|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
Cytat:
co do usypiania to u nas moja obecność konieczna |
|
|
|
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Silver,Michael jak dziewczynki? Ewulka trzymam kciuki! Ja bym za to chętnie studiowała ![]() Yellow pięknie wszystko podsumowałaś. Jest nas tu tyle,każda doda coś od siebie i jesteśmy uświadomione w wielu sprawach. Przynajmniej ja Co do spania to u nas tak jak u Ciebie,identycznie! Kładę Mała do łóżeczka,daje buziaka i wychodzę. Ona czasem,ale rzadko coś sobie pomruczy i zasypia. Tak samo w dzień. I wiem że się powtórzę,ale przeniesienie jej do osobnego pokoju uczynił normalnie cud! Wreszcie jestem wyspana. Dzisiaj jedna pobudka o 4.30,zaraz Zasnela po podaniu smoczka. Spala do 5.45. Meneq super że Yae tak pięknie je. A powiedz co Jej przygotowała t.? Sylwietta jesteś pewna że to nikt od ex? Żeby nie wykorzystał tego przeciwko Tobie ![]() Lady brawa dla Pietraszka! Blanki już zatrzymać się nie da cały czas w ruchu i na nogach. Muszę Ją chyba uczyć już chodzenia w kapciach,bo ciocie w żłobku chcą Ją przenieść do starszej grupy,a tam wszystkie dzieci już w kapciach i rozdepcza mi Małą ![]() Wiecie w ogóle ciocie tak chwalą Blanke, że aż mi głowa do chmur sięga z dumy. Mówią,że potrafi więcej niż ponad roczne dzieci w Jej grupie,stąd propozycja przeniesienia. Może nie robi tego co Wasze dzieci,nie ma tyle zdolności "intelektualnych" ale ruchówo jest super,chodzi bardzo pewnie i coraz rzadziej się przewraca,rozumie wszystko mam wrażenie co się do Niej mówi,pięknie bawi się szczeniaczkiem i myszką minnie,w żłobku łapie za łyżkę i widelec i sama chce jeść. Ale mi wyszedł post Witam się z pociągu,badań ciąg dalszy. Dzisiaj mam już jogging za sobą,był wielki korek,przez co spóźniłam się do mamy,złamałam wszystkie możliwe przepisy ruchu drogowego (Kija ),potem na stacji okazało się że biletów miesięcznych nie ma,bo w nocy informatycy coś popsuli i na koniec musiałam biec na pociąg. Dzień zaczął się cudownie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2793 | |||||
|
Zadomowienie
|
Ewcia sliczna dziewczynka! A człowiek pająk to Wojtus?
![]() Cytat:
No i odwrotnie podobno zagłodzic dziecko tez sie nie da![]() Cytat:
![]() Cytat:
za nockeCytat:
do tescia zwracam sie poprzez spojrzenie![]() Cytat:
i sama nie woła? No to moze sie uda, powdzenia!
|
|||||
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2795 |
|
Zadomowienie
|
moja Ola ma ostatnio głównie 1 drzemke i nie wiem, czy to sie nie odbija na nocy... , ale na gorzej
Wczoraj znowu była tylko 1, dziecko super ostatnio zasypia na noc i tak wczoraj usneła i noc sredniawa (blizej złej) Ale znowu jak mi wstaje o 9 to nie mam kiedy zrobic 2.
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
FIFKU! Wszystkiego najlepszego Słońce!
Deli jak tam? ![]() Yellow bardzo pozytywny post i pięknie powiedziane |
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Tress. Wola i podchidzi rozbiera i krzyczy ale ja juz ni mam sil6y. Włosy mi leca itd,... Hope, meneq poleglam w nocy, myslalam ze wybuchne na szczescie Amelka mnie uratowala ; p ale juz chybq wiem jak to ogarne.. w nocy jesCze pokarmie ale butle wprowadze tez itd cZuje ze bylam bliska zapalenia .... wlasnie stoje w banku ale kolejkaaaaa jejuuuuu
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Fifku rośnij zdrowo!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
fewciu zwykle Yae dojadala nasza kolacje: Warzywa, ryba i mieso na bulionie rybno-wodorostowym. Nastepnego dnia t. brala bulion, na nim robila kleik ryzowy, wbijala jajko i troche warzyw. Jesli Yae nie chciala jesc, to karmila na przemian kleikiem, tostem z maslem i jogurtem kaspijskim. Hitem tez bylo gotowane mieso podawane z reki
|
|
|
|
#2801 |
|
Wtajemniczenie
|
Filipku zwany niegdyś Zenusiem rośnij nam duży, zdrowy i radosny. Buziaki roczkowe
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
debrah mam nowy pomysl: moze trzeba ladnie i kolorowo podac na talerzu, to co chcesz, zeby bylo zjedzone? Wiesz, zeby apetycznie wygladalo... Taka sugestie slyszalam dzis w rozmowie dwoch mam nieco mniejszych dzieci niz nasze.
szaja Ty jako nasza szajopedia pewnie bedziesz znala odpowiedz. Po czym dzieci poznaja, ze cos jest jadalne lub nie? Yae od ok. tygodnia jak zwykle wklada wszystko do buzi, ale rzeczy niejadalne pomieli i wypluwa, jadalne albo od razu zjada, albo jeszcze na chwile wyciagnie z buzi i dopiero ponownie wklada i konsumuje. Wiesz jak to z tym jest? |
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Zenuśku kochany, sto lat maluszku !!!!!!!!!!
![]() Dziewczyny, jakie macie lampeczki do pokoju dzzieciaków? Chodzi mi o jakiś taki kinkiecik na ścianę, jak w nocy idę karmić bąbla to świecę światło w przedpokoju:/ Jakaś taka lampeczka dająca delikatne światło, co by widzieć butlę, mleko i podgrzewacz
|
#2804 |
|
Lurker ;)
|
Dziewczyny czytam czytam ale cos wbic sie nie moge ;/
Wywalila nam elektryka w domu, nie dzialaja swiatla w 2 pokojach Zenusiu roczkowy najlepszego
|
#2805 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laptop mi padł. podczytuje Was na tel ale pisanie marnie mi idzie. Tress i zwracanie się spojrzeniem mnie z rana rozwalilo ''
![]() Wszystkiego naj dla Filipka! |
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Lady my mamy z ikei takiego kwiatka. Były jeszcze słoneczka i coś jeszcze ale nie pamiętam. To jest bardzo delikatne światło.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2807 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tesciowie nie są tacy źli, szczególnie teść to złoty człowiek, ale wiecie ze szwagierka mówi do t. Np. "mama podniesie ten talerz...", "mama zobaczy jak się wyglupiaja"- mnie top jakoś wkurza bo to takie bezosobowe i dla mnie wsiowate ale to moje zdanie, ja mówię bezpośrednio "mamo, podaj mi", "mamo widziałaś jak...."Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2809 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane
na dzień dobry NAJLEPSZE ŻYCZENIA DLA ROCZNYCH DZIECIACZKÓW Lecę coś nadrabiać, może uda mi się wbić ![]() Lady, ja też mam lampkę z Ikea, taką gwiazdkę, ale je już wycofali całkiem. |
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
dzwoniłam dziś do mojej pani dyr, żeby się z nią umówić na jakąś rozmowę, co do powrotu do pracy...ale oczywiście co? Jest w najbliższych dniach bardzo zajęta i nie ma dla mnie czasu :/
czy któraś z Was się orientuje, kiedy muszę złożyć wniosek o wychowawczy? Ile przed końcem macierzyńskiego? Czy wlicza się też zaległy urlop wypoczynkowy? |
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Ahhhhh pamiętam jak rok tmeu dostałam sms że Zenuś się urodził !
STO LAT Fifku !!! rośnij zdrowy i mądry i grzeczny oczywiśćie! buziaczki od Hanusi dla Zenusia ![]() No i mam pytanie dla Wam któa najładniejsza???? http://sklep.romaszop.pl/kinia-roma-rewelacyjna.html http://sklep.romaszop.pl/trajkotka-roma-elfinka.html http://sklep.romaszop.pl/szarotka-roma-krasnalinka.html Ja już bym chyba wolała po imieniu niż mamować... sama nie wiem w sumie się cieszę że nic mi nie zaproponowali i mówię Pani, chociaz z drugiej strony Pani to jest jakaś obca osoba, no ale cóż
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2014-01-07 o 09:51 |
|
|
|
#2812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
FIFKU STO LAT BUZIAKÓW MOC !!!!!!!!!!!!!
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też obecność jest konieczna do zaśnięcia. Inaczej mnie szuka a potem płacze, myślę ze zwyczajnie sie boi kiedy zostaje sama.
Ona jest ogólnie takim wrażliwcem przylepkiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amelka zrobila wlasnie ok 5 kroczków sama, jaram sie!
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- 5 kroczków? łaaaał ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- dziewczyny biegające....od dziś ma być promocja w Lidlu na buty sportowe,o takie http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-6FCEF...Detail&id=6127 warto? nie warto? |
|
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, dla mnie Kinia, jest przeurocza !!!!!!!!!!!
bąbel zasnął sam na drzemkę co ciekawe, zasypia w ten sposób tylko na pierwszą drzemkę, na drugą i na noc muszą być tulaski z mamusią albo tatusiem ![]() dzisiaj przychodzi teściu ścianę nam robić, i po co wczoraj sprzątaliśmy całe mieszkanie ja się pytam? Nancy, śliczne te butki!!! Tylko wiadomo, przymierzyć trzeba, może się okazać, że noga w nich "lata", są za luźne, a do biegania potrzebujesz? ![]() a pokażesz tą lampeczkę, co się podpina? ciekawa jestem strasznie, bo potrzebna mi jest w takim miejscu, gdzie akurat nie mamy gniazdka ![]() z ikei właśnie wiem, że wycofali, tzn na stronie jest, że trwa proces naprawczy więc może wrócą do oferty?
|
#2819 | |
|
Wtajemniczenie
|
poczytałam
Jeszcze jedną rzecz Wam miałam napisać. Przed wczoraj patrzymy z tż na Maję, a ona stanęła przed krzesełkiem (Mamut z Ikea) chwyciła się za oparcie i dawaj. Najpierw na klęcząco na siedzisko, a potem sobie na tym krześle stanęła i cieszy pyszczka ![]() Urwanie głowy normalnie ![]() A co do wagi poświątecznej to się chwalę, ze zgubiłam 4 kg ale nie wiem w jakim czasie - spodnie mi z tyłka lecą ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
bo chciałam drugą kupić
|
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
ja do teściów też mówię "niech mama zobaczy, a mógłby tata" itd
![]() szczerze, wolałabym albo po imieniu, albo p. Basiu, p. Marku ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- idę farbować włosy oby mi się chciało jak mie się nie sce
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.

ale powiem Wam, że jestem nawet z tej wizyty zadowolona. (
) chociaż na dzień dobry się wściekłam bo t. zapomniał o jednej rzeczy - ma katar 
i niby wiedziałam to przecież, ale teraz wiem NA PEWNO, że zakłócanie dziecku naturalnego rozwoju w postaci sadzania, stawiania i prowadzenia na siłę nie pomoże, ale zaszkodzi - i dziś miałam tego naoczny dowód. Dzięki, styczniowo-lutowe mamusie, za wszystko
oby szybko przeszło
no way. My mamy jakieś 5 sekund żeby się ulotnić z pokoju bo inaczej zaraz wstaje w łóżeczku. Tak jak inne dziewczyny polecam sprawdzić jak będą maluchy spały w osobnym pokoju 

Jest nas tu tyle,każda doda coś od siebie i jesteśmy uświadomione w wielu sprawach. Przynajmniej ja

Wczoraj znowu była tylko 1, dziecko super ostatnio zasypia na noc i tak wczoraj usneła i noc sredniawa (blizej złej) Ale znowu jak mi wstaje o 9 to nie mam kiedy zrobic 2.