|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44876517]SIlver, topione to szajs jakich mało. Wywal i zapomnij, że istnieją, dla ciebie też dobrze wyjdzie
![]() Odtłuszczone też - jeśli biały ser to normalny tłusty/półtłusty, ja mieszam np; z środkiem pomidora, z odrobiną miodu (o ile dziecko nie uczulone, trzeba próbować), z odrobiną keczupu (heinz albo, o dziwo, biedronkowy madero jest niezły, nie powala, ale znośnie...o składach piszę) czy avocado. Kiedyś robiłam z bananami i dodatkiem mleka + odrobina cukru bo banany słabe były ![]() Biały ser kupuję półtłusty. A te topione zawsze jadłam i nie widziałam że to szajs ![]() Pewnie wiele z Was je te serki. Tak naprawdę trzeba by czytać skład każdego produktu i w wielu znalazłoby się jakieś świństwo ![]() Ja blendowałam tylko przez pierwsze 5 miesięcy.
#1382 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a bardzo dobrze, budzi się 2x na mlesio i idzie spać ![]() ![]() ![]() mleczko dajemy tak jak Ty, 'bawarkę' robimy ![]() o, to znośnie nawet! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jakby było lato to bym go puszczała boso, ale że tak piździ od podłogi to nie ma szans, boli mnie trochę serducho ale przeżyję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lenova, bardzo ładnie się urządziliście ![]() zasnął!!! Małż to jest niezastąpiony ![]()
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2014-01-29 o 20:15 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja blenduje, ale tak zeby bylymniejsze kawalki niz kroje;p a co do serków, noo teraz pełno szajsu, jaaaaaaa lubie z ziolami mniam mniam. 3 tydz bez słodyczy. Aaaa czy dajecie juz jakies takie jogurty typu danio czy cos w ten desen??? albo są takie serki waniliowe rolmlecza mniaaaaaaaaaam.. ja to daje naturalny z owocami Amelce. A dziś zjadla na noc 280mm :O ciekawe ile pośpi. Ale w nocy uu musi być ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1384 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44859393]Sylwia, tupnęłaś odpowiednio głośno?
![]() [/QUOTE]staralam sie jak mogłam ![]() Cytat:
![]() ![]() co do cukierasów: jednego w całosci zdązyl ogarnąc, drugiego zaczął, z trzeciego smetłał papierek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() kochany szybciutenko wracaj do zdrowia ![]() Blaneczko rosnij mamusi zdrowo ![]() Hope, Ewulka- wszystkiego najwspanialszego dla Was ![]() Pamiętam , ze było jeszcze o kąpieli, u nas minimum 20 minut musi trwac, bo małyz wody nie chce wyjsc ![]() ![]() reszty nie pamiętam co miałam pisac a strasznie nie chce mi sie cofac ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
![]() Jestem na maksa pozytywnie padnieta ![]() Takiej podróży to ja nigdy nie przeżyłam. W pewnym momencie wjechałam w taki wąwóz, jeden pas, w jedną stronę, za chiny nie ma się jak minąć, śnieg po obu stronach sięga mi dachu auta, a przede mną zamieć taka, że NIC absolutnie nic nie widziałam. Skupiłam się na tym, żeby prosto trzymać kierownicę. I powiem wam tak, jako jedyna z całej obsady, nie zakopałam się po drodze ![]() ![]() ![]() Na koniec, w zakręt weszłam na ręcznym, bo, cóż, nie dało się inaczej ![]() Dzisiaj robiłam babeczki na ba karnawałowy do żłobka, jutro jeszcze mam nadzieję, że zdążę zrobić ciasteczka cytrynowe. Blanka mandarynki kocha, z resztą czego ona nie kocha ![]() Blaneczko kochana mnóstwo urodzinowych buziaczków!!! ![]() ![]() Marsi dużo zdrówka dla Leosia! Debrah ja Małej zakładałam buciki, tzn kapcie na parę minut, teraz w żłobku jest prawie non stop w kapciach. No własnie, dziewczyny, kiedy można dziecku założyć miękkie kapcie??? Ezzo jakie piękne prezenty! Ten album boski jest! Sylwietta ![]() ![]() Co do kąpieli, to Blanka nie chce z wody wychodzić. Najlepiej, żeby się kąpać i godzinę ![]() Przeczytałam wszystko, musze się położyć, bo oczy mi się zamykają. Strasznie tęsknię za byciem z Wami na bieżąco... Jakoś nie mogę się wbić ![]() Buziaki! |
![]() ![]() |
![]() |
#1386 | ||||
Zakorzenienie
|
heeeeej
![]() nadrabiam i nadrabiam..... jutro moja mama idzie z Fifkiem na szczepienie, już się stresuję ![]() i będę miała do Was prośbę o radę, ale t w k. jak się ogarnę trochę ze wszystkim ![]() i buziaki dla roczkowej Blanusi ![]() ![]() to chyba dobrze zrozumiałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i te potworki pluszowe, co wklejałaś genialne są ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44862734] A która kojarzy małpki monchhichi? ![]() http://allegro.pl/sklep/23599577_monchhichi[/QUOTE] miałam taką ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ojeje, duuużo zdrowia ![]() nadrabiam dalej... jeszcze pamiętam, że Yae skoki do wody zaliczyła ![]()
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
O kurcze MENEQ, kiedy masz czas na przyrzadzanie tego wszystkiego dla Yae?
![]() U nas na sniadanie zawsze jest kaszka ze swiezymi/suszonymi owocami lub owsianka. Kubie nie wystarcza chlebek niestety. Na kolacje mm. Pytanie - jakie surowe warzywa dajecie dzieciom? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1388 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Blanusi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meneq, Illusion ![]() Wizaż mi się ciął od soboty ![]() ![]() U na wsio ok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- A Hope, piękne te Hagusie ![]() ![]()
#1389 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i już dawno nie blenduję zupek Cytat:
![]() czasem jak jem waniliowy serek homo z biedry, to troszkę dam no, no, szkoda, że Cię uczniowie w akcji nie widzieli, bo miałabyś niezłe poważanie ![]() insolito ![]()
![]() |
#1390 |
Konto usunięte
|
Surowe warzywa - pomidor, avocado (wiem że owoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1391 |
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy serdecznie z Blanką za życzenia !!! I cieszymy się , że pokój się podobał
![]() ![]() ![]() Blanka o 19.45 skończyła roczek ![]() ![]() Mimo, że impreza w niedzielę to przyszło dziś kilka osób z życzeniami i prezentami, Blanka ledwo wytrzymała do godziny swych urodzin i padła jak mucha. Lecę nadrabiać ;] |
![]() ![]() |
![]() |
#1392 |
Zakorzenienie
|
Pora na mnie. Dobrej nocy
![]()
#1393 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() my blendujemy ale nie tak na zupełnie gładko ![]() Cytat:
![]() Poza tym serek topiony to obowiązkowo daję do szpinaku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- odnośnie surowych warzyw to my nie dawaliśmy jeszcze żadnego. W sumie teraz to wszystko strasznie pryskane i nawet nie wiem, co by tu dać ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1394 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale marud boski ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale zła jestem. człowiek chce ładnie wyglądać na roczkową imprezę w sobotę a tu mi jakieś uczulenie wyszło na twarzy ![]() hołp ostatnio o jakimś kremie mówiłaś? ![]()
![]() |
#1395 |
Zakorzenienie
|
Heja ho, kto wbija do nas na tugeze pt. "spanie jest dla mieczakow"? :P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1396 | ||||||
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44867948]Lenova, fajny! a jaki pies fajny kolorowy
![]() Ten pies to mój ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super że tak się pozytywnie czujesz ![]() No i brawo mistrzyni kierownicy ![]() no w końcu jestem na bieżąco ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1397 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ja Wam bardzo bardzo dziękuje za życzenia
![]() ![]() ![]() ![]() Insolito witamy ![]() ![]() ![]() Elllmi miałam taki pomysł, ale spasowałam ![]() ![]() ![]() ![]() Pstryniu jesteś niemożliwa ![]() Fewcia szalejesz ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Miśka, mówiłam o maści Bedicort G, bardzo mi pomogła, tylko nie wiem czy jest bez recepty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1398 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1399 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
zaproś na śniadanie lepiej Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44876517]SIlver, topione to szajs jakich mało. Wywal i zapomnij, że istnieją, dla ciebie też dobrze wyjdzie ![]() Odtłuszczone też - jeśli biały ser to normalny tłusty/półtłusty, ja mieszam np; z środkiem pomidora, z odrobiną miodu (o ile dziecko nie uczulone, trzeba próbować), z odrobiną keczupu (heinz albo, o dziwo, biedronkowy madero jest niezły, nie powala, ale znośnie...o składach piszę) czy avocado. Kiedyś robiłam z bananami i dodatkiem mleka + odrobina cukru bo banany słabe były ![]() niom ja zawsze twarog taki kupowalam mniam mniam a tu do cholery jasnej nie ma ![]() ![]() Cytat:
bo jeszcze Tata wyda, a pytamy co chce to sam nie wie, chce bmx ale to juz chrzestna zaklepala |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż znam ten ból, przecież my z tż pracujemy w Krk i mamy mieszkanie to znaczy, że podcieramy sobie dupę pieniędzmi :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1401 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1402 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeszcze mi się króliki podobają takie - np ta koleżanka Nancy robi, i na allegro widziałam. Super są takie przytulaki hand-made. Moja jeszcze nie ma "obiektu przejściowego" (trąci teoretyzowaniem psychologicznym, ale wiecie o co chooo, tak to się tylko "mądrze nazywa" ![]() ![]() Co do warzyw: ja próbowałam i surówkę z marchewki, pomidora, ogórka zielonego. Wszystko było "a fe, błe, fuuu", to też..zaprzestałam. Dziś zjadła łyżkę kaszy, 3 rodzynki, kawałek wafla ryżowego, obiadu odmówiła każdego, zarówno słoikowego jak i mojego.. a na kolację zjadła .. kanapkę z serem żółtym (środek z niedużej kromki, z masłem).. i dopchała uu. Marnie, marnie. ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- O właśnie, ja mam pytanie : KIEDY można dać dziecku jajko..na miękko? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1404 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przygotowuje wtedy, kiedy Yae sie bawi. W zadnym wypadku nie skalalam sie praca podczas drzemki. Yae spi, to ja tez. Z surowych je pomidora, ogorka, papryke, marchewke, rzodkiew japonska, kapuste biala, kapuste pekinska a wczoraj poczestowala sie szczypiorkiem z siatki z zakupami. Cytat:
---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
Yae jadla - smakowalo. Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-01-29 o 22:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1405 |
Zakorzenienie
|
Meneq: mi chodziło o listerię - wcześniej się bałyśmy bo jajko na miękko krótko się gotuje. Już mogę myślisz?
Ciekawa jestem czy takie jej będzie smakowało np - jakbym maczała ten chleb z masłem.. (ciągle mi się o żelazo rozchodzi) |
![]() ![]() |
![]() |
#1406 |
Zakorzenienie
|
Mysle, ze spokojnie mozesz. A jesli bardzo sie obawiasz to moze na polmiekko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1407 | |||
Rozeznanie
|
To mówisz że coś ich łączy
![]() Cytat:
![]() ale on ostatnio w ogóle się zmienił. Mamy aktualnie bunt przy ubieraniu i przewijaniu, a było już super, wyciągał i prostował rączki i nóżki od dawna, a teraz ubranie go to płacz bez przerwy. Położenie na przewijak - ryk, a na stojąco nie bardzo go potrafię przewinąć bo zaraz klęka i ucieka. Nie wiem co się stało, bo wcześniej był oazą spokoju ![]() Natomiast jest progres w kąpieli ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Idę spać. Przede mną intensywny tydzień ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1408 | |
Zakorzenienie
|
debrah rozumiem, ze na zelazie Ci zalezy, ale nie bardzo widze sens w upieraniu sie przy zoltku. Dla polroczniaka na pewno to bylo najlepsze jego zrodlo, ale teoretycznie nasze dzieci moga juz jesc prawie wszystko. W zoltku wcale zelaza nie ma tak duzo, a moze akurat co innego zasmakuje Amelce. Tunczyk, w ogole ryby, watrobka, natka pietruszki. Najbardziej bede polecac wodorosty - aonori i hijiki - one maja dziesieciokrotnie wiecej zelaza niz zoltko, poza tym bogate sa w inne sladowe pierwiastki. Jestem Ci w stanie je wyslac, tylko napisz PW z adresem. Moze sie sprawdza przy Twojej Amelce, bo nie musi ich wcale duzo zjesc, zeby odpowiednia ilosc dostarczyc organizmowi. Wiec moze akurat na te 2-3 kesy sie skusi.
---------- Dopisano o 02:56 ---------- Poprzedni post napisano o 02:52 ---------- Cytat:
Mnie sie wydaje, ze temperament to sie nadal ksztaltuje. U nas jest odwrotnie, kiedys Yae bardzo plakala a teraz jest znacznie spokojniejsza. Chociaz rusza sie z dnia na dzien wiecej i zauwazylam, ze jest spokojniejsza, jesli jest z jednym rodzicem, niz jak jest z nami obojgiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1409 |
Rozeznanie
|
Szaja, Szklanka - mogę mieć prośbę? Wybieramy się do neurologa, ale nie chcę znów czekać pół roku na wizytę. Mogę prosić o jakiś namiar do neurologa/rehabilitanta/kogoś od SI?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1410 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytuję na raty bo znowu mi coś pozjada
![]() Wczoraj miałam spotkanie od 10 i trwało i trwało, poszłamo 14 do domu a ono jeszcze trwało więc wczesnie odpadłam z wizazu. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Yae niezły kaskader,ale musisz uważć. Cytat:
---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Oj Bnidulko, dużo zdrówka dla Leosia ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.