|
|
#2311 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
leci czas ![]() Cytat:
![]() ![]() Jak będziesz mogła to koniecznie wrzuć Udanej wizyty ![]() Cytat:
![]() Wróciłam byliśmy w ubezpieczalni, hurtowni dziecięcej i Lidlu Jeszcze dzisiaj czeka mnie wyprawa z koleżanką po laktator i kołyskę
|
|||
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kiedyś było "ojej, jak jeszcze duuuuuuużo czasu, nie mogę się doczekać", a teraz "o cholera, czasu tak mało, a jeszcze tego nie mam, tego nie mam... bosz.... niedługo poród *gryzie paluchy*" :Pjakoś... nie po drodze mi do przychodni, ani żeby w końcu zmienić nazwisko, ani żeby pogadać pierwszy raz ze środowiskową - u mojego gina przed gabinetem jest informacja, że obowiązkowo trzeba zadzwonić - ale niech mnie zmuszą :P szczególnie, że ani dzwonić nie lubię, ani łazić tym bardziej można tego nie robić? mogę się wykpić jakby co ciążowym mózgiem? czy to jednak konieczne?
|
|
|
#2314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() TeQiba za 34 tcSide za 35 tcspacer zaliczony, jednak przyznaje że godzina chodzenia w taką pogode (-10 + śnieg) i powrót z zakupami zaczynają sprawiać mi trudności, zasapałam sie jak wieloryb.
|
|
|
#2315 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
My jutro stadko gości mamy na obiedzie, więc dzisiaj zakupy, sprzątanie i kuchcikowanie od rana Paula, ogromne gratulacje i dużo zdrowia dla dwojga umordowanych porodem Cytat:
dla mamy, Pawełka i męża ![]() side85 i teQiba I Trisdom za 9. miesiąc ![]() Ja też nie mam zamiaru sparować ciałka niczym, czasem będzie nasmarowana oliwką, ale to dlatego głównie, że mam plan się masować Ale to z hippa kupię, ponoć fajna, czysta w składzie. Kupiłam też dzisiaj sobie 2 staniki, takie półsportowe: jeden i drugi taki sam, tylko na cienkich ramiączkach, fajne, mają trochę wyprofilowane te miseczki niby. Dzięki Ela Kupiłam też liście malin Ale poczekam jeszcze z tydzień chyba z piciem. Miłego wieczoru sobotniego i niedzieli
|
|
|
|
|
#2316 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
cześć
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i opowiadała, ze skóa noworodka jest niesamowicie sucha i szorstka i wtedy też emolientami polecała smarować i bądź tu mądryCytat:
dobrze że zdążyli....a koszule mam 3 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
także dziewczyny korzystajmy![]() ![]() Masażu krocz jeszcze niestety nie robię, nie mogę się zmóc. Herbatki ciążowej jeszcze nie piję, w ogóle nie zaopatrzyłam się jeszcze w składniki. Kurde muszę się ogarnąć, bo wciąż mi się wydaje, ze mam jeszcze tyyyyle czasu ![]() Mariolasl ogromne gratulacje dla Marco, kawal chłopa już z niego Oby tak dalej
|
||||||||
|
|
|
#2317 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
brawa za kolejne rozpoczęte tygodnie i miesiące ![]() a ja jakaś bez życia. wczoraj na zakupach ledwo chodziłam, mały mi skakał po pęcherzu, wszystko mnie bolało. wieczorem zaległam na kanapie i szukałam w necie materaca i lamp dla Ewci. zresztą jak małż jest w domu, to nie mogę się dopchać do kompa, a z telefonu czy tableta nie cierpię pisać. dziś Ewcia wstała z katarem |
|||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Leżeć? ![]() Cytat:
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
w nocy jak będzie spał
Gratuluję rozpoczętych tygodni ![]() trisdom za 9 mc
|
|
|
|
#2320 |
|
Raczkowanie
|
a co myślicie o tym specyfiku?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-i-dzieci.html Sroka też zachwalała w analizie, może będzie lepsze do kąpieli niż takie typowe emolienty?
|
|
#2321 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja AŻ obejrzałam filmik i po nim z tż stwierdziliśmy, że nie bardzo ![]() Cytat:
![]() Mój tż w sierpniu rozlał 5 litrów białej farby sąsiadom pod drzwi ![]() Cytat:
Ja też nie zamierzam niczym smarować dziecka, tylko przed wyjściem na dwór buźkę I nie zamierzam pić żadnych herbatek z liści malin, bo nie wierzę w ich działanie Niby wywołuje skurcze, ale jak zacznę rodzić i wezmę coś rozkurczowego to przestanę? NIE - więc i w liście malin nie wierzę ![]() Wierzę za to, że seks czy pieszczenie brodawek może pomóc |
||||
|
|
|
#2322 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj o 20 na TVN jeden z moich ulubieńszych filmów - PS.Kocham cię. Wyciskacz łez w sam raz dla ciężarnych
![]() Książka o wieeeele lepsza ale mimo to polecam
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Side
za35tcTeQiba za 34 tcTrisdom za 9m-c![]() U mnie dziś 34t0d wiec z tego co się orentuję jutro zaczynam 35 tc!!! Nie wierzę. ![]() Odwiozłam tż na urodzony do kolegi, też miałam iść ale jakoś mi się nie chce. Wole poleżeć w domu a ok. 20mam po niego pojechać. MAm nadzieję, że nei przedluży sobie imprezy Niby niedaleko bo jakieś 2 km ale nie będzie szedł w taka pogodę.![]() Lecę polezeć w wannie
|
|
|
|
#2324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2325 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed ciążą miałam 80 pod biustem, ale brzuch mi rośnie już między piersiami dlatego te na gumce są najwygodniejsze Cytat:
) i żaden nie miał suchej skóry wszystkie były gładziutkie dlatego jak moja taka będzie, to nie będę smarowała, jednak jak młoda będzie bardzo sucha, to coś co poleca Sroka zastosuję Cytat:
za 9 miesiącCo do herbatki to już jest powiedziane, że ona nie przyspiesza porodu i nie wywołuje skurczy Ja tam piję, nie zaszkodzi mi na pewno ![]() Cytat:
Cytat:
za tydzień.
|
|
#2326 |
|
Wtajemniczenie
|
Pokoj pomalowany, jedna ściana rozowa wiec teraz musi się dziewczynka urodzić
![]() Czasem mam jeszcze takie obawy, ze mogła lekarka się pomylić co do płci... nie macie takich myśli? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam nadzieję, że to tylko obawy
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
A wiesz, że przeleżałam!
Cytat:
Chyba nie tylko ja zaczynam mieć cykora przed porodem i całym 'majdanem' później. Moja mama też z coraz większym przerażeniem patrzy na mój coraz większy brzuch. Ja mam tak samo - im większy brzuch, tym więcej obaw. BeautiulLie, a jak u Ciebie? Jutro od rana pracuję, mam kolejne egzaminy, miałam nadzieję, że ostatnie a dziś jedna dziewczyna zrobiła psikusa i nie zaliczyła i wygląda na to, że czeka nas sesja poprawkowa . Tak mi się to nie uśmiecha, że aż się zastanawiam, czy by nie złapać jej jutro gdzieś na korytarzu i nie dać jeszcze raz tego examu do pisania...Miłego wieczoru
|
|
#2329 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pokaż ![]() Cytat:
pokaż sukienki ![]() ja kupiłam w massimo dutti 2 sukienki przez online i je oddałam, bo na brzuch nie szło zmierzyć, a boję się jak to będzie z powrotem do normalnej wagi nie, jak jest zdrowa, to po co? jedynie na spacer filtr na buziolka do kiedy mu rodzice nie kupia większego ![]() mój Kuba testował łóżeczko dla siostrzyczki i TŻ był w szoku, że 3.5 latek spokojnie się mieści, a mamy 120cm, czyli to standardowe |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2330 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny :-* gratuluje wam tc i wszystkich zakupów i wizyt!
Ja mam juz dość szpitala, staram sie cale dnie spac żeby tylko szybciej czas mi zleciał. Jeszcze podobno tylko jutro i mam byc wypisana ale lepiej się nie nastawiać bo różnie u nas na położnictwie bywa. Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#2331 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
we mnie zasiano ziarno niepewności, jak gin powiedział, że nie może potwierdzić na 100%, że będzie syn :P bo się tak pozwijał i powypinał, że zero jakiejkolwiek współpracy w tym względzie mam nadzieję, że na następnej wizycie 13 lutego doproszę się usg :P i dziec będzie bardziej skory do pokazania co tam kryje :P
|
|
|
#2332 |
|
Zadomowienie
|
fajna strona www.gdzierodzic.info
|
|
|
|
#2333 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
film według mnie w żaden sposób nie oddaje książki i mimo że 3 razy próbowałam go obejrzeć nigdy nie dotrwałam do końca W ogóle wolę najpierw przeczytać, a później obejrzeć Cytat:
,ale moja córa na każdym usg świeci hamburgerem i lekarz ręce daje sobie uciąć że to 100% babka więc mu już uwierzyłam
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze wiedzieć
|
|
#2336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za te info, na szybko nadrabiałam i umknęła mi ta informacja Cytat:
|
||
|
|
|
#2337 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ela o gdzie kupowałaś te zioła? Masz wszystko z przepisu Trisdom? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
) bo to tylko usg i zawsze jest prawdopodobieństwo pomyłki
|
||||
|
|
|
#2338 | |
|
Moderator
|
Dziekuje za gratki
Ja rowniez gratuluje skonczonych tygodni i miesiecy ![]() Ja mowie ktory miesiac/tydzien - jak ktos pyta o termin to mowie ze poczatek marca, co bede tlumaczyc ze inaczej z daty OM a inaczej z USG wychodzi ![]() Cytat:
![]() Bylam w aptece dzisiaj - leki na infekcje wyniosly mnie 80zl a i tak wzielam po 1 opakowaniu a nie 2 jak wypisal lekarz, no juz na prawde go pogielo
Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-01-25 o 21:58 |
|
|
|
|
#2339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak tylko wyraziłam swoją opinię ![]() Kupiłam w stacjonarnym sklepie zielarsko-medycznym. Było wszystko z tego przepisu ![]() Cytat:
tak samo. Początek marca i już
|
|
#2340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i na każdej wizycie mówi o dziecku w rodzaju żeńskim Marzy mi się takie domowe usg, żeby sobie czasem podglądać, co robi maluszek nieraz jak mi coś wypchnie aż brzuch zmienia kształt to się zastanawiam, jakie to akrobacje tam wyczynia i chciałabym to zobaczyć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

leci czas 

. Miałam oddzwaniać do tej swojej położnej ale dalej mi się nie spieszy...
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Ale to z hippa kupię, ponoć fajna, czysta w składzie.
Nie wiem po co wstałam bom spiaca okropnie
chyba znowu się poloże
potem oczywiście mówi, że żartował.
Bałam się bo to USG w bardzo dobrej klinice i tutaj mają bardzo dobry sprzęt a to oznacza że nic nie przeocza. Tylko tutaj zauważyli torbielke w główce małego. Ale już nie ma torbielki. JUPI :beer:. Jestem taka szczęśliwa. Wszystkie przepływy i narządy są prawidłowe. To samo z lozyskiem i pepowina. No i mały jest już ułożony główką w dol i już się raczej nie przekreci

dlatego jak moja taka będzie, to nie będę smarowała, jednak jak młoda będzie bardzo sucha, to coś co poleca Sroka zastosuję