Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-25, 14:12   #2311
kate1623
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Kate - pamietam jak Ty pisalas ze zaczynasz 34, czy 35 i wydawalo mi sie to takie odlegle, a tu bach i tez mam
No nie leci czas

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Witam się w 9. miesiącu
Stawiam bezalkoholowego dzisiaj

Kate- ja mam w niemieckiej książce jakieś przepisy na koktajle przyspieszające, to wrzucę w wolnej chwili.
Podziwiam, że dałaś rade do 3

.
Gratulacje

Jak będziesz mogła to koniecznie wrzuć

Udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

A my dziś wieczorem jedziemy na porodówkę! nie rodzić, a zwiedzać! Ciekawe jak będzie
To czekamy na relację może jakiś poród odbierzecie z mężem

Wróciłam byliśmy w ubezpieczalni, hurtowni dziecięcej i Lidlu Jeszcze dzisiaj czeka mnie wyprawa z koleżanką po laktator i kołyskę

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 14:14   #2312
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
To czekamy na relację może jakiś poród odbierzecie z mężem
oby nie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 14:17   #2313
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Kiedy to minęło, prawda? Pamiętam jak na necie czytałam opisy tc tydzień po tygodniu i nie mogłam się doczekać kiedy będzie następny i następny. A teraz.... strach się bać . Miałam oddzwaniać do tej swojej położnej ale dalej mi się nie spieszy...
hehe o tym samym dzisiaj myślałam od rana kiedyś było "ojej, jak jeszcze duuuuuuużo czasu, nie mogę się doczekać", a teraz "o cholera, czasu tak mało, a jeszcze tego nie mam, tego nie mam... bosz.... niedługo poród *gryzie paluchy*" :P

jakoś... nie po drodze mi do przychodni, ani żeby w końcu zmienić nazwisko, ani żeby pogadać pierwszy raz ze środowiskową - u mojego gina przed gabinetem jest informacja, że obowiązkowo trzeba zadzwonić - ale niech mnie zmuszą :P szczególnie, że ani dzwonić nie lubię, ani łazić tym bardziej

można tego nie robić? mogę się wykpić jakby co ciążowym mózgiem? czy to jednak konieczne?
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 14:47   #2314
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
hehe o tym samym dzisiaj myślałam od rana kiedyś było "ojej, jak jeszcze duuuuuuużo czasu, nie mogę się doczekać", a teraz "o cholera, czasu tak mało, a jeszcze tego nie mam, tego nie mam... bosz.... niedługo poród *gryzie paluchy*" :P
mam to samo, niby jeszcze te 2 miesiace, ale jakos lekką panikę już czuje że tego nie ma, tamtego nie ma a to już tuż tuż..

TeQiba za 34 tc
Side za 35 tc

spacer zaliczony, jednak przyznaje że godzina chodzenia w taką pogode (-10 + śnieg) i powrót z zakupami zaczynają sprawiać mi trudności, zasapałam sie jak wieloryb.
Stary 2014-01-25, 15:36   #2315
mmhym
Zadomowienie

dzień dobry My jutro stadko gości mamy na obiedzie, więc dzisiaj zakupy, sprzątanie i kuchcikowanie od rana

Paula, ogromne gratulacje i dużo zdrowia dla dwojga umordowanych porodem

Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
Bylam wczoraj na usg Pawełek jest nadal Pawełkiem i wszystko dobrze, mam skierowanie na HBS i GBS, cokolwiek to znaczy i kontrola za 3 tyg
AAA moj maz sie wzial za pomalowanie pokoju syna w koncu po pol roku marudzenia....
dla mamy, Pawełka i męża

side85 i teQiba za tygodnie rozpoczęte!
I Trisdom za 9. miesiąc

Ja też nie mam zamiaru sparować ciałka niczym, czasem będzie nasmarowana oliwką, ale to dlatego głównie, że mam plan się masować Ale to z hippa kupię, ponoć fajna, czysta w składzie.

Kupiłam też dzisiaj sobie 2 staniki, takie półsportowe: jeden i drugi taki sam, tylko na cienkich ramiączkach, fajne, mają trochę wyprofilowane te miseczki niby. Dzięki Ela Myślę, że na sam poczateczek wystarczą, a potem, jak coś już będzie jasne czy mi cycki urosną i ile, zainwestuję w porządniejsze.

Kupiłam też liście malin Ale poczekam jeszcze z tydzień chyba z piciem.

Miłego wieczoru sobotniego i niedzieli

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 15:47   #2316
mona1
Zadomowienie

cześć

Cytat:
Ja w sumie nie planuje smarowac ani buzi ani cialka - chyba ze maly bedzie mial bardzi sucha skore to bede wtedy myslec...
Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
ja gdzieś czytałam / słyszałam że dla takiego niemowlaka nie trzeba dużo kosmetyków, wręcz zaleca się kąpiel jedynie z dodatkiem olejku np. Oilatum lub Emolium no i krem na buźkę ewentualnie na spacer. Bez żadnych mydeł itd itp. Co Wy o tym myślicie?
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
ja tak samo, tego zdania jest nasza położna- im mniej chemii tym lepiej, sama używam tylko kremu do twarzy i nigdy się nie balsamuję, nie chcę dziecku też rozleniwiać skóry niepotrzebnie. Jak sie okaże że jest problem to sięgnę po kosmetyki.
Cytat:
Tylko, że jak będziemy kąpac w emolientach bez potrzeby to co nam zostanie w przypadku problemów skórnych dziecka? skóra dziecka się przyzwyczai i potem może to nie działać jak trzeba. W poniedziałek będę rozmawiac z położną to podpytam o kosmetyki dla dziecka, niech się wypowie, bo dla mnie żel czy płyn do kąpieli i krem na mróz na początek starczy
ja w pielęgnacji noworodka jestem całkowicie zielona, wiem tylko tyle co od Was i ze SR, a na SR położna zalecała kąpiel w emolientach właśnie i opowiadała, ze skóa noworodka jest niesamowicie sucha i szorstka i wtedy też emolientami polecała smarować i bądź tu mądry

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
paula gratulacje!!!!!!!!!!!
u mnie o cc zdecydowao po 14h.pewnie bylob wczesniej gdyby nie to ze na poczatku polozna nie wierzyla w skurcze bo pozniej sie okazalo ze dali popsute ktg

musze w konu sie zabrac za zakupy
ile macie koszul do karmienia lub piżam?
co do tż on czasem cos kupuje, ale ja wole sama.nie to ze on ma zły gust po prostu wole sama
popsute ktg... trzymajcie mnie dobrze że zdążyli....
a koszule mam 3

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Witam z rana.. Nie wiem po co wstałam bom spiaca okropnie chyba znowu się poloże
A mamuśki ile wogóle potrzeba pościeli do łóżeczka, 2 komplety wystarczą?? Bo bede zamawiac łóżeczko i posciele to przy jednej przesylce już zamówiłabym Do kiedy dziecko śpi w łóżeczku??
myślę ze na początek 2 komplety jak najbardziej Ci wystarczą w razie czego później sobie dokupisz

Cytat:

Bylam wczoraj na usg Pawełek jest nadal Pawełkiem i wszystko dobrze, mam skierowanie na HBS i GBS, cokolwiek to znaczy i kontrola za 3 tyg
AAA moj maz sie wzial za pomalowanie pokoju syna w koncu po pol roku marudzenia....

Cytat:
W ogole to dzis zaczynam 34 tydzien - juz niedlugo...

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Ależ macie kochanych mężów... Mój to tylko tak gada, a jak przychodzi co do czego to próbuje wysępić ode mnie żebym mu zrobiła śniadanie/kolację, choć sam leży na kanapie potem oczywiście mówi, że żartował.
Mój też taki kochany ale skoro Twój nie to podejrzewam że faceci mają tak przy pierwszej ciąży tylko także dziewczyny korzystajmy

Cytat:

ja dziś 35!

Masażu krocz jeszcze niestety nie robię, nie mogę się zmóc. Herbatki ciążowej jeszcze nie piję, w ogóle nie zaopatrzyłam się jeszcze w składniki. Kurde muszę się ogarnąć, bo wciąż mi się wydaje, ze mam jeszcze tyyyyle czasu

Mariolasl ogromne gratulacje dla Marco, kawal chłopa już z niego Oby tak dalej
Stary 2014-01-25, 16:18   #2317
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Wstawiam Wam jeszcze pierwszą, własnoręcznie uszytą jakieś 3 dni temu "UHU" maskotkę Emilki.
Wiem, że mało "professional" w porównaniu z niektórymi Waszymi produkcjami, ale może kiedyś sie nauczę
cudna
Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ile tych bananów potrzeba do tego ciasta bananowego? Chce go dziś upiec
ja dałam 3 średnie. sorry, że dopiero teraz odpowiadam.
Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaa, dziewczyny! Wczoraj dziadek przywiózł nam kołyskę dla Młodego, więc od razu wzięłam się za zamawianie materacyka i prześcieradła, dziś rano dzwoni kurier, że ma dla mnie paczkę, no to ja lekkie zdziwko, bo zamówienie robiłam koło 19 ale okej, schodzę na dół, odbieram paczkę, coś mała jak na materacyk otwieram, a w środku depilator wiecie co się okazało?! wygrałam go w wizażowym konkursie! ale niespodziewajka! a oto dowód: https://wizaz.pl/akcje/braun/swieta-2013/konkurs.php
gratulacje!
Cytat:
zapomniałam się pochwalić - położyliśmy podłogę dzisiaj listwy przypodłogowe i zawisną kinkiety bosz... od początku grudnia się babrać - już się nie chce, ale warto było, patrząc na efekt
super, powoli, ale do przodu
Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
A ja mojemu syniowi kupiłam taką pościel. To była pierwsza rzecz, jaką zobaczyłam w gazecie zaraz jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży i stwierdziłam, że muszę ją mieć.
śliczna
Cytat:
Zapomniałam się pochwalić rozpoczętym 9m. ciąży

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Hej kochane. Ju po USG. Wasze kciuki działają cuda. Mam ochotę wycalowac Was wszystkie Bałam się bo to USG w bardzo dobrej klinice i tutaj mają bardzo dobry sprzęt a to oznacza że nic nie przeocza. Tylko tutaj zauważyli torbielke w główce małego. Ale już nie ma torbielki. JUPI :beer:. Jestem taka szczęśliwa. Wszystkie przepływy i narządy są prawidłowe. To samo z lozyskiem i pepowina. No i mały jest już ułożony główką w dol i już się raczej nie przekreci Bo jak już przyjmą w tym czasie glowkowa to już raczej zostają tak. No i mały waży 1480 g
Jestem tak szczęśliwa. Tak się bałam. Lecę nadrabiać.
brawo! znam to uczucie ulgi, że torbielki nie ma...

Cytat:
23Paula23 urodziła- podczytywałam właśnie styczniówki
Witam wpadłam na chwilke pochwalić się iż powitaliśmy na świecie mojego syna Radka ur.21.01.2014r godz 15,15 waga 2850g 50cm CC.
Dziś wróciliśmy do domu, odezwe się w wolnej chwili w każdym razie nie wyobrażałam sobie że przeżyje takie piekło poród trwa 11h i zakończył się CC bo mały prawie umarł... Na dziś dzien z nami wszysko w porzadku cieszymy się sobą...

Paula- gratulacje
gratulacje dla Pauli i małego Radzia

brawa za kolejne rozpoczęte tygodnie i miesiące

a ja jakaś bez życia. wczoraj na zakupach ledwo chodziłam, mały mi skakał po pęcherzu, wszystko mnie bolało. wieczorem zaległam na kanapie i szukałam w necie materaca i lamp dla Ewci. zresztą jak małż jest w domu, to nie mogę się dopchać do kompa, a z telefonu czy tableta nie cierpię pisać.

dziś Ewcia wstała z katarem chyba za szybko posłałam ją do przedszkola po ospie...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 16:35   #2318
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Witam się w 9. miesiącu

Cytat:

Poleżałabym pod kołderką ale co ja będę robić?
Leżeć?
Cytat:
A my dziś wieczorem jedziemy na porodówkę! nie rodzić, a zwiedzać! Ciekawe jak będzie
Czekamy na relację

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 16:49   #2319
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Z mężem będzie ciężko ,ale coś pokombinuje
w nocy jak będzie spał

Gratuluję rozpoczętych tygodni
trisdom za 9 m
c
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 17:18   #2320
martyna141
Raczkowanie

a co myślicie o tym specyfiku?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-i-dzieci.html
Sroka też zachwalała w analizie, może będzie lepsze do kąpieli niż takie typowe emolienty?
Stary 2014-01-25, 17:21   #2321
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

Cytat:
pewnie tak
przed chwilą dostałam uroczego smsa od męża, że mam się nie mazać i przejmować że muszę tylko leżeć, bo leżenie to bardzo dużo z mojej strony i że moim jedynym zadaniem teraz jest wysiadywać jajeczko
aż się pobeczałam
To poważna misja

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak Wam idzie masaż krocza? masujecie w ogóle?
Ja AŻ obejrzałam filmik i po nim z tż stwierdziliśmy, że nie bardzo

Cytat:
Witam się w 9. miesiącu
Stawiam bezalkoholowego dzisiaj

Mój TZ tuz przed wyjściem na zakupy rozlał w przedpokoju 2,5 litra białej farby.... Także gimnastyka mam na dzisiaj zaliczoną.
Ja też mam dziś 35t0d, a więc obchodzę 9 miesiąc Opiję bezalkoholową bavarią

Mój tż w sierpniu rozlał 5 litrów białej farby sąsiadom pod drzwi Znam twój ból

Cytat:
Mam identycznie

Ja też nie zamierzam niczym smarować dziecka, tylko przed wyjściem na dwór buźkę
I nie zamierzam pić żadnych herbatek z liści malin, bo nie wierzę w ich działanie Niby wywołuje skurcze, ale jak zacznę rodzić i wezmę coś rozkurczowego to przestanę? NIE - więc i w liście malin nie wierzę
Wierzę za to, że seks czy pieszczenie brodawek może pomóc
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 17:33   #2322
ag9
Zadomowienie

Dzisiaj o 20 na TVN jeden z moich ulubieńszych filmów - PS.Kocham cię. Wyciskacz łez w sam raz dla ciężarnych
Książka o wieeeele lepsza ale mimo to polecam
Stary 2014-01-25, 17:44   #2323
czbasia
Zakorzenienie

Side za35tc
TeQiba za 34 tc
Trisdom za 9m-c
U mnie dziś 34t0d wiec z tego co się orentuję jutro zaczynam 35 tc!!! Nie wierzę.
Odwiozłam tż na urodzony do kolegi, też miałam iść ale jakoś mi się nie chce. Wole poleżeć w domu a ok. 20mam po niego pojechać. MAm nadzieję, że nei przedluży sobie imprezy Niby niedaleko bo jakieś 2 km ale nie będzie szedł w taka pogodę.
Lecę polezeć w wannie
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 18:09   #2324
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Dzisiaj o 20 na TVN jeden z moich ulubieńszych filmów - PS.Kocham cię. Wyciskacz łez w sam raz dla ciężarnych
Ooo dzięki za cynk, nie oglądałam jeszcze, mąż zaakceptował więc już mam plan na wieczór
Stary 2014-01-25, 18:09   #2325
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Kupiłam też dzisiaj sobie 2 staniki, takie półsportowe: jeden i drugi taki sam, tylko na cienkich ramiączkach, fajne, mają trochę wyprofilowane te miseczki niby. Dzięki Ela Myślę, że na sam poczateczek wystarczą, a potem, jak coś już będzie jasne czy mi cycki urosną i ile, zainwestuję w porządniejsze.
Bardzo fajny. Ja zdecydowałam sie też na takie, bo pod biustem mam 95 cm, a miseczkę C więc nie ma takich rozmiarów przed ciążą miałam 80 pod biustem, ale brzuch mi rośnie już między piersiami dlatego te na gumce są najwygodniejsze dopiero później się zorientowałam, że do karmienia w domu czy w szpitalu będa ok

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
ja w pielęgnacji noworodka jestem całkowicie zielona, wiem tylko tyle co od Was i ze SR, a na SR położna zalecała kąpiel w emolientach właśnie i opowiadała, ze skóa noworodka jest niesamowicie sucha i szorstka i wtedy też emolientami polecała smarować i bądź tu mądry
Myślę, ze trzeba zobaczyć jaki będzie nasz bobo. Widziałam kilka bobasów/noworodków w moim życiu (jak to brzmi poważnie jakbym była alfą i omegą ) i żaden nie miał suchej skóry wszystkie były gładziutkie dlatego jak moja taka będzie, to nie będę smarowała, jednak jak młoda będzie bardzo sucha, to coś co poleca Sroka zastosuję

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

I nie zamierzam pić żadnych herbatek z liści malin, bo nie wierzę w ich działanie Niby wywołuje skurcze, ale jak zacznę rodzić i wezmę coś rozkurczowego to przestanę? NIE - więc i w liście malin nie wierzę
Wierzę za to, że seks czy pieszczenie brodawek może pomóc
za 9 miesiąc

Co do herbatki to już jest powiedziane, że ona nie przyspiesza porodu i nie wywołuje skurczy Ona ma właściwości wzmacniające mięśnie macicy i może pomóc podczas porodu.
Ja tam piję, nie zaszkodzi mi na pewno

Cytat:
O to ja szukam książki. Filmów nie lubię, ale książkę może spróbuję

Cytat:
:
U mnie dziś 34t0d wiec z tego co się orentuję jutro zaczynam 35 tc!!! Nie wierzę.
Odwiozłam tż na urodzony do kolegi, też miałam iść ale jakoś mi się nie chce. Wole poleżeć w domu a ok. 20mam po niego pojechać. MAm nadzieję, że nei przedluży sobie imprezy Niby niedaleko bo jakieś 2 km ale nie będzie szedł w taka pogodę.
Lecę polezeć w wannie
za tydzień.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 18:17   #2326
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Pokoj pomalowany, jedna ściana rozowa wiec teraz musi się dziewczynka urodzić
Czasem mam jeszcze takie obawy, ze mogła lekarka się pomylić co do płci... nie macie takich myśli?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 18:18   #2327
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Czasem mam jeszcze takie obawy, ze mogła lekarka się pomylić co do płci... nie macie takich myśli?

Mam takie obawy ale mam nadzieję, że to tylko obawy

Stary 2014-01-25, 18:44   #2328
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Leżeć?
A wiesz, że przeleżałam!

Cytat:
Książkę czytałam i zupełnie mnie nie ujęła ale film może obejrzę, czemu nie.

Chyba nie tylko ja zaczynam mieć cykora przed porodem i całym 'majdanem' później. Moja mama też z coraz większym przerażeniem patrzy na mój coraz większy brzuch. Ja mam tak samo - im większy brzuch, tym więcej obaw.
BeautiulLie, a jak u Ciebie?

Jutro od rana pracuję, mam kolejne egzaminy, miałam nadzieję, że ostatnie a dziś jedna dziewczyna zrobiła psikusa i nie zaliczyła i wygląda na to, że czeka nas sesja poprawkowa . Tak mi się to nie uśmiecha, że aż się zastanawiam, czy by nie złapać jej jutro gdzieś na korytarzu i nie dać jeszcze raz tego examu do pisania...

Miłego wieczoru
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 19:07   #2329
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
babcia dała mi 100 zł żeby moja mama zamówiła mi mszę z intencją za szczęśliwe rozwiązanie
sporo jak za msze, nie?
Cytat:
Uszyłam literki na drzwi- wyszły takie śmieszne lekko pokrzywione.
Pokaż

Cytat:
Oby moja pozostala dziewczynka bo 95 % mam dziewczyńskich rzeczy

A ja stwierdziłąm, ze mi sie też coś należy i zamówienie w top secret sobie zrobiłam. Kupiłam 2 sukienki, i dla tż spodenki-bermudy na lato i japonki I humor lepszy. A sukienki zamówiłam M więc nie ma przeproś. Po porodzie musze dojśc szybko do siebie bo sukienki letnie MArchewka niezła
też mam 95% dziewczyńskich rzeczy ...
pokaż sukienki
ja kupiłam w massimo dutti 2 sukienki przez online i je oddałam, bo na brzuch nie szło zmierzyć, a boję się jak to będzie z powrotem do normalnej wagi

Cytat:
jak to nie trzeba smarować buzi? a ciałka też nie?
nie, jak jest zdrowa, to po co? jedynie na spacer filtr na buziolka

Cytat:
Do kiedy dziecko śpi w łóżeczku??
do kiedy mu rodzice nie kupia większego
mój Kuba testował łóżeczko dla siostrzyczki i TŻ był w szoku, że 3.5 latek spokojnie się mieści, a mamy 120cm, czyli to standardowe
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 19:23   #2330
BeautifulLie
Zadomowienie

Hej dziewczyny :-* gratuluje wam tc i wszystkich zakupów i wizyt!

Ja mam juz dość szpitala, staram sie cale dnie spac żeby tylko szybciej czas mi zleciał. Jeszcze podobno tylko jutro i mam byc wypisana ale lepiej się nie nastawiać bo różnie u nas na położnictwie bywa.

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 19:27   #2331
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Pokoj pomalowany, jedna ściana rozowa wiec teraz musi się dziewczynka urodzić Czasem mam jeszcze takie obawy, ze mogła lekarka się pomylić co do płci... nie macie takich myśli? .
U koleżanki do 2 tygodni przed porodem miała być dziewczynka - pokój na różowo, różowe sukieneczki, falbanki, różowy wózek etc.... no i 2 tyg przed się okazało, że to Hubert :P lol

we mnie zasiano ziarno niepewności, jak gin powiedział, że nie może potwierdzić na 100%, że będzie syn :P bo się tak pozwijał i powypinał, że zero jakiejkolwiek współpracy w tym względzie

mam nadzieję, że na następnej wizycie 13 lutego doproszę się usg :P i dziec będzie bardziej skory do pokazania co tam kryje :P
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 19:35   #2332
olakola
Zadomowienie

fajna strona www.gdzierodzic.info
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 19:58   #2333
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Gratki

Cytat:
Też wolę książkę film według mnie w żaden sposób nie oddaje książki i mimo że 3 razy próbowałam go obejrzeć nigdy nie dotrwałam do końca

W ogóle wolę najpierw przeczytać, a później obejrzeć

Cytat:

Też tak miałam i schizowałam ,ale moja córa na każdym usg świeci hamburgerem i lekarz ręce daje sobie uciąć że to 100% babka więc mu już uwierzyłam

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 20:04   #2334
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
O, a ja własnie zamierzam ją zacząć czytać, wypożyczyłam niedawno w bibliotece
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 20:29   #2335
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Nie przyjmuję tego do wiadomości, że mogłaby być pomyłka
Cytat:
. Tak mi się to nie uśmiecha, że aż się zastanawiam, czy by nie złapać jej jutro gdzieś na korytarzu i nie dać jeszcze raz tego examu do pisania...
Podejrzewam, ze ucieszyłaby się
Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

do kiedy mu rodzice nie kupia większego
Dobrze wiedzieć

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 20:32   #2336
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Co do herbatki to już jest powiedziane, że ona nie przyspiesza porodu i nie wywołuje skurczy Ona ma właściwości wzmacniające mięśnie macicy i może pomóc podczas porodu.
A chyba, że tak
Dzięki za te info, na szybko nadrabiałam i umknęła mi ta informacja

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Ja mam juz dość szpitala, staram sie cale dnie spac żeby tylko szybciej czas mi zleciał. Jeszcze podobno tylko jutro i mam byc wypisana ale lepiej się nie nastawiać bo różnie u nas na położnictwie bywa.
Trzymam kciuki, żeby cię szybko wypuścili
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 20:46   #2337
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Myślę, ze trzeba zobaczyć jaki będzie nasz bobo. Widziałam kilka bobasów/noworodków w moim życiu (jak to brzmi poważnie jakbym była alfą i omegą ) i żaden nie miał suchej skóry wszystkie były gładziutkie dlatego jak moja taka będzie, to nie będę smarowała, jednak jak młoda będzie bardzo sucha, to coś co poleca Sroka zastosuję

masz rację każda z nas dojdzie do tego co najlepsze dla jej dziecka Tak jak sugerowałyście chyba dam sobie spokój z tymi emolientami żeby niepotrzebnie nie rozleniwiać skóry

Ela o gdzie kupowałaś te zioła? Masz wszystko z przepisu Trisdom?

Cytat:
chyba każda ciężarówka ma takie obawy i tak naprawdę będziemy pewne płci na 100% dopiero po porodzie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny :-* gratuluje wam tc i wszystkich zakupów i wizyt!

Wysłane z telefonu...
życzę Ci szybkiego wypisu

Cytat:
U koleżanki do 2 tygodni przed porodem miała być dziewczynka - pokój na różowo, różowe sukieneczki, falbanki, różowy wózek etc.... no i 2 tyg przed się okazało, że to Hubert :P lol

we mnie zasiano ziarno niepewności, jak gin powiedział, że nie może potwierdzić na 100%, że będzie syn :P bo się tak pozwijał i powypinał, że zero jakiejkolwiek współpracy w tym względzie

mam nadzieję, że na następnej wizycie 13 lutego doproszę się usg :P i dziec będzie bardziej skory do pokazania co tam kryje :P
lekarz nigdy nie potwierdzi płci na 100% (nawet jak dziecko jest bezwstydne i pokazuje wszystko co ma między nóżkami - tak jak moja mała) bo to tylko usg i zawsze jest prawdopodobieństwo pomyłki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 20:53   #2338
teQiba
Moderator

Dziekuje za gratki
Ja rowniez gratuluje skonczonych tygodni i miesiecy

Cytat:
Napisane przez asialll Pokaż wiadomość
Czy lepiej komuś odpowiadać który tydzień czy kiedy termin?
Ja mowie ktory miesiac/tydzien - jak ktos pyta o termin to mowie ze poczatek marca, co bede tlumaczyc ze inaczej z daty OM a inaczej z USG wychodzi

Cytat:

Oj mamy, mamy - ja na pewno. Ostatnio wlasnie o tym pisalysmy... Mam nadzieje ze na naszym watku takie pomylki nie beda mialy miejsca

Bylam w aptece dzisiaj - leki na infekcje wyniosly mnie 80zl a i tak wzielam po 1 opakowaniu a nie 2 jak wypisal lekarz, no juz na prawde go pogielo

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2014-01-25 o 20:58
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 21:02   #2339
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
A chyba, że tak
Dzięki za te info, na szybko nadrabiałam i umknęła mi ta informacja
Oczywiście nie zmuszam do picia tego Tak tylko wyraziłam swoją opinię

Cytat:
Ela o gdzie kupowałaś te zioła? Masz wszystko z przepisu Trisdom?
Kupiłam w stacjonarnym sklepie zielarsko-medycznym. Było wszystko z tego przepisu wczoraj dałam radę wypić tą herbatkę, dzisiaj muszę niestety pić ja na raz, bo jest obrzydliwa

Cytat:
Ja mowie ktory miesiac/tydzien - jak ktos pyta o termin to mowie ze poczatek marca, co bede tlumaczyc ze inaczej z daty OM a inaczej z USG wychodzi
I ja, i ja tak samo. Początek marca i już

Stary 2014-01-25, 21:11   #2340
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
lekarz nigdy nie potwierdzi płci na 100% (nawet jak dziecko jest bezwstydne i pokazuje wszystko co ma między nóżkami - tak jak moja mała) bo to tylko usg i zawsze jest prawdopodobieństwo pomyłki
No właśnie mój użył takiego sformułowania, że nie ma żadnych wątpliwości i na każdej wizycie mówi o dziecku w rodzaju żeńskim

Marzy mi się takie domowe usg, żeby sobie czasem podglądać, co robi maluszek nieraz jak mi coś wypchnie aż brzuch zmienia kształt to się zastanawiam, jakie to akrobacje tam wyczynia i chciałabym to zobaczyć
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości