdę zazdroszczę im tej gromadki... 17,15,11,6,4,2 i Alusia

a wydawałoby się że takie rzeczy tylko w filmach - czyli wielodzietne rodziny tak dobrze sobie radzące.
Stary 2013-12-03, 17:00   #3448
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam wczoraj z Małą na szczepieniu, waży 7300 i dostałam opiernicz, że jest za gruba, że ją pasę i potem nic dziwnego że społeczeństwo jest coraz grubsze!!! Nie wiem czy to znowu tak dużo na 5 i pół miesięczne dziecko???
dziwny koleś! moja Karola mając pół roku ważyła 8600 i lekarz wcale nie twierdził że jest za gruba.

deb słodki maluch

dobrze że wklejacie tego linka diabli bo bez was to bym pewnie ani raz nie zagłosowała

Atena no niestety Karola nie będzie miała kolegów/koleżanek bo te wszystkie ciężarne to z mojej rodzinnej miejscowości
Stary 2013-12-03, 17:41   #3449
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
też tak chciałam ale już mi się odechciało
a tak serio to jedyny problem to kasa
u nas Nela zadzialala odwrotnie az chce się mieć cale stadko takich małych słodkich baczkow

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Sofia nabyla dzis nowa umiejetnosc/wiedze. Otoz odkryla cyca... Tzn wie juz, ze znajduje sie.pod moja bluzka jak.ma na niego ochote to zaczyna mnie rozbierac wczoraj w polaczeniu faktow pomoglo jej studiowanie klatki piersiowej taty. Odkryla, ze jego cycki do niczego sie nie nadaja i teraz mam nie lada wyzwanie wychowawcze jak ja zgrabnie nauczyc, ze mamy za bluzke sie nie ciaga skoro ona jeszcze nie rozumie, ze moze cos zle robic... Jakies pomysly?
przegapiłam wcześniej (wydawalo mi się, ze już w nocy komentowałam )
Artystka!!! tak powiazac fakty...tatuś to nie to samo co mamusia i tak na pocieszenie dodam anegdotke. ciotka leciała ze stanow, dluugi lot, synek miał trochę ponad rok i co chwile ja rozbieral, bo chciał sobie pociumkac wszystko ok, ale na miejscu obok siedział ksiądz 10 godzin walki z dzieckiem bo dla niego to była "zabawa", a nie jedzonko hehe.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:

jakis dziwny ten lekarz...przecież większość forumowych dzieciakow dawno już przekroczyla te 7kg ja myslalam, ze taka srednia to 8kg :P

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
a ja właśnie o kupno takiej się pytałam - w sensie kiedy taką się kupuje nie wiedziałam że są do kitu...tzn. już lepiej w takich topornych jeździć do upadłego?
mam nadzieje, ze nie będziemy musieli z takiej korzystać. ewentualnie jakiś wakacyjny wypad czy cos...siostra trochę lepsza kupila na lot do CA, ale na miejscu wolala kupic w komisie inny wozek, bo ta laska zupełnie się nie sprawdzila. raz, ze maly miał w niej krzywe plecki, dwa, ze jeździ topornie, za dużo rzeczy do niego nie upchniesz. mało praktyczny, a dla dziecka niewygodny.

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
następnym razem pokaz mu siatki centylowe

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Veronic, a nie dalibyście rady oplacic jakiejś studentki/emerytki, która na godzine dwie wpadalaby pomoc Ci przy Wojtku? Ty mialabys go na oku, ugotowalabys sobie na spokojnie, odsapnela, a ktoś inny poswiecilby mu 100% uwagi? czasem moglaby go taka niania porwać na spacer... chociaż raz czy dwa w tygodniu.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Na szybko tylko wklejam
hehe super fotka! to szlafmyca do spania? paluszki w buzi jak Nelcia

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Biedactwo... domyślam się jak Ci ciężko... tu dziecko a tu dom też chciałoby się obrobić. Nic nie poradzisz, zobaczysz Wojtuś wynagrodzi Ci wszystkie zarwane nocki i nie zrobione obiady On potrzebuje Was bardziej niż większość dzieci, malutki wrażliwiec.
ja dzisiaj od osiedlowych mamusiek uslyszalam, ze Nela jest teraz taka grzeczna żeby mi później dac w dupe zobaczymy hehe.

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Ja wczoraj nie skorzystałam z darmowej wysyłki, bo się nie mogłam na nic zdecydować jedynie straciłam majątek na arosie A tu znowu Diabli pokazujesz fajne książki i... znowu mam koszyk na arosie na ponad 300 zł Lepiej, żeby mąż nie widział rachunków

Mi się podobają takie książki, chyba jeszcze ich tutaj nie było
* http://aros.pl/ksiazka/dobranoc-potw...tknij-i-poczuj
* http://aros.pl/ksiazka/dlaczego-reki...awskich-dzieci
* http://aros.pl/ksiazka/skad-sie-bior...awskich-dzieci
* http://aros.pl/ksiazka/toco-najbardziej-lubie-rodzina
* http://aros.pl/ksiazka/to-co-najbard...ie-przyjaciele
* http://aros.pl/ksiazka/koszyk-pelen-ksztaltow-2
* http://aros.pl/ksiazka/koszyk-pelen-cyferek-2
* http://aros.pl/ksiazka/zozo-i-lulu
* http://aros.pl/ksiazka/kubus-i-przyjaciele-przysmaki
* http://aros.pl/ksiazka/balsam-dla-du...ia-z-dzieckiem

Jaki pajączek ??
pajaczek Erica Carle (gość od bardzo głodnej gasienicy)
http://mylittlesofie.blogspot.com/20...mr-spider.html

doszla nam przed chwila i jestem zachwycona swietna ksiazeczka.

gasienice wzielam XXL - jeśli ktoras tez się zastanawia recenzja pewnie jutro - czekamy na kuriera.

a balsam dla duszy tez bardzo polecam

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Również polecam puzzle z tej stronki
my tez macie te za 80 (mata z równymi brzegami) czy 97?
Stary 2013-12-03, 18:24   #3450
maluska88
Raczkowanie

Cytat:
bardzo pocieszające
Moja siostra ma syna 1.5roczku i tez się budzi w nocy.Emil z soboty na niedziele pobił rekord miedzy 22a 22.30 4 pobudki potem 1, 4 i 6 rano. Na dodatek ja się czymś strułam i cala sobotę i niedziele ból brzucha i gorączka a ten takie szopki w nocy.

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Diabli, ale on już śpi osobno i przez nas spać nie może
jedno z nas śpi w pokoju Przemka, drugie w sypialni ... P. ma noce że się często budzi i płakusia za smokiem więc w ten sposób jedno z nas choć się wysypia, zazwyczaj mąż
Co do wózka ja podobnym byłam u Ciebie ja nim tylko 10dni jeździłam bo pożyczony ale fajnie się nim śmigało a siostra też była z niego zadowolona. Sama bym taki kupiła bo bardzo tani.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości