Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 07:47   #2791
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Byliśmy dziś u rodziców tż ale powiem Wam, że jestem nawet z tej wizyty zadowolona. () chociaż na dzień dobry się wściekłam bo t. zapomniał o jednej rzeczy - ma katar oczywiście nie mógł powiedzieć mimo że wiedzieli że przyjedziemy... Staraliśmy się go nie dopuszczać do niego i modlę się żeby nic Młodemu nie było.
Na początku chcieli wprowadzać swoje rządy ale tż bardzo stanowczo powiedział co o tym myśli i było ok. Potem przyszła w odwiedziny dziewczyna z 14 miesięczną córeczką, i chciałabym w tym miejscu PODZIĘKOWAĆ, za wątek, za Wasze rady i wsparcie, i za to że dzięki Wam jestem uświadomiona, jak nie zrobić dziecku krzywdy. Laska (dodam, że to jej drugie dziecko) nie wypuszcza dziecka z rąk. Albo ma małą na rękach, albo ją stawia i trzyma, albo prowadzi ale cały czas ją trzyma i nie puszcza. No i obowiązkowo chodzik. Dziewczynka źle siedzi (mama ją podtrzymuje bo inaczej leci do tyłu), nie raczkuje, nie wstaje sama, nie siada. Dziwnie robi kroczki, na krzyż (oczywiście w sztywnych butach i do tego trochę za dużych), i tylko trzymana za obie ręce. Więc przez te półtorej godziny ta mama nawet nie usiadła, no bo przecież musi trzymać małą. Mówi, że ona jej nie puszcza bo ta się przewraca no i dziwi się, że jeszcze nie chodzi. Poza tym była też zdziwiona, że Oli młodszy, a chodzi przy meblach, stoi sam, pięknie schodzi do klęku, raczkuje, ładnie stópki układa. A przede wszystkim że jest "puszczony wolno" i ja mam tyle swobody.
Wiecie co? Dziś dotarło do mnie, że warto było przez te wszystkie miesiące stawiać nachalnej rodzince warunki i nie dać się zdominować. Gdybym się im nie sprzeciwiła, pewnie mój synek miałby tak samo. Uświadomiłam sobie, że nie robię krzywdy mojej rodzinie, bo Oli jest na podłodze zamiast u nich na rękach, bo to nie dziecko jest dla nich ale oni dla dziecka. On jest najważniejszy i zapewnienie mu możliwości rozwoju. Dużo mi dał dzisiejszy dzień i mam nowy przypływ energii i niby wiedziałam to przecież, ale teraz wiem NA PEWNO, że zakłócanie dziecku naturalnego rozwoju w postaci sadzania, stawiania i prowadzenia na siłę nie pomoże, ale zaszkodzi - i dziś miałam tego naoczny dowód. Dzięki, styczniowo-lutowe mamusie, za wszystko

Silver zdrówka dla Darii! Może w szpitalu coś złapała? oby szybko przeszło
oczywiście dla Hani też zdróweczka!

---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Jeszcze mam pytanie do dziewczyn których dzieciaczki mają problemy z zasypianiem: jesteście przy nich aż do momentu zaśnięcia? Bo u nas, jeśli ja albo tż jesteśmy w pokoju, czy w pobliżu łóżeczka, to nie ma mowy o zaśnięciu. Tak samo, jeśli np. stałabym nad łóżeczkiem i głaskała po policzku - no nie ma szans, nie zaśnie, będzie się rzucał po łóżku itd. Rodzice są w pobliżu = nie ma spania, jest zabawa, wstawanie itp. A w naszym łóżku to chyba musiałabym go przywiązać no way. My mamy jakieś 5 sekund żeby się ulotnić z pokoju bo inaczej zaraz wstaje w łóżeczku. Tak jak inne dziewczyny polecam sprawdzić jak będą maluchy spały w osobnym pokoju (oczywiście jeśli jest taka możliwość).
a co teście na tą dziewczynę i na jej córeczkę? Komentowali jakoś?
co do usypiania to u nas moja obecność konieczna
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 07:48   #2792
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Silver,Michael jak dziewczynki?

Ewulka trzymam kciuki! Ja bym za to chętnie studiowała

Yellow pięknie wszystko podsumowałaś. Jest nas tu tyle,każda doda coś od siebie i jesteśmy uświadomione w wielu sprawach. Przynajmniej ja
Co do spania to u nas tak jak u Ciebie,identycznie! Kładę Mała do łóżeczka,daje buziaka i wychodzę. Ona czasem,ale rzadko coś sobie pomruczy i zasypia. Tak samo w dzień. I wiem że się powtórzę,ale przeniesienie jej do osobnego pokoju uczynił normalnie cud! Wreszcie jestem wyspana. Dzisiaj jedna pobudka o 4.30,zaraz Zasnela po podaniu smoczka. Spala do 5.45.

Meneq super że Yae tak pięknie je. A powiedz co Jej przygotowała t.?

Sylwietta jesteś pewna że to nikt od ex? Żeby nie wykorzystał tego przeciwko Tobie

Lady brawa dla Pietraszka! Blanki już zatrzymać się nie da cały czas w ruchu i na nogach. Muszę Ją chyba uczyć już chodzenia w kapciach,bo ciocie w żłobku chcą Ją przenieść do starszej grupy,a tam wszystkie dzieci już w kapciach i rozdepcza mi Małą

Wiecie w ogóle ciocie tak chwalą Blanke, że aż mi głowa do chmur sięga z dumy. Mówią,że potrafi więcej niż ponad roczne dzieci w Jej grupie,stąd propozycja przeniesienia. Może nie robi tego co Wasze dzieci,nie ma tyle zdolności "intelektualnych" ale ruchówo jest super,chodzi bardzo pewnie i coraz rzadziej się przewraca,rozumie wszystko mam wrażenie co się do Niej mówi,pięknie bawi się szczeniaczkiem i myszką minnie,w żłobku łapie za łyżkę i widelec i sama chce jeść. A do tego jest taka dzielna w porannym wstawianiu,piciu samodzielnie mleczka,ubieraniu się,(podaje rączki i główkę do ubierania),pięknie da się "przekazać" ciociom w żłobku. Jestem z Niej taka dumna!

Ale mi wyszedł post
Witam się z pociągu,badań ciąg dalszy. Dzisiaj mam już jogging za sobą,był wielki korek,przez co spóźniłam się do mamy,złamałam wszystkie możliwe przepisy ruchu drogowego (Kija ),potem na stacji okazało się że biletów miesięcznych nie ma,bo w nocy informatycy coś popsuli i na koniec musiałam biec na pociąg. Dzień zaczął się cudownie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 07:54   #2793
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
małe co nieco z wczoraj
Ewcia sliczna dziewczynka! A człowiek pająk to Wojtus?

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieciaczki też mają takie duże brzuszki

Ostatnio sobie wkrecam że przekarmiam Mała, że za często jej jeść daję. Bo np dziś już nie je 5 h i nie krzyczy że głodna, a ja jej zawsze staram się dawać coś co 3 h. Tyle że teraz zaczęła mi więcej pic to może dlatego nie chce jeść.

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
tak. Ciekawe, czy mozna male dziecko przekarmic, jakby nie chciało to by chyba nie jadło No i odwrotnie podobno zagłodzic dziecko tez sie nie da

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

moj to w ogole wyglada jak zaglodzone dziecko z biednej Somalii
wysoki, chudy, odznaczajace sie zebra i wystajacy brzuchol

Ewcia mimo ze chora to i tak sie usmiecha
super fotki tylko szkoda ze takie male

Kubulencjusz dopiero zasnal
ooo, wypisz wymaluj Ola

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić, jak mój Domiś dziś ładnie w nocy spał. Była tylko jedna pobudka przed 4! a tak spał od 20 do 7.15. Kochany mój
za nocke

Cytat:
Pstryczku świetne to jest

Wizyta teściów skłoniła mnie do refleksji... mówicie do swoich t. "mamo" tato"? Ja jakoś nie umiem się przełamać... Może gdybyśmy razem mieszkali to nie udałoby się tego uniknąć. A tak to migam się jak mogę
do tesciowej mowie mama w 3 osobie, czyli 'mamo' z moich ust nie wychodzi do tescia zwracam sie poprzez spojrzenie Ale nie wiele do siebie mowimy..... zyczenia swiateczne byly wyjatkiem

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Melduje: Amelka zrobiła dzis samodzielnie dwa pierwsze kroczki !! moja mała córeczka

Nie karmie od 4 rano, cyce mnie napierdzielają... nie wiem, chyba niedługo sciagne troche ... Moze sie uda odstawić ?
i sama nie woła? No to moze sie uda, powdzenia!
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 07:57   #2794
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Ewcia sliczna dziewczynka! A człowiek pająk to Wojtus?

tak. Ciekawe, czy mozna male dziecko przekarmic, jakby nie chciało to by chyba nie jadło No i odwrotnie podobno zagłodzic dziecko tez sie nie da

ooo, wypisz wymaluj Ola

za nocke

do tesciowej mowie mama w 3 osobie, czyli 'mamo' z moich ust nie wychodzi do tescia zwracam sie poprzez spojrzenie Ale nie wiele do siebie mowimy..... zyczenia swiateczne byly wyjatkiem

i sama nie woła? No to moze sie uda, powdzenia!
Stary 2014-01-07, 07:58   #2795
treselle0
Zadomowienie

moja Ola ma ostatnio głównie 1 drzemke i nie wiem, czy to sie nie odbija na nocy... , ale na gorzej Wczoraj znowu była tylko 1, dziecko super ostatnio zasypia na noc i tak wczoraj usneła i noc sredniawa (blizej złej) Ale znowu jak mi wstaje o 9 to nie mam kiedy zrobic 2.
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 07:59   #2796
hope01
Zakorzenienie

FIFKU! Wszystkiego najlepszego Słońce!

Deli jak tam?

Yellow bardzo pozytywny post i pięknie powiedziane

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 08:22   #2797
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
FIFKU! Wszystkiego najlepszego Słońce!
dołączam się do życzeń dla Fifka zdrówka i samych radości
Stary 2014-01-07, 08:23   #2798
Delicjanka
Zakorzenienie

Tress. Wola i podchidzi rozbiera i krzyczy ale ja juz ni mam sil6y. Włosy mi leca itd,... Hope, meneq poleglam w nocy, myslalam ze wybuchne na szczescie Amelka mnie uratowala ; p ale juz chybq wiem jak to ogarne.. w nocy jesCze pokarmie ale butle wprowadze tez itd cZuje ze bylam bliska zapalenia .... wlasnie stoje w banku ale kolejkaaaaa jejuuuuu

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 08:24   #2799
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Fifku rośnij zdrowo! od Blanki i cioci Fewci!

Stary 2014-01-07, 08:55   #2800
meneq
Zakorzenienie

fewciu zwykle Yae dojadala nasza kolacje: Warzywa, ryba i mieso na bulionie rybno-wodorostowym. Nastepnego dnia t. brala bulion, na nim robila kleik ryzowy, wbijala jajko i troche warzyw. Jesli Yae nie chciala jesc, to karmila na przemian kleikiem, tostem z maslem i jogurtem kaspijskim. Hitem tez bylo gotowane mieso podawane z reki
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 08:57   #2801
ILLUSION
Wtajemniczenie

Filipku zwany niegdyś Zenusiem rośnij nam duży, zdrowy i radosny. Buziaki roczkowe : cmok:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 09:04   #2802
meneq
Zakorzenienie

debrah mam nowy pomysl: moze trzeba ladnie i kolorowo podac na talerzu, to co chcesz, zeby bylo zjedzone? Wiesz, zeby apetycznie wygladalo... Taka sugestie slyszalam dzis w rozmowie dwoch mam nieco mniejszych dzieci niz nasze.
szaja Ty jako nasza szajopedia pewnie bedziesz znala odpowiedz. Po czym dzieci poznaja, ze cos jest jadalne lub nie? Yae od ok. tygodnia jak zwykle wklada wszystko do buzi, ale rzeczy niejadalne pomieli i wypluwa, jadalne albo od razu zjada, albo jeszcze na chwile wyciagnie z buzi i dopiero ponownie wklada i konsumuje. Wiesz jak to z tym jest?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 09:07   #2803
LadyWhisper
Zakorzenienie

Zenuśku kochany, sto lat maluszku !!!!!!!!!!

Dziewczyny, jakie macie lampeczki do pokoju dzzieciaków? Chodzi mi o jakiś taki kinkiecik na ścianę, jak w nocy idę karmić bąbla to świecę światło w przedpokoju:/
Jakaś taka lampeczka dająca delikatne światło, co by widzieć butlę, mleko i podgrzewacz

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 09:21   #2804
litllesweetangel
Lurker ;)

Dziewczyny czytam czytam ale cos wbic sie nie moge ;/

Wywalila nam elektryka w domu, nie dzialaja swiatla w 2 pokojach Plus tz chcial powiesic kinkiet zeby cos swiatla bylo i przewiercil przewod w scianie takze czeka nas przymusowy remont salonu bo musial rozkuc troche tynku, zeby ten przewod wymienic...

Zenusiu roczkowy najlepszego

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 09:23   #2805
scotasia
Wtajemniczenie

Talking Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

Hej laptop mi padł. podczytuje Was na tel ale pisanie marnie mi idzie. Tress i zwracanie się spojrzeniem mnie z rana rozwalilo ''
Wszystkiego naj dla Filipka!
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 09:27   #2806
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Lady my mamy z ikei takiego kwiatka. Były jeszcze słoneczka i coś jeszcze ale nie pamiętam. To jest bardzo delikatne światło.

Stary 2014-01-07, 09:33   #2807
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Pstryczku świetne to jest

Wizyta teściów skłoniła mnie do refleksji... mówicie do swoich t. "mamo" tato"? Ja jakoś nie umiem się przełamać... Może gdybyśmy razem mieszkali to nie udałoby się tego uniknąć. A tak to migam się jak mogę
U mnie to też było ciężko ale w miare szybko to poszlo, no tak często ich widzę że ciężko byłoby jakoś tego unikać-
tesciowie nie są tacy źli, szczególnie teść to złoty człowiek, ale wiecie ze szwagierka mówi do t. Np. "mama podniesie ten talerz...", "mama zobaczy jak się wyglupiaja"- mnie top jakoś wkurza bo to takie bezosobowe i dla mnie wsiowate ale to moje zdanie, ja mówię bezpośrednio "mamo, podaj mi", "mamo widziałaś jak...."

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Filipku zwany niegdyś Zenusiem rośnij nam duży, zdrowy i radosny. Buziaki roczkowe : cmok:
Również się podłączam...zdroweczka chlopie! Toz juz nie niemowlak od dzis

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 09:40   #2808
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Zenuśku kochany, sto lat maluszku !!!!!!!!!!

Dziewczyny, jakie macie lampeczki do pokoju dzzieciaków? Chodzi mi o jakiś taki kinkiecik na ścianę, jak w nocy idę karmić bąbla to świecę światło w przedpokoju:/
Jakaś taka lampeczka dająca delikatne światło, co by widzieć butlę, mleko i podgrzewacz
my mamy lampkę co się ją podpina w dowolne miejsce, przecież bym nie pozwoliła, żeby tż jeszcze jakieś remonty uskuteczniał
Stary 2014-01-07, 09:41   #2809
e_vel
Wtajemniczenie

Hej Kochane
na dzień dobry NAJLEPSZE ŻYCZENIA DLA ROCZNYCH DZIECIACZKÓW

Lecę coś nadrabiać, może uda mi się wbić

Lady, ja też mam lampkę z Ikea, taką gwiazdkę, ale je już wycofali całkiem.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 09:43   #2810
nancykenator
Zakorzenienie

dzwoniłam dziś do mojej pani dyr, żeby się z nią umówić na jakąś rozmowę, co do powrotu do pracy...ale oczywiście co? Jest w najbliższych dniach bardzo zajęta i nie ma dla mnie czasu :/
czy któraś z Was się orientuje, kiedy muszę złożyć wniosek o wychowawczy? Ile przed końcem macierzyńskiego? Czy wlicza się też zaległy urlop wypoczynkowy?
Stary 2014-01-07, 09:47   #2811
bokeh
Zakorzenienie

Ahhhhh pamiętam jak rok tmeu dostałam sms że Zenuś się urodził !

STO LAT Fifku !!! rośnij zdrowy i mądry i grzeczny oczywiśćie! buziaczki od Hanusi dla Zenusia

No i mam pytanie dla Wam któa najładniejsza????

http://sklep.romaszop.pl/kinia-roma-rewelacyjna.html
http://sklep.romaszop.pl/trajkotka-roma-elfinka.html
http://sklep.romaszop.pl/szarotka-roma-krasnalinka.html

Ja już bym chyba wolała po imieniu niż mamować... sama nie wiem w sumie się cieszę że nic mi nie zaproponowali i mówię Pani, chociaz z drugiej strony Pani to jest jakaś obca osoba, no ale cóż

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2014-01-07 o 09:51
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 09:50   #2812
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Lady my mamy z ikei takiego kwiatka. Były jeszcze słoneczka i coś jeszcze ale nie pamiętam. To jest bardzo delikatne światło.

My mamy gwiazdke z ikei

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

STO LAT Fifku !!! rośnij zdrowy i mądry i grzeczny oczywiśćie! buziaczki od Hanusi dla Zenusia

Dla mnie nr 2 ale cena powala

FIFKU STO LAT BUZIAKÓW MOC !!!!!!!!!!!!!
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 09:57   #2813
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Ja już bym chyba wolała po imieniu niż mamować... sama nie wiem w sumie się cieszę że nic mi nie zaproponowali i mówię Pani, chociaz z drugiej strony Pani to jest jakaś obca osoba, no ale cóż
1 albo 2
Stary 2014-01-07, 10:00   #2814
Debrah
Zakorzenienie

U nas też obecność jest konieczna do zaśnięcia. Inaczej mnie szuka a potem płacze, myślę ze zwyczajnie sie boi kiedy zostaje sama.

Ona jest ogólnie takim wrażliwcem przylepkiem.

Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:08   #2815
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dzwoniłam dziś do mojej pani dyr, żeby się z nią umówić na jakąś rozmowę, co do powrotu do pracy...ale oczywiście co? Jest w najbliższych dniach bardzo zajęta i nie ma dla mnie czasu :/
czy któraś z Was się orientuje, kiedy muszę złożyć wniosek o wychowawczy? Ile przed końcem macierzyńskiego? Czy wlicza się też zaległy urlop wypoczynkowy?
wniosek 2 tyg przed pójściem na wych. Na urlop możesz isc wcześniej ale nie musisz.

Amelka zrobila wlasnie ok 5 kroczków sama, jaram sie! : love:

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:14   #2816
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
wniosek 2 tyg przed pójściem na wych. Na urlop możesz isc wcześniej ale nie musisz.

Amelka zrobila wlasnie ok 5 kroczków sama, jaram sie! : love:
a co się stanie z urlopem, jeśli go nie wykorzystam?

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

5 kroczków? łaaaał

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

dziewczyny biegające....od dziś ma być promocja w Lidlu na buty sportowe,o takie
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-6FCEF...Detail&id=6127
warto? nie warto?
Stary 2014-01-07, 10:24   #2817
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
U mnie to też było ciężko ale w miare szybko to poszlo, no tak często ich widzę że ciężko byłoby jakoś tego unikać-
tesciowie nie są tacy źli, szczególnie teść to złoty człowiek, ale wiecie ze szwagierka mówi do t. Np. "mama podniesie ten talerz...", "mama zobaczy jak się wyglupiaja"- mnie top jakoś wkurza bo to takie bezosobowe i dla mnie wsiowate ale to moje zdanie, ja mówię bezpośrednio "mamo, podaj mi", "mamo widziałaś jak...."
moja znajoma mowi tak do swojej mamy

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:28   #2818
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh, dla mnie Kinia, jest przeurocza !!!!!!!!!!! dla Tamarki bym kupiła

bąbel zasnął sam na drzemkę
co ciekawe, zasypia w ten sposób tylko na pierwszą drzemkę, na drugą i na noc muszą być tulaski z mamusią albo tatusiem

dzisiaj przychodzi teściu ścianę nam robić, i po co wczoraj sprzątaliśmy całe mieszkanie ja się pytam?

Nancy, śliczne te butki!!!
Tylko wiadomo, przymierzyć trzeba, może się okazać, że noga w nich "lata", są za luźne, a do biegania potrzebujesz?
a pokażesz tą lampeczkę, co się podpina? ciekawa jestem strasznie, bo potrzebna mi jest w takim miejscu, gdzie akurat nie mamy gniazdka

z ikei właśnie wiem, że wycofali, tzn na stronie jest, że trwa proces naprawczy więc może wrócą do oferty?

Stary 2014-01-07, 10:32   #2819
e_vel
Wtajemniczenie

poczytałam ale nie cytuję, bo nie chcę nikogo urazić przez pominięcie

Jeszcze jedną rzecz Wam miałam napisać. Przed wczoraj patrzymy z tż na Maję, a ona stanęła przed krzesełkiem (Mamut z Ikea) chwyciła się za oparcie i dawaj. Najpierw na klęcząco na siedzisko, a potem sobie na tym krześle stanęła i cieszy pyszczka
Urwanie głowy normalnie

A co do wagi poświątecznej to się chwalę, ze zgubiłam 4 kg ale nie wiem w jakim czasie - spodnie mi z tyłka lecą Jeszcze trochę i będę zadowolona

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

z ikei właśnie wiem, że wycofali, tzn na stronie jest, że trwa proces naprawczy więc może wrócą do oferty?
oby bo chciałam drugą kupić
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:33   #2820
LadyWhisper
Zakorzenienie

ja do teściów też mówię "niech mama zobaczy, a mógłby tata" itd
szczerze, wolałabym albo po imieniu, albo p. Basiu, p. Marku

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

idę farbować włosy oby mi się chciało jak mie się nie sce

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości