Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-07, 10:39   #2821
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)

tak zasnąłem z misiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0047.jpg (106,8 KB, 37 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 10:50   #2822
Delicjanka
Zakorzenienie

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:04   #2823
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Bokeh, dla mnie Kinia, jest przeurocza !!!!!!!!!!! dla Tamarki bym kupiła

bąbel zasnął sam na drzemkę
co ciekawe, zasypia w ten sposób tylko na pierwszą drzemkę, na drugą i na noc muszą być tulaski z mamusią albo tatusiem

dzisiaj przychodzi teściu ścianę nam robić, i po co wczoraj sprzątaliśmy całe mieszkanie ja się pytam?

Nancy, śliczne te butki!!!
Tylko wiadomo, przymierzyć trzeba, może się okazać, że noga w nich "lata", są za luźne, a do biegania potrzebujesz?
a pokażesz tą lampeczkę, co się podpina? ciekawa jestem strasznie, bo potrzebna mi jest w takim miejscu, gdzie akurat nie mamy gniazdka

z ikei właśnie wiem, że wycofali, tzn na stronie jest, że trwa proces naprawczy więc może wrócą do oferty?
do biegania, do ćwiczeń... właśnie nie wiem, na co zwrócić uwagę? Czy mają być lekkie?
Cytat:
tak zasnąłem z misiem

a lampkę mamy taką, sorry za bałagan w pudełku na Kubusiowe lekarstwa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1058.jpg (113,5 KB, 21 załadowań)
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:04   #2824
LadyWhisper
Zakorzenienie

to i my

http://youtu.be/DaE3DJFifUY

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:05   #2825
nancykenator
Zakorzenienie

Deli dla Amelki
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:22   #2826
Ifwka
Zakorzenienie

Wreszcie się odnalazłam w Nowym Roku i wszystkim Wam życze wszystkiego co najlepsze.

U mnie Święta minęły rodzinnie: Wigilia u mamy, troje małych dzieci więc zamieszania było co nie miara; Oliwka jadłą prawie wszystko, mała cwaniara wcześniej swojego obiadku nie zjadła jakby wiedziała że ma miejsce w brzuszku zostawić na dobrocie wigilijne. Z prezentów największą furorę robi krzesełko-uczydełko, cały czas chce na nim siedzieć i obraca sobie książeczkę. Jak mówie do niej lalala to od razu ciągnie mnie do krzesełka J Na pasterkę nie poszłam (zawsze chodze) ale czułam w kościach że Oliwka zrobi rano pobudkę więc musiałam mieć siły żeby do niej wstać J W Boże Narodzenie mieliśmy gości, oczywiście mój Aniołek był mega grzeczniutki. Tylko w drodze powrotnej już nie mogła wysiedzieć, denerwowała się i popłakiwała. Chyba miała już dość wrażeń. Szczepana spędziliśmy na leniuchowaniu – jeżeli można tak mówić mając w domu 10-cio miesięczne dziecko J Prezenty zrobione przez mnie bardzo się wszystkim podobały. Oczywiście zdjęcia wrzucę ale marnej jakości bo robione na ostatnią chwilę.
Na Sylwestra byliśmy standardowo w kinie na dwóch częściach Hobbita ale musze przyznać że pierwszy raz miałam jakiś taki niedosyt, i w przyszłym roku wybierzemy się chyba na imprezę.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a co teście na tą dziewczynę i na jej córeczkę? Komentowali jakoś?
co do usypiania to u nas moja obecność konieczna
U mnie też obecność jest konieczna. Karmię, daje buzi, smoczka, i śpiewam kołysankę. Oliwka co chwilę kontroluje czy jestem, ale max 15 min i śpi
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Yellow pięknie wszystko podsumowałaś. Jest nas tu tyle,każda doda coś od siebie i jesteśmy uświadomione w wielu sprawach. Przynajmniej ja

Lady brawa dla Pietraszka! Blanki już zatrzymać się nie da cały czas w ruchu i na nogach. Muszę Ją chyba uczyć już chodzenia w kapciach,bo ciocie w żłobku chcą Ją przenieść do starszej grupy,a tam wszystkie dzieci już w kapciach i rozdepcza mi Małą

Wiecie w ogóle ciocie tak chwalą Blanke, że aż mi głowa do chmur sięga z dumy. Mówią,że potrafi więcej niż ponad roczne dzieci w Jej grupie,stąd propozycja przeniesienia. Może nie robi tego co Wasze dzieci,nie ma tyle zdolności "intelektualnych" ale ruchówo jest super,chodzi bardzo pewnie i coraz rzadziej się przewraca,rozumie wszystko mam wrażenie co się do Niej mówi,pięknie bawi się szczeniaczkiem i myszką minnie,w żłobku łapie za łyżkę i widelec i sama chce jeść. A do tego jest taka dzielna w porannym wstawianiu,piciu samodzielnie mleczka,ubieraniu się,(podaje rączki i główkę do ubierania),pięknie da się "przekazać" ciociom w żłobku. Jestem z Niej taka dumna!
Moja podobnie, pewnie do większości dzieci wątkowych jej daleko ale tak sie ciesze jak widzę że nauczyła się czegoś nowego. Z tym ubieraniem u mnie jest podbnie. Zawsze przy ubieraniu/rozbieraniu mówiłam: rączki do góry, druga rączka itp, i teraz jak mówię rączki do góry to sama podnosi, sama wkłada rękawki
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
tak. Ciekawe, czy mozna male dziecko przekarmic, jakby nie chciało to by chyba nie jadło No i odwrotnie podobno zagłodzic dziecko tez sie nie da
do tesciowej mowie mama w 3 osobie, czyli 'mamo' z moich ust nie wychodzi do tescia zwracam sie poprzez spojrzenie Ale nie wiele do siebie mowimy..... zyczenia swiateczne byly wyjatkiem
Wiecie co, ja uważam żer można przekrmić bo moja jak była mniejsza potrafiła zjeść każda ilość jaką jej dałam. Teraz to się zmieniło na szczęścia.
Ja teścia nie mam, a do teściowej mówię przewaźnie: mama zrobi, ale czasem normalnie mamo, zależy od sytuacji.
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
FIFKU! Wszystkiego najlepszego Słońce!
Ja też się przyłąćzam
Cytat:
Dziewczyny, jakie macie lampeczki do pokoju dzzieciaków? Chodzi mi o jakiś taki kinkiecik na ścianę, jak w nocy idę karmić bąbla to świecę światło w przedpokoju:/
Jakaś taka lampeczka dająca delikatne światło, co by widzieć butlę, mleko i podgrzewacz
Ja mam taka hand-made zrovioną z butelki w środku lampki choinkowe, ale na noc przykrywam apaszką.
Boże, wszystkie piękne, chyba najładniejsza elfka
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Amelka zrobila wlasnie ok 5 kroczków sama, jaram sie! : love:
klask i:
Cytat:
-----dziewczyny biegające....od dziś ma być promocja w Lidlu na buty sportowe,o takie
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-6FCEF...Detail&id=6127
warto? nie warto?
Chociaz biegam całe dwa dni dopiero tez sie nad nimi zastanawiam.
Cytat:
idę farbować włosy oby mi się chciało jak mie się nie sce
Powodzenia.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
tak zasnąłem z misiem
Słodziak.

Ja strasznie byłam "nieszczęśliwa" że moje dziecko śpi tylko na placach aż ma głowe lekko spłaszczoną i teraz od jakichś dwóch tygodniu Oliwka śpi tylko na lewym boczku. Nie zaśnie inaczej. Więcej też "wędruje" po łóżeczku, przekręca się, próbuje pełzać, obraca się na wszystkie strony, i za chwilkępyk na boczek i śpi Tylko jak teraz nauczyć ją żeby też na drugim spała???

A co do innych umiejętności: do sortera próbuje wpychac klocki ale jeszcze nie rozróżnia za dobrze kształtów, z okrągłym i gwiazdkę radzi sobie najlepiej

W czasie kąpieli układałam jej zabaweczki na takim rancie w wannie, albo na butelce po płynie jak na tratwie, i ona sama raz wzięła i postawiła na tym rancie, no to ja że brawo i klaskam i ona też zaczęła klaskać, i potem za każdym razem jak jej się udało klaszcze. Podobnie w łazience mamy kaloryfer w takiej małej wnęce i ona sobie tam siada i układa na takim rancie różne moje buteleczki i za każdym razem bije sobie brawo i wogóle teraz to już wszędzie gdzie może i sięgnie to coś układa.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:30   #2827
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
U nas też obecność jest konieczna do zaśnięcia. Inaczej mnie szuka a potem płacze, myślę ze zwyczajnie sie boi kiedy zostaje sama.

Ona jest ogólnie takim wrażliwcem przylepkiem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U nas dokładnie to samo, więc usypiamy na zmianę z mężem.

NAJLEPSZE ŻYCZENIA DLA FIFKA !!!
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:34   #2828
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.
U nas nocka tragedia. Byliśmy u lekarza. Daria ma infekcję dróg oddechowych. Przepisała nam antybiotyk. I na te oczko kropelki....
Masakra. Przez całą noc miała gorączkę
Bidulka moja. Ciągle coś.
Stary 2014-01-07, 11:35   #2829
Lenova
Wtajemniczenie

Witam

Znowu mam maleńką chwilkę więc wpadłam przede wszystkim by złożyć najserdeczniejsze życzenia naszemu Zenusiowi- duży rośnij kochany Bąbelku !!!! Buziaczki od cioci i Blaneczki !!!!y
U nas remontu-urządzania ciąg dalszy . Blanka wczoraj znowu robiła kilka kroczków. Ona tak ma że co drugi dzień utrwala swoje umiejętności.

Brawa dla wszystkich dzieciaczków stawiających pierwsze kroczki i zdobywających nowe umiejętności !!!
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 11:44   #2830
bokeh
Zakorzenienie

przeglądam zabawki na roczek i jakie są rózne piękne! a ceny.....

wpadło mi w oko :
http://www.bumzabawki.pl/pokoj-dziecka/hustawka-bajo fajna my mamy tą plastikową, ale ja nie lubie plastiku.
http://www.bumzabawki.pl/puzzle-i-uk...mechanika-sevi
http://www.maxizabawa.pl/produkt/woz...ek-biala-budka ale cena !!!!!

ide szukac dalej

patrzcie jakie piękne robi dziewczyna https://www.etsy.com/blog/en/2013/fe...ef=fp_featured !!!!

Deli ! brawo dla Amelci, Lady ale Pietrek zapitala, a wcześniej w ogóle nie chciał no nie?
Stary 2014-01-07, 11:45   #2831
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

do tesciowej mowie mama w 3 osobie, czyli 'mamo' z moich ust nie wychodzi do tescia zwracam sie poprzez spojrzenie Ale nie wiele do siebie mowimy..... zyczenia swiateczne byly wyjatkiem

i sama nie woła? No to moze sie uda, powdzenia!

parsknęłam

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
debrah mam nowy pomysl: moze trzeba ladnie i kolorowo podac na talerzu, to co chcesz, zeby bylo zjedzone? Wiesz, zeby apetycznie wygladalo... Taka sugestie slyszalam dzis w rozmowie dwoch mam nieco mniejszych dzieci niz nasze.
szaja Ty jako nasza szajopedia pewnie bedziesz znala odpowiedz. Po czym dzieci poznaja, ze cos jest jadalne lub nie? Yae od ok. tygodnia jak zwykle wklada wszystko do buzi, ale rzeczy niejadalne pomieli i wypluwa, jadalne albo od razu zjada, albo jeszcze na chwile wyciagnie z buzi i dopiero ponownie wklada i konsumuje. Wiesz jak to z tym jest?
a nie wiem, ale pewnie część bez smaku, a część gorzka, tak jak zwierzęta wypluwają gorzkie/piekące rzeczy?

Cytat:
Zenuśku kochany, sto lat maluszku !!!!!!!!!!

Dziewczyny, jakie macie lampeczki do pokoju dzzieciaków? Chodzi mi o jakiś taki kinkiecik na ścianę, jak w nocy idę karmić bąbla to świecę światło w przedpokoju:/
Jakaś taka lampeczka dająca delikatne światło, co by widzieć butlę, mleko i podgrzewacz
taką ledową na dotyk

Zenuś buziaki roczkowe urodzinowe

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytam czytam ale cos wbic sie nie moge ;/

Wywalila nam elektryka w domu, nie dzialaja swiatla w 2 pokojach Plus tz chcial powiesic kinkiet zeby cos swiatla bylo i przewiercil przewod w scianie takze czeka nas przymusowy remont salonu bo musial rozkuc troche tynku, zeby ten przewod wymienic...

Zenusiu roczkowy najlepszego
to macie zabawę :/

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ahhhhh pamiętam jak rok tmeu dostałam sms że Zenuś się urodził !

STO LAT Fifku !!! rośnij zdrowy i mądry i grzeczny oczywiśćie! buziaczki od Hanusi dla Zenusia

No i mam pytanie dla Wam któa najładniejsza????

http://sklep.romaszop.pl/kinia-roma-rewelacyjna.html
http://sklep.romaszop.pl/trajkotka-roma-elfinka.html
http://sklep.romaszop.pl/szarotka-roma-krasnalinka.html

Ja już bym chyba wolała po imieniu niż mamować... sama nie wiem w sumie się cieszę że nic mi nie zaproponowali i mówię Pani, chociaz z drugiej strony Pani to jest jakaś obca osoba, no ale cóż
pani nr 1

Cytat:
wniosek 2 tyg przed pójściem na wych. Na urlop możesz isc wcześniej ale nie musisz.

Amelka zrobila wlasnie ok 5 kroczków sama, jaram sie! : love:
brawo!

Cytat:
tak zasnąłem z misiem
cudnie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.
U nas nocka tragedia. Byliśmy u lekarza. Daria ma infekcję dróg oddechowych. Przepisała nam antybiotyk. I na te oczko kropelki....

zdrówka dla malutkiej
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 11:51   #2832
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.
Biedna mała
Stary 2014-01-07, 11:53   #2833
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
ellmi z okazji urodzin usciskaj Fifka!!

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

bijkora kope lat! Co u Was?
Heja coś wbić się nie mogę, jestem na bieżąco
3 kg po świętach na +
3 zęby na raz nam wychodzą, noce nie przespane, gorączki..
Cytat:
Tress. Wola i podchidzi rozbiera i krzyczy ale ja juz ni mam sil6y. Włosy mi leca itd,... Hope, meneq poleglam w nocy, myslalam ze wybuchne na szczescie Amelka mnie uratowala ; p ale juz chybq wiem jak to ogarne.. w nocy jesCze pokarmie ale butle wprowadze tez itd cZuje ze bylam bliska zapalenia .... wlasnie stoje w banku ale kolejkaaaaa jejuuuuu

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Pijesz napar z szałwi ?
Mi skutecznie zakończył laktację w 2 dni

Włosomaniaczka

Stary 2014-01-07, 12:01   #2834
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Heja coś wbić się nie mogę, jestem na bieżąco
3 kg po świętach na +
3 zęby na raz nam wychodzą, noce nie przespane, gorączki..

Pijesz napar z szałwi ?
Mi skutecznie zakończył laktację w 2 dni
wlasnie zamierzam pic

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-01-07, 12:08   #2835
iffonka7
Zadomowienie

hej
wczoraj okazało się że TŻ ma jeszcze tydzień wolnego, i ciągle nie mam czasu żeby z wami popisać, w wolnych momentach staram się was podczytywać.

Kurcze, teraz jak zbliża się ten okres końca macierzyńskiego to chciałabym iść do pracy i mi jakoś tak smutno, do starej już nie wracam na 100% a szanse na jakąś nową są marne
Stary 2014-01-07, 12:10   #2836
bokeh
Zakorzenienie

http://www.bumzabawki.pl/puzzle-i-uk...zne-farma-sevi
to fajne ale też drogie dośc, w ogóle widziałyście gdzieś może jakieś fajne magnesy? drewniane np. Bo Hania ma teraz własnie manie na magnesy

http://www.bumzabawki.pl/puzzle-i-uk...krecania-djeco o a tu takie do nakręciania.

http://www.bumzabawki.pl/puzzle-i-uk...esy-24el-djeco a te fajne?
Stary 2014-01-07, 12:25   #2837
gochaa_p
Zakorzenienie

Helloł

Cytat:
A człowiek pająk to Wojtus?

!
tak :P
dostał od chrzestnej na zaległego Mikołaja i urodzinki Nie wiem skąd w przedszkolu taki kult SpiderMena :/

FILIPKU STO LAT !!!!!!!!!!

Ewcia dziś zasypana jeszcze bardziej niż wczoraj :/ Noc nieprzespana :/ Gorączki nadal brak ale najwidoczniej ją swędzi :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 12:32   #2838
scotasia
Wtajemniczenie

W temacie zasypiania u nas też potrzebna nasza obecnosc. Pozostawienie w łóżeczku kończy się mega płaczem.
Lampkę mamy taką zwykła do ggniazdka z obi chyba.
Bokeh my mamy huśtawke Bajo, fajna jest. Taniej można kupić, ja dałam trochę ponad 80zł.
Jutro wybieramy się na zajęcia dla maluchów 0-3lata. Ciekawe jak Dominik zareaguje na inne dzieci.

Biedna Daria!! Zdrówka dla wszystkich chorych maluszków!
Z tymi magnesami to fajny pomysł, może Minis by się nimi zajął przy lodówce zamiast grzebać w szufladach

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2014-01-07 o 12:37
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 12:34   #2839
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Pozdrowienia dla cioć

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Walczymy z temperaturą po południu było ponad 37 a teraz jest 38,6 na noc zasnęła przy mleku już po 19, teraz się obudziła i się bawi, a temperatura nadal jest. czerwone policzki, cała rozpalona płakać mi się chce jak na Nią patrzę ale żadnego kaszlu, kataru nie ma, więc albo zęby albo 3dniówka.
Ojj. Zdrówka!
U nas oprócz gorączki jest katar, kaszel...
Cytat:
Rozkreca sie z kroczkami, potrafi kilkanascie pod rzad.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
J

coraz więcej dzieciaczków chodzi Igor to już biega po calym mieszkaniu.

My się chyba nigdy nie doczekamy
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
proooszę o kciuki jutro, mam zaliczenie i w ogóle, kurde, nie chce mi sie już studiować! dobrze, że to ostatni semestr był, bo już bym nei wstrzymała

słodkich snów!!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 12:38   #2840
Delicjanka
Zakorzenienie

Zenek! sto lat! ode mnie i Amelki buziak smyku mały!!!!!!!!1

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:

My się chyba nigdy nie doczekamy

lasencjo, tez tak mowilam dwa dni temu;>

Buziak dla dzidziulusi;****

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-01-07, 12:58   #2841
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:

a od kiedy tak sie usypiacie? poki co dla mojej jest nie do pomyslenia pobyt 'samej' tym bardziej w lozeczku, ale bede monitorowac, moze w koncu bedzie miala dosc mamusi i tatusia w lozku
Jakieś 3 miesiące temu nas wyrzucił z pokoju wcześniej nie przeszkadzała mu nasza obecność kiedy spał, a potem zaczął się budzić jak tylko usłyszał jakiś szelest. Ale nie potrzebował naszej obecności do zasypiania właściwie nigdy. To zależy od dziecka, bo mimo tego, że jak był malutki to spał ciągle u nas na rękach, to nie protestował przy odkładaniu i spał dalej. Taki egzemplarz mi się trafił :P

Cytat:
a co teście na tą dziewczynę i na jej córeczkę? Komentowali jakoś?
co do usypiania to u nas moja obecność konieczna
Jak wyszła, to ja komentowałam przy nich, że żal mi trochę tej dziewczynki i ogólnie mówiłam, że nie ma się co dziwić że ona jeszcze nie chodzi itd. Ale powiedziałam że każdy robi jak uważa i tak jak ja nie lubię wtrącania się, tak i sama się nie wtrącam. T. zauważyła różnicę między dzieciakami, ale szczerze, to przynajmniej dała Oliemu spokój, bo nosiła tamtą dziewczynkę T. jedynie powiedziała że ma czego chciała bo nauczyła ją nosić ciągle to niech teraz się męczy.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Yellow pięknie wszystko podsumowałaś. Jest nas tu tyle,każda doda coś od siebie i jesteśmy uświadomione w wielu sprawach. Przynajmniej ja
Co do spania to u nas tak jak u Ciebie,identycznie! Kładę Mała do łóżeczka,daje buziaka i wychodzę. Ona czasem,ale rzadko coś sobie pomruczy i zasypia. Tak samo w dzień. I wiem że się powtórzę,ale przeniesienie jej do osobnego pokoju uczynił normalnie cud! Wreszcie jestem wyspana. Dzisiaj jedna pobudka o 4.30,zaraz Zasnela po podaniu smoczka. Spala do 5.45.
Otóż to, otóż to!
Brawa dla Blanki za postępy w żłobku świetnie sobie radzi

Cytat:
Zenuśku kochany, sto lat maluszku !!!!!!!!!!

My mamy ikeowe serduszko, pięknie świeci takim delikatnym czerwonym światłem. Może na all jeszcze gdzieś się dostanie?

Cytat:
a co się stanie z urlopem, jeśli go nie wykorzystam?
Wydaje mi się, że jeśli pracodawca się zgodzi, żebyś nie szła na urlop wypoczynkowy to musi wypłacić Ci za niego ekwiwalent, ale poprawcie mnie jeśli się mylę

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość

A co do wagi poświątecznej to się chwalę, ze zgubiłam 4 kg ale nie wiem w jakim czasie - spodnie mi z tyłka lecą Jeszcze trochę i będę zadowolona
Jak to zrobiłaś u mnie po świętach to tylko zmiany in plus na wadze

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Ja strasznie byłam "nieszczęśliwa" że moje dziecko śpi tylko na placach aż ma głowe lekko spłaszczoną i teraz od jakichś dwóch tygodniu Oliwka śpi tylko na lewym boczku. Nie zaśnie inaczej. Więcej też "wędruje" po łóżeczku, przekręca się, próbuje pełzać, obraca się na wszystkie strony, i za chwilkępyk na boczek i śpi Tylko jak teraz nauczyć ją żeby też na drugim spała???
Oli też długo spał na plecach, a potem jak zaczął się na boczek przekręcać to chyba z 3 miesiące spał tylko na jednym. Samo się unormowało, teraz różnie, często na brzuszku też zasypia/śpi.

Cytat:
Hej.
Zdrówka kochana pecha macie strasznego
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 13:08   #2842
hje
Zakorzenienie

Lady, ja mam zwykłą lampkę taką z klipsem, i przypiętą za zasłoną przy oknie - daje taką delikatną poświatę wtedy, a widać wszystko.

Filipku, sto lat

Evel, gratuluję spadku Ja na wagę po świętach boję się wchodzić
Kiedy się widzimy?

Przy zasypianiu raczej muszę być przy Poli, dopóki nie zaśnie, ale czasem zdarzy się, że się obróci na boczek tyłem do mnie i jeśli wtedy zejdę z łóżka, a ona się za mną nie odwróci, to już sama zaśnie.

Fewciu, Blanka jest taką mądrą dziewczynką

Silver, uściski i dla Dareczki, niech się szybko kuruje kochana!

Pola przeszła dzisiaj przez cały pokój, korytarz, aż do salonu za jedną rączkę
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 13:12   #2843
s i l v e r
Zakorzenienie

Pierwsza
Ale cena
Kupujesz?
Cytat:
U nas też obecność jest konieczna do zaśnięcia. Inaczej mnie szuka a potem płacze, myślę ze zwyczajnie sie boi kiedy zostaje sama.

Ona jest ogólnie takim wrażliwcem przylepkiem.

U nas identycznie
Stary 2014-01-07, 13:26   #2844
sylwietta1988
Zakorzenienie

Hej, u nas noc koszmar, przed pólnocą Barto nio zaczął wymiotowac, kilka razy pod rząd, potem juz go "tylko" szarpało bo zołądeczek pusty byl Zasnął przed 3, po 5 powtórka.... Najgorsze, ze absolutnie nic nie chciał pic nawet łyczka do 9 rano.... "spalam" całą noc na siedząco, jednym okiem, co kilka minut nawilżałam mu usta wacikiem, probowałam choc troche mu wody przemycic. Jak wstał o tej 9 to wypił na kilka razy butelke wody z orsalitem, ale juz miałam wizję odwodnienia i IP.....

I teraz sama nie wiem, czy to jelitówka (brat w piatek i sobote rzygal jak kot) czy moze mandarynka mu nie siadła.... bo wymiotowal jej kawałkami.,.... Odkąd wstal to zjadł kleik na wodzie, potem bułe zwykła, teraz po drzemce nawet sporo krupniczku ryzowego. Na szczeście nie wymiotuje juz..... I radosnie sie bawi, to chyba dobry znak.

Moze zajrze wieczorem, ale nie obiecuje
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 13:26   #2845
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
[

Pola przeszła dzisiaj przez cały pokój, korytarz, aż do salonu za jedną rączkę

moja indywidualistka nie daje sie prowadzać za rączkę, a szkoda bo w wózku jeździć nie lubi a samopas jej nie puszcze :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 13:44   #2846
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Hej
Położyłam się do szpitala, w czwartek będą mi laserowo rozbijać kamień w nerce. Jak dobrze pojdzie to w piątek wyjdę

100 lat dla Zenusia p:p

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-07, 13:45   #2847
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsza
Ale cena
Kupujesz?

U nas identycznie
Nie wiem, zależy czy uzbieram

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

moja indywidualistka nie daje sie prowadzać za rączkę, a szkoda bo w wózku jeździć nie lubi a samopas jej nie puszcze :/
moja w ogole nie chce sie prowadzić, tzn kiedyś próbowałam ja postawić i iść i nie chce ale sama coraz bardziej wszędzie przechodzi.

Tak samo było z siedzeniem i wszystkim innym ona musi sama

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-07, 13:48   #2848
hje
Zakorzenienie

Dwa pytania mam:

1. Są mamuśki, które przesuwają to obecne szczepienie na świnkę, odrę, różyczkę; które szczepią normalnie?

2. Czysto techniczne do tych, które mają aplikację wizaż na telefonie - skąd ściągałyście? Przez przeglądarkę się ujowo czyta, więc wolałabym na aplikacji.
Stary 2014-01-07, 13:54   #2849
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Dwa pytania mam:

1. Są mamuśki, które przesuwają to obecne szczepienie na świnkę, odrę, różyczkę; które szczepią normalnie?

2. Czysto techniczne do tych, które mają aplikację wizaż na telefonie - skąd ściągałyście? Przez przeglądarkę się ujowo czyta, więc wolałabym na aplikacji.
a po co przesuwać?? hmmm;> a chyba ze przez chorobe

sklep play, tam masz aplikacje tapatalk

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2014-01-07, 14:07   #2850
hje
Zakorzenienie

Deli, bo szczepionka MMR bardzo obciąża organizm takiego małego dziecka i podobno były przypadki, że pojawiał się po niej autyzm. Wiem, że ogólnie wtedy autyzm najczęściej się sam ujawnia i ze szczepionką może to nie mieć nic wspólnego, no ale się cykam.
Poza tym dawniej taka szczepionka była chyba dopiero w wieku 16 lat, właśnie przez to obciążanie organizmu, a oni ją nagle walnęli na rok

Aha, to chyba tylko o szczepienia skojarzonymi chodzi, a my właśnie szczepimy skojarzeniowo...

EDIT. Doczytałam, że "najgorszy" jest Priorix.

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-01-07 o 14:29
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości