|
|
#2281 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
dziewczyny piły jak szalone. ponadto polecam to co kazali im robić na oddziale: chodzić po schodach ale wjeżdżać windą i schodzić nie wchodzić! stukać się Cytat:
Cytat:
gratulacje! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mój Piotrek ostatnio prawie (na prawdę) wystawił rękę przez moją pochwę jak pchnął rękę a głowę ma przy samej szyjce, a moja szyjka ma 1cm więc czuję go bardzo nisko! to myślałam że mnie rozerwie! Cytat:
![]() Cytat:
ja do trzeciej nie spałam chyba w latach licealnych tak skapcianiałam Cytat:
współczuję niesprzespanej nocy |
|||||||||
|
|
|
#2282 | ||
|
Rozeznanie
|
Nadzwyczajna posciel pieeekna!!
Gratuluje Wam udanych wizyt iii Dzieciaczkow ![]() Cytat:
Cytat:
Mam jeden malutki kombinezon,tylko mam go ze strychu i nie wiem czy sie dopierze,bo jak nie to nie wiem w czym dziecko ze szpotala wyniose, chyba zapatulone w koc ( ktorego jeszcze nie mam!). Na poczatku tak planowalam, ze pomalu po trochu bede kupowac, a teraz wszystko na raz musze kupic czego mi brakuje-ale to zwykle tak ze mna bywa. Bylam wczoraj na usg Pawełek jest nadal Pawełkiem i wszystko dobrze, mam skierowanie na HBS i GBS, cokolwiek to znaczy i kontrola za 3 tyg AAA moj maz sie wzial za pomalowanie pokoju syna w koncu po pol roku marudzenia....
|
|
#2283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
??
|
|
#2284 |
|
Moderator
|
Ja wlasnie tez jestem za minimalizmem. Sama sie niczym nie smaruje i mam normalna skore.
|
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie tak
![]() przed chwilą dostałam uroczego smsa od męża, że mam się nie mazać i przejmować że muszę tylko leżeć, bo leżenie to bardzo dużo z mojej strony i że moim jedynym zadaniem teraz jest wysiadywać jajeczko aż się pobeczałam
|
|
|
|
#2286 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dobry pomysl Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My sie dzisiaj wybieramy do znajomych ![]() Cytat:
Cytat:
to ja nie mialam tak dobrze, mi kazaly wchodzic i schodzic ![]() witam sie sobotnio tz jest na jakims szkoleniu, wiec korzystam i latam jeszcze w pizamie Jak wroci to idziemy na jakies zakupy, a potem do znajomych
|
|
|
#2287 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taaaak! Strasznie mnie bolą biodra Dłużej niż 3 godziny nie prześpię na jednym boku bo się budzę z bólu. Nawet teraz rano jak wstałam to rwie mnie od tego cała noga ![]() No ja też nie zamierzam smarować ani buzi ani ciała jeśli nie będzie się nic działo. Oczywiście buzię będę smarować na spacery jeśli będzie zimno (zakupiłam ten krem babydream na wiatr i niepogodę i jest fantastyczny, sama go będę używać) no i latem na słońce filtrami. Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() Mnie strasznie frustruje to, że nic nie mogę zrobić. W gorszy dzień nie mogę bo się źle czuję, a w lepszy dzień - bo mi mąż nie pozwala Dzisiaj poszedł do pracy, więc mówię wczoraj żeby mi naszykował odkurzacz to poodkurzam chociaż zanim wróci, to się oburzył że nie wolno mi odkurzać bo mi brzuch będzie twardniał No to leżę
|
|
#2288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wytrzymalam bo gadalam z koleżanką o porodach itp :-D Dzisiaj mam męża w domu wiec bedziemy jeździć i zbierać od znajomych ostatnie potrzebne rzeczy typu laktator czy kołyska ![]() Side masz jeszcze jakieś ciekawe sposoby na wywołanie jak tak poproszę ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#2289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko żeby to jajeczko tak nie ciążyło i nie kopało po wnętrznościach.Najlepsze jest to, że jak było słoneczko i plus 10 to nie nastrajało mnie to tak pozytywnie jak teraz... ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() My dzisiaj chyba do szwagierki pojedziemy, ale chyba tylko godzina i spadam do domu, bo nie wiem jak usiedzę...
|
|
#2290 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moj mi tez nie pozwala wielu rzeczy robic, a wczoraj przy odkurzaniu jak mnie zaczelo kluc po prawej stronie i to dosc dlugo, ze sie ruszyc nie moglam to stwierdzilam ze sama sobie nie pozwalam i mam to w ![]() Cytat:
|
|
|
#2291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps: oczywiście chwilowo znam więcej sposobów na zatrzymanie ![]() ale podobno piłka dużo pomaga! skakanie |
|
|
|
|
#2292 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Moj powinien brac z niego przyklad ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
Ale za jakies 2 tygodnie trzeba bedzie sie przymusic... Chociaz TZ bedzie zadowolony, bo juz truje ![]() W ogole to dzis zaczynam 34 tydzien - juz niedlugo... |
|||
|
|
|
#2293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
,ale coś pokombinuje
|
|
|
|
|
#2294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
potem oczywiście mówi, że żartował.
|
||
|
|
|
#2295 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a jak Wam idzie masaż krocza? masujecie w ogóle? ja wczoraj kupiłam olejek migdałowy i dziś mam zamiar zacząć bo wczoraj nie mogłam przykucnąć tak mnie bolało w kroku. Mam zamiar też kupić Oeparol i stosować od 36 tygodnia podobno działa na przyspieszenie rozwarcia tylko nie wiem jeszcze czy doustnie czy dopochwowo. A liście malin oczywiście też będe piła
lista planów taka jest na najbliższe tygodnie
|
#2296 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę. GBS to pewnie to na paciorkowca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle Dzień dobry mamuśki ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
|
#2297 |
|
Zadomowienie
|
To taki kremik polecany też przez Srokę:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ttercreme.html Ma fajną konsystencję, ładnie się wchłania, oby tylko mnie nie zapychał - ale skoro nie ma tych PEGów i parabenów to nie powinien. No i kosztuje 5 zł
|
#2298 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() TeQiba gratki za 34 tc
|
|
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
to co ty chcesz się kochać nie z mężem
(wiem o co ci chodziło ale fajnie to zabrzmiało )ode mnie również ja dziś 35! |
|
|
|
#2300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooo no to pijemy za 35 tc
|
|
|
|
|
#2301 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
uczcijmy to soczkiem ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2302 |
|
Moderator
|
![]() Kate - pamietam jak Ty pisalas ze zaczynasz 34, czy 35 i wydawalo mi sie to takie odlegle, a tu bach i tez mam
|
|
|
|
#2303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja we wtorek 34 tc wiecie co ostatnio w szkole rodzenia tak gadałyśmy sobie z dziewczynami o wagach naszych dzieci i tygodniach i słuchajcie ja np. mam termin na karcie ciąży 15marca z moich wyliczeń wynika że 4 marzec to pełne 40tc a koleżanka która też rzekomo jest w 33tc mówi że ona ma termin na 24 marca. Skąd te rozbieżności takie dziwne?bo zaczynam się w tym gubić. Czy lepiej komuś odpowiadać który tydzień czy kiedy termin?
|
|
#2304 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piżamy są dużo droższe, a koszul nie lubie i mi szkoda kasy. Cytat:
Ja mam. Z FP na płozach. Ostatnio bym świadkiem jak 6cio misięczny synek koleżanki sam się bujał, więc dziecko z głowy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja masowałam 2 razy po 2 minuty i zrezygnowałam
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za tygodnie skończone. Już tak poważnie jest
|
|
#2306 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się w 9. miesiącu
![]() Stawiam bezalkoholowego dzisiaj ![]() Mój TZ tuz przed wyjściem na zakupy rozlał w przedpokoju 2,5 litra białej farby.... Wieczorem przychodzą goście, więc zostało mi tylko zrobienie ciasta jabłkowego. Reszta ma się zająć TŻ- robi gulasz z dzika dla greckiego kolegi (kolega ma hinduską żone, więc mieszanka językowo-kulturowa dzisiaj murowana). Cytat:
![]() Cytat:
Podziwiam, że dałaś rade do 3 ![]() Cytat:
Liście malin piję codziennie już, mieszam z pokrzywą, dziurawcem, melisą, koprem i roibossem do smaku. TeQiba- gratki za 34. Side- za 35.
Emilka 25.02.2014 Leon 19.04.2016 Edytowane przez Trisdom Czas edycji: 2014-01-25 o 13:26 |
|||
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Trisdom no to
![]() Side jeszcze ![]() Ale się posypałyście
|
#2308 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Elunka ja w aptece kupiłam olejek
http://www.suwaczek.pl/cache/a36f317b2e.png Najszczęśliwsza mama na świecie! Aleksander 09.03.2014 Edytowane przez asialll Czas edycji: 2014-01-25 o 13:39 |
|
|
|
|
#2309 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Wróciłam z egzaminów i zaglądam do Was . W nocy bolała mnie strasznie głowa i chyba znów jakieś przeziębienie mnie bierze , tak to już jest na tej Syberii. Mam już dość tej zimy. Zacznę chyba chodzić w 2 parach rękawiczek bo jedna to za mało . A jak ja dzieciątko przetransportuje ze szpitala jak dalej tak będzie wolę nie myśleć.Widzę, że ból bioder Wam też dokucza. A jeszcze Lewek pocieszyła, że będzie coraz gorzej . A przekręcanie się z boku na bok, macie rację, to też coraz większa ekwilibrystyka.Ja nie kupuję specjalnych koszul do karmienia. Nie widzę w tym sensu. Cytat:
Ale teraz inna rzecz nie daje mi spokoju - jeśli będą dalej takie mrozy to jak osłonić buźkę dzieciątka przy wyjściu ze szpitala? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za 5 tc .Tequiba a Tobie za 34tc.U mnie wg OM 33 , wg USG 31 a wg gina jeszcze inaczej... Kiedy to minęło, prawda? Pamiętam jak na necie czytałam opisy tc tydzień po tygodniu i nie mogłam się doczekać kiedy będzie następny i następny. A teraz.... strach się bać . Miałam oddzwaniać do tej swojej położnej ale dalej mi się nie spieszy...Poleżałabym pod kołderką ale co ja będę robić?
|
|
#2310 |
|
Zakorzenienie
|
Side
za35tcTeQiba za 34 tcTrisdom za 9m-cA my dziś wieczorem jedziemy na porodówkę! nie rodzić, a zwiedzać! Ciekawe jak będzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

dziewczyny piły jak szalone. ponadto polecam to co kazali im robić na oddziale: chodzić po schodach ale wjeżdżać windą i schodzić nie wchodzić! stukać się
i na zakupach.
moje przerażenie w śnie było ogromne. A to wszystko dlatego, ze wczoraj z mężem podziwialismy wieczorem jak wędruje po brzuchu i rozpycha sie właśnie w okolicy pępka
Nie wiem po co wstałam bom spiaca okropnie
chyba znowu się poloże
.Tak teraz sobie myślę że to mogło być nasze ostatnie takie wyjście w najbliższym czasie...
nijak nie mogłam się ułożyć, bo mnie noga i plecy bolały

i kontrola za 3 tyg
??

Dłużej niż 3 godziny nie prześpię na jednym boku bo się budzę z bólu. Nawet teraz rano jak wstałam to rwie mnie od tego cała noga 
a ciałka też nie?

za wizytę. GBS to pewnie to na paciorkowca 

. Miałam oddzwaniać do tej swojej położnej ale dalej mi się nie spieszy...