Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-08, 09:01   #3661
Aldrin
Zakorzenienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Hejcia

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj a troszke Was jestno i by płcie się ujawniły kolejne

Pomarańczko myślami z Tobą na tej glukozie! Dasz rade

Nikusia dopisz mnie na wizyte na 30 styczeń

Kurcze mnie już tak się niewygodnie śpi..Biodro i lewa noga mnie boli od tego spania na lewym boku..przekręcam się jedynie jak sobie poduszke pod pupe dam i pod cyce to wtedy brzuszek prawie nie dotyka łóżka jak leze na prawym..Wy też zwracacie na to uwagę?

Ja się staram spać na lewym ale ze względu na to, że maluch jest z prawej i gdy tylko się położę na prawym boku to mnie boli brzuch. Lewa strona juz strasznie mnie boli i czasem leże na plecach ale tylko na chwile, bo mi niewygodnie i ciągle w nocy się budzę i się kręce
Stary 2014-01-08, 09:02   #3662
kaorlak
Zadomowienie

Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV

Dzień dobry!

Witam się z Córunią w 25 tc

Niki proszę o dopisanie wizyty na 21 stycznia

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Dostałam kolejne dwa pudełka ciuszków, więc teraz mogę powiedzieć że mam już ciuszkową wyprawkę. Dokupie kilka pajaców do spania i może kilka body... A tak to raczej już większość mam... tym razem nie zrobię zdjęcia bo jest tego za dużo...
Zdecydowaliśmy się na wózek, fotelik już mamy, leżaczek bujaczek pożyczy nam kuzyn męża, więc zostają nam: mata, łóżeczko, coś do łóżeczka, rzeczy dla dzidzi typu kremy czy coś i dla mnie do szpitala...
Chyba że coś przeoczyłam??
No i musimy pomysleć nad przemeblowaniem... Już dziś zaczelismy się rozglądać... ale wyszło z tego więcej śmiechu niż logistycznego myślenia
Super Już niewiele Wam zostało.

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
A my nadal nic nie mamy a jak mówię mężowi, że może już zacząć coś szukać to oczywiście mamy dużo czasu... Chyba muszę sama się za to zabrać wczoraj to nawet pokój pomierzyłam i wszystkie meble i już wiem jak ustawie
Mężul jak mu ostatnio powiedziałam że zostało na 3,5 miesiąca to wpadł w popłoch i stwierdził, że mamy jednak mało czasu i musi się nastawiać psychicznie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość

Co za dzień, dobrze że już się kończy.
Dziewczęta, taki wynik posiewu to chyba ok, co nie?:
Brak wzrostu bakterii w moczu (bakteriuria ujemna).
Chyba ok.

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za wizytujące!

musze sie poekscytować: dzis mnie tam mocniej kopie maluch. na razie muszę powiedziec że to taaaakie fajne kto dołącza do klubu fanów kopniaków?[COLOR="Silver"]
Ja, ja Chociaż jak Dzidzia znęca mi się nad pęcherzem to nie czuję się podekscytowana

Cytat:
MARRUSZKAO zdecydowalismy sie na baby design sprint plus opinie ma dobre a nam zalezy na trwalym wozku solidnym idealnym na nierowne drogi bo takie mamy u nas na wsi. Nie jest to napewno maxi cosi mura itp... ale cena tez przystepna wiec jestesmy zadowoleni...

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
Super Jaki kolorek wybraliście?
My mamy też duży i solidny wózek po Misi właśnie na wiejskie drogi. Dawał radę nawet w zimie przez śnieg.

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, milo mi, ze sie o nas martwicie. Filip w dzien ok, tak jak i wczoraj, nic nie zapowiadalo, ze cos sie stanie, za to ja siedze jak na szpilkach i nasluchuje kazdego sapniecia... straszna nerwowa byla. Teraz ma katar taki wodnisty tylko i splywa mu chyba do gardla bo ciagle pokasluje... mam nadzieje, ze wiecej sie to nie powtorzy, biedak ma takiego sinca na pupie, babka bala sie dac mu zastrzyk, bo tak sie spinal, ze tz nie mial sily go utrzymac. A nikt mi nie wierzyl, ze jak mial zapalenie ucha w kwietniu to z nasza ped we dwie nie dalysmy u rady, zeby go zbadac
Jak Filipek po nocy?

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Dziś 22 tydzień no i jutro w końcu wizyta :P

Mogę po cichu napisać że prawie cała nocka przespana tzn. Oskar zasnął o 20 przebudził się o 23 bo chciał do Nas i tak ciągiem spał do 7 Potem chciał mleko więc dostał (całą noc bez jedzenia) . Mam nadzieję że będzie więcej takich nocek Zaraz idę śniadanie robić :P

za

Zytus
Monijaaa
Martuszka
Justyna
Carolyna
Pomarańcza
Ilkas
dla Oskara!

Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie wizytujące! Ale się dzisiaj nazbierało. Czekamy na wieści

Miłego dnia!
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:14   #3663
carolyna86
Zakorzenienie

lolitka - ja staram się spać na lewym boczku (to moja ulubiona strona), aczkolwiek ostatnio zauważyłam że muszę częściej zmieniać pozycję w nocy i tak śpię trochę na lewym, trochę na prawym i nieco na pleckach... a wczoraj jak zasypiałam na lewym to mi maluch tak harcował, tak jakby skakał po biodrze dobrze że na razie te jego kopniaki są przyjemne

kaorlak - zostało 3,5 mies. nie dziwię się twojemu mężowi, mnie samą to przeraża

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:19   #3664
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam
U mnie kolejna bezsenna nocka... a wczoraj testowałam na TŻ koszulkę z Lidla... parę godzin wcześniej mówił, że nie będziemy się wcale kochać, bo się boi... a ja przeszłam koło niego raz... TŻ tak się zaczytał, że nic nie zauważył postałam trochę obok i.... nic przeszłam więc drugi raz i... już nie byłam w stanie chodzić, bo TŻ zauważył i koszulka baaaardzo mu się spodobała do tego stopnia, że rano musiał poprawić

Cytat:

musze sie poekscytować: dzis mnie tam mocniej kopie maluch. na razie muszę powiedziec że to taaaakie fajne kto dołącza do klubu fanów kopniaków?[COLOR="Silver"]
Ja dołączam, bo też je uwielbiam

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Mufknka90 w sumie plamka nie musiała byc od tego,wyżej pisałam.

Częściej niż wszyscy moge biegać do wc bo lozysko tez uciska pecherz..

Ale puki co czuje sie dobrze,plamien nie ma brzuch nie boli na razie jest ok.
Tylko straciłam chęci na zakupy dla bobaska.... A juz miałam takie plany.A jak pujdzie cos nie tak ech....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ej, co to za myśli Wszystko będzie ok! Ktoś pisał, że nawet jeśli mają być probolemy, to dopiero w 30 tc! A wtedy już rodzą się zdrowe maluszki, tylko muszą swoje odleżeć w inkubatorze, ale i tak pewnie dociągniesz do normalnego terminu, tak więc nawet najgorszy scenariusz nie jest taki zły

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
czy jest tu jakaś brzuchatka, która nie bierze żadnych witamin (jak ja)
Ja też biorę witaminki dopiero od niedawna niedawna i to jeszcze bez tego d h a. Gin nie kazał mi brać ze względu na mydłości bo mogłoby się nasilić... Muszę zastanowić się nad tym i witaminkami i dziś coś sobie dokupie...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:24   #3665
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
musze sie poekscytować: dzis mnie tam mocniej kopie maluch. na razie muszę powiedziec że to taaaakie fajne kto dołącza do klubu fanów kopniaków?
ja też jestem fanką jeszcze
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:26   #3666
paulka0212
Wtajemniczenie

Helo

Trzymam ogromne kciukasy za wszystkie wizytujące

Moje dzidziunie od wczoraj to jakieś mega śpiochy, ledwo co je czuję

Miłego dzionka

Ps. Ja też dołaczam do fanów kopniaków

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2014-01-08 o 09:28
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:30   #3667
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja chyba nie jestem aż tak pewna siebie z reguły stoję grzecznie w kolejce, ale w sobotę były taaaaaaaaaaaaaaakie kolejki w supermarkecie jak nigdy podeszłam do kasy pierwszeństwa i przeszłam przed kolejkę i poprosiłam o obsługę. Wszystko okej, ale jakiś stary dziad zaczął komentować, że ciąża to nie choroba, że każdy się spieszy itd. Kasjerka ze współczuciem powiedziała, żebym się nie przejmowała, ale ja i tak się przejęłam, już i tak serce waliło mi jak młotem, że to zrobiłam a jakbym miała się jeszcze kłócić... nie chce mi się denerwować na takie dyskusje, a takich ludzi jest niestety pełno
Ja też z tych co się przejmują. A ludzie potrafią być niestety okrutni. Jeszcze nigdzie nie skorzystałam z kasy pierwszeństwa. Ciekawe kiedy się przełamię

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
mnie pierwszy gin tez od razu kazał brać Prenatal DHA razem z Prenatal Complex, ale nie mogłam przełknąć tego rybiego smaku, więc kupiłam sobie olej lniany, a i tak nie piłam go w I trymestrze, teraz w II to zdarza mi się zapominać, bo buteleczka stoi z tyłu w lodówce, mąż mi ciągle ją przestawia
A jak pijecie ten olej? Tak łyżkę dziennie czy jak? Sam czy z czymś? Zaparcia mi dokuczają..
Ja łykam Prenatal Classic i kupuję 90 tabletek za 27 zł u siebie w aptece internetowej i odbieram osobiście Na wizycie 10-ego zapytam o te z DHA.

Cytat:
Myska a to chodziliście po górach ??
Ogólnie dziennie od jakiejś 11 do 16 pochodziliśmy i raz troszkę więcej i wyżej (na Połoninę Wetlińską). Warunki były średnie, błoto, od czasu do czasu śnieg, a na górze dodatkowo wiało, ale było cudnie. Śmiałam się, że na szlaku schodziło nam się tyle ile na czasach z tabliczek informujących o czasie przejścia szlaku, a zazwyczaj mówiliśmy, że to czas dla emerytów, bo zazwyczaj szybciej nam szło Na szczęście nigdzie się nie wywaliłam (mocno uważałam – inaczej się chodzi z dodatkowym obciążeniem z przodu ) ani brzuch mnie nie bolał, więc nie widziałam przeciwwskazań.

Cytat:
My dzisiaj byliśmy na zakupach w Auchanie , TŻ wcześniej poszedł do innej kasy , a ja jeszcze z Oskarem oglądaliśmy kubeczki , talerzyki i miseczki. Wybraliśmy i poszłam z nim do kasy pierwszeństwa . Były tam 2 osoby . Ja dopiero co stanęłam i pani w kasie już do mnie mówi "Proszę Panią o podejście tutaj bliżej" Facet który stał przede mną spojrzał na mnie . mój brzuch +małe dziecko i powiedział "proszę niech Pani idzie przecież to kasa pierwszeństwa" i uśmiechnął się , a potem fajnie zagadywał do Oskara
No to Ci się trafił porządny facet w kolejce

Cytat:
3majcie za mnie kciuki i za Franka - wizytujemy jutro o 18.30
Trzymam kciuki, jak za wszystkie dzisiejsze wizyty Czekamy na wieści

Cytat:
A my nadal nic nie mamy a jak mówię mężowi, że może już zacząć coś szukać to oczywiście mamy dużo czasu... Chyba muszę sama się za to zabrać wczoraj to nawet pokój pomierzyłam i wszystkie meble i już wiem jak ustawie
To mam identycznie.. Z tymi chłopami to nic nie można zrobić Czekam do końca tygodnia i chyba pójdę już na zwolnienie to się wszystkim zacznę zajmować..

Cytat:
musze sie poekscytować: dzis mnie tam mocniej kopie maluch. na razie muszę powiedziec że to taaaakie fajne
kto dołącza do klubu fanów kopniaków?
Zdecydowanie JA

Cytat:
Kurcze mnie już tak się niewygodnie śpi..Biodro i lewa noga mnie boli od tego spania na lewym boku..przekręcam się jedynie jak sobie poduszke pod pupe dam i pod cyce to wtedy brzuszek prawie nie dotyka łóżka jak leze na prawym..Wy też zwracacie na to uwagę?
Mi też średnio się śpi ostatnio.. Jak się przekręcam z jednej strony na drugą to trzymam się za brzuch i się budzę. Nigdy nie zwracałam uwagi na prawą stronę.. Ogólnie po prostu mniej na prawym boku leżę. Jeszcze nie używam żadnych poduszek ani rogali. Jak tu się kurcze układać, żeby się wyspać???

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Mężul jak mu ostatnio powiedziałam że zostało na 3,5 miesiąca to wpadł w popłoch i stwierdził, że mamy jednak mało czasu i musi się nastawiać psychicznie
Ile??? Jeju, jak ten czas leci…… U nas ponad 4 miesiące.

Cytat:
Super. Jaki kolorek wybraliście?
My mamy też duży i solidny wózek po Misi właśnie na wiejskie drogi. Dawał radę nawet w zimie przez śnieg.
My też będziemy chcieli jakiś taki wózek solidny. Zamierzamy jeździć z dzieckiem w góry to nawet w Dolinie Kościeliskiej dla zwykłego wózka jest przeprawa Macie jakieś sprawdzone modele na takie wiejskie drogi? Albo któraś może używała wózka do celów turystycznych i się sprawdził?

Uffff.... W miarę nadrobiłam

Ja dziś byłam na badaniach: mocz, krew i próby wątrobowe. Wyniki jutro. Ciekawa jestem tego ostatniego, bo te swędzące plecy nie dają mi spokoju, chociaż mam wrażenie, że się trochę to uspokoiło.

Glukozę mam za dwa tygodnie i aż nie chce mi się o tym myśleć
Nocka znowu średnio przespana, bo jakoś mnie brzuch ciągnie z każdej strony, a ile można leżeć na lewym boku tyłem do Męża
Ledwo dziś wstałam i jestem niezbyt przytomna w pracy.
Wczoraj patrzyliśmy ceny wynajmu większych mieszkań i stwierdziliśmy, że chyba zostaniemy w tym co jesteśmy, bo taniej w takim standardzie jak mamy teraz raczej nic nie znajdziemy Ale z drugiej strony zamieniać na większe i droższe też nam się nie uśmiecha.. W każdym razie kombinujemy jak wszystko pomieścić na razie w tym mieszkanku co mamy.. Coś czuję, że ciężko z tym będzie

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2014-01-08 o 09:34
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:38   #3668
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Cześć Mój maluch jakoś sobie upodobał ćwiczenie boksu na moim pęcherzu. Głównie wieczorem i w nocy przez co latam do łazienki co chwilę i nie mogę utrzymać przepisowych 5 godzin przed nasiusianiem do pojemniczka A tak swoją drogą, nie znoszę tego
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:42   #3669
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
mi też się średnio dobrze śpi ostatnio jak się kładę, to zaczyna mnie boleć kręgosłup, jak się ułożę za bardzo na boku, to znów biodra mnie bolą i w ogóle nie mogę zasnąć zasypiam ok. 2, a wstać muszę przed 7. do tej pory poducha w kształcie litery c dawała radę, ale chyba zrobiła się za bardzo uleżana i muszę ją przetrzepać ja robię tak, że poducha leży z prawej strony a mąż z lewej, więc jestem tulona z obu stron, bo jak leżę na przytulona do męża to poduchę mam założoną pod głową i między nogami a jak się tulę do poduchy, to od tyłu tuli mnie mąż i jest super jakbym z dwoma facetami spała prawie
Stary 2014-01-08, 09:46   #3670
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Ja też biorę witaminki dopiero od niedawna niedawna i to jeszcze bez tego d h a. Gin nie kazał mi brać ze względu na mydłości bo mogłoby się nasilić... Muszę zastanowić się nad tym i witaminkami i dziś coś sobie dokupie...
bo ja oprócz wykończonego kwasu foliowego nic a nic dodatkowego, no ale z drugiej strony wyniki mam w normie, zdrowo się odżywiam, no sama nie wiem, taka jestem rozdarta

u mnie dziś od rana szaro, buro i ponuro, deszcz pada, nic tylko siedzieć w domciu ale jeden pozytyw krąży mi po głowie: dziś ok. 15 zobaczę maluszka

Stary 2014-01-08, 09:48   #3671
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry!

Witam się z Córunią w 25 tc

Wow to już 25 tydzień no to Twój oprzytomniał a mój nadal zajmuje się innymi rzeczami
Cytat:
Witam
U mnie kolejna bezsenna nocka... a wczoraj testowałam na TŻ koszulkę z Lidla... parę godzin wcześniej mówił, że nie będziemy się wcale kochać, bo się boi... a ja przeszłam koło niego raz... TŻ tak się zaczytał, że nic nie zauważył postałam trochę obok i.... nic przeszłam więc drugi raz i... już nie byłam w stanie chodzić, bo TŻ zauważył i koszulka baaaardzo mu się spodobała do tego stopnia, że rano musiał poprawić
Ulala no to koszulka zrobiła furrorę hihi musiałaś naprawdę sexi wyglądać

lolitka staram się zasypiać na lewym boku, ale w ciągu nocy się przewracam na drugi, albo na plecy i nic mnie nie boli... Na brzuchu nigdy nie śpię, bo nie lubię

Powiedzcie mi, czy malujecie pokój dla dziecka? Jakie kolory wybraliście??
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 09:49   #3672
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
mi też się średnio dobrze śpi ostatnio jak się kładę, to zaczyna mnie boleć kręgosłup, jak się ułożę za bardzo na boku, to znów biodra mnie bolą i w ogóle nie mogę zasnąć zasypiam ok. 2, a wstać muszę przed 7. do tej pory poducha w kształcie litery c dawała radę, ale chyba zrobiła się za bardzo uleżana i muszę ją przetrzepać ja robię tak, że poducha leży z prawej strony a mąż z lewej, więc jestem tulona z obu stron, bo jak leżę na przytulona do męża to poduchę mam założoną pod głową i między nogami a jak się tulę do poduchy, to od tyłu tuli mnie mąż i jest super jakbym z dwoma facetami spała prawie

Niech Ci mężuś robi masaże
Stary 2014-01-08, 09:50   #3673
carolyna86
Zakorzenienie

beatusia widzę że gustujesz w takim łóżkowym trójkąciku

Stary 2014-01-08, 10:04   #3674
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
beatusia widzę że gustujesz w takim łóżkowym trójkąciku
wiesz, jakie to miłe? polecam

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Iemand Pokaż wiadomość

Niech Ci mężuś robi masaże
oj z tym to niestety ciężko wraca z pracy po 23.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
ja mam w sumie pomalowany na zielono, ale ie tak pastelowo, tylko bardziej szczypiorkowo na początku mieliśmy przemalowywać, bo to niby powinny być pastele, ale doszliśmy do wniosku z moimi rodzicami, że kolor jest ok, poza tym zielony jest akurat dość bezpieczny, bo to kolor wyciszający, ale nie w taki sposób jak niebieski, więc nie dołuje jak intensywny niebieski, nie wywołuje agresji jak intensywna czerwień i nie pobudza nadmiernie jak intensywny żółty tyle wyczytałam

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
bo ja oprócz wykończonego kwasu foliowego nic a nic dodatkowego, no ale z drugiej strony wyniki mam w normie, zdrowo się odżywiam, no sama nie wiem, taka jestem rozdarta

u mnie dziś od rana szaro, buro i ponuro, deszcz pada, nic tylko siedzieć w domciu ale jeden pozytyw krąży mi po głowie: dziś ok. 15 zobaczę maluszka
aż Ci zazdroszczę chociaż ja po połówkowym mam takie fotki, że co chwilę oglądam
co do witamin, to mi w sumie lekarz w pewnym momencie po prostu kazał zacząć brać witaminy, mimo, że wyniki miałam idealnie.. no ale po dwóch miesiącach przestały być idealne, mimo witamin.. ale myślę, że jeśli wyniki w normie, to nie ma potrzeby, tylko myślę, że trzeba mieć to pod kontrolą robisz co miesiąc morfologię?

Edytowane przez beatusia10
Czas edycji: 2014-01-08 o 10:07
Stary 2014-01-08, 10:05   #3675
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Cytat:
Napisane przez beatusia10;44491570[COLOR=Silver
]
[/COLOR]

oj z tym to niestety ciężko wraca z pracy po 23.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Ojoj, to paskudnie
Stary 2014-01-08, 10:06   #3676
Ramona_85
Zakorzenienie

Hello Brzuchatki

ja dziś miałam kiepską noc, mąż obudził mnie jak szedł do pracy i już nie mogłam zasnąć, zasnęłam gdzieś koło 6 i spałam do 8.30, czyli dłużej niż zwykle
wzięłam tabsa i pojechałam na małe zakupy po mleko i kapustę - mam dziś ochotę na gołąbki muszę nadrobić niedobór B12, bo mięsa ostatnio jadłam jak na lekarstwo

Cytat:

Ramona bardzo ładne łóżeczko A TŻ nie będzie trochę zły że Ty je skręciłaś ?? :P Jakoś u mnie w rodzinie i wśród znajomych to przyszły ojciec skręca łóżeczko
a to taka tradycja? Powiem Ci, że on nawet zadowolony był, że nie musi tracić na to czasu, bo nawet niechętny był do skręcania w ogóle, my ten pokój jeszcze przed narodzinami będziemy ocieplać i wszystko z tamtąd musi wyjechać, więc im mniej mebli, tym dla niego lepiej

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
Super wygląda i gratki za skręcenie. Też biorę ten zestaw i Twoje zdjęcia jeszcze mnie w tym utwierdziły.
Ale z ceną za nowe to nie jest aż tak źle. Ja znalazłam łożeczko za 199 zł i 48 zł za przewijak. I za tyle kupuję.
też własnie widziałam później na all za 200 zł nowe z tym, że my z góry założyliśmy, że nie kupimy droższego niż najtańsze bejcowane, a takie kosztuje nowe właśnie 160 zł w sklepie, więc akurat tyle nas kosztowało. A skąd ta cena w Smykolandzie nie mam pojęcia, ale po tyle były jak pytałam się w grudniu, to aż się zdziwiłam, że dwa boki z płyty mdf moga robić taką różnicę

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
pamętacie kiedys któas z was / tylko nie pamiętam która / wstawiał zdjęcie wózka, że fajny. i miał jeszcze takei futerko montowane na daszek, w wersji zimowej.
a cichopki maja taki sam . fajniutki...
pewnie dostali od sponsora, producenta, jak Mucha

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Ja się staram spać na lewym ale ze względu na to, że maluch jest z prawej i gdy tylko się położę na prawym boku to mnie boli brzuch. Lewa strona juz strasznie mnie boli i czasem leże na plecach ale tylko na chwile, bo mi niewygodnie i ciągle w nocy się budzę i się kręce
mnie spanie na lewym boku nie wychodzi potem całe biodro mnie boli od leżenia, lepiej mi się śpi na prawym, a juz najlepiej na wznak, no ale to zabójstwo dla kręgosłupa
wczoraj jak mnie dopadł ból miednicy i tak promieniował do uda, potem coś mi strzykło jak się podniosłam i juz nie dałam rady więcej, mąż przyszedł nasmarował mnie maścią chłodzącą coś a la Fastum, pisało, że jest zakazany od 6 miesiąca, to mam nadzieję, że nic się nie stanie

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
J

A jak pijecie ten olej? Tak łyżkę dziennie czy jak? Sam czy z czymś? Zaparcia mi dokuczają..
Ja łykam Prenatal Classic i kupuję 90 tabletek za 27 zł u siebie w aptece internetowej i odbieram osobiście Na wizycie 10-ego zapytam o te z DHA.
1 łyżka oleju wymieszana najlepiej z serkiem twarogowym, bo olej podobno potrzebuje wapnia czy jakoś tak
ja proponowałam kapsułki Omega 3 teściowi, bo mi się po nich rybą odbijało, ale chyba nie chce, bo nie przyszedł po nie, to wczoraj sobie jedną wzięłam i rozgryzłam na języku i odziwo mniej mi się odbijało rybą niż jakbym miała połknąc ją, to chyba będe tak brała bo szkoda, żeby się przeterminowały, nie były tanie

Cytat:
jesli wyniki masz dobre, to nie musisz nic brać ja biorę, bo u mnie przy tym zapaleniu wszystkiego mam niedobór, taka przypadłość
znów przeczytałam gdzieś, że przy niedoczynności tarczycy bardzo wolno metabolizowany jest Mg i rzadko występują niedobory, brałam Mg przez jakiś czas, bo piję codziennie kawę, ale żadnych skurczy nie mam i teraz nie wiem, czy brac, czy nie. Musiałabym zrobić szczegółowe badania każdego pierwiastka, to chyba zbankrutuję

Cytat:

ja mam pokój pomalowany na beż i tak zostanie, mam jakiegoś bzika na punkcie tego koloru pościel tez mam zamysł kupić beżową
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 10:16   #3677
Aldrin
Zakorzenienie

U nas kolor póki co beżowy ale będziemy zmieniać, bo strasznie wszytko przebija, niby tapeta a gwoździe i wszystko widać, więc musimy ciemniejsze kolory wybierać myślałam nad lekkimi szarościami a zielone dodatki no ale zobaczymy, reszte mieszkania mam w beżach i jest ok, tylko ten pokój jakiś pechowy
Stary 2014-01-08, 10:17   #3678
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Witam

.
no prosze jaki mężus

za 4 tyg nastepna wizyta a nie mam zaleconych zadnych badań...dziwi mnie to.
To juz 15 tydz a ja dopiero raz mialam wszystkie robione...
oprócz tej glukozy...
Stary 2014-01-08, 10:25   #3679
lolitka888
Rozeznanie

Leoś wczoraj wypchnął pępuszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0138.jpg (48,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0145.jpg (52,2 KB, 36 załadowań)
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 10:26   #3680
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

No jeśli nic się nie poprawi to mamy przyjść w poniedziałek, ale liczę, ze do tej soboty już będzie ok
za Hanię! Oby szybciutko przeszło! A jak nocka?

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, milo mi, ze sie o nas martwicie. Filip w dzien ok, tak jak i wczoraj, nic nie zapowiadalo, ze cos sie stanie, za to ja siedze jak na szpilkach i nasluchuje kazdego sapniecia... straszna nerwowa byla. Teraz ma katar taki wodnisty tylko i splywa mu chyba do gardla bo ciagle pokasluje... mam nadzieje, ze wiecej sie to nie powtorzy, biedak ma takiego sinca na pupie, babka bala sie dac mu zastrzyk, bo tak sie spinal, ze tz nie mial sily go utrzymac. A nikt mi nie wierzyl, ze jak mial zapalenie ucha w kwietniu to z nasza ped we dwie nie dalysmy u rady, zeby go zbadac
Dzielnego masz synka. Ja też bym była przerażona
Mam nadzieję, że nocka bez 'przygód'!

Cytat:

1 łyżka oleju wymieszana najlepiej z serkiem twarogowym, bo olej podobno potrzebuje wapnia czy jakoś tak
ja proponowałam kapsułki Omega 3 teściowi, bo mi się po nich rybą odbijało, ale chyba nie chce, bo nie przyszedł po nie, to wczoraj sobie jedną wzięłam i rozgryzłam na języku i odziwo mniej mi się odbijało rybą niż jakbym miała połknąc ją, to chyba będe tak brała bo szkoda, żeby się przeterminowały, nie były tanie
Omega3 z białkiem wchłania się najlepiej Ja piłam przed ciążą i w pierwszym trymestrze, ale ja piłam prosto z łychy

za dzisiejsze wizytujące!

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 10:28   #3681
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak śpię
I polecam Wam baaardzo rogala. Wcześniej też mi boki drętwiały, a teraz przynajmniej to odeszło...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 10:29   #3682
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
malowaliśmy sypialnię w zeszłym roku w maju, mamy takie bledsze szaro-różowe kolorki na ścianach, przewiduję że synek spędzi z nami co najmniej pierwszy rok życia (bo na razie dysponujemy tylko dwoma pokojami) i nie będzie miał nic przeciwko różowemu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ścian.jpg (32,1 KB, 24 załadowań)

Stary 2014-01-08, 10:31   #3683
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny ciążowy brzuszek
Mój się trochę rozlał na boki Hihihihi..

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Też tak śpię
I polecam Wam baaardzo rogala. Wcześniej też mi boki drętwiały, a teraz przynajmniej to odeszło...
Może z tym rogalem będzie mi lepiej. Zacznę się za nim rozglądać, bo dłużej tak nie pociągnę

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-01-08, 10:32   #3684
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
ale sliczny brzuszek, taki opalony, zero fałdek tłuszczu
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 10:33   #3685
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
(...) robisz co miesiąc morfologię?
miałam robioną na początku grudnia, zobaczę czy mi dziś zleci
Cytat:
wzięłam tabsa i pojechałam na małe zakupy po mleko i kapustę - mam dziś ochotę na gołąbki muszę nadrobić niedobór B12, bo mięsa ostatnio jadłam jak na lekarstwo
a to razem będziesz konsumować
Cytat:
wow

Stary 2014-01-08, 10:34   #3686
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
malowaliśmy sypialnię w zeszłym roku w maju, mamy takie bledsze szaro-różowe kolorki na ścianach, przewiduję że synek spędzi z nami co najmniej pierwszy rok życia (bo na razie dysponujemy tylko dwoma pokojami) i nie będzie miał nic przeciwko różowemu
Ładnie, chyba nie ma sensu malować ponownie. Maluszkowi na pewno nie będzie przeszkadzało.
My mamy w wynajętym mieszkaniu pokój pomalowany na żółto i jedna ściana na ciemny brązowy. Mamy dwa pokoje do dyspozycji w tym jeden salon z aneksem kuchennym, więc nie ma wyjścia i wszyscy musimy się pomieścić w sypialni.

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Stary 2014-01-08, 10:38   #3687
Light Limara
Zadomowienie

Przeszłam glukozę. NIe było tak źle. W ogóle nic nie było

Cytat:

Odebrałam wyniki glukozy i jestem trochę zmartwiona na czczo: 79, po godzinie: 172, po dwóch: 175 mg/dl.... Oczywiście pierwsze co do domu przyszłam to na google jak jutro będę na USG połówkowym to zajrzę do mojej gin i pokaże wynik, bo chyba nie wytrzymam tydzień czasu bez jej interpretacji...
Trzymam kciuki za połówkowe
A z glukozą to chyba ten 3 wynik jest trochę za wysoki. Dostaniesz pewnie skierowanie do diabetologa i będzie ok

Cytat:

musze sie poekscytować: dzis mnie tam mocniej kopie maluch. na razie muszę powiedziec że to taaaakie fajne kto dołącza do klubu fanów kopniaków?

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

dziewczyny, a ta glukoza jest bardziej dokładna niz taki glukometr?
mój tata ma i ostatnio mierzyłam sobie cukier i miałam 90. ciekawe czy to może zastąpić badania labolatoryjne...?
Ja, ja, ja dołączam ale mój od wczoraj coś leniwy. Zaraz go zadręczę kolysankami i rzucę pierwsze sniadanie, bo jajko już dochodzi

Nie ma zastępstwa!! Jak ja byłam na glukozie to Ty też. Nie ma łatwo, proszę mi się tutaj nie wylamywać

Cytat:
czy jest tu jakaś brzuchatka, która nie bierze żadnych witamin (jak ja)
Ja tż kupił mi tabletki z 3 miesiące temu, ale ja je biorę jak mi się przypomni, jedna na tydzień. Wyniki krwi miesiąc temu miałam dobre

Cytat:
Faktycznie wypchnięty . W ogóle lolitka Ty jako "najstarsza" jakoś teraz na dniach kończysz II trymestr?
Stary 2014-01-08, 10:43   #3688
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Znalazłam taki wózek na allegro
http://allegro.pl/4-elementy-nova-ko...828225904.html

co myślicie o tym ?? Bo ja się kompletnie nie znam

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 10:46   #3689
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość

Glukozę mam za dwa tygodnie i aż nie chce mi się o tym myśleć
Nocka znowu średnio przespana, bo jakoś mnie brzuch ciągnie z każdej strony, a ile można leżeć na lewym boku tyłem do Męża
Ledwo dziś wstałam i jestem niezbyt przytomna w pracy.
Wczoraj patrzyliśmy ceny wynajmu większych mieszkań i stwierdziliśmy, że chyba zostaniemy w tym co jesteśmy, bo taniej w takim standardzie jak mamy teraz raczej nic nie znajdziemy Ale z drugiej strony zamieniać na większe i droższe też nam się nie uśmiecha.. W każdym razie kombinujemy jak wszystko pomieścić na razie w tym mieszkanku co mamy.. Coś czuję, że ciężko z tym będzie
Olej lniany pijęcodziennie rano po śniadaniu, jedną łyżkę i popijam herbatą, bo bez herbaty i na czczo mi nei wchodzi na zaparcia jem jeszcze jogurt z otrębami i suszone owoce.
A gdzie teraz mieszkacie? Jakie duże macie mieszkanie?
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-08, 10:54   #3690
/Mycha/
Raczkowanie

Cytat:
A skąd ta cena w Smykolandzie nie mam pojęcia, ale po tyle były jak pytałam się w grudniu, to aż się zdziwiłam, że dwa boki z płyty mdf moga robić taką różnicę
Może tamte w sklepie były razem z tym pojemnikiem na pościel, bo wtedy są dużo droższe, ale ja też kupuję bez pojemnika.

Odnośnie kolorów i malowania...
U nas dzidzia będzie w sypialni - ściany kremowe, meble ciemne wenge, więc nie będziemy jakoś specjalnie zdobić kącika dla malucha. Po pewnym czasie przeniesie się do swojego pokoiku - pokój jeszcze pusty, ściany jasno żółte pastelowe, jeszcze brak mebli, ale kiedy to będzie to nie wiemy, więc z ozdabianiem ścian nie szalejemy. Może po pół roczku, może na roczek takie malowanie i ozdabianie jakimiś naklejkami Zobaczymy.

A i chyba po ciężkich męczarniach mamy wybrany wózek a już była obawa, że nic nie dopasujemy i jak to Tż określił: będziemy nosić w reklamówce z biedry

/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości