|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |||
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Ale wymiary roznia sie tylko o 2 cm to mysle ze nie bedzie tak zle jak moze sie wydawac ![]() Cytat:
![]() Wow - Ty tez juz zaraz... Stresujecie ciezarne ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
![]() I mam nadzieje ze nie dostane, bo bede tak czestym bywalcem na IP, ze bede ze wszystkimi na "ty" ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Rozeznanie
|
Mona wydaje mi się ze nie dają w szpitalu tetrowych. Jak byłam w moim na "obchodzie" to widziałam leżały jednorazowki, nie wiem jaka firma ale nie tetrowe
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4473 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak mały wazy teraz 2180g to jeszcze około 1300g powinnien przybrac w około 6-7tygodni.To chyba duzo mniej wiecej 200g tygodniowo. Ja nie dostałam.
![]() |
#4474 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
cayenneOna ja kupowałam rozmiar większe ale kurde chyba źle zrobiłam bo nawet wczoraj przymierzałam i wiszą na mnie okropnie tylko brzuszek się odznacza. moje biodra już są gotowe do porodu chyba, jestem szersza w biodrach niż w brzuchu haha ![]() ![]()
![]() |
#4475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4476 | |||||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry - półtora dnia mnie nie było, a tyleeee nadrabiania.
Gratulacje dla Bebe za sobotnią 100-dniówkę i za 8. miesiąc Ag9 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() 111kicia111 - brawo za wizytę i za wagę małego ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2014-01-13 o 13:05 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | ||||
Zadomowienie
|
mariolasl Marco jest taki wspaniały, znów się poryczałam jak czytałam Twój wpis, szczególnie wzruszył mnie fragment kiedy otworył oczka gdy usłyszał Twój głos
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja koszule mam w rozmiarze M i S czyli mniej więcej takim jak mój z przed ciąży, tyle że jedna się rozciąga w okolicach brzucha i tą mam na wejście -zanim mnie pokroją ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do pieluch............wątpie aby chciało im się zakładać tetrowe ![]() weź w razie czego swoje pampki ,new borny to mała paczuszka ![]()
![]() |
#4480 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Byliśmy dziś po wózeczek ![]() ![]() ![]() Wczoraj zamówiłam wszystko co miałam do zamówienia na all, w ciągu ostatniego tyg straciłam 1500 zł ![]() ![]() Z łóżeczkiem mamy problem jedynie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaczyna się kurcze robić poważnie, pakowanie toreb, skurcze ![]() Side - zaciskaj nogi!
![]() |
#4482 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie podobają bardzo te wasze kolderki co kupujecie, śliczne są ale ja nie kupuje bo nie ma sensu , takie mam doświadczenia.Tymek ma jeden komplet i kurzy sie w szafie. Jedyne co to mam dużo przescieradel-4 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4486 |
Zadomowienie
|
tak jak pisałam wcześniej linka nie wrzucę bo w stacjonarnym kupiłam, a becik wygląda tak:
z zewnątrz to minky a w środku taki cieplutki miś, mam nadzieję że się przyda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do niań itd to ja sie nei dziwie przy dużych domach, też bym pewnie wtedy zakupila. ja pl prostu też nie mam kasy na zbedne rzeczy, bo mam już jedno dziecko i musze to wszystko dzielić i stawiac na oszczednosci pewne ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale rzeczywiście z tym sprzedawcą, to rzadko się zdarza, żeby ktoś tak ładnie się zachowywał ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzisiaj mam zamiar zamówić torbę do wózka i z zakupów zostanie nam już tylko materac do łóżeczka i poducha do karmienia - ależ jestem szczęśliwa ![]() No i pampersy te najmniejsze czy chusteczki i płyn do kąpieli. ![]() Wczoraj byliśmy oglądać to łóżeczko, co po mnie jest... No trochę widać po nim te lata i liczbę dzieciaków w nim odchowanych - mąż ma się wykazać przy renowacji. Chcemy przemalować na biało ![]() W piątek urodziła mi się Mała kuzynka - Aurelia. Ciotka mieszka w Anglii, to jej 4 dziecko, rodziła w domu z wynajętą położną, w basenie swoim domowym ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4490 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam jeden dość cienki i to w dodatku pożyczony od mamy, bo ja nie stosuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- ja mialam gruby szlafrok i sie w nim strasznie pocilam. efekt byl taki ze wogole go nie nosilam w szpitalu, ale za to w domu jak w nocy musialam wstawac i bylo zimno mi to sie baaardzo przydal. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i czuję go jeszcze na pęcherzu - czasem muszę mocno ściskać bo jak mnie łupnie w pęcherz to czuję jakbym się miała posikać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja mam pytanie - skoro dziecko nie śpi od razu pod kołdrą to czym przykrywać takie maluchy? Jak dobrze pójdzie to może przez pierwszy miesiąc będzie spać w rożku albo właśnie w takim beciku, no ale co potem? Śpiworki niby ok, ale większość z nich nie ma rękawów, więc czy ręcę nie mają być niczym przykryte? Mnie by było zimno... Do tego u nas w mieszkaniu jest raczej chłodno i nie wiem czym mam takiego malucha przykrywać?
![]() |
#4494 | |
Zakorzenienie
|
mona1 śliczny otulacz
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem ci co jeszcze muszę kupić, może sobie coś znajdziesz ![]() - pampersy - chusteczki nawilżane - wszelkie kosmetyki, maści, kremy - pościel - laktator - podpaski - staniki do karmienia - patyczki z ogranicznikiem (są potrzebne?) - termoopakowanie na butelkę - pojemniki do przechowywania pokarmu - i jak mnie będzie jeszcze stać ![]() To wszystko co w tej chwili pamiętam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny mi polecały ręczny z avent isis i tt ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Wtajemniczenie
|
Ale zasuwacie
Przeczytałam 4 strony, nacytowałam, odpowiedziałam i zamiast kliknąć enter kliknęłam power, co u mnie oznacza zamknięcie systemu ![]() Nie mam siły tego powtarzać, więc tyle co pamiętam Elunka pościel z misiem jest prześliczna ![]() Ela karuzelę albo matę zażycz sobie jako prezent dla dziecka od rodziców/teściów/ rodzeństwa, masz rację, trzeba coś zostawić dla innych ![]() Baja pochwal się wózkiem i wanienką no i wybrakowanym łóżeczkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Raczkowanie
|
nam położna na SR mówiła, że na porodówce jest ciepło, że musi być bo maleństwo przecież nie może przeżyć szoku termicznego a to "zimno" które towarzyszy rodzącym to z bólu i ze strachu, nawet oglądać filmiki na youtubie można zauważyć jak rodzącym się trzęsą nogi
#4498 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do koszuli - ja mam rozmiar większą, wolę by trochę na mnie wisiała niż miałaby być opięta i miałaby przeszkadzać ![]() tylko trochę zbyt wciągające ![]() Cytat:
I ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do uczciwego sprzedawcy, ostatnio zauważyłam, że coraz więcej takich jest na szczęście ![]() Albo może to kwestia tego, że osttanio zamawiam tylko ciążowe/dziecięce rzeczy i boją się myszy? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego szlafrok zamówiłam M, bo taki rozmiar noszę, jak mówiłam, najwyżej odepne suwak trochę od gory, jak mi się cycki nie zmieszczą. Nie wiem tylko, co z koszulinami zrobić. Wybrałam sobie już na amazon, a na styczniowkach laska napisała, że ona miała ta koszulke jeden raz, moze oddać, bo tak jej nie przypasila, pasują jej tylko na guziki... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4500 |
Moderator
|
Ale się zgapiłam - głosujcie na nowy tytuł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.