|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
Ja się staram spać na lewym ale ze względu na to, że maluch jest z prawej i gdy tylko się położę na prawym boku to mnie boli brzuch. Lewa strona juz strasznie mnie boli i czasem leże na plecach ale tylko na chwile, bo mi niewygodnie i ciągle w nocy się budzę i się kręce |
|
|
|
|
#3662 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Dzień dobry!
Witam się z Córunią w 25 tc Niki proszę o dopisanie wizyty na 21 stycznia ![]() Cytat:
Już niewiele Wam zostało.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
My mamy też duży i solidny wózek po Misi właśnie na wiejskie drogi. Dawał radę nawet w zimie przez śnieg. Cytat:
Cytat:
dla Oskara!Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie wizytujące! Ale się dzisiaj nazbierało. Czekamy na wieści ![]() Miłego dnia!
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
lolitka - ja staram się spać na lewym boczku (to moja ulubiona strona
), aczkolwiek ostatnio zauważyłam że muszę częściej zmieniać pozycję w nocy i tak śpię trochę na lewym, trochę na prawym i nieco na pleckach... a wczoraj jak zasypiałam na lewym to mi maluch tak harcował, tak jakby skakał po biodrze dobrze że na razie te jego kopniaki są przyjemne ![]() kaorlak - zostało 3,5 mies. nie dziwię się twojemu mężowi, mnie samą to przeraża
|
#3664 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U mnie kolejna bezsenna nocka... a wczoraj testowałam na TŻ koszulkę z Lidla... parę godzin wcześniej mówił, że nie będziemy się wcale kochać, bo się boi... a ja przeszłam koło niego raz... TŻ tak się zaczytał, że nic nie zauważył do tego stopnia, że rano musiał poprawić ![]() Cytat:
Cytat:
Wszystko będzie ok! Ktoś pisał, że nawet jeśli mają być probolemy, to dopiero w 30 tc! A wtedy już rodzą się zdrowe maluszki, tylko muszą swoje odleżeć w inkubatorze, ale i tak pewnie dociągniesz do normalnego terminu, tak więc nawet najgorszy scenariusz nie jest taki zły ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3665 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3666 |
|
Wtajemniczenie
|
Helo
Trzymam ogromne kciukasy za wszystkie wizytujące ![]() Moje dzidziunie od wczoraj to jakieś mega śpiochy, ledwo co je czuję ![]() Miłego dzionka Ps. Ja też dołaczam do fanów kopniaków ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-01-08 o 09:28 |
|
|
|
#3667 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja łykam Prenatal Classic i kupuję 90 tabletek za 27 zł u siebie w aptece internetowej i odbieram osobiście Na wizycie 10-ego zapytam o te z DHA.Ogólnie dziennie od jakiejś 11 do 16 pochodziliśmy i raz troszkę więcej i wyżej (na Połoninę Wetlińską). Warunki były średnie, błoto, od czasu do czasu śnieg, a na górze dodatkowo wiało, ale było cudnie. Śmiałam się, że na szlaku schodziło nam się tyle ile na czasach z tabliczek informujących o czasie przejścia szlaku, a zazwyczaj mówiliśmy, że to czas dla emerytów, bo zazwyczaj szybciej nam szło Na szczęście nigdzie się nie wywaliłam (mocno uważałam – inaczej się chodzi z dodatkowym obciążeniem z przodu ) ani brzuch mnie nie bolał, więc nie widziałam przeciwwskazań.Cytat:
![]() Trzymam kciuki, jak za wszystkie dzisiejsze wizyty Czekamy na wieści ![]() Cytat:
Czekam do końca tygodnia i chyba pójdę już na zwolnienie to się wszystkim zacznę zajmować..Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Macie jakieś sprawdzone modele na takie wiejskie drogi? Albo któraś może używała wózka do celów turystycznych i się sprawdził?Uffff.... W miarę nadrobiłam ![]() Ja dziś byłam na badaniach: mocz, krew i próby wątrobowe. Wyniki jutro. Ciekawa jestem tego ostatniego, bo te swędzące plecy nie dają mi spokoju, chociaż mam wrażenie, że się trochę to uspokoiło. Glukozę mam za dwa tygodnie i aż nie chce mi się o tym myśleć ![]() Nocka znowu średnio przespana, bo jakoś mnie brzuch ciągnie z każdej strony, a ile można leżeć na lewym boku tyłem do Męża ![]() Ledwo dziś wstałam i jestem niezbyt przytomna w pracy. Wczoraj patrzyliśmy ceny wynajmu większych mieszkań i stwierdziliśmy, że chyba zostaniemy w tym co jesteśmy, bo taniej w takim standardzie jak mamy teraz raczej nic nie znajdziemy Ale z drugiej strony zamieniać na większe i droższe też nam się nie uśmiecha.. W każdym razie kombinujemy jak wszystko pomieścić na razie w tym mieszkanku co mamy.. Coś czuję, że ciężko z tym będzie
Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2014-01-08 o 09:34 |
||||||||
|
|
|
#3668 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Mój maluch jakoś sobie upodobał ćwiczenie boksu na moim pęcherzu. Głównie wieczorem i w nocy przez co latam do łazienki co chwilę i nie mogę utrzymać przepisowych 5 godzin przed nasiusianiem do pojemniczka A tak swoją drogą, nie znoszę tego
|
#3669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak się kładę, to zaczyna mnie boleć kręgosłup, jak się ułożę za bardzo na boku, to znów biodra mnie bolą i w ogóle nie mogę zasnąć zasypiam ok. 2, a wstać muszę przed 7. do tej pory poducha w kształcie litery c dawała radę, ale chyba zrobiła się za bardzo uleżana i muszę ją przetrzepać ja robię tak, że poducha leży z prawej strony a mąż z lewej, więc jestem tulona z obu stron, bo jak leżę na przytulona do męża to poduchę mam założoną pod głową i między nogami a jak się tulę do poduchy, to od tyłu tuli mnie mąż i jest super jakbym z dwoma facetami spała prawie |
|
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie dziś od rana szaro, buro i ponuro, deszcz pada, nic tylko siedzieć w domciu ale jeden pozytyw krąży mi po głowie: dziś ok. 15 zobaczę maluszka
|
|
#3671 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to Twój oprzytomniał a mój nadal zajmuje się innymi rzeczami ![]() Cytat:
no to koszulka zrobiła furrorę hihi musiałaś naprawdę sexi wyglądać lolitka staram się zasypiać na lewym boku, ale w ciągu nocy się przewracam na drugi, albo na plecy i nic mnie nie boli... Na brzuchu nigdy nie śpię, bo nie lubię ![]() Powiedzcie mi, czy malujecie pokój dla dziecka? Jakie kolory wybraliście?? |
||
|
|
|
#3672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niech Ci mężuś robi masaże
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
beatusia widzę że gustujesz w takim łóżkowym trójkąciku
|
#3674 | ||
|
Wtajemniczenie
|
wiesz, jakie to miłe? polecam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- oj z tym to niestety ciężko wraca z pracy po 23. ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
na początku mieliśmy przemalowywać, bo to niby powinny być pastele, ale doszliśmy do wniosku z moimi rodzicami, że kolor jest ok, poza tym zielony jest akurat dość bezpieczny, bo to kolor wyciszający, ale nie w taki sposób jak niebieski, więc nie dołuje jak intensywny niebieski, nie wywołuje agresji jak intensywna czerwień i nie pobudza nadmiernie jak intensywny żółty tyle wyczytałam ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
chociaż ja po połówkowym mam takie fotki, że co chwilę oglądam co do witamin, to mi w sumie lekarz w pewnym momencie po prostu kazał zacząć brać witaminy, mimo, że wyniki miałam idealnie.. no ale po dwóch miesiącach przestały być idealne, mimo witamin.. ale myślę, że jeśli wyniki w normie, to nie ma potrzeby, tylko myślę, że trzeba mieć to pod kontrolą robisz co miesiąc morfologię?
Edytowane przez beatusia10 Czas edycji: 2014-01-08 o 10:07 |
||
|
|
|
#3675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3676 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hello Brzuchatki
ja dziś miałam kiepską noc, mąż obudził mnie jak szedł do pracy i już nie mogłam zasnąć, zasnęłam gdzieś koło 6 i spałam do 8.30, czyli dłużej niż zwykle ![]() wzięłam tabsa i pojechałam na małe zakupy po mleko i kapustę - mam dziś ochotę na gołąbki muszę nadrobić niedobór B12, bo mięsa ostatnio jadłam jak na lekarstwo ![]() Cytat:
Powiem Ci, że on nawet zadowolony był, że nie musi tracić na to czasu, bo nawet niechętny był do skręcania w ogóle, my ten pokój jeszcze przed narodzinami będziemy ocieplać i wszystko z tamtąd musi wyjechać, więc im mniej mebli, tym dla niego lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
potem całe biodro mnie boli od leżenia, lepiej mi się śpi na prawym, a juz najlepiej na wznak, no ale to zabójstwo dla kręgosłupa ![]() wczoraj jak mnie dopadł ból miednicy i tak promieniował do uda, potem coś mi strzykło jak się podniosłam i juz nie dałam rady więcej, mąż przyszedł nasmarował mnie maścią chłodzącą coś a la Fastum, pisało, że jest zakazany od 6 miesiąca, to mam nadzieję, że nic się nie stanie ![]() Cytat:
![]() ja proponowałam kapsułki Omega 3 teściowi, bo mi się po nich rybą odbijało, ale chyba nie chce, bo nie przyszedł po nie, to wczoraj sobie jedną wzięłam i rozgryzłam na języku i odziwo mniej mi się odbijało rybą niż jakbym miała połknąc ją, to chyba będe tak brała ![]() Cytat:
ja biorę, bo u mnie przy tym zapaleniu wszystkiego mam niedobór, taka przypadłość ![]() znów przeczytałam gdzieś, że przy niedoczynności tarczycy bardzo wolno metabolizowany jest Mg i rzadko występują niedobory, brałam Mg przez jakiś czas, bo piję codziennie kawę, ale żadnych skurczy nie mam i teraz nie wiem, czy brac, czy nie. Musiałabym zrobić szczegółowe badania każdego pierwiastka, to chyba zbankrutuję ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3677 |
|
Zakorzenienie
|
U nas kolor póki co beżowy ale będziemy zmieniać, bo strasznie wszytko przebija, niby tapeta a gwoździe i wszystko widać, więc musimy ciemniejsze kolory wybierać
myślałam nad lekkimi szarościami a zielone dodatki no ale zobaczymy, reszte mieszkania mam w beżach i jest ok, tylko ten pokój jakiś pechowy
|
|
|
|
#3678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za 4 tyg nastepna wizyta a nie mam zaleconych zadnych badań...dziwi mnie to. To juz 15 tydz a ja dopiero raz mialam wszystkie robione... oprócz tej glukozy...
|
|
#3679 |
|
Rozeznanie
|
Leoś wczoraj wypchnął pępuszek
|
|
|
|
#3680 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za Hanię! Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nocka bez 'przygód'! Cytat:
![]() za dzisiejsze wizytujące!
|
|
#3681 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I polecam Wam baaardzo rogala. Wcześniej też mi boki drętwiały, a teraz przynajmniej to odeszło... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Piękny ciążowy brzuszek
Mój się trochę rozlał na boki Hihihihi..---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3685 | |
|
Zakorzenienie
|
miałam robioną na początku grudnia, zobaczę czy mi dziś zleci
![]() Cytat:
![]() wow
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mamy w wynajętym mieszkaniu pokój pomalowany na żółto i jedna ściana na ciemny brązowy. Mamy dwa pokoje do dyspozycji w tym jeden salon z aneksem kuchennym, więc nie ma wyjścia i wszyscy musimy się pomieścić w sypialni. |
|
|
|
|
#3687 | |||
|
Zadomowienie
|
Przeszłam glukozę. NIe było tak źle. W ogóle nic nie było
![]() Cytat:
![]() A z glukozą to chyba ten 3 wynik jest trochę za wysoki. Dostaniesz pewnie skierowanie do diabetologa i będzie ok Cytat:
ale mój od wczoraj coś leniwy. Zaraz go zadręczę kolysankami i rzucę pierwsze sniadanie, bo jajko już dochodzi ![]() Nie ma zastępstwa!! Jak ja byłam na glukozie to Ty też. Nie ma łatwo, proszę mi się tutaj nie wylamywać ![]() Cytat:
tż kupił mi tabletki z 3 miesiące temu, ale ja je biorę jak mi się przypomni, jedna na tydzień. Wyniki krwi miesiąc temu miałam dobre ![]() Faktycznie wypchnięty . W ogóle lolitka Ty jako "najstarsza" jakoś teraz na dniach kończysz II trymestr?
|
|
|
#3688 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam taki wózek na allegro
http://allegro.pl/4-elementy-nova-ko...828225904.html co myślicie o tym ?? Bo ja się kompletnie nie znam
|
#3689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A gdzie teraz mieszkacie? Jakie duże macie mieszkanie? |
|
|
|
|
#3690 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odnośnie kolorów i malowania... U nas dzidzia będzie w sypialni - ściany kremowe, meble ciemne wenge, więc nie będziemy jakoś specjalnie zdobić kącika dla malucha. Po pewnym czasie przeniesie się do swojego pokoiku - pokój jeszcze pusty, ściany jasno żółte pastelowe, jeszcze brak mebli, ale kiedy to będzie to nie wiemy, więc z ozdabianiem ścian nie szalejemy. Może po pół roczku, może na roczek takie malowanie i ozdabianie jakimiś naklejkami Zobaczymy.A i chyba po ciężkich męczarniach mamy wybrany wózek a już była obawa, że nic nie dopasujemy i jak to Tż określił: będziemy nosić w reklamówce z biedry Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

Biodro i lewa noga mnie boli od tego spania na lewym boku..przekręcam się jedynie jak sobie poduszke pod pupe dam i pod cyce to wtedy brzuszek prawie nie dotyka łóżka jak leze na prawym..Wy też zwracacie na to uwagę?

Już niewiele Wam zostało.
a jak mówię mężowi, że może już zacząć coś szukać to oczywiście mamy dużo czasu... Chyba muszę sama się za to zabrać
wczoraj to nawet pokój pomierzyłam i wszystkie meble i już wiem jak ustawie 

za
dobrze że na razie te jego kopniaki są przyjemne
nie dziwię się twojemu mężowi, mnie samą to przeraża
Wszystko będzie ok! Ktoś pisał, że nawet jeśli mają być probolemy, to dopiero w 30 tc! A wtedy już rodzą się zdrowe maluszki, tylko muszą swoje odleżeć w inkubatorze, ale i tak pewnie dociągniesz do normalnego terminu, tak więc nawet najgorszy scenariusz nie jest taki zły

ale jeden pozytyw krąży mi po głowie: dziś ok. 15 zobaczę maluszka