|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Cesarka kosztuje w Salve 3900, a poród SN 3200. W tej cenie masz pobyt w szpitalu, swój i dziecka + gdyby się coś działo z dzieckiem to nie płacisz potem za jego dalszą hospitalizację. No i Salve uzyskało już II stopień referencyjności, czyli ma taki sam sprzęt i możliwości ratowania dziecka jak większość szpitali (I stopień ma tylko chyba Matka Polka). Z tego co się orientuję to w Medeorze trzeba zapłacić za cesarkę pełną odpłatność, czyli ok. 8tys. Ale w przypadku porodu SN podobno opłacasz tam położną (ok. 800 zł) i wtedy nie płacisz nic dodatkowo. Takie mam info od koleżanki która tam właśnie chciała rodzić SN. ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Muszę przejrzeć dokładnie ten poradnik, może jeszcze jakieś perełki wynajdę. Co do buły z margaryną i pomidorem ![]() Powiem wam w ramach ciekawostki że w szpitalu w Łodzi to nawet swoją miskę/talerz głęboki trzeba mieć bo inaczej nie zjesz zupy, bo szpital nie zapewnia ![]() Idę robić obiad.
![]() |
#482 |
Zadomowienie
|
Właśnie przyszła paczka z apteki
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
Zakorzenienie
|
No to w moim szpitalu też chyba trzeba mieć swój kubek, talerzyk i sztućce
![]() Włączyłam sobie teraz na Kinekcie 24 minuty latino dance ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#484 |
Moderator
|
W ktorym tygodniu jest juz pewne ze dziecko tak jak jest ulozone to zostanie tak do porodu?
Jak w 27tc jest glowa w dol to moze sie jeszcze przekrecic do gory czy raczej nie ma szans? |
![]() ![]() |
![]() |
#485 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak wy to robicie, że już wszystko macie? Ja ciągle coś kupuję i z listy mi nie ubywa ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#487 |
Moderator
|
Czyli jeszcze nie ma sie z czego cieszyc... No szkoda
![]() Ale tez mam cicha nadzieje ze juz maluch nie bedzie sie krecil ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No tak po 20.01 wywyołujemy poród ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#490 | ||||
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny w piątek
![]() maggie123 Tak się cieszę, że u Was się zaczyna układać - jakoś myślałam o was często ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 1. My kupiliśmy już wózek - Navington Cadet 2. Nie mam chęci ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj z rana przyjmowałam koleżankę na kawie, a teraz jadę na korki. Miłego popołudnia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#491 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
![]() Dziekuje Wam bardzo za troske ![]() milo mi ogromnie, ze o mnie pamietacie i myslicie. U mnie niestety nie jest dobrze, mam PIH (gestoze, zatrucie ciazowe lub jak to tam jeszcze nazywacie), wiec wiecej czasu spedzam w szpitalu niz w domu. Nie odzywalam sie, bo musialam sie pozbierac i poczynic pewne przygotowania siebie, ew wyprawki itp. Plan byl taki, ze jesli moje cisnienie bedzie roslo, a wyniki jeszze sie pogorsza, to mnie przetransportuja z mojej wyspy do Southampton, gdzie dziecko bedzie mialo wieksze szanse przezyc. Obecnie jestem w 26tc +2d. Plan jest taki, aby dotrwac do Swiat, czyli 28tc, a pozniej ewentualnie dalej do 31-32tc. Wtedy mnie nigdzie nie odesla, a ja nie bede odseparowana od meza i synka na Swieta. Mam zalecone lezec itd, akurat mam przerwe od szpitala do czwartku. Wysokie cisnienie to nie jedyny problem, bo przeplywy maciczno-lozyskowe nie sa za dobre i na razie co tydzien mam robiony doppler. Mam nadzieje, ze sie nie pogorsza, bo na to, zeby moje cisnienie wyniki i przeplywy mialy sie polepszyc nie ma szans. Odezwalabym sie kilka dni wczesniej, ale moj Antos jest taki chory ![]() ![]() Odezwe sie jak bede mogla. Na razie przygotowan do Swiat u mnie nie ma ![]()
#493 |
Zakorzenienie
|
jak po 30-34 tyg dzidzia będzie główką na dół to już ma mało szans się obrócić pośladkowo, bo główka jest już za ciężka ale jeśli pośladkowo to się może przekręcić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Zakorzenienie
|
mariola to my dalej trzymamy kciuki
![]() ![]()
#495 |
Zakorzenienie
|
mariolasl faktycznie u Ciebie nie ciekawie się dzieje
![]() ![]() ![]() ![]() i nie przejmuj się przygotowaniami do świąt, na pewno wszyscy zrozumieją a dzidzia na razie najważniejsza ![]() współczuję jeszcze choroby synka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe powitanie i odpowiedzi odnośnie wózków. Będę musiała poczytać więcej o polecanych przez Was modelach.
Bebe- bardzo podoba mi się imię Lenka, ale ostatnio zrobiło się za bardzo popularne. Dlatego ja zdecydowałabym się na Igę, zwłaszcza, że też jest bardzo ładne ![]() Kate1623- super, że wyprawka już prawie skompletowana! Ja dopiero zaczynam, więc wszystko przede mną ![]() ![]() Mona1- ja puszczam sobie ćwiczenia na youtubie i jadę ![]() Virgo- miło widzieć znajomą buzię ![]() Ja właśnie wróciłam do domu. Nakupiłam świeczek i różnych innych pierdółek; zaraz je będę aranżować w salonie. W Pepco kupiłam przy okazji body i dwie pary półśpiochów, wszystko po 5 zł. Robicie zakupy w Pepco? Czy w tych, do których chodzicie są ubranka w rozmiarze 56 cm i 62 cm? Bo u mnie trafiają się sporadycznie, a słyszałam, że w niektórych sklepach takich jest najwięcej. Po drodze wpadłam na herbatkę do bratowej, która też jest w ciąży. Miała dziś USG połówkowe i... lekarz zmienił wersję odnośnie płci. Na poprzednim USG wyraźnie widział siusiaka, a teraz powiedział, że prawie na 100% będzie dziewczynka. Bratowa jest przeszczęśliwa, bo ma już dwóch synów i marzyła jej się córeczka ![]() Mam nadzieję, że w moim przypadku lekarz nie postanowi zmienić wersji i nie okaże się, że Emilce coś wyrosło. Cokolwiek się urodzi i tak będzie musiało nosić te śliczne kiecki, które już kupiłam, więc lepiej dla wszystkich, żeby to jednak była dziewczynka ![]()
#497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#498 | ||||||
Wtajemniczenie
|
a dzis przeciez piatek 13-tego
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja ostatnio bylam w 21 t i mala byla glowa w dol ![]() Cytat:
![]() zdrowka dla Twojego synka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Zadomowienie
|
Mariola, dobrze, że sie odezwalas, kolorowo nie jest, ale dasz radę. Zwłaszcza, że my tu wszystkie kciuki trzymamy, a to magiczny wątek. Przypominam nieskromnie, że w mojej dwunaczyniowej pepowinie znalazło się trzecie naczynie i alarm cukrzycowy, mimo, ze jestem na granicY, też się unormowal, a dziewczyny kciukasami wiele mogą
![]() Wszystko mija... Mariola, będzie dobrze :thumbup: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak mi się zmieni płeć na chłopca, to i tak będzie musiał nosić dziewczęce ciuszki. Najwyżej nie zrobię mu zdjęcia i nie przyznam się w przyszłości ![]()
![]() |
#501 | |||
Zakorzenienie
|
mariola trzymam kciuki, skoro widoków by było lepiej nie ma to życzę by było jak najdłużej stabilnie
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#502 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chyba ze ktos akurat ma takie zyczenie, ale jak nie - to niech zostanie jak jest ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
Kate czy dobrze pamiętam, że ty zamawiałaś pościel w paseczki z firmy Mamo, tato ?? dostałaś już ją?
|
![]() ![]() |
![]() |
#504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A świętami się nie przejmuj, oszczędzaj się jak najwięcej, bo inaczej ![]() Co do zakupów. Odwiedziłam lumpeks. Oczywiście koszuli znowu brak ![]() ![]() Ale kupiłam żółty sweterek z kołnierzykiem ![]() ![]() Dla siebie jeden sweterek (ujdzie na święta ![]() ![]() Na pocieszenie dla tż skarpetki (nowe - nie z lumpa ![]() A wiecie co? Wkurzyłam się ![]() ![]() Czyli prawdopodobnie nie dostanę go nawet przed świętami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() I dużo zdrówka dla Antosia, niech szybko wraca do formy! A świętami się nie przejmuj, raptem 3 dni objadania się ![]() ![]() Cytat:
Mój dziadek zmarł w Wielką Sobotę i tez całe święta do bani były, n ale to dziadek, już starszy człowiek i schorowany, to inaczej odczułam niż Ty w przypadku Taty. Życzę Ci mega wesołych i szczęśliwych świąt w tym roku ![]() A ja wyplotkowana i wystraszona opowieściami szpitalnymi wróciłam do domu, wysłałam moich chłopaków na trening a sama przeciągnę psa na spacerze w ten jakże piękny (czytaj ponury i zimny) przed-wieczór. A potem serial + rower. Życie jak w Madrycie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Wtajemniczenie
|
Do nas dzis przyszły meble z Pinio. Zamawiałam przez sklep More4Kids-polecam. Wszystko jest w paczkach, będziemy się bawić w następnym tyg w skręcanie
![]() Jedziemy do rodziców na weekend. Udanego weekendu Wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#508 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#509 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#510 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.