|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Cytat:
no właśnie a ten priorix to dają wtedy jak się miało skojarzone szczepienia? czy mozna np samemu kupić tą drugą? a Ty już szczepiłaś Dżejkoba? bo chyba przegapiłam. Jak zniósł? bo skoro masz wpisane to wnioskuje, że Wy już po czy jak?
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2014-01-07 o 17:56 |
|
|
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslalam ze jest jedna i kazdy dostaje ta sama ![]() poszlam, zaszczepilam i tyle mam wpisane MMR i badz tu madry ![]() tak, my juz po. szczepilam go w sylwestra ![]() zalezalo mi zeby to byl wolny dzien bo tak to bym musiala brac wolne w pracy, a potem jakby mlody zle znosil to tez wolne wiec wolalam zaszczepic jak mialam wolne.... mlodemu nic nie bylo, nawet temp podwyzszonej nie mial, zadnego sladu na nozce, itp... ale on do tej pory wszystkie szczepienia tak superowo znosil... za 2 miesiace ospa, potem 5w1 i jeszcze pneumo jedna dawka bodajze... |
|
|
|
|
#2883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zasypiania u nas identycznie :/ Zastanawiam się czy kiedyś wogóle zacznie sama zasypiać.....
|
|
#2884 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane.. padam na twarz po dzisiejszym dniu
Cytat:
Ale już słodko spi ![]() Cytat:
Blanuś tez uwielbia gotowane mięsko, podawane z ręki, albo w miseczce i sobie wyjmuje po troszku ![]() Cytat:
![]() Little bluza zakupiona w ciuchach ![]() Cytat:
![]() Jak super! ![]() Cytat:
![]() jeszcze nie doczytałam, ale czy fota jest? Jeśli nie, to ja się upominam
|
|||||
|
|
|
#2885 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nadrabia u babci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Blanki nie da się za rączkę wziąć, Ona musi sama i koniec Tym niemniej oklaski dla Polci! ![]() Cytat:
Dużo zdrówka dla Małego!!!Cytat:
Daj znać jak już będzie po wszystkim ![]() Cytat:
Poczytać jeszcze muszę.2. Ja wchodzisz przez tel na wizaż, to masz na górze info, że możesz zainstalować aplikację, klikasz i jest
|
|||||||||
|
|
|
#2886 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby. Bo wydawałoby się, inteligentna kobieta, powinna wiedzieć jak się zabezpieczyć.Cytat:
![]() Zasypianie. Nie wiem jak u innych dziewczyn, ale Blanka jest w łóżeczku TYLKO wtedy kiedy idzie spać. Stąd wie, że łóżeczko służy do spania, a nie do zabawy. I u nas nie do końca była to metoda 3-5-7. Po prostu odkładałam Blanus do łóżeczka a jak zaczynała płakać (nie marudzić), to od razu do Niej szłam, uspokajałam, brałam na ręce czy tuliłam. Ona pewnego dnia odłożona do łóżeczka nawet nie jęknęła.( Dodam, że całkowicie gasiłam światło i wszelkie sprzęty w domu, żeby wiedziała, że mamy noc. ) Poszłam do Niej po paru minutach, a Ona spała. Od tamtej pory usypianie zajmuje nam góra 5 min, zazwyczaj to 2-3 min. I mamy swój rytuał powtarzany codziennie. Staramy się niczego nie pomijać. Tak to było u nas. ![]() I tak spokojnie o tym mówisz? Gdzie zdjęcie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Ewulka - u nas z usypianiem bywa bardzo różnie. Mieliśmy już taki czas że Oskar zasypiał sam odłożony do łóżeczka.Ale to trwało "tylko" (Aż) tydzień czasu. Potem mu sie odwidziało.Wszystko zależy od wstrzelenia się w odpowiedni moment,jak jest bardzo zmęczony to usypianie trwa góra 5 minut,a jak nie to bujamy sie od godziny do ponad godziny. I usypianie wygląda tak: bujanie przód,tył,kitranie się na boki
![]() Dziewczyny co do płatności przez PayU-nie wiem czy to nie zależy od banku (ja mam w bzwbk). I płacę też bez logowania (nie mam specjalnie założonego konta). Wygląda to tak,że wybierając przelew przez PayU,przenosi mnie na stronę banku,zatwierdzam płatność i na tel. komórkowy dostaje sms z sms-kodem ktory trzeba tam wklepać (te sms`y tak samo działają jak ładujemy sobie konta w telefonach). I teraz tak sobie myśle że to jest takie zabezpieczenie,tylko kurka nie wiem czy jest na to ograniczenie czy nie Mąż mówi że jest na te płatności (a co za tym idzie wykorzystane kody) ograniczenie miesięczne![]() Co to ja jeszcze miałam pisać(musze korzystać póki mam lapka do dyspozycji )...a aaaaa co się dzieje z Black??? Widzę,że czasem nas podczytuje ale już dość długo nie pisała tutajSylwietta- co do tego tajemniczego wielbiciela to ja bym Ci radziła uważać (chociaż i tak wiem, że będziesz ostrożna w tym temacie bo Ty mądra dziewczyna jesteś). Ale po prostu nie pasuje mi to akurat w tym czasie. Zbiega mi się to tylko z Twoim eks... I myślę,że on w tym ma udział.Powiedz czy nadal wypisuje do Cb sms`y? Nadal zwraca na siebie uwagę? Bo jeśli nie to dla mnie oczywiste jest że teraz wymyślił posługiwanie się osobami trzecimi Po prostu nie odpowiada mi to czasowo... Uważaj po prostu i oczka naokoło główki
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I muszę się zalogować do banku żeby zrobić przelew. Więc nie pomogę ![]() Co do Sylwietty, to własnie też o tym pisałam. Ale to mądra dziewczyna ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Ale Wam pospamowałam ![]() Charlizz o której jeździsz na uczelnię? Dawaj priva ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- A... jeszcze chciałam powiedzieć, że byłam dzisiaj stacjonarnie w Smyku i np. te pizamki (akurat one rzuciły mi się w oczy), są tańsze w sklepie niż online. Np. biedroneczki kosztują, dwupak, 30zł. Chyba kupie dla Małej do złobka. |
|
|
|
|
#2889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś dostałam właśnie ostatnio zamówioną rzecz -uszkodzoną i właśnie złożyłam reklamacje. To nic że chodzi o ozdobę do włosów za 4 zł ale chodzi o zasadę Płaciłam za kompletną,dobrą rzecz a nie bubel
|
|
#2890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teściowa mi kupiła w tamtym roku, kiczowate to ale jako lampka nocna mi się nadał
|
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wezzzzzzzz.... slyszalam z pokoju ze towarzystwo zaczelo sie schodzic tak z 10 min przed koncem lekcji no to zeszlam do nich laskawie , mowie ze przyjechalam do nich specjalnie godz wczesniej i takie tam pitu pitu, pytam sie gdzie byli jak ich nie bylo a taki jeden - NA FEJSIE SIEDZIALEM
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu, Darusiu, Bartolinku zdrówka Słoneczka
![]() Zasypianie: W ciągu dnia zasypia na moich kolanach. Na noc zasypia sam obok nas. Aktualnie widzę musi się wyszaleć bo zlazł z łóżka i pierze po drzwiach ![]() Szczepienia: Kurcze zmartwiłyście mnie tą szczepionką MMR Co do ospy - szczepicie? Ja się nie bardzo kurcze skłaniam wolałabym żeby przeszedł tą ospę, ale sama nie wiem
|
|
|
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2894 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko jednak punkt widzenia mega się zmienia im człowiek staje się starszy, kiedyś pewnie by mnie to śmieszyło, a teraz widę strone nauczyciela... Cytat:
![]() Fewcia atakuje ![]() ![]() ![]() Hope, moja też musi się wyszaleć aktualnie wchodzi i schodzi z fotelika samochodowego, przed chwilą rozgniotła w ręce michałka....
|
|
#2895 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A czy ja mogę poprosić o tytuł tej książki?? Raz już prosiłam , ale chyba nie zauważyłyście... A wiecie, że miałam taki plan będąc na studiach.... Ale teraz już mi się nie chce... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W końcu Was nadrobiłam... Byliśmy dziś u pulmonologa.... Jest już poprawa, ale nadal coś słychać, także jeszcze tydzień antybiotyku, inhalacji i we wtorek znowu do kontroli.Dostaliśmy recepte, leczona w kierunku astmy wczesnodziecięcej, więc leki sporo tańsze... Jakby nie to chyba z torbami byśmy poszli... Całe szczęśćie, że tym razem obyło się bez szpitala... |
||||||
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz skończyłam nie chciałam nikogo pominąć
|
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy skojarzonych tez panikowalysmy i co.. jest ok a jak mlody znosil poprzednie szczepienia? |
|
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Heja dziołchy!! Zaraz idę kąpać małego..ale podczytalam Was..i już mi lepiej, jak wiem co u Was..
Co do szczepień, ja to ciemna masa jestem-i wogóle się nie orientuje.szczepilismy 5w1, ipediatra powiedziała że jeśli na pneumo sie nie szczepimy, to wizyta dopiero po roku... To teraz na co bedzieny się szczepić?a ospa/odra to odzielna decyzja?? A my na dzień dziadka robimy fotoksiazki, znalazłam na all po 15zl... A co od nas dla Antosia pradziadkow?? Ma ich łącznie 5cioro (j.w. Mam jednych.i drugich a tz babccie już tylko)..chyba po kwiatki bo kasy juz nie mamy:banghead::banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-01-07 o 20:34 |
|
|
|
#2900 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas jakby trochę lepiej, temperatura spadła do 37,4 i śpi w łóżeczku, mam nadzieję, że prześpi dłużej jak wczoraj
włożyłam Jej nurofen w czopku ale niestety został wydalony![]() a było o zwracaniu się do t. jakoś do teścia nie mam problemu, ale do teściowej mówię tylko w formie mama da, mama ma, mama itd nigdy inaczej![]() Filipku Kochany najlepsze życzenia dla Ciebie Yellow dziwi mnie z tym dzieckiem tylko to, że żaden lekarz na to uwagi nie zwrócił ![]() meneq brawa dla Yae za samodzielne zaśnięcie ![]() fewciu Blanka jest taka mądrą Dziewczynką Lady ja mam taką z ikei- http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90084806/ bokeh mi się pierwsza podoba naj naj a co do wizyty domowej, zadzwoniłam do przychodni spytałam się czy są dzisiaj wizyty domowe dostałam odpowiedź co się dzieje z dzieckiem, przedstawiłam sytuację i powiedzieli tylko, że lekarz będzie po 12 ![]() Deli Amelka się rozkręca ![]() silver mam nadzieję, że jutro już lepiej będzie ![]() hje brawa dla Polci ![]() a co do pytań to szczepienia nie przekładam, ale nie wiem czym szczepić ![]() sylwietta zdrówka dla Bartula mała jaki duży Oskar ewulka Hania jeszcze sama nie usypia czasem Jej sie w dzień zdarzy, ale noc już nie![]() cała priorix samemu można kupić
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
a w miarę w sumie znosił..
|
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Misia...zdrówka dla malutkiej!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Dawid ani myśli spać, się bestia puszcza po całym pokoju
|
|
|
|
#2904 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podstawowa zasada - jak pierwsze jest zastępstwo, to się na nie nie chodzi!Cytat:
Cytat:
Pola w sumie wszystkie szczepienia przechodziła bezproblemowo, nawet gorączki nie miała, wręcz powiedziałabym, że była spokojniejsza i grzeczniejsza, niż zwykle... Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-01-07 o 20:46 |
|||
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Oskar rzuca się właśnie w objęciach męża...ale,ale chyba już zaczyna mulić
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Zenusiu nasz, samych sukcesow Ci zycze!!!
Pewnie Was nie zdziwie jak napisze, ze dzisiejsza noc spedzamy w pociagu? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
rok na to czekalam
musialam dolac bo juz nie chcialo leciec i juz wypite 30ml a do nocy daleko ![]() nie wiem co mu sie stalo ale widocznie chlopaczyna nadrabia zalegle 12 miesiecy suszy |
|
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokad tym razem? ![]() ogladam eMke - ale Marta przytyla!!!!!!!!!! i cycki w koncu ma!
|
|
|
|
|
#2910 |
|
Zadomowienie
|
Zdrówka dla chorowitków Silver, Misiael i Sylwietty. Myśmy dziś stawiali Grzesiowi bańki pierwszy raz w życiu.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

)

myslalam ze jest jedna i kazdy dostaje ta sama
i badz tu madry 
(( Ania jest chyba zbyt ruchliwym i żywym dzieckiem, nawet jak ją zostawię w łóżeczku to ona się bawi, obojętnie czym, co pod ręką, nawet kocyk, smoczek czy poduszka są dobre do zabawy 

Wczoraj znowu była tylko 1, dziecko super ostatnio zasypia na noc i tak wczoraj usneła i noc sredniawa (blizej złej) Ale znowu jak mi wstaje o 9 to nie mam kiedy zrobic 2.

Jeśli nie, to ja się upominam 

Dużo zdrówka dla Małego!!!