Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-13, 10:16   #4411
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
ale one Cie wszystkie stresuja
Bez kitu
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 10:18   #4412
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Oglądam właśnie te Położne i stwierdzam, że gdyby u nas w szpitalach takie były, od razu by się miało mniej stresu idąc na poród. A tak człowiek oprócz bólu boi sie, że trafi na jakąś jędzę
Podejrzewam,że jak polska wersja by byla w tv też wszystko idealnie by wydlądało. Wezmy tu np "na dobre i na zle": szpital idealny
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 10:21   #4413
monkaa321
Zakorzenienie

kolba film się udał?

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Oj nie... Teraz juz nie robia takich dobrych budyni jak kiedys - szkoda
ale mówicie o tych ekspresowych? bo ja takich nie robię (sama chemia) uwielbiam budynie z biedronki, są tanie i przepyszne. Moja mama i ciocia też tylko w biedro kupuje

co do podpasek, to chyba słyszałam od położnej, żeby kupować te bawełniane, są delikatniejsze (nie siateczkowe bo mogą odparzyć )

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
nie tylko białe, sa też kolorowe LINK
och, dzięki ja jeszcze nie przeglądałam asortymentu a pamiętam że tylko biały widziałam...

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Mój TŻ ostatnio ma jakieś ciągoty, żeby kupować rzeczy dla malutkiej gdziekolwiek jest, ale ponieważ również zupełnie nie ogarnia tego, czego może potrzebować i w jakim rozmiarze, kupuje głównie małe skarpeteczki
Niedługo zacznę chyba handlować nimi na Allegro, bo nie ma szans, żeby nasza Kruszynka zdążyła je założyć
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 10:22   #4414
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
Pierwsze slysze o masowaniu dziąsel juz po narodzinach..nie bardzo widze w tym sens, ale kazdy robi jak chce

co do poscieli, to moj syn ma 13 miesiecy, posciel kupilam dwa meisiace temu a i tak spi pod kocykiem.dla mnie kupowanie poscieli w ciąży to zbedny wydatek, bo dziecko pozno zaczyna pod nią spac i można to kupić pozniej. ale ja jestem sknera:P
Ja posciel zakupie w komplecie z lozeczkiem. I dodatkowo przy jednej przesyłce wezme jeszcze 2 na zamianę. I tak ten wydatek nas nei ominiea przeciez sie nie zepsuje A dlaczego do roku dziecko ma byc kolderka nie przykryte Moze na pcozatku faktycznie becik czy cos, ale juz takie polroczne a nawet wczesniej zamierzam normalnie pod posciela ulokowac Ale jak sie myle licze na poprawe, nie mialam nigdy do czynienia z takimi malenstwami
Stary 2014-01-13, 10:22   #4415
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Już teraz proszę Was o to, żebyście mocno trzymały kciuki, żeby udało mi się wszystko pozałatwiać tak, żeby maleństwo miało chociaż minimum poczucia bezpieczeństwa i żeby niczego jej nie brakowało...
juz trzymam ale jesteś tak zorganizowana że na bank dasz sobie świetnie radę

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
Kolba dobrze mówisz pod koniec już będziemy odpoczywać i nie będziemy budziły się w nocy z myślą, że tego jeszcze nie mam.

[/COLOR][/COLOR]No i zapomniałam Was zapytać - na ile wcześniej pakujecie torbę do szpitala?
dla siebie już mam spakowane rzeczy no oprócz osobistych codziennych[/QUOTE]

Racja zostawcie sobie ten miesiąc na wysypianie się i odpoczynek bo nie znacie dnia ani godziny porodu, a trzeba być wypoczętym .Moja ciocia dostała skurczy koło 23 i już nie spała bo liczyła czy to te, a urodziła o 10 rano. Była tak zmęczona, że cała się trzesła i nie miała siły przeć

Ja już spakowana

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Hej

nadrobiłam ale nie chce mi się odpisywać
O Ty leniu

Melduje się po wizycie . Położna pytała czy już się spakowałam, a mój gin powiedział, że jak bym teraz zaczeła rodzić to nikt mnie nie będzie powstrzymywał
Czyli już nawet oni widzą końcówkę mojej ciąży
TeQiba poproszę o dopisanie wizyty 27.01 godz. 8:45 i USG 22.01 godz. 19:15 (już ostatnie )

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 10:23   #4416
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Hehe, to tak jak mi ten otulaczek czy becik. Mam dwa rożki po Marcelku i jeden nieużywany wcale od szwagierki, ale teraz chce mi się czegoś innego. Pokażcie ten kocyk z womaru, może tez się napalę, mam 5 kocyków to i 6 nie zawadzi
A ja mam jeden kocyk tylko. Czyli trzeba dopupić?? Ile min kocyków trzeba mieć??
Stary 2014-01-13, 10:26   #4417
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Hej

Ja już na nogach bo dzisiaj wizyta ,ale jak mi się nie chce wychodzić z domu bo zimno .

Dziewczyny mam informacje od Side dla Was. Side jest w szpitalu zatrzymali Ją ze względu na 0.5cm szyjkę i skurcze. Mały Piotruś dostał sterydy na płucka. Lekarze gdybają, że albo skurcze nie przejdą i urodzi wcześniej (na krążek jest za późno), albo dopiero w 40tyg. Na razie skurcze przeszły po kroplówce z magnezem dzisiaj będzie lekarz i podejmie jakąś decyzję. Pozdrowienia dla Was

Side trzymam za Was kciuki. Oby Piotruś zechciał wytrzymać jeszcze trochę. Przesyłam Wam promyki słoneczka, które dzisiaj pięknie świeci i moc pozytywnych fluidów.
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-13, 10:26   #4418
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość

a prosze bardzo
Ja wzięłam ten
Stary 2014-01-13, 10:26   #4419
kate1623
Zadomowienie

Aaaa i miałam robionego tego GBS zwykłym patyczkiem tak delikatnie że normalne badanie przy tym jest bolesne Mój gin jest delikatny co potwierdza tezę, że faceci ginekolodzy są delikatniejsi

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 10:29   #4420
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość

Kurde ciekawe co u Side, czemu się nie odzywa, mam nadzieję że wszystko u niej ok
Wlasnie też się o nich martwie
Stary 2014-01-13, 10:30   #4421
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Dzień doberek
Piję kawkę i lecę zaraz coś porobić

Wczoraj miałam lekką rękę do zakupów jak teQiba i nabyłam pościel wreszcie

Jeden zestaw taki - tylko ten miał ochraniacz na całe łóżeczko

Do tego rożek:

I drugi zestaw na zmianę, z ochraniaczem mniejszym (bez wypełnienia już):

gratuluję zakupu!
ja nadal nie mogę się zdecydować

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 10:34   #4422
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniany Pokaż wiadomość
Hej mamusie !
Jednak mimo szczerych checi, nie moge byc z Wami na bierzaco.... za szybko pedzicie, nie wyobrazam sobie ze na innych watkach jeszcze wiecej pisza dziewczyny.... mimo ze wchodze na wizaz czesto, nie jestem w stanie na biezaco odpisywac.
Takze pozwolcie ze bede Was podczytywac, I cieszyc sie waszymi radosciami, I smucic smutkami I problemami.

Buziaki z wietrznego usa.
Rozumiem też mam czasami problem z ogarnięciem tutaj wszystkiego
Ale melduj od czasu do czasu co u Ciebie
Stary 2014-01-13, 10:37   #4423
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Ja torbę pakuję 1.02 lubię mieć wcześniej naszykowane wszystko i mimo, że wiem, że to wcześnie to będę lepiej spała z myślą, że to jest zrobione) powiedzcie tylko, czy rzeczy dla dziecka pakujecie do osobnej torby czy jak?

jeśli chodzi o zakupy to ja właśnie wydałam kolejne 60zł na bzdety z allegro typu pieluszki flanelowe, pojemnik na smoczek itp niestety nie należę do tych oszczędnych i ostatnio gromadzę na potęgę różne rzeczy...
Ja dla dziecka potrzebuję tylko pampersy i rzeczy na wyjście, ale wezmę jeszcze tetrowe pieluchy w razie W. Ja w ogóle mam nadzieję, że się zmieszczę do jednej torby

Cytat:

Jeden zestaw taki - tylko ten miał ochraniacz na całe łóżeczko

Do tego rożek:

I drugi zestaw na zmianę, z ochraniaczem mniejszym (bez wypełnienia już):

Och nie Wy już nie pokazujcie tego wszystkiego
śliczne, sówki mi się też podobały, były na mojej liście, ale tż odrzucił

Cytat:
siejesz czarnowidztwo a ja nie jestem lepsza, bo tez mam jutro wizyte, do tego glukoze i juz widze, ze ten aparat strzeli
j

Cytat:
Jak zostanie w mojej miejsca to dopakuję rzeczy Małego
A jak nie to nie wiem jeszcze
Młodego do torby wpakujesz, bo już tych podpasek nie będzie, więc miejsce się znajdzie. Goły będzie, ale w ciepłej torbie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja i tak nie odpocznę w 9 miesiącu, bo będę świeżo po przeprowadzce i dopiero się zacznie urządzanie gniazdka

A z wyprawką to na pewno nie zdążę Kupuję, kupuję i końca nie widać
Co Ty tak kupujesz ?? Może ja coś jeszcze potrzebuję?

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
A dlaczego do roku dziecko ma byc kolderka nie przykryte Moze na pcozatku faktycznie becik czy cos, ale juz takie polroczne a nawet wczesniej zamierzam normalnie pod posciela ulokowac Ale jak sie myle licze na poprawe, nie mialam nigdy do czynienia z takimi malenstwami
Bo jest większe ryzyko, że dziecko naciągnie kołdrę na głowe i się poddusi, czy coś. Ja nie wiem kiedy zacznę przykrywać. WYjdzie w praniu

Cytat:
Racja zostawcie sobie ten miesiąc na wysypianie się i odpoczynek bo nie znacie dnia ani godziny porodu, a trzeba być wypoczętym .Moja ciocia dostała skurczy koło 23 i już nie spała bo liczyła czy to te, a urodziła o 10 rano. Była tak zmęczona, że cała się trzesła i nie miała siły przeć

Melduje się po wizycie . Położna pytała czy już się spakowałam, a mój gin powiedział, że jak bym teraz zaczeła rodzić to nikt mnie nie będzie powstrzymywał
TeQiba poproszę o dopisanie wizyty 27.01 godz. 8:45 i USG 22.01 godz. 19:15 (już ostatnie )
czyli już końcóweczka aż się dziwnie poczułam, a mi miesiąc więcej został niż Tobie

Cytat:
A ja mam jeden kocyk tylko. Czyli trzeba dopupić?? Ile min kocyków trzeba mieć??
Na ile możesz sobie pozwolić finansowo
Ja jak już wspomniałam mam dwa pledy z Ikei za grosze, nie używane i dostałam jeden taki gruby kocyk. Jakbym nie miała w ogóle, to kupiłabym dwa jeden cieńszy, drugi grubszy

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Wlasnie też się o nich martwie
Kate ze dwie strony temu pisała co u niej, musisz poszukać, bo ja się nie przebiję przez ten gąszcz

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 10:52   #4424
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Ja już na nogach bo dzisiaj wizyta ,ale jak mi się nie chce wychodzić z domu bo zimno .

Dziewczyny mam informacje od Side dla Was. Side jest w szpitalu zatrzymali Ją ze względu na 0.5cm szyjkę i skurcze. Mały Piotruś dostał sterydy na płucka. Lekarze gdybają, że albo skurcze nie przejdą i urodzi wcześniej (na krążek jest za późno), albo dopiero w 40tyg. Na razie skurcze przeszły po kroplówce z magnezem dzisiaj będzie lekarz i podejmie jakąś decyzję. Pozdrowienia dla Was
za wizytę
Oby Piotruś jeszcze się nie spieszył Miejmy nadzieję, że poczeka u mamusi w brzuszku do tego 40tyg. W końcu gdzie lepiej bedzie miał

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Podczytuję sobie noworoczne czasami, ale nie chciałabym tam do nich należeć
U nas żadna nie zostaje bez odpowiedzi. Jedna drugiej odpowiada i jest jako-taki porządek, a na noworocznych jest miliony postów/pytań bez odpowiedzi. Ktoś się żali i nikt nawet nie pociesza. Ja wiem, że trudno czasami ogarnąć to wszystko, ale podoba mi się porządek u nas
Odnosze takie samo wrażenie U nas bardziej zżyte jesteśmy i wspieramy się Mi tu niezmiernie dobrze)
Stary 2014-01-13, 10:54   #4425
monkaa321
Zakorzenienie

Side trzymamy mocno kciuki!!

Cytat:
Mnie ostatnio mama też osłabiła, bo przyszedł fotelik, a ona
"wszystko już macie, to co my kupimy na chrziny?" więc jej mówię, że nie wiem kiedy będą chrziny, czy miesiąc po, czy może dwa miesiące po, a ona "no ale, pamiętasz jak Dawid się urodził , to tata kupił fotelik samochodowy na święta, Wam też by kupił", no tak, a siora woziła niemowalaka w śpiworze przez prawie miesiąc, bo młody urodził się na początku grudnia, a w święta dopiero dostał fotelik Powiedziałam mamie, że teraz nie wypuszczają ze szpitala bez fotelika u mnie chyba wypuszczają, ale co tam, musiałam ją jakoś uspokoić
głupie gadanie
u mnie na szczęście tego nie ma. powiedziałam jedynie żeby już na razie ubranek nie kupować a reszte to się pójdzie i kupi jeśli będzie potrzebne.

I też nie kupuję mat edukacyjnych itp. bo przecież po porodzie młody będzie dostawał zabawek całą masę pewnie więc po co żebyśmy my jeszcze to kupowali

kolba
mój tż będzie miał obronę pod koniec lutego a ja termin mam na 21 marzec
ugotuj mu zupkę do słoików, zamroź kilka kotletów albo kup dużo pierogów to je sobie będzie gotował

virginia już teraz
ja się właśnie miałam pytać czy coś się poprawiło u Twojej mamy
ja torbę spakuje chyba na początku lutego

magduś2
ja się pakuję do 2 toreb. mam takie małe zgrabne to akurat będą ok. a pewnie jeszcze luz będzie

elunka88 śliczne zakupy, te sówki są przecudowne! zakochałąm się w nich

czbasia ja też biorę ostatnio większą dawkę magnezu i też czuję poprawę

kate za wizytę. Ty już na finiszu jesteś
a to faktycznie dwie dziury były?
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-01-13, 10:56   #4426
Enia_
Zadomowienie

Cytat:

ale nie wszystkie mamy maja takie doswiadczenia Mi sie posciel przydala o wiele predzej, mala miala pol roku Dla jednej to zbedny wydatek dla drugiej nie, jak dla mnie to posciel predzej czy pozniej i tak sie przyda, wiec nie widze nic takiego w kupieniu jej wczesniej
Ja nie pisałam że to zbędny wydatek
sama w pierwszej ciąży kupiłam jakoś w 7 miesiącu
Napisałam tylko ze w moim przypadku nie była potrzebna odrazu

elunka88
- bardzo ładna pościel !! pierwsza jest śliczniutka

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Ja rzeczy małego spakuje w nosidełko, tz przyniesie na odbiór ze szpitala. Wzięłam tylko do kosmetyczki wrzuciłam smoczek, tak tylko na wszelki wypadek.

Sent from my GT-I9300 using Wizaz Forum mobile app
Ja do szpitala biorę tylko rzeczy dla siebie,pieluchy,chusteczk i i smoka awaryjnego dla małej
rzeczy na wyjście mam spakowane w osobną torbę i Tz przyniesie jak będziemy wychodzić do domku

Cytat:
Ja mam jeden gruby i zamówiłam drugi cienki............. wydaje mi się że dwa spokojnie wystarczą

Cytat:
Aaaa i miałam robionego tego GBS zwykłym patyczkiem tak delikatnie że normalne badanie przy tym jest bolesne Mój gin jest delikatny co potwierdza tezę, że faceci ginekolodzy są delikatniejsi
też miałam bardzo delikatnie
dzisiaj wynik

Lece prasować a mam sporą kupkę
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 10:58   #4427
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Z tego co się orientuje to nie można... pamiętam że nawet w mailu potwierdzającym albo gdzieś była taka informacja.
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
a ja właśnie przed chwilą złożyłam zamówienie i przeczytałam pod nim taką notkę, że nie łączą zamówień oraz nie można też nic domówić do złożonego
Dziękuję Wam za info Faktycznie, sprawdziłam w mejlu i nie da rady domówić

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
Pierwsze slysze o masowaniu dziąsel juz po narodzinach..nie bardzo widze w tym sens, ale kazdy robi jak chce

co do poscieli, to moj syn ma 13 miesiecy, posciel kupilam dwa meisiace temu a i tak spi pod kocykiem.dla mnie kupowanie poscieli w ciąży to zbedny wydatek, bo dziecko pozno zaczyna pod nią spac i można to kupić pozniej. ale ja jestem sknera:P
ja nie mailam zadnych czujniow oddechu, elektronicznych niań itd ale mam male meiszkanie po prostu
moj synek ma dzis gorączke i wychodza mu zeby...ogolnie masakra.zasnał o 22ej i co 10 minut pobudka:/
ps. grzebien sie nam nie przydal wogole.szczotka z miekkim wlosiem tak, grzebien nie.
Grzebień miałam w zestawie ze szczotką więc mam bo mam.
Elektroniczną nianię będę kupować - mam piętrowy dom, wolę mieć takie urządzenie. A póki co kupiłam detektor płaczu (o taki: https://www.google.pl/search?q=detek...ed=0CAkQ_AUoAQ) w rossmanie bo kosztował 13 złotych, więc stwierdziłam że może się przyda.
Dla ciebie zbędnym wydatkiem jest pościel, a dla mnie nie. Kupiłam i już.
Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Karolcia nie denerwuj sie na mnie, ja w drugiej ciaży szalałam z zakami i potem połowę rzeczy rozdałam, nowych, nigdy nie użytych. Teraz nie kupuję nic,poza ciuszkami - moja córa będzie miała więcej sukienek niż ja
Ja się nie denerwuję, tylko tłumaczę
A poza tym, napisałam przed listą że proszę was byście oceniły czego nie mam, a nie to, czy mam czegoś za dużo, albo czy wszystko jest potrzebne. Zdaję sobie sprawę z tego, że poszalałam z niektórymi rzeczami, ale miałam taki kaprys Mam to szczęście, że mała będzie miała swój pokój więc będzie gdzie upychać te moje zakupy, które przydadzą się kiedyś

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Hehe, to tak jak mi ten otulaczek czy becik. Mam dwa rożki po Marcelku i jeden nieużywany wcale od szwagierki, ale teraz chce mi się czegoś innego. Pokażcie ten kocyk z womaru, może tez się napalę, mam 5 kocyków to i 6 nie zawadzi
Nareszcie jakaś myśli tak jak ja

Cytat:

Trzymam by Piotruś jeszcze poczekał

Cytat:

ale nie wszystkie mamy maja takie doswiadczenia Mi sie posciel przydala o wiele predzej, mala miala pol roku Dla jednej to zbedny wydatek dla drugiej nie, jak dla mnie to posciel predzej czy pozniej i tak sie przyda, wiec nie widze nic takiego w kupieniu jej wczesniej
Uff Może wykorzystam te moje zapasy

Cytat:
Ale są jeszcze rzeczy, których nie kupuję, bo mi szkoda kasy jak np. maty edukacyjne, karuzele do łóżeczka, leżaczki i inne śliczności, których ja sobie nie kupię, bo mi szkoda kasy
Ja mam tak samo

Cytat:
Dzień doberek
Piję kawkę i lecę zaraz coś porobić

Śliczne pościele

Cytat:

Zdążysz, nic się nie martw
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 10:59   #4428
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Podczytuję sobie noworoczne czasami, ale nie chciałabym tam do nich należeć
U nas żadna nie zostaje bez odpowiedzi. Jedna drugiej odpowiada i jest jako-taki porządek, a na noworocznych jest miliony postów/pytań bez odpowiedzi. Ktoś się żali i nikt nawet nie pociesza. Ja wiem, że trudno czasami ogarnąć to wszystko, ale podoba mi się porządek u nas
Odnosze takie samo wrażenie U nas bardziej zżyte jesteśmy i wspieramy się Mi tu niezmiernie dobrze)
Stary 2014-01-13, 11:02   #4429
Ela87
Zakorzenienie

Właśnie przyszedł materacyk dla dziecia z kocykiem gratis

No i nie ogarniam juz tych kartonów jeden pociacham i włożę do worka, to drugi przychodzi i znowu muszę ciąć żeby do worka zmieścić

Stary 2014-01-13, 11:05   #4430
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Nie powiem, że mnie to nie zdenerwowało, ale starałam się być spokojna, dobrze, że nie kazała z łózeczkiem czekać do chrzcin
Ale są jeszcze rzeczy, których nie kupuję, bo mi szkoda kasy jak np. maty edukacyjne, karuzele do łóżeczka, leżaczki i inne śliczności, których ja sobie nie kupię, bo mi szkoda kasy

-----

Miałam zamawiać pieluchy tetrowe na necie, gdzieś ok 5 sztuk, no ale u r_p77 przesyłka 13 zł, więc 2zł za pieluchę, to wychodzi drożej niz jak pojadę do pepco, czy tesco
Hahaha!! Ale motywator.. To z chrzcinami byś sie pospieszyła
No ja te rzeczy też na zostawiam na prezenty:
Wlasnie ta przesyłka Ja kilka pieluch wezme u Arusia. Bo na 99,99% zdecydowalam tam lozeczko zamawiac.. Pieluchy moze nie sa tam sprawdzone i biale tylko, cena tez nie powala 3,15 za szt- ale kilka bedzie to nie zamierzam już szukać.
Wlasnie myslicie że wystarczy. Mam 5szt tetry kolorowej, 4 flanelowe i 5szt tej bialej tetry zamierzam wziąć
Stary 2014-01-13, 11:07   #4431
teQiba
Moderator

Cytat:
Ja i tak nie odpocznę w 9 miesiącu, bo będę świeżo po przeprowadzce i dopiero się zacznie urządzanie gniazdka

Zdazysz

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

kolba film się udał?

ale mówicie o tych ekspresowych? bo ja takich nie robię (sama chemia) uwielbiam budynie z biedronki, są tanie i przepyszne. Moja mama i ciocia też tylko w biedro kupuje

co do podpasek, to chyba słyszałam od położnej, żeby kupować te bawełniane, są delikatniejsze (nie siateczkowe bo mogą odparzyć )

och, dzięki ja jeszcze nie przeglądałam asortymentu a pamiętam że tylko biały widziałam...

Naturella jest chyba wlasnie bawelniana to bedzie ok Dzieki

A budyn ekspresowy - jak tak chwalisz to sprobuje ten z biedronki

Cytat:
Jak napiszesz ze urodzilas to zaczne wierzyc ze godzina zero juz blisko - bo jeszcze wierzyc mi sie w to nie chce...
Stary 2014-01-13, 11:08   #4432
monkaa321
Zakorzenienie

hahaha
kocyk jak znalazł

Stary 2014-01-13, 11:08   #4433
teQiba
Moderator

Zapomnialam - Elunka sliczna posciel! Ta w misie mi sie bardzo podoba

Co do pieluch to ja mam 10 tetry bialej, 3 kolorowej i 3 flanelowe - mysle ze starczy
Stary 2014-01-13, 11:09   #4434
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:
Zaczyna być poważnie...

Cytat:
1. Ja dla dziecka potrzebuję tylko pampersy i rzeczy na wyjście, ale wezmę jeszcze tetrowe pieluchy w razie W. Ja w ogóle mam nadzieję, że się zmieszczę do jednej torby

2. Bo jest większe ryzyko, że dziecko naciągnie kołdrę na głowe i się poddusi, czy coś. Ja nie wiem kiedy zacznę przykrywać. WYjdzie w praniu
1. Ja niestety potrzebuję pampersów, chusteczek nawilżanych (bo u mnie położne nie używają wacików i wody), pieluch tetrowych conajmniej 5, becika, conajmniej 3 kompletów ubranek (body+koszulka+śpiochy) a nawet soli fizjologicznej bo szpital nie zapewnia Więc pakuję jedną torbę dla mnie a drugą dla małej

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Lece prasować a mam sporą kupkę
Ja też mam plan prasować. Plan był, by zacząć o 10, jest po 12 a ja leżę z komputerem na kolanach
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-13, 11:10   #4435
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha!! Ale motywator.. To z chrzcinami byś sie pospieszyła
No ja te rzeczy też na zostawiam na prezenty:
Wlasnie ta przesyłka Ja kilka pieluch wezme u Arusia. Bo na 99,99% zdecydowalam tam lozeczko zamawiac.. Pieluchy moze nie sa tam sprawdzone i biale tylko, cena tez nie powala 3,15 za szt- ale kilka bedzie to nie zamierzam już szukać.
Wlasnie myslicie że wystarczy. Mam 5szt tetry kolorowej, 4 flanelowe i 5szt tej bialej tetry zamierzam wziąć
Ja mam dwie flanelowe kolorowe, chociaz nie wiem po co
Chcę kupić 5 tetrowych białych i wewntualnie jak będą w sklepie kolorowe, to może ze dwie kolorowe wezmę dla frajny (aż taka sknera nie będę ). Niektórym i 10 nie wystarcza ale ja zobaczę ile mi tego będzie schodziło, najwyżej dokupię.

Stary 2014-01-13, 11:10   #4436
monkaa321
Zakorzenienie

ja właśnie podpaski to kupuję byle jakie zależy jaki sklep mam bliżej i co mają w asortymencie...

a budyń koniecznie chociaż najczęściej są tam śmietankowe i czekoladowe, oba pyszne

Stary 2014-01-13, 11:11   #4437
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
U nas okazało sie ze tz ma egzamin specjalizacyjny (najważniejszy jaki miał do tej pory) 19 marca, a ja mam termin jakoś pod koniec. Masakra! I kiedy rodzic? Zważywszy ze poprzednio był wczesniak istnieje duże ryzyko, że teraz tez tak bedzie. Uczy sie juz biedny od 3 miesięcy, ale wiadomo jak taka nauka wyglada przy trzylatce i babie w ciazy Chyba sie spakujemy z Olą i na jakiś tydzien wybedziemy w góry do moich Rodziców, zeby dać my spokój. Ale co bedzie jadł? przecież sobie nie ugotuje.
Wiesz, moze z tym wyjazdem nie jest glupi pomysl Odpoczniesz i Ola bedzie mial się kto zająć. A o tż się nie martw. Poradzi sobie.. W końcu nawet jak nie ugotuje to może coś gotowego zjeść. Od takiego jedzenia przez tydzień jeszzce nikt nie umarł
Ale mi net muli No i ja też zamulona. Właśnei kawkę sobie zrobilam i sącze.
No i chyba zdecyduję sie na laktator(reczny) przed. Prosze poradzcie jakiś tylko w miare w rozsadnej cenie.
Stary 2014-01-13, 11:12   #4438
monkaa321
Zakorzenienie

ale cudownie mi się Piotruś w brzuszku rozciąga już od 2 godzin prawie
aż szkoda mi wstawać z wyrka

Stary 2014-01-13, 11:13   #4439
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
1. Ja niestety potrzebuję pampersów, chusteczek nawilżanych (bo u mnie położne nie używają wacików i wody), pieluch tetrowych conajmniej 5, becika, conajmniej 3 kompletów ubranek (body+koszulka+śpiochy) a nawet soli fizjologicznej bo szpital nie zapewnia Więc pakuję jedną torbę dla mnie a drugą dla małej

Ja też mam plan prasować. Plan był, by zacząć o 10, jest po 12 a ja leżę z komputerem na kolanach
No ja chusteczki nawilżane też biorę. W domu będe używała wacików, ale w szpitalu i przez pierwsze dni ide na wygodę, bo nie wiem jak będzie.
Jakbym miała ciuchy dla dziecia brać, to na pewno w jedną bym się nie zmiesciła.
Jak się nie zmieszczę w moją, to mam jeszcze plecak, ale z dzieckiem bym się nie zmieściła

Stary 2014-01-13, 11:14   #4440
monkaa321
Zakorzenienie

czbasia ja mam medele ręczną za niecałe 60zł, rozważałam jeszcze laktator babyono ten ale tż mi powiedział że ten od medeli będzie miał lepszą pompkę więc kupiłam za jego radą

Edytowane przez monkaa321
Czas edycji: 2014-01-13 o 11:15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości