|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Dzień dobry
Nocka kiepska, Oskar budził się często z kaszlem i widać że ciężko mu się oddychało. O 5 wstał na dobre i pojechaliśmy na IP. No i okazało się że to zapalenie tchawicy i krtani Jeszcze TŻ do mnie że to moja wina bo siedzę z nim w domu, że jest za mocno palone i za duszno (tak jakbym to ja w piecu paliła), potem że za długo z nim na dworze siedzę .... normalnie się wkurzyłam na niego. mamy antybiotyk i będziemy kombinować aby wziął , bo syropy mu ciężko podać. Jak się nie uda to mamy zgłosić się po zastrzyki ;/ Niegrzeczna to kurtka będzie za rok jak znalazł
|
|
|
|
#482 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
Współczuję choroby Oskara. Oby udało się podać antybiotyki i zastrzyki nie były potrzebne. A TŻ to niech się zastanowi co gada,najpierw, że za dużo w domu potem, że na dworze,chyba ma rozdwojenie jaźni. Zamiast cie wspierać to ma pretensje . Dzieci chorują i nic na to nie poradzi. Trzymajcie się cieplutko i niech Oskar szybko wraca do zdrowia |
|
|
|
|
#483 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry !
Dużo zdrówka dla Oskara Jakoś dzisiaj średnio też się wyspałam .
|
#484 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wczoraj humor mi się poprawił jak kupiłam sobie sprzęt do ubierania choinki, a potem ją ubierałam. Potem zaświeciłam lampki i całkiem i przeszło... chociaż jak o 22-giej impreza zaczęła się rozkręcać a ja byłam padnięta i zaczął mnie brzuch boleć, to nie było mi do śmiechu... ale wyjęłam sobie poduszkę nakryłam się kocem, obróciłam do nich dupą i zasnęłam. Chłopaki skończyli piwkować ok północy... jak się zwlokłam z łóżka by się przebrać (a TŻ je pościelił) to już nawet nie miałam siły się umyć... ale zaraz to nadrobię ![]() 4 na raz, oby malutka dała radę Cytat:
No i najłatwiej zwalić winę na kogoś ![]() __________________
Edytowane przez VwVampirka Czas edycji: 2013-12-15 o 10:03 |
|||
|
|
|
#485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
dużo zdrówka kochana dla niego A TŻ się fatalnie zachował, co to w ogóle za oskarżenia ![]() ![]() Cytat:
I cieszę się, ze humor lepszy ![]() My dzisiaj pospaliśmy do 6.40! Wow, rekord ostatnich czasów, tym bardziej, że wczoraj Hania padła o 19.15 i nawet nie musiałam dzisiaj do niej wstawać, wystarczył jej tata na chwilę i było ok a że mąż zasypia w ciągu 5 sekund potem to nikt nie był poszkodowany - oby więcej takich nocy ![]() Dzisiaj mamy mieć gości, kolega męża przyjedzie z żoną i córeczką 2 tygodnie starszą od Hani, ciekawe jak się dziewczynki będą zachowywać Miłej niedzieli |
|||
|
|
|
#486 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
principessina dobrze, że synek koleżanki widzi... to przerażające co toksoplazmoza może wywołać ![]() wranes bardzo mi przykro, mogę jedynie domyślać się jak się teraz czujesz... mam nadzieję, że czas uleczy rany i dobrze, że masz przy sobie bliskich ![]() Nikii ojej, zdrówka dla Oskara a TŻ jak może tak w ogóle mówić????? a mnie coś wczoraj brzuch bolał, nie wiem czy to od zaparć czy co... Ostatnio jest coraz gorzej, a gin mówi, że wcale nie będzie lepiej... Im dziecko większe tym zaparcie gorsze ![]() a dziś wieczorkiem śmigamy do znajomych ![]() miłej niedzieli dziewuszki |
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
podanie leków nie jest takie łatwe , jest płacz, odpychanie , wypluwanie i oczywiście TŻ który dziecku leków nie poda a mnie opieprza że robię dziecku krzywdę, bo chcę leki podać......
no i dziś od rana Oskar je tylko mandarynki nic innego nie chce. Chociaż tyle dobrze że je coś. |
|
|
|
#488 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A faceci to sami nie wiedza co mowią czasami,nie przejmuj się . Moj mi ostatnio powiedział że przeziebiłam sie bo łaże po dworze Niestety wie ze nie da sie siedzieć w domu bo jestem cały tydzień sama,zakupy zrobić trzeba,z psem wyjśc trzeba... wiec nie wiem po co to gadanie. Wczoraj stwierdziłam że idziemy na sylwestra na imprezę,taka wiejska potupanka.. to stwierdził że ok możemy iść ale muszę uważać bo ludzie sie obijac będą ja rozumie ze się martwi,ale ciąza to nie choroba i trzeba funkcjonowac normalnie,tak aby sie dobrze czuć A teraz tak sie sama zastanawiam czy dam rade na takiej imprezie Głosno,tloczno,no i pewnie nie potańczę nawet .... jak myslicie? moja córa tez ma kaszel,wczoraj pokupiłam syropki,witaminki,mam nadzieje ze przejdzie... A dzis o 17 mamy w szkole wystep,córa gra wrone od 14 juz idzie na próbę a ja o 17 na rozpoczecie
|
|
#489 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się porannie
TZ pojechał na skoki już sobie miejscówkę zająć, co on tam do 14ej będzie robić to nie wiem ![]() Obiad mamy z wczoraj wiec luz z gotowaniem dziś )Cytat:
Przesyłam wirtualne całuski ![]() Wranes wczoraj doczytałam na telefonie Twoją wiadomość ale nie miałam sił odpisać, jest mi strasznie przykro, nie umiałam spać w nocy, jejku jakie to straszne a już myślałam, że skończyły się przykre syt. z naszymi dzieciaczkami...
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Mamusie, posprzatalam lazienke, powiesilam pranie, a maz odkurzl mieszkanie i taki zmeczony od godziny odpoczywa matko
chyba po wczorajszym weselu taki zmeczony![]() Cytat:
oczywiscie jest tez duzo pozytywnych
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry niedzielnie
wczoraj porobiłam małe zakupy, proszek do prania, spożywka, trochę artykułów gp, zakupiłam zapas serków wiejskich dlaczego ja wcześniej sobie nie kupiłam, za wędlinami mnie teraz wcale nie ciągnie, nabiał bym jadła na wszystkie posiłki dnia - czy to na dziewczynkę? ![]() Dziś poleżeliśmy dłuuugo w wyrku, do prawie 12, nie chciało nam się wstac, obiadu nie robię, jedziemy na urodziny do mojej siostrzenicy, to się tam najemy Jeszcze mała rozmowa rano nt. imion, no i mój mąż stanowczo oznajmił, że jak będzie chłopiec, to ma być Aleksander ale mamy problem z imieniem dla dziewczynki - Basia, Zosia, Nadia - mąż w tą stronę, ja - Hania, Pola, jemu się te nie podobaja i nie mamy kompromisu Życzę przyjemnej niedzieli |
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona mi sie podobaja Hania i Pola
|
#493 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro :/ Trzymaj się ![]() Cytat:
za te teksty.A tak w ogóle to się witam, wróciliśmy niedawno od znajmoych. Spędziłam cudne chwile z miesięcznym synkiem znajomych. Weekend na prawdę się udał, gdyby nie powrót... Zrobiłam się głodna, więc na dworcu wstąpiliśmy do sklepiku spożywczego. Miałam już podchodzić po drożdżówkę gdzie praktycznie przed moimi nogami "runął" (przepraszam za wyrażenie) menel... Dostał padaczki, zaczęła mi lecieć piana z ust... Na samą myśl o tym to aż mi się słabo robi, gdybym podeszła bliżej to bym upadł na mnie ![]() Na szczęście jakiś pan zaczął mu udzielać pomocy a ja musiałam wyjść bo bym chyba tam padła
|
|
#494 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
ja też się witam świątecznie
wczoraj upiekliśmy pierniki i dziś ubraliśmy choinkę![]() Cytat:
![]() my mamy same plastikowe bombki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak wogóle może tak mówićCytat:
![]() Cytat:
nadrobiłam trochę i zmykam robić obiadek a jutro wizyta
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja też jutro mam wizyte ![]() wczoraj wieczór spędziliśmy u mojej siostry. ma ona dzieci, najmłodsza ma roczek. jakie to jest słodkie dziecko... naprawde, sobie i wam życze tak pogodnego i maloproblemowego malucha ![]() az się chce miec dziecko
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Kiepsko mi się dziś spało... Masakra jakaś, rzucałam się na łóżku, ciągle budziłam... Właśnie jestem po obiadku. Robiłam kurczaka w cieście francuskim z przepisu Aldrin - wyszedł pyszny... No i mam już obiad na II dzień świąt jak będę miała teściów ![]() Pytanie do Aldrin coś nie ładnie mi wychodziło to zawijanie w ciasto? masz jakiś specjalny sposób żeby to tak ładnie wyglądało?? Cytat:
![]() kasian w takko nie znalazłam działu ciążowego, zazwyczaj kupuję większy rozmiat. Normalnie mam S a teraz w ciązy bluzki kupuję M albo L. Za 16 zł bluzka idealna w ciąży potem przynajmniej mi jej nie będzie żal - że np za duża jak uda mi się wrócić znów do S - na co liczę ![]() martuszkao mi na ostatnie zaparcie ( trwało 3 dni) pomogła woda z cytryną na czczo... Jak wstałam wypiłam letnią wodę z cytryną prawie całą szklankę, po 15 minutach było już mi zdecydowanie lepiej ![]() martusia, asia to ja już dziś trzymam kciuki za wasze wizyty Asia ja też mam chrześniaka który jest dzieckiem nie sprawiajacym raczej problemów - teraz ma już 3,5 roku ale takie dziecko to skarb ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Zmykam pooglądać coś z małżem zajrze do was później. Miłej niedzieli.
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
My z TZ dzisiaj dwa spacerki zaliczylismy Rano sie podraznilismy chyba jak dlugo jestesmy ciagle ze soba to tak mamy :p jutro chyba do tesciowej pojade.. Mialam cos jej kupic w biedrze, i nie pamietam co to bylo hehe teraz ogladamy skoki - zjadlam marsa, i goraca herbatka z cytrynka. Troche zdjec pierwszy raz pstrykalam na dworze lustrzanka, ale pogoda straszna, bo u mnie szaro i troche deszczowo Wiec nic ciekawego nie wyszlo, moze pozniej wrzuce.. Miiiiiilej niedzielki
|
|
|
|
#498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja już po obiadku... TŻ znowu mi podpadł. Wypił dziś piwo na kaca, potem drina z wódki, zjadł obiad i się źle poczuł. Wie dobrze, że nie może mieszać, ale to ja zrobiłam zły obiad, bo źle się poczuł zaraz po jego zjedzeniu
No i obiecał mi spacerek, m.in po czubek do choinki... Ale jak zmywałam naczynia (chociaż wg umowy, to On zmywa) to zasnął A nie chce mi się dziś iść samej...
|
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
powiem ci vampirka ze troche ci wspołczuje tej kawalerki.... moj tz tez lubi się z kims spotkać, ale mam ten komfort że jak mnie juz nudzili, albo źle sie poczułam, albo chcialam dać im chwile zeby sami pogadali, to zmywam sie do sypialni na sama na sam z wizażem. i mam w nosie do ktorej sobie tam bulczą...
nie dziwie ci się, ze ci wszystkiego odechcialo. u nas tz mial caly tydzien l4 i juz nie moglismy w swoim towarzystwie wytrzymac. i on i ja sie ciesze, że jutro wraca do pracy
|
#500 |
|
Raczkowanie
|
Jeju to nie za wesolo ale napewno sie wykaraska
Nikii 89
Będe mamusią Edytowane przez Gosiiaczek Czas edycji: 2013-12-15 o 16:22 |
|
|
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
Niestety mieszkanie w kawalerce jest uciążliwe
znam to z doświadczenia.
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
My długie lata mieszkaliśmy w kawalerce, ale było o tyle wygodniej że kuchnia była osobno i pokój też. Także jak ja chciałam sie położyć a był kumpel u tż to siedzieli w kuchni, pokój był naszą sypialnią
![]() No a teraz mieszkamy w domku więc nie ma tego problemu.
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
..ale tu cisza dzisiaj
|
|
|
|
#504 |
|
404 Not Found
|
Ale mnie głowa boli.
![]() Nawet wzięłam apap. Niech już przejdzie. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
gosius też o tym pomyślałam że dzisiaj wyjątkowo tutaj spokój...
Zostałam kilka razy "puknięta" Cudne uczucie
|
#506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za pukniecia!
|
||
|
|
|
#507 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny tutaj taki spokój, bo dzisiaj niedziela handlowa to wszystkie pewnie zakupy robią przedświąteczne
![]() My dzisiaj byliśmy na basenie w końcu! Popływałam trochę, Hania zadowolona, ale teraz mnie mocno ciągnie w brzuchu, nie wiem czy to po tym pływaniu ale w sumie zrobiłam ile tam.. z 15 basenów może to co to jest jak zawsze robiłam 50 minimum ![]() A i kupiliśmy dzisiaj Hani leginsy czerwone w końcu bo szukałam i nie mogłam nigdzie dostać, a potrzebuję do sweterka i w końcu dostałam w 5-10-15. A i chciałam się pochwalić, że Hania dzisiaj zrobiła 1 raz siku na nocnik ale to przypadek był, bo moja mama ją rozebrała i posadziła i akurat zrobiła teraz chce się ciągle rozbierać i siadać ![]() Cytat:
), mi wystarczy regularne odżywianie co 3 godziny i codziennie coś idzie ![]() Cytat:
mam nadzieję, ze za którymś razem ogarniesz to podawanie, kwestia wprawy pewnie i będzie ok Dobrze, że Oskar chociaż coś je Cytat:
jakby byli moi znajomi sami, których lubię to bym dała radę, a jak jakieś dziwne towarzystwo to niekoniecznie by mi się chciało A jak występy córy? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja znowu bronię faceta... Cytat:
![]() Chociaż ja nie wiem czy nie zapeszać, ale jakoś tak dwa dni z rzędu wieczorem miałam wrażenie, że coś czuję, ale nie wiem czy to może być to, niby dzisiaj 15tc4d, 2 ciąża to wszystko jest możliwe, ale na razie z radością poczekam do bardziej regularnych puknięć ![]() Dziewczyny możecie polecić jakąś fajną komedię? Ale taką z nowszych, no od 201o roku gdzieś, bo takie ma mój szwagier, a on ma tych filmów z 1000 i nie wiem jak wyszukać coś fajnego, bo ostatnio nie mogę znaleźć porządnego filmu, który by mnie zainteresował, a dzisiaj mam ochotę na komedię
|
||||||||
|
|
|
#508 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczorową porą
![]() Jakoś nie mam zbytnio humoru ... troszkę Was podczytywałam,ale jakoś nie miałam ochoty pisać,teraz tż ulotnił się obejrzeć auto z moim ojcem. W końcu mam chwilę spokoju od Niego ... Siedzę teraz u mamy,ale zaraz wracamy do domku,jakoś nie mam ochoty . W ogóle dziś nie mam na nic ochoty,z chęcią bym się gdzies zamknęła sama i nie wychodziła,nawet bym nie jadła gdybym nie musiała - tylko tż z rodzicami dziś we mnie wpychali ... W końcu znalazłam kocyk dla Gabrysi taki jak chciałam ... bo wszystkie dziecięce są małe,a ja chciałam taki pół-kocyk polarowy i no dałam tylko za niego 35 zł . Dokupiłam prezent dla cioci ... więc zostały mi do kupienia hantle dla tż'ta,ale to pod koniec tygodnia ... no i większe zakupy ze spożywki ... Brzuszek mnie coś ciągnie od wczoraj ... rozciąga się,bo czuję po sobie,że się powiększa ... W tygodniu muszę jeszcze wybrać się na cmentarz,bo miną 3 miesiące od śmierci dziadka ... nie chce się wierzyć,że to tak szybko minęło,ale najważniejsze,że mu przed śmiercią powiedziałam,że będzie pradziadkiem. Dobra ja się zwijam Kochane ... do jutra jak coś,miłego wieczoru ! ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- kasian Mogę Ci polecić "Nietykalni" jak nie oglądałaś ... chyba z 3 razy ten film oglądałam,naprawdę świetny ! "Jeszcze większe dzieci" - super ! Uśmiałam się przy nim ale to jest druga częśc z tego co mi się wydaje,bo jest jeszcze pierwsza jakaś ... też oglądałam,ale nie pamiętam tytułu. "Dyktator",wszystkie cześci "Kac Vegas" jeżeli nie oglądałaś ![]() "Wyszłam za mąż zaraz wracam" - dla mnie super ! "Miłość i turbulencje " KOMEDIA ROMANTYCZNA ale całkiem ok ![]() "Złodziej tożsamości" Niezła komedia
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
Juz po wystepach
Było bardzo miło,ładnie zorganizowane,dzieci sięświetnie przygotowały ![]() a o to moja wrona kra...kra....
|
#510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Nietykalnych wszyscy mi polecaja, a ja sie nie moge zabrac jakos nie wiem czemu boje sie ze bede plakac po tym co mi mama mowila o tym filmie Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

Jeszcze TŻ do mnie że to moja wina bo siedzę z nim w domu, że jest za mocno palone i za duszno (tak jakbym to ja w piecu paliła), potem że za długo z nim na dworze siedzę .... normalnie się wkurzyłam na niego.

. Dzieci chorują i nic na to nie poradzi. 

♥♥
ale zaraz to nadrobię 
No i najłatwiej zwalić winę na kogoś 

Przesyłam wirtualne całuski
dlaczego ja wcześniej sobie nie kupiłam, za wędlinami mnie teraz wcale nie ciągnie, nabiał bym jadła na wszystkie posiłki dnia - czy to na dziewczynkę? 
za te teksty.
nie dziwie ci się, ze ci wszystkiego odechcialo. u nas tz mial caly tydzien l4 i juz nie moglismy w swoim towarzystwie wytrzymac. i on i ja sie ciesze, że jutro wraca do pracy 
za pukniecia!
), mi wystarczy regularne odżywianie co 3 godziny i codziennie coś idzie