O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i problem - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-22, 14:23   #4951
malinka1984
Zakorzenienie

Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i

Przepis na muffinki czekoladowe z kremowym środkiem:
Składniki, 12 małych muffinków:

Ciasto na muffiny:

•1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
•3/4 szklanki cukru
•1/4 - 1/3 szklanki kakao
•1 łyżeczka sody oczyszczonej
•1/3 łyżeczki soli
•1/2 szklanki wody
•1/2 szklanki maślanki lub jogurtu naturalnego
•1/3 szklanki oliwy lub oleju roślinnego
•1 łyżka rumu (likieru smakowego lub octu winnego)
•1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (niekoniecznie)

Nadzienie z kremowego serka:

•125 g serka mascarpone (lub cream cheese)
•2 łyżki cukru
•1 łyżeczka mąki pszennej
•1 jajko

Przygotowanie:
Nadzienie z kremowego serka: serek mascarpone wymieszać łyżką z cukrem, mąką i samym białkiem jaja (żółtko można dodać do ciasta na muffiny, ale niekoniecznie). Włożyć do zamrażarki na około 30 minut (można rozsmarować masę z serka po całej większej misce aby szybciej zesztywniała).
Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami o średnicy 5 cm (mierzonymi po dnie i o pojemności 80 ml - 1/3 szklanki).
Ciasto na muffiny: mąkę przesiać do miski, dodać cukier, kakao, sodę, sól, wymieszać. Zrobić wgłębienie i wlać w nie wodę, maślankę lub jogurt, oliwę lub olej oraz rum (likier lub ocet winny). Dodać ekstrakt z wanilii (jeśli go używamy) oraz ewentualnie żółtko, które pozostało z serowego nadzienia. Delikatnie połączyć składniki mieszając łyżką.
Papilotki napełnić masą do 1/3 wysokości (po około 1 łyżce stołowej na 1 porcję). W środek nałożyć po 1 czubatej łyżeczce lekko zmrożonego nadzienia serowego i przykryć resztą masy (muffiny podrosną, więc foremki napełniamy mniej więcej do 2/3 wysokości). Wstawić do piekarnika i piec przez 25 minut. Po tym czasie patyczek wetknięty w środek powinien być suchy. Muffinki są najlepsze gdy masa serowa już zastygnie.
Polecam na święta. Przepis ze zdjęciami macie na http://www.kwestiasmaku.com/desery/m...a/przepis.html
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 14:27   #4952
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i

śliczne macie Dziewczyny te choinki, my trochę przesadziliśmy z wielkością drzewka i choinka zasłoniła cały kominek , wstawię fotkę jak ubierzemy... TŻ pojechał z babcią na cmentarz a ja maszeruje robić rybsona w galarecie i roladę z łososia... na szczęście kapustę gotuje moja mama bo ja nie umiem.... tzn. wiem jak ale nigdy przenigdy mi nie wychodzi.... jak się Świątecznie zrobiło

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 14:38   #4953
malinka1984
Zakorzenienie

Ja jutro zabieram się za ciasta a w Wigilię z rana ryby
Tp 31.03.2015
Stary 2013-12-22, 14:55   #4954
emi 84
Rozeznanie

My po oglądaniu skoków i teraz mój mąż się podnieca bo jedzie ne męski wypad na skoki do zakopca że jak dalej tak będzie to drużynówka się zapowiada ostrrro

malinka takich pyszności nie jadłam i ciekawe jak smakują ale pewnie pycha!

czarownica już jesteś po owulce czy przed??

Edytowane przez emi 84
Czas edycji: 2013-12-22 o 15:05
emi 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 15:07   #4955
isiak88
Raczkowanie

Fajnie, jakby któraś przez zakończeniem tego wątku zobaczyła II kreseczki, ale chyba jestem marzycielem
Testuje któraś??

My dziś ostro sprzątamy

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Emi, mój też się właśnie pasjonuje skokami
isiak88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 15:10   #4956
emi 84
Rozeznanie

isiak88 sprzątanie w niedziele to nie po bożemu hehe

Mój ogólnie sportem się bardzo interesuje a chyba ulubiony sport to rugby-jeśli ktos wie bo może kojarzy taka drużynę co przed grą tańczy swój taniec i to chyba z Nowej Zelandii reprezentacja i w ogóle mówi mój,że jak wygra w totka to stworzy szkołę rugby w naszym powiecie
Stary 2013-12-22, 15:13   #4957
malinka1984
Zakorzenienie

Emi84 dziś to tzw. "brudna niedziela", większość sklepów pootwierana, ryneczki też, ludzie myją okna i pucują mieszkania bo jeśli ktoś pracuje aż do Wigilii to jedyny czas na zakupy o porządki.
Tp 31.03.2015
Stary 2013-12-22, 15:15   #4958
emi 84
Rozeznanie

no racja
Stary 2013-12-22, 15:48   #4959
isiak88
Raczkowanie

To mam wymówkę na dzisiaj

Przyznam się bez mycia, że my dość często, jak nie mamy żadnych planów na niedzielę, to po prostu przeznaczamy ja na sprzątanie wtedy sobota jest taka na luzie

Mój też lubi rugby. Kiedyś tylko widziałam mecz z drużyną z Wysp Samoa. To takie małe wyspy, a reprezentacja rugby jest
Stary 2013-12-22, 16:06   #4960
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi 84 Pokaż wiadomość
My po oglądaniu skoków i teraz mój mąż się podnieca bo jedzie ne męski wypad na skoki do zakopca że jak dalej tak będzie to drużynówka się zapowiada ostrrro

My też skoki obejrzeliśmy, mi na drugiej połowie oczy poleciały, ale kumpela mnie telefonem obudziła i nici z drzemki myślałam, że się z nią spotkam na babskie pogaduchy przed świętami, ale dziecko jej się rozgorączkowało.... Mam nadzieje, że kiedyś mój mąż będzie umiał zająć się dzieckiem z gorączką

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Tak sobie siedzę przy choince i strasznie mi pachną pierniczki. Idę zrobić kawę a do tego pierniczka sobie wciągnę a tyłeczek rośnie, zaczynają mi się robić ciasne spódniczki, jeszcze wchodzę, ale na udźcach jakieś takie..
Natuś-77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 16:13   #4961
czarownica_tea
Zakorzenienie

emi- jestem na niemalże 100% pewna, że ovu była dziś, dopuściły mi jajniki i zeszło ciśnienie z brzucha... a test ovu dziś negatywny (wczoraj i przedwczoraj pozytywne)... zobaczymy jak jutro tempka bo dziś już poszła w górę. Także po ubraniu choinki i wypiciu grzańca idziemy szaleć a jutro powtórka

ja zrobiłam rybkę w galarecie (siedzi w lodówce) ale poszłam na łatwiznę i użyłam żelatyny a nie gotowałam rybie głowy itp. Rolada ze szpinaku i łososia też już leży w lodówce. Jutro sernik i drożdżowe i wstawiam "zacier" na barszczyk a w Wigilię śledziki i na koniec pieczony łosoś z cytrynką i miętą.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-22, 16:21   #4962
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Przepis na muffinki czekoladowe z kremowym środkiem:
Składniki, 12 małych muffinków:

Ciasto na muffiny:

1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/4 - 1/3 szklanki kakao
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/3 łyżeczki soli
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki maślanki lub jogurtu naturalnego
1/3 szklanki oliwy lub oleju roślinnego
1 łyżka rumu (likieru smakowego lub octu winnego)
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (niekoniecznie)

Nadzienie z kremowego serka:

125 g serka mascarpone (lub cream cheese)
2 łyżki cukru
1 łyżeczka mąki pszennej
1 jajko

Przygotowanie:
Nadzienie z kremowego serka: serek mascarpone wymieszać łyżką z cukrem, mąką i samym białkiem jaja (żółtko można dodać do ciasta na muffiny, ale niekoniecznie). Włożyć do zamrażarki na około 30 minut (można rozsmarować masę z serka po całej większej misce aby szybciej zesztywniała).
Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami o średnicy 5 cm (mierzonymi po dnie i o pojemności 80 ml - 1/3 szklanki).
Ciasto na muffiny: mąkę przesiać do miski, dodać cukier, kakao, sodę, sól, wymieszać. Zrobić wgłębienie i wlać w nie wodę, maślankę lub jogurt, oliwę lub olej oraz rum (likier lub ocet winny). Dodać ekstrakt z wanilii (jeśli go używamy) oraz ewentualnie żółtko, które pozostało z serowego nadzienia. Delikatnie połączyć składniki mieszając łyżką.
Papilotki napełnić masą do 1/3 wysokości (po około 1 łyżce stołowej na 1 porcję). W środek nałożyć po 1 czubatej łyżeczce lekko zmrożonego nadzienia serowego i przykryć resztą masy (muffiny podrosną, więc foremki napełniamy mniej więcej do 2/3 wysokości). Wstawić do piekarnika i piec przez 25 minut. Po tym czasie patyczek wetknięty w środek powinien być suchy. Muffinki są najlepsze gdy masa serowa już zastygnie.
Polecam na święta. Przepis ze zdjęciami macie na http://www.kwestiasmaku.com/desery/m...a/przepis.html
Dzięki za przepis. Poratowałaś mnie Akurat mam wszystko w domu, idealne

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:

Też oglądaliśmy skoki, zawsze oglądamy. Oboje jesteśmy fanami Więc ubierając choinkę u mojej mamy sobie oglądaliśmy
To już trzecia choinka jaką ubieraliśmy Nasza w domu, u teściowej i u moich rodziców
Stary 2013-12-22, 16:28   #4963
czarownica_tea
Zakorzenienie

My do ubierania choinki robimy atmosferę, zapalamy kominek i popijamy grzańca korzennego mniam mniam .....

Stary 2013-12-22, 16:44   #4964
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
emi- jestem na niemalże 100% pewna, że ovu była dziś, dopuściły mi jajniki i zeszło ciśnienie z brzucha... a test ovu dziś negatywny (wczoraj i przedwczoraj pozytywne)... zobaczymy jak jutro tempka bo dziś już poszła w górę. Także po ubraniu choinki i wypiciu grzańca idziemy szaleć a jutro powtórka

ja zrobiłam rybkę w galarecie (siedzi w lodówce) ale poszłam na łatwiznę i użyłam żelatyny a nie gotowałam rybie głowy itp. Rolada ze szpinaku i łososia też już leży w lodówce. Jutro sernik i drożdżowe i wstawiam "zacier" na barszczyk a w Wigilię śledziki i na koniec pieczony łosoś z cytrynką i miętą.
Jak tak samo Zrobiłam pstrąga i łososia w galarecie idąc na łatwiznę
Ale mi takie nawet bardziej smakuje

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Natuś, patrzę na Twoje pierogi i podziwiam. Są identyko jak mojej mamy. Dosłownie jakiby je ta sama osoba lepiła Ale to trza umieć
Stary 2013-12-22, 16:46   #4965
emi 84
Rozeznanie

oooo wow ktoś jeszcze rugby ogląda to koniecznie isiak88 musisz spytać męża która reprezentacja tańczy tak przed walką i kończąc język wystawiają ale za☠☠☠iście mi się to podoba

Dziś mają wpaść kumple męża (taki zwyczaj niedzielny) i przynajmniej się rozerwe tylko szkoda,że pić nic nie mogę
czarownica super sprawa z kominiem,my w bloku nie mamy ale jak się wybudujemy to będzie kominek bo w domu rodzinnym mam i też w święta siadywałam z grzańcem i takie romanico
Stary 2013-12-22, 16:49   #4966
Lucy31
Zakorzenienie

To ja wkleję swoją choinkę U mnie musi być kolorowa jak na jarmarku bo mężuś innej nie zaakceptuje

Edytowane przez Lucy31
Czas edycji: 2013-12-23 o 06:25
Lucy31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 17:33   #4967
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
To ja wkleję swoją choinkę U mnie musi być kolorowa jak na jarmarku bo mężuś innej nie zaakceptuje
ładna, taka wesoła

Ja tak jak isiak jestem ciekawa: która kiedy testuje/(nie) czeka na@?

My choinki swojej nie mamy, bo nie miałby to jej podlewać jak wyjedziemy Ale u teściów będzie.

W ogóle to kilka dni temu szukaliśmy prezentu dla takiej 4-letniej siostrzenicy TŻta i jak te wszystkie lalki przeglądaliśmy, to aż mi się żal zrobiło, że nie możemy dla swojego maluszka takich rzeczy teraz wybierać.
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 17:43   #4968
emi 84
Rozeznanie

Ja z reguły nie testuje i po prostu czekam i jak mi się @ spózni parę dni do tygodnia to wówczas zrobię test a tak wcześniej nie robię
Stary 2013-12-22, 18:33   #4969
gawronka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna_mala
Pięknościowa choinka i aranżacja też (z czego jest zrobiona? )
Podaj przepisa na chałkę zawsze chciałam upiec swoją chałkę
Ozdoby są z drewna, ok. 3cm, wycinane wyrzynarką
Co do chałki - u mnie to po prostu słodka bułka drożdżowa. Na Wielkanoc robi się w kształcie babek a na Boże Narodzenie struclę Idę na łatwiznę i włożę wszystko do maszyny do pieczenia chleba i przełożę wyrobione ciasto do specjalnych foremek- nawet warkocza nie trzeba będzie robić Jutro będę robić to wstawię przepis jeśli chcesz
U mnie właśnie kończą się piec ciasteczka korzenne, sałatka się przeżera Mało mam do roboty w porównaniu do niektórych z Was - jakoś mama wszystko na siebie wzięła
malinka1984 fajny przepis na muffinki. Ze swojej strony mogę polecić przepis na cytrynowe muffinki z lemon curd, ale są dość czasochłonne jak na ten rodzaj ciasteczek

P.S.:Każda choineczka jest piękna, bo jest odwzorowaniem jej właścicieli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciasteczka.jpg (66,8 KB, 5 załadowań)
gawronka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-22, 18:36   #4970
Linka1984
Zakorzenienie

konczyc konczyc dziewczymy ten wątek

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 18:45   #4971
Lucy31
Zakorzenienie

Damy rade, za chwilkę zakończymy wątasa
Stary 2013-12-22, 19:10   #4972
Linka1984
Zakorzenienie

mysmy wrocili dopiero od tesciów i zaraz ide się kapac i spac..winka sie napilam a to mnie usypia ..

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 19:11   #4973
isiak88
Raczkowanie

Cytat:
oooo wow ktoś jeszcze rugby ogląda to koniecznie isiak88 musisz spytać męża która reprezentacja tańczy tak przed walką i kończąc język wystawiają ale za☠☠☠iście mi się to podoba

Dziś mają wpaść kumple męża (taki zwyczaj niedzielny) i przynajmniej się rozerwe tylko szkoda,że pić nic nie mogę
czarownica super sprawa z kominiem,my w bloku nie mamy ale jak się wybudujemy to będzie kominek bo w domu rodzinnym mam i też w święta siadywałam z grzańcem i takie romanico
Powiedział, że chyba Nowej Zelandii albo jakieś inne wyspy na Pocyfiku

Cytat:

Cytat:
Ja z reguły nie testuje i po prostu czekam i jak mi się @ spózni parę dni do tygodnia to wówczas zrobię test a tak wcześniej nie robię
Podziwiam, ja to nie usiedzę. Ostatni cykl pierwszy raz udało mi się nie zatestować, bo @ mnie za wcześnie zaskoczyła.
U mnie na razie czekanie na owu, chyba się zbliża

Cytat:
Napisane przez gawronka Pokaż wiadomość
Co do chałki - u mnie to po prostu słodka bułka drożdżowa. Na Wielkanoc robi się w kształcie babek a na Boże Narodzenie struclę Idę na łatwiznę i włożę wszystko do maszyny do pieczenia chleba i przełożę wyrobione ciasto do specjalnych foremek- nawet warkocza nie trzeba będzie robić Jutro będę robić to wstawię przepis jeśli chcesz
U mnie właśnie kończą się piec ciasteczka korzenne, sałatka się przeżera Mało mam do roboty w porównaniu do niektórych z Was - jakoś mama wszystko na siebie wzięła
malinka1984 fajny przepis na muffinki. Ze swojej strony mogę polecić przepis na cytrynowe muffinki z lemon curd, ale są dość czasochłonne jak na ten rodzaj ciasteczek

Piękne te ozdoby
Muffiny z tego przepisu, co dała Malinka, jadłam, potwierdzam są przepyszne! Zwłaszcza ten serek mascarpone w środku

Kończymy, kończymy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-22, 19:50   #4974
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jutro zabieram się za ciasta a w Wigilię z rana ryby
Ja też jutro "magluję" ciasta (jak mi teściowa piekarnik odda ), sałatka z tuńczykiem i sałatka śledziowa

Cytat:
isiak88 sprzątanie w niedziele to nie po bożemu hehe
Dziś niedziela handlowa

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Tak sobie siedzę przy choince i strasznie mi pachną pierniczki. Idę zrobić kawę a do tego pierniczka sobie wciągnę a tyłeczek rośnie, zaczynają mi się robić ciasne spódniczki, jeszcze wchodzę, ale na udźcach jakieś takie..
U mnie też pachnie w domu piernikami z choinki

Cytat:
Dzięki za przepis. Poratowałaś mnie Akurat mam wszystko w domu, idealne
A ja nie mam serka mascarpone

Cytat:
My do ubierania choinki robimy atmosferę, zapalamy kominek i popijamy grzańca korzennego mniam mniam .....
Uuu fajnie my też popijaliśmy wczoraj winko, ale niestety niegrzane

Cytat:
Napisane przez gawronka Pokaż wiadomość

Wyrzynarkę mam, ale nie wpadłam na pomysł robienia ozdób za pomocą jej
Podaj przepis na chałkę, kiedyś wykorzystam

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
konczyc konczyc dziewczymy ten wątek
Się robi 'Pse Pani'

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Hop hop jest tu kto? Kończymy ten wątek czy nie?

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6

Edytowane przez czarna_mala
Czas edycji: 2013-12-22 o 19:24
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 19:50   #4975
czarownica_tea
Zakorzenienie

choinka już ubrana, miałam wielkie szczęście, że nic mi się nie stało, jak podłączałam lampki kupione dziś w supermarkecie (BTW śliczne) to wywaliło korki bo tak strzeliły, że aż się kabel od nich przerwał... mnie tylko trochę ręka boli i mam sparzony palec.

na pierwszej fotce choinka, na drugiej pomocnik (zeżarł pierniczka, który spadł)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg photo(1).jpg (55,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg photo.jpg (44,2 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez czarownica_tea
Czas edycji: 2013-12-22 o 19:51
Stary 2013-12-22, 19:52   #4976
czarna_mala
Zakorzenienie

nareszcie

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
choinka już ubrana, miałam wielkie szczęście, że nic mi się nie stało, jak podłączałam lampki kupione dziś w supermarkecie (BTW śliczne) to wywaliło korki bo tak strzeliły, że aż się kabel od nich przerwał... mnie tylko trochę ręka boli i mam sparzony palec.

na pierwszej fotce choinka, na drugiej pomocnik (zeżarł pierniczka, który spadł)
Śliczna choinka (choć to przebicie niebezpieczne ) no ale piesław czy to jest York?

- insulinooporność

× 6
Stary 2013-12-22, 19:56   #4977
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
Dzień dobry

paula: ja nie mówię, że jesteś zdrowa Mówię, że życzę Ci tego. Mi się niestety też zdarzało trafić na konowałów ale od takich to od razu uciekam.
hahaha a no nic nie mów, spaliśmy z TŻtem do 12 Ojej jak dobrze jest taki się wybyczyć
co do choinki - jak dołożysz lampki i zapalisz to magia wróci ładna jest
o raju, dziś pracujesz? Nie fajnie. Współczuję.

isiak: zazdroszczę seksu Nas to już strasznie nosi, 8 dzień nic TŻ nadal się leczy, ja mam @ intensywną. Z kolei jutr wyjeżdżamy do Teściów, wrócimy w 2 dzień świąt, także do powrotu też nici (u nich są bardzo cienkie drzwi, a jak my przyjeżdżamy to śpimy w 1 sypialni, z kolei teściu na kanapie w salonie tuż obok ).

Mi też się nie chce już na ten temat pisać. Być może mam też inne podejście, bo jestem z lekarskiej rodziny i znam również "tę druga stronę", dużo nasłuchałam się o pacjentach - także tych nie fajnych, ale przychodzących do lekarza ze swoją gotową diagnozą (moja mama po każdym nowym odcinku "Na dobre i na złe" mówi, że przychodzą ludzie i mówią że mają to, co było w tym odcinku ) Dlatego patrzę na lekarzy inaczej. Amen.

TŻtowi się dziś śniło, że porwał jakieś dziecko dla nas
Kiara dzieki za zyczenia tez nie chcialabym meic endo mendy kto ja chce , ale czuje sie ogolnie zle tam w srodku , ciagle cos boli kluje puka wali , jak nie ores to pookresowo , pozniej pzred pwulacja w owulacje po owulacji i juz pzred okresem i znowu okres i takie zamkniete kolo:P

Lampek nie daje bo ona ma takie jakby swiatlowody swiecace zamaist lampek:P

Mozliwe ze takie podejscie ze wzgledu na rodzine lekarska , czesto tak jest jak sie zna od podszewki temat

Ja tez Ci zycze zdrowka i zeby Cie w tym szpitalu wzieli w obroty i wyleczyli )))
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 19:58   #4978
czarna_mala
Zakorzenienie

To może ja zainicjuję temat Co kupiłyście Tżtom pod choinkę?

- insulinooporność

× 6
Stary 2013-12-22, 20:01   #4979
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Heyah

Bardzo ładna

A teraz moja
dziekuje Twoja tez superasna i jak dumnie stoi i prezy swoje wdzieki))

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Witajcie.U Nas już świąteczny klimat w pełni.Zrobiłam śledzie w zalewie korzennej z likierem Amaretto i lnianym olejem, teraz bigos Wigilijny się gotuje w wydaniu z żurawiną i grzybkami, zapach świąt rozchodzi się po mieszkaniu. Życzę wszystkim na te święta spokoju i miłości, odpoczywajcie i postarajcie się zapomnieć o starankach, cieszcie się bliskością najbliższych bo życie bywa ulotne i nie ma co się smucić, przecież kiedyś każda z Nas doczeka się tego Bożo Narodzeniowego cudu.
Malinka Ty robisz takie potrawy wyszukane ze ja w zyciu by takich nie zrobila zazdroszcze talentu

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Dziewczyny kończymy dziś wątek?
konczymy:P

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Malutka ale fajniutka i ten Mikołaj / Gwiazdor rozwalił mnie.
Chyba zapowiada jakieś prezenty..hiihi

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Mała_czarna kupuje to od Ciebie: "Racja jest jak dupa, każdy ma swoją tak zawsze ucinam wszelkie spory "

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Malinka śledzi w takim wydaniu nie jadłam, ale aż zaśliniłam klawiaturę!!!!!! I dziękuje za piękne życzenia

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Isiak, jak uwielbiam takie ręczne robótki w kuchni. Bardzo mnie uspakajają, włączę sobie radyjko, kawką z pianką ekspresowa i ...już mnie nie ma . To dla mnie taki czas na przemyślenia i takie tam babskie myśli

ojj prezentow to raczej nie robimy;p chyba ze jakis maly u mnie w brzuchu bedzie siedzial:PPP
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-22, 20:01   #4980
czarna_mala
Zakorzenienie

20 postów do końca

- insulinooporność

× 6
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości