|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo-lutowe (XIII) ROCZKUJEMY! ;)
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a lampkę mamy taką, sorry za bałagan w pudełku na Kubusiowe lekarstwa
|
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
to i my
![]() http://youtu.be/DaE3DJFifUY
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Deli
dla Amelki
|
|
|
|
#2826 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie się odnalazłam w Nowym Roku i wszystkim Wam życze wszystkiego co najlepsze.
U mnie Święta minęły rodzinnie: Wigilia u mamy, troje małych dzieci więc zamieszania było co nie miara; Oliwka jadłą prawie wszystko, mała cwaniara wcześniej swojego obiadku nie zjadła jakby wiedziała że ma miejsce w brzuszku zostawić na dobrocie wigilijne. Z prezentów największą furorę robi krzesełko-uczydełko, cały czas chce na nim siedzieć i obraca sobie książeczkę. Jak mówie do niej lalala to od razu ciągnie mnie do krzesełka J Na pasterkę nie poszłam (zawsze chodze) ale czułam w kościach że Oliwka zrobi rano pobudkę więc musiałam mieć siły żeby do niej wstać J W Boże Narodzenie mieliśmy gości, oczywiście mój Aniołek był mega grzeczniutki. Tylko w drodze powrotnej już nie mogła wysiedzieć, denerwowała się i popłakiwała. Chyba miała już dość wrażeń. Szczepana spędziliśmy na leniuchowaniu – jeżeli można tak mówić mając w domu 10-cio miesięczne dziecko J Prezenty zrobione przez mnie bardzo się wszystkim podobały. Oczywiście zdjęcia wrzucę ale marnej jakości bo robione na ostatnią chwilę. Na Sylwestra byliśmy standardowo w kinie na dwóch częściach Hobbita ale musze przyznać że pierwszy raz miałam jakiś taki niedosyt, i w przyszłym roku wybierzemy się chyba na imprezę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja teścia nie mam, a do teściowej mówię przewaźnie: mama zrobi, ale czasem normalnie mamo, zależy od sytuacji. Ja też się przyłąćzam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() klask i:Cytat:
Powodzenia. ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Słodziak. Ja strasznie byłam "nieszczęśliwa" że moje dziecko śpi tylko na placach aż ma głowe lekko spłaszczoną i teraz od jakichś dwóch tygodniu Oliwka śpi tylko na lewym boczku. Nie zaśnie inaczej. Więcej też "wędruje" po łóżeczku, przekręca się, próbuje pełzać, obraca się na wszystkie strony, i za chwilkępyk na boczek i śpi Tylko jak teraz nauczyć ją żeby też na drugim spała???A co do innych umiejętności: do sortera próbuje wpychac klocki ale jeszcze nie rozróżnia za dobrze kształtów, z okrągłym i gwiazdkę radzi sobie najlepiej ![]() W czasie kąpieli układałam jej zabaweczki na takim rancie w wannie, albo na butelce po płynie jak na tratwie, i ona sama raz wzięła i postawiła na tym rancie, no to ja że brawo i klaskam i ona też zaczęła klaskać, i potem za każdym razem jak jej się udało klaszcze. Podobnie w łazience mamy kaloryfer w takiej małej wnęce i ona sobie tam siada i układa na takim rancie różne moje buteleczki i za każdym razem bije sobie brawo i wogóle teraz to już wszędzie gdzie może i sięgnie to coś układa.
|
|
#2827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NAJLEPSZE ŻYCZENIA DLA FIFKA !!! |
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
U nas nocka tragedia. Byliśmy u lekarza. Daria ma infekcję dróg oddechowych. Przepisała nam antybiotyk. I na te oczko kropelki.... Masakra. Przez całą noc miała gorączkę ![]() Bidulka moja. Ciągle coś.
|
#2829 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Znowu mam maleńką chwilkę więc wpadłam przede wszystkim by złożyć najserdeczniejsze życzenia naszemu Zenusiowi- duży rośnij kochany Bąbelku !!!! Buziaczki od cioci i Blaneczki U nas remontu-urządzania ciąg dalszy . Blanka wczoraj znowu robiła kilka kroczków. Ona tak ma że co drugi dzień utrwala swoje umiejętności. Brawa dla wszystkich dzieciaczków stawiających pierwsze kroczki i zdobywających nowe umiejętności !!!
|
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
przeglądam zabawki na roczek i jakie są rózne piękne! a ceny.....
wpadło mi w oko : http://www.bumzabawki.pl/pokoj-dziecka/hustawka-bajo fajna my mamy tą plastikową, ale ja nie lubie plastiku. http://www.bumzabawki.pl/puzzle-i-uk...mechanika-sevi http://www.maxizabawa.pl/produkt/woz...ek-biala-budka ide szukac dalej patrzcie jakie piękne robi dziewczyna https://www.etsy.com/blog/en/2013/fe...ef=fp_featured !!!! Deli ! brawo dla Amelci, Lady ale Pietrek zapitala, a wcześniej w ogóle nie chciał no nie?
|
#2831 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
parsknęłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zenuś buziaki roczkowe urodzinowe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
cudnie Cytat:
zdrówka dla malutkiej
|
|||||||
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2833 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 3 kg po świętach na + 3 zęby na raz nam wychodzą, noce nie przespane, gorączki.. Cytat:
Mi skutecznie zakończył laktację w 2 dni
|
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2835 |
|
Zadomowienie
|
hej
wczoraj okazało się że TŻ ma jeszcze tydzień wolnego, i ciągle nie mam czasu żeby z wami popisać, w wolnych momentach staram się was podczytywać. Kurcze, teraz jak zbliża się ten okres końca macierzyńskiego to chciałabym iść do pracy i mi jakoś tak smutno, do starej już nie wracam na 100% a szanse na jakąś nową są marne
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.bumzabawki.pl/puzzle-i-uk...zne-farma-sevi
to fajne ale też drogie dośc, w ogóle widziałyście gdzieś może jakieś fajne magnesy? drewniane np. Bo Hania ma teraz własnie manie na magnesy ![]() http://www.bumzabawki.pl/puzzle-i-uk...krecania-djeco o a tu takie do nakręciania. http://www.bumzabawki.pl/puzzle-i-uk...esy-24el-djeco a te fajne?
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
Helloł
tak :Pdostał od chrzestnej na zaległego Mikołaja i urodzinki Nie wiem skąd w przedszkolu taki kult SpiderMena :/FILIPKU STO LAT !!!!!!!!!! Ewcia dziś zasypana jeszcze bardziej niż wczoraj :/ Noc nieprzespana :/ Gorączki nadal brak ale najwidoczniej ją swędzi :/
|
#2838 |
|
Wtajemniczenie
|
W temacie zasypiania u nas też potrzebna nasza obecnosc. Pozostawienie w łóżeczku kończy się mega płaczem.
Lampkę mamy taką zwykła do ggniazdka z obi chyba. Bokeh my mamy huśtawke Bajo, fajna jest. Taniej można kupić, ja dałam trochę ponad 80zł. Jutro wybieramy się na zajęcia dla maluchów 0-3lata. Ciekawe jak Dominik zareaguje na inne dzieci. Biedna Daria!! Zdrówka dla wszystkich chorych maluszków! Z tymi magnesami to fajny pomysł, może Minis by się nimi zajął przy lodówce zamiast grzebać w szufladach Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-01-07 o 12:37 |
|
|
|
#2839 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas oprócz gorączki jest katar, kaszel... ![]() ![]() Cytat:
![]() My się chyba nigdy nie doczekamy ![]() Cytat:
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Zenek! sto lat! ode mnie i Amelki buziak smyku mały!!!!!!!!1
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- lasencjo, tez tak mowilam dwa dni temu;> ![]() Buziak dla dzidziulusi;****
|
|
#2841 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wcześniej nie przeszkadzała mu nasza obecność kiedy spał, a potem zaczął się budzić jak tylko usłyszał jakiś szelest. Ale nie potrzebował naszej obecności do zasypiania właściwie nigdy. To zależy od dziecka, bo mimo tego, że jak był malutki to spał ciągle u nas na rękach, to nie protestował przy odkładaniu i spał dalej. Taki egzemplarz mi się trafił :PCytat:
T. jedynie powiedziała że ma czego chciała bo nauczyła ją nosić ciągle to niech teraz się męczy. Cytat:
![]() Brawa dla Blanki za postępy w żłobku świetnie sobie radzi Cytat:
Wydaje mi się, że jeśli pracodawca się zgodzi, żebyś nie szła na urlop wypoczynkowy to musi wypłacić Ci za niego ekwiwalent, ale poprawcie mnie jeśli się mylę ![]() Cytat:
u mnie po świętach to tylko zmiany in plus na wadze ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, ja mam zwykłą lampkę taką z klipsem, i przypiętą za zasłoną przy oknie - daje taką delikatną poświatę wtedy, a widać wszystko.
Filipku, sto lat Evel, gratuluję spadku Ja na wagę po świętach boję się wchodzić ![]() Kiedy się widzimy? ![]() Przy zasypianiu raczej muszę być przy Poli, dopóki nie zaśnie, ale czasem zdarzy się, że się obróci na boczek tyłem do mnie i jeśli wtedy zejdę z łóżka, a ona się za mną nie odwróci, to już sama zaśnie. Fewciu, Blanka jest taką mądrą dziewczynką Silver, uściski i dla Dareczki, niech się szybko kuruje kochana! Pola przeszła dzisiaj przez cały pokój, korytarz, aż do salonu za jedną rączkę |
|
|
|
#2843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale cena Kupujesz? Cytat:
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, u nas noc koszmar, przed pólnocą Barto nio zaczął wymiotowac, kilka razy pod rząd, potem juz go "tylko" szarpało bo zołądeczek pusty byl
Zasnął przed 3, po 5 powtórka.... Najgorsze, ze absolutnie nic nie chciał pic nawet łyczka do 9 rano.... "spalam" całą noc na siedząco, jednym okiem, co kilka minut nawilżałam mu usta wacikiem, probowałam choc troche mu wody przemycic. Jak wstał o tej 9 to wypił na kilka razy butelke wody z orsalitem, ale juz miałam wizję odwodnienia i IP.....I teraz sama nie wiem, czy to jelitówka (brat w piatek i sobote rzygal jak kot) czy moze mandarynka mu nie siadła.... bo wymiotowal jej kawałkami.,.... Odkąd wstal to zjadł kleik na wodzie, potem bułe zwykła, teraz po drzemce nawet sporo krupniczku ryzowego. Na szczeście nie wymiotuje juz..... I radosnie sie bawi, to chyba dobry znak. Moze zajrze wieczorem, ale nie obiecuje
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja indywidualistka nie daje sie prowadzać za rączkę, a szkoda bo w wózku jeździć nie lubi a samopas jej nie puszcze :/
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Położyłam się do szpitala, w czwartek będą mi laserowo rozbijać kamień w nerce. Jak dobrze pojdzie to w piątek wyjdę ![]() 100 lat dla Zenusia Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, zależy czy uzbieram
Cytat:
Tak samo było z siedzeniem i wszystkim innym ona musi sama Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Dwa pytania mam:
1. Są mamuśki, które przesuwają to obecne szczepienie na świnkę, odrę, różyczkę; które szczepią normalnie? 2. Czysto techniczne |
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sklep play, tam masz aplikacje tapatalk
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, bo szczepionka MMR bardzo obciąża organizm takiego małego dziecka i podobno były przypadki, że pojawiał się po niej autyzm. Wiem, że ogólnie wtedy autyzm najczęściej się sam ujawnia i ze szczepionką może to nie mieć nic wspólnego, no ale się cykam.
Poza tym dawniej taka szczepionka była chyba dopiero w wieku 16 lat, właśnie przez to obciążanie organizmu, a oni ją nagle walnęli na rok ![]() Aha, to chyba tylko o szczepienia skojarzonymi chodzi, a my właśnie szczepimy skojarzeniowo... EDIT. Doczytałam, że "najgorszy" jest Priorix. Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-01-07 o 14:29 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.

z misiem 

dla Amelki

No i odwrotnie podobno zagłodzic dziecko tez sie nie da
klask i:
oby mi się chciało jak mie się nie sce
22.05.2008
14.08.2011

6 5 4 3 2 1