Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-04, 18:57   #2671
szklanka19
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
szklanko, i co dalej z Wasza reh? W domu same czy prywatnie?
W domu, nie chcę Ewie fundować kolejych stresów z inną osobą.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
jeejj, a nie zaśnie przytulona/niesiona/przy uu?
No właśnie najedzona była pod korek i chciała ciumkać, ale się wnerwiała, że jej leci. A niestety jej ostatnio do zasypiania nie wystarczy pociumkać 5 minut.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a jak polożysz się z nią na łóżku i będzie tam swoje robić, to nie padnie w końcu?
Nie ma takiej opcji histeria, histeria i jeszcze raz histeria.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Dostałam własnie smsa "Kocham, kocham i jeszcze raz kocham". Nic nie odpisuję, bo nawet nie wiem co

Biedne Jak nocka? O której Ewcia zasnęła?
Kurde, po co Cię denerwuje jeszcze takimi smsami :/

Nawet potem usnęła, jakoś po 23. I nocka klasyk, pobudki co 1,5-2h i nie wolno zabierać ciumka bo jest ryk. Ok. 7 już non stop ciumek i o 8 pobudka.

Bijkora okropne takie sny, nie cierpię takich. Do trzech razy sztuka, oby jutro dobrze poszło!

Sarah

Lenova masakra z tym wózkiem, dobrze, że zauważyłaś! Da się to naprawić?

Ifwka biedna Oliwka, oby to na zęby tylko. I dobrze, że tą kapsułkę udało się wydobyć
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 18:59   #2672
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja mam z Pumy goretexowe, nie do zdarcia
Pokazesz?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:00   #2673
hope01
Zakorzenienie

Hje zaciśnięte

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:01   #2674
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
W domu, nie chcę Ewie fundować kolejych stresów z inną osobą.
Racja

Dziec spi od 15min... Podejrzanie szybko jak na niego

Jutro mamy po dlugiej przerwie reh, i to u tej babki, co histeria byla ostatnio.
Trzymajcie kciuki, zebym w pytaniu o postepy nie palnela, ze Kubus wykonuje ruchy dżejkoba

Stary 2013-12-04, 19:03   #2675
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
hej
melduję, że:
*nie mam kurtki
*nie mam butów
*nie mam koszuli w kratkę
*nie mam koszuli dżinsowej
*nie mam połowy włosów

za to mam karmę dla psa, żwirek dla kota, parę ozdób świątecznych i dwie poszewki na poduszki

i takie zakupy z du.py jestem wściekła

nadrobię, jak młody padnie

Poka włosy

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Laseczki, jutro o 10.30 mamy wizytę u ortopedy. Jestem na 99% pewna, że będziemy miały skierowanie na jakieś ćwiczenia nóg, bo Pola za bardzo ich "nie używa", przede wszystkim ręce. Prosimy o kciuki, żeby tylko na tym się skończyło, a reszta było ok
kciuki zaciśnięte!!
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
A jaki komplecik zębów!

Współczuję

Cudownie!

bardzo mi się podoba

Trzymam mocno kciuki!

Michał dziś jadł leczo ze mną Był ryk jak mu dać nie chciałam. A było ostre i z musztardą Już nie pierwsza jego taka akcja.
oo ja sama bym lecza zjadła, w weekend robię

Dziewczyny zamawiałyście czapki na all od j_pawlowskiej? http://allegro.pl/wiazana-czapka-z-w...764398377.html jak z rozmiarami??

a i zamówiłam w końcu wózek i sprzedałam fotelik

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:09   #2676
mala_19kw
Zakorzenienie

Oskar trzeci dzień pod rząd jak już jest w takim amoku przedsennym to łapie się za stopy/gilgocze i śmieje w głos Mały czubek

Właśnie teraz świruje w łożeczku,mam nadzieję że sam uśnie
Mąż niedawno wrócił z pracy i poszedł się myć. Potem będziemy jeść pizzę

Od kiedy założyłam Oskarowi te kapcie/buty na nogi tak cały czas chce chodzić. Predzej też chciał ale na rękach też mu było dobrze. A teraz nie ma takiej opcji. Tylko chodzić chodzić i chodzić
Moja mama mówi że teraz mu się lepiej chodzi i dlatego tak. Aaaa niech se tłumaczy
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:10   #2677
gojka24
Zakorzenienie

Chwała Wam za to, żeście za wiele nie napisały, bo chcę być do ostatniech chwili na bierząco.....

Cytat:
Gojka, na pewno nie będziecie żałować. Teraz będzie ciężko, ale po tym uznacie, że to było najlepsze wyjście.
Mój tż też pracuje w budowlance. W tamtym roku nie pracował od listopada (bo koleś rozmyślił się z remontem...) aż do lutego. Trafił mu się tylko tydzień pracy w Wawie ze szwagrem. Gdyby nie becikowe + rodzinne + chrzciny (wróciło się trochę), to nie wiem, jakbyśmy pociągnęli, bez małych pożyczek się nie obyło.
Pierwszy raz się im trafiła tak długa przerwa w zimie, akurat jak nam się Pola urodziła, tak to zawsze max grudzień-styczeń. Dlatego w tym roku już są mądrzejsi i załatwili na okres zimowy robienie wylewek i ogólnie prac wewnątrz domów - czyli choćby wiało, lało, dupę urywało, to robić będą.

Mo tż kiedyś też miał taką akcję, że został bez pieniędzy na zimę... Dlatego teraz pracuje sam na siebie.. Miby tylko styczeń miał bez pracy , ale zdecydowaliśmy się na ten jego wyjazd... Zobaczymy... W międzyczasie jak śniegu nie będzie, to tutaj będzie przy remontach pracował....

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

najgorsze jest to, że to nie jedyna taka sytuacja:/ ostatnio wiele się słyszało o dzieciach, które nie przyjmował lekarz czy karetka nie chciała przyjechać

Dokładnie, u nas to z czym się nie pójdzie na pogotowie od razu dają skierowanie do szpitala....tak w razie w....

Cytat:
Masz dobra pamiec

A to zalezy. Jak mi sie podobaja to tez potrafie kilka lat chodzic.
Buty niestety co roku, bo zwykle nie wytrzymuja sezonu.
A Ty jakie masz, ze takie wytrzymale?
Jeśli chodzi o buty polecam firmę Tamaris... Droga, ale jak dla mnie buty nie do zdarcia 5 lat śmigałam.... i w zasadzie mogłabym jeszcze, ale w końcu kupiłam nowe... Zobaczymy....

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Jaki duży jest

A to różnie. Najmniej tak 1,5 sezonu. Teraz mam kozaki w których chodzę już 3 zimę. Kurtkę mam 4 sezon. i u mnie to nie jest kwestia przywiązania, tylko jeśli są ciepłe, dobrze się trzymają to po jaki kij mam to zmieniać??? Ja za modą nie gonię :P

Silver bo zapomniałam się odnieść. Przykre to z t.

I mam pytanko :confused :
Czy kupujecie dzieciom butki jakieś do chodzenia po domu ???
W sensie Zuzka sama nie chodzi, przemieszcza się trzymając się czegoś.
Wystarczą na razie skarpetki ???
Kiedy trzeba kupić jakieś paputki do chodzenia w domu ??

Pytanie stąd bo teście chcieli jej jakieś kupić do domu , z twardsza podeszwą, ale odmówiłam, zwłaszcza, że ich nie widziałam. I nie wiem czy dobrze zrobiłam.
Mam tak samo jak Ty jeśli chodzi o ubrania, czy buty... I nie mam na myśli butów kurtek itp... Mówię o wszystkim.. Dopuki się nie porwie i nie wyrosnę z tego to służy mi cały czas....

Co do butów, to ponoć dopóki dziecko nie nauczy się chodzić ma uczyć się w skarpetkach, a jak już będzie umiało to w takich sztywnych, stabilnych, rzadnych paputków.... Tak zalecają ortopedzy, ale z tym też bywa różnie. Co lekarz to opinia...

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
własnie miałam pytać bo Hania chce pić nasze dorosłe napoje, czy moge jej czasem dawać tymbarka napój np jabłkowo jakiś tam rozcieńczony wodą?
Bo już chwytam się wszystkiego żeby tylko piła
My Paulinie dawaliśmy kilka razy... Tylko skład sprawdzałam wcześniej... Cukru przecież nie da się całkowicie wyeliminować...

No a teraz przyszłam się już naprawdę pożegnać... Na 2 w nocy ma być na miejscy... koło 23 wyjeżdza.. NA pocieszenie powiem Wam, że w neonet mają być tablety za szalone 99zł...Pewnie nie jest to hiper mega dobry tablet, ale na przeglądanie internetu i czytanie ebooków powinien wystarczyć... Idę jutro po niego, jeśłi będzie to skoczę do oraange i kupię startówkę, żeby mieć neta... Mam jakiś stary modem z orange, to może uda mi się zostać z Wami, a jeśli nie to niby w poniedziałek wróci... O ile zima na całego nie przyjdzie... Także żegnam się narazie...
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:18   #2678
hope01
Zakorzenienie

Miśka za udaną transakcję

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:21   #2679
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Mialam tak zostawilismy u mamy mala na noc. Wrocilismy z tz do domu i bylo mi tak pusto a jak kladlismy sie spac to odruchowo zajrzalam do lozeczka i gdzie moja dzidzia

Cytat:
Laseczki, jutro o 10.30 mamy wizytę u ortopedy. Jestem na 99% pewna, że będziemy miały skierowanie na jakieś ćwiczenia nóg, bo Pola za bardzo ich "nie używa", przede wszystkim ręce. Prosimy o kciuki, żeby tylko na tym się skończyło, a reszta było ok
bardzo mocno !!

Cytat:
No właśnie chce coś takiego mini. A z czego kremik???

I myślę czy pół piersi z kaczki na osobę styknie, teraz dawałam pół i ja się najadłam a oni mówili że mało. No i nie wiem
Bokeh a Ty przygotowujesz całe święta czy tylko jakiś jeden posiłek/kolację?
Podasz mi przepis na kaczkę? Nigdy nie jadłam

Cytat:
wrocilam z treningu, padam moze do sylwestra bede super hiper lala
już jesteś! jak ja Ci zazdroszczę biegania Napisz swoje wymiary? Zobaczę ile mi do ideału brakuje

Cytat:
Jutro mamy po dlugiej przerwie reh, i to u tej babki, co histeria byla ostatnio.
Trzymajcie kciuki, zebym w pytaniu o postepy nie palnela, ze Kubus wykonuje ruchy dżejkoba
mocno trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Oskar trzeci dzień pod rząd jak już jest w takim amoku przedsennym to łapie się za stopy/gilgocze i śmieje w głos Mały czubek

Właśnie teraz świruje w łożeczku,mam nadzieję że sam uśnie
Mąż niedawno wrócił z pracy i poszedł się myć. Potem będziemy jeść pizzę
pizza za mną "chodzi" od dwóch tygodni. Chyba wiem co jutro zrobię na obiad

Ellmi chwal się fryzurą
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:28   #2680
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
własnie miałam pytać bo Hania chce pić nasze dorosłe napoje, czy moge jej czasem dawać tymbarka napój np jabłkowo jakiś tam rozcieńczony wodą?
Ja tam bym dała

Pisałam Wam kiedys że Nada wcale nie chciała pić,prawda?
To teraz dzieciątko pije herbatki owocowe, te takie do zaparzania w torebkach, albo sypane
W składzie same suszone owoce Nawet 3 butle po 120ml potrafi wypić.

A!! i na wode sposób znalazłam, może i u Was zadziała.
Otóż mam taki nawyk że piję wodę prosto z butelki, nikt u mnie w domu nie pije niegazowanej, także tego Nada zawsze się tak patrzyła na mnie jak Kot w butach i wyciągała rączki kiedy ja piłam, więc nalałam jej troszeczkę do nakrętki i to jej sie podoba.Niecierpliwi sie strasznie kiedy się opóźniam z tym dolewaniem :P Wiem że jakoś specjalnie wychowawcze to nie jest,tak uczyć dziecko, ale z butli wody nie wypije, ni chu chu..
A i jeszcze normalnie z łyżeczki jej wlewam do dzioba. Wkładam śliniak i jazda. Dopóki się nie zaczai że to woda to potrafi wypić tak z pół szklanki, a potem już pluje i jest z tego niezła frajda jak jej to wszędzie pryska.
Myślę,że lepsze to niz nic

Włosomaniaczka

Edytowane przez bijkora
Czas edycji: 2013-12-04 o 19:30
bijkora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:29   #2681
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość

lecę nadrabiać

Cytat:
Zmarła dziewczynka, urodzona w marcu. ;( Miała wysoką gorączkę, środki przeciwgorączkowe nie pomogły więc mama dzwoniła po pogotowie - odmówili przyjazdu. Wezwała sąsiadkę na pomoc, kąpiel małej zrobiły, próbowały zbić gorączkę, bez skutku, dziewczynka odmawiała jedzenia, picia, leciała przez ręce, gorączka wysoka, masakra. Sąsiadka znów po pogotowie zadzwoniła, znowu odmówili, odsyłając do lekarza rodzinnego. Już nie pamiętam, ale chyba w tych godzinach po południu przyjmował, a była 9-10 rano więc nie można było z dzieckiem do przychodni iść. Wreszcie z mężem tej sąsiadki pojechali na własną rękę, znowu ich odesłali do lekarza rodzinnego (!!), ale ta mama jakoś wybłagała skierowanie do szpitala - nikt nie zbadał dziecka!! pojechali do szpitala, tak się okazało, że chyba posocznica, ratowali dziecko, ale zmarło.. Zakażenie przez tak długi czas chyba się rozniosło już za bardzo...
Pokazywali zdjęcia dziecka w bujaczku, pustą matę, młodą mamę, tatę..no po prostu....;(

Czy to nie jest wystarczająco alarmujące, że dziecko ma wysoką gorączkę, której nic nie jest w stanie zbić - odmawia NAWET PICIA przez kilka godzin, odwadnia się coraz bardziej.. to nie jest podstawa do wezwania karetki?
A już jak pojechali to w ogóle nie rozumiem - ja bym zrobiła awanturę w tym okienku, wpadła do gabinetu lekarza, żeby ktoś mi małą wreszcie zbadał, bożesz ;(
Boze.......... straszne Dlatego nie oglądam takich rzeczy bo za bardzo się wzruszam i od razu ryczę...
Cytat:

Minęło nam dziś 11 miesięcy
dla Poli za 11 miesięcy
Cytat:
Dawno tu Oskara nie było więc proszę
jaki duuuuży chłopak!
Cytat:
Wiecie co mam dość, wszystko zawsze k.u.r.w.a. moja wina ale swoich błędów nie widzi
Nie pytajcie, nie chce pisać. Popłakałam się dziś.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a teraz uwaga uwaga:

wreszcie Adasio do domu ale pisała mi cynamonka,że w piątek mają mieć jeszcze kontrolę w szpitalu czy gronkowiec sobie poszedł
kciuki trzymamy nadal

Cytat:
zapisuję się do gina
Czyli testu niet
W takim razie czekamy na wiadomość od gina

Cytat:

Cytat:
hej
melduję, że:
*nie mam kurtki
*nie mam butów
*nie mam koszuli w kratkę
*nie mam koszuli dżinsowej
*nie mam połowy włosów

za to mam karmę dla psa, żwirek dla kota, parę ozdób świątecznych i dwie poszewki na poduszki

i takie zakupy z du.py jestem wściekła

nadrobię, jak młody padnie

fotkę fryzurki prosimyyyyy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 19:32   #2682
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Poka włosy

kciuki zaciśnięte!!

oo ja sama bym lecza zjadła, w weekend robię

Dziewczyny zamawiałyście czapki na all od j_pawlowskiej? http://allegro.pl/wiazana-czapka-z-w...764398377.html jak z rozmiarami??

a i zamówiłam w końcu wózek i sprzedałam fotelik
ja ją mam. Dużawa. Tzn głęboka taka, przy czym ten sznurek - tak jak piszą w aukcji - krótki dość. Mojej jeździ trochę ta czapa przez to. Ale ładna wizualnie.

Dziecię śpi.

Co do ciuchów - miałam taki okres, że nosilam tylko to co czarne, potem mi minęło. Lubię fajne ciuchy, niekoniecznie za duże pieniądze (bo takowych nie mam) - ale jak już coś kupię to staram się kupować to co mi się na prawdę podoba, a nie że "jest promocja".
Bo kiedyś wychodziłam z tego założenia i miałam dużo, a nie lubiłam nosić.
A teraz jeśli kupię mniej, ale to co mi się na prawdę podoba - to noszę na prawdę długo. Kurtkę 3 sezony zimową nosiłam, aż kupiłam teraz nową, buty - to samo, płaszczyk dwurzędowy militarny taki 4 sezon ma (ale ten ostatni prawie nie noszony bo ciąża a on taliowany;p).
Lubię kupować ciuchy, lubię się fajnie ubrać, ale przy tym bardzo szanuję ciuchy i noszę je długo.

Amelcia ma nową umiejętność! Dzisiaj próbowała wsadzać klocki w sorter, pierwszy raz! Szokuje mnie jak ona się szybko uczy
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:39   #2683
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dajcie jakiś przepis na prosty tort urodzinowy ??

biszkopt, przełożyć powidłami śliwkowymi, kremem itd

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

słyszałam kiedyś, że kobieta w ciąży ma błyszczące się oczy i takie jakby za mgłą i po tym poznają.... Ale jakoś mi się nie chce wierzyć w to.... Choć znam kilka przypadków, że ktoś stwierdził, że ta czy tamta w ciąży, że widać po oczach i za jakiś czas rzeczywiście ciąża...

na moim ślubie było moje dzieciaki ze szkoły, w kościele. I jedna matka z ojcem też - no i... ona mi opowiada potem, że mąż do niej: pani Agnieszka to w ciąży. Po czym poznał? bo jej piersi urosły

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
☠☠☠łam. Albo "Ch... Ci w dupę, ch... Ci w dupę i jeszcze raz - ch... Ci w dupę!".

O co chodzi?
gorzej, jak lubi

Cytat:
Dawno tu Oskara nie było więc proszę
omg, jaki poważny facecik! na półtoraroczniaka wygląda!

Cytat:
Wiecie co mam dość, wszystko zawsze k.u.r.w.a. moja wina ale swoich błędów nie widzi
Nie pytajcie, nie chce pisać. Popłakałam się dziś.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
trzymaj się

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

[/COLOR]dziewczyny mogę teraz nie być z Wami na bieżąco bo jutro przychodzi nas facio od remontów. ma pare rzeczy na dole do zrobienia i na górze garderobę i pokój dla dzieci ( syf przed Świętami :/ extra) no i w piątek mam ur Wojtka i Mikołaja do ogarnięcia :/
powodzenia na imprezach

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
najbardziej będzie gwizdać nad morzem i w gorach

a teraz uwaga uwaga:

wreszcie Adasio do domu ale pisała mi cynamonka,że w piątek mają mieć jeszcze kontrolę w szpitalu czy gronkowiec sobie poszedł
kciuki trzymamy nadal

Hje buziak dla Polci

dziewczyny,czy jak nasze dzieciaczki skończą roczek dalej składamy comiesięczne życzenia i buziaki?

no wreszcie!

Cytat:
Laski, bo miałam zapytać, co ile kupujecie rzeczy na zimę? W sensie, co sezon? Co dwa? Częściej, rzadziej?
ja się tak cholernie przywiązuję do rzeczy, jak mi dobrze służą, to potrafię w jednej kurtce i 5 lat chodzić ba, jedną mam jeszcze z początków liceum, prądzi buty kupiłam 4 lata temu i je tak ubóstwiam, że innych nie chcę, kurtkę 3 lata temu
kurtki dłuuugo, buty co sezon, ja autobusowa jestem, to niszczę

Cytat:
trzymam!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:41   #2684
Kija80
Zadomowienie

Gojka będziemy czekać!

Uwaga uwaga! Tragedia w Na Wspólnej! (właśnie przeglądam program na przyszły tydzień). Hmm, przyznam że nie spodziewałam się takiego rozwoju sytuacji, aktorka rezygnuje czy co??
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:42   #2685
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ja bym dała
Cytat:
Amelcia ma nową umiejętność! Dzisiaj próbowała wsadzać klocki w sorter, pierwszy raz! Szokuje mnie jak ona się szybko uczy
Stary 2013-12-04, 19:44   #2686
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o buty polecam firmę Tamaris... Droga, ale jak dla mnie buty nie do zdarcia 5 lat śmigałam.... i w zasadzie mogłabym jeszcze, ale w końcu kupiłam nowe... Zobaczymy....
Mam 2 pary co prawda koturny i sandałki, sa ok.
Tylko ze mam problem z ich rozmiarówka, bo wychodzi mi pomiędzy, a niestety połówek nie robia...

Stary 2013-12-04, 19:44   #2687
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
to samo mam

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Ja tam bym dała

Pisałam Wam kiedys że Nada wcale nie chciała pić,prawda?
To teraz dzieciątko pije herbatki owocowe, te takie do zaparzania w torebkach, albo sypane
W składzie same suszone owoce Nawet 3 butle po 120ml potrafi wypić.

A!! i na wode sposób znalazłam, może i u Was zadziała.
Otóż mam taki nawyk że piję wodę prosto z butelki, nikt u mnie w domu nie pije niegazowanej, także tego Nada zawsze się tak patrzyła na mnie jak Kot w butach i wyciągała rączki kiedy ja piłam, więc nalałam jej troszeczkę do nakrętki i to jej sie podoba.Niecierpliwi sie strasznie kiedy się opóźniam z tym dolewaniem :P Wiem że jakoś specjalnie wychowawcze to nie jest,tak uczyć dziecko, ale z butli wody nie wypije, ni chu chu..
A i jeszcze normalnie z łyżeczki jej wlewam do dzioba. Wkładam śliniak i jazda. Dopóki się nie zaczai że to woda to potrafi wypić tak z pół szklanki, a potem już pluje i jest z tego niezła frajda jak jej to wszędzie pryska.
Myślę,że lepsze to niz nic
tak samo Agatkę uczyłam pić, najpierw z nakrętki a potem z butelki normalnie, ona pooootem dopiero niekapka załapała
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:44   #2688
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Gojka będziemy czekać!

Uwaga uwaga! Tragedia w Na Wspólnej! (właśnie przeglądam program na przyszły tydzień). Hmm, przyznam że nie spodziewałam się takiego rozwoju sytuacji, aktorka rezygnuje czy co??
Co się stanie??!! Co się stanie?!?!?

edit, już w necie znalazłam

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-12-04 o 19:54
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 19:47   #2689
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Gojka będziemy czekać!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-04, 19:55   #2690
Debrah
Zakorzenienie

Bokeh: ja bym nie dała tego napoju Tymbark jabłko-coś tam - bo te napoje koło owoców nie stały.
Dawałabym już prędzej soki, dorosłe 100% ale nie tamtej napój, to na prawdę na równi z colą niemal możesz postawić.

Hania pije sporo mleka jeszcze prawda? to jej odpuść z piciem nieco.
Daj jej kubeczek zawsze na podłogę, niekapek, niech się sama bawi - tak robię z moją. Co jakiś czas chcę dać i daję wodę, a tak to lezy i jak sama chce to bierze. Malutko wypija ale umie pić z niekapka jeśli chce.

A ja mam pytanie, też w związku z piciem: bo moja mama mi mówi, że powinnam jej już dawać jakieś herbatki, soczki, że ona musi poznawać smaki, a nie tak samą wodę pić...

Bobofruty jakiś czas temu próbowałam - i ona nie chce, słodkich herbatek nie chcę dawać - co myślicie?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:07   #2691
LadyWhisper
Zakorzenienie

debrah, czytalam, ze piramidka picia jest taka - kp, mm, woda, dopiero na samym koncu soczki herbatki itd. ja bym nie dawala, my jedziemy na samej wodzie.

maka takie

trapero wato sniegowcowe, ale je uwielbiam mam tez oczywiscie takie "na wyjscia" ale na codzien w tych latam, ma mi byc cieplo

fewciu!!!!!! Ty wariatko ja mam taka figure, ze chocbym sie glodzila, to do Twojej nie dojde szerokie ramiona, zero wciecia w talii, waskie biodra, porownywalam nasze wymiary (w k.w watku fitnessowych) i wierz mi, do Ciebie mi daleko slonce

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-12-04 o 20:11
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:10   #2692
hje
Zakorzenienie

Dziękujemy! Dobranoc
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:15   #2693
elllmi
Zakorzenienie

za dużo cytatów i mi poznikały, szlag, chciałam wszystko na raz

Insolito
, ja przegapiłam gdzieś jak wrzucałaś filmiki z Piterem i dopiero teraz patrzę, co to dziewczyny komentują Jaki jest pocieszny za tą zasłoną ciekawe, kiedy urwie

Hje, buziaki dla Polci

Cytat:
Aaaa nie mówiłam Wam,Oskar dostał od ciotki oryginalny dres Lonsdale (śliczny jest ),całą siate ubranek typu bluzki,spodnie i dzisiaj mu kupili buty do chodzenia po domu
czyli ciocia nie taka zła

Cytat:
A taką rzeczą, którą mam najdłużej, już nie zwracając uwagi na porę roku itp., to polar zasuwany, w którym śmigam bodajże od 5 klasy podstawówki, czyli już prawie 10 lat
to Ty nie za wiele urosłaś

Cytat:

Cytat:
Poka włosy
Cytat:
pokaz wlosy
Cytat:
Poka włosy
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Ellmi chwal się fryzurą
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

fotkę fryzurki prosimyyyyy

nie mam foty ciemno jest, nic nie widać, jutro spróbuję zrobić; ale dziwnie mi, nie pamiętam keidy takie krótkie włosy miałam

Cytat:
a babka nie będzie wiedziała o co chodzi, ale że brzmi to profesjonalnie, to nie chcąc wyjść na niedouczoną, pochwali Kubulka

Cytat:
Mo tż kiedyś też miał taką akcję, że został bez pieniędzy na zimę... Dlatego teraz pracuje sam na siebie.. Miby tylko styczeń miał bez pracy , ale zdecydowaliśmy się na ten jego wyjazd... Zobaczymy... W międzyczasie jak śniegu nie będzie, to tutaj będzie przy remontach pracował....
no własnie miałam pytać co w sytuacji, kiedy sniegu nie będzie, ale już napisałaś

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:17   #2694
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam pytanie, też w związku z piciem: bo moja mama mi mówi, że powinnam jej już dawać jakieś herbatki, soczki, że ona musi poznawać smaki, a nie tak samą wodę pić...

Bobofruty jakiś czas temu próbowałam - i ona nie chce, słodkich herbatek nie chcę dawać - co myślicie?
Ja sie ostatnio sklaniam ku herbatkom parzonym (oczywiscie z samych suszonych owocow/ziol) - chce sprobowac dawac pokrzywe.
Kubus malo pije, ale jesli juz to parze mu herbatke z Rossa (w Niemczech kupilam, w PL nie ma) - tam jest chyba jablko, dzika roza i jeszcze jakis skladnik.

Cytat:
debrah, czytalam, ze piramidka picia jest taka - kp, mm, woda, dopiero na samym koncu soczki herbatki itd. ja bym nie dawala, my jedziemy na samej wodzie.

maka takie

trapero wato sniegowcowe, ale je uwielbiam mam tez oczywiscie takie "na wyjscia" ale na codzien w tych latam, ma mi byc cieplo

fewciu!!!!!! Ty wariatko ja mam taka figure, ze chocbym sie glodzila, to do Twojej nie dojde szerokie ramiona, zero wciecia w talii, waskie biodra, porownywalam nasze wymiary (w k.w watku fitnessowych) i wierz mi, do Ciebie mi daleko slonce
Noooo wlasnie, czegos takiego sniegowcowego szukam.
Tylko ze ja mam rozmiar 40 i kazde takie butki wygladaja jak kajaki na mnie

Mialam nosa - wiedzialam, ze zasniecie po 19 to przeginka jak na mojego syna Juz mi siedzi pod stolem

Stary 2013-12-04, 20:18   #2695
s i l v e r
Zakorzenienie

Gdzie się Deli podziewa
Stary 2013-12-04, 20:21   #2696
elllmi
Zakorzenienie

no i jeszcze miałam napisać, że Oskar już taki duuuży i chyba przez te zębolki taki starszy sie wydaje
i jeszcze pogratulować nowych umiejętności Misia

Cytat:

Cytat:
ja jak daję bobofruty, to rozcieńczam je wodą prawie zawsze i tak woda lekko smakowa wychodzi

Stary 2013-12-04, 20:23   #2697
LadyWhisper
Zakorzenienie

silver, no wlasmie, wczoraj o nia pytalam
a jak Twoje cwiczemia?

nawijko, polecamy, obkupiona w nie jest cala moja rodzina tylko inne modele, bez futerka nawet malz ma takie haha.
moja siostra ma 41 i nie wygladaja na takie kajaki

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-04, 20:24   #2698
blogerka
Wtajemniczenie

Może trochę nie w temacie, (czytałam Was i nagle zobaczyłom TO) - zdjęcie w załączniku
Czy to jest krzysiu ibisz? Ile on tu niby ma lat? 20?
nie mogę...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (16,7 KB, 25 załadowań)
Stary 2013-12-04, 20:25   #2699
elllmi
Zakorzenienie

jeszcze wrócę do tych zakupów - tyle tego wszystkiego jest w sklepach, że normalnie na półkach i wieszakach się nie mieści, a tak na serio to du.pa; i np. zauważyłam, że kurtek zostały same skrajne rozmiary i pewnie się okaże, że zaraz kolekcja wiosenna będzie wchodzić, a ja bez kurtki zimowej dalej
jeszcze na sobotę mi jedna galeria została, ale już z TŻ jadę, bo on też sobie wymyslił, że kurtki nie ma

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Gdzie się Deli podziewa
własnie już wczoraj zauważyłam, że się nie odzywała

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Może trochę nie w temacie, (czytałam Was i nagle zobaczyłom TO) - zdjęcie w załączniku
Czy to jest krzysiu ibisz? Ile on tu niby ma lat? 20?
nie mogę...

bo Krzysiu się cofa w rozwoju i coraz młodziej wygląda

Stary 2013-12-04, 20:29   #2700
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
jeszcze wrócę do tych zakupów - tyle tego wszystkiego jest w sklepach, że normalnie na półkach i wieszakach się nie mieści, a tak na serio to du.pa; i np. zauważyłam, że kurtek zostały same skrajne rozmiary i pewnie się okaże, że zaraz kolekcja wiosenna będzie wchodzić, a ja bez kurtki zimowej dalej
jeszcze na sobotę mi jedna galeria została, ale już z TŻ jadę, bo on też sobie wymyslił, że kurtki nie ma

własnie już wczoraj zauważyłam, że się nie odzywała

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

bo Krzysiu się cofa w rozwoju i coraz młodziej wygląda
hahahhaa
Krzychu dobry chłop

Włosomaniaczka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości