Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-29, 20:11   #1381
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44876517]SIlver, topione to szajs jakich mało. Wywal i zapomnij, że istnieją, dla ciebie też dobrze wyjdzie

Odtłuszczone też - jeśli biały ser to normalny tłusty/półtłusty, ja mieszam np; z środkiem pomidora, z odrobiną miodu (o ile dziecko nie uczulone, trzeba próbować), z odrobiną keczupu (heinz albo, o dziwo, biedronkowy madero jest niezły, nie powala, ale znośnie...o składach piszę) czy avocado. Kiedyś robiłam z bananami i dodatkiem mleka + odrobina cukru bo banany słabe były do naleśników i jako deser taki ser wsunęła.[/QUOTE]
Biały ser kupuję półtłusty.
A te topione zawsze jadłam i nie widziałam że to szajs
Pewnie wiele z Was je te serki.
Tak naprawdę trzeba by czytać skład każdego produktu i w wielu znalazłoby się jakieś świństwo

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to czy któraś z Was blenduje jeszcze zupki???

.
Ja blendowałam tylko przez pierwsze 5 miesięcy.
Stary 2014-01-29, 20:13   #1382
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ojojoj,u nas tez myslelismy ze to krtan w poniedzialek bylismy u lekarza a w ciagu dwoch dni taka infekcja, szok!

a jak tam Pietraszko z nockami? nie wchdzilam dlugo na wizaz kurde i nie wiem jak u was sprawa wyglada?
współczuję,zdróweńka!!!

a bardzo dobrze, budzi się 2x na mlesio i idzie spać śpi w swoim pokoiku w swoim łóżeczku, także dla nas rewelka po miesiącach nocnej masakry no i musieliśmy zejść do jednej drzemki, bo na drugą nie dał się już usypiać. Kombinujemy teraz z długością, czy wybudzać po 1,5godz, czy dać spać ile wlezie (dzisiaj od 11 do 14 spał, zasnął dopiero w granicach 21) i śpi różnie, ostatnio, w sobotę, do 9.30 łaskawiec
mleczko dajemy tak jak Ty, 'bawarkę' robimy

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Lady Haguś 49 zł plus za 10 zł imię z filcu
o, to znośnie nawet!

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
A jednak wrzucę Wam niesankowe, tylko takie... No musiała, to było silniejsze od niej

ps. Nie wiem co ma na nosie, to na pewno nie był glut
śliczna!

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Dziewczyny przed chwilka pokazalam wam sklepik kuzynki, wchodze do domu a tu przesylka z prezentami urodzinowymi dla bąbelka, dostal sliczną poduche i album na zdjecia
Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
A tu album, bo nie chcialo mi w jednej wiadomosci pojsc
ale piękna podusia!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
bardzo ładnie
Super Kłapouchy!

o kurczę, to moja w ogóle nie zwraca uwagi jak się wywraca - chjyba, żeby do przodu upadła na buzię. Ale tak to pad na tyłek i bez reakcji.

Ale super wygląda taki mały berbeć zwiedzający kąty na własnych nogach)
Lady: a jak Piotruś zareagował na buciki? mojej znowu próbowałam założyć i się znów rozpłakała. Za to mi próbowała wcisnąć, palce mi jedynie wlazły
a bunt mały jest na kapcie tzn na bosaka popyla jak szalony, w bucikach jest bardzo bardzo ostrożny, może podłoża nie czuje tak bardzo?
jakby było lato to bym go puszczała boso, ale że tak piździ od podłogi to nie ma szans, boli mnie trochę serducho ale przeżyję

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kubusiu, a narysuj mame...
( tu mozna zauwazyc ze lewy profil mam ewidentnie ladniejszy
)
je.butłam

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
hej
Zanim wezmę sie za nadrabianie MUSZE pochwalic sie czyms, w co cięzko mi było uwierzyc! Mały przespął dzis calusienką noc, bez ani jednej pobudki poszedl spac wczoraj o 21 z minutami a obudził sie dzis o 7,07
po tych wszystkich tugezowych nocach dzis byłam w cięzkim szkou, tak do południa mi sie utrzymywał jedna przespana w cąłosci noc a człowiek czuje sie jak po miesięcznym pobycie w spa

zaraz bede nadrabiac
brawo dla Bartulinka!!!

Lenova, bardzo ładnie się urządziliście

zasnął!!! Małż to jest niezastąpiony

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2014-01-29 o 20:15
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 20:16   #1383
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Tak naprawdę trzeba by czytać skład każdego produktu i w wielu znalazłoby się jakieś świństwo

Ja blendowałam tylko przez pierwsze 5 miesięcy.

ja blenduje, ale tak zeby bylymniejsze kawalki niz kroje;p

a co do serków, noo teraz pełno szajsu, jaaaaaaa lubie z ziolami mniam mniam.

3 tydz bez słodyczy.

Aaaa czy dajecie juz jakies takie jogurty typu danio czy cos w ten desen??? albo są takie serki waniliowe rolmlecza mniaaaaaaaaaam..

ja to daje naturalny z owocami Amelce.

A dziś zjadla na noc 280mm :O ciekawe ile pośpi. Ale w nocy uu musi być w sumie w dzien juz mało co uu, tyle co przy usypianiu.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 20:22   #1384
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44859393]Sylwia, tupnęłaś odpowiednio głośno?
[/QUOTE]staralam sie jak mogłam

Cytat:

Sylwietta przed Bartulem nic się nie ukryje wszystkie 3 zdążył zjeść? Dawid mi wczoraj też numer wywinąl
Na obiad był grysik na rosole, a na drugie dla mnie i Młodego (TŻ stwierdził że trawy jeść nie będzie - srał go pies) makaron ze szpinakiem. No i Dawid miał drzemkę, ja sobie koło niego siadłam z tym makaronem, a że miałam telefon to wyszłam z pokoju, a talerz z jedzeniem odłożyłam na pufę obok łóżka. No i co? Wracam po jakiś 5 minutach może nieco dłużej a tu Dadol stoi przy pufie, widelec w ręce i szamie sobie
Dadol jest niesamowity agent
co do cukierasów: jednego w całosci zdązyl ogarnąc, drugiego zaczął, z trzeciego smetłał papierek

Cytat:

Zauważyłam dziś że wyszła nam druga górna dwójka. mamy już 7 ząbków
to moze to jest przyczyna gorszych nocek? brawo za ząbka
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

dziewczyny, kiedy z dzieciem za raczke na spacer? tzn ja na razie w ogole na spacer nawet wozkowy sie nie wybieram ale tak z ciekawoisc? od tygodnia gdzies zuczyslaw chodzi i woli chodzic niz raczkowac
my spacerujemy jakis miesiac tak jak ostatanio wyszlismy to juz zimowo, chodził oczywiscie tam gdzie najwiecej sniegu lezało a dzis nie wyszlismy wcale bo piździawa

Cytat:

Miałam od rana dobry humor, ale co... Człowiek przez dwa tygodnie zapie.rdala w domu za wszystkich, 4 osoby siedzą na dupach, cały dzień przed laptopem, a jedna sprząta po sobie, po dziecku (no, jeszcze tż), po nich wszystkich, zmywa, myje, odkurza, wyciera; inni mają w dupie i łażą w mokrych, ubłoconych butach, syfią żarciem, ale chuj - robi swoje, wynosi wory ze śmieciami, pieprzone schody do piwnicy myje, ale nie.... Na pewno siedzi w domu cały dzień i nic nie robi, bo odmówiła zrobienia pie.rdolonych oponek... No ja pie.rdolę
ja bym sie wsciekła na maksa w takim domu

Cytat:

Leoś ma zapalenie płuc
kochany szybciutenko wracaj do zdrowia

Blaneczko rosnij mamusi zdrowo

Hope, Ewulka
- wszystkiego najwspanialszego dla Was

Pamiętam , ze było jeszcze o kąpieli, u nas minimum 20 minut musi trwac, bo małyz wody nie chce wyjsc kąpiemy w wannie, jak woda wystygnie to wylewam i ciepła leje, lubi dosyc ciepłą, choc nie taką., zeby nózki czy tyłeczek były czerwone. Jak widzę, ze mi pada a tu jeszcze ni epora na spanie to siup do wanny i faktycznie ozywa, wtedy jakos wytrzymuje do swojej pory spania. A jak jest juz jego pora do kąpania, to potem nie ma problemu zeby zjadl i poszedł spac

reszty nie pamiętam co miałam pisac a strasznie nie chce mi sie cofac
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 20:32   #1385
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Jestem na maksa pozytywnie padnieta

Takiej podróży to ja nigdy nie przeżyłam. W pewnym momencie wjechałam w taki wąwóz, jeden pas, w jedną stronę, za chiny nie ma się jak minąć, śnieg po obu stronach sięga mi dachu auta, a przede mną zamieć taka, że NIC absolutnie nic nie widziałam. Skupiłam się na tym, żeby prosto trzymać kierownicę. I powiem wam tak, jako jedyna z całej obsady, nie zakopałam się po drodze
Na koniec, w zakręt weszłam na ręcznym, bo, cóż, nie dało się inaczej

Dzisiaj robiłam babeczki na ba karnawałowy do żłobka, jutro jeszcze mam nadzieję, że zdążę zrobić ciasteczka cytrynowe.

Blanka mandarynki kocha, z resztą czego ona nie kocha

Blaneczko kochana mnóstwo urodzinowych buziaczków!!!

Marsi dużo zdrówka dla Leosia!

Debrah ja Małej zakładałam buciki, tzn kapcie na parę minut, teraz w żłobku jest prawie non stop w kapciach.

No własnie, dziewczyny, kiedy można dziecku założyć miękkie kapcie???

Ezzo jakie piękne prezenty! Ten album boski jest!

Sylwietta za noc

Co do kąpieli, to Blanka nie chce z wody wychodzić. Najlepiej, żeby się kąpać i godzinę

Przeczytałam wszystko, musze się położyć, bo oczy mi się zamykają.

Strasznie tęsknię za byciem z Wami na bieżąco... Jakoś nie mogę się wbić

Buziaki!
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 20:35   #1386
elllmi
Zakorzenienie

heeeeej
nadrabiam i nadrabiam.....
jutro moja mama idzie z Fifkiem na szczepienie, już się stresuję

i będę miała do Was prośbę o radę, ale t w k. jak się ogarnę trochę ze wszystkim

i buziaki dla roczkowej Blanusi i kilkudziesięcioroczkowej hope

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ellmi, nic nic, ponioslo mnie :P
to chyba dobrze zrozumiałam

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie moze akurat którejs wpadnie cos do głowy
co mozna na komunie kupic chłopcu, meza chrzesniak
mój chrześniak też ma komunię w maju i mam ten sam problem; ostatnio w pracy tak kontrolnie pytałam dziewczyn ile się daje na komunię teraz, to mi z tysiakiem wyskoczyły ja tyle na ślub od chrzestnych dostawałam, a tu komunia; nie wiem, czy to ja taka nieogarnieta jestem, czy na serio teraz takie stawki

Cytat:
Wracam po jakiś 5 minutach może nieco dłużej a tu Dadol stoi przy pufie, widelec w ręce i szamie sobie
jaki on duży na tym zdjęciu
i te potworki pluszowe, co wklejałaś genialne są może się skuszę

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44862734]
A która kojarzy małpki monchhichi?

http://allegro.pl/sklep/23599577_monchhichi[/QUOTE]

miałam taką

Cytat:
Zauważyłam dziś że wyszła nam druga górna dwójka. mamy już 7 ząbków

Cytat:
Wiecie, ze Kubus od wczoraj drepta sobie wzdluz kanapy?

Cytat:
Lady my niedawno wróciliśmy właśnie z nożnego spacerku tzn. szłam z nim do mamy do pracy. Doszedl tylko do pracy elllmi i już zaczął kombinować,co by się w większy śnieg władować i rękami go zbierać a wracał na rękach bo chciał
wiesz cooooooooo trzeba było śnieżkami w okno na piętrze tłuc

Cytat:
Leoś ma zapalenie płuc
ojeje, duuużo zdrowia

nadrabiam dalej...
jeszcze pamiętam, że Yae skoki do wody zaliczyła

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 20:58   #1387
nafiyqa
Zakorzenienie

O kurcze MENEQ, kiedy masz czas na przyrzadzanie tego wszystkiego dla Yae?

U nas na sniadanie zawsze jest kaszka ze swiezymi/suszonymi owocami lub owsianka. Kubie nie wystarcza chlebek niestety.
Na kolacje mm.

Pytanie - jakie surowe warzywa dajecie dzieciom?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:06   #1388
insolito
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego dla Blanusi Hani Marcinnka i Mikołaja ( mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam) Buziaki dla Hope i Ewulki

Meneq, Illusion

Wizaż mi się ciął od soboty dopiero jak dziś zainstalowałam od nowa przeglądarkę to normalnie działa

U na wsio ok W weekend Piotruś stawiał tort i ciacho dziadkom, wszytko sie udało , nawet moje ciasta smakowały ( Nancy, jeszcze raz dziękuję za przepis) Synek mój juz pięknie chodzi i umie sam wstawać No i mam nadzieję, że nie zapeszę, lae od dwóch tygodni bardzo z jedzeniem się poprawił

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

A Hope, piękne te Hagusie chyba też się skuszę te mi się podoba: https://www.facebook.com/photo.php?f...ze=1200%2C1600 , ten : https://www.facebook.com/photo.php?f...ze=1132%2C1412 i ten: https://www.facebook.com/photo.php?f...ze=1200%2C1600

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:09   #1389
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
)
padłam

Cytat:
Zanim wezmę sie za nadrabianie MUSZE pochwalic sie czyms, w co cięzko mi było uwierzyc! Mały przespął dzis calusienką noc, bez ani jednej pobudki poszedl spac wczoraj o 21 z minutami a obudził sie dzis o 7,07

Cytat:
Domcia dziś się nauczyła pić z kubka ze słomką

i już dawno nie blenduję zupek

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Aaaa czy dajecie juz jakies takie jogurty typu danio czy cos w ten desen??? albo są takie serki waniliowe rolmlecza mniaaaaaaaaaam..
nie daje
czasem jak jem waniliowy serek homo z biedry, to troszkę dam

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
no, no, szkoda, że Cię uczniowie w akcji nie widzieli, bo miałabyś niezłe poważanie

insolito

Stary 2014-01-29, 21:13   #1390
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Surowe warzywa - pomidor, avocado (wiem że owoc ale mało owocowy), ogórek do ciamkania, paprykę dałam to olała.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:19   #1391
Lenova
Wtajemniczenie

Dziękujemy serdecznie z Blanką za życzenia !!! I cieszymy się , że pokój się podobał

Blanka o 19.45 skończyła roczek aż mi łezki pociekły jak wybiła ta godzina, pamiętam wszystko jak dziś Boże jak ten czas szybko leci.

Mimo, że impreza w niedzielę to przyszło dziś kilka osób z życzeniami i prezentami, Blanka ledwo wytrzymała do godziny swych urodzin i padła jak mucha.

Lecę nadrabiać ;]
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:25   #1392
mala_19kw
Zakorzenienie

Pora na mnie. Dobrej nocy
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:32   #1393
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
hej
po tych wszystkich tugezowych nocach dzis byłam w cięzkim szkou, tak do południa mi sie utrzymywał jedna przespana w cąłosci noc a człowiek czuje sie jak po miesięcznym pobycie w spa

zaraz bede nadrabiac
dla Bartusia za nockę
Cytat:

my blendujemy ale nie tak na zupełnie gładko
Cytat:

może i świństwo ale ja lubię ziołowy co prawda Kubusiowi nie dawałam ale my w ogóle do tyłu z jedzeniem jesteśmy.
Poza tym serek topiony to obowiązkowo daję do szpinaku
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

mój chrześniak też ma komunię w maju i mam ten sam problem; ostatnio w pracy tak kontrolnie pytałam dziewczyn ile się daje na komunię teraz, to mi z tysiakiem wyskoczyły ja tyle na ślub od chrzestnych dostawałam, a tu komunia; nie wiem, czy to ja taka nieogarnieta jestem, czy na serio teraz takie stawki

myślę, żebyś się nie sugerowała tym, ile się daje, tylko na ile Cię stać.
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Blanusi Hani Marcinnka i Mikołaja ( mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam) Buziaki dla Hope i Ewulki

Meneq, Illusion

Wizaż mi się ciął od soboty dopiero jak dziś zainstalowałam od nowa przeglądarkę to normalnie działa

U na wsio ok W weekend Piotruś stawiał tort i ciacho dziadkom, wszytko sie udało , nawet moje ciasta smakowały ( Nancy, jeszcze raz dziękuję za przepis) Synek mój juz pięknie chodzi i umie sam wstawać No i mam nadzieję, że nie zapeszę, lae od dwóch tygodni bardzo z jedzeniem się poprawił
super, że ciacho smakowało

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

odnośnie surowych warzyw to my nie dawaliśmy jeszcze żadnego. W sumie teraz to wszystko strasznie pryskane i nawet nie wiem, co by tu dać
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:33   #1394
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli puszczacie maluchom muzykę, to może nie znacie jeszcze tego http://www.youtube.com/watch?v=rXz-hKkUvoM u nas to teraz hit Marsi, zdrówka dla Leosia
od dzisiaj Hani też ulubona
Cytat:
a jaki serek dajesz?

a tu mój dzisiejszy marud :P
Ale marud boski
Cytat:
)

Cytat:
hej

zaraz bede nadrabiac
brawo
Cytat:
Hej Jak zaczynałam Was nadrabiać to wzięłam sobie chrupki kuku i efekt taki, że zjadłam pół paczki - wizaż to zło

Domcia dziś się nauczyła pić z kubka ze słomką

Ojej, ale miło mi się zrobiło Dziękuję

Przyłączam się - najlepszego kochane

Domcia też uwielbia paluszki

Marsi zdrowia dla Leosia

Nawijko gratulacje dla Kubusia za dreptanie przy meblach.

Sylwia gratuluję i zazdroszczę. U nas od dłuższego czasu trzy pobudki, a niekiedy też i nosić trzeba po pokojach.
czasem jeszcze zblenduję
Cytat:
ja blenduje, ale tak zeby bylymniejsze kawalki niz kroje;p

a co do serków, noo teraz pełno szajsu, jaaaaaaa lubie z ziolami mniam mniam.

3 tydz bez słodyczy.

A dziś zjadla na noc 280mm :O ciekawe ile pośpi. Ale w nocy uu musi być w sumie w dzien juz mało co uu, tyle co przy usypianiu.
Hania 300
Cytat:

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

A Hope, piękne te Hagusie chyba też się skuszę te mi się podoba: https://www.facebook.com/photo.php?f...ze=1200%2C1600 , ten : https://www.facebook.com/photo.php?f...ze=1132%2C1412 i ten: https://www.facebook.com/photo.php?f...ze=1200%2C1600
brawa i za chodzenie i za jedzenie

ale zła jestem. człowiek chce ładnie wyglądać na roczkową imprezę w sobotę a tu mi jakieś uczulenie wyszło na twarzy jakieś suche czerwone plamy. masakra:/
hołp ostatnio o jakimś kremie mówiłaś?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:33   #1395
nafiyqa
Zakorzenienie

Heja ho, kto wbija do nas na tugeze pt. "spanie jest dla mieczakow"? :P

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 21:39   #1396
Lenova
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44867948]Lenova, fajny! a jaki pies fajny kolorowy [/QUOTE]
Ten pies to mój Dostałam go na gwiazdkę jak miałam 7 lat

Cytat:
hej kochane

Blaneczko, najserdeczniejsze życzenia, dużo zdrowia,usmiechu i szczescia w życiu

Leoś ma zapalenie płuc
Ojejku, dużo dużo zdrówka dla Leosia !!!!!!!

Cytat:
A jednak wrzucę Wam niesankowe, tylko takie... No musiała, to było silniejsze od niej

super zabawa na śniegu !

Cytat:
Sto lat dla Blanusi!!!!!!!!! pamiętam, jak sie kochana irytowałaś, niczym ja... ciągłymi pytaniami? czy urodziłaś itd ;p

Hope, Ewula, dla was tez sto lat stare dupolki!**

Amelka wlasnie zasnęła. Ja czekałam na butle z gazem 2 h;/ wreszcie herby się napije;p kurna ja to pije chyba z 10 szklanek herbaty dziennie;p

Marsii, zdrówka dla Leosia!

jutro tzt wraca, jutro mam egzamin na który nicccccccccc nie umiem, ale jakoś wyluzowałam, skoro to dopiero zerówki.

Dziewczyny, ja nie umiem sobie radzić ze stresem, coś sie dzieje ze mną złego ostatnio..źle sie czuje, zdołowana jestem i w ogóle....
tak tak te pytania były najgorsze w całej końcówce ciąży ;p

Cytat:
)
no Picasso
Cytat:

Ja ostatnio próbowałam dac Blance jogurt naturalny, pierwszy raz w życiu się krzywiła przy jedzeniu i pluła. Szokens, ale mimo wszystko chyba sie wstrzymam z innymi serkami.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Jestem na maksa pozytywnie padnieta

Takiej podróży to ja nigdy nie przeżyłam. W pewnym momencie wjechałam w taki wąwóz, jeden pas, w jedną stronę, za chiny nie ma się jak minąć, śnieg po obu stronach sięga mi dachu auta, a przede mną zamieć taka, że NIC absolutnie nic nie widziałam. Skupiłam się na tym, żeby prosto trzymać kierownicę. I powiem wam tak, jako jedyna z całej obsady, nie zakopałam się po drodze

Dzisiaj robiłam babeczki na ba karnawałowy do żłobka, jutro jeszcze mam nadzieję, że zdążę zrobić ciasteczka cytrynowe.

Blanka mandarynki kocha, z resztą czego ona nie kocha

Blaneczko kochana mnóstwo urodzinowych buziaczków!!!

Super że tak się pozytywnie czujesz
No i brawo mistrzyni kierownicy

no w końcu jestem na bieżąco Ale jutro pewnie znów wypadne z obiegu bo jedziemy z tż na zakupy na urodziny Blankowe i potem do t. szykuje się do mojego pierwszego tortu z masą cukrową ...
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:43   #1397
hope01
Zakorzenienie

Dziewczynki ja Wam bardzo bardzo dziękuje za życzenia

Insolito witamy ja sie nie moge zdecydować który, ale już wiem, że Haguś Tżtowi też się podoba

Elllmi miałam taki pomysł, ale spasowałam a pytanie mam: byłaś w pracy samochodem?
za szczepienie

Pstryniu jesteś niemożliwa

Fewcia szalejesz

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Miśka, mówiłam o maści Bedicort G, bardzo mi pomogła, tylko nie wiem czy jest bez recepty

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 21:55   #1398
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
myślę, żebyś się nie sugerowała tym, ile się daje, tylko na ile Cię stać.
tak samo myślę, ale kontrolnie spytałam po prostu; i jak mówię, że to chyba za dużo, to usłyszałam, że mój mąż za granicą pracuje, dom budujemy i jak damy mniej, to nas obgadają no, także ten tego....ważne, co ludzie powiedzą

Cytat:
Heja ho, kto wbija do nas na tugeze pt. "spanie jest dla mieczakow"? :P

Cytat:
Elllmi miałam taki pomysł, ale spasowałam a pytanie mam: byłaś w pracy samochodem?
za szczepienie
czerwony ford galaxy z pękniętą przednią szybą, na krawężniku

Stary 2014-01-29, 21:55   #1399
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Na sniadanie kaszka z owocami swiezymi a na kolacje jajecznica z dodatkiem warzyw, salatka z warzyw lub owocow, chleb z serem, maslem lub pasta z warzyw i watrobki, danie na bazie ryzu lub makaronu pszenicznego, pieke sama buleczki z roznymi dodatkami, jogurt, zapiekanka (np. kukurydza, pomidor, jajko, tunczyk i makaron), warzywa do raczki, cos z naszej kolacji... Jeszcze wymieniac?

Moze zalozymy watek w k z dzieciecymi hitami?
nie, nie wymieniaj
zaproś na śniadanie lepiej

Cytat:
hej

zaraz bede nadrabiac

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44876517]SIlver, topione to szajs jakich mało. Wywal i zapomnij, że istnieją, dla ciebie też dobrze wyjdzie

Odtłuszczone też - jeśli biały ser to normalny tłusty/półtłusty, ja mieszam np; z środkiem pomidora, z odrobiną miodu (o ile dziecko nie uczulone, trzeba próbować), z odrobiną keczupu (heinz albo, o dziwo, biedronkowy madero jest niezły, nie powala, ale znośnie...o składach piszę) czy avocado. Kiedyś robiłam z bananami i dodatkiem mleka + odrobina cukru bo banany słabe były do naleśników i jako deser taki ser wsunęła.[/QUOTE]

niom ja zawsze twarog taki kupowalam mniam mniam
a tu do cholery jasnej nie ma
Cytat:
heeeeej
nadrabiam i nadrabiam.....
jutro moja mama idzie z Fifkiem na szczepienie, już się stresuję

i będę miała do Was prośbę o radę, ale t w k. jak się ogarnę trochę ze wszystkim

i buziaki dla roczkowej Blanusi i kilkudziesięcioroczkowej hope

to chyba dobrze zrozumiałam

:
jak cos wymyslisz to daj znac tylko, ze my kasy nie damy
bo jeszcze Tata wyda, a pytamy co chce to sam nie wie, chce bmx ale to juz chrzestna zaklepala
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 22:01   #1400
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
tak samo myślę, ale kontrolnie spytałam po prostu; i jak mówię, że to chyba za dużo, to usłyszałam, że mój mąż za granicą pracuje, dom budujemy i jak damy mniej, to nas obgadają no, także ten tego....ważne, co ludzie powiedzą

no tak, przecież Twój tż pracuje właśnie po to, żeby obdarowywać innych prezentami :/
chociaż znam ten ból, przecież my z tż pracujemy w Krk i mamy mieszkanie to znaczy, że podcieramy sobie dupę pieniędzmi :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:03   #1401
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

ja tylko pytałam czy byłaś autem, nie wiedziałam jakim ale właśnie miałam pisać że Dadol się zatrzymał koło czerwonego galaxy i sobie gmerał w śniegu a ja widziałam fotelik i tak sobie pomyślałam, że może elllmi tym wozem przyjechała

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:17   #1402
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, przecież Twój tż pracuje właśnie po to, żeby obdarowywać innych prezentami :/
chociaż znam ten ból, przecież my z tż pracujemy w Krk i mamy mieszkanie to znaczy, że podcieramy sobie dupę pieniędzmi :/
no własnie

Cytat:
ja tylko pytałam czy byłaś autem, nie wiedziałam jakim ale właśnie miałam pisać że Dadol się zatrzymał koło czerwonego galaxy i sobie gmerał w śniegu a ja widziałam fotelik i tak sobie pomyślałam, że może elllmi tym wozem przyjechała

Stary 2014-01-29, 22:30   #1403
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

Meneq, Illusion

Ale piękne to wszystko , na bank coś kupię, jak mi troszkę $ wskoczy, bo powyskakiwało ostatnio strasznie wydatków;/ Ale prześliczne to! Az trudno się zdecydować i nie wiedziałabym co brać. Albo kotka jakiegoś, albo Hagusia może w wersji floral albo z szarymi uszami świetny pomysł w ogóle, takie pocieszne są.
Jeszcze mi się króliki podobają takie - np ta koleżanka Nancy robi, i na allegro widziałam. Super są takie przytulaki hand-made.

Moja jeszcze nie ma "obiektu przejściowego" (trąci teoretyzowaniem psychologicznym, ale wiecie o co chooo, tak to się tylko "mądrze nazywa" ) ale pewnie wkrótce będzie go miała, co jej ułatwi odklejenie się troszkę od mamy dam jej za jakiś czas przytulaka od siebie, może wybierze takiego Hagusia w tym celu.

Co do warzyw: ja próbowałam i surówkę z marchewki, pomidora, ogórka zielonego. Wszystko było "a fe, błe, fuuu", to też..zaprzestałam.

Dziś zjadła łyżkę kaszy, 3 rodzynki, kawałek wafla ryżowego, obiadu odmówiła każdego, zarówno słoikowego jak i mojego.. a na kolację zjadła .. kanapkę z serem żółtym (środek z niedużej kromki, z masłem).. i dopchała uu. Marnie, marnie.

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

O właśnie, ja mam pytanie : KIEDY można dać dziecku jajko..na miękko?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-01-29, 22:33   #1404
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze MENEQ, kiedy masz czas na przyrzadzanie tego wszystkiego dla Yae?

U nas na sniadanie zawsze jest kaszka ze swiezymi/suszonymi owocami lub owsianka. Kubie nie wystarcza chlebek niestety.
Na kolacje mm.

Pytanie - jakie surowe warzywa dajecie dzieciom?

Wbrew pozorom przyrzadzanie nie trwa dluzej niz kwadrans, jesli dluzej, to tylko trzeba dogladac.
Przygotowuje wtedy, kiedy Yae sie bawi. W zadnym wypadku nie skalalam sie praca podczas drzemki. Yae spi, to ja tez.
Z surowych je pomidora, ogorka, papryke, marchewke, rzodkiew japonska, kapuste biala, kapuste pekinska a wczoraj poczestowala sie szczypiorkiem z siatki z zakupami.

Cytat:
nie, nie wymieniaj
zaproś na śniadanie lepiej

niom ja zawsze twarog taki kupowalam mniam mniam
a tu do cholery jasnej nie ma

jak cos wymyslisz to daj znac tylko, ze my kasy nie damy
bo jeszcze Tata wyda, a pytamy co chce to sam nie wie, chce bmx ale to juz chrzestna zaklepala
Zapraszam! Na obiedzie i kolacji tez zostan!

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
Ale piękne to wszystko , na bank coś kupię, jak mi troszkę $ wskoczy, bo powyskakiwało ostatnio strasznie wydatków;/ Ale prześliczne to! Az trudno się zdecydować i nie wiedziałabym co brać. Albo kotka jakiegoś, albo Hagusia może w wersji floral albo z szarymi uszami świetny pomysł w ogóle, takie pocieszne są.
Jeszcze mi się króliki podobają takie - np ta koleżanka Nancy robi, i na allegro widziałam. Super są takie przytulaki hand-made.

Moja jeszcze nie ma "obiektu przejściowego" (trąci teoretyzowaniem psychologicznym, ale wiecie o co chooo, tak to się tylko "mądrze nazywa" ) ale pewnie wkrótce będzie go miała, co jej ułatwi odklejenie się troszkę od mamy dam jej za jakiś czas przytulaka od siebie, może wybierze takiego Hagusia w tym celu.

Co do warzyw: ja próbowałam i surówkę z marchewki, pomidora, ogórka zielonego. Wszystko było "a fe, błe, fuuu", to też..zaprzestałam.

Dziś zjadła łyżkę kaszy, 3 rodzynki, kawałek wafla ryżowego, obiadu odmówiła każdego, zarówno słoikowego jak i mojego.. a na kolację zjadła .. kanapkę z serem żółtym (środek z niedużej kromki, z masłem).. i dopchała uu. Marnie, marnie.

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

O właśnie, ja mam pytanie : KIEDY można dać dziecku jajko..na miękko?
Jesli masz swieze jajka, to mysle, ze juz mozna; w koncu lekkostrawne jest.
Yae jadla - smakowalo.

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2014-01-29 o 22:36
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-29, 22:38   #1405
Debrah
Zakorzenienie

Meneq: mi chodziło o listerię - wcześniej się bałyśmy bo jajko na miękko krótko się gotuje. Już mogę myślisz?
Ciekawa jestem czy takie jej będzie smakowało np - jakbym maczała ten chleb z masłem.. (ciągle mi się o żelazo rozchodzi)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 00:30   #1406
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq: mi chodziło o listerię - wcześniej się bałyśmy bo jajko na miękko krótko się gotuje. Już mogę myślisz?
Ciekawa jestem czy takie jej będzie smakowało np - jakbym maczała ten chleb z masłem.. (ciągle mi się o żelazo rozchodzi)
Mysle, ze spokojnie mozesz. A jesli bardzo sie obawiasz to moze na polmiekko.
Stary 2014-01-30, 00:37   #1407
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:

Jakbym czytała o Darii. Identyko
To mówisz że coś ich łączy

Cytat:
Az taki z Oliego histeryk? Yae musi solidnie sie uderzyc lub wystraszyc, zeby zaczela plakac.
silver i Daria tez tak placze?
Ano płacze. Mimo tego, że sobie hasa sam, jest ostrożny i jak już się przewróci to nie ma histerycznych okrzyków z naszej strony (no chyba, że babcia jest, ale staram się ją stopować).

ale on ostatnio w ogóle się zmienił. Mamy aktualnie bunt przy ubieraniu i przewijaniu, a było już super, wyciągał i prostował rączki i nóżki od dawna, a teraz ubranie go to płacz bez przerwy. Położenie na przewijak - ryk, a na stojąco nie bardzo go potrafię przewinąć bo zaraz klęka i ucieka. Nie wiem co się stało, bo wcześniej był oazą spokoju myślałam, że temperament dziecka się nie zmienia...

Natomiast jest progres w kąpieli straszny był z nią problem, ale teraz jest już ok, chlapie, staje, idzie sobie więc przynajmniej to.

Cytat:
hej

zaraz bede nadrabiac

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
współczuję,zdróweńka!!!

a bardzo dobrze, budzi się 2x na mlesio i idzie spać śpi w swoim pokoiku w swoim łóżeczku, także dla nas rewelka po miesiącach nocnej masakry no i musieliśmy zejść do jednej drzemki, bo na drugą nie dał się już usypiać. Kombinujemy teraz z długością, czy wybudzać po 1,5godz, czy dać spać ile wlezie (dzisiaj od 11 do 14 spał, zasnął dopiero w granicach 21) i śpi różnie, ostatnio, w sobotę, do 9.30 łaskawiec
mleczko dajemy tak jak Ty, 'bawarkę' robimy

przeczytałam na mięso

Idę spać. Przede mną intensywny tydzień nie wiem jak się ogarnę z obowiązkami. W ogóle to muszę wymyśleć jakiś sposób, żeby się zorganizować. Dupa wołowa ze mnie a nie pani domu. Nawet obiadów nie gotuję, a i tak się nie wyrabiam.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 00:56   #1408
meneq
Zakorzenienie

debrah rozumiem, ze na zelazie Ci zalezy, ale nie bardzo widze sens w upieraniu sie przy zoltku. Dla polroczniaka na pewno to bylo najlepsze jego zrodlo, ale teoretycznie nasze dzieci moga juz jesc prawie wszystko. W zoltku wcale zelaza nie ma tak duzo, a moze akurat co innego zasmakuje Amelce. Tunczyk, w ogole ryby, watrobka, natka pietruszki. Najbardziej bede polecac wodorosty - aonori i hijiki - one maja dziesieciokrotnie wiecej zelaza niz zoltko, poza tym bogate sa w inne sladowe pierwiastki. Jestem Ci w stanie je wyslac, tylko napisz PW z adresem. Moze sie sprawdza przy Twojej Amelce, bo nie musi ich wcale duzo zjesc, zeby odpowiednia ilosc dostarczyc organizmowi. Wiec moze akurat na te 2-3 kesy sie skusi.

---------- Dopisano o 02:56 ---------- Poprzedni post napisano o 02:52 ----------

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
To mówisz że coś ich łączy

Ano płacze. Mimo tego, że sobie hasa sam, jest ostrożny i jak już się przewróci to nie ma histerycznych okrzyków z naszej strony (no chyba, że babcia jest, ale staram się ją stopować).

ale on ostatnio w ogóle się zmienił. Mamy aktualnie bunt przy ubieraniu i przewijaniu, a było już super, wyciągał i prostował rączki i nóżki od dawna, a teraz ubranie go to płacz bez przerwy. Położenie na przewijak - ryk, a na stojąco nie bardzo go potrafię przewinąć bo zaraz klęka i ucieka. Nie wiem co się stało, bo wcześniej był oazą spokoju myślałam, że temperament dziecka się nie zmienia...

Natomiast jest progres w kąpieli straszny był z nią problem, ale teraz jest już ok, chlapie, staje, idzie sobie więc przynajmniej to.

przeczytałam na mięso

Idę spać. Przede mną intensywny tydzień nie wiem jak się ogarnę z obowiązkami. W ogóle to muszę wymyśleć jakiś sposób, żeby się zorganizować. Dupa wołowa ze mnie a nie pani domu. Nawet obiadów nie gotuję, a i tak się nie wyrabiam.
Wyrosnie i z takiego placzu.
Mnie sie wydaje, ze temperament to sie nadal ksztaltuje. U nas jest odwrotnie, kiedys Yae bardzo plakala a teraz jest znacznie spokojniejsza. Chociaz rusza sie z dnia na dzien wiecej i zauwazylam, ze jest spokojniejsza, jesli jest z jednym rodzicem, niz jak jest z nami obojgiem
Stary 2014-01-30, 01:17   #1409
YellowSheep
Rozeznanie

Szaja, Szklanka - mogę mieć prośbę? Wybieramy się do neurologa, ale nie chcę znów czekać pół roku na wizytę. Mogę prosić o jakiś namiar do neurologa/rehabilitanta/kogoś od SI?
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 06:41   #1410
Ifwka
Zakorzenienie

Cytuję na raty bo znowu mi coś pozjada
Wczoraj miałam spotkanie od 10 i trwało i trwało, poszłamo 14 do domu a ono jeszcze trwało więc wczesnie odpadłam z wizazu.

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Deli..wczoraj mnie na...dalało delikatnie mówiąc-ale przy wyrywaniu poprzednich ósemek tak nie miałam-pewni dlatego ze tu już zrobił się stan zapalny-miałam też wczoraj stan podgorączkowy. Dziś już tak nie boli...ale nadal boli i kiepsko ogólnie się czuję..
U mnie samo rwanie trwało godzinę, więc rozumiecie jak mnie szczęka bolała od samego otwierania, no a potem to masakra, przez dwa tygodnie jadłam tylko papki bo nie mogłam szerzej ust otworzyć.
Cytat:
Miałam od rana dobry humor, ale co... Człowiek przez dwa tygodnie zapie.rdala w domu za wszystkich, 4 osoby siedzą na dupach, cały dzień przed laptopem, a jedna sprząta po sobie, po dziecku (no, jeszcze tż), po nich wszystkich, zmywa, myje, odkurza, wyciera; inni mają w dupie i łażą w mokrych, ubłoconych butach, syfią żarciem, ale chuj - robi swoje, wynosi wory ze śmieciami, pieprzone schody do piwnicy myje, ale nie.... Na pewno siedzi w domu cały dzień i nic nie robi, bo odmówiła zrobienia pie.rdolonych oponek... No ja pie.rdolę
Współczuję
Cytat:
To niczym nie smarowalabym. Tylko nie opalaj, nie smaruj filtrami, tylko niech zawsze ma to przykryte ubraniem. Po moim masakrycznym oparzeniu dzieki temu prawie slad nie zostal.
Spoko, Yae dzis bawila sie w kaskadera. Raz spadla z kanapy: glowa w dol, ktora zablokowala jej sie miedzy drewnianym rusztowaniem okiennic (tam, gdzie papier obrywa) a oknem; nogami i rekoma wymachiwala. Tez chyba czas przestawic w inne miejsce sofe...
No chyba nie będe smarować, wczoraj w kąpaniu się przyglądnęłam to takie lekko różowe było.
Yae niezły kaskader,ale musisz uważć.
Cytat:
szaja o pogode pytalas... Teraz mamy fale ocieplenia, mam nadzieje, ze to jedna z tych zapowiadajacych wiosne... Dzis bylo 13 st, bezwietrznie i slonecznie. W nocy spada do kilku stopni. W chlodniejsze dni max temp 5 st i wieje b. mocno
ALe Ci faaaaajnie. U mnie rano -10 brrrrr.

---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Cytat:
Dziewczyny skoro nie macie pomyslu na prezent na komunie to chociaz za ile?? Bo musimy zaczac juz odkladac to syn siostry tz i zarazem Jego chrzesniak
U nas to teraz same chrzciny, ale wydaje mi się że jako chrzestny to 1000?? ( Z drugiej strony te chrześni tyle na śub dają więc nei wiem czy dobrze myślę) albo jakiś porządny prezent: zależy jakie ma upodobania młody: tablet, gra komputerowa. Albo można tradycyjnie biblię i łańcuszek. Ja kupowałm aparat foto ale to było ze 3 lata temu.
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Podczytuje Was ale nie mam za bardzo czasu bo Blanuś mi co chwila gdzieś drepta, a teraz wpadłam by Wam trochę pospamować zdjęciami. NIe są to cuda od Bokeh, ale chciałam tylko pokazać pokój Blanki nad którym pracowaliśmy przez ostatni czas. Nie jest jeszcze skończony bo brakuje półek i ozdób ale taki zarys Wam rzucę.
Wiem, że nie jest to może pokój marzeń ale mamy małe fundusze a musieliśmy go robić od początku bo ściany były kute. I tak o to :
Super pokoik
Cytat:
Leoś ma zapalenie płuc
Oj Bnidulko, dużo zdrówka dla Leosia

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Cytat:
Biedny Leos zdrowka kochany!!

jeszcze sie nie wzielismy porzadnie za organizowanie chrzcin, a tesc juz sie wpieprza i miniwesele dla polowy swojej wioski chce zrobic :/ a my chcielisny tylko najblizsza rodzine....
Uwielbiam jego wtrynianie nosa gdzie sie da!
A tam najwyżej zrobisz mini weselicho A tak poważnie to zróbcie moze sam obiad, albo się postawcie i tyle.
Cytat:

Boska
Cytat:

Amelka wlasnie zasnęła. Ja czekałam na butle z gazem 2 h;/ wreszcie herby się napije;p kurna ja to pije chyba z 10 szklanek herbaty dziennie;p

Marsii, zdrówka dla Leosia!

jutro tzt wraca, jutro mam egzamin na który nicccccccccc nie umiem, ale jakoś wyluzowałam, skoro to dopiero zerówki.

Dziewczyny, ja nie umiem sobie radzić ze stresem, coś sie dzieje ze mną złego ostatnio..źle sie czuje, zdołowana jestem i w ogóle....
No co Ty zeróki masz i się nie uczysz
Cytat:
szaja hje Kuba bardzo lubi się kąpać, z tym że tylko w wanience. Kąpiemy krótko, bo nie wlewamy bardzo ciepłej wody tylko ciepłej i ona się po prostu robi po tym czasie chłodna a Kuba w chłodnej nie lubi. Za to te kilka minut wykorzystuje w pełni (czyt. cała podłoga jest mokra )
A dlaczego w wanience kąpiecie a nie w wannie. Ja jak wystygnie woda to przesuwam Oli w jeden kąt i powolutku dolewam gorącej wody caały czas mieszając ręką i dzięi temu może posiedzieć dłużej.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości