|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44876517]SIlver, topione to szajs jakich mało. Wywal i zapomnij, że istnieją, dla ciebie też dobrze wyjdzie
![]() Odtłuszczone też - jeśli biały ser to normalny tłusty/półtłusty, ja mieszam np; z środkiem pomidora, z odrobiną miodu (o ile dziecko nie uczulone, trzeba próbować), z odrobiną keczupu (heinz albo, o dziwo, biedronkowy madero jest niezły, nie powala, ale znośnie...o składach piszę) czy avocado. Kiedyś robiłam z bananami i dodatkiem mleka + odrobina cukru bo banany słabe były do naleśników i jako deser taki ser wsunęła.[/QUOTE]Biały ser kupuję półtłusty. A te topione zawsze jadłam i nie widziałam że to szajs ![]() Pewnie wiele z Was je te serki. Tak naprawdę trzeba by czytać skład każdego produktu i w wielu znalazłoby się jakieś świństwo ![]() Ja blendowałam tylko przez pierwsze 5 miesięcy.
|
#1382 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a bardzo dobrze, budzi się 2x na mlesio i idzie spać śpi w swoim pokoiku w swoim łóżeczku, także dla nas rewelka po miesiącach nocnej masakry no i musieliśmy zejść do jednej drzemki, bo na drugą nie dał się już usypiać. Kombinujemy teraz z długością, czy wybudzać po 1,5godz, czy dać spać ile wlezie (dzisiaj od 11 do 14 spał, zasnął dopiero w granicach 21) i śpi różnie, ostatnio, w sobotę, do 9.30 łaskawiec ![]() mleczko dajemy tak jak Ty, 'bawarkę' robimy o, to znośnie nawet! Cytat:
Cytat:
Cytat:
tzn na bosaka popyla jak szalony, w bucikach jest bardzo bardzo ostrożny, może podłoża nie czuje tak bardzo? jakby było lato to bym go puszczała boso, ale że tak piździ od podłogi to nie ma szans, boli mnie trochę serducho ale przeżyję Cytat:
Cytat:
Lenova, bardzo ładnie się urządziliście zasnął!!! Małż to jest niezastąpiony
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2014-01-29 o 21:15 |
||||||
|
|
|
#1383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja blenduje, ale tak zeby bylymniejsze kawalki niz kroje;p a co do serków, noo teraz pełno szajsu, jaaaaaaa lubie z ziolami mniam mniam. 3 tydz bez słodyczy. Aaaa czy dajecie juz jakies takie jogurty typu danio czy cos w ten desen??? albo są takie serki waniliowe rolmlecza mniaaaaaaaaaam.. ja to daje naturalny z owocami Amelce. A dziś zjadla na noc 280mm :O ciekawe ile pośpi. Ale w nocy uu musi być w sumie w dzien juz mało co uu, tyle co przy usypianiu.
|
|
|
#1384 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44859393]Sylwia, tupnęłaś odpowiednio głośno?
![]() [/QUOTE]staralam sie jak mogłam ![]() Cytat:
![]() co do cukierasów: jednego w całosci zdązyl ogarnąc, drugiego zaczął, z trzeciego smetłał papierek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a dzis nie wyszlismy wcale bo piździawa ![]() Cytat:
kochany szybciutenko wracaj do zdrowia Blaneczko rosnij mamusi zdrowo Hope, Ewulka- wszystkiego najwspanialszego dla Was Pamiętam , ze było jeszcze o kąpieli, u nas minimum 20 minut musi trwac, bo małyz wody nie chce wyjsc kąpiemy w wannie, jak woda wystygnie to wylewam i ciepła leje, lubi dosyc ciepłą, choc nie taką., zeby nózki czy tyłeczek były czerwone. Jak widzę, ze mi pada a tu jeszcze ni epora na spanie to siup do wanny i faktycznie ozywa, wtedy jakos wytrzymuje do swojej pory spania. A jak jest juz jego pora do kąpania, to potem nie ma problemu zeby zjadl i poszedł spac reszty nie pamiętam co miałam pisac a strasznie nie chce mi sie cofac |
||||
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na maksa pozytywnie padnieta ![]() Takiej podróży to ja nigdy nie przeżyłam. W pewnym momencie wjechałam w taki wąwóz, jeden pas, w jedną stronę, za chiny nie ma się jak minąć, śnieg po obu stronach sięga mi dachu auta, a przede mną zamieć taka, że NIC absolutnie nic nie widziałam. Skupiłam się na tym, żeby prosto trzymać kierownicę. I powiem wam tak, jako jedyna z całej obsady, nie zakopałam się po drodze ![]() ![]() Na koniec, w zakręt weszłam na ręcznym, bo, cóż, nie dało się inaczej ![]() Dzisiaj robiłam babeczki na ba karnawałowy do żłobka, jutro jeszcze mam nadzieję, że zdążę zrobić ciasteczka cytrynowe. Blanka mandarynki kocha, z resztą czego ona nie kocha ![]() Blaneczko kochana mnóstwo urodzinowych buziaczków!!! Marsi dużo zdrówka dla Leosia! Debrah ja Małej zakładałam buciki, tzn kapcie na parę minut, teraz w żłobku jest prawie non stop w kapciach. No własnie, dziewczyny, kiedy można dziecku założyć miękkie kapcie??? Ezzo jakie piękne prezenty! Ten album boski jest! Sylwietta za noc Co do kąpieli, to Blanka nie chce z wody wychodzić. Najlepiej, żeby się kąpać i godzinę ![]() Przeczytałam wszystko, musze się położyć, bo oczy mi się zamykają. Strasznie tęsknię za byciem z Wami na bieżąco... Jakoś nie mogę się wbić ![]() Buziaki! |
|
|
|
#1386 | ||||
|
Zakorzenienie
|
heeeeej
nadrabiam i nadrabiam..... jutro moja mama idzie z Fifkiem na szczepienie, już się stresuję ![]() i będę miała do Was prośbę o radę, ale t w k. jak się ogarnę trochę ze wszystkim ![]() i buziaki dla roczkowej Blanusi ![]() to chyba dobrze zrozumiałam ![]() Cytat:
ja tyle na ślub od chrzestnych dostawałam, a tu komunia; nie wiem, czy to ja taka nieogarnieta jestem, czy na serio teraz takie stawkiCytat:
i te potworki pluszowe, co wklejałaś genialne są ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44862734] A która kojarzy małpki monchhichi? ![]() http://allegro.pl/sklep/23599577_monchhichi[/QUOTE] miałam taką ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
trzeba było śnieżkami w okno na piętrze tłucojeje, duuużo zdrowia nadrabiam dalej... jeszcze pamiętam, że Yae skoki do wody zaliczyła
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze MENEQ, kiedy masz czas na przyrzadzanie tego wszystkiego dla Yae?
![]() U nas na sniadanie zawsze jest kaszka ze swiezymi/suszonymi owocami lub owsianka. Kubie nie wystarcza chlebek niestety. Na kolacje mm. Pytanie - jakie surowe warzywa dajecie dzieciom? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1388 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Blanusi
) Buziaki dla Hope Meneq, Illusion Wizaż mi się ciął od soboty dopiero jak dziś zainstalowałam od nowa przeglądarkę to normalnie działa ![]() U na wsio ok W weekend Piotruś stawiał tort i ciacho dziadkom, wszytko sie udało , nawet moje ciasta smakowały No i mam nadzieję, że nie zapeszę, lae od dwóch tygodni bardzo z jedzeniem się poprawił ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- A Hope, piękne te Hagusie te mi się podoba: https://www.facebook.com/photo.php?f...ze=1200%2C1600 , ten : https://www.facebook.com/photo.php?f...ze=1132%2C1412 i ten: https://www.facebook.com/photo.php?f...ze=1200%2C1600
|
#1389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() i już dawno nie blenduję zupek Cytat:
czasem jak jem waniliowy serek homo z biedry, to troszkę dam no, no, szkoda, że Cię uczniowie w akcji nie widzieli, bo miałabyś niezłe poważanie ![]() insolito
|
|
#1390 |
|
Konto usunięte
|
Surowe warzywa - pomidor, avocado (wiem że owoc
ale mało owocowy), ogórek do ciamkania, paprykę dałam to olała.
|
|
|
|
#1391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy serdecznie z Blanką za życzenia !!! I cieszymy się , że pokój się podobał
Blanka o 19.45 skończyła roczek Mimo, że impreza w niedzielę to przyszło dziś kilka osób z życzeniami i prezentami, Blanka ledwo wytrzymała do godziny swych urodzin i padła jak mucha. Lecę nadrabiać ;] |
|
|
|
#1392 |
|
Zakorzenienie
|
Pora na mnie. Dobrej nocy
|
#1393 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Bartusia za nockę ![]() my blendujemy ale nie tak na zupełnie gładko ![]() Cytat:
co prawda Kubusiowi nie dawałam ale my w ogóle do tyłu z jedzeniem jesteśmy.Poza tym serek topiony to obowiązkowo daję do szpinaku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- odnośnie surowych warzyw to my nie dawaliśmy jeszcze żadnego. W sumie teraz to wszystko strasznie pryskane i nawet nie wiem, co by tu dać
|
||||
|
|
|
#1394 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale marud boski Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale zła jestem. człowiek chce ładnie wyglądać na roczkową imprezę w sobotę a tu mi jakieś uczulenie wyszło na twarzy jakieś suche czerwone plamy. masakra:/ hołp ostatnio o jakimś kremie mówiłaś?
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Heja ho, kto wbija do nas na tugeze pt. "spanie jest dla mieczakow"? :P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1396 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44867948]Lenova, fajny! a jaki pies fajny kolorowy
[/QUOTE]Ten pies to mój Dostałam go na gwiazdkę jak miałam 7 lat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super że tak się pozytywnie czujesz ![]() No i brawo mistrzyni kierownicy ![]() no w końcu jestem na bieżąco Ale jutro pewnie znów wypadne z obiegu bo jedziemy z tż na zakupy na urodziny Blankowe i potem do t. szykuje się do mojego pierwszego tortu z masą cukrową ...
|
||||||
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja Wam bardzo bardzo dziękuje za życzenia
Insolito witamy Tżtowi też się podoba ![]() Elllmi miałam taki pomysł, ale spasowałam ![]() za szczepienie ![]() Pstryniu jesteś niemożliwa Fewcia szalejesz ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Miśka, mówiłam o maści Bedicort G, bardzo mi pomogła, tylko nie wiem czy jest bez recepty
|
|
|
|
#1398 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, także ten tego....ważne, co ludzie powiedzą![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1399 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaproś na śniadanie lepiej Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44876517]SIlver, topione to szajs jakich mało. Wywal i zapomnij, że istnieją, dla ciebie też dobrze wyjdzie ![]() Odtłuszczone też - jeśli biały ser to normalny tłusty/półtłusty, ja mieszam np; z środkiem pomidora, z odrobiną miodu (o ile dziecko nie uczulone, trzeba próbować), z odrobiną keczupu (heinz albo, o dziwo, biedronkowy madero jest niezły, nie powala, ale znośnie...o składach piszę) czy avocado. Kiedyś robiłam z bananami i dodatkiem mleka + odrobina cukru bo banany słabe były do naleśników i jako deser taki ser wsunęła.[/QUOTE]niom ja zawsze twarog taki kupowalam mniam mniam a tu do cholery jasnej nie ma Cytat:
bo jeszcze Tata wyda, a pytamy co chce to sam nie wie, chce bmx ale to juz chrzestna zaklepala |
|||
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż znam ten ból, przecież my z tż pracujemy w Krk i mamy mieszkanie to znaczy, że podcieramy sobie dupę pieniędzmi :/ |
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze mi się króliki podobają takie - np ta koleżanka Nancy robi, i na allegro widziałam. Super są takie przytulaki hand-made. Moja jeszcze nie ma "obiektu przejściowego" (trąci teoretyzowaniem psychologicznym, ale wiecie o co chooo, tak to się tylko "mądrze nazywa" ) ale pewnie wkrótce będzie go miała, co jej ułatwi odklejenie się troszkę od mamy dam jej za jakiś czas przytulaka od siebie, może wybierze takiego Hagusia w tym celu.Co do warzyw: ja próbowałam i surówkę z marchewki, pomidora, ogórka zielonego. Wszystko było "a fe, błe, fuuu", to też..zaprzestałam. Dziś zjadła łyżkę kaszy, 3 rodzynki, kawałek wafla ryżowego, obiadu odmówiła każdego, zarówno słoikowego jak i mojego.. a na kolację zjadła .. kanapkę z serem żółtym (środek z niedużej kromki, z masłem).. i dopchała uu. Marnie, marnie. ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- O właśnie, ja mam pytanie : KIEDY można dać dziecku jajko..na miękko? |
|
|
|
|
#1404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przygotowuje wtedy, kiedy Yae sie bawi. W zadnym wypadku nie skalalam sie praca podczas drzemki. Yae spi, to ja tez. Z surowych je pomidora, ogorka, papryke, marchewke, rzodkiew japonska, kapuste biala, kapuste pekinska a wczoraj poczestowala sie szczypiorkiem z siatki z zakupami. Cytat:
---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
Yae jadla - smakowalo. Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-01-29 o 23:36 |
|||
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq: mi chodziło o listerię - wcześniej się bałyśmy bo jajko na miękko krótko się gotuje. Już mogę myślisz?
Ciekawa jestem czy takie jej będzie smakowało np - jakbym maczała ten chleb z masłem.. (ciągle mi się o żelazo rozchodzi) |
|
|
|
#1406 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle, ze spokojnie mozesz. A jesli bardzo sie obawiasz to moze na polmiekko.
|
|
|
|
#1407 | |||
|
Rozeznanie
|
To mówisz że coś ich łączy
![]() Cytat:
![]() ale on ostatnio w ogóle się zmienił. Mamy aktualnie bunt przy ubieraniu i przewijaniu, a było już super, wyciągał i prostował rączki i nóżki od dawna, a teraz ubranie go to płacz bez przerwy. Położenie na przewijak - ryk, a na stojąco nie bardzo go potrafię przewinąć bo zaraz klęka i ucieka. Nie wiem co się stało, bo wcześniej był oazą spokoju myślałam, że temperament dziecka się nie zmienia...Natomiast jest progres w kąpieli straszny był z nią problem, ale teraz jest już ok, chlapie, staje, idzie sobie więc przynajmniej to.Cytat:
![]() Cytat:
Idę spać. Przede mną intensywny tydzień nie wiem jak się ogarnę z obowiązkami. W ogóle to muszę wymyśleć jakiś sposób, żeby się zorganizować. Dupa wołowa ze mnie a nie pani domu. Nawet obiadów nie gotuję, a i tak się nie wyrabiam.
|
|||
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
debrah rozumiem, ze na zelazie Ci zalezy, ale nie bardzo widze sens w upieraniu sie przy zoltku. Dla polroczniaka na pewno to bylo najlepsze jego zrodlo, ale teoretycznie nasze dzieci moga juz jesc prawie wszystko. W zoltku wcale zelaza nie ma tak duzo, a moze akurat co innego zasmakuje Amelce. Tunczyk, w ogole ryby, watrobka, natka pietruszki. Najbardziej bede polecac wodorosty - aonori i hijiki - one maja dziesieciokrotnie wiecej zelaza niz zoltko, poza tym bogate sa w inne sladowe pierwiastki. Jestem Ci w stanie je wyslac, tylko napisz PW z adresem. Moze sie sprawdza przy Twojej Amelce, bo nie musi ich wcale duzo zjesc, zeby odpowiednia ilosc dostarczyc organizmowi. Wiec moze akurat na te 2-3 kesy sie skusi.
---------- Dopisano o 02:56 ---------- Poprzedni post napisano o 02:52 ---------- Cytat:
Mnie sie wydaje, ze temperament to sie nadal ksztaltuje. U nas jest odwrotnie, kiedys Yae bardzo plakala a teraz jest znacznie spokojniejsza. Chociaz rusza sie z dnia na dzien wiecej i zauwazylam, ze jest spokojniejsza, jesli jest z jednym rodzicem, niz jak jest z nami obojgiem |
|
|
|
|
#1409 |
|
Rozeznanie
|
Szaja, Szklanka - mogę mieć prośbę? Wybieramy się do neurologa, ale nie chcę znów czekać pół roku na wizytę. Mogę prosić o jakiś namiar do neurologa/rehabilitanta/kogoś od SI?
|
|
|
|
#1410 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytuję na raty bo znowu mi coś pozjada
![]() Wczoraj miałam spotkanie od 10 i trwało i trwało, poszłamo 14 do domu a ono jeszcze trwało więc wczesnie odpadłam z wizazu. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Yae niezły kaskader,ale musisz uważć. Cytat:
---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Oj Bnidulko, dużo zdrówka dla Leosia ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
A tak poważnie to zróbcie moze sam obiad, albo się postawcie i tyle.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.

no i musieliśmy zejść do jednej drzemki, bo na drugą nie dał się już usypiać. Kombinujemy teraz z długością, czy wybudzać po 1,5godz, czy dać spać ile wlezie (dzisiaj od 11 do 14 spał, zasnął dopiero w granicach 21) i śpi różnie, ostatnio, w sobotę, do 9.30 łaskawiec 
w sumie w dzien juz mało co uu, tyle co przy usypianiu.

Dawid mi wczoraj też numer wywinąl 

kąpiemy w wannie, jak woda wystygnie to wylewam i ciepła leje, lubi dosyc ciepłą, choc nie taką., zeby nózki czy tyłeczek były czerwone. Jak widzę, ze mi pada a tu jeszcze ni epora na spanie to siup do wanny i faktycznie ozywa, wtedy jakos wytrzymuje do swojej pory spania. A jak jest juz jego pora do kąpania, to potem nie ma problemu zeby zjadl i poszedł spac 

Dziękuję
za szczepienie
zdrowka kochany!!
22.05.2008
14.08.2011